ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΑΓΙΔΕΣ (στην Εσωτερική Αναζήτηση) - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΠΑΓΙΔΕΣ (στην Εσωτερική Αναζήτηση) - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

DSM30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Gnostic StudentΜέλος
22/02/2016, 01:09:46
Παιδιά, εστιάζετε σε τελείως λάθος πράγματα
22/02/2016, 01:33:40
quote:
Καλά βρε παιδιά, άμα ο θεός ήθελε να υπάρχει επικοινωνία δεν θα τον είχε φανερό?

Χωρίς να συμφωνώ σε αρκετά που αναφέρει ο Gnostic Student, παραπάνω ΗΧΩ η ερώτηση σου δείχνει και το λάθος της συζήτησης...

Κατ΄αρχάς διερωτάσαι αν ο Θεός ήθελε ...

Αν ο Θεός ήθελε, θα ήταν αρσενικός και θα ήταν άνθρωπος. Και δεν θέλω να πιστεύω ότι αναφέρεστε σε τόσα ποστ σε κάποιον άνθρωπο.

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον πέρα από θρησκείες, να γράψει ο καθένας τι εννοεί με τη λέξη Θεό, δηλαδή τι είναι αυτό στο οποίο ο xristosxatz αναφέρεται ότι υπάρχει, και τι είναι αυτό που ο Νικόμαχος θεωρεί ότι δεν υπάρχει. (Το ονόματα είναι τυχαία) Και αυτό να γίνει χωρίς παραπομπές σε τρίτα πρόσωπα και θρησκείες.

Πέρα από το ότι θα γίνει καλύτερη η συνεννόηση, πιστεύω ότι θα διαπιστώσουμε και μεγάλες αποκλίσεις στο πως το βιώνει ο καθένας.

https://www.youtube.com/watch?v=KtJhy4TmUo0

Νιάου νιάου νιάου φρρρρρρρ...

22/02/2016, 02:09:46

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.

22/02/2016, 02:39:25

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

22/02/2016, 04:02:49
Μόνο που εγώ δεν ζήτησα τη γνώμη του -η αλήθεια είναι υπερβολικά σκεπτόμενου αλλά όχι χωρίς λόγο- Καρτέσιου πάνω στο θέμα που μου είναι γνωστή, παρά των μελών του Esoterica.

Εκτός και βάζω δύσκολα... γιατί άλλωστε να αφήσουμε κάτι δικό μας εδώ μέσα, ας αφήσουμε να μιλάνε οι πηγές για μας, αναμασώντας τα ίδια.

Μη μου τους κύκλους τάραττε που πε και ο Αρχιμήδης, κι αν σε φάει ο στρατιώτης δεν πειράζει μάνα μου.
Τα λεγε καλά ο Λεβί;
Ηταν ο δρόμος του Γκουρτζίεφ ο πονηρότερος;
Τα πανε όλα ο Ηράκλειτος ο Σωκράτης ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης;
Τα λεγε καλά ο Παύλος; Ο Πέτρος;
Ορθολογισμός ή εμπειρισμός;
Κομμουνισμός ή φασισμός;
Τίποτα καινούργιο.
Χριστιανισμός, Βουδισμός, γεμίσαμε -ισμός στο Ραγιαδιστάν, και έχουμε πεθάνει και δεν το ξέρουμε.
Όλα είναι επιμελώς έτοιμα, ποιος ο λόγος να αμφισβητούμε ρε μαστόρι Καρτέσιε;

Μπα σε καλό μου παύω να σκέφτομαι. Άσε που μπορεί να κάνω λάθος και να μπερδευτώ.
Πάω να δω μπαλίτσα.

Καλή σας νύχτα.

Gnostic StudentΜέλος
22/02/2016, 11:35:27
Italos καίριες οι παρατηρήσεις σου

xristosxatz συμφωνώ

Πύρινος ο Jung καλά τα έλεγε

DSM η σκέψη είναι σαν την ζωγραφική.
Καταλαβαίνεις το περιεχόμενο, όταν γίνεται πάνω σε λευκό χαρτί

22/02/2016, 12:04:32
quote:
Italos
Εκτός και βάζω δύσκολα... γιατί άλλωστε να αφήσουμε κάτι δικό μας εδώ μέσα, ας αφήσουμε να μιλάνε οι πηγές για μας, αναμασώντας τα ίδια.
Είμαστε πολύ καλοί στη δανεική γνώση
Μη μας το χαλάς
ΗΧΩΜέλος
22/02/2016, 13:56:39
Italos φυσικά και δεν θα αναφερθώ πότε σε έναν θεό με ανθρώπινη, γήινη ή εξωγήινη μορφή.
Ίσως κάποια στιγμή πρέπει να ψαχτουμε για τα δημιουργηματα παρα για τον δημιουργο? Μιας και μέχρι τώρα η έννοια δημιουργός είναι γενική και αόριστη.

23/02/2016, 02:17:01
Ηχώ όσον αφορά ότι πρέπει πρώτα απ'όλα να βρούμε τον άνθρωπο, θα με βρεις σύμφωνο. Και νομίζω ότι αυτός ίσως να είναι και ο ορθότερος τρόπος. Τα υπόλοιπα έπονται.
Τώρα όσον αφορά το "δημιουργός", είναι αυτό που ανέφερα παραπάνω για το πως το βλέπει ο καθένας. Άλλο γέννεση άλλο δημιουργία. Η γέννεση βλέπεις περιλαμβάνει και το ομοούσιο του πράματος, οπότε μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε πολύ επιστημονικά μονοπάτια.
Η δημιουργία από την άλλη, χωράει από εξωγήινους μέχρι ότι βάζει ο νους σου.
Κανείς μας δεν ξέρει πραγματικά τίποτα.
Θα σταθώ όμως σε αυτό που είπες για τον άνθρωπο και μου άρεσε, καθότι και ο εσωτερισμός μια βουτιά εντός είναι. Πόσο διαφορετικοί και πόσο όμοιοι είμαστε πραγματικά με τον κόσμο που μας περιβάλλει;

23/02/2016, 14:46:53
quote:

Καλά βρε παιδιά, άμα ο θεός ήθελε να υπάρχει επικοινωνία δεν θα τον είχε φανερό? Ποιος ο λόγος να χάνεται ο κόσμος σε θρησκευτικά μονοπάτια?
..
Το ερώτημα είναι λογικοφανές, αλλά ξεχνά το ότι μπορεί να θέλει μεν ο Θεός να υπάρχει επικοινωνία αλλά,
1. να μη γίνεται για κάποιο λόγο.
2. να μη θέλει αυτή να είναι οποιουδήποτε είδους
3. να μη θέλει να είναι με το ζόρι.
Και τα 3 πιο πάνω τελικά ισχύουν και γι'αυτό θέλει μεν την επικοινωία αλλά όχι όπω-να-ναι.

...ἐκ γὰρ τοῦ περισσεύματος τῆς καρδίας τὸ στόμα λαλεῖ