- Eragon - - Κινηματογράφος -
Κάποτε όμως ένας από αυτούς, ο Γκαλμπατόριξ, συνομώτησε εναντίον τους κι αφού επικράτησε έγινε βασιλιάς.
Λίγα χρόνια μετά ο Έραγκον, ο ανηψιός ενός απλού αγρότη βρίσκει αναπάντεχα μπροστά του μια μπλε πέτρα.
Στην πορεία ανακαλύπτει οτι όχι μόνο το εύρημα του δεν είναι μια περίεργη πέτρα αλλά οτι είναι ένα αυγό δράκου, το οποίο για κάποιο λόγο έπρεπε να πέσει στα δικά του χέρια...
Λίγο καιρό αργότερα η Αλαγαισία κι όσοι έφυγαν μακριά για να γλιτώσουν από την σκληρότητα του βασιλιά, μπορούν να ελπίζουν οτι εποχή των Δράκων και των Καβαλάρηδων ήρθε ξανά...
Η ταινία που προβάλλεται αυτό τον καιρό στους κινηματογράφους αποτελεί τη μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Christopher Paolini ο οποίος το έγραψε στην ηλικία των 19 χρόνων.
Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο - καθώς και το δεύτερο βιβλίο του - μπορείτε να βρείτε εδώ:
Η ταινία πάντως είναι μια καλή ευκαιρία για κάποιον που θέλει να δει μια ταινία φαντασίας με ήρωες, μάγους και δράκους.
Σε ρόλους κλειδιά στην ταινία είναι ο Τζων Μάλκοβιτς (Γκαλμπατόριξ) κι ο Τζέρεμυ Άιρονς (στο ρόλο του μυστηριώδους Μπρομ).

In anticipation of my resurrection...
Την είδα την προηγούμενη βδομάδα.
Ατάλαντοι ηθοποιοί, έλλειψη συνοχής, απότομη μετάβαση από το ένα θέμα στο άλλο.....
Μόνο τα εφέ άξιζαν, ειδικά η κίνηση της ηρωίδας δράκαινας, η οποία ήταν πραγματικά εντυπωσιακή!
Ενας κούκος όμως δεν φέρνει την άνοιξη.
Με άριστα το 10 θα έβαζα με το ζόρι ένα 6.
Καλύτερα να περιμένετε να βγει σε dvd.
Πάμε γι'άλλα![]()
![]()

Πρωτοφανές αλλά με πιάσατε αδιάβαστη
Εγώ αυτή την εβδομάδα έχω προγραμματίσει να δω και το eragon και το Prestige. Για να δούμε και να κρίνουμε!

Εμένα μου άρεσε πάντως!
Φυσικά γούστα είναι αυτά, αλλά μου άρεσε γιατί είχε μια ευαισθησία ως ταινία κι όλο αυτό το στοιχείο φαντασίας, μαγείας, δράκοι κτλ προσωπικά μου αρέσει αρκετά! ![]()
Η σκηνή της μάχης με το πέταγμα της δράκαινας - αν αναφέρεσαι σ' αυτή την σκηνή φίλε μου Agnostic - μου άρεσε κι εμένα.
Πάντως, ίσως βγει και το δεύτερο μέρος της ταινίας στο κοντινό μέλλον καθώς και το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα κινείται στο ίδιο μοτίβο.

...and the Predators wll prevail...
Γενικά το όλο concept της συγκεκριμένης ταινίας έχει κάποιες ομοιότητες με την τριλογία - σε κάποιο βαθμό τουλάχιστον.

H ταινία βλέπεται ευχάριστα αλλά δεν εντυπωσιάζει. Το ίδιο και τα βιντεοπαιχνίδια που έχουν κατακλύσει την αγορά.![]()

Και όπως είπε και ο φίλος predator
quote:
Παντα κρυβουμε ενα παιδι μεσα μας, φιλε Dying

quote:
Φίλε μου Dying Incubus ξέρεις εκεί που λέει ότι τα παιδιά θα κληρονομίσουν την βασιλεία των ουρανών. Εκεί είναι όλη η ουσία.
Ίνκουμπος και Βασιλεία των Ουρανών δεν δένει, φίλε μου!
Χεχε! ![]()
![]()

quote:
Βρε λέτε να είμαι μικρό παιδί και να μην το έχω καταλάβει?
NNNAI! ...δεν κρατήθηκα...![]()
αλήθεια D_I από πότε έχεις να πας σινεμά, και σου άρεσε αυτή η ταινία; απ΄τον ασπρόμαυρο; μάπα ήταν!
φαινόταν οτι προσπαθούσαν να στριμώξουν όσο περισσότερο απ΄το βιβλίο μέσα σε δυόμιση ώρες....
by the way το όνομα υποτίθεται πως προφαίρεται εραγκάν [με κάπως γαλλική προφορά]
και, predator, aragorn [son of arathorn, heir of isildur] λεγόταν ο τυπάκος![]()
Παίζει να ήταν κι η πρώτη φορά που πήγα... ![]()
Πάντως υπερπαραγωγή δεν ήταν αλλά δε μπορώ να πω οτι έδωσα άδικα τα λεφτά μου. ![]()

quote:
αλήθεια D_I από πότε έχεις να πας σινεμά, και σου άρεσε αυτή η ταινία; απ΄τον ασπρόμαυρο; μάπα ήταν!
φαινόταν οτι προσπαθούσαν να στριμώξουν όσο περισσότερο απ΄το βιβλίο μέσα σε δυόμιση ώρες....
by the way το όνομα υποτίθεται πως προφαίρεται εραγκάν [με κάπως γαλλική προφορά]
και, predator, aragorn [son of arathorn, heir of isildur] λεγόταν ο τυπάκος![]()
[/quote]
Sorry ντε για το λαθος... σκοτωσε με...
Παντως, ο καθενας που βλεπει μια ταινια, την κρινει διαφορετικα. Οποτε δεν μπορεις να πεις στον αλλον "που σου αρεσε η ταδε ταινια...", ειναι λιγο αντιδεολογικο... προσβαλεις τον αλλον...

quote:
σκοτωσε με...
αλλά έχεις δίκιο. ίσως δεν ήταν μάπα, απλά ήμουν ψιλοτσαντισμένος από τη μεταφορά του από το βιβλίο...
αλλά το καστ πάντως μου άρεσε πολύ

Εντάξει, οι απόψεις για την ταινία διίστανται αλλά πιστεύω πως το βιβλίο πρέπει να είναι ενδιαφέρον.
Αν και δεν το έχω διαβάσει, πιστεύω πως θα θυμίζει λίγο από Άρχοντα των Δαχτυλιδιών κι η θεματολογία του (μαγεία, δράκοι κτλ) πρέπει να αφήνει μια καλή αίσθηση στο λάτρη του συγκεκριμένου είδους!