- ΤΟ ΙΣΛΑΜ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Κανεις λαθος στο οτι οι γυναικες δεν μπορουν να πανε στο τζαμι. ( Το ιδιο λαθος εκανα κι εγω, αλλα εδω ειδα διαφορετικα πραγματα)
Και βεβαια δεν φοραει φερετζε!!!
γιατι δεν μας λες ποιο ειναι αυτο το τοσο φιλελευθερο Ισλαμικο κρατος?
εκτος κι αν (οπως ξαναειπα) βρισκεσαι καπου στην Ινδονησια, σε καποια εξισλαμισμενη πρωην ανιμιστικη φυλη που διατηρει τις αρχαιες παραδοσεις της.
ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν
quote:
Συμφωνα με την ρηση οτι το πληθος συντασεται μ' αυτον που φωναζει δυνατοτερα, ολοι (σχεδον) ακολουθησανε τον φωνασκουντα!
Μ' άλλα λόγια, μας λες πρόβατα, που δεν έχουμε δική μας γνώμη, παρά υποστηρίζουμε τον όποιο προλάβει πρώτος να βάλει τις φωνές!
Γράφεις:
quote:
Επισης εγκαλουμαι για το οτι δεν απανταω σε ερωτησεις. Πανω σ' αυτο θα ξαναπω οτι, εκτος απο τον περιορισμενο χρονο μου, οι περισσοτερες των ερωτησεων ειναι παιδαριωδεις, παραπιστικες και κακοπιστες. Ειναι σαν να εχουν βγει απο εγχειριδιο προπαγανδας:
Τι γνωμη εχεις για την σαρια?
Για τον λιθοβολισμο?
Για την κλειτοριδεκτομη?
Σαν τι γνωμη θα μπορουσα να εχω δηλαδη ρε καλοπαιδα?
Μάϊστα...
Δηλαδή, «άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τ΄ αυτιά μου!»
Άϊντε να σου την ξανακάνω την ρημάδα την σούμα, μπας και ξεκολλήσεις επιτέλους από τις ερωτήσεις του jonniebegood:
quote:
Ο ΠΛΩΤΙΝΟΣ ρώτησε 2 φορές: <<Mήπως μήπως γνωρίζεις η ιερή μαύρη πέτρα που υπάρχει στην Μεκκα τι αντιπροσωπεύει? Και ακόμη μία ερώτηση. Απο πότε υπάρχει εκεί? >>
Εγώ ρώτησα: << Με βάση το Μουσουλμανικό δόγμα, ο Μωάμεθ δεν επικοινωνούσε ποτέ άμεσα με τον Αλλάχ (τον Θεό δλδ) αλλά πάντα μέσω του Αρχάγγελου Γαβριήλ.
Επίσης, πάλι με βάση το Μουσουλμανικό δόγμα, ο Χριστός είναι αποδεκτός ως Μεσσίας, είναι αποδεκτό το ότι επικοινωνούσε άμεσα με τον Θεό (τον Αλλάχ δλδ) και είναι αποδεκτές οι υπερφυσικές συνθήκες υπό τις οποίες συλλήφθηκε και γεννήθηκε, σε αντίθεση με τον Μωάμεθ που είχε φυσιολογικότατη και κοινότατη σύλληψη και γέννηση.
Τέλος, ο Μωησής είναι αποδεκτός και από τις 2 θρησκείες και φυσικά είναι σημαντικότατη μορφή και για το Εβραϊκό δόγμα.
Η απορία μου λοιπόν είναι το γιατί ο Χριστιανισμός, ο Εβραϊσμός και ο Μουσουλμανισμός είναι ξεχωριστές θρησκείες! Πως προκύπτει αυτό και που στηρίζεται;;>>
Επίσης ρώτησα: << ~ Ο Μωησής, ο Αβραάμ και ο Ιησούς, μιλούσανε απευθείας με τον Θεό, ενώ ο Μωάμεθ με «μεσάζοντα». Γιατί λοιπόν -κατά τους Μουσουλμάνους πάντα- ο Μωάμεθ είναι πιο «μάγκας»; Απλά επειδή είναι ο τελευταίος προφήτης;
~ Αφού δέχονται ότι ο Ιησούς γεννήθηκε υπό υπερφυσικές συνθήκες και ότι είναι ο μόνος εκ των προφητών που πιστεύουν που γεννήθηκε υπό οποιασδήποτε μορφής συνθήκες θαύματος, γιατί δεν του προσφέρουν «ξεχωριστή θέση» μεταξύ των προφητών;
~ Αφού δέχονται τον Ιησού, έστω και ως απλά προφήτη, γιατί αποκαλούν τους Χριστιανούς «άπιστους»; Απίστους σε... τι; >>
Όσο για τις ερωτήσεις του jonniebegood, αφού έμμεσα παραδέχεσαι ότι η γνώμη σου για την σαρια, την κλειτοριδεκτομη και τον λιθοβολισμο των γυναικων για μοιχεια, δεν είναι καλή, τότε τι μας λες ότι ασπάζεσαι τον Μουσουλμανισμό;! Δηλαδή, εσύ ασπάζεσαι τον Μουσουλμανισμό, αλλά όχι τους Νόμους του!
...Μήπως είναι λιγάκι οξύμωρο...;
...όχι λέω δηλαδή...
Τέλος, αυτή η «καραμελίτσα» που πιπιλάς συνέχεια <<δεν έχω χρόνο>> δεν πιάνει. Διότι χρόνο για να μας πεις πρόβατα, προκατειλημμένους, επιθετικούς, κακόπιστους... (ξέχασα κάτι; ), καθώς και να μας λες ένα σωρό ιστοριούλες ζευγαριών, προλαβαίνεις! Αλλά για να απαντήσεις στις ερωτήσεις μας... όχι, δεν προλαβαίνεις... ![]()
quote:
ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ
...Καιρός να καταλάβεις την υπογραφή σου φίλε.
Όσο μας απαντάς αέρα κοπανιστό, θύελλες βαρβάτες θα μαζεύεις.
Εγώ στρατηγέ μου θα ήθελα μόνο μια απάντηση.
Μιας και μας έχεις πει αρκετά Προσωπικά Δεδομένα, να μας έλεγες και σε πια χώρα είσαι.
Αυτό μόνο μου φτάνει προς το παρόν.
Ευχαριστώ.
Αλλοι το κάνουν ξιγκι και λίπασμα, άλλοι το κάνουν χαρά και ζωή και άλλοι το κάνουν ΘΕΟ.
.|.
quote:Νεφελη, σε καμια περιπτωση δεν θα σε ελεγα προβατο. Δεν εχεις τοσο πολυ μυαλο.
Το IQ σου ειναι μοναδιαιο, αρα μοναδικο!
Ουτε κι απο λιθοβολισμο κινδυνευεις. Οι πετρες θα κανανε γκελ στο κεφαλι σου!!!
αυτο ειναι μεγαλειο Ελληνα, Αντρα, ή Μουσουλμανου?
επειδη το χοντραινεις στρατηγε μου και εγω δεν μασαω απο χοντραδες, ακου μερικες οξειες Ελληνοπρεπεις ερωτησεις και απαντα:
μηπως εγινες Μουσουλμανος για να παρεις μικρη γυναικα?
μηπως καμαρωνεις γι αυτο, και ολο για τα προσωπικα σου μας λες παρα για το Ισλαμ?
μηπως την περνας για χαζη την πιτσιρικα, που σε παντρευεται για να την κοπανησει απο τον Μωαμεθανισμο?
εκτος κι αν μας παραμυθιαζεις γενικως ρε μεγαλε, οποτε μπραβο σου που μας εκανες να τσιμπησουμε οτι κατι αξιολογο θα βγει απ την συζητηση!
ΥΓ. θες να το χοντρηνω κι αλλο?
μπορω!
γνωριζω περισσοτερα για την ζωη των Μουσουλμανων απ ο,τι νομιζεις!
quote:Εγώ στρατηγέ μου θα ήθελα μόνο μια απάντηση.
Μιας και μας έχεις πει αρκετά Προσωπικά Δεδομένα, να μας έλεγες και σε πια χώρα είσαι.
Αυτό μόνο μου φτάνει προς το παρόν.
Ευχαριστώ.
προηγουμαι φιλτατε!
τον ρωτησα ηδη δυο φορες αλλα κανει την παπια... ![]()
quote:
Νεφελη, σε καμια περιπτωση δεν θα σε ελεγα προβατο. Δεν εχεις τοσο πολυ μυαλο.
Το IQ σου ειναι μοναδιαιο, αρα μοναδικο!
Ουτε κι απο λιθοβολισμο κινδυνευεις. Οι πετρες θα κανανε γκελ στο κεφαλι σου!!!
Οι προσβολές είναι η άμυνα του ανθρώπου χωρίς επιχειρήματα...
Κι αν θελετε να χαριεντιζεστε υπαρχουν και τα e-mail!
Σου διευκρινιζω πως δεν εχω καμια σχεση με τους παραπανω χρηστες, σε προσωπικο επιπεδο εννοω, προς αποφυγη καθε παρεξηγησης εκ μερους σου.
Αλλα ως ουδετερος μεχρι στιγμης παρατηρητης, βλεπω πως αποφευγεις να απαντας, ενω καθε τρεις και λιγο βρισκεις χρονο για να χαρακτηρισεις οσους εχουν αποριες η εκφραζουν γνωμη επι του θεματος. Επισης απο μονος σου, εθελοντικα-και θελω να πιστευω καλοπροαιρετα-αναφερθηκες σε προσωπικα σου ζητηματα, και αν δεν απατωμαι τα οποια σου επιχειρηματα βασιζονται στο οτι εσυ ξερεις διοτι ασπαστηκες τη θρησκεια, και ολοι οι υπολοιποι αγνοουν η εχουν πεσει θυματα κακης ενημερωσης και προκαταληψης. Απο τον τροπο που μιλας στους λιγους που ενδιαφερθηκαν μεχρι στιγμης για το θεμα σου, μαλλον τους δικαιωνεις, και ειδικα με την επιθεση στη Νεφελη, μαλλον δειχνεις πως ο νεος τροπος ζωης που διαλεξες δεν σου εχει προσφερει ιδιαιτερη γαληνη. Ο ανθρωπος που βρηκε αληθειες και ετοιμαζεται για νεο ξεκινημα στη ζωη του μεσα απο τον ερωτα και το γαμο του δε φερεται ετσι, ακομη και αν θεωρει οτι τον προκαλλεσαν. Με τον τροπο σου, μονος σου κανεις το θεμα σου να ξεφευγει.
σοβαρεψες ξαφνικα στρατηγε?
μηπως χτυπησα εκει που ποναει? ![]()
δεν με ενδιαφερει αν εγινες Μουσουλμανος και υποτιμας τις γυναικες, αλλα ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΙΣ ΣΕΒΕΣΑΙ!
ξερω κι αλλα σημεια που θα πονεσεις, γι αυτο συμμορφωσου στους δημοκρατικους κανονες τουλαχιστον αφου απο Ηθος πασχεις...
quote:Φιλε scar face εχω συγκεκριμενους λογους που δεν δεν θελω να αποκαλυψω σε ποια χωρα ειμαι (οχι δεν με κυνηγαει η εφορεια)
πεστην βρε να γελασουμε!
μπας και μας δουλευεις ψιλο γαζι και εισαι στην Ελλαδα? ![]()
quote:Μαλιστα εχω ηδη πει περισσοτερα απ' οσα ηθελα, για τα προσωπικα μου, αλλα τα θεωρω ανωδυνα.
σκεψου να το ηθελες δηλαδη, τι θα μας ελεγες για τα προσωπικα σου!!! ![]()
quote:Jonniebegood, δεν μου κανει εντυπωση το ποσο καλα συνενοηστε μεταξυ σας!
μηπως σου διαφευγει μεσα στην κακεντρεχεια σου οτι το ιδιο καλα συνενοουμαι και σχεδον με ολους τους υπολοιπους στο τοπικ?
quote:Νομιζω οτι αρκετα ασχοληθηκα μαζι σας.
χαρη μας εκανες μεγαλε που μας υποτιμουσες?
γιατι απαντηση δεν ειδε κανενας εδω μεσα!
quote:Απο τωρα και στο εξης θα αγνοηθητε μηπως και προχωρησει η κουβεντα.
για προχωρα την επιτελους την κουβεντα, για να καταλαβω γιατι ανοιξες το τοπικ τελικα!
και θαλεγα να αρχισεις με το ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΠΕΡΙ ΙΣΛΑΜ!
αλλα ξερω, δεν προλαβαινεις γιατι παντρευεσαι!!! ![]()
quote:Κι αν θελετε να χαριεντιζεστε υπαρχουν και τα e-mail!
τωρα εγραψες!!!
ουτε στριμενη γεροντοκορη δεν θα εριχνε τοση χολη! ![]()
τι σε εκανε να νομιζεις οτι χαριεντιζομαι ΜΟΝΟ με την Νεφελη?
επειδη την ειπα γλυκυτατη?
με ολες χαριεντιζομαι βρε!
ρωτα τες να στο πουνε!
μπηκα στο φορουμ μπας και βρω νεα γυναικα για να (ξανα)παντρευτω, για να μην αναγκαστω να γινω Μουσουλμανος για να την βρω, οπως εκανες εσυ! ![]()
quote:ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΕΣ
ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ!!!
quote:Με τον τροπο σου, μονος σου κανεις το θεμα σου να ξεφευγει.
γλυκυτατη μεγαλη αδελφουλα, εχω σοβαρες αμφιβολιες ως προς τους λογους που το ανοιξε το τοπικ.
τα ιδια εγιναν με το αλλο τοπικ του για τους δερβισες: εκει ηθελε ντε και καλα να το δουμε ΜΟΝΟ ιστορικα το θεμα.
εδω θελει λεει να δουμε το Ισλαμ μονο εσωτεριστικα, και οχι ιστορικα!
αλλα εκανες ενα λαθος, που καναμε ολοι μας στην αρχη: του μιλησες σοβαρα και με επιχειρηματα, κατι που ο στρατηγος αδυνατει να κατανοησει.
ΥΓ. με το γλυκυτατη αποκαλυψα οτι χαριεντιζομαστε, αλλα μου ξεφυγε! ![]()
ΡΙΞΕ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΡΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! (εκτος των σουφι που θεωρεις "ληγμενους")
quote:
Νομιζω οτι αρκετα ασχοληθηκα μαζι σας. Απο τωρα και στο εξης θα αγνοηθητε μηπως και προχωρησει η κουβεντα.
Tsepe,
Έτσι κι αλλιώς μας αγνοούσες, αφού δεκάρα δεν έδινες για τις ερωτήσεις μας (ολονών). Μόνο για να μας προσβάλεις μας θυμόσουνα.
Άρα, τώρα μας δηλώνεις πως «τέρμα οι προσβολές»;
...Μακάρι... αν και δεν το βλέπω.
Α! Και να προσθέσω πως ότι ισχύει για τις προσβολές, ισχύει και για τις απειλές. Είναι κι αυτές η άμυνα του ανθρώπου χωρίς επιχειρήματα.
quote:
με ολες χαριεντιζομαι βρε!
Τώρα με χάλασες ρε jonnie...
Κι εγώ που νόμιζα πως είμαι μοναδική... ![]()
quote:
ΡΙΞΕ ΜΑΣ ΕΝΑΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟ ΡΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! (εκτος των σουφι που θεωρεις "ληγμενους")
Τι ζητάς τώρα καλέ; Εδώ δεν μας απάντησε σ’ άλλα πιο απλά πράματα κι εσύ ζητάς στολίδια; ![]()
Μήπως θα ΄ταν χρήσιμο να ξαναδούν τα γραφόμενα τους..
quote:
βλέπω πως καθόλου δεν κατηγορεί "τα μέλη ενός φόρουμ" γενικά και αόριστα. Ούτε νομίζω πως ο lorenzo δείχνει να "υποστηρίζει κάθε θρησκεία για τα θετικά της". Νομίζω πως στο συγκεκριμένο θέμα επέλεξε ένα "ταλιμπανικό" τρόπο επίθεσης και αυτό δεν προχωρά την κουβέντα όσο κι αν (νομίζει πως) το δικαιολογεί.
Το τι θα πράξουν είναι δικό τους θέμα. Εγώ πάντως θα πω ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον νεοφώτιστο που με επιβεβαίωσε... δεν μπορούσε να κάνει κι αλλιώς θα μου πείτε γιατί όπως λέει κι ο λαός " η πουτ... θέλει να κρυφτεί μα δεν την αφήνει η χαρά της"
Κλείνωντας αναρωτηθείτεμήπως είχαμε δίκιο εγώ κι ο Πλάτωνας?
ΥΓ. Φίλε μου {και το εννοώ} Avatargr,με στεναχώρησες και με ...αγνόησες.

Χρειαζοταν, στον μεταψυχροπολεμικο κοσμο, ενας νεος "κακος" και βρεθηκε, η μαλλον δημιουργηθηκε στον μουσουλμανικο χωρο.
Χωρις συνομωσιολογικη διαθεση, μπορω να πω οτι εγινε μια τεραστεια προσπαθεια για να δαιμονοποιηθει οτιδηποτε ισλαμικο. Και φυσικα πετυχε!!
Ημουν ακομα στην Ελλαδα οταν ξεκινησε το ολο πραγμα κι οφειλω να ομολογησω οτι, μεχρις ενος σημειου, "μασησα" κι εγω.
Ετυχε (κυριολεκτικα) να βρεθω εδω που ειμαι τωρα κι επειδη εχω το "χουι" οταν βρησκομαι σε ξενο τοπο, να χωνομαι οσο πιο βαθεια μπορω, ξεκινοντας απο το "φαγητο του δρομου" μεχρι το να μπαινω στα σπιτια, ειδα διαφορετικα πραγματα: Ανθρωπους ζεστους, φιλοξενους, ανοιχτοκαρδους, με μεγαλο ενδιαφερον για οτιδηποτε ελληνικο.
Οι συνθηκες ζωης, ειναι αληθεια, οτι μπορουν ευκολα να χαρακτηριστουν αθλειες, σε ορισμενες περιπτωσεις. Αυτο δεν συμβαινει ομως επειδη ειναι μουσουλμανοι. Απλα εχουν διαφορετικες αντιληψεις.
Ειναι διαφορετικοι ναι, αλλα οχι λογω θρησκειας. Απλα ειναι διαφορετικοι.
Διατυπωθηκε σε καποιο σημειο η απορια:...και το δεχτηκε αυτο ενας μουσουλμανος πατερας?
Αυτο δειχνει το μεγεθος της δαιμονοποιησης, αλλα και τον ρατσισμο μερικων. Λες κι ενας πατερας μουσουλμανος, ανηκει σε διαφορετικο ειδος!!!
Πηρα την αποφαση να μεινω εδω, γιατι μου αρεσει η διαφορετικοτητα τους αλλα και γιατι αποδεχονται την διαφορετικοτητα. Ειμαι μεγαλος για να αλλαξω. Το ξερω και το ξερουνε. Το αποδεχονται ομως.
Ειναι γεγονος οτι ασχολουνται υπερ του δεοντος με την θρησκεια. Ειναι ομως η ταυτοτητα τους και η αμυνα τους.
Δεν διαφερουν ουτε στο ελαχιστο απο τους ορθοδοξους η τους δωδεκαθεϊστες.
Και οι μεν και οι δε, εχουν την ετυπωση οτι υπερασπιζονται την ελληνικοτητα τους (κουνια που τους κουναγε)
Το οτι ειναι (ειμαστε) μουσουλμανοι δεν τους κανει ουτε καλυτερους (οπως νομιζουν οι ιδιοι) ουτε χειροτερους ( οπων νομιζετε εσεις)
Απλα ειναι διαφορετικοι και πρεπει να προσεγγιζονται με σεβασμο, ενδιαφερον και κατανοηση.
Οι Ελληνες, ειμαστε εκ φυσεως πολιτες του κοσμου. Αυτο σημαινει πανω απ' ολα ανοιχτο μυαλο. Οχι προκαταληψη, οχι φοβος για το διαφορετικο.
Εδω κατω (μερικες χιλιαδες χιλιομετρα νοτια) ο ηλιος βαραει ασκημα. Η μονη προστασια ειναι το κουκουλωμα. Κι εγω οταν κυκλοφορω ντυνομαι καλα. Το γδυσιμο σημαινει αφυδατωση και ασκημο καψιμο.
Το κουκουλωμα, λοιπον γινεται για λογους προστασιας. Με τους αιωνες και βοηθουσης της θρησκειας ταυτιστηκε με την ηθικη.
Αν λοιπον, οι γυναικες "χειραφετηθουν" κι αρχισουν να γδυνονται, μεσα σε λιγα 24ωρα θα γινουν σαν σταφιδες.
Μετα βεβαια, θα τρεξουν οι "προοδευτικοι" να τους πουλησουν κρεμες ενυδατωσης κι ολα τα σχετικα σκατολοϊδια που πουλανε στις χειραφετημενες του "ανεπτυγμενου κοσμου"
Για πες μας φιλαρακο μερικα απο τα φοβερα που ξερεις για το ισλαμ, μπας και ξυπνησουμε οι πλανεμενοι!!(Αυτη ειναι μια ερωτηση του δικου σου επιπεδου)
Δεν υπαρχει τιποτα να σεβαστω. Ενας τσιμεντοκεφαλος, ειναι τσιμεντοκεφαλος, ανεξαρτητως φυλου.
Το ιδιο κι ενας στοκος!
Οταν πουλας νταϊλικι σε καποιον που βρισκεται χιλιαδες χιλιομετρα μακρυα τοτε λεγεσαι τσαμπαμαγκας.
Γιατι εγω εδω, αλλα ζω και δεν ειναι προκαταληψεις, ειναι απο πρωτο χερι, απο συμφοιτητες και συναδελφους, που υποτιθεται οπως λενε και οι ιδιοι ειναι πιο ανετοι σε σχεση με τις χωρες τους, εδω ειναι Δυση.
Ειχαμε περιστατικο-πολυ παλιοτερα, οταν ημουν πρωτοετης-στην εστια. Χτυπησε συναγερμος για φωτια, και ολοι ειναι υποχρεωμενοι να κατεβουν κατω, ακομη και με την πετσετα, σταζοντας απο το μπανιο. Ξερεις ποιες δεν κατεβαιναν και εθεταν σε κινδυνο τους παντες? Αυτες που επρεπε να κουκουλωθουν γιατι αμα κατεβαιναν ακαλυπτες ειχαν κατι ξαδερφακια συνοδεια που θα τις λιντσαριζαν, προτιμουσαν να καθυστερουν και να καουν. Το ειδα με τα ματια μου και ειχε γινει μεγαλο θεμα.
Ποια ειναι η χειραφετηση τους? Που μολις χτυπησουν ηλικια γαμου, τις παιρνουν οι γονεις ταξιδι ταχα μου να τους γνωρισουν τη χωρα τους και τις ριζες και την κουλτουρα τους και τους περιμενει εκει ο γαμπρος? Για κανε λιγο ερευνα να δεις τι τραβανε με τα arranged marriages εδω. Και για κανε λιγο ερευνα να δεις τι γινεται αν τυχον αρνηθουν και θελησουν να ξεφυγουν: εκτος του οτι δεν εχουν κανενα δικαιωμα πανω στα παιδια τους, ξερεις τι ομορφα τις κυνηγανε και τις καθαριζουνε η τις περιλουζουν με οξυ?
Honour killings τα λενε, εγκληματα τιμης, και δεν ειναι της φαντασιας μου. Στη χωρα που ζω κανουν οσες σωθηκαν και αλλες ακομη μαζι τους συνεχως καμπανιες για να σωσουν οσες μπορουν. Δεν ειναι προπαγανδα. Κι εχω γνωστη μου που τραβηξε τα πανδεινα η γυναικα, απο τους γονεις της, απο τα πεθερικα της, απο τον αντρα της. Η αξια της μας ειπε δεν ηταν παραπανω απο ενα ζευγαρι παντοφλες.
Η το αλλο ανεκδοτο: το παιζουνε ταχα μου προοδευτικοι οσοι δεν εχουν προικες, η δεν εχουν κορες καλλονες, και τις στελνουν για τα ματια στο πανεπιστημιο. Και μη τολμησεις να μου πεις πως αυτα που θα πω τωρα ειναι φαντασιες και προπαγανδα, γιατι δεν τα ακουσα τα ζω. Τους κανω μαθημα και ερχονται και μου τα λενε. Και δεν χρειαζονται να μου πουν και τιποτα γιατι βλεπω πως τις παει και τις φερνει παντα συνοδος απο την οικογενεια τους. Για να πανε τουαλετα θελουν αδεια, κατα τα αλλα μορφωνονται αυτες και πολυ που θα ασκησουν επαγγελμα. Για να μιλησουν θελουν μεσαζοντα. Για να φανε στο refectory τις παει παρεα ο συνοδος. Αυτη ειναι η ελευθερια τους? Η τραγικοτερη ειρωνια: φερετζες διπλα σε computer, τις βλεπω και μου ματωνουν την καρδια. Μην σου πω δε τι εγινε, οταν σε καποιον ζητησα να αποχωρηση απο την ταξη διοτι δεν ηταν φοιτητης και δεν ειχε καν υπογραψει-sign in-που ειναι υποχρεωτικο για να μπει μεσα. Εφαγα καταρες και απειλες απο το Ισλαμ να εχουν και τα εγγονια μου.
Αυτα οχι στο Πακισταν. Στην Αγγλια, σε ακαδημαικο περιβαλλον, σε μια κοινωνια που κατα τα αλλα θελει να λεγεται πολυ-πολιτιστικη! Που την βλεπεις εσυ τη χειραφετηση?
Και αν εγω ειμαι δυτικη και Ελληνιδα και δεν καταλαβαινω, υπαρχουν ουκ ολιγες μαρτυρες μουσουλμανες που παλευουν διπλα μου, οχι απο την τηλεοραση, η μεσω διηγησεων αλλων. Διπλα μου και τις βλεπω. Ειναι μαλιστα και μια που εγινε διασημη stand-up comedian και δεν τολμαει περα απο τα gigs να εμφανιστει πουθενα, την απειλουν συνεχως. Υπαρχουν πολλες, αναμεσα τους και ενα διασημο μοντελο, μαυρουλα και πανεμορφη, που κανει καμπανια εναντιον της κλειτοριδεκτομης που υπεστη οταν ηταν μικρουλα και τη συμμαδεψε για ολη της τη ζωη. Ετσι σεβεται η θρησκεια σου την γυναικα που σας γενναει και σας δινει ζωη? Τη θελει αβουλη πλαστικη κουκλα με μια τρυπα να μην νιωθει και να κανετε τη δουλεια σας? Κι αυτο της φαντασιας μου ειναι?
Δεν υπαρχει συγκριση με την Ελλαδα. Ακομη και οι τραγοπαπες, αν καποια γυναικα παρεκτραπει, θα τις την πουνε, θα τη βαλουν να κανει καμια νηστεια, αλλα κανεις δεν θα την λουσει με acids, κανεις δεν θα της πει κατσε με τον αντρα σου να τρως μπατσες, κανενας δεν θα της απαγορεψει να δει τα παιδια της, κανενας δεν θα της παρει το δικαιωμα της ψηφου. Μπορει οι γιαγιαδες μας να παντρευοντουσαν με προξενια, αλλα 2-3- γενιες μετα εγω δεν εχω τετοιο προβλημα, ζω σε μια κοινωνια που μου επιτρεπει να επιλεγω, να χαιρομαι τον εαυτο μου και δεν μου επιβαλλει να κουκουλωνομαι σα ζωο.
Στο ονομα καμιας πρακτικης αναγκης δεν μου λενε να κουκουλωθω.
Αυτα για την ωρα
quote:Χρειαζοταν, στον μεταψυχροπολεμικο κοσμο, ενας νεος "κακος" και βρεθηκε, η μαλλον δημιουργηθηκε στον μουσουλμανικο χωρο.
Χωρις συνομωσιολογικη διαθεση, μπορω να πω οτι εγινε μια τεραστεια προσπαθεια για να δαιμονοποιηθει οτιδηποτε ισλαμικο. Και φυσικα πετυχε!!
συμφωνω οτι οι αμερικανοι χρειαζονταν εναν νεο "κακο" και τον βρηκαν.
απο την αλλη εχω διαβασει μελετες πολιτικων αναλυτων πριν καταρευσει ο κομμουνισμος, που προεβλεπαν τα προβληματα του Μωαμεθανισμου ως πολιτικη-κρατικη εκφραση.
ο τριτος παγκοσμιος πολεμος, προεβλεπαν, πιθανοτατα θα προελθει απο το Ισλαμ.
quote:Πηρα την αποφαση να μεινω εδω, γιατι μου αρεσει η διαφορετικοτητα τους αλλα και γιατι αποδεχονται την διαφορετικοτητα.
μουσλιμ εγινες ομως για να παντρευτεις!
εδω ξερεις κανουμε και πολιτικους γαμους...
quote:Δεν διαφερουν ουτε στο ελαχιστο απο τους ορθοδοξους η τους δωδεκαθεϊστες.
σιγα ρε στρατηγε!
ακομη και οι Χριστιανοι βρισκονται πολλους αιωνες μπροστα απο τους Μουσουλμανους πολιτισμικα!
quote:Οι Ελληνες, ειμαστε εκ φυσεως πολιτες του κοσμου. Αυτο σημαινει πανω απ' ολα ανοιχτο μυαλο.
πολιτες, οχι υπηκοοι ή φανατισμενοι πιστοι!
quote:Μετα βεβαια, θα τρεξουν οι "προοδευτικοι" να τους πουλησουν κρεμες ενυδατωσης κι ολα τα σχετικα σκατολοϊδια που πουλανε στις χειραφετημενες του "ανεπτυγμενου κοσμου"
συμπερασμα: ο Μωαμεθανισμος προαγει την οικολογικη συνειδηση!
νασαι καλα, με εκανες να γελασω!
Απολογητική για τη θέση της γυναίκας στο Ισλαμ. Διαβάστε και ανατριχιάστε.
http://www.jamaat.org/islam/WomanRights.html
Επιλεγμένα αποσπάσματα (μετάφραση και σχόλια δικά μου)
"Η Γυναίκα είναι υπεύθυνη για τη φροντίδα του σπιτιού και την ευημερία της οικογένειας. Μπορεί να εκφράσει τις απόψεις της και να κάνει προτάσεις σχετικά με όλα τα θέματα αλλα ο καλύτερος ρόλος που καλείται να παίξει για να κρατάει τον γάμο ακέραιο και δυνατό είναι να αναγνωρίζει τον σύζυγό της ώς τον υπέυθυνο για την διαχείρηση των οικογενειακών υποθέσεων και άρα να τον υπακούει ακόμα και αν η κρίση του δεν είναι αποδεκτή απο αυτήν σε κάποιο συγκεκριμένο θέμα. Πατα φυσικά αν αυτός δεν καταπατά τα όρια του Ισλάμ."
Θα μου πείς, και ο χριστιανισμός τις ίδιες βλάκείες λέει.
Ναι, αλλα δεν τον έχουμε για νόμο του κράτους.
Αγγελος.