ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΟΝΕΙΡΟ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- ΟΝΕΙΡΟ Ή ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Spacewoman73 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
samuel1974Μέλος
25/10/2008, 16:12:09
@ άθεος

quote:
όλοι οι ιερείς θεωρούνται ανώτεροι από τους αγγέλους;

δηλαδή όταν κλέβουν το παγκάρι όταν βιάζουν παιδάκια όταν πέφτουν στα τέσσερα όλες αυτές είναι πράξεις που τις κάνουν άτομα για να γίνουν ανώτερα από τους αγγέλους;

Αρχικά δεν ήθελα να απαντήσω, αλλά καλό είναι να μην εκκρεμούνε κάποιες εντυπώσεις.

Ασφαλώς ένας ιερέας δεν είναι ανώτερος απο τους αγγέλους, τη στιγμή που π.χ. ξυπνάει το πρωϊ και σαν άνθρωπος που είναι ξύνει κι αυτός τα όργανα, τα φυόμενα κάτω της οσφυϊκής του χώρας (αγόρασα το copyright), ούτε όταν πάει να πληρώσει τα γραμμάτια στα ιδιαίτερα του διαμερίσματα. Τη στιγμή όμως που τελεί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, όπου το κρασί και το ψωμί μετατρέπονται (στην κυριολεξία) σε Σώμα και Αίμα του Χριστού, τότε, εκείνη τη στιγμή είναι ανώτερος και απο τους αγγέλους, γιατί σύμφωνα (αν και το έχουνε αναφέρει και άλλοι Θεολόγοι) με τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, αυτό το Μυστήριο δεν ολοκληρώνεται ακόμα και όλοι οι άγγελοι του ουρανού να προσεύχονται για να ολοκληρωθεί. Ένας παπάς όμως, όσο αμαρτωλός και εάν είναι (σύμφωνα με τις Ορθόδοξες διδαχές) μπορεί να το ολοκληρώσει, γιατί ακριβώς αυτό του έχει δωθεί σαν κληρονομική εξουσία απο τον ιδιο τον Χριστό. Αυτό όλο γίνεται έτσι, γιατί ο Θεός δεν είναι μια αόριστη έννοια της οποίας την ισχύ και εξουσία μπορούμε εμείς οι άνθρωποι να αποκτήσουμε με κάποιες μας πράξεις ή κάποιες καταστάσεις πνευματικής ανωτερότητας, αλλά γιατί ο Θεός είναι ΩΝ και αποφασίζει Αυτός, σε ποιόν δίνει την όποια εξουσία.

“Why do my eyes hurt?”

“You’ve never used them before.”

25/10/2008, 16:47:16
samuel1974, θα ήθελα να σου κάνω κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις σε σχέση με το σχόλιό σου κι αν θέελις, απαντάς.

quote:
όπου το κρασί και το ψωμί μετατρέπονται (στην κυριολεξία) σε Σώμα και Αίμα του Χριστού,

Τι εννοείς λέγοντας, στην κυριλεξία;;; Δεν νομίζω να... κανιβαλίζουν αυτοί που κοινωνούν...

quote:
γιατί ακριβώς αυτό του έχει δωθεί σαν κληρονομική εξουσία απο τον ιδιο τον Χριστό.

Πότε και με ποιόν τρόπο δόθηκε στον κάθε παπά αυτή η κληρονομική εξουσία και μάλιστα, απ' τον ίδιο το χριστό;;;

quote:
αλλά γιατί ο Θεός είναι ΩΝ και αποφασίζει Αυτός, σε ποιόν δίνει την όποια εξουσία.

Πώς και πότε αποφάσισε, ο ίδιος ο θεός, να δώσει στον παπα-Μανώλη την εξουσία κι αν το αποφάσισε, πώς το κοινωποίησε στον παπά;;

Αν αυτό που έγραψες έχει μεταφορική σημασία, μην πάρεις στα σοβαρά τις ερωτήσεις μου, αλλά σ' αυτήν την περίπτωση δεν θα έπρεπε να υπάρχουν εκφράσεις όπως στην κυριολεξία, ο ίδιος ο χριστός κλπ.

ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ

25/10/2008, 17:20:17
Για να καταλάβεις το μυστήριο της θείας κοινωνίας,
φίλε Γιάπετ, θα πρέπει να αποδεχτείς το μυστηριακό χαρακτήρα
της...Ἐκεί όπου το ψωμί και το κρασί που ενώνονται,
με το ζέον βραστό, μετατρέπονται μέσα απο το λειτουργικό,
σε αίμα και σώμα Κυρίου, όπως ο ίδιος είπε ότι αν "κανείς δεν'
φάει τη σάρκα μου και δεν πιεί το αίμα μου, ου ζήσεται εις τον αιώνα..
Και τους φάνηκε βαρύς, λέει ο λόγος εκείνος...''
Πρέπει να γίνουμε χριστός με το βάπτισμα και την θεία κοινωνία, μέχρι
να τελειώσουμε την εδώ ζωή, για να μην χαθούμε, με το πλήθος των
αμαρτιών μας...
Η δύναμη της διάδοσης του χριστιανισμού και της διακονίας του ανθρώπου
απο τους ιερείς κι όχι η εξουσία ήταν
που λές φίλε μου Γιάπετ, που δόθηκε απο τον Χριστό, με το "πορευθέντες μαθητεύσατε
πάντα τα έθνη...,"...Αλλά είναι και ποιμένες ποιμνίων, για την προστασία τους
απο τους λύκους, όπως επίσης λέγεται... Η εξουσία που λές, δεν υπάρχει..
Οι άνθρωποι την καταχρώνται...
samuel1974Μέλος
25/10/2008, 20:39:54
Βρήκα ένα ενδιαφέρον βιντεάκι στο γιου τουμπ.

Για τα σχόλια που λέγονται μέσα στο βίντεο, ευθύνεται αυτός που έφτιαξε το βίντεο. Πληροφοριακά λέω, ότι δεν ήμουν εγώ αυτός.

Εγω προτρέπω τα μέλη του φόρουμ να παραβλέψουνε τα σχόλια και να δούνε τα στοιχεία που παρουσιάζονται εκεί μέσα και να σταθούνε σε αυτά:

http://www.youtube.com/watch?v=ehLth64ZVT0

Τα σχόλια για τα στοιχεία που παρουσιάζονται εκει μέσα (και) δικά σας.

“Why do my eyes hurt?”

26/10/2008, 13:36:08
Τι είναι αυτά τα πράγματα ρε φίλε Σαμουήλ, χαλάς την πιάτσα...
Δλδ, όλοι οι καινούργιοι απλά μισούν τον χριστιανισμό και στόχος τους
είναι η εξαφάνιση του;Μα ποιός θα τα πιστέψει αυτά;ποιός θα ψάξει γιατί
όλοι ασχολούνται με τον χριστιανισμό είτε για να τον εξηγήσουν είτε για να τον
κατηγορήσουν, φτάνει να μην μείνει όπως είναι!!! Πραγματικά είναι η μοναδική θρησκεία
του ανθρώπου...Δεν βρίσκονται εύκολα όμως, αυτά...

Μόνο, όποιος ψάξει την αλήθεια,θα καταλάβει...Γιατί όσοι επιλέγουν την ημιμάθεια,
καλύτερα να μην ασχολούνται καθόλου. Δεν είναι σπόρ...
Εγώ πάντα πίστευα ότι όλα όσα γίνονται μέσα στον 20-21 αιώνα, γίνονται
εις βάρος του χριστιανισμού και απο άσπονδους εχθρούς του που προσπαθούν
αιώνες, μάλιστα...
Αλλά οταν κάποιος κοιμάται και του λές να ξυπνήσει, άμα δεν έχει χορτάσει
τον ύπνο, δεν ξυπνάει με τίποτε...
Οπότε, φίλε Σαμουήλ, περίμενε να χορτάσουν ύπνο...

26/10/2008, 15:05:41
quote:
όπου το κρασί και το ψωμί μετατρέπονται (στην κυριολεξία) σε Σώμα και Αίμα του Χριστού,

στο θέμα με τον πόλεμο με την τουρκία είχα πει ότι οι χριστιανοί τρώνε σάρκες και πίνουν αίμα τότε οι χριστιανοί είχαν πει ότι δεν ξέρω τι λέω αλλά τώρα βλέπω ότι χριστιανός πάλι δηλώνει αυτά που έλεγα
οι χριστιανοί είναι αιμοπότες ανθρωποφάγοι

quote:
Ασφαλώς ένας ιερέας δεν είναι ανώτερος απο τους αγγέλους, τη στιγμή που π.χ. ξυπνάει το πρωϊ και σαν άνθρωπος που είναι ξύνει κι αυτός τα όργανα, τα φυόμενα κάτω της οσφυϊκής του χώρας (αγόρασα το copyright), ούτε όταν πάει να πληρώσει τα γραμμάτια στα ιδιαίτερα του διαμερίσματα.

μάλιστα όταν βιάζει κλέβει και λοιπά τότε η φώτιση έχει φύγει από μέσα του όταν όμως κάνει το κρασί αίμα και το ψωμί σάρκα και ταΐζει τους πιστούς τότε έχει την φώτιση μέσα του
κατάλαβα

π.χ.
ο μάγος που μοιράζει τα κομμάτια από τα θύματα του καραβανιού στα μέλη της φυλής του τότε έχει την φώτιση αλλά μετά δεν την έχει

samuel1974Μέλος
26/10/2008, 15:38:22
@ άθεος

Θυμάσαι που είπες για τους Χρυσαυγίτες ότι είναι Χριστιανοί;;

Δες το παρακάτω βίντεο. Στην αρχή κατηγορεί την Εκκλησία για τον πλουτισμό. Μετά δείχνει σε μια φάση Χρυσαυγίτες να έχουνε συγκεντρωθεί μπροστά απο το μνημείο του Λεωνίδα και ο αρχηγός τους βγάζει έναν πανηγυρικό λόγο, στον οποίο αναφέρεται στην αναβίωση της αρχαίας ελληνικής θρησκείας.

Δες τι χαρούλες κάνουνε οι Χρυσαυγίτες για το γεγονός ότι "αναβιώνει" ο Νεοπαγανισμός στην Ελλάδα:

http://www.youtube.com/watch?v=O2M4QSLEaFo&NR=1

Τα υπόλοιπα που λες είναι τελείως εκτός θέματος.

“Why do my eyes hurt?”

26/10/2008, 16:21:26
quote:
Θυμάσαι που είπες για τους Χρυσαυγίτες ότι είναι Χριστιανοί;;

Δες το παρακάτω βίντεο. Στην αρχή κατηγορεί την Εκκλησία για τον πλουτισμό. Μετά δείχνει σε μια φάση Χρυσαυγίτες να έχουνε συγκεντρωθεί μπροστά απο το μνημείο του Λεωνίδα και ο αρχηγός τους βγάζει έναν πανηγυρικό λόγο, στον οποίο αναφέρεται στην αναβίωση της αρχαίας ελληνικής θρησκείας.

Δες τι χαρούλες κάνουνε οι Χρυσαυγίτες για το γεγονός ότι "αναβιώνει" ο Νεοπαγανισμός στην Ελλάδα:

για μισό λεπτό εσύ δεν είχες παραδεχτεί ότι οι χρυσαυγίτες έκαναν στροφή από τον παγανισμό στην ορθοδοξία;

quote:
samuel1974

Απεστάλη: 07/10/2008, 23:24:14 3. Το ότι οι Χρυσαυγίτες ήτανε παλιά Νεοπαγανιστές και το γυρίσανε στο "Καραορθόδοξοι", το λέει κι ένα άρθρο που είχα παραθέσει στη σελίδα 2 του ίδιου θέματος.

τώρα πάλι μας τα αλλάζεις
μείνε σταθερός βρε χριστιανόπουλο όλο φάσκεις και αντιφάσκεις σαν τις οικουμενικές συνοδούς έχεις καταντήσει που η κάθε επόμενη θεόπνευστη
σύνοδος αναιρούσε την προηγούμενη θεόπνευστη σύνοδο

quote:
Τα υπόλοιπα που λες είναι τελείως εκτός θέματος.

καθόλου εκτός θέματος δεν είναι εσύ δήλωσες ότι με μαγικά τερτίπια που μπορεί να κάνει μόνο ο ιερέας μετατρέπει το κρασί σε αίμα και το ψωμί σε σάρκα ανθρωπινή

παρομοίως ο μάγος της φυλής δίνει την σάρκα των θυμάτων στους πιστούς και αυτοί τρώγοντας την σάρκα παίρνουν την δύναμη των θυμάτων

βουντού και κανιβαλισμός ο χριστιανισμός λοιπόν
άσε που είναι και σαλονάτη θρησκεία αφού έχει γαλλική κουζίνα
(το κρέας το τρώτε μα το αίμα του)

την επόμενη φορά ζητά το στα κάρβουνα και ο ιερέας στο δώσει ψημένο πες το μου να έρθω να πάρω και εγώ κανένα κομμάτι

samuel1974Μέλος
26/10/2008, 16:52:12
@ άθεος

quote:
τώρα πάλι μας τα αλλάζεις
μείνε σταθερός βρε χριστιανόπουλο όλο φάσκεις και αντιφάσκεις σαν τις οικουμενικές συνοδούς έχεις καταντήσει που η κάθε επόμενη θεόπνευστη

Το βίντεο δε λέει κάτι διαφορετικό απο αυτό που είπα. Εκτός και εάν δεν κατάλαβες ότι λέγωντας εγώ: "το γυρίσανε στο Καραορθόδοξοι", το είπα ακριβώς γιατί υπονοούσα τον καιροσκοπισμό των Χρυσαυγιτών που προσπαθούνε να καπηλευσουνε τον Χριστιανισμό...

Εάν δεν αντιλήφτηκες το υπονούμενο, τότε αλλάζει το πράγμα...

Και κάτι ακόμα.

Εάν θες να συνεχίσεις έτσι κάνωντας μια στείρα αντιπαράθεση, για να τρως τέτοιες τάπες, συνέχισε. Εγώ ομολογώ ότι το διασκεδάζω.

Στα υπόλοιπα είσαι και πάλι εκτός θέματος.

“Why do my eyes hurt?”

Edited by - samuel1974 on 26/10/2008 16:53:04

26/10/2008, 17:51:44
quote:
Το βίντεο δε λέει κάτι διαφορετικό απο αυτό που είπα. Εκτός και εάν δεν κατάλαβες ότι λέγωντας εγώ: "το γυρίσανε στο Καραορθόδοξοι", το είπα ακριβώς γιατί υπονοούσα τον καιροσκοπισμό των Χρυσαυγιτών που προσπαθούνε να καπηλευσουνε τον Χριστιανισμό...

το βίντεο δείχνει αυτό που σου λέω και εγώ άλλα και όλοι εδώ πέρα ότι η κάθε οργάνωση στην προσπάθεια της να μαζέψει πρόβατα πάει οπού φυσάει ο άνεμος

quote:
Στα υπόλοιπα είσαι και πάλι εκτός θέματος.

καθόλου εκτός
απλά τοποθετούμε σε κάτι που εσύ έφερες στην συζήτηση

26/10/2008, 18:42:13
Αγαπητέ μου άθεε, η απέχθεια σου προς τους χριστιανούς σε κάνει και
δεν βλέπεις ότι λές πράγματα αντίθετα μεταξύ τους και τα
φορτώνεις στους άλλους....
Φίλε μου δεν σε νοιάζει τι λέμε, απλά να κατηγορήσεις τους χριστιανούς...
Αν δεν υπήρχαν οι χριστιανοί, που θα έβγαζες όλα αυτά τα ευγενικά σου
συναισθήματα;Αναρρωτιέμαι.....
Πληροφοριακά πάντως, ανθρωποφάγοι λέγονται αυτοί που τρώνε ανθρώπινη
σάρκα και πίνουν ανθρώπινο αίμα, υπάρχουν τέτοιοι, έιτε αποκρυφιστές
σατανιστές, είτε εβραίοι, όπως έχουν δει το φώς της δημοσιότητας.. Εκεί
φαντάζομαι για σένα, δεν υπάρχει τιποτε μεμπτό...
Αλλά στο ψωμί και το κρασί των χριστιανών, σίγουρα
υπάρχει ανθρωποφαγία...
Φϊλε μου θέλεις και βλέπεις έτσι, αλλά δεν μπορώ
να σε ακολουθήσω σε κάτι τετοιο, γιατί έτσι δεν γίνεται διάλογος....
samuel1974Μέλος
26/10/2008, 19:03:00
@ τρέχαγύρευε

Το μέλος "άθεος" δεν κάνει τίποτα λιγότερο και τίποτα παραπάνω, απο αυτό που προσπαθούνε να κάνουνε και όλοι οι άλλοι "άθεοι" απο τότε που άνοιξε αυτό το θέμα, να αποτρέψει την κουβέντα απο το σκοπό του θέματος και να γυρίσει στο "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε".

Απο τότε που άνοιξε λοιπόν το θέμα, ενώ εδω γίνεται η προσπάθεια της αλλαγής ρότας ...μάλλον γιατί το σκαρί αρμενίζει για κάτι "ονειρεμένες θάλασσες", λες και να τους είχα κάνει παραγγελία, και κάτι μέλη του φόρουμ με οδηγήσανε σε μία σελίδα υπερεθνικιστών, που δεξιά γράφει με μεγάλα αστραποβόλα γράμματα το γνωστό σλόγκαν των αρχαιολατρών το "ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ".

Αλλά εγώ θα συνεχίσω να βγάζω και άλλα ωραία εδω μέσα. Έχει μπει το καράβι ήδη σε "ονειρεμένες θάλασσες".

Και είμαι αποφασισμένος να παω πάρα με πάρα πολυ μακριά την βαλίτσα...

“Why do my eyes hurt?”

26/10/2008, 20:46:35
Αφού πιάσαμε την Χρυσή Αυγή τώρα, ας ξαναπαραθέσω το παρακάτω....

Αποκατάσταση του κύρους και του ΕΘΝΙΚΟΥ χαρακτήρα της Εκκλησίας. Αποκάθαρση του Κλήρου από τους υπηρέτες και προπαγανδιστές των Διεθνιστικών συμφερόντων και τους κίναιδους. Αναβάθμιση της εκκλησιαστικής Παιδείας και εκπαίδευση των Κληρικών πάνω σε Ελληνορθόδοξες αρχές και ιδανικά. Ανεξιθρησκεία μόνο για τα δόγματα που δεν θίγουν την Ελληνική Παράδοση και Ιστορία και δεν φθείρουν την δύναμη του Έθνους.

http://xryshaygh.wordpress.com/theseis/

Αν δεν κάνουν πουλάκια τα μάτια μου, διαβάζω Αναβάθμιση της εκκλησιαστικής Παιδείας και εκπαίδευση των Κληρικών πάνω σε Ελληνορθόδοξες αρχές και ιδανικά.

Διορθώστε με αν καταλαβαίνω λάθος, "ελληνορθόδοξες αρχές" δεν είναι σχετικές με τον χριστιανισμό ???

Edited by - KERRY KING on 26/10/2008 20:48:13