- ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΘΕΟΥ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
γιατι βαριεται;;;
η μημπως δεν προλαβενει απο την πολλη δουλεια που εχει να αποτρεπει βιασμους παιδιων φονους και διαφορα αλλα;
Απαξιω καν να απαντησω σε μια προταση που εχει ως μοναδικο στοχο να πληξει μια θρησκεια χρησιμοποιοντας ασεβεια και οχι να συμβαλλει στη συζητηση.Ο Πλατωνικος και Σωκρατικος τυπος διαλογου και σκεψης φαινεται να ειναι αλαμπουρνεζικα για εσας που χρησιμοποιειτε το ονομα Σωκρατης και Πλατων μονο για εντυπωσιασμο χωρις πραγματικα να μπορειτε καν ουτε απλα να αγγιξετε την ουσια τους.
Και φυσικα η απαντηση σου δειχνει το ποσο εγωιστες μπορει να γινονται οι ανθρωποι και να περιμενουν μια Θεια αποκαλυψη οποτε τους αρεσει.Δεν στα πανε καλα.Το συμπαν δεν γυριζει γυρω σου
Μου φαινεται οτι ζητατε δικαιολογιες για να κανετε αυτο που πραγματικα γουσταρετε χωρις τους ηθικους ενδοιασμους η φραγμους που επιβαλλει μια θρησκεια.Γιατι δεν ειναι μονο ο χριστιανισμος που επιβαλλει φραγμους.Γιατι δεν λετε τιποτε και για τον Βουδισμο ας πουμε?
Το να προσπαθεις να αναπτυξεις τετοια θεματα με ανθρωπους ταγμενους στο να πολεμανε με καθε μεθοδο και τροπο τον χριστιανισμο,ειναι ματαιο.Εδω δεν γινεται συζητηση ουτε διαλογος.Δεν σας νοιαζει η αποκαλυψη της αληθειας παρα μονο η πολεμικη.
"Το έκανα GDS1,όχι για τον Σβάμπε ή τον Γηγενή γιατί δεν έχω προβλήματα επί προσωπικού με κανέναν από τους δύο, αλλά γενικότερα για την θεματολογία του forum, ήδη άνοιξα άλλο θέμα..."
Δεν εννοούσα εσένα βρε wwalker εσύ δεν πιστεύω ότι κλαίγεσε εσύ δρας...άλλοι λένε άλλα ντι άλλων...όσο για το θέμα νομίζω πήρα και θέση αλλά που πήγε?????
wwalker
"Τελικά Σαλαμίνα πήγες στον Άγιο Νεκτάριο;"
Μεταξύ μας έχω μιλήσει με ντόπιους και ούτε καν το ξέρουνε...
Το χρήμα δεν είναι το παν στην ζωή, η αγάπη είναι. Ευτύχως αγαπάω το χρήμα
""το θαύμα του Αγίου Φωτός""
Αυτό μόνο θαύμα δεν είναι ... έχει συζητηθεί στο φόρουμ και έχει αποδειχθεί το κόλπο...τίποτα άλλο έχεις;;;;;
Δες εδώ για περισσότερες πληροφορίες
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=577&SearchTerms=Αγιο,Φως
Νομίζεις ότι ο Ψηλός δεν θα το ανάφερε;;;;; Από το να αναφέρει το τρομερό αποδεικτικό άρθρο ύπαρξης του ΧΟ Θεού:
"Ήταν το πρώτο ερώτημα που απασχόλησε την επιστήμη. Απάντηση, όμως, δεν έχει ακόμη δοθεί. "
ΘΕΟΣ ΘΕΟΣ
χαχαχαχαχα απίστευτοι είστε ρε παιδιά απλά πείτε ότι είπε και ο wwalker (που μίλησε πολύ σωστά) δεν μπορούμε απλά πιστεύουμε....απλά πείτε το....δεν είναι δύσκολο
quote:Έτσι ακριβώς είναι Στάθη, αυτό θέλουν και νομίζουν ότι επειδή δεν πιστεύουν και τηρούν μια ενδιάμεση κατάσταση που στο μυαλό τους φαντάζει φωτισμένη θα "ξεγλιστρίσουν". Κούνια που τους κούναγε....
Μου φαινεται οτι ζητατε δικαιολογιες για να κανετε αυτο που πραγματικα γουσταρετε χωρις τους ηθικους ενδοιασμους η φραγμους που επιβαλλει μια θρησκεια.Γιατι δεν ειναι μονο ο χριστιανισμος που επιβαλλει φραγμους.Γιατι δεν λετε τιποτε και για τον Βουδισμο ας πουμε?
quote:Ο Πάτερ Παΐσιος που έκανε και θαύματα είπε ότι η κόλαση είναι γεμάτη από καλούς ανθρώπους. Το περίεργο πού είναι
ψηλε η βιβλος γραφει ξεκαθαρα οτι θα κριθουν οι ανθρωποι βαση της πιστης τους
αν καποιος ειναι καλος δεν εχει κανει ουτε ασχημες σκεψεις για καποιον αλλα δεν πιστευει οτι ο χριστος ειναι θεος τοτε παει στην κολαση τωρααυταπου λες για αιματορουφηχτρες και διαφορα τετοια δες καποιους απο τους αγιους που εχει η πιστη σου και μετα τα λεμε
Έμμεσα δηλαδή εσύ κρίνεις τον εαυτό σου. Κανένας θεός δεν σε καταδικάζει όταν πεθαίνεις, οι κακές σου πράξεις, σκέψεις και νοοτροπία εμποδίζουν τους αγγέλους να σε πάρουν και αναλαμβάνουν οι "άλλοι". Ο θεός θα σε κρίνει μόνο στην δευτέρα παρουσία. Νωρίτερα εσύ κρίνεις τον εαυτό σου, ούτε εγώ, ούτε ο θεός, ούτε κανένας άλλος...

"Έτσι ακριβώς είναι Στάθη, αυτό θέλουν και νομίζουν ότι επειδή δεν πιστεύουν και τηρούν μια ενδιάμεση κατάσταση που στο μυαλό τους φαντάζει φωτισμένη θα "ξεγλιστρίσουν". Κούνια που τους κούναγε.... "
Ας το πάρουμε αλλιώς....εσείς νομίζετε ότι επειδεί πιστεύετε θα πάτε στον παράδεισο πράτοντας όλες τις ακολασίες που απαγορεύει το Ιερό Βιβλίο σας....Κούνια που σας κούναγε ανόητοι δεν φτάνει να πιστεύετε πρέπει να πράτετε.....έγω είμαι πιο Χριστιανός από εσάς Βλάσφημοι που κρίνετε συνέχεια τους άλλους επειδεί τυγχάνουν να ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ...
και ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΑΣΧΕΤΟ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ
ΦΕΡΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ
(θα το δει ο Φοίβος και θα το κάνει τραγούδι.....) ![]()
quote:
GDS1:
Ας το πάρουμε αλλιώς....εσείς νομίζετε ότι επειδεί πιστεύετε θα πάτε στον παράδεισο πράτοντας όλες τις ακολασίες που απαγορεύει το Ιερό Βιβλίο σας....Κούνια που σας κούναγε ανόητοι δεν φτάνει να πιστεύετε πρέπει να πράτετε.....
Το ιερό βιβλίο αναφέρει τις ακολασίες αλλά δέν τις ευλογεί.
Κρίνει τους πάντες και τα πάντα, περιγράφοντας οτι οι πράξεις πήγαν κόντρα στο θέλημα του Θεού τιμωρόντας συνεχώς τους ασεβείς.
Αλλά ο Ιησούς ήρθε και μας κύρηξε έναν άλλον Θεό αυτόν της αγάπης πάνω απο φυλές, χρώματα και κάθε είδους ρατσισμό.
Θεό χωρίς όνομα που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους του πλανήτη, Θεό που είχαν ανακαλύψει πρωτύτερα και δικοί μας Έλληνες σοφοί όπως ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας.
ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ, Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ.
quote:Γιατί αν εμφανιστεί και σου πεί ότι είναι ο θεός θα τον πιστέψεις ρε gigenis για να καταλάβω δηλαδή
quote: Σιγα μην γινεται αυτο το πραγμα συνεχεια, καθε φορα δηλαδη που καποιος ανθρωπος που γεννιεται στη γη και αναρωτιεται να εμφανιζεται ο θεος και να του λεει "εδω Ειμαιγιατι βαριεται;;;
η μημπως δεν προλαβενει απο την πολλη δουλεια που εχει να αποτρεπει βιασμους παιδιων φονους και διαφορα αλλα;
quote:Εσύ τί απόδειξη έχεις ότι δεν υπάρχει
ΦΕΡΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ
ΥΓ: Η θεΐκή αποκάλυψη είναι απόδειξη σε αυτόνομα άτομα αλλά δεν αποτελεί απόδειξη σε τρίτους, εντούτοις αποτελεί απόδειξη για το συγκεκριμένο άτομο. Επειδή λοιπόν δεν γνωρίζεις αν έχει συμβεί κάτι τέτοιο, δεν μπορείς να κρίνεις καποιον με βάση την περηφάνεια σου, ότι επειδή δεν σου έχει αποκαλυφθεί ο θεός σε σένα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει....
Σου έγραψα σε παραπάνω μύνημα ότι με βάση την λογική μπορεί να αποδειχθεί με την εις άτοπον απαγωγή η ύπαρξη θεού αλλά χρειάζεται να είσαι "θεός" ο ίδιος για να το κάνεις (να γνωρίζεις επακριβώς το πως λειτουργεί το σύμπαν, μέχρι και το τελευταίο άτομο πώς κινείται). Προφανώς κακώς τα γράφω, εγώ τα γράφω, εγώ τα διαβάζω, ρίξτε τους μια ματιά μήπως και ξεστραβωθείτε....

quote:
Sceptic :
Επίσης, ενημερωτικά πουθενά στην Καινή Διαθήκη δεν αναφέρεται το όνομα Γιαχβέ ή το τετραγράμματο.
Μήπως ο Ιησούς προσπάθησε να εισαγάγει έναν νέο "Θεό της αγάπης", κατα πολύ διαφορετικό απο τον όντως απάνθρωπο, φθονερό και γενοκτόνο θεό "Γιαχβέ" της Π.Δ.
Πολύ σωστό ... ![]()
Edited by - snoopy on 05/01/2006 10:23:10
"Εσύ τί απόδειξη έχεις ότι δεν υπάρχει"
Πραγματικά περίμενα κάτι καλύτερο από εσένα....
Ας το ξαναπώ (έχω απαντήσει και στο μέλος snoopy πάνω στην ίδια ερώτηση), αφού δεν υπάρχει Καμία Απόδειξη Ύπαρξης του ΧΟ ΘΕΟΥ από την μεριά που ισχυρίζεται ότι Υπάρχει (εφόσον ΠΙΣΤΕΥΕΙ στην ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ)...ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ....
ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ....
ΑΛΛΑ ΞΑΝΑΔΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ, Η ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΠΗ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΗ....
quote:Η ύπαρξη των μάυρων τρυπών στο σύμπαν ήταν θεωρηρική πρίν από καμμιά 30 αριά χρόνια, γιατί δεν είχαμε αποδείξεις για την ύπαρξή τους, άρα σύμφωνα με την σκέψη σου δεν υπήρχαν έτσι
ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ....
Το ότι ήταν θεωρητική η ύπαρξή τους δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν, ούτε ότι υπήρχαν. Απλά υπήρχε ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ για την ύπαρξή τους. Αυτό υπάρχει και για την ύπαρξη ΘΕΟΥ, ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ. Δεν μπορείς να πείς ότι δεν υπάρχει κάτι που δεν κατανοείς (είναι αλαζονικό να μου λές ότι κατανοείς πλήρως το σύμπαν).
Σε θεωρητική βάση, έστω ότι υπάρχει μια δύναμη που δεν εντάσεται στα αισθητήρια του ανθρώπου (όπως η ραδιενέργεια, θα την χρησιμοποιήσω σαν παράδειγμα)και δεν μπορείς να την μετρήσεις (δεν έχουν ανακαλυφθεί η ραδιενέργεια και ο μετρητής γκάιγκερ), πώς στο καλό θα προσδιορίσεις την ύπαρξη ραδιενέργειας σε ένα φορτίο με πατάτες ας πούμε. Εσύ σύμφωνα με τον παραπάνω συλλογισμό θα πείς ότι δεν υπάρχει ραδιενέργεια στο φορτίο και αποδεικνύεται με μαθηματική σκέψη. Αφού δεν μπορεί να αποδειχθεί η ύπαρξη ραδιενέργειας στο φορτίο τότε δεν υπάρχει ραδιενέργεια στο φορτίο, αυτό δεν λές
Η πραγματικότητα σε διαψεύδει και δείχνει οτι ο συλλογισμός σου είναι τελείως λάθος. Ο επιστημονικός συλλογισμός είναι: δεν ξέρω αν το φορτίο έχει κάτι μέχρι να το προσδιορίσω, και το αν δεν το βρήκα εγώ, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κάτι στο φορτίο απλά δεν μπόρεσα να το διαπιστώσω
Το ίδιο συμβαίνει και στην αναλυτική χημεία σε πληροφορώ. Αν δεν διαπιστωθεί κάποιο υπόλλειμα σε ένα τρόφιμο πχ. δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει υπόλλειμα στο τρόφιμο, αλλά ότι δεν βρέθηκε. Αντιθέτως αν βρεθεί είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός και μπορεί να αποκλειστεί μόνο αν αποδειχθεί ότι έγινε πειραματικό λάθος...
Αν είσαι επιστήμονας να φιλοτιμηθείς να σκίσεις το πτυχίο σου τώρα, γιατί δεν φέρεσαι σαν επιστήμονας....

Edited by - Peronosporos on 05/01/2006 11:34:41