- Περί της Σπηλιάς Νταβέλη επιμύθιον - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
(το εικονιδιο δεν ανοιγει-προσεξα τη url του μαλλο ανοιγει μονο στο pc σου λογο της διαδρομης-τι λες κι εσυ σκοτεινε αγγελε;
file:///D:/Documents%20and%20Settings/cmoraiti/My%20Documents/My%20Pictures/σπηλια.jpg
η Ατμα λεει "λαθος διαδρομη".
Στειλτο στον Αντμιν/θα το τοποθετησει στο ποστ σου!)
ειχα αναφερθει σε αλλο τοπικ για ενα επεισοδιο απο το"twilight zone"...
μια ζωγραφια στον τοιχο μετακινουνταν...καθε βραδυ/οποιος ηταν παρον μαλλον δεν ειχε σιγουρη την επομενη μερα...κι αυτο γιατι η αναπαρασταση της τοιχογραφιας (σκηνη κυνηγιου) γινοταν in real timeκαθε βραδυ στη σπηλια...θυραμα ευνοητο πως ηταν οι παρεβρισκομενοι...αν γινοταν ορατοι απο τους απο αλλη διασταση ,διασταυρωμενους με το τωρα, κυνηγους...
χμ..μαλλον αυτο εννοεις -ετσι;
πολυ ενδιαφερον indeed...
να και η εικονιτσα πο παρεθεσε το τιγρακι στο θεμα της σπηλιας...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1020&whichpage=3
αυτο που θεωρω εξισου ενδιαφερον ειναι ενα θεμα που ειχαμε συζητησει και με τον αγαπητο φιλο Αβαταρ κατα τις πρωτες επαφες με το θεμα.
ειναι το εκκλησακι με τα δυο ιερα βρε παιδια.
αυτο ειναι παραδοξο ...ως διδυμη κατασταση καθολου τυχαια ουτε για μενα αλλα ουτε και για τα παιδια που πηγαν προς τα εκει...-
ρωτησα αν υπαρχει γυναικεια μορφη ..χμ!/τωρα που ξαναβλεπω τις εικονες του τιγρη ,ναι διακρινω στα δεξια του ενος ιερου απο τα δυο εικονες απο δυο αγιες..αγια παρασκευη...αγια κυριακη...κατι τετοιο μου θυμιζει οποιος θυμαται παρακαλω να μου πει...
οσο για το αλλο ιερο!
ειναι η Παναγια ...ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ...
ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΚΑΜΜΑΡΙΩΤΙΣΣΑ...
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΓΛΥΚΟΦΙΛΟΥΣΑ....'Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΜΟΛΥΝΤΟΣ...
ΑΥΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ...
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ +ΠΟΥ Μ'ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ/ΠΡΟΣ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ+ΑΝΕΛΙΞΕΩΣ.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ...(ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ...)
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΩΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ...ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ.
ΑΒΑΤΑΡΡΡΡΡΡ!!!!ΕΛΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ...ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ...ΣΤΗΝ ΑΤΡΑΠΟ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ !
*ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΨΧΣ ΜΟΥ :)

ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΑΤΜΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΙΕΡΑ.
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.
ΜΕ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΠΑΡΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΙΕΡΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΣΠΗΛΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΑ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ.![]()
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑ ΠΑΕΙ ΤΗΝ 1 ΜΑΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ (ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΑΓΙΑΣΜΟ (ΜΑΛΛΟΝ)) Ο ΙΕΡΕΑΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΕΞΩ.!!!!!!!!!!
ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΡΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΙΑΞΕΙ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ BLIND GUARDIAN ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΕΙ (ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΑΜΗΣ).
ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΜΕΤΡΙΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΝΟΜΙΖΩ.
Η ΠΑΛΑΜΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΛΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ.
ΟΤΑΝ ΑΓΓΙΞΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΕΝΙΩΣΑ ΜΙΑ ΖΕΣΤΑΣΙΑ. (Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝΤΟΣ ΗΤΑΝ -1 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΙΟΝΙΖΕ)
ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΝΑ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΑΤΜΑ ΜΕ ΕΒΑΛΕΣ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ...
quote:
ειναι το εκκλησακι με τα δυο ιερα βρε παιδια.
αυτο ειναι παραδοξο ...ως διδυμη κατασταση καθολου τυχαια ουτε για μενα αλλα ουτε και για τα παιδια που πηγαν προς τα εκει...-
ΔΙΔΥΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.....
ΔΙΔΥΜΟΙ ΚΟΣΜΟΙ ????????????
ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΔΥΟ ΚΟΣΜΩΝ ?????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
(ΜΙΑ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ)
Όταν ανοίχτηκε αυτό το topic,σκοπός μου ήταν να απαντήσω και
να καταθέσω την γνώμη μου,σε απάντηση κάποιας τεθίσης σχετικής
ερώτησης.Τυγχάνει δε να είναι ελαφρώς προγενέστερο του ειδικού
topic που δημιουργήθηκε από τον αγαπητότατο φίλο μου Davelis666.
Θα συνιστούσα λοιπόν στους αγαπητούς φίλους,που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο θέμα,να διαβάσουν,εάν είναι δυνατόν όλες τις σελίδες του ειδικού topic,με θέμα "Όρος Πεντελικόν".
Έτσιλοιπόν χάριν γενικής οικονομίας θα αποφευχθούν άσκοπες επαναλή-
ψεις και πιθανώς γνωστές ή συναφείς καταθέσεις μαρτυριών.
Μέσα στο topic αυτό πιθανότατα θα απαντηθούν πολλές απορίες σας
ή θα σας γίνουν γνωστές καταθέσεις μαρτυριών από εμπειρίες άλλων
φίλων.
Αν πάλι τούτο δεν είναι ικανό και αναζητάτε διευκρινήσεις στα κατα-
γραφέντα,θα συνιστούσα,την απ'ευθείας επικοινωνία με τους διάφο-
ρους φίλους που έχουν απαντήσει,καθώς και με εμένα και τον Dave-
lis666.Τα διάφορα e-mails θα τα βρήτε στα profils των μελών.
Πιστεύω ότι αυτή η πρότασή μου να σας βρεί σύμφωνους.Καλό είναι
να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς το αγαπητότατο forum
μας που με τόση καλωσύνη,ευγένεια και κατανόηση μας φιλοξενεί
και να μη καταναλώνουμε πολύτιμο χώρο με θέματα που ήδη ή
στο παρελθόν είχαν διεξοδικώς αναλυθεί.
Ας ληφθεί υπ'όψη από τους φίλους ότι το ανωτέρω ειδικό topic,κα-
τόπιν ευλόγου απαίτησης και απόφασης του δημιουργού του,ανήκει
πλέον στα "κλειδωμένα" ή "παγωμένα" θέματα.Προς το παρόν υπάρχει
ακόμα στην κατηγορία "ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ".
Θέλω να έχω την αίσθηση ότι δεν θα παρεξηγηθώ από τους αγαπη-
τότατους φίλους και θέλω να πιστεύω ότι η πρότασή μου θα τύχει
της ανάλογης κατανόησης και εφαρμογής.
Φιλικώτατα
Πέτρος
Περισσοτερο ήθελα να ακούσω για το σπήλαιο της Πεντέλης για να δω και να συγκρίνω κάποια στιχεία που ήδη έχω εγώ και η ομάδα μου στη Θεσσαλονίκη μετά απο 2 πολύωρες και διανυκτός επισκέψεις μας στο σπήλαιο.
Υπάρχουν πολλά εκεί μέσα...
Δεν θα σας πω πολλά αλλα απλά να ξέρετε το εξής.
Οι τρύπες δίοδοι προς το εσωτερικό μπαζόνονται συνεχώς και λέω συνεχώς γιατί ότι κελίνουν αυτό μετά απο μικρό διαστημα ξανανιγει από μέσα προς τα έξω...
Καλή συνέχεια.
ΠΟΛΕΜΟΣ
Τα βασικά προβλήματα:
1)δεν ξέρουμε πόσο παλιό είναι το σχέδιο
2)δεν ξέρουμε αν υπάρχουν (ή υπήρχαν) άλλα σχέδια μέσα στο σπήλαιο
Γενικά, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι έχουν βρεθεί πολλές απεικονίσεις χεριών (παλάμης) σε σπήλαια σε όλο τον κόσμο. Τα περισσότερα είναι της προϊστορικής εποχής, και βρίσκονται σε χώρους (κυρίως σε σπήλαια) όπου υπάρχουν και άλλες βραχογραφίες, ζωγραφικές ή εγχάρακτες.

Γι αυτό και πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι το αποτύπωμα της παλάμης, συμβολίζει "την υπογραφή του καλλιτέχνη" των βραχογραφιών.
Αυτή η εξήγηση φαίνεται ανεπαρκής στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν πολλά "έργα" που δεν υπογράφονται, και παλάμες σκέτες μακριά από τις υπόλοιπες βραχογραφίες.
Επίσης σε περιπτώσεις όπως πχ σε σπήλαια του Βόρνεο όπου βρέθηκε πρόσφατα ένα πλήθος "χεριών", 60 σε ένα σπήλαιο και 140 σε ένα άλλο, σε συγκεκριμένη διάταξη και μερικά με τατουάζ πάνω τους.
Η διάταξη τους εκεί, συμβολίζει κατά την γνώμη μου πάντα την καταγραφή των μελών της φυλής ή την υπογραφή μίας "ιερής συνθήκης".

Διάφοροι ειδικοί δίνουν τον δικό τους αποσυμβολισμό
Ο Henri Breuil προτείνει ότι τα αποτυπώματα χεριών, είναι πιθανόν
τα πρώτα "wall paintings." Σημαίνουν το απλό "Είμαι Εδώ" ή "Βρέθηκα εδώ".
Η Jo Anne Van Tilburg τα θεωρεί τυχαία ή όπως τα μικρά παιδιά που βάζουν το χέρι τους μέσα στα χρώματα και μετά αφήνουν το αποτύπωμα της παλάμης όπου βρίσκουν (όταν έχουμε να κάνουμε με ζωγραφισμένες παλάμες).
Ο Max Raphael λέει ότι ο πρωτόγονος άνθρωπος αναγνώρισε την αξία των χεριών του και αποτυπώνει την "δύναμη" του.
Η Polly Schaafsma, λέει ότι μπορεί να συμβολίζουν την έκκληση ενός πιστού για βοήθεια ή την προσευχή του προς τον θεό ή τους θεούς του ιερού μέρους, ή ακόμα, την συμμετοχή του σε μία ιεροτελεστία και την παραλαβή μέρους της ιερής δύναμης του τόπου, από τον ίδιο.
Τέλος, ο R.B. Onians μας υπενθυμίζει ότι οι Εβραίοι μέσω του ανθρώπινου χεριού συμβολίζουν the "procreative life-soul" και ότι μέσω των χεριών μεταβιβάζεται το Πνεύμα, όπως στις περιπτώσεις του Χριστού και των αποστόλων.
"Στην πρωτο-Χριστιανική τέχνη" μας λέει, "Ο Πατέρας Θεός ή καλύτερα το "Πνεύμα του", συχνά αναπαρίσταται με ένα απλό χέρι.
Αν η χάραξη του χεριού είναι της Χριστιανικής περιόδου (όπου ξέρουμε ότι το σπήλαιο στην Πεντέλη κατοικείτο από μοναχούς-ερημήτες) ίσως οι δύο τελευταίες εξήγησεις να είναι οι πιό επικρατούσες.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Φιλικά ο τυφλός φυλακας και οδηγος της γνώσης
ΚΟΙΤΑ ΓΥΡΩ ΝΙΩΣΕ ΓΥΡΩ ΤΡΟΜΑΞΕ ΓΥΡΩ ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙΣ ΠΝΟΗ......
Κανονίζω με κάτι φίλους μου να ανεβούμε την Κυριακή το μεσημεράκι για μια βόλτα στο ιερό βουνό και μια επίσκεψη έπειτα στα ενδότερα της σπηλιάς, επειδή μου είναι δύσκολο να στέλνω μειλ σε καθέναν απο τους ενδιαφερόμενους, σχεδιάζει κάποιος συνφορουμιστής να ανέβει και αν ναι θα ήθελε να ανταλλάξουμε απόψεις απο κοντά;
Ευχαριστώ και συγγνώμη αν με το παρών μήνυμα ενοχλώ κάποιους (δεν πάει για σενα φίλε Πέτρο), απλά μου έχουν κινήσει την περιέργια μερικά φαινόμενα μέσα και έξω απο την σπηλιά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του βουνού.
Wherever I may roam...
Δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα.Απλά η πρότασή μου,όπως έχω αναφέρει,
είχε καθαρά πρακτικό νόημα,ώστε να αποφευχθούν πλατιασμοί και επαναλή-
ψεις και να μη καταστεί το θέμα σε τελευταία ανάλυση κουραστικό.
Προς το παρόν λόγω επεγγελματικών υποχρεώσεων δεν έχω την δυνατότητα
επίσκεψης στο άμεσο μέλλον στο Βουνό.Περιμένω να τελειώσω στο μεταξύ
κάποιες νέες κατασκευές οργάνων που θα ήθελα να δοκιμάσω.
Πάντως η πρότασή μου για απ'ευθείας επαφή μέσω e-mail ισχύει διότι
έτσι θα μπορέσουμε να κανονίσουμε κάτι για κάποια άλλη στιγμή.
Φιλικώτατα
Πέτρος
Πάντως αυτό που έγραψα και πιο πάνω ισχύει, αν κάποιος φίλος/η ενδιαφέρεται να ανέβει ασ γράψει και εδώ να κανονίσουμε...
Ευχαριστώ να είστε όλοι καλά...
Wherever I may roam...