- Πότε παίρνει κάποιον ο Θεός κοντά του; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Βρε, δεν είπε ο θεός οτιδήποτε!
ΧΟ
Αιολέ,
ο Θεός είπε ''αυξανεσθε και πληθύνεσθε και κατακυριεύσετε την γη''.Το ήξερε ο Θεός οτι είναι αδύνατον για πολλούς ανθρώπους να επιλέξουν την αγαμία λόγω ακατάσχετων σεξουαλικών ορμών,και έτσι ευλόγησε και το γάμο και την τεκνοποιία...
Κάποιοι αγράμματοι χωρίς παιδέία και πολιτισμό Ιουδαίοι νομάδες είπαν ότι είπε ο θεός κάτι... Ε, και;
Πότε ευλόγησε βρε ο θεός σας τον γάμο;
Αφου ο θεός σας είπε "...ει ούτως εστίν η αιτία του ανθρώπου μετά της γυναικός, ου συμφέρει γαμήσαι."
Τελείως αντίχριστοι είσαστε;
Αλλοιώνετε ακόμα και το λόγο του κυρίου σας;
Δεν έχετε ιερό και όσιο;;;
Αυτό που με κάνει να διασκεδάζω μ' εσάς, είναι ότι είσαστε τόσο σίγουροι για κάτι για το οποίο δεν γνωρίζετε το παραμικρό!
Επί της παπαριάς του (και καλά) Παΐσιου ούτε κουβέντα βρε;

Edited by - Αίολος on 25/06/2013 20:52:07
quote:Μα τι λες βρε παιδάκι μου; Σε άλλον πλανήτη ζεις;
Ουδείς της Εκκλησίας σου είπε να δώσεις λεφτά στην Εκκλησία.
Ουδείς!ΟΠΟΙΟΣ και να στο είπε είναι απλά ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
Την επόμενη φορά να τον βάλεις στη θέση του με αυτά εδώ.
Για τους...Χριστιανούς που τα ζητούν
Πες μας που δεν απλώνουν το χέρι οι παπάδες;
Πες μας και πότε δίνουν!
Στους γάμους και τις βαφτίσεις, ενώ έπρεπε να δίνουν, όχι απλώς απλώνουν το χέρι, αλλά απαιτούν κιόλας!
Φαίνεται ότι είσαι άγαμος...
Εδώ ο θεός σας (βλέπε Παύλος, ο απόστολος της "αγαπης") σκότωσε το Ανανία και την Σαπφείρα για το χρήμα! Οοοχι γιατί ήταν ένα άνεργο κι ανεπάγγελτο ρεμάλι... Σημεία και τέρατα συνέβαιναν τότε! Οοοχι έργα αγάπης!
quote:Σε τι συμφωνει ο χριστιανισμός με την Ελληνική γραμματεία; Τι ακριβώς αναθεματίζεται κάθε Μάρτιο; Ο Ελληνισμός ή κάτι άλλο;
Απλά ο Χριστιανισμός ήρθε και έδωσε σε όοοοολα τα παραπάνω ονοματεπώνυμα διευθύνσεις και τηλέφωνα.Και ύστερα ψάχτε όοοοοοσο θέλετε πως και γιατί "επιβλήθηκε" ο Χριστιανισμός στους Έλληνες και δεν μπορούμε να "απαλλαγούμε" από αυτόν...
Βρε πόσο απατεώνες είσαστε!
Για τα λεγόμενα του Παΐσιου ούτε λέξη κι εσύ;

quote:Πού ακριβώς το λέει αυτό ο θεός σας;
H ψυχή προυπάρχει καθώς ούτως ή άλλως το εν λόγω σώμα μας είναι φθαρτό (interface ή avatar αν θες για όσο είμαστε σ'αυτόν τον κόσμο-matrix) και γι'αυτό θα "ενεδυθούμε καινά σώματα" όταν έρθει η ώρα.

που τον ευλόγησε τον γάμο;;;Ξεχνάς οτι το πρώτο του θαύμα το εκάνε στον γάμο της Κανά;Απο εκεί άρχισε το σωτηριώδες έργο Του.....
Εκανε (λέει) το νερό κρασί για να πείσει τους μαθητές ότι ήταν θεός.
Ούτε οι μαθητές δεν επείθοντο. Εσύ γιατί;

quote:
Εκεί βρε δεν ευλόγισε ούτε την νύφη, ούτε τον γαμβρό!
Ε,εγώ πείστηκα απο πολύ μικρός,με πήγαινε η μητέρα μου σε χριστιανικές κατασκηνώσεις και κόλλησα το μικρόβιο...Ποτέ στην ζωή μου δεν είχα αμφιβολίες για την υπάρξη του Τριαδικού θεού που διδάσκει η Ορθοδοξία,απο βρέφος που ήμουνα,δεν το αμφισβήτισα ποτέ,ουτε καν για αστείο,να πω οτι μπορεί να κάνω λάθος...Όχι,ουδέποτε....ήμουνα πιστός απο την στιγμή της γεννήσής μου!
quote:quote:
Εκεί βρε δεν ευλόγισε ούτε την νύφη, ούτε τον γαμβρό!
Ε,εγώ πείστηκα απο πολύ μικρός,με πήγαινε η μητέρα μου σε χριστιανικές κατασκηνώσεις και κόλλησα το μικρόβιο...Ποτέ στην ζωή μου δεν είχα αμφιβολίες για την υπάρξη του Τριαδικού θεού που διδάσκει η Ορθοδοξία,απο βρέφος που ήμουνα,δεν το αμφισβήτισα ποτέ,ουτε καν για αστείο,να πω οτι μπορεί να κάνω λάθος...Όχι,ουδέποτε....ήμουνα πιστός απο την στιγμή της γεννήσής μου!
καταρχην συνγωμη για την σφηνα.
Αλλα ρε συ Χ.Ο . τι ειναι αυτα που γραφεις;
Ενταξει ρε συ πιστευεις σε κατι (ξερεις οτι
δεν με βρισκει συνφωνο κατι τετοιο)
Αλλα ρε συ μην σχιζεις και τα ρουχα σου
σχετικα με την πιστη σου ...
Ελα ρε συ απο νεογενητο ...
ενταξει λιγο υπερβολη , δεν βρισκεις;
Θελω να σου κανω μια ερωτηση πολυ σοβαρη
Εαν την βρεις πολυ "διαβολικη" σε παρακαλω να
την δεις σαν δοκιμασια ως προς την πιστη σου.
Βεβαια δεν εχει καποια διαβολικη προσεγκιση
ειναι φιλοσοφικου περιεχομενου και η αφορμη
για αυτη μου δοθηκε με την αναφορα σου στις
"κατασκηνωσεις" (για εμενα "πλυντηρια")
και το μικροβιο που αναφερεις οτι κολλησες .
Εαν (υποθετικα παντα) γενιωσουν σε ενα
Μουσλουμανικο περιβαλον θα ησουνα αντιστοιχα
σιγουρος για τον εκει θεο(Αλαχ) ή θα πιστευες
στην υπαρξη του Χρηστιανικου θεου οπως τον περιγραφει
η "ορθοδοξη" Χρηστιανικη εκλησια;
Σου κανω αυτη την ερωτηση με τον Μουλσουμανο γιατι η
πιστη -σιγουρια που εκφραζεις ειναι αποτελεσμα του
περιβαλλοντος που εχεις μεγαλωσει, βεβαια για να ειμαι και απολυτα ξεκαθαρος εχω μια πιο συνθετη αποψη σχετικα με την λογικη
περιβαλλον ==>>> αντιστοιχη θρησκεια, απλα θεωρω οτι μια τετοια αναλυση θα εβγαζε το θεμα αρκετα εκτος( αρκετα το εχω βγαλει εγω
με την ερωτηση που σου εχω κανει).
Βασικα τωρα εχω ενα διλιμα απο την μια λεω να σβησω το "κατευατο"
που εχω γραψει (σιγουρα μικρο βαθμο σε μια αντιστοιχη "εκθεση")
και απο την αλλη σκεπτομαι να σου κανω το ερωτημα σαν να ειναι
"ρητορικο".
Λοιπον μιας που σου εχω αναπτυξει τον τροπο που σκεπτομαι
θα ηθελα να μου δωσεις μια απαντηση σχετικα.
Αίολος
Πανούλη μας
Αίολε καλώς ήρθες βρε συ!
Τι έγινε, συνήλθες από τις τελευταίες καρπαζιές και είπες να ξαναέρθεις???
ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕΣ!
quote:quote:Μα τι λες βρε παιδάκι μου; Σε άλλον πλανήτη ζεις;
Ουδείς της Εκκλησίας σου είπε να δώσεις λεφτά στην Εκκλησία.
Ουδείς!ΟΠΟΙΟΣ και να στο είπε είναι απλά ΕΚΤΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.
Την επόμενη φορά να τον βάλεις στη θέση του με αυτά εδώ.
Για τους...Χριστιανούς που τα ζητούν
Πες μας που δεν απλώνουν το χέρι οι παπάδες;
Πες μας και πότε δίνουν!
Στους γάμους και τις βαφτίσεις, ενώ έπρεπε να δίνουν, όχι απλώς απλώνουν το χέρι, αλλά απαιτούν κιόλας!
Φαίνεται ότι είσαι άγαμος...
Υποκριτή Αίολε!
Πες μας πόσα έδωσες για γλέντι κοστούμια νυφικά στολισμούς κτλ και πόσα στην Εκκλησία έτσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης!
ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ δεν θα έπρεπε να δώσεις ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ιδίως αν σου άπλωσαν το χέρι οι παπάδες.
Τα χωρία στα έδειξα αλλά κατά τη συνήθη σας τακτική (και μιας που η ερμηνεία δεν χωράει ελιγμούς) δεν είδα να σχολιάζετε παρά μόνο να καταθέτετε ανούσιες προσωπικές απόψεις.
quote:
Εδώ ο θεός σας (βλέπε Παύλος, ο απόστολος της "αγαπης") σκότωσε το Ανανία και την Σαπφείρα για το χρήμα! Οοοχι γιατί ήταν ένα άνεργο κι ανεπάγγελτο ρεμάλι... Σημεία και τέρατα συνέβαιναν τότε! Οοοχι έργα αγάπης!
Γι'αυτό να πηγαίνετε τοίχο-τοίχο όταν μας αντιμετωπίζετε...
Εσύ πάντως να επιμένεις στα ξεπατώματα του Γιαχβέ στην Παλαιά Διαθήκη. Εκεί έχει τo sex με τη βία που τόσο σου αρέσουν...
Πάντως από αντιληπτική ικανότητα είσαστε ένας και ένας!!!
quote:quote:Σε τι συμφωνει ο χριστιανισμός με την Ελληνική γραμματεία; Τι ακριβώς αναθεματίζεται κάθε Μάρτιο; Ο Ελληνισμός ή κάτι άλλο;
Απλά ο Χριστιανισμός ήρθε και έδωσε σε όοοοολα τα παραπάνω ονοματεπώνυμα διευθύνσεις και τηλέφωνα.Και ύστερα ψάχτε όοοοοοσο θέλετε πως και γιατί "επιβλήθηκε" ο Χριστιανισμός στους Έλληνες και δεν μπορούμε να "απαλλαγούμε" από αυτόν...
Βρε πόσο απατεώνες είσαστε!
Πέσε και κοιμήσου και μην ασχολείσαι.
Έχετε πάρει απαντήσεις σε πολλαπλά threads τόσο από εμένα όσο και από προηγούμενα μέλη.
Τον Πορφύριο να ρωτήσεις (μεταξύ άλλων) ποιους αναθεματίζουμε όταν έγραφε για εκτενείς ανθρωποθυσίες σε όλη την Παγανοσύνη της εποχής.
Και επειδή έχετε κοντή μνήμη και ενώ το βάζετε στα πόδια στα εν λόγω threads επανέρχεστε σε ΑΛΛΑ threads με τις ίδιες απόψεις
«Αφ΄ ου μέχρι του νυν ουκ εν Αρκαδία μόνον τοις Λυκαίοις, ούδ΄ εν Καρχηδόνι τω Κρονω, κοινή πάντες ανθρωποθυτούσι, αλλά κατά περίοδον της του νομιμου χάριν μνήμης εμφύλιον αεί αίμα φαίνουσιν προς τους βωμούς, καίπερ τοις παρ΄ αυτοίς οσίας εξειγούσης των Ιερών, τοις περιρραντηρίοις κηρύγματι, ει τις αίματος ανθρωπείου μεταίτιος.» (Πορφύριος, Περί Αποχής Εμψύχων Β΄ 27)
Κάνε μας και μια απόδοση αλλά και μια ερμηνεία όπως κάνετε και στα Ευαγγέλια έτσι για να σε δούμε πόσο ζυγίζεις.
Ούτε ήξεις αφίξεις, ούτε κόμματα για να μπερδευόμαστε ούτε τίποτα το διφορούμενο.
Αντέχεις???
Τολμάς???
Σου επιστρέφω τη διαπίστωση με ερώτηση.
Πόσο απατεώνες είσαστε τελικά????
Εμείς λοιπόν, κρατάμε την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφική Σκέψη που ΤΗΝ ΔΙΩΞΑΤΕ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΩΞΑΤΕ, ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΑΤΕ, ΤΗΝ ΕΞΟΡΙΣΑΤΕ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΑΤΕ (μέσω των ΤΟΤΕ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΣΑΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ) ως ΑΘΕΗ διότι μιλούσε περί ΕΝΟΣ ΘΕΟΥ.
Επαναλαμβάνω.
Πόσο απατεώνες είσαστε τελικά????
quote:
Για τα λεγόμενα του Παΐσιου ούτε λέξη κι εσύ;
Ήσουν μπροστά όταν τα είπε???
Έχεις καταλάβει και τα υπόλοιπα της Αγίας Γραφής για να καταλάβεις και τους λόγους των Χριστιανών μοναχών???
Άσε βρε Αίολε και έχουμε και δουλειές...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Edited by - PanosT on 26/06/2013 12:11:19
"Πλησιάζουν δηλαδή οι αληθείς φιλόσοφοι να μείνουν απαρατήρητοι από τους άλλους, ότι αυτοί ουδέν άλλο επιδιώκουν παρά να αποθνήσκουν και να είναι νεκροί. Αν αυτό είναι αλήθεια, τότε θα ήταν παράδοξο σε όλη τους την ζωή να μην ποθούν τίποτα άλλο, και, όταν φτάνει, να αγανακτούν με αυτό στο οποίο παλιότερα με ζήλο επιδίδοντα"
Τι σημαίνει ότι οι φιλόσοφοι σε όλη τη ζωή τους επιδιώκουν να αποθνήσκουν;;
Oχι βέβαια ότι επιδιώκουν να αυτοκτονήσουν.
Αυτό μόνο κάτι ανεγκέφαλοι ,που δεν έχουν καμμια σχέση με τη φιλοσοφία μπορούν να το πούν.
Σημαίνει αυτό που ο ίδιος ο Σωκράτης περιγραφει παρακάτω.
Σημαίνει ότι σε όλη τη ζωή τους επιδιώκουν να διαχωρίζουν τη ψυχή από το σώμα.
"Άραγε είναι κάτι διαφορετικό από την απαλλαγή της ψυχής από το σώμα ;; Και μήπως θάνατος δεν είναι να μείνει το σώμα χωριστά κι αυτόνομο, αφού απαλλαγεί από την ψυχή, και η ψυχή να υπάρχει χωριστά κι αυτόνομα, αφού απαλλαγεί από το σώμα ;; Είναι κάτι άλλο άραγε ο θάνατος ή αυτό ;;"
Το σώμα είναι ο τάφος της ψυχής .
Είναι το εξωτερικό της κάλυμα που δεν την αφήνει να έρθει σε επαφή με τον κόσμο ων ιδεών.
Όταν όμως με το κατάλληλο τρόπο αποχωριστεί η ψυχή από το σώμα,ΕΝΩ Ο ΑΝΘΡΩΠΟς ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΝ ΖΩΗ ,τότε αυτός θα μπορεί με τα εσώτερα πνευματικά του σώματα να δεί και να αντιληφθεί τα εσώτερα πεδία ,όπως τους κόσμους του νού που λέγαμε παράπανω αλλα και πάνω από αυτούς ,τους κόσμους του καθαρού πνεύματος.
ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΙΚΟΥ ΒΙΟΥ
160. Ως,οντα αναγνώριζε(Ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ) και αποκαλούσε τα αυλα και τα αιώνια ,που μόνο αυτά είναι δραστήρια ,όπως συμβαίνει με τα ασώματα.
Το ίδιο όνομα έχουν και τα υπόλοιπα όντα ,τα οποία καλούνται σωματικά και υλικά ,που γεννιούνται και φθείρονται και που στη πραγματικότητα δεν είναι όντα.
Σοφία τώρα είναι η επιστήμη των κυρίων όντων ,αλλά όχι των ομωνύμων ,επειδή τα σωματικά είδη δεν είναι αντικείμενα της επιστήμης ,ουτε επιδέχονται ασφαλή γνώση ,διότι είναι άπειρα και η επιστήμη δε μπορεί να τα περιλάβει ,διότι κατά κάποιο τρόπο δεν είναι υπαρκτά σε αντιδιαστολή με τα απόλυτα και δίοτι δε μπορούν να τύχουν καν καλού περιγραφικού ορισμού.
Οσα από τη φύση τους δεν είναι επιστητά ,δεν δύναται δεν δύναται να νοηθούν επιστημονικά.
Δικαιολογημένα λοιπόν κανείς δεν ενδιαφέρεται για την ανυπόστατη επιστήμη ,παρά μονάχα για την επιστήμη των κυρίων όντων ,που πάντοτε εμμένουν στο είναι τους και που πάντοτε διατηρούν το ίδιο όνομα με τα συνυπάρχωντα όντα
Ο Πυθαγόρας λέγει ότι δεν μπορούμε να ονομάζουμε επιστήμη την γνώση των υλικών φθαρτών όντων αλλά τη γνώση των αθανάτων άυλων ιδεών.
Επιστήμη σημαίνει επίσταμαι δηλαδη φνωρίζω καλά.
Τα υλικα φθαρτα και προσωρινά αντικείμενα δεν μπορεί να είναι αντικείμενο της επιστήμης γιατί αυτά είναι μια ψευδαίσθηση ,μια προσωρινή παροδικότητα ,ένα τρισδιάστο ολόγραμμα εντελως απατηλό.
Γι αυτό κι όσοι όψιμα κόπτονται περι της δήθεν επιστημονικής ερευνας είναι άνθρωποι ανεξελικτοι ,ανωριμοι ,δεν γνωρίζουν τίποτα για την ουσία των όντων ,δεν γνωρίζουν τίποτα για την αληθινη έννοια της επιστήμης που είναι η γνώση του πραγματικού κι όχι της σκιάς του .
Κάθε αρχαία θρησκευτική ή μάλλον φιλοσοφική λατρεία αποτελούνταν από μία εσωτερική ή μυστική διδασκαλία και ένα εξωτερικό ή δημόσιο τυπικό λατρείας