ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Επιγνωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Επιγνωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

kangaro30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
kangaroΜέλος
30/10/2018, 20:27:45
quote:
Πύρινος

Μπορεί όμως το κέντρο να λύσει τα προβλήματά του; Δηλαδή βάζεις τον ασθενή να κάνει τον ιατρό στον εαυτό του;

Δεν γίνεται αναφορά σε λύση προβλημάτων. Αναφέρθηκα στο αποτέλεσμα μιας ανάλυσης. Το αποτέλεσμα αυτό δεν σημαίνει πως επιλύει κάποιο πρόβλημα, μπορεί να είναι και εσφαλμένο. Αν ένας άνθρωπος π.χ δεν διαχωρίσει σωστά κάποια συμπεριφορά του στα σωστά κέντρα και η καταγραφή του αυτή αφορά αυτό τα λάθος κέντρα τότε και η ανάλυση που θα κάνει θα οδηγήσει σε εσφαλμένο αποτέλεσμα.

quote:
Στο τέλος, τι ακριβώς είναι μια εσφαλμένη (εσωτερική) κατάσταση; Δηλαδή πώς δημιουργείται εξ αρχής;

Αυτή είναι μια πολύ γενική ερώτηση και μπορεί να αφορά πολλά πράγματα. Μια εσφαλμένη εσωτερική κατάσταση π.χ μπορεί να είναι ένα ελαττωματικό κέντρο που διαρκώς κάνει την δουλειά ενός άλλου. Επίσης, μια εσφαλμένη εσωτερική κατάσταση μπορεί να είναι και η λεγόμενη κρυστάλλωση σε λάθος βάση (αυτό θα το δούμε παρακάτω).

Το εκάστοτε κέντρο είναι υπεύθυνο για τις ελαττωματικές καταστάσεις. Όλες οι ελαττωματικές καταστάσεις προέρχονται από την κακή λειτουργία των κέντρων. Το ονειροπόλημα π.χ είναι μια αιτία για την κακή λειτουργία του νοητικού κέντρου.

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."

kangaroΜέλος
31/10/2018, 07:59:57
quote:
Πύρινος

Δηλαδή βάζεις τον ασθενή να κάνει τον ιατρό στον εαυτό του;

Κατά μία έννοια (ψυχολογική), ναι. Με βάση τα παρακάτω :

quote:
kangaro, σελ. 38

Όλο αυτό έχει σκοπό να μάθει κάποιος την λειτουργία της μηχανής / μηχανικότητάς του (το πώς δουλεύει αυτή η μηχανή και γιατί δουλεύει έτσι όπως δουλεύει) όπως επίσης και να εντοπίσει τα ελαττωματικά μέρη αυτής.

και

quote:
Gnostic Student, σελ. 38

Ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τις αιτίες της δυστυχίας

θα μπορούσε ο κάθε άνθρωπος να διορθώσει τα ελαττώματά του (την κακή λειτουργία των κέντρων του δηλ) και να αλλάξει κάποια πράγματα μέσα του, τόσο στον τρόπο που σκέφτεται όσο και στον τρόπο που πράττει. Τουλάχιστον, θα έφτανε δηλ. στο σημείο να δει τα πράγματα όπως αυτά είναι - αποκτώντας έναν βαθμό συνειδητότητας - κι όχι όπως τα βλέπει αυτός, υποκειμενικά, μέσα από ένα θολό τζάμι.

"Να θυμάσαι οτι ήρθες εδώ γιατί κατάλαβες την ανάγκη να παλαίψεις με τον εαυτό σου - και μόνον με τον εαυτό σου. Έτσι, να ευχαριστείς οποιονδήποτε σου προσφέρει αυτήν την ευκαιρία."

kangaroΜέλος
31/10/2018, 08:29:30
Σκοπός όλου αυτού του συστήματος παρατήρησης (Gurdjieff) - το οποίο σε μένα προσωπικά έχει φέρει αρκετά αποτελέσματα, στον εαυτό μου δηλ. - είναι ο άνθρωπος να γίνει κύριος του εαυτού του. Μία κατάσταση δηλ. στην οποία ο ίδιος να μην επηρεάζεται από οποιαδήποτε εξωτερική επίδραση ή ερέθισμα τέτοιο που, υπό άλλες συνθήκες, θα τον ανάγκαζε να παρεκκλίνει από τον αρχικό στόχο του ή από την αρχική επιθυμία του να κάνει κάτι ή να πάρει μία λάθος απόφαση.

Προσωπικά, χρησιμοποιώντας αυτό το σύστημα, απαλλάχτηκα από αυτό που ονομάζουμε τύψεις για μία πράξη μου. Επίσης, με βοήθησε να βλέπω τις καταστάσεις και τα γεγονότα της ζωής μου, όπως είναι και να αντιμετωπίζω τις "στραβές" που λέμε χωρίς άγχος και αγωνία. Με βοήθησε επίσης να δω τον θάνατο ως συνέχεια της ζωής, ως μια φυσιολογική κατάληξη κάθε ζώντος οργανισμού και να ξεπεράσω πολύ εύκολα - "αναίσθητα" ήταν ο χαρακτηρισμός που μου έδιναν οι περισσότεροι - την απώλεια στενών συγγενών μου και του πατέρα μου. Με βοήθησε επίσης να αποκτήσω μια περίεργη για τον υπόλοιπο κόσμο, ηρεμία, στην προσωπική μου ζωή και στην εργασία μου όπως επίσης και μία πραγματική σχέση με τους γύρω μου (κι άλλα πολλά, που θα σας τα πω στη συνέχεια ... ).

31/10/2018, 13:36:31
quote:
Καλησπέρα φίλε PY8AGORAS, θα προσπαθήσω να κάνω ένα γενικό "σχεδιάγραμμα" της συζήτησης, ώστε να γίνει κατανόητο γιατί γίνεται όλη αυτή η συζήτηση και ποιό το αντικείμενό της

Ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του τις αιτίες της δυστυχίας

Ώπα, basta λίγο εδώ. Να το πάρουμε αλλιώς.

Είναι μεγάλη κουβέντα αυτό που πέταξες, και συμφωνώ σε ένα μικρό μέρος μαζί της.

Ο λόγος? Μην πάμε να δημιουργήσουμε το 'σύνδρομο του Κακομοίρογλου'.

Το να λέμε ότι ο ΚΑΘΕ άνρθωπος έχει μέσα του τις αιτίες της δυστυχίας είναι από άστοχο, έως και επικίνδυνο/αυτοκαταστροφικό τις περισσότερες φορές.

Δες το με παραδείγματα: Σε σένα (όλοι βιωματικά σκεφτόμαστε και λειτουργούμε άλλωστε, αυτό είναι το base ground που έχουμε).
Όπως λέει και ο Ζιπ για τον εαυτό του. Όπως λέω/θα πω κι εγώ για τον εαυτό μου, τις εμπειρίες μου.

Εγώ φίλε αυτό που βλέπω, είναι ότι το 90% της δυστυχίας -τουλάχιστον σε μένα- ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ σε μένα, αλλά σε τρίτους, δηλ σε παράγοντες και καταστάσεις που βρίσκονται ΕΚΤΟΣ του εαυτού μου.

Δέχομαι τη θέση ότι μπορεί για κάποια πράγματα και ως ένα σημείο να αυξομειώνουμε τη δυστυχία μας, ως βίωμα και ως συναισθηματική κατάσταση, αλλά και πάλι το αρχικό ερέθισμα προήλθε απ'εξω. Από άλλο γεγονός ή άλλο άνθρωπο.

Το μόνο που μπορούμε να ελέγξουμε είναι ο αντίκτυπός του σε μας, στην ψυχοσύνθεσή μας, στις αντιδράσεις μας,και αυτό είναι όλο. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.

Είσαι γάβρος για παράδειγμα, και την τρως από τον ΠΑΟΚ.
Αυτό είναι ερέθισμα δυστυχίας για ένα γάβρο.
Όμως το αν θα δυστυχήσεις/στεναχωρεθείς για 5 λεπτά, ή για 1 βδομάδα, ή αποτελέσει και αιτία να πηδήξεις από το μπαλκόνι από τη στεναχώρια και τη δυστυχία σου -υπ'αυτή την έννοια, ναι ισχύει αυτό που είπες, ότι η δυστυχία (δηλ. το μέτρο της, το μέγεθός της, το πόσο ζημιά θα σου κάνει, πόσο "θα σε κατεβάσει" στα πατώματα,κλπ) εξαρτάται από εσένα και την κοσμοθεώρησή σου.

Όμως, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, και εφόσον μιλάμε για νορμάλ ανθρώπους, σοβαρούς, ισορροπημένους, νουνεχείς, έχοντες σώας τας φρένας, κλπ
σε αυτούς φίλε η αιτία της δυστυχίας ΔΕΝ βρίσκεται εντός τους.

Βρίσκεται κατά κύριο λόγο, σε αυτά που βλέπουν , ακουνε , μαθαίνουν, κλπ από το γύρω τους κόσμο. Και κυρίως τον ανθρωπογενή κόσμο/πολιτισμό/σύστημα.

Όταν εγώ μαθαίνω ότι ένα παιδάκι λιμοκτονεί στη Σομαλία ή σκοτώνεται από αδεσποτα πυρά στην Υεμένη ή στη Συρία,
ΝΑΙ είμαι δυστυχής και στεναχωριέμαι. Βλέπω μια συστημική/global αδικία.
Όμως δεν είμαι υπεύθυνος , ούτε την προκάλεσα εγώ, και στην τελική μάλλον δεν μπορώ και να λύσω το πρόβλημα (ακόμα και αν γινόμουν Γιατρός χωρίς σύνορα πχ. ή εθελοντής νοσοκόμος ΄,κλπ). Άρα τι? Αυτό που μένει να κάνω, για να μην είμαι δυστυχής, όπως λέει και ο Ζιπ με τα Γκουρτζιεφιάνικά του είναι να μάθω να διαχειρίζομαι όλον αυτόν τον αντίκτυπο των ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ερεθισμάτων και πηγών δυστυχίας, στο κομμάτι του πώς κάνουν affect σε μένανε, και πώς τα βιώνω εγώ.

Η Γιωργίτσα πχ. σε κάτι τέτοια, από ότι λέει, της ερχότανε νταμπλάς, και πήγαινε στο κρεβάτι της και κοιταζε το ταβάνι, και την έπιανε απελπισία και μαυρίλα για δυο 24ώρα και βάλε....

Ε, εγώ, μπορεί να είμαι πιο κυνικός, λέω δε γ@μιέται, ας όψονται τα κοπρόσκυλα της παγκόσμιας ελίτ, και όποιος τσόγλανος φταίει , που αυτή τη στιγμή, σκοτώνονται παιδάκια και άνθρωποι, υποσιτίζονται ή αρρωσταίνουν παιδάκια κλπ σε όλο τον κόσμο, ρημαζεται η Γη και το περιβάλλον, κλπ από όλο αυτό το σύστημα και τις τακτικές που εφαρμόζονται, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Πώς διάολο λοιπόν η δυστυχία μας είναι Εσωτερικό μας πρόβλημα, μέσα σε αυτόν τον μπουρδελόκοσμο που ζούμε, και που αυτός (δηλ. το σύστημα και οι δημιουργοί του) μας την προκαλεί?

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

01/11/2018, 11:48:38
quote:
Σε είπα. Άμα δεν το πας απ' την αρχή, δεν έχει νόημα να συμμετέχεις σε μια τέτοια κουβέντα. Δηλ. άμα έχει κάποιος επίγνωση (που εννοείται πως δεν είναι και τίποτε super ουάου μαγικό, τρομερό και φοβερό - απλό πράγμα είναι - ), τι να μπει να κάνει στο θέμα ;

Κουβέντα κάνουμε ρε συ. Όλοι έχουμε κάτι να πάρουμε και κάτι να δώσουμε. Δεν είναι ανάγκη να είμαστε όλοι στο ίδιο επίπεδο.
Μπαίνω με ειλικρινή διάθεση συζήτησης, να πω την άποψή μου και τη γνώμη μου, και να δω/διαβάσω κάποια πράγματα από τις αντιλήψεις και τις γνώμες των άλλων, που πιθανόν δεν τα γνώριζα ή δεν τα ερμήνευα το ίδιο.

quote:
WTF
για κάντο λίγο πιο λιανό αυτό ρε φίλε

Θα σε πάει στα υδρογόνα τώρα και θα γίνει μύλος εδώ. Αναφέρεται σε είδη τροφής και στην διαδικασία πρόσληψης της τροφής (και συγκεκριμένα του υδρογόνου που περιέχουν αυτές) από τον άνθρωπο. Είναι πολύ εξειδικευμένο θέμα, αναγκαίο μεν, αλλά δυσνόητο. Ας κάνει μια προσπάθεια ο Gnostic Student και σχολιάζω κι εγώ (σαν τον Ζαμπέτα ένα πράγμα στον Χατζιδάκι).

Να, πχ αυτό με τα 'υδρογόνα' εγώ δεν το γνωρίζω. Δηλ. τί είναι, και τι σχέση έχει με το παρόν θέμα.
Δεν θα πρέπει να διαφωτιστούμε λίγο από αυτόν που το έριξε στην κουβέντα ας πούμε?

quote:
Το εύκολο είναι να κάνεις μια διανοητική μελέτη (χρησιμοποιώντας το διανοητικό κέντρο) για να βγάλεις ορισμένα συμπεράσματα. Το δύσκολο είναι να κάνεις μια διαισθητική μελέτη εκεί που δεν φτάνει ο νους, καθώς η σκέψη είναι από τη φύση της ένα πολύ περιορισμένο εργαλείο παρόλο που στον σύγχρονο κόσμο υπάρχει η εντύπωση οτι η σκέψη έχει κάποιου είδους παντοδυναμία. Αν ήταν έτσι βέβαια, θα ήταν αρκετό να σκεπτούμε π.χ. οτι θέλουμε να κόψουμε το τσιγάρο και θα το κόβαμε ή θα σκεπτόμασταν οτι θα θέλαμε να μην κοιτάμε γυναίκες πλην της δικιάς μας και θα σταματούσαμε.
Στην πραγματικότητα δεν έχουμε ούτε την θέληση ούτε την συνειδησιακή ενέργεια για να κάνουμε κάτι τέτοιο - πραγματικές αλλαγές.

Σημαντικότερο από τη διατροφή (στην οποία αναφέρθηκα εν συντομία ήδη και δεν είναι τίποτα καινούριο ή διαφορετικό από αυτά που λίγο πολύ λένε και οι ιατροί και κανένας δεν εφαρμόζει) είναι η μετατροπή ενεργειών παράλληλα και στα τρία επίπεδα: Μετατροπή των εντυπώσεων (αυτοπαρατήρηση), Μετατροπή των τροφών (διατροφή), Μετατροπή των σεξουαλικών ενεργειών (αλχημεία).

Ωπ, αυτό με άρεσε. Το περί "συνειδησιακής ενέργειας".
Θα θελα να αφιερώσουμε 5-6 γραμμούλες και γι'αυτό.

Το άλλο με την αλχημεία στα σεξουαλικά, ακόμη δεν το πιασα.
Τι νόημα έχουν αυτές οι μετατροπές, και τί ακριβώς είναι? Το είδος και η σκοπιμότητά τους δηλαδή.

quote:
Για σκεψου ομως

Ολες σχεδον οι αρρωστιες ειναι ψυχοσωματικες

Δεν ξερω αυτο αν σου λεει κατι

Πολλες φορες στεναχωριομαστε και ξεσπα σε εγκζεμα πονο στο στομαχι η οπουδηποτε αλλου

Εντάξει, μην γενικεύουμε πάλι. Ισχύει αυτό που λές, αλλά εν μέρει, και απλώς σε μια γκάμα συμπτωμάτων/ασθενειών.

Πχ. είναι γνωστό ότι σε καταστάσεις έντονου στρες, το ψυχικό ερέθισμα και η ψυχική κατάσταση βαράει και στο σωματικό. Συνήθως αυτά που λές, στομάχι, κεφάλι, κλπ

Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι ΟΛΕΣ οι αρρώστιες έτσι. Ούτε καν οι περισσότερες ή σοβαρότερες.
Οι καρκίνοι πχ βγαίνουν σε πραγματικά τυχαίο δείγμα.

Παιδιά γεννιούνται με εκ γενετής ασθένειες ανίατες ή μη (τι ψυχοσυναισθηματικό πρόλαβαν να κάνουν ώστε να ['προκαλέσουν' την ασθένεια όντας νεογέννητα βρέφη?)

quote:
Κακκο του κεφαλιου σου Πυθαγορα γλυκιε μου

Εδω δεν μιλαμε για εσωτερισμο αλλα για ποιοτητα της ζωης σου η οποια θα καθοριστει στα μεγιστα απο αυτο που καταναλωνεις

Ο εσωτερισμος απλα η μαλλον ο δρομος του εσωτςερισμου ....απαιτει ανθρωπους οι οποιοι γνωριζουν πως να ισοροπουν και εχουν ισοροπησει στην ζωη τους

Αν τρως χοιρινα .....και κατα την αποψη μου οποιοδηποτε ειδος τροφης η οποια προερχεται απο θανατο και βια .......αυτο ακριβως θα αποκομισεις

Αν τρως ζαχαρες ακομα χειροτερα

Αυτο ομως ειναι ενας αγωνας και μακροχρονια μελετη και οχι απλη νουθεσια

Στο χωριο μου λεμε .........

Λαγος την φτερην ετριβε .....κακκο τσι κεφαλης του

Εννοείται ότι επιζητούμε το μέτρο, και προσπαθούμε να απέχουμε από την κατάχρηση σε οτιδήποτε. Καμια κατάχρηση δεν αποβαίνει σε καλό.

Όμως το να το γυρίσουμε σε βέγκαν και λιτοδίαιτους μάλλον δεν είναι και η ενδεδειγμένη λύσις.
Για να αρχίζουμε μετά να παίρνουμε συμπληρώματα διατροφής, πρωτείνες και βιταμίνες που θα μας λείπουν επειδής δεν θα τρώμε νιονιο και τσιτσι?

Όσο για το 'βίαιο' του πράγματος, υποτιθεται ότι πλέον τα ζώα δεν θανατώνονται ώστε να αποφεύγευται ει δυνατόν το στρες του θανάτου ή το σύνδρομο του μελλοθανάτου σε αυτά.

Αλλά και με τα χορταρικά μήπως το ίδιο δεν γίνεται?
Η γιαγιά μου όταν έκοβε τα ραδίκια και τα ξερίζωνε με το σουγιά, μπορώ να σου πώ ότι το έκανε με περισσότερη αγριάδα από όταν έσφαζε κόκορα.... Το καημένο το ραδίκι δηλαδή δεν είχε βίαιο θάνατο/αποκοπή από τις ρίζες του?

quote:
Όλο αυτό έχει σκοπό να μάθει κάποιος την λειτουργία της μηχανής / μηχανικότητάς του (το πώς δουλεύει αυτή η μηχανή και γιατί δουλεύει έτσι όπως δουλεύει) όπως επίσης και να εντοπίσει τα ελαττωματικά μέρη αυτής. Εννοείται πως αν μάθει κάποιος να παρατηρεί σωστά τον εαυτό του μπορεί να επιτύχει σημαντικές αλλαγές στη ζωή του και να αλλάξει κάποιες συμπεριφορές που δεν θέλει να τις έχει.

Να μια καλή σωστή και περιεκτική διαπίστωση.
Συμφωνώ με αυτό.

quote:
Οποιαδήποτε αλλαγή είναι αδυνατη χωρίς τη μετατροπή/χρήση του υδρογόνου Si 12, δηλαδή χωρίς την Θεϊκή Μητέρα που είναι η ίδια η σεξουαλική ενέργεια

Η σεξουαλική ενέργεια οικοδομεί και η σεξουαλική ενέργεια καταστρέφει

Μεγάλες κουβέντες αυτές, και όπως είπα αξίζει τον κόπο να το πάμε λίγο παρακάτω.

quote:
Την έννοια του σημαντικού και του ασήμαντου ο κάθε άνθρωπος την ερμηνεύει διαφορετικά. Κάτι που είναι σημαντικό για μένα, για σένα μπορεί να μην έχει καμία απολύτως σημασία. Πες μου τι θεωρείς εσύ σημαντική αλλαγή για σένα και θα σου πω αν μπορεί να επιτευχθεί ή όχι.

Οου γιες. Ανέφερα και το παράδειγμα με τη ήττα του γάβρου παραπάνω. Τι είναι σημαντικό, τί είναι ασήμαντο, τι είναι δυστυχία , τι είναι ευτυχία, και τί αντίκτυπο έχουν τα εξωτερικά γεγονότα/ερεθίσματα στον καθένα από μας.

quote:
Ετσι βλεπουμε ανθρωπους να ασχολουνται με τον διαλογισμο .....αλλα επειδη εχουν καταναλωσει τονους κονσερβας ....δεν εχουν την παραμικρη κατανοηση .......του γιατι κανουν αυτο που κανουν

Και αυτο ειναι που με κανει να υποπτευομαι το πανθεον του εσωτερισμου

Ρε συ σύντεκνε, αυτό έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να το λέμε.
Είναι η πεμπτουσία της Επίγνωσης.

Τί κάνω, και γιατί το κάνω.
Να είμαι συνειδητοποιημένος, απολύτως, σε ΄ό,τι κάνω ή θέλω ή πάω να κάνω.
Τότε έχω κάνει ίσαμε και το 90% της δουλειάς. Μετά μένουν οι λεπτομέρειες και τα φτιασίδια μόνο. Τα χοντρά έχουν φύγει.

Ο κόσμος όμως πάσχει σε αυτό. Ελάχιστοι το αναγνωρίζουν ως κομβικό στάδιο και ακόμα πιο λίγοι προσπαθούν να το κάνουν βίωμα και πράξη συνεχώς και αδιαλλείπτως.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

01/11/2018, 20:38:12
quote:
κατά μία έννοια το "παρατηρώ" σημαίνει αντιλαμβάνομαι. Ο κάθε άνθρωπος όμως (κι εδώ βρίσκεται το νόημα της παραπάνω παράθεσης) αντιλαμβάνεται (παρατηρεί και προσλαμβάνει την πληροφορία της παρατήρησης) με τον δικό του τρόπο και αυτή η αντιληπτική του ικανότητα δεν γίνεται από τα ίδια κέντρα σε όλους τους ανθρώπους. Κάποιος μπορεί να αντιλαμβάνεται κυρίως μέσω του νοητικού του κέντρου, ενώ κάποιος άλλος μέσω του συναισθηματικού. Μερικοί πάλι, προσλαμβάνουν και αντιλαμβάνονται αυτό που παρατηρούν και με την σκέψη τους αλλά και με το συναίσθημά τους, άλλοι μέσω της σκέψης τους και των αισθήσεών τους ενώ άλλοι μόνο μέσω των αισθήσεών τους. Το ζήτημα είναι πως ο κάθε τρόπος πρόσληψης μας δίνει μια συγκεκριμένη όψη του φαινομένου / γεγονότος που παρατηρούμε. Με την βοήθεια του νοητικού βλέπουμε μια όψη των πραγμάτων, με την βοήθεια του συναισθηματικού μια άλλη όψη και με την βοήθεια των αισθήσεων μια τρίτη όψη. Πλήρη γνώση για μια παρατήρηση (ένα γεγονός / δεδομένο αντικείμενο) έχουμε όταν η πρόσληψη γίνεται ταυτόχρονα και με τα τρία (νου, συναίσθημα και αίσθηση).

Εδω μιλαμε για την παρατηρηση του εαυτου ........και των λειτουργιων του

Εξ αυτου η παρατηρηση ειναι κατι διαφορετικο απο τα κεντρα

Η παρατηρηση στην οποια αναφερομαστε.......αυτοπαρατηρηση αποστασιοποιηση ..... παρατηρει τα κεντρα.... και δεν μπερδευεται με αυτα

Για αυτο μιλαμε και για αποστασιοποιηση

Τα κεντρα εμπλεκονται σε........ συνηθεις... καθημερινες για ολους μας καταστασεις ...επηρεαζοντας την αντιληψη παρατηρηση γνωμη κλπ

Αλλα αυτο δεν ειναι αυτοπαρατηρηση

Δεν επηρεαζουν ομως την αποστασιοποιημενη αισθηση αυτοπαρατηρησης

Η αυτοπαρατηρηση ξαναλεω ειναι εργαλειο κατασταση παρατηρησης των λειτουργιων των κεντρων .......και οχι μερος αυτων

Αν γινει μερος αυτων δεν ειναι αυτοπαρατηρηση

Η αυτοπαρατηρεηση...... αν δεν ειναι αποστασιοποιηση ....δεν ειναι αυτοπαρατηρηση

Αυτος ειναι και ο λογος...... λογω δηλαδη ......ελειψης ικανοτητος να αυτοπαρατηρηθουμε αποστασιοποιηθουμε....... παραμενουμε στασιμοι σε επιπεδο κατανοησης και υπαρξης

Η αυτοενθυμηση ειναι βασικο συστατικο της αποστασιοποιησης

Η αυτοενθυμηση επειδη αντιπροσωπευει ενα καθαρο ενεργειακο πεδιο ......,γινεται αυτοματα..... εργαλειο και κατασταση ......... αμεσης ανιχνευσης.... των επιπροσθετων ψυχολογικων στοιχειων .......,που λαμβανουν χωρα την καθε στιγμη

Η αυτοενθυμηση εξ ορισμου ,ειναι μια εντονη αισθηση εαυτου ......με σαφως διαφορετικη γευση και υφη ...... απο αυτην των επιπροσθετων στοιχειων ....

Και ειναι η αισθηση αυτη ......που επιτρεπει την αμεση αντιληψη της ποιοτητος .... των εγω

01/11/2018, 21:03:05
Και κατι ακομα

Η μελετη των κεντρων δεν ξεκινα απο την αναφορα σε αυτα

Και παρ ολο που η υπαρξη των κεντρων ειναι αδιαμφισβητητη πραγματικοτητα ......,μπορει να αποβει μοιραια....... για τον πνευματικο αναζητητη ,

Οπως αλλωστε και οποιαδηποτε θεωρια ειναι μακρυα απο το επιπεδο κατανοησης του

Η αναφορα πανω στα κεντρα βεβαια ....ειναι πολυ πιο κοντα στην μελετη που καλουμαστε να επιδοθουμε .....σε σχεση με αλλες θεωριες

Αυτο ομως .... σε καμμια περιπτωση.....δεν την καθιστα ακινδυνη .....σε σχεση το ποσο αστοχο και επικινδυνο ειναι....... να προσπαθουμε σε επιπεδο ....διαφορο της πραγματικης μας κατανοησης ....

Η μελετη των κεντρων ξεκινα απο την γνησια αναρωτηση ... ΤΟΥ....... .ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ στον ψυχισμο μας

Πολυ μετα θα αντιληφθει κανεις...... ,οτι ολος ο ψυχισμος .....ειναι μερος ........ του εφευρεθεντος συστηματος των κεντρων

Θα ερθει ομως...... ως διαπιστωση και αποροια μελετης και ερευνας ...... ,

Και οχι σαν δεδομενο ....το οποιο.... θα αποροφησει ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ..... απο τα οντως καιρια ζητηματα ......,που καλουμαστε να μελετησουμε .......

Και που εν τελη αποτελουν οντως .....μερος λειτουργιας των κεντρων

Θα αποβει δε...... τροχοπεδη και καθυστερηση ....... στην πραγματικη εργασια και ερευνα

01/11/2018, 21:30:56
Ετσι η αυτοπαρατηρηση αποστασιοποιηση ......ειναι πολυ μακρυα απο το κοινο επιπεδο κατανοησης και προσεγγισης

Προηγειται η αυθορμητη και αφτιασιδωτη μελετη των λειτουργιων

Η ανιχνευση αιτιων....... γιατι συμβαινει το οτιδηποτε

Σαν ενας οποιοσδηποτε ερευνητης...... και οχι σαν εσωτεριστης μυστικιστης, ακολουθος ,η γνωστης

Πρωτευει η εφαρμοφη διαιρεσης της προσοχης ..... της αναδρομικης θεασης των καταστασεων...... ...και ....... ολες οι μορφες θεληματικης φαντασιας ....αφαιρετικης μεθοδου ...και οτι ο καθενας ανακαλυψει οτι λειτουργει

Πως τα πραγματα ηταν πως ενδεχωμενως θα ειναι

Ολα αυτα ......εχουν το δυναμικο να μας περνουν απο την θεση στην αντιθεση .....

Η προτερη μελετη και ερευνα .....των στοιχειων που συννιστουν ψυχισμο θα ωοθηση σε αυτο

Περναμε απο την θεση στην αντιθεση καθε αισθηση η οποια αποροφα προσοχη

Γιατι η καθε τετοια αισθηση ειναι και συστατικο ψυχισμου

Μονο περνωντας απο την θεση στην αντιθεση αντιλαμβανομαστε την ταυτιση ....και τις αρχες που την διεπουν

Το περασμα απο την θεση στην αντιθεση ειναι πραγματικα μακροπροθεσμος σκοπος και στοχος

Με το περασμα απο την θεση στην αντιθεση ....μαθαινουμε εν τελη .....ΤΙ καλουμαστε να παρατηρησουμε .....και ΠΩΣ

Δεν υπαρχει αλλος τροπος να κανουμε αυτερς τις διαπιστωσεις

Σιγα σιγα ολο και περισσοτερες καταστασεις μας δειχνουν το ποσο μεγαλο ειναι το φασμα των επιπροσθετων στοιχειων

Αντιλαμβανομαστε το ποσο σημαντικη ειναι η αυτοενθυμηση

Και ολα απο εμπειρια και οχι επειδη καποιος το προτεινε

Αν το κανουμε επειδη καποιος το προτεινε .....ελειπομαστε υποβαθρου κατανοησης .....

Το αποτελεσμα παραμενουμε στασιμοι

Οι θεωριες ειναι κυριως για να επιβεβαιωνουν μια πορεια .....

Και αφου την επιβεβαιωσουν....σταθεροποιουν και ενδυναμωνουν την μελετη

Οι θεωριες δεν ειναι μελετη

01/11/2018, 21:45:06
quote:
Οι θεωριες δεν ειναι μελετη

Εξ αυτου δεν ειναι παραγωγικες με την ενοια οτι .....

η αφηγηση ....η.... εκφραση τους δεν συμβαλει στην διεθρυνση της κατανοησης πανω σε αυτες και τον εαυτο

Η εκφραση τους....... μπορει μονο να συμβαλει στην αποδομηση τους

Αντιθετα οταν εκφραζουμε.... θεσεις..... υποψιες.... αποριες....περιγραφες.... του πως βλεπουμε .... πανω στην λειτουργια μας τοτε γινεται οντως κατι περιεργα αποκαλυπτικο ...σε επιπεδο διευρυνσης αντιληψης

Ενα ειδος αναδρομικης θεασης του οποιουδηποτε περιεχομενου μας

02/11/2018, 09:15:34
Παρατηρηση και αυτοπαρατηρηση ειναι δυο ενοιες τελειως διαφορετικες

Αυτοπαρατηση αποστασιοποιηση ..... ενοειται......... οτι η παρατηρηση γινεται ....... αμεσα ..........στο τωρα....

Κατι που απαιτει αυτοενθυμηση ..........

Με αλλα λογια να ΕΙΜΑΣΤΕ

Η αυτοενθυμηση με την σειρα της απαιτει καθαρο εσωτερικο περιβαλον ... καθαρη ενεργεια ....και αυτο για τον δικο μας κοσμο σημαινει.....βαθεια γνωση...των λειτουργιων του εαυτου

Τοσο βαθεια που να επιτρεπει τον εξαγνισμο ....

Παρατηρηση ομως απλη ......και εξαγωγη συμπερασματων...... για το τι διαδραματιζεται μεσα μας ...μπορει να γινει μεσω μελετης ερευνας .......και τεχνικων

Παρατηρηση απλη .....μπορει να γινει....... μεσω μελετης του εαυτου δηλαδη ....... των κεντρων

Λεγοντας....ονομαζοντας ομως .....κεντρα.....θα πρεπει να γινει σαφες για τον μελετητη ....οτι αν λαβει μια παρομοια θεωρητικη αποψη .....αυτο αντιπροσωπευει ....για αυτον .....μονο μια ονομασια

Προυποθεση ...... για να γινεται χρηση ....της ονομασιας αυτης ....να υπαρχει παρακαταθηκη .....

Να εχει αποκτηθει ...... καποιο υποβαθρο κατανοησης ...

Αν δεν γινει κατι παρομοιο ....το ενδιαφερον και η προσοχη .....θα προσκολαται στην κενη γνωση ...με οτι αυτο μπορει να σημαινει

Θα πρεπει να δημιουργηθει..... τετοιο υποβαθρο ......που η προσοχη και η ερευνα .......να απευθυνεται....... και να εχει ως αντικειμενο....... τον εαυτο .....και οχι την ενοια