ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- OSHO - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- OSHO - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

LOCKHEART32 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
17/12/2002, 12:48:03
Φιλε AvatarGR αν θέλεις σε παρακαλώ , διευκρίνισε τις έννοιες,

ΘΕΟΣ,
ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ,

είναι Α Σχετικές, η Β Απόλυτες?

Αν Α…, ξέχασε ότι έγραψα.... και Συχώρα την αγνοια μου.

17/12/2002, 14:23:36
ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.

ΦΙΛΕ ΠΛΑΤΩΝΑ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ.

ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΟΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ
ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΟΜΑΤΑ ΜΟΥ.

ΙΣΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΞΕΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΤΑ FORUMS.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΥΚΡΙΝΙΣΩ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΦΙΛΕ ΠΛΑΤΩΝΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΓΝΟΙΑ.

ΑΠΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ
ΕΝ ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ. (ΤΟ ΕΝ )
ΤΟ ΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΩΣ ΘΕΟΣ.
ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΘΕΟΣ = ΕΝΑ = ΑΠΟΛΥΤΟ.

ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. (ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΜΑΤΑ)

ΩΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΦΕΡΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΟΠΟΥ Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ
ΤΑ ΔΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ.

ΕΑΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **

aenaongrΜέλος
17/12/2002, 22:42:23

Άσχετο με το θέμα, αλλά θέλω να ευχαριστήσω τον AvatarGR που γράφει επιτέλους με ελληνικούς χαρακτήρες

Αθανάτων το ζειν. Bίος θνητών, σπουδή θανάτου.

ddfΜέλος
18/12/2002, 13:06:43
Πάντα με απασχολούσε το ερώτημα για το "τι είναι η πραγματικότητα".
Και μάλιστα αν θέλουμε να παίξουμε με τις λέξεις για το "τι πραγματικά είναι η πραγματικότητα".
Τώρα πια νομίζω ότι καταλήγω ότι η πραγματικότητα είναι μόνο μία.
Δεν μπορεί να χωριστεί σε αντικειμενική και υποκειμενική, γιατί απλά είναι μία. Απλά η αντίληψή μας για την πραγματικότητα αλλάζει συνεχώς, βάσει των βιωμάτων μας, των συναισθημάτων μας και των δυνατοτήτων που έχουν οι αισθήσεις μας.
Ένα πολύ καλό παράδειγμα για το τι εννοώ είναι το topic http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=625, που πολύ όμορφα μας έδωσε ο notis29.
Μπορούμε να αντιληφθούμε κάθε φορά ένα κομμάτι (απειροελάχιστο) της πραγματικότητας, γιατί σαν όντα έχουμε περιορισμένα όρια (όσο αφορά τον υλικό κόσμο). Βλέπω τη σελήνη κάθε βράδυ, αλλά μόνο ένα κομμάτι της. Την υπόλοιπη σελήνη, δεν μπορώ να την αντιληφθώ, είναι τμήμα όμως της πραγματικότητας.
Πραγματικότητα πιστεύω ότι είναι τα πάντα. Όλα όσα μπορώ να αντιληφθώ και όλα όσα δεν μπορώ να αντιληφθώ.
Ξέρω ότι ο παραπάνω ορισμός δε βοηθά καθόλου. Δεν μπορώ όμως να σκεφτώ τίποτα καλύτερο.
24/12/2002, 21:55:05
Ο ορισμός της πραγματικότητας .Μάλιστα. Εδώ κλατάρισε και η κβαντική φυσική ακόμη και άρχισε τα τρεκλίσματα (βλέπε Αρχή της απροσδιοριστίας- συνθήκη της Κοπενχάγης).
Τον λόγο τώρα έχει η ελληνική φιλοσοφία ως μη φοβούμενη το χάος .
Πραγματικότητα λοιπόν είναι οτιδήποτε βρισκεται εν τάξει ως προς το άπειρο .
Τόσο απλά .

aenaongrΜέλος
24/12/2002, 23:22:06
quote:

...Πραγματικότητα λοιπόν είναι οτιδήποτε βρισκεται εν τάξει ως προς το άπειρο ...

εν "τάξει" με ποιούς κανόνες;

ξέρουμε ότι το χάος γεννά τάξη αλλά με ποιό τρόπο;

μήπως ο παρατηρητής είναι ο κανόνας, η αυθαίρετη (χμ... όχι και τόσο) "άποψη" του παρατηρητή. Είναι αυτό η πραγματικότητα;

και το μή δυνάμενο να παρατηρηθεί; είναι μη-υπάρχον;
ή εν δυνάμει υπάρχον; ή ανεκδήλωτη πραγματικότητα;

25/12/2002, 17:51:15
αγαπητέ φίλε
όπως μπορείς να δεις στο τόπικ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=465
δεν μπορώ να απαντήσω στο γιατί ,αλλά μπορώ να κάνω εικασίες για το πως .
Τι μπορεί να είναι αυτό το οποίο έχει την δυνατότητα να είναι εν τάξει ως προς το άπειρο ?
Μπορεί να είναι μια κλασματομορφή της οποίας κάθε συνάρτηση-στοιχείο οφείλει να αναδημιουργεί το άπειρο , ως προς την χαοτική του δομή ( δηλαδή ασυνεχώς) και ως σύνολο να καταφέρνει να αναπαράγεται μέσα από αυτό ,δίνοντας την απεικόνιση μιας πραγματικότητας ,άπειρης μεν ως προς το πλήθος των στοιχείων , τακτής (προβλέψιμης)δε ως προς την θέση των στοιχείων αυτών .
Μην σε απασχολεί ο όρος ανεκδήλωτη πραγματικότητα , διότι δεν υφίσταται. Η πραγματικότητα που αναπαράγεται από την θεμελειώδη κλασματομορφή , είναι ήδη ένα απειροσύνολο . Νομίζεις ότι θα μπορούσε να λείπει κάτι μέσα από την έννοια του απεiροσυνόλου ?
φιλικά

""βάλε στόχους μικρούς αν θες να ευτυχίσεις ,βάλε στόχους μεγάλους για να παραμείνεις νέος""

indigo_boyΜέλος
21/01/2003, 19:28:18
File aenaongr tha thela na sou kano mia erotisi to soma sou giati leitorgei armonika se olo auto to xaos mipos ftaei to dna mas?An omos den leitourgei armonika skepsou to logo gia ton opoio den leitourgei....
Filika

An den anakalipseis prota ton euato sou pos tha anakalipseis tin upoloipi dimiourgia?

aenaongrΜέλος
21/01/2003, 22:38:36
quote:

File aenaongr tha thela na sou kano mia erotisi to soma sou giati leitorgei armonika se olo auto to xaos mipos ftaei to dna mas?An omos den leitourgei armonika skepsou to logo gia ton opoio den leitourgei....
Filika
An den anakalipseis prota ton euato sou pos tha anakalipseis tin upoloipi dimiourgia?

Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για το τι κάνει ή πως το κάνει το σώμα μου - φαίνεται πάντως πως τα καταφέρνει κάπως.

Το DNA είναι το σχέδιο, όχι η ενέργεια με την οποία γίνονται οι διεργασίες στο σώμα μας. Ίσως μάλιστα να είναι απλώς και μόνο το "αποτύπωμα" το ίχνος αυτής της δραστηριότητας, με τον μοναδικό τρόπο που αυτή επιτελείται σε κάθε συγκεκριμένο οργανισμό. Η ζωτική δύναμη δεν εδράζει στο DNA. Κάθε κύτταρο είναι ένας κόσμος από μόνο του και λειτουργεί σε αρμονική συνεργασία με ένα ολόκληρο σύμπαν κυττάρων και έχουμε αυτή τη ευφυή οργάνωση που εκτείνεται από το μικρόκοσμο μέχρι το άπειρο.

Δεν νομίζω πως η απάντηση βρίσκεται στις τρεις διαστάσεις. Υπάρχει κάτι που τα κινεί όλα και σίγουρα δεν είναι το DNA. Το αρχικό σχέδιο βρίσκεται αλλού - η σκιά του μόνο αντικατοπτρίζεται στο DNA.

Με το τελευταίο συμφωνώ ασφαλώς.

indigo_boyΜέλος
22/01/2003, 04:43:25
File aenaongr to dna to anafera eironikaalla den peirazei pano kato tin epiases tin apantisi elpizo na se kalipsa kapos

Den uparxoun apostaseis ston kosmo ton kutaron ola einai enomena.......

CronosΜέλος
27/01/2003, 19:46:18
Αν κάποιος βαριέται να διαβάσει αυτά που έχω γράψει μπορεί να αναφερθεί κατευθείαν στο αγαπημένο μου απόφθεγμα

Φίλε Oculatis Abis πραγματικότητα για εμένα είναι ότι αισθάνομαι με την πλήρη αίσθηση της εσωτερικής σιγουριάς. Μπορεί να βλέπω μία κότα (υπάρχει ένα καταπληκτικό FORUM για κότες-ψάξτε το) αλλά να νοιώθω ότι δεν είναι απλά μια κότα. Αυτή για εμένα είναι η πραγματικότητα.
Για τους άλλους, τους συνηθισμένους (δυστυχώς!!!) ανθρώπους είναι οτιδήποτε υλικό και αντιληπτό από τις πέντε αισθήσεις υπάρχει. Το πιάνουν, το βλέπουν -συμπέρασμα τους: υπάρχει και είναι μόνο αυτό που βλέπω και αντιλαμβάνομαι-.
Η πραγματικότητα είναι ίσως όντος αυτό που αντιλαμβάνονται αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Ένας κρυσταλος φαίνεται ότι είναι ένας κρύσταλος και είναι ένας κρύσταλος. Μόνο που η συνηθισμένη άποψη είναι ότι ένας κρύσταλος δεν είναι κάτι παραπάνω από αυτό που φαίνεται. Κια όμως... Είναι ένα εργαλίο καθαρισμού τις αύρας και ξεμπλοκαρίσματος των "κόμπων" που αυτή διαθέτει. Η γυναίκες έχοντας περισσότερο ανεπτυγμένες ψυχικές ικανότητες από τους άντρες καταλαβαίνουν σε μικρό βαθμό την δύναμη που διαθέτει ένας κρύσταλος(και γι'αυτό ένας κρύσταλος ήταν, είναι και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο καλύτερος φίλος τους).
Κάπου εδώ κολάει και μια φράση ενός Αποστόλου(??):
Τα θαύματα δεν είναι κάτι μη φυσικό. Είναι απλώς κάτι παραπάνω από αυτό που εμείς ορίζουμε ως φυσικό.
Κάπου εδώ τίθεται και το θέμα:
Τι ορίζουμε εμείς ως φυσικό και αληθινό ώστε να μπορέσουμε να ορίσουμε κάτι ως μη πραγματικό;;
Παρακαλώ όποιος γνωρίζει και θέλει να εκφέρει γνώμη ας το κάνει

Μάτια... Παρατηρούν... Δεν μπορούν να δουν...

T-SEEKERΜέλος
27/01/2003, 20:09:56
καλωσόρισες στην παρέα κρόνε
quote:
Τα θαύματα δεν είναι κάτι μη φυσικό. Είναι απλώς κάτι παραπάνω από αυτό που εμείς ορίζουμε ως φυσικό.

σχετικά με αυτό που είπες καθώς βαριέμαι να σου γράψω με λεπτομέρειες μια και έχουμε ασχοληθεί επανηλημένα με αυτό το θέμα που ε΄θεσες στο τέλος θα σου πω μόνο το εξής :
έχεις δίκιο για το ότι τα θαύματα δεν είναι κά΄τι το μη φυσικό . ο χαρακτηρισμός "φυσικό " ή όχι είναι αληλένδετος με τη λογική και επηρεάζεται από τα δεδομένα της εποχής . παλιά θεωρούσαν φυσικό ότι η γή είναι επίπεδη . κάτι που μπορεί τώρα να μην είναι φυσικό με την ανάπτυξη μετά από μερικά χρόνια ίσως να είναι κάτι το εντελώς φυσιολογικό . άρα δηλαδή ο χαρακτηρισμός "θαύμα " δεν υπάρχει καθώς δνε ξέρουομε μέχρι στιγμής τι μπορεί να καταφέρει ο άνθρωος ακόμα και "φυσικά" . εκείνοι η οποίοι ε΄χουν πλήρη άγνοια περι του θέματος βιάζονται να χαρακτηρίσουν ότιδήποτε ΄΄οπως μία ανάνηψη ενός ασθενής θαύμα ενώ οι λόγοι μποροί να είναι απολύτως φυσιολογικοί . όσο πιο αδαής είναι κάποιος τόσο ευκολότερα εντυπωσιάζεται .

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"