- ΧΡΩΜΑΤΑ... - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
Να έχετε ένα υπέροχο σαββατοκύριακο.
Πρέπει να σας πω πως έχετε φτιάξει μια υπέροχη γωνιά και συ Unseen μου όπως πάντα όπου συμμετέχεις αναδύεται μια ζεστασιά...
Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω...
Για τα χρώματα τώρα....
Εγώ το υπνοδωμάτιό μου το διακοσμώ σε τόνους του γαλάζιου και πραγματικά μου δίνει μια αίσθηση γαλήνης, αθωότητας και καθαρότητας.
Το καθιστικό μου όμως το θέλω σε πιο ζεστά χρώματα. Καφέ, πορτοκαλιά με τόνους μπορντώ και πράσινους...
Είμαι πολυσχιδής ή το κάθε ένα παίζει το ρόλο του?
Όσο για το μπορντώ που λέγατε να τολμήσω να πω μια σκέψη?
Μήπως έχει να κάνει με την εξουσία?
Γιατί αν θυμάμαι καλά η πορφύρα ήταν το χρώμα της εξουσία των βασιλέων του Βυζαντίου.![]()
![]()
![]()
Δυστυχώς η σοφία έρχεται όταν δεν την χρειαζόμαστε πια
ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ
Όπως πολύ σωστά ανέφερε η φίλη μας Unseen, οι πορφυροί μανδύες κάτι σήμαιναν...
Δεν ξέρω όμως κατά πόσο το μπορντώ συνδέεται μόνο με την εξουσία, ίσως έχει να κάνει και με το αριστοκρατικό στοιχείο, την ευγένεια και το ανώτερο αξίωμα γενικότερα.
Εμένα πάλι γιατί δε μου αρέσει το μπορντώ? ![]()
Μάλλον σε προηγούμενη ενσάρκωση μου δεν ήμουν βασιλιάς, αυτοκράτορας κτλ.
Χεχε!

In anticipation of my resurrection...
quote:
Εμένα πάλι γιατί δε μου αρέσει το μπορντώ?
Μάλλον σε προηγούμενη ενσάρκωση μου δεν ήμουν βασιλιάς, αυτοκράτορας κτλ.
Χεχε!
Tυχερέ! Νά'ξερες από πόσες σκοτούρες γλίτωσες...
ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ
Ευχαριστώ για τα φιλιά, επίσης (και αγκαλίτσες)!!!
Καλή μου Sapore
Τι είναι αυτά που λες; Εσείς δημιουργείτε τη ζεστασιά με την όμορφη συμμετοχή σας, εγώ είμαι ο τελευταίος τροχός, να είσαι σίγουρη.
Η επιλογή διαφορετικών χρωμάτων για το καθιστικό και το υπνοδωμάτιό σου, πέρα από πολυσχιδή προσωπικότητα, δείχνει ότι έχεις συναίσθηση των διαφορετικών λειτουργιών που επιτελούνται σε κάθε δωμάτιο. Έτσι στο δωμάτιο του ύπνου έχεις δημιουργήσει ατμόσφαιρα χαλάρωσης ενώ στο καθιστικό κινήθηκες σε πιο γήινους τόνους. (και, πράγματι, μια άλλη ταξινόμηση των χρωμάτων είναι σύμφωνα με τα τέσσερα στοιχεία: γη, νερό, αέρας, φωτιά…)
Ίσως λοιπόν στην καθημερινότητά σου να επιθυμείς να είσαι πιο γειωμένη και να έχεις ανάγκη από γήινη ενέργεια (όπως δείχνει το πορτοκαλί), ωστόσο διευκολύνεις το υποσυνείδητό σου να εκφραστεί στον ανάλογο χώρο.
Ο Dying Incubus πάλι είναι μάλλον στρεσαρισμένος στην καθημερινότητά του (αχ αυτός ο χρόνος, να είχαμε μερικές οκάδες παραπάνω) γι’ αυτό έβαλε γαλάζιο στο καθιστικό του. Η επιλογή του μωβ όμως δείχνει και την τάση του προς την πνευματικότητα.
Καλέ μου Dying Incubus
quote:
Δεν ξέρω όμως κατά πόσο το μπορντώ συνδέεται μόνο με την εξουσία, ίσως έχει να κάνει και με το αριστοκρατικό στοιχείο, την ευγένεια και το ανώτερο αξίωμα γενικότερα.
Άλλη μια πολύ πολύ σωστή παρατήρηση! Ειλικρινά μπράβο!
***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****
Στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία ο πορφυρός μανδύας συνδεόταν ασφαλώς με τον ίδιο τον αυτοκράτορα. Στην καθολική εκκλησία, όταν ένας πάστορας γίνεται καρδινάλιος «λαμβάνει την πορφύρα» όπως λέει η αντίστοιχη αγγλική φράση (πράγματι μπορντώ στοιχεία έχει η επίσημη ενδυμασία των καρδιναλίων) κι αυτό μας δείχνει κάτι ακόμη για τη φύση του συγκεκριμένου χρώματος. Οι αρετές των καρδιναλίων θεωρείται ότι είναι η δικαιοσύνη, η σύνεση, η εγκράτεια και το ψυχικό σθένος. Το πορφυρό επομένως ενδυναμώνει, εξυψώνει και εξαγνίζει. Xαρακτηριστικό είναι επίσης ότι η πορφυρή αίθουσα στο Βυζάντιο ήταν η αίθουσα στην οποία αποσυρόταν η αυτοκράτειρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού.
Πολλά στοιχεία δείχνουν ακόμη ότι το πορφυρό δρα γενικά ως «καταλύτης στη λήψη αποφάσεων», γι’ αυτό και χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα από τους ηγεμόνες όλων των εποχών.
Βεβαίως υπάρχει και η αρνητική όψη. Scarlet woman στα αγγλικά είναι η εκδιδόμενη γυναίκα και υπάρχουν και άλλες εκφράσεις εξίσου αποκαλυπτικές… Χμ… φίλε μου dying incubus, ίσως αυτές να «θυμάται» το υποσυνείδητό σου και να μη σου αρέσει το συγκεκριμένο χρώμα.
***Οι Αλίκες ασφαλώς εμπίπτουν στη θετική όψη του χρώματος (Αλίκη από το άλικος, δηλ. βαθυκόκκινος) ***
Ευχαριστώ πολύ
Unseen
quote:
Tυχερέ! Νά'ξερες από πόσες σκοτούρες γλίτωσες...![]()
Φυσικά!
Κοίτα που κατέληξε ο καϋμένος ο Λουδοβίκος 16ος... ![]()
Καλή μου Unseen, θα μπορούσες να γράψεις λίγα πράγματα για το ποιά χρώματα αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία της Φύσης?
Προσωπικά με μπερδεύει λίγο αυτό το σημείο... ![]()
Για να είμαι ειλικρινής, το μωβ και το γαλάζιο είναι 2 χρώματα τα οποία πάντα μου άρεσαν, τόσο στο να τα βλέπω γενικά γύρω μου όσο και στον χώρο μου.
Ακόμα και σε περιόδους που είμαι πολύ ήρεμος (δε νομίζω να αγχώνομαι συχνά
) θέλω να βλέπω το γαλάζιο χρώμα.
quote:
Βεβαίως υπάρχει και η αρνητική όψη. Scarlet woman στα αγγλικά είναι η εκδιδόμενη γυναίκα και υπάρχουν και άλλες εκφράσεις εξίσου αποκαλυπτικές… Χμ… φίλε μου dying incubus, ίσως αυτές να «θυμάται» το υποσυνείδητό σου και να μη σου αρέσει το συγκεκριμένο χρώμα.
Ωχ!
Λες να υπονοεί αυτό κάτι για την προηγούμενη μου ενσάρκωση?
Και γυναίκα και εκδιδόμενη? ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Προτιμώ τον αυτοκράτορα!
Χεχε! ![]()

Καλημέραααααααα!!!!!!!
Αχ, τί όμορφη μέρα η σημερινή! Πήγα το Σ/Κ στη γιορτή της σοκολάτας και τώρα είμαι....καφέ-σοκολατί! χα χα χα Δεν ξέρω για τις ιδιότητές του, αλλά έχει μιά γλύκαααααααααα......
Καλή μου Unseen, έχεις ένα τρόπο μοναδικό να μας ξετυλίγεις το κουβάρι κάθε φορά! Τα φιλιά είναι ό,τι λιγότερο μπορώ να σου στείλω, γι'αυτό τα σημερινά τα έχω βουτίξει στη σοκολάτα ![]()
![]()
![]()
!!!
Καλή εβδομάδα και καλή συνέχεια στην κουβεντούλα μας!
Παίρνοντας αφορμή από αυτό που λέει ο Dying Incubus
quote:
Για να είμαι ειλικρινής, το μωβ και το γαλάζιο είναι 2 χρώματα τα οποία πάντα μου άρεσαν, τόσο στο να τα βλέπω γενικά γύρω μου όσο και στον χώρο μου.
Ακόμα και σε περιόδους που είμαι πολύ ήρεμος (δε νομίζω να αγχώνομαι συχνά ) θέλω να βλέπω το γαλάζιο χρώμα.
θέλω να πω πως έχω ένα "κόλλημα" εκτός από το πορτοκαλί και με το ανοιχτό πράσινο του γρασιδιού, δεν ξέρω πως ακριβώς λέγεται η συγκεκριμένη απόχρωση. Μου αρέσει τόσο πολύ που θέλω να βάψω με αυτό το χρώμα τους τοίχους της κουζίνας μου.
Γι' αυτό σε παρακαλώ πολύ Unseen μου, εκτός από τα χρώματα που αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία που κι εγώ θά'θελα πολύ να αναφερθείς, θα ήθελα περισσότερες λεπτομέριες για το πορτοκαλί και το πράσινο.
Dying Incubux σχετικά με την τελευταία σου παρατήρηση
quote:
Ωχ!
Λες να υπονοεί αυτό κάτι για την προηγούμενη μου ενσάρκωση?
Και γυναίκα και εκδιδόμενη?
Προτιμώ τον αυτοκράτορα!
Χεχε!
να σου πω, πως κι εγώ τον αυτοκράτορα θα προτιμούσα!
ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ ΜΑΡΚΕΣ
Dying incubus
quote:
Καλή μου Unseen, θα μπορούσες να γράψεις λίγα πράγματα για το ποιά χρώματα αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία της Φύσης?
Προσωπικά με μπερδεύει λίγο αυτό το σημείο...
Σίγουρα δεν είναι αυτονόητο...
Γη: καφέ και οι τόνοι του καφέ, σκούρες πράσινες αποχρώσεις, μωβ σκούρο.
Νερό: Μπλε (όλοι οι τόνοι), ανοικτό πράσινο, ανοικτό μωβ (προς τη λεβάντα).
Αέρας: Όλοι οι τόνοι του κίτρινου, απαλό γαλάζιο, ανοικτό μωβ (προς το λιλά).
Φωτιά: Κόκκινα και πορτοκαλί.
Η αντιστοιχία με τα πέντε στοιχεία της Κίνας είναι λίγο διαφορετική:
Ξύλο = πράσινο
Γη = κίτρινο
Νερό = μπλε
Φωτιά = κόκκινο
Μέταλλο = λευκό.
quote:Άσε... εγώ πάλι πέφτω συνέχεια στο ζονκ!!!
Και γυναίκα και εκδιδόμενη?
Προτιμώ τον αυτοκράτορα!
Fra le nuvole
Μου έπεσαν τα σάλια κορίτσι μου πρωί-πρωί. ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!! Σλουρπ!
Sapore
quote:Για το πράσινο και ιδίως τον τόνο του πράσινου που αναφέρεις θα κάνεις λίγη υπομονή Sapore μου γιατί θα αναφερθούμε αναλυτικά στο πέμπτο κέντρο του οποίου η δόνηση είναι πράσινη. Ας πούμε όμως ότι ξυπνάς μια μέρα και αισθάνεσαι πεσμένη ή θλιμμένη, τότε είναι καλό να βάλεις μια ωραία πράσινη μπλούζα ή πουκάμισο που θα διευκολύνει έναν νέο τρόπο σκέψης, θα προσκαλέσει νέες ενέργειες και γενικά θα σου δημιουργήσει μια αίσθηση φρεσκάδας και χαράς.
Γι' αυτό σε παρακαλώ πολύ Unseen μου, εκτός από τα χρώματα που αντιπροσωπεύουν τα 4 στοιχεία που κι εγώ θά'θελα πολύ να αναφερθείς, θα ήθελα περισσότερες λεπτομέριες για το πορτοκαλί και το πράσινο.
Το πορτοκαλί είναι μαγνητικό στην επίδρασή του, ελκτικό και ανοίγει την όρεξη. Εάν έχεις έλλειψη ενέργειας, βάλε πορτοκαλί. Αν πάλι θέλεις να κάνεις δίαιτα, προτίμησε σκούρο μπλε.
Στη θετική όψη: δίνει κίνητρα για τη δημιουργία αρχών, ηρεμεί και γαληνεύει, ρυθμίζει, επεκτείνεται, δίνει σταθερότητα, ειρήνη, τιμή, πίστη, ισορροπία...
Στην αρνητική: είναι αναποφάσιστο, δημιουργεί φαντασιώσεις, ονειροπολήσεις, φέρνει την ανία και την τεμπελιά, αφαιρεί την πρωτοβουλία, οδηγεί σε έλλειψη αρχών...
Τα παλιά χρόνια στην Άπω Ανατολή υπήρχαν τρία παλάτια: ένα λευκό, ένα κόκκινο και ένα μπλε. Το χειρότερο ήταν το κόκκινο επειδή οι αυλικοί ήθελαν πάντα να βρίσκονται οπουδήποτε αλλού παρά στο δικό τους παλάτι. Έτσι, τα αιτήματα να πάνε σε άλλα παλάτια, ιδίως στο μπλε που ήταν το πιο ευγενικό, ήταν πολλά και πιεστικά.
Μια μέρα ένας πολύ καλός αυλικός του κόκκινου παλατιού κρίθηκε άξιος να μετακινηθεί στο μπλε παλάτι. Τον έβαλαν λοιπόν να περάσει μια δοκιμασία. Τον έντυσαν με μπλε στολή και του έδωσαν ένα μπλε κουτί να το πάει σε κάποιο προκαθορισμένο σημείο. Στον δρόμο, όμως, δεν μπορούσε, όπως συμβαίνει με το κόκκινο, να συγκρατήσει την περιέργειά του και άνοιξε το κουτί.
Τότε πετάχτηκε από μέσα ένας ποντικός βαμμένος κόκκινος που τον γέμισε κόκκινα σημάδια - η αδιάψευστη απόδειξη ότι δεν είχε θέση στο μπλε παλάτι. Η δοκιμασία αν ανήκε στο μπλε ή στο κόκκινο συνοψιζόταν στο απλό ερώτημα: "Μπορείς να ελέγξεις την κόκκινη συχνότητα μέσα σου;"
Επομένως το μπλε δοκιμάζει το κόκκινο βλέποντας κατά πόσον διαθέτει αυτοσυγκράτηση. Και το κίτρινο δοκιμάζει το μπλε βλέποντας κατά πόσον διαθέτει τιμή, είναι έντιμο, γιατί το μπλε είναι που καθορίζει τις αρχές σε έναν άνθρωπο και πρέπει πάντα να ρωτάται: "Μπορείς να τις τηρήσεις;".
Αυτή η ερώτηση καθορίζει την τιμή του ανθρώπου, η οποία ξεκινά στο κίτρινο αλλά εκφράζεται στο μπλε. Για να πάει κανείς από το κόκκινο στο μπλε χρειάζεται να έχει αρχές. Για να πάει από το μπλε στο κίτρινο, χρειάζεται να έχει τιμή (honour). Μιλάμε πάντα για την ορθή και επιθυμητή λειτουργία των κέντρων/χρωμάτων μέσα μας.
Θα μιλήσουμε λοιπόν στη συνέχεια για το ΚΙΤΡΙΝΟ, δηλαδή για το συναίσθημα...
Ευχαριστώ πολύ.
Unseen
Ζητώ συγνώμη για την καθυστέρηση να ξαναγράψω αλλά λίγο η «Σοφία» λίγο η «Γνώση»… πάει ο χρόνος!
Προτού καταπιαστώ με το κίτρινο… να καταθέσω λίγες σκέψεις, άσχετες φαινομενικά αλλά σχετικές (πάντα) με τα χρώματα, όπως τις είδα στην ηλεκτρονική έκδοση DailyOm.
Έχουμε κάπως αποσυνδεθεί με τους κύκλους της φύσης γύρω και σε αυτό μας «βοήθησε» και ο καταναλωτικός τρόπος ζωής με τα φρούτα και τα λαχανικά να είναι διαθέσιμα όλες τις εποχές, τη θέρμανση ή την ψύξη να εξομαλύνουν τη θερμοκρασία γύρω μας. Όσο όμως κι αν δεν εξαρτόμαστε από τους κύκλους των εποχών για τη διατροφή και διαβίωσή μας, το ρολόι του σώματός μας ξέρει κατά βάθος ότι η αλλαγή των εποχών συνεπάγεται και εσωτερική αλλαγή.
Μολονότι οι φθινοπωρινές μέρες που διανύουμε μάλλον θα συνείρουν εικόνες από το σχολείο ή από το τέλος των διακοπών (και όχι από τη σοδειά όπως θα γινόταν σε παλιότερες εποχές), η ψύχρα στον αέρα μας προειδοποιεί ότι είναι καιρός ενδοσκόπησης και προετοιμασίας.
Μπορούμε λοιπόν να ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΜΑΣ όπως τα φύλλα των δέντρων που πέφτουν, βάζοντας στην άκρη τα εκθαμβωτικά καλοκαιρινά χρώματα και γεμίζοντας τις ντουλάπες και τα σπίτια μας με ζεστές χρυσαφιές, κόκκινες και καφετί αποχρώσεις. Όπως τα δέντρα συγκεντρώνουν την ενέργειά τους στη ρίζα τους, μπορούμε κι εμείς να αποσυρθούμε σε πιο ήρεμες ενασχολήσεις «εντός των τειχών», ετοιμάζοντας τους σπόρους νέων προσπαθειών, στη διαρκή προσπάθειά μας να εξελιχθούμε.
Μπορούμε πάντα να καταφύγουμε στις οικείες μας μυρωδιές: του ζεστού καφέ, του τσαγιού, του κακάο. Να εναρμονιστούμε με την εποχή τραγανίζοντας ζεστά καλαμπόκια και αχνιστές μηλόπιτες. Όπως τα ζώα βγάζουν το χειμερινό τους τρίχωμα, έτσι κι εμείς θα ξεσκονίσουμε παλτά και μπουφάν, θα στρώσουμε χαλιά, θα βγάλουμε κουβέρτες, δημιουργώντας θαλπωρή στο σπίτι μας. Και βέβαια μπορούμε να κρατήσουμε λίγη από τη λάμψη του καλοκαιριού ανάβοντας κεριά στον χώρο.
Το συνειδητό καλωσόρισμα της νέας εποχής, μας επιτρέπει να ακολουθούμε τη φυσική ροή των πραγμάτων, να συγχρονιζόμαστε με τους φυσικούς ρυθμούς και το σύμπαν, να αφουγκραζόμαστε καλύτερα τα μηνύματα, ενόσω προετοιμαζόμαστε για το μέλλον…
Η κίτρινη συχνότητα μέσα μας συνδέεται με την καρδιά. Θεωρείται από τους αρχαίους Κινέζους ότι αντιπροσωπεύει το κέντρο των συναισθημάτων γι’ αυτό συνδέεται και με το ηλιακό πλέγμα και έχει διόδους στον λαιμό και το στήθος (γι’ αυτό όταν το συναίσθημα είναι μπλοκαρισμένο, κλείνει ο λαιμός μας και έχουμε έναν κόμπο στο στήθος). Συνδέεται επίσης με τη φωνή, τα μάτια, το πρόσωπο και τα χέρια και με όλα αυτά εκφράζεται.
Όπως και τα προηγούμενα κέντρα, έτσι και το κέντρο των συναισθημάτων, έχει μία θετική και μία αρνητική όψη.
Στη θετική: δίνει παράστημα, αξιοπρέπεια, αφοσίωση, είναι υπεύθυνο για το θρησκευτικό συναίσθημα, για τον διαλογισμό, την πίστη (loyalty)…
Στην αρνητική: δημιουργεί ανασφάλειες, έλλειψη εμπιστοσύνης, τύψεις, αίσθηση του άσκοπου, λήθαργο, ονειροφαντασίες, σύμπλεγμα κατωτερότητας,…
Το κέντρο των συναισθημάτων ανησυχεί πολύ μήπως κάτι το μολύνει ή διακόψει αυτό που κάνει, με αποτέλεσμα να προσπαθεί πάντα να προβλέψει και να περιορίσει πιθανούς κινδύνους. Είναι όπως όταν χτίζουμε ένα σπίτι που θα καταλήξει να είναι αντιανεμικό. Μέχρις ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή του, όμως, ανησυχούμε για την περίπτωση ανεμοθύελλας που θα κατέστρεφε όλα όσα είχαν κατασκευαστεί στο μεταξύ. Είναι λογικό να θελήσουμε να πάρουμε κάθε δυνατό μέτρο ώστε να αποφύγουμε την καταστροφή. Κάπως έτσι.
Το κέντρο των συναισθημάτων λοιπόν συνέχεια χτίζει τοίχους, φραγμούς και φράγματα στην προσπάθειά του να μείνει ακέραιο.
Σε κανονικές συνθήκες, το κέντρο των συναισθημάτων είναι και το κέντρο βαρύτητας του ανθρώπου, είναι το σπίτι που παίρνουμε μαζί μας όταν φεύγουμε από το σπίτι μας, είναι το εσωτερικό καταφύγιό μας.
Ωστόσο… θυμάστε τον «απρόθυμο» και τον «τύραννο» (το λευκό και το κόκκινο κέντρο αντίστοιχα;). Ε τώρα τριτώνει το κακό γιατί έρχεται και ο «βρυκόλακας». Γιατί αποκαλούν το συγκεκριμένο κέντρο έτσι; Προσεχώς…
Ευχαριστώ πολύ.
Unseen
Αγαπητη φιλη Unseen,
λες:
(Η κίτρινη συχνότητα μέσα μας συνδέεται με την καρδιά. Θεωρείται από τους αρχαίους Κινέζους ότι αντιπροσωπεύει το κέντρο των συναισθημάτων γι’ αυτό συνδέεται και με το ηλιακό πλέγμα και έχει διόδους στον λαιμό και το στήθος (γι’ αυτό όταν το συναίσθημα είναι μπλοκαρισμένο, κλείνει ο λαιμός μας και έχουμε έναν κόμπο στο στήθος). Συνδέεται επίσης με τη φωνή, τα μάτια, το πρόσωπο και τα χέρια και με όλα αυτά εκφράζεται.
Όπως και τα προηγούμενα κέντρα, έτσι και το κέντρο των συναισθημάτων, έχει μία θετική και μία αρνητική όψη.
Στη θετική: δίνει παράστημα, αξιοπρέπεια, αφοσίωση, είναι υπεύθυνο για το θρησκευτικό συναίσθημα, για τον διαλογισμό, την πίστη (loyalty)…
Στην αρνητική: δημιουργεί ανασφάλειες, έλλειψη εμπιστοσύνης, τύψεις, αίσθηση του άσκοπου, λήθαργο, ονειροφαντασίες, σύμπλεγμα κατωτερότητας,…)
δεν μπορω ομως να καταλαβω γιατι λεγετε το κιτρινο το χρωμα του μισους...![]()
Λογω του συναισθηματος?κι αν ναι τοτε γιατι μισος?
Mε εκτιμηση Άντα
Επεισεις..
Αφου αντιπροσωπεύει το κέντρο των συναισθημάτων γι’ αυτό συνδέεται και με το ηλιακό πλέγμα και έχει διόδους στον λαιμό και το στήθος,
μηπως γνωριζεις αν αυτο συνδεετε με την βερα που φοραμε στο συγκεκριμενο δακτυλο(της καρδιας)και με την παραδοση στα χρυσα κοσμηματα που περνανε στο λαιμο και τα χερια οι συγγενεις στη νυφη?
Μηπως τελικα τιποτα απο τις παραδοσεις δεν ειναι τυχαιο?
Παντα με εκτιμηση Άντα
quote:Μη νομίζεις, είναι και δικό μου ερώτημα αυτό. Ίσως επειδή γενικά ο πολιτισμός μας έχει την τάση να υπογραμμίζει τα αρνητικά, να έμεινε στο μίσος. Σίγουρα το μίσος (π.χ. εθνικό μίσος) είχε σε βάθος χρόνου μεγαλύτερο αντίκτυπο στην πραγματικότητά μας απ' ό,τι τα θετικά συναισθήματα. Πιθανολογώ κι εγώ τώρα, μη νομίζεις.
δεν μπορω ομως να καταλαβω γιατι λεγετε το κιτρινο το χρωμα του μισους...Λογω του συναισθηματος?κι αν ναι τοτε γιατι μισος?
Προσωπικά μου αρέσει πολύ το κίτρινο, ιδίως τα κίτρινα λουλούδια. Μου αρέσει επίσης που τα παιδιά χρωματίζουν κίτρινο τον ήλιο...
quote:Καταπληκτική παρατήρηση!! Μπράβο Άντα.
μηπως γνωριζεις αν αυτο συνδεετε με την βερα που φοραμε στο συγκεκριμενο δακτυλο(της καρδιας)και με την παραδοση στα χρυσα κοσμηματα που περνανε στο λαιμο και τα χερια οι συγγενεις στη νυφη?
Ασφαλώς και συνδέεται και θα σου πω αμέσως πώς. Ο χρυσός (ενεργειακά) είναι απορροφητικός, κρατά και κλειδώνει πράγματα. Περνώντας λοιπόν στον λαιμό και στα χέρια της νύφης χρυσά κοσμήματα οι συγγενείς, προσπαθούν να οριστικοποιήσουν, να "κλειδώσουν" τη δέσμευση.
Δεν ήξερα ότι το συγκεκριμένο δάκτυλο (ο παράμεσος) είναι της καρδιάς, όμως και στο κινεζικό σύστημα τα δάκτυλα είναι απολήξεις των κέντρων, συγκεκριμένα
ο αντίχειρας του λευκού (σκέψη)
ο δείκτης του κόκκινου (κίνηση)
ο μέσος του μπλε (αρχές)
ο παράμεσος του κίτρινου (συναισθήματα)
το μικρό του πράσινου (δημιουργικότητα)
Στον παράμεσο επομένως συμπίπτουν οι ερμηνείες!
Τη βέρα μας λοιπόν τη φοράμε (μόνιμα κάποιοι) στον παράμεσο και αυτό δημιουργεί μια μόνιμη καταγραφή στο ενεργειακό μας ισοζύγιο. Η βέρα λοιπόν δεν δείχνει μόνο ότι είμαστε παντρεμένοι, αλλά φροντίζει και να μείνουμε έτσι τρόπον τινά...
Πολύ καλές οι παρατηρήσεις σου και πάλι μπράβο Άντα.
Με αγάπη,
Χριστίνα
ΥΓ Δεν προλαβαίνω δυστυχώς να γράψω περισσότερα για το κίτρινο αυτή τη στιγμή, θα επανέλθω μάλλον το βράδυ...
Για παράδειγμα, τα στέμματα βασιλέων, των μητροπολιτών είναι χρυσά.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει οτι κατά κάποιο τρόπο ο χρυσός λειτουργεί για να "κλειδωθεί" το αξίωμα σε αυτόν τον άνθρωπο και να παραμείνει σ' αυτόν?
Όσον αφορά για το "κέντρο βρυκόλακα", περιμένω την συνέχεια γιατί ακούγεται πολύ ενδιαφέρον! ![]()
Αν και κάτι υποψιάζομαι αλλά δεν βρίσκω τα κατάλληλα λόγια για να το εκφράσω...
Χεχε! ![]()

Αχ!Χριστινακι μου...
Με κανεις και κοκκινιζω!!!![]()
Με εκτιμηση Άντα
Να είστε καλά!!!!
Η Τέχνη της Παρατήρησης είναι σπουδαία και όποιος ασχολείται με αυτήν μπαίνει σε ένα ταξίδι από το οποίο βγαίνει σίγουρα σοφότερος. Και πάλι μπράβο παιδιά. Εμένα μου πήρε πολύ καιρό να αρχίσω να κάνω παρατηρήσεις σαν αυτές που κάνετε τώρα εσείς.
quote:Χα χα, τέλειο! Ακριβώς και όχι μόνο. Πολύ ενδιαφέρον που σκέφτηκες το ηγετικό στοιχείο σε σχέση με το χρυσό. Κράτησε τη σκέψη σου για παρακάτω που θα ασχοληθούμε πιο εκτεταμένα με το χρυσό, το ασήμι και την πλατίνα ως χρώματα και ως δονήσεις.
Για παράδειγμα, τα στέμματα βασιλέων, των μητροπολιτών είναι χρυσά.
Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει οτι κατά κάποιο τρόπο ο χρυσός λειτουργεί για να "κλειδωθεί" το αξίωμα σε αυτόν τον άνθρωπο και να παραμείνει σ' αυτόν
Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα κοινά συναισθήματα μοιάζει με καταιγίδα. Είναι όπως όταν υπερφορτίζονται τα σύννεφα σε βαθμό που να κηρύσσουν τον πόλεμο σε ο,τιδήποτε τα πλησιάζει και φέρει αντίθετο φορτίο από τα ίδια. Προσπαθούν να το "εξορκίσουν" και να το εξαφανίσουν (να το υπερνικήσουν) και τσαφ! νάσου η αστραπή!
Το κοινό συναίσθημα τρέφεται και ζει από το σύνολο των υπερφορτισμένων ενεργειών των τριών κέντρων που είναι κατώτερα από το ίδιο (του λευκού, του κόκκινου και του μπλε) και σχετίζεται ιδιαίτερα με το κόκκινο, αφού συνδέεται πολύ με το αίμα.
Το συγκεκριμένο λοιπόν κέντρο λέγεται βρικόλακας επειδή μπορεί να προκαλέσει την κατανάλωση εξαιρετικά μεγάλων ποσοτήτων ενέργειας που είναι αποθηκευμένη για την περίπτωση εκτάκτου ανάγκης (όσο "φορτίζεται" τόσο περισσότερες μονάδες ενέργειας καταναλώνει, όχι γραμμικά δηλ. 1,2,3,4,5,6,7,8,9,... αλλά 1.,2,4,8,16,32,64,128,256,...). Έτσι, σε ένα μόνο ξέσπασμα, ο συναισθηματικός βρικόλακας μπορεί να μειώσει σημαντικά το απόθεμα ενέργειας του οργανισμού και να τον αφήσει εξαντλημένο, άδειο και εξασθενημένο.
Δυστυχώς υπάρχει και συνέχεια. Δεδομένου ότι δρα διαμέσου του αίματος, προκαλεί υπερθέρμανση και στο αίμα. Η υπερθέρμανση, όταν είναι παρατεταμένη και έντονη, μπορεί να μεταβάλλει τις ενεργειακές καταγραφές του αίματος (το οποίο είπαμε είναι σαν κασέτα που γράφει όλες μας τις συνήθειες, τις μικρές ιεροτελεστίες κτλ.), πετώντας πρακτικά στα σκουπίδια τις όποιες προσπάθειες καταβάλαμε να αλλάξουμε τον προγραμματισμό αίματος και στομαχιού.
Και όχι μόνο αυτό. Έχοντας μείνει εξαντλημένος, άδειος και εξασθενημένος ο οργανισμός, απορροφά οποιοδήποτε είδος τροφής μπορεί να λάβει, επομένως και τροφή χαμηλής ενέργειας, την οποία θα απέφευγε σε κανονικές περιπτώσεις. Ένα παράδειγμα για το τι εννοώ με την τροφή χαμηλής ενέργειας. Έστω ότι κάποιος έχει επιλέξει ότι θέλει από δω και στο εξής να βλέπει μόνο τη θετική πλευρά της ζωής και γι' αυτό τον λόγο αποφεύγει άσχημα θεάματα, κτλ. Είναι πολύ πιθανό μετά από ένα έντονο συναισθηματικό ξέσπασμα να ανοίξει την τηλεόραση και να δει ό,τι σαβούρα απέφευγε πολύ προσεκτικά όλο το τελευταίο διάστημα.
Γιατί, ασφαλώς, η τροφή του συναισθηματικού κέντρου είναι οι εντυπώσεις.
Γι' αυτό συνιστάται... πάνω απ' όλα ΨΥΧΡ-ΑΙΜΙΑ!
Ευχαριστώ πολύ.
Unseen