ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΜΟΣ . ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΜΟΣ . ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

ellovos60 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
nik67Μέλος
19/08/2006, 22:03:24
ΦΙΛΕ ΣΑΜΟΥΕΛ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΟΥ ΥΠΟΔΥΚΝΕΙΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ
ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ
20/08/2006, 01:23:19
Έχει καταντήσει βαρετό πια!!!

Δεν υπάρχει ένα θέμα που να έχει ανοιχτεί και να μην οδηγείται η συζήτηση στη γνωστή καραμέλα "Αχ!! πόσο κακός είναι ο Χριστιανισμός και το πόσο κακό έκανε"!!

Αμάν βρε παλικάρια, σας πήραμε χαμπάρι, φτάνει!!!

Πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι, με οδηγούς τους γνωστούς φωστήρες, μόλις μυριστούν "φαγητό", σπεύδουν να αποσυντονίσουν τελείως τη συζήτηση!!!

Ο σκοταδισμός της αρχαιότητας, λυπάμαι που σας τη χαλάω, δεν θα περάσει!!!

20/08/2006, 02:39:20
Αγαπητέ αριστούχε απόφοιτε της σχολής απολογητών (ή πρέπει να πώ αυτοδίδακτε)

Βρες μου ένα έγκριτο ιστορικό βιβλίο που να αναφέρεται στην ελληνική αρχαιότητα σαν "σκοταδισμό".

Μετά βρες μου ένα έγκριτο ιστορικό βιβλίο που να ΜΗΝ αναφέρεται στο Βυζάντιο σαν ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

Και μετά συζητάμε για τον "αρχαίο σκοταδισμό".

Σημείωση: Στο παραπάνω μήνυμα του απολογητή μπορεί να δει κανείς την εφαρμογή του βήματος 2 (διαστρέβλωση οποιασδήποτε έννοιας δεν μας αρέσει) σε συνδυασμό με το βήμα 3 (Απόρριψη της ιστορίας της επιστήμης).

Για να μαθαίνετε οι νέοι.

macedon

20/08/2006, 04:34:49
Ναι, σωστά τα λες!

Οι νέοι πρέπει να μαθαίνουν και να προφυλάσσονται από τους σύγχρονους ψευδοπροφήτες μυθοπλάστες!

Προσπαθείς, όπως συνηθίζεις να κάνεις, να αλλοιώσεις τα λόγια των συνομιλητών σου για να δημιουργήσεις εντυπώσεις.

Θα σου παραθέσω τι λέει κάπου σε μια εργασία του, ένας άλλος "απολογητής της αλήθειας", για το σκοταδισμό της αρχαιότητας, αυτόν που εσύ και κάποιοι άλλοι έχετε την ψευδαίσθηση ότι θα αναβιώσετε.

"Ιστορία της Τεχνολογίας: Η ελληνορωμαϊκή εποχή
του Στ. Γ. Φραγκόπουλου, Δρ.Μηχ., Καθηγητή ΤΕΙ Αθήνας

Γνωστότερα παραδείγματα ενεργειών κατά φυσιοδιφών και φιλοσόφων κατά την Αρχαιότητα είναι:

Η δίωξη και καταδίκη σε εξορία για ασέβεια και αθεϊσμό του φιλοσόφου Αναξαγόρα από τις Κλαζομενές της Μ. Ασίας (500-428 π.Χ.), ο οποίος είχε εισαγάγει την επιστήμη στην Αθήνα και είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, ότι ο Ήλιος είναι μία διάπυρη μεταλλική μάζα, «μεγαλύτερη από την Πελοπόννησο»! Θεωρείται ότι κύριος στόχος της καταδίκης του ήταν να πληγεί ο Περικλής, στου οποίου το φιλικό περιβάλλον ανήκε ο φιλόσοφος.

Η δίωξη και καταδίκη σε εξορία για αθεϊσμό του φιλοσόφου Πρωταγόρα από τα 'Αβδηρα (485-411 π.Χ.), ο οποίος είχε αποφανθεί πως δεν είναι δυνατόν να βεβαιώσει κάποιος την ύπαρξη των θεών! Τα βιβλία του κάηκαν και ο ίδιος οδηγήθηκε στο πλοίο για να εγκαταλείψει την Αθήνα. λίγο μετά τον απόπλου το πλοίο όμως ναυάγησε και ο φιλόσοφος πνίγηκε!

Η δίωξη και καταδίκη σε θάνατο του Σωκράτη (470-399 π.Χ.) που είναι ευρύτερα γνωστή στην ιστορία του πολιτισμού. Ο μεγάλος φιλόσοφος δικάστηκε και καταδικάστηκε με την κατηγορία ότι εισήγαγε «καινά δαιμόνια».

Ο Αστρονόμος Αρίσταρχος ο Σάμιος (~325-255 π.Χ.) που υποστήριζε το ηλιοκεντρικό έναντι του γεωκεντρικού συστήματος, κατηγορήθηκε από το στωικό φιλόσοφο Κλεάνθη ότι με την «υποβάθμιση» της Γης από ακίνητο άστρο σε κινούμενο περί τον Ήλιο «ταράσσει την ηρεμία των Ολυμπίων θεών». Αν και δεν κινήθηκε δίωξη κατά του Αρίσταρχου από την πολιτεία, ο αστρονόμος προτίμησε να καταφύγει στην Αλεξάνδρεια."

Ναι, τα ξέρω αυτά που θα μου πεις για το copy paste.
Γνωρίζω επίσης πως δεν πρόκειται για κάποιον από τους αμερικάνους καθηγητές ή για κάποιο αμερικάνικο πανεπιστήμιο, που κάθε τόσο μας ξεφουρνίζεις εδώ.

Τι να κάνουμε όμως, τέτοια ώρα, αυτό βρήκα, αυτό και παραθέτω!
ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ, παίζει;;

***Πηγή: http://sfr.ee.teiath.gr/historia/historia/selida200.htm

20/08/2006, 05:31:48
Το βιβλίο του Φραγκόπουλου το έχω διαβάσει και το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον. Σου συνιστώ να το διαβάσεις και συ ολόκληρο. Και δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις το βιβλίο (άπελθε απ'εμού το πητήριον τούτο) αλλά το έχει βγάλει ο άνθρωπος στο internet. Πήγαινε λοιπόν στο κεφάλαιο που τιτλοφορείται "Χριστιανισμός και μόρφωση" και ξεστραβώσου (δεν το ελπίζω αλλά λέμε τώρα...).

Ακόμα περιμένω να μου πεις πού χαρακτηρίζει την αρχαία ελληνική ιστορική περίοδο ως σκοταδιστική.

Επίσης, γνωρίζω το πρόβλημα που έχεις με την κατανόηση της ελληνικής και αναγνωρίζω την προσπάθειά σου να το ξεπεράσεις. Λες λοιπόν "ψευδοπροφήτες" και "μυθοπλάστες".

Σχετικά με το πρώτο, δεν έχω κάνει προφητείες (ούτε ψεύτικες ούτε αληθινές) οπότε ούτε ψευδοπροφήτης είμαι ούτε αληθινοπροφήτης.

Σχετικά με το δεύτερο, δεν γνωρίζω να έχω πλάσει κανένα μύθο ή να έχω διεκδικήσει την πατρότητα κάποιου (μύθου). Δεν θα σε ρωτήσω πόθεν (=από πού) ορμώμενος (=παρακινείσαι) και μου προσάπτεις (=μου αποδίδεις) τέτοιους είδους χαρακτηρισμούς οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με το άτομό μου. Να υποθέσω ότι κάπου τους είδες, σου άρεσαν και τους έβαλες εδώ;

Όσο για την τελευταία σου παρατήρηση:

quote:
Ψηλός
Γνωρίζω επίσης πως δεν πρόκειται για κάποιον από τους αμερικάνους καθηγητές ή για κάποιο αμερικάνικο πανεπιστήμιο, που κάθε τόσο μας ξεφουρνίζεις εδώ.

Ευρισκόμενος 4 χρόνια εκτός Ελλάδος, υπηρετώντας στην ελληνική πρεσβεία, μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανανεώσω τη βιβλιοθήκη μου σε ελληνικά βιβλία. Ταυτόχρονα έχω πρόσβαση σε δύο μεγάλες βιβλιοθήκες, από τις οποίες η μία είναι δίπλα στο σπίτι μου. Μου είναι λοιπόν πολύ ευκολότερο να έχω πρόσβαση σε αμερικανικές πηγές παρά σε ελληνικές (προς το παρόν). Φυσικά δεν έχω δει να διαψεύδεις καμία από τις πηγές μου ή τα στοιχεία που παραθέτω.

Και μια ρητορική ερώτηση για το τέλος: Γεννήθηκες τόσο ανόητος ή έχεις κάνει ιδιαίτερα μαθήματα; Αν θέλεις απαντάς.

macedon

nik67Μέλος
20/08/2006, 09:38:14
ΦΙΛΕ MACEDON ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ. Η ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΒΡΑΙΟΙΟΥΔΑΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ.ΤΟΣΕΣ ΕΝΔΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΑΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ.Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΠΑΙΡΝΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΑΤΙ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ.ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΗΡΕ ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕ...ΑΓΝΟΗΣΕ ΟΜΩΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΟΥ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΠΟΥ ΤΕΚΜΕΙΡΙΩΝΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ.ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΣΑΜΟΥΕΛ 74 .ΠΗΡΕ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΟΡΑΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΟΛΕΥΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ(ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ)ΕΑΝ ΤΟ ΕΓΝΩΡΙΖΕ ΦΥΣΙΚΑ ΘΕΝ ΘΑ ΕΤΟΛΜΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΑΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ «ΨΗΛΟΣ» ΕΑΝ ΕΙΧΕ ΜΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ¨¨
nik67Μέλος
20/08/2006, 09:42:46
A KAΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ
ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΗΝΑΞΑΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
20/08/2006, 12:59:43
quote:
Ακόμα περιμένω να μου πεις πού χαρακτηρίζει την αρχαία ελληνική ιστορική περίοδο ως σκοταδιστική.

Δεν είπα πουθενά κάτι τέτοιο. Εσύ το λες.

quote:
Επίσης, γνωρίζω το πρόβλημα που έχεις με την κατανόηση της ελληνικής και αναγνωρίζω την προσπάθειά σου να το ξεπεράσεις. Λες λοιπόν "ψευδοπροφήτες" και "μυθοπλάστες".

Αυτό μας το είπες ήδη. Τίποτα άλλο καινούργιο;

Ψευδοπροφήτες είναι όσοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα αναβιώσουν οι ψετοθεοί του παρελθόντος και ότι εκεί βρίσκεται και η «πνευματική ανάκαμψη» που ελληνικού έθνους.
Μυθοπλάστες είναι όλοι όσοι επεμβαίνουν και τροποποιούν τους μύθους του παρελθόντος ή και πλάθουν συμπληρωματικούς για να στηρίξουν την επιχειρηματολογία τους.

quote:
Και μια ρητορική ερώτηση για το τέλος: Γεννήθηκες τόσο ανόητος ή έχεις κάνει ιδιαίτερα μαθήματα; Αν θέλεις απαντάς.

Η ανοησία είναι το αντίδοτο στην πονηρία!
Σκέψου ότι ένας ανόητος και μόνο μπορεί να σταθεί απέναντι σε έναν, αλλά και περισσότερους πονηρούς ή μάλλον κουτοπόνηρους.

Αυτό που αναφέρω πιο πάνω (περί πονηρού και ανόητου), ενισχύεται και από την ανάπτυξη του θέματος που εσύ δημιούργησες, όπου ο Trainman, κάθε άλλο παρά «ανόητος», κατέρριψε όλους τους εκ του πονηρού ισχυρισμούς σου.
Τζάμπα ο κόπος του και η επιμονή του.
Όταν ο άνθρωπος είναι κακόβουλος και πονηρός, ένας «ανόητος» μπορεί άνετα να τον αντιμετωπίσει!!!

Edited by - Ψηλός on 20/08/2006 13:00:47

nik67Μέλος
20/08/2006, 14:07:44
ΦΙΛΕ ΨΗΛΕ ΤΟ ΕΠΙΘΕΤΟ ΨΕΥΤΟΘΕΟΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕΣ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΕΥΚΟΛΙΑ .ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 4 ΔΙΣ ΚΟΣΜΟΥ ΞΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ «ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΟ»ΕΒΡΑΙΟ ΜΑΡΑΓΚΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΑ .ΑΡΑΓΕ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΑΣ ΣΕ 1,5 ΔΙΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ Η 1,2 ΔΙΣ ΙΝΔΟΥΣ…ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ …ΠΕΡΑΣΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΣΦΑΖΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΙΓΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟΥΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΣΑΣ .ΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ
20/08/2006, 14:24:22
αχ ψηλε ποσο ευκολα <<ξεχνας>>

Ψηλός Απεστάλη: 20/08/2006, 04:34:49

Θα σου παραθέσω τι λέει κάπου σε μια εργασία του, ένας άλλος "απολογητής της αλήθειας", για το σκοταδισμό της αρχαιότητας, αυτόν που εσύ και κάποιοι άλλοι έχετε την ψευδαίσθηση ότι θα αναβιώσετε.

να δεις ποιο ειναι το 2ο αξιωμα του απολογητη;;

quote:
2. ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ "ΑΠΟΛΥΤΟΥ" ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΓΝΩΡΙΣΤΗ.

Όταν οι Βιβλικοί απολογητές χρησιμοποιούν την λέξη "απόλυτος" δεν της δίνουν την ίδια βαρύτητα όπως θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος.

Ως απολογητής σου επιτρέπονται συγκεκριμένες παρεκκλίσεις στο τι είναι "απόλυτο". Για παράδειγμα, εάν κάποιος πει "Οδηγούσα με 85 χλμ/ω" και ισχυριστεί ότι αυτό είναι "απολύτως αληθές", κάποιος θα καταλάβει ότι οδηγούσε ακριβώς με 85 χλμ/ω. Αργότερα, εάν αποδειχθεί ότι οδηγούσε με 105 χλμ/ω, θα θεωρηθεί στην καλύτερη περίπτωση "λάθος" και στην χειρότερη "ψεύτης". Ωστόσο, εσύ ως απολογητής, μπορείς να ισχυριστείς το ίδιο χωρίς να είσαι ούτε λάθος, ούτε ψεύτης. Μπορείς να ισχυριστείς ότι ο κόσμος απλά "παρερμήνευσε" την κατα-λέξη δήλωσή σου.

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

28/09/2012, 12:51:23
...ΚΑΙ να είναι ψηφοφόρος της ο Macedon
28/09/2012, 14:03:52
Ακόμη κι ένα νήπιο μπορεί να διακρίνει τη διαφορά ανάμεσα στον ιδεολογικό λόγο και τον πολιτικό λόγο. Ένα νήπιο, ναι, αλλά όχι ο doctor ή ο συνοδοιπόρος του...

Τέλος πάντων, αν έχετε συγκεκριμένη απορία ρωτήστε.

macedon

28/09/2012, 14:33:08
quote:
τότε πώς μπορεί η Χρυσή Αυγή να διατείνεται οτι είναι Εθνικιστικό και χριστιανικό κόμμα;

Με τον ίδιο τρόπο που ο πρωθυπουργός είχε πει ότι θα τα καταφέρουμε στην οικονομική κρίση με τη βοήθεια της Παναγίας. Ένα ακόμα πολιτικό τέχνασμα για να μαζέψουν ψήφους.

http://www.newsbomb.gr/politikh/story/225965/a-samaras-me-ti-voitheia-tis-panagias-tha-kerdisoyme

Ο Macedon έχει την ειλικρίνεια να διαχωρίζει τις έννοιες και να μην τις βάζει μαζί.

Edited by - IndustrialAngel on 28/09/2012 14:41:04

28/09/2012, 14:44:25
quote:
Με τον ίδιο τρόπο που ο πρωθυπουργός είχε πει ότι θα τα καταφέρουμε στην οικονομική κρίση με τη βοήθεια της Παναγίας. Ένα ακόμα πολιτικό τέχνασμα για να μαζέψουν ψήφους.
Λες ε;
28/09/2012, 14:49:17
quote:
Τέλος πάντων, αν έχετε συγκεκριμένη απορία ρωτήστε.
Στο έχω ξαναπεί σχετικά με τη Χ.Αυγή. ο Μιχαλολιάκος πρέπει να πάρει σύνταξη και να φανεί τι πραγματικά έχει η Χρυση Αυγη σε ανθρώπινο δυναμικό. Η απορία μου είναι γιατί ένα αντισυστημικό κόμμα ηγείται απο ένα άτομο που ειναι απο καιρό στα γρανάζια του συστήματος. Χάθηκαν τόσο καιρό άλλοι ηγέτες; Χάθηκαν τόσο καιρό άλλοι "εθνικιστές";

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 28/09/2012 14:52:00

28/09/2012, 16:33:24
quote:
Λες ε;

Δεν ξέρω αν θυμάσαι μια κουβέντα που είχε ανοίξει παλιότερα με το Macedon ο ζιπ στην οποία συμμετείχα και εγώ.

http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=15&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=11424

Πρόσεξε τη στιχομυθία

Ας είμαστε ειλικρινείς. Η Χ.Α. έχει τόση σχέση με την Ορθοδοξία όση και το...black metal με την Ορθοδοξία.Δηλαδή ΚΑΜΙΑ και ενιότε και αντίθετο προσανατολισμό.

Edited by - IndustrialAngel on 28/09/2012 16:43:34

28/09/2012, 19:21:39
quote:

Nα ρωτήσω κάτι άσχετο; Γιατί τόσο μίσος με τον Χριστιανισμό;

All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream (~Edgar Allan Poe~)

Που διέκρινες το μίσος φίλε μου;

28/09/2012, 23:19:42
28/09/2012, 23:45:12
quote:
Ιαπετός

Δεν είναι μίσος φίλε Ιαπετέ . Ο σωστότερος χαρακτηρισμός είναι αποστροφή -σιχαμάρα- αν θες , και όχι μόνο για τον χριστιανισμό -το ισλάμ είναι χειρότερο- , αλλά προς όλες γενικά τις αβρααμικές θρησκείες . Το ότι ασχολούμαστε περισσότερο με τον χριστιανισμό , είναι πρώτον λόγω του ότι ζούμε σε μια χριστιανική έστω και κατ' όνομα κοινωνία όπου το διαπλεκόμενο με τους πολιτικούς ιερατείο επεμβαίνει στην ζωή όλως ανεξαιρέτως των Ελλήνων επιβάλλοντας τις απόψεις του , και δεύτερον γιατί ειδικά εμείς οι Έλληνες πληρώσαμε ακριβά -ίσως ακριβότερα από κάθε άλλο λαό- τον βίαιο εκχριστιανισμό μας , με αίμα και καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς . Ακόμα μας αναθεματίζουν την ημέρα της "Ορθοδοξίας" φίλε Ιαπετέ .

*

29/09/2012, 12:24:57
quote:

quote:
Ιαπετός

Δεν είναι μίσος φίλε Ιαπετέ . Ο σωστότερος χαρακτηρισμός είναι αποστροφή -σιχαμάρα- αν θες , και όχι μόνο για τον χριστιανισμό -το ισλάμ είναι χειρότερο- , αλλά προς όλες γενικά τις αβρααμικές θρησκείες

Πάντως θα συμφωνήσω οτι αυτές οι θρησκείες με τον τρόπο τουλάχιστον που "εφαρμόζονται" ή εφαρμόστηκαν, έχουν αρκετά αρνητικά στοιχεία. Όμως πώς αιτιολογείς την μεγάλη πέρασή τους σε Δύση και Ανατολή;