- ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΜΟΣ . ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:Καλά, εσύ μη μιλάςquote:Που διέκρινες το μίσος φίλε μου;
Nα ρωτήσω κάτι άσχετο; Γιατί τόσο μίσος με τον Χριστιανισμό;All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream (~Edgar Allan Poe~)
Γενικά βλέπω φραστικές επιθέσεις με κάποιον που υποστηρίζει το αντίθετο απ'εσάς, Χριστιανισμό ας πούμε. Και όχι μόνο απο εσάς φυσικά...
All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream (~Edgar Allan Poe~)
Edited by - Ιαπετός on 30/09/2012 22:18:50
quote:
macedonΤο να εξηγήσω σε σένα γιατί ο εθνικισμός και ο χριστιανισμός σε ιδεολογικό επίπεδο είναι έννοιες παντελώς ασύμβατες, θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα με το να εξηγούσα τα παραπάνω στην καρέκλα του σαλονιού μου.
AYTO ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΖΗΤΗΣΑ ΡΕ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΑΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΤΟΥ ESOTERICA????
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΑΤΑΓΕΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ...
Άντε που ξεμύτισες και θες και προπαγάνδα Τζανετάκο του Esoterica.
quote:
Ο οποιοσδήποτε επίσης θα μπορούσε να διαπιστώσει πως το να συζητάει κανείς μαζί σου για οποιοδήποτε θέμα είναι το ίδιο με το να συζητάει με τον κώλο του και πως θα πάρει τις ίδιες απαντήσεις και με τον ίδιο τρόπο που θα τις έπαιρνε κι απ' αυτόν.
Μία απορία μόνο.
Ο κώλος σου έχει κοκκινήσει όσο ο σβέρκος σου ή έχεις ακόμα περιθώρια βελτίωσης???
quote:
Ίσως εδώ βρίσκεται και η απάντηση στα χιλιάδες αναπάντητα αιτήματά σου προς το πρόσωπό μου να ασχοληθώ με το θλιβερό (από κάθε άποψη) άτομό σου. Βλέπεις, ούτε με σένα ούτε με τον κώλο μου έχω την παραμικρή επιθυμία να συζητήσω οποιοδήποτε θέμα.
Έλα μη γίνεσαι κακούλης τώρα...
Ουδέποτε σου ζήτησα να ασχοληθείς με κάτι που ξεπερνά κατά πολύ τις δυνάμεις σου.
Το μόνο που σου έχω ζητήσει είναι να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ αλλά OYTE αυτό μπορείς να κάνεις θλιβερέ Χριστιανομάχε της καρπαζιάς από oποιον Χριστιανό έτυχε και σε βρήκε μπροστά του στο Esoterica...
Υ.Γ 1 Τόσα χρόνια σε γλεντάνε Χριστιανοί στο Esoterica και εσύ δηλώνεις ακόμα... άθεος???
Υ.Γ 2 Miserabile visu...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Έχεις παρεξηγήσει τον Doc.
@ Doc
Βρε αθεόφοβε είσαι σίγουρος ότι θες να εξηγήσεις στο Βιομηχανικό τι εννοώ και να σε καταλάβει???
Δε βλέπεις τον μακεδόνα "καθοδηγητή" που έχει ήδη ένα (ας το πούμε) πτυχιάκι (αφού δεν είναι από το Παιδαγωγικό) και πάει για το δεύτερο που δεν έχει πάρει μυρωδιά για ποιο ακριβώς πράγμα του ζητούμε εμείς οι δύο να τοποθετηθεί???
Τώρα αν θεωρείς ότι έχει καταλάβει αλλά δεν τον παίρνει να τοποθετηθεί θα σε χαρακτηρίσω ως κακοήθη...
Ερευνάτε τας Γραφάς
Εσένα Πάνος σε χρειάζονται, χωρίς εσένα δεν θα μπορούν να λένε αυτά τα οποία ηδονίζονται να τα λένε. Χρειάζονται την αντίθεση για να ρίχνουν λάσπη στο χριστιανισμό, όταν δεν την έχουν (κάποιοι) αναγκάζονται να φτιάξουν διπλούς.
Αναρωτιέμαι τι θα έκαναν χωρίς τον αντίλογο..
quote:
Όπως είδες Πάνος, ο Sesostris δεν απάντησε, ποιεί την ήσσαν..Εσένα Πάνος σε χρειάζονται, χωρίς εσένα δεν θα μπορούν να λένε αυτά τα οποία ηδονίζονται να τα λένε. Χρειάζονται την αντίθεση για να ρίχνουν λάσπη στο χριστιανισμό, όταν δεν την έχουν (κάποιοι) αναγκάζονται να φτιάξουν διπλούς.
δεν θα μιλαγαν...............
quote:
Sesostris
Δεν είναι μίσος φίλε Ιαπετέ . Ο σωστότερος χαρακτηρισμός είναι αποστροφή -σιχαμάρα- αν θες , και όχι μόνο για τον χριστιανισμό -το ισλάμ είναι χειρότερο- , αλλά προς όλες γενικά τις αβρααμικές θρησκείες . Το ότι ασχολούμαστε περισσότερο με τον χριστιανισμό , είναι πρώτον λόγω του ότι ζούμε σε μια χριστιανική έστω και κατ' όνομα κοινωνία όπου το διαπλεκόμενο με τους πολιτικούς ιερατείο επεμβαίνει στην ζωή όλως ανεξαιρέτως των Ελλήνων επιβάλλοντας τις απόψεις του , και δεύτερον γιατί ειδικά εμείς οι Έλληνες πληρώσαμε ακριβά -ίσως ακριβότερα από κάθε άλλο λαό- τον βίαιο εκχριστιανισμό μας , με αίμα και καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς . Ακόμα μας αναθεματίζουν την ημέρα της "Ορθοδοξίας" φίλε Ιαπετέ .Ιαπετός
Sesostris-ΑίολοςΓενικά βλέπω φραστικές επιθέσεις με κάποιον που υποστηρίζει το αντίθετο απ'εσάς, Χριστιανισμό ας πούμε. Και όχι μόνο απο εσάς φυσικά...
Ποιο από τα παραπάνω θεωρείς φραστική επίθεση φίλε Ιαπετέ ; Υπάρχει κάτι στην απάντησή μου που σε θίγει ; Εκτός αν για σένα η κάθε διαφορετική άποψη από την δική σου είναι και μια φραστική επίθεση .
*
Edited by - Sesostris on 05/10/2012 01:28:14
quote:
Doc
Εσένα Πάνος σε χρειάζονται, χωρίς εσένα δεν θα μπορούν να λένε αυτά τα οποία ηδονίζονται να τα λένε. Χρειάζονται την αντίθεση για να ρίχνουν λάσπη στο χριστιανισμό, όταν δεν την έχουν (κάποιοι) αναγκάζονται να φτιάξουν διπλούς.
Ίσως εγώ να τους χρειάζομαι περισσότερο Doc για κάποια παλιά γραμμάτια που πρέπει να εξοφλήσω και με βαραίνουν και γι'αυτό και δεν τους αφήνω να πάρουν ανάσα...
Επειδή είσαι της δουλειάς σίγουρα με καταλαβαίνεις...
Υ.Γ Και ακόμα δεν σας έχω αποκαλύψει και το κάρμα με macedon...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Υ.Γ Και ακόμα δεν σας έχω αποκαλύψει και το κάρμα με macedon...Ερευνάτε τας Γραφάς
για πες ![]()
Η συμβατική ιατρική είναι ανεπαρκής!!
Ειδικά αυτόοοοοοο!!!!
quote:
Ίσως εγώ να τους χρειάζομαι περισσότερο Doc για κάποια παλιά γραμμάτια που πρέπει να εξοφλήσω και με βαραίνουν και γι'αυτό και δεν τους αφήνω να πάρουν ανάσα...
Δεν παίζεται!
Που είσαι βρε macedon?
Η αδιαφορία σου θα κάψει και τις υπόλοιπες ασφάλειες!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Εδώ είναι αχλαδοτύλι.
Εκτός αγωνιστικού χώλου.
Δεν ισχύουν οι κίτλινες κάλτες,έτσι?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:
Κυλία ΑμαλίαΕδώ είναι αχλαδοτύλι.
Εκτός αγωνιστικού χώλου.
Δεν ισχύουν οι κίτλινες κάλτες,έτσι?
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
ισχυουν μονο για σενα εχεις το μαγνητη και τις τραβας ![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Που είσαι βρε macedon?
ΝΙΚΟΜΑΧΕ να πάρεις το χαρτάκι σου από το μηχάνημα για να μη χάσουμε τη σειρά προτεραιότητας...
Η "αδιαφορία" που διακρίνεις να υποθέσω ότι είναι λόγω λοβοτομής???
Εγώ σας το έχω ξαναγράψει. Πάρτε λίγο βάρος από πάνω του να μπορέσει να αναπνεύσει λίγο ο άνθρωπος, θα τον χάσουμε παντελώς από το esoterica και θα είναι κρίμα.
Ακόμα και εσύ βρε ΝΙΚΟΜΑΧΕ που πήγες να τον βοηθήσεις στη μετάφραση του Renan έκανες πίσω.
Το θυμάσαι???
Ο Αίολος και ο Σωτήρης εξαφανίστηκαν από Θεοδοσιανούς κώδικες και ανθρωποθυσίες/Σταγειρίτη.
Ο Σβάμπε έκανε ένα guest και εξαφανίστηκε και αυτός...
Ξεχνάω κανέναν άλλον???
Έχει άδικο ο άνθρωπος να μη σας πολυεμπιστεύεται???
Α, ρε κατακαυμένε macedon τι σου'μελε να πάθεις...
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:
Ποιο από τα παραπάνω θεωρείς φραστική επίθεση φίλε Ιαπετέ ; Υπάρχει κάτι στην απάντησή μου που σε θίγει ; Εκτός αν για σένα η κάθε διαφορετική άποψη από την δική σου είναι και μια φραστική επίθεση .
Γενικά μιλάω Sesostris μήν ευεξάπτεσαι, δεν με έθιξε κάποια απ'τις απαντήσεις σου γιατί πολύ απλά δεν ασχολούμαι γενικά με τις θρησκείες.
Απλά βλέπω,η μάλλον διαβάζω, έντονες αψιμαχίες σε ότι αφορά τον Χριστιανισμό, (μου το αιτιολόγησες βέβαια αυτό) άλλα να ξέρεις ότι γενικά η πίστη βοηθάει.
Pano έχεις καβαλήσει λίγο το καλάμι; Ή είναι ιδέα μου;
"Θα το βρείς και εσύ το μαστορά σου"
Να ξέρεις ότι πάντα θα υπάρχει κάποιος καλύτερος απο εσένα ![]()

quote:
IαπετόςPano έχεις καβαλήσει λίγο το καλάμι; Ή είναι ιδέα μου;
"Θα το βρείς και εσύ το μαστορά σου"
Να ξέρεις ότι πάντα θα υπάρχει κάποιος καλύτερος απο εσένα
Τους καλύτερούς μου προσπαθώ να τους έχω φίλους (με την ευρύτερη έννοια) ή διδασκάλους (πάλι με την ευρύτερη έννοια) ώστε να μπορώ να ανελιχθώ και εγώ.
Το έχω γράψει και παλαιότερα ότι μου αρέσει να συζητώ με ανθρώπους όπως ο Agnostic, ο Doc, o Notirk, o Κηφέας, ο skartados, o zip διότι αντιλαμβάνομαι ότι έχουν διαβάσει πολλά πράγματα απ'αυτά που δεν έχω διαβάσει εγώ και διαισθητικά έχω καταλάβει ότι έχουν εκτός από γνώσεις και εμπειρίες που θα ήθελα να μοιραστούν μαζί μου και σίγουρα κανέναν από αυτούς δεν τον λες "Χριστιανόπουλο".
Παρόλα αυτά υπερίσχυσε από κάποια άλλα μέλη η προκατάληψη απέναντί μου την οποία περιέγραψε πολύ καλά ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ.
Αυτή η προκατάληψη όταν εκδηλώνεται προς το πρόσωπό μου δε μένει ποτέ αναπάντητη. Έχω αρκετή εμπειρία πλέον και μπορώ εύκολα να διαχειριστώ την απέναντι επιχειρηματολογία καθώς έχω σπαταλήσει πολλές ώρες σε συζητήσεις τέτοιων θεμάτων.
Μου αρέσει σε σημείο ηδονής να σπάω τη τζαμαρία κατάμουτρα σε δήθεν "επιπεδάτους και ξεμάντρωτους" που χλευάζουν κοροιδεύουν και λοιδωρούν τα πιστεύω και την προσωπικότητα (σε καθαρά ρατσιστικό επίπεδο) του "απέναντι".
Ο "απέναντι" εν προκειμένω είναι Χριστιανός αλλά όπως θα έχεις δει κάλλιστα μπορεί να γίνει ο κομμουνιστής, ο Αλβανός, ο Πακιστανός, ο Ισλαμιστής ο Εβραίος κτλ.
Όλα αυτά στα έγραψα για να σου δείξω ότι δεν θέλω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν ούτε επιζητώ την αναγνώριση και την απόδοση τίτλων και τροπαίων από άλλα μέλη.
Είμαι μοναχικός λύκος/καβαλάρης σ'αυτό το forum και απλά δεν έτυχε να με δεις να τσακώνομαι με "Χριστιανό" σε καθαρά θρησκευτικά θέματα ουσίας.
Ερευνάτε τας Γραφάς
quote:Να ρωτήσουμε αν αρέσει σ' εκείνους να μιλάνε μαζί σου;
Το έχω γράψει και παλαιότερα ότι μου αρέσει να συζητώ με ανθρώπους όπως ο Agnostic, ο Doc, o Notirk, o Κηφέας, ο skartados, o zip
Εκεί είναι η ουσία...

quote:
Ιαπετός
Γενικά μιλάω Sesostris μήν ευεξάπτεσαι
Δεν εξήφθην φίλε Ιαπετέ , απλά απόρησα και ρώτησα τι από αυτά που έγραψα θεωρήθηκε επιθετικό εκ μέρους σου .
quote:
Ιαπετός
Απλά βλέπω,η μάλλον διαβάζω, έντονες αψιμαχίες σε ότι αφορά τον Χριστιανισμό
Αν παρατηρήσης τις απαντήσεις μου φίλε Ιαπετέ θα διαπιστώσης ότι ποικίλουν αναλόγως του συνομιλητή μου , γιατί γενικά απεχθάνομαι την κουτοπονηριά και την φανατίλα μερικών , που ενώ τους παρουσιάζω καλή τη πίστη ιστορικά στοιχεία , διαβάζουν επιλεκτικά τα ανώδυνα , ενώ κάνουν πως δεν βλέπουν αυτά που δεν τους συμφέρουν και ζητούν και τα ρέστα .
quote:
Ιαπετός
άλλα να ξέρεις ότι γενικά η πίστη βοηθάει.
Το πόσο βοηθάει η πίστη φίλε Ιαπετέ , εξαρτάται από τον βαθμό αφελείας του πιστού , και το πόσο επιρρεπής είναι στο να πιστέψη δίχως να ερευνήση αυτά που του σερβίρει το ιερατείο . Άλλο όμως η πίστη και άλλο η γνώση . Προσωπικά έχω αποστασιοποιηθεί εδώ και μερικές δεκάδες χρόνια από όλες τις θρησκείες , γιατί όλες ανεξαιρέτως και ιδιαίτερα οι αβρααμικές αποσκοπούν στην εκμετάλλευση των πιστών τους προς όφελος των ιερατείων , και έχουν επιφέρει μεγάλη καταστροφή στον ανθρώπινο πολιτισμό , ειδικά σ' εμάς τους Έλληνες . Τουτέστιν τα όσα αλληλοσυγκρουόμενα γράφονται στα (ιερά) κείμενα τα εξετάζω καθαρά από την ιστορική τους πλευρά , γιατί η μεταφυσική τους μπάζει από παντού . Υπάρχουν άπειρα παραδείγματα διαστρεβλώσεων , ειδικότερα κατά την νεοελλήνική απόδοση των πρωτοτύπων κειμένων , που κυριολεκτικά προκαλούν το γέλιο .
*