- και γιατι να βαλω τιτλο?μπειτε και δειτε - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...
quote:
Στην αγάπη και όταν πραγματικά αγαπάς δεν προστατεύεις με την στενή έννοια, αλλά προσφέρεις. Προσφέρεις εσένα, την ψυχή σου, το μυαλό σου, το σώμα σου, το είναι σου, ότι έχεις και δεν έχεις. Ναι μπορεί να πληγωθείς. Είναι πόνος αβάσταχτος. Μα πληγώθηκες για αυτό που αγαπάς. Αυτό είπε και ο Kipling
Όμως τι μαθαίνουμε από αυτό το συναίσθημα? Πως μπορούμε να βγούμε δυνατότεροι από μια «αποτυχημένη» αγάπη? Μήπως κάπως έτσι το θέτεις στην ουσία, γιατί την επόμενη φορά που θα αγαπήσεις θα πρέπει να είναι καλύτερη, να κρατήσει για πάντα . Αυτή την λέξη την λέω με μικρότερα γράμματα ποιο σιγά, όχι γιατί δεν την πιστεύω, απλά για να μην την ακούσουν πολλοί και πονέσουν.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ,
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΗΤΑΝ ΑΓΑΠΗ..ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΟΤΕ..ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΕΥΞΙΜΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΕΑ ΕΓΩ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΕΞΗ..ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΠΩΣ ΟΤΑΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΛΟΧΕΡΑ..
ΜΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ Ή ΠΟΥ ΞΕΝΙΚΑΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ????...ΑΡΑ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΠΟΝΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΣ..
ΦΙΛΙΚΑ
ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ,ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ
quote:
ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΠΩΣ Ο ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΟΙ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ? ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΩΜΟΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ??? ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΚΟΥΑΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ‘Η ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ?? ΣΤΑ ΠΡΕΠΕΙ Ή ΣΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ???
Μα αυτό σημαίνει ότι κάποιες φορές που αγαπήσαμε, ήταν για να μάθουμε να αγαπάμε. Για να είμαστε έτοιμοι για αυτή την ΜΙΑ, την ΜΟΝΑΔΙΚΗ αγάπη.
Εκεί είναι και οι αναζητήσεις μας, για να μπορέσουμε να [β] Tην [/β] αναγνωρίσουμε, να μπορέσουμε να Της προσφέρουμε αυτό που πραγματικά χρειάζεται, για να μάθουμε να είμαστε εμείς ο εαυτός μας και όχι κάτι που «δείχνει» κάτι εικονικό.
Δεν είναι άδικο για τις προηγούμενες Έδωσες – πήρες απλά ο δρόμος ήταν να είναι διαφορετικός
... τελειώνει πουθενά αυτό?![]()
Να μη ξεχνάμε πως η ζωή είναι και λίγο μικρή για πολλές-πολλές αγάπες. Πότε μια αγάπη θα δοκιμαστεί; πότε θα ωριμάσει; πότε θα χτιστεί η αφοσίωση, η εκτίμηση, πότε θα ατσαλωθεί με τη θυσία;
Αυτά θα φανούν στις δύσκολες στιγμές, στιγμές που καμιά φορά έρχονται ελάχιστες φορές σε μια ανθρώπινη ζωή - και τότε ποιός θα είναι δίπλα μας; Ποιός θα είναι δίπλα σ'αυτόν που κάποτε εγκαταλείψαμε; Ποιά θα είναι η τύχη του; Αλήθεια τον αγαπούσαμε; Που είμαστε στη στιγμή της δοκιμασίας του; Η αγάπη δεν είναι μόνο λουλούδια και τραγούδια, έχει πολύ δύσκολες περιόδους, όπου όλα μπορούν να χαθούν σε μια στιγμή, όπου ακόμα και το "φιλικό" μας περιβάλλον θα πέσει να μας φάει επειδή οι άνθρωποι δεν έχουν συνείδηση από το φθόνο που έχουν μέσα τους - επειδή πολύ εύκολα ανοίγει το στόμα για να βγεί ένα "αθώο" ψέμα.
Αλλά κυρίως γιατί η συμβίωση με έναν άλλο μας φέρνει αντιμέτωπους με τον εαυτό μας.
Αυτά. Ααα! Κανένα ανέκδοτο με αγάπες κανείς;
Αθανάτων το ζειν. Bίος θνητών, σπουδή θανάτου.
Η ζωή απ'την άλλη δεν είναι τόσο μικρή όσο φαίνεται, δυστυχώς χωράει πολλά προβλήματα, αρκετά για όλους και όλων των ειδών τις αγάπες... Ούτε είναι λογική να τρέχουμε πίσω από όλες μας τις σχέσεις και να "τσεκάρουμε" σε τι κατασταση βρίσκονται για να βοηθήσουμε.... Αν πραγματικά αγαπήσαμε και αγαπηθήκαμε, είμαστε πάντα διαθέσιμοι για τον άλλο όταν αυτός το ζητήσει... Ο άνθρωπος που αγαπάει, δεν επεμβαίνει στη ζωή του άλλου που πιθανόν να έχει τραβήξει έναν διαφορετικό δρόμο.
Και κάτι άλλο... η αγάπη είναι ιερό πράγμα... δεν χωράει σε ανέκδοτα....
Αγάπη χωρίς χιούμορ; Εφιαλτικό.
ΕΡ. Γιατί ο Φρόντο ψαρεύει στο Βόλο;
ΑΠ.Είναι το Χόμπι'τ
![]()
![]()
![]()
Τώρα, όλοι ξέρουν πόσο ΑΓΑΠΑΕΙ ο Φρόντο το Χόμπι'τ.![]()
όμως αγάπη, ζωή, όνειρα μέσα σε ανέκδοτο? αυτό κι αν είναι εφιαλτικό!
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΑΥΤΟ...ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΙΚΟ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΟΥ!!..
ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ!!!ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΤΣΙ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΕΜΕΝΑ..ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ:ΓΙΑΤΙ ΦΕΥΓΕΙ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ???ΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!!ΟΤΑΝ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ,ΝΑ ΔΟΘΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥ ΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΕΦΕΥΓΕΣ???...
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ..ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΛΕΜΕ..ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΜΕ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ!ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ???..ΕΓΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΩ,ΑΛΛΕΣ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΤΥΧΑΙΝΩ!
ΦΙΛΙΚΑ
Οταν όλα πάνε καλά σε μία σχέση υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι να χαθεί...όχι η αγάπη, η σχέση. Εχει διαφορά το ένα με το άλλο..Αυτό που προσπαθήσαμε να πούμε με τα προηγούμενα post είναι ότι αυτή ακριβώς η καθημερινότητα που αναφέρεις μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά για μία σχέση. Ειδικά δε, αν αγαπάς τον άλλο, δεν μπορείς να επιτρέψεις να χάσει την εμπιστοσύνη του στην αγάπη εξαιτίας μίας "κακής συνύπαρξης". Ακόμα υπάρχει κι αυτό που ονομάζουμε πεπρωμένο, κάποια στιγμή οι καταστάσεις οδηγούν σε ένα δρόμο τον ένα και σε άλλο δρόμο τον άλλο. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις τότε είναι να ακολουθήσεις τον δρόμο που σου δόθηκε να περπατήσεις και να αφήσεις τον άλλο στον δικό του.... Ακριβώς επειδή τον αγαπάς....
Οσο για το αν εφαρμόζουμε στην ζωή αυτά που λέμε.... σιγά σιγά αυτό γίνεται όλο και πιο εύκολο όσο το προσπαθείς.... Την πρώτη φορά τα βρίσκει κανείς μπαστούνια και απογοητεύεται, την δεύτερη γίνεται λίγο πιο εύκολα, μετά συνηθίζει κανείς...
Μην απογοητεύεσαι λοιπόν...γιατί....
Αγαπητή semina, κάνεις τα δύσκολα δυσκολότερα, έχεις ακούσει αυτό που λένε "Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου" - εεεε κάτι τέτοιο. Τώρα μας βούτηξες στην άβυσσο να σου βρούμε άκρη, όχι πως δεν υπάρχει, αλλά είναι σκοτεινά εκεί κάτω είναι και τα σκαλιά πολλά, που να τρέχουμε...
Αν θες μια άκρη οπωσδήποτε είναι λίγο πικρή. Οι άνθρωποι (ναι, και εμείς μαζί) δεν έχουν αγάπη. Η αγάπη εκδηλώνεται μέσα από τους ανθρώπους αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι κάτι που οι άνθρωποι κατέχουν. Ήδη είμαστε πολύ βαθιά και άρχισα να ανατριχιάζω.
Ας κατέβω ακόμα ένα βήμα (τελευταίο).
Συμβαίνει συχνά όταν κάποιον τον φωτίζει αυτή η πολύτιμη σπίθα της αγάπης, να μην μπορεί να αντιληφθεί ότι τον άλλον δεν τον φωτίζει, αλλά έτσι και αλλιώς δεν τον πειράζει γιατί μια τέτοια λάμψη, έστω και από μια τόσο μικρή σπίθα, φτάνει για να φωτίσει όλο τον κόσμο.
Κλείνω την πόρτα και πατάω το κουμπί για το ισόγειο.
Εύχομαι υψηλούς ορόφους σε όλους αλλά μη ξεχνάτε το υπόγειο.
quote:
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις τότε είναι να ακολουθήσεις τον δρόμο που σου δόθηκε να περπατήσεις και να αφήσεις τον άλλο στον δικό του.... Ακριβώς επειδή τον αγαπάς....
Γιατί προσπαθώντας να αλλάξεις αυτές τις διαδρομές, το μονο που θα πετύχεις είναι: Πόνο, "Χρονική Καθυστέρηση" - γιατί δεν μπορείς να ξεφύγεις από την συγκεκριμένη διαδρομή, Φόβο, Μοναξιά.
Αυτά σαν Περιπατητής - Παρατηρητής
ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ,ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΒΑΛΑ..ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΛΥΣΩ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ..ΚΑΙ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ...ΞΕΔΙΑΛΥΝΩ ΚΑΠΟΙΑ..ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ
πεπρωμενο φυγειν αδυνατον ε??το πιστευεις αυτο galadriel???μαλλον ναι
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ..ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΛΕΟΝ..ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ Ή ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΙΑΧΝΟΥΜΕ???ΣΕ ΕΥΤΟ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ,ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ!(ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΕΙΣ!)...ΔΕΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΜΑΙ..ΟΧΙ...ΔΕΝ ΟΔΕΥΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΚΕΙ ΠΙΑ.. ΕΧΩ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ..ΑΛΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ..
"ΑΒΥΣΣΟΣ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ Ε???"ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ????....
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΣΑΒΒΑΤΟΒΡΑΔΟ.ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ
ΣΕΜΙΝΑ
Αγαπητή σεμίνα, μέχρι να σου απαντήσει η galadriel στα περί πεπρωμένου (ποιός δε θα ήθελε απάντηση σε τέτοιο ερώτημα) θα σου πω πως το αντιλαμβάνομαι εγώ γιατί δεν ξέρω αν θα είμαι τις επόμενες ημέρες εδώ.
Δεν είναι ή άσπρο ή μαύρο.
Πεπρωμένο είναι αυτό που έχει ήδη γίνει πράξη στο παρελθόν - το λέει και η λέξη. Λοιπόν, οι συνέπειες αυτού που έχουμε κάνει (καλό ή κακό) είναι κάπου γραμμένες (όχι σε παλιά παπούτσια πάντως, άν και αυτό φαίνεται να πιστεύουν οι άνθρωποι αν δεις τη συμπεριφορά τους) και το αποτέλεσμά τους είναι αδύνατο να το αποφύγουμε.
Αυτό λέει όλο και όλο, το λέει νομίζω ο Όμηρος στην Ιλιάδα δεν ξέρω που αλλού. Αυτό είναι πανάρχαια γνώση και καλό είναι να το παίρναμε στα σοβαρά (για μένα το λέω αυτό μην ανησυχείτε). ![]()
Έτσι λοιπόν το "φυγείν αδύνατον" είναι κυριολεκτικό.
Το σπουδαίο όμως είναι αυτό: Όλοι κάνουμε λάθη.
Το πως θα αντιμετωπίσουμε τα αποτελέσματά τους - δηλαδή οτιδήποτε μας ρίχνει η ζωή - αυτό δεν είναι πουθενά γραμμένο. Αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα. Έτσι υπάρχει "μοίρα" που είναι γραμμένη αλλά και "μοίρα" που γράφεται τώρα, την κάθε στιγμή.
Α.
.... αυτό που υφίσταται σαν πεπρωμένο είναι μονο ένα για τον κάθε άνθρωπο.... είμαστε αναγκασμένοι να γίνουμε καλύτεροι, να εξελίξουμε τους εαυτούς μας, είτε αυτό συμβεί σε μία ζωή είτε χρειαστεί περισσότερες... ολα τα υπόλοιπα είναι στην κρίση και τις επιλογές μας....
Κάποιες φορές το σύμπαν φέρνει μπροστά μας δρόμους να ακολουθήσουμε αλλά και πάλι είναι στο χέρι μας αν θα το κάνουμε και ακόμα περισσότερο αν θα μάθουμε από το δρόμο που ακολουθούμε.... όπως και να έχει όμως, ακόμα και αν κάνουμε την λάθος επιλογή, το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να καθυστερήσουμε την πορεία της εξέλιξης της ατομικής μας ψυχής....
Είναι Πεπρωμένο να την τελειοποιήσουμε, είναι στο χέρι μας να φτάσουμε εκεί γρηγορότερα....
... α! και δεν κατέχω κανενός είδους καλοσύνη ή σοφία ή απαντήσεις, δεν γνωρίζω καν ότι δεν γνωρίζω τίποτα... ίσως μόνο να αγαπαω....
Οσο και να πιέσουμε, πιο γρήγορα δεν γίνεται. Τα πάντα γίνονται όταν πρέπει να γίνουνε, με τον καταλληλότερο τρόπο στον καταλληλότερο τόπο. Οσο δε για το πιο αργά υπάρχει ένας τρόπος να καθυστερήσεις αυτή την εξέλιξη:
Απλά να γυρίσουμε πίσω
Η επιστροφή αυτή, δεν μπορεί να γίνει με απλό και μη επώδυνο τρόπο. Και το χειρότερο είναι ότι θα πρέπει να ξαναζήσουμε στην επόμενη ζωή όλα όσα έχουμε ζήσει μέχρι σήμερα πολλαπλασιασμένα με κάποιον άγνωστο αριθμό, μάντεψε ποια........
Εγώ δεν θα 'θελα να ξαναπάρω τα ίδια μαθήματα. Το τι ξέρω, είναι πολύ πιο μικρό από αυτό που μπορώ να συνειδητοποιήσω.