ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ο Θεός είναι μόνο Αγάπη - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Εαρινός30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
15/12/2009, 21:48:55
quote:

Φιλε μου Εαρινέ, θα το πω λίγο χοντρά,το πως βλέπεις τις θρησκείες,
είναι κυριολεκτικά δικό σου πρόβλημα...
Πειράζει που δεν μοιραζόμαστε τις ίδιες αντιλήψεις;Κανένα κυνήγι μαγισσών, διώξεις χριστιανών;Άλλος;

Δεν πρόκειται να κυνηγήσω κανένα συνανθρωπό μου ...όπως εξάλλου δεν έχω κάνει ποτέ στην ζωή μου , φίλε μου!

Πάντα με σεβασμό , αγάπη και κατανόηση κινούμην ένατι όλων ανεξαιρέτως και με πολύ ενδιαφέρον..!

Δεν θα βρείς εχθρούς στο προσωπό μου και αυτό διότι δεν υπάρχουν..!

Μακάρι κάποια στιγμή να μπορέσεις να δείς , ότι υπάρχουν και καλοί άνθρωποι που δεν νουθετούνται απο την όποια θρησκεία..και τότε θα με θυμηθείς!

soul

15/12/2009, 22:49:33
quote:
Βασικό ερώτημα για μένα είναι γιατί υπάρχει η Αγάπη, γιατί ο άνθρωπος έχει συναισθήματα; Καταλαβαίνω, ότι επειδή έχει έναν ρόλο στο Σύμπαν, δικαιούται κάνοντας το ρόλο του, αμοιβή, δικαιούται να χαίρεται, δικαιούται χαρά.
Ο άνθρωπος, κλειδοκράτορα, έχει συναισθήματα εξ αιτίας των 5 αισθήσεων.
Και οι 5 αισθήσεις δεν δημιουργούν μόνον αγάπη, αλλά εξ ίσου διάφορα συναισθήματα.
Χωρίς αυτές, δεν υπάρχει συναίσθημα, μόνον μακαριότητα... (λες;)

Καλώς μας ήρθες κιόλας!

15/12/2009, 22:53:24
Μην μου τα γυρνάς τώρα φιλαράκι...Ποτέ δεν ίεπα ότι δεν υπάρχουν καλοί άνθρωποι σε άλλες ή εκτός θρησκείας, πλην της χριστιανικής...Ο Θεός έχει προσωπική σχέση με τον καθένα,δεν υπάρχουν ενδιάμεσοι....Αλλά, για το δόγμα, την αγάπη ήθελα να μιλήσω και δεν μ άφησες...
Λέει ο Αίολος....Ένα ανύπαρκτο πρόσωπο κι ένα ανύπαρκτο συναίσθημα...
Δηλαδή, ο κόσμος είναι αποτέλεσμα ενός ανύπαρκτου Θεού κι η πληρότητα, το θαύμα που συντελείται όταν ο άνθρωπος αγαπά, είναι ανύπαρκτο αποτέλεσμα;...Ο κόσμος κινείται κι όλοι δέχονται ότι κάτι τον έβαλε σε αρχή, κάτι κινεί τον κόσμο....Αυτό εσύ αμφισβητείς,μέσα απο τον Θεό και γι αυτό παράλογο...Όσο για την αγάπη...Ξέρεις απο
θαύματα αγάπης, στον άνθρωπο, ή στην φύση...Ξερεις ότι υπάρχει..
Έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι...πληγωμένος,
αλλά η αγάπη δεν πονάει, η αγάπη δίνει, η αγάπη συγχωρεί, η αγάπη δεν περπερεύεται....
Όλα τα άλλα σκευάσματα, είναι απλές οδοντόκρεμες...
16/12/2009, 00:14:16
quote:

Μην μου τα γυρνάς τώρα φιλαράκι...Ποτέ δεν ίεπα ότι δεν υπάρχουν καλοί άνθρωποι σε άλλες ή εκτός θρησκείας, πλην της χριστιανικής...Ο Θεός έχει προσωπική σχέση με τον καθένα,δεν υπάρχουν ενδιάμεσοι....Αλλά, για το δόγμα, την αγάπη ήθελα να μιλήσω και δεν μ άφησες...
Λέει ο Αίολος....Ένα ανύπαρκτο πρόσωπο κι ένα ανύπαρκτο συναίσθημα...
Δηλαδή, ο κόσμος είναι αποτέλεσμα ενός ανύπαρκτου Θεού κι η πληρότητα, το θαύμα που συντελείται όταν ο άνθρωπος αγαπά, είναι ανύπαρκτο αποτέλεσμα;...Ο κόσμος κινείται κι όλοι δέχονται ότι κάτι τον έβαλε σε αρχή, κάτι κινεί τον κόσμο....Αυτό εσύ αμφισβητείς,μέσα απο τον Θεό και γι αυτό παράλογο...Όσο για την αγάπη...Ξέρεις απο
θαύματα αγάπης, στον άνθρωπο, ή στην φύση...Ξερεις ότι υπάρχει..
Έχεις κάθε δικαίωμα να είσαι...πληγωμένος,
αλλά η αγάπη δεν πονάει, η αγάπη δίνει, η αγάπη συγχωρεί, η αγάπη δεν περπερεύεται....
Όλα τα άλλα σκευάσματα, είναι απλές οδοντόκρεμες...

Αυτά που λές είναι ασυναρτησίες Βαγγέλη...

Μην μιλάς για κάτι που δεν γνωρίζεις , πως και απο πού ...και ποιός ο λόγος ...και η αιτία που συγκροτείται και θεμελιώνεται αυτό το συναίσθημα..

Ποιός θα'θελα να μάθω..ποιός σου τα πέρασε αυτά τα διηγήματα..ποιός??

Όταν ενημερωθείς -και όχι απο πνευματικούς ...- αλλα απο γνώστες της ανθρώπινης δομής ...καταστατικότητας...το υποσυνείδητο δομημένο σαν γλώσσα κλπ...κλπ..τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για την αγάπη και για ότι άλλο θέλεις ...μέχρι τότε , θα μιλάμε για χριστιανικά διηγηματάκια και παραβολές..που θα τα διηγούμαστε στα παιδάκια για να φοβούνται το σατανά και να τρώνε...!

Σ'αγαπάω...!

soul

16/12/2009, 00:21:37
quote:

Φιλε μου Εαρινέ, θα το πω λίγο χοντρά,το πως βλέπεις τις θρησκείες,
είναι κυριολεκτικά δικό σου πρόβλημα...
Πειράζει που δεν μοιραζόμαστε τις ίδιες αντιλήψεις;Κανένα κυνήγι μαγισσών, διώξεις χριστιανών;Άλλος;

Τις μάγισσες ο χριστιανισμός τις κυνήγησε...όσες δηλαδή θεωρούσε ως μάγισσες και αυτό επειδή έβλεπε παντού εχθρούς και τους καθάριζε!

Μην κάνουμε τώρα αναφορές σ'αυτά...έχετε ειδικότητα στο να τα δικαιολογείται και να τα αποδίδεται σε κάποιους κακούς του χριστιανισμού..

Άστο σου λέω!!!

Ας μιλήσουμε για γνώσεις και όχι για παραμυθάκια!!!

soul

16/12/2009, 12:42:10
Καλέ μου Εαρινέ, ξαναγυρίζουμε στα παλιά....Δεν ξέρω πόσο στενή σχέση έχεις με όσα γράφεις και με τις ....ασυναρτησίες που πας να προσάψεις, αλλά μην τις θεωρείς και σχετικές με άλλους....
Μποτρεί να είναι το αποκλειστικο σου προνόμιο..Που ξέρεις;
Και προπάντων, η χούντα έπεσε...Εσύ εκεί ζεις;Ακόμη να επιβληθείς επιμένεις,όταν δεν ξέρεις τι πιστεύεις κάν;
Δεν σού κατσε η πίτα, έ;
16/12/2009, 13:13:01
quote:

Καλέ μου Εαρινέ, ξαναγυρίζουμε στα παλιά....Δεν ξέρω πόσο στενή σχέση έχεις με όσα γράφεις και με τις ....ασυναρτησίες που πας να προσάψεις, αλλά μην τις θεωρείς και σχετικές με άλλους....
Μποτρεί να είναι το αποκλειστικο σου προνόμιο..Που ξέρεις;
Και προπάντων, η χούντα έπεσε...Εσύ εκεί ζεις;Ακόμη να επιβληθείς επιμένεις,όταν δεν ξέρεις τι πιστεύεις κάν;
Δεν σού κατσε η πίτα, έ;

Kαλημέρα Βαγγέλη..!

soul

16/12/2009, 13:18:05
Κι εγώ χαίρομαι που είσαι καλά,Εαρινέ...
16/12/2009, 14:06:31
Βρε παιδιά, Εαρινέ και 8477μ.α., μήπως θα έπρεπε να εκσετάσετε την σχέση σας πιό ενδελεχώς;
Ισως χρήζει περαιτέρω ερεύνης. Δηλαδή όχι επιδερμική προσέγγιση.
Μερικές φορές αναρωτιέμαι... και πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος...

χεχε... ρε, πάτε καλά;

Edited by - Αίολος on 16/12/2009 14:09:01

16/12/2009, 14:22:05
quote:

Βρε παιδιά, Εαρινέ και 8477μ.α., μήπως θα έπρεπε να εκσετάσετε την σχέση σας πιό ενδελεχώς;
Ισως χρήζει περαιτέρω ερεύνης. Δηλαδή όχι επιδερμική προσέγγιση.
Μερικές φορές αναρωτιέμαι... και πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος...

χεχε... ρε, πάτε καλά;

Edited by - Αίολος on 16/12/2009 14:09:01

Ζηλιάρηηηηηηη......

soul

17/12/2009, 09:03:43
Κι εκεινη την αγάπη, που την ξεχάσαμε πάλι;
Μάλλον μόνο για την αγάπη, δεν πιστεύυουμε ότι αξίζει να μιλάμε...
Για μίση και θρασύτατες ασέβειες, όμως, ναι,γιατί, τώρα ανακαλύφθηκε ο αχρείος...
Οπότε, για ποιόν Θεό;
17/12/2009, 10:40:08
quote:

Κι εκεινη την αγάπη, που την ξεχάσαμε πάλι;
Μάλλον μόνο για την αγάπη, δεν πιστεύυουμε ότι αξίζει να μιλάμε...
Για μίση και θρασύτατες ασέβειες, όμως, ναι,γιατί, τώρα ανακαλύφθηκε ο αχρείος...
Οπότε, για ποιόν Θεό;

Kαλημέρα Βαγγέλη!

Η αγάπη δεν ορίζεται και δεν μπορεί να ορισθεί -παρα μόνο λεκτικά- απο οιαδήποτε θρησκεία και δεν ορίζεται με τον καθημερινό στρεβλό τρόπο και ερμηνεία , ενός απλού ανθρώπου , που μιλάει γι'αγάπη , χωρίς να γνωρίζει ..το πώς και απο που αναβλύζει και με ποιό σκοπό..!

Προσωπικά θα στο πώ -μολονότι πάμπολλες φορές το έχω ξαναπεί- δεν είμαι εχθρός του χριστιανισμού , ο χριστιανισμός και οποιαδήποτε άλλη θρησκεία δεν χρειάζονται εχθρούς για να ευτελισθούν και αποδομηθούν στα μάτια του κόσμου και αυτό διότι -πλέον- γίνεται αντιληπτό απο τον κόσμο , ότι δεν απαντάει επι της ουσίας εσωτερικών δρωμένων τα οποία είναι υπεύθυνα για τις συναισθηματικές φορτίσεις του ...όπως και αγκυλώσεις , οι οποίες καθημερινά τον χειραγωγούν και τον κατευθύνουν..!

Πώς μπορεί κάποιος να μιλάει για οτιδήποτε σε τούτη τη ζωή , όταν έχει παντελή άγνοια όλων των ασυνείδητων διεργασιών???

Πώς μπορεί ,οποιοσδήποτε και να είναι αυτός ..να ισχυρίζεται ότι ο σατανάς είναι υπεύθυνος για τα όσα συμβαίνουν στον κάθε άνθρωπο...ενώ , είναι αποδεδειγμένο ..ότι η ψυχολογική κατάσταση του ατόμου είναι η μόνη αιτία..?

Οι επιληπτικοί -σε κάποια εποχή- είχαν κατηγορηθεί για δαιμονισμένοι και ταλαιπωρούντο οι άνθρωποι με συνεχείς εξορκισμούς...

Θα συνεχίσουμε το κυνήγι μαγισσών ή θα μιλήσουμε με ορθολογιστικούς όρους και σύγχρονη γνώση ???

Το έχω ξαναπεί εξ'αλλου..εξέλιξη στην θρησκεία δεν μπορεί να υπάρξει...και αυτό διότι , τα όσα συνθέτουν το δόγμα είναι καταγεγραμμένα ...οι θρησκείες δεν παλιγγράφονται..ότι είπαν...το είπαν!

Κάποτε οι άνθρωποι δεν είχαν την απαιτούμενη γνώση και αναγκαστικά ερμήνευαν διάφορα πράγματα με την απλή διαβεβαίωση των ιδεών κάθε θρησκείας...πλέον αυτό δεν ισχύει και γι'αυτό βλέπεις πολλούς παππαδες να σπουδάζουν ψυχολογία και νευροψυχολογία..

Πόση σχέση έχει όμως η θρησκεία και το εν γένει ιδεολογικό της υπόβαθρο με τις επιστήμες ???

ΚΑΜΜΙΑ!!!

Και όσο θα προοδεύει και θα απαντάει η επιστήμη , με αποδεικτικό υλικό ...τόσο θα αποδομείται ο λόγος και η ύπαρξη των θρησκειών..!

Καταλαβαίνεις , τι σου λέω??

Θα ήθελες , εδώ όλοι μας να βρούμε και να καταθέσουμε στοιχεία -επιστημονικά- για έννοιες όπως :

Αγάπη..
Σεβασμός..
Μίσος...
Παραβατικότητα..
Απώθηση..
Φαντασίωση..
Συνειδητό..
Υποσυνείδητο..
Υποκείμενο..
Αντικείμενο..
Διάκλειση..
Απώθηση..
Νεύρωση..

Αλλά βέβαια , κάθε κατάθεση που θα κάνεις γι'αυτά ...δεν θα την βρείς μέσα στο "θεωρητικό" υπόβαθρο θρησκείας..δεν πρόκειται να την βρείς ...διότι δεν υπάρχει..παντελής άγνοια..συσκότηση!!!

soul

makforΜέλος
17/12/2009, 11:21:19

αγαπητε ΕΑΡΙΝΕ , μιας και βλεπεις τα πραγματα απο μια αλλη σκοπια , θα ηθελα να σε ρωτησω
πιστευεις οτι υπαρχει "καλος" ανθρωπος ή "κακος" ανθρωπος ? πιστευεις δηλαδη οτι ειναι σωστος ο "διαχωρισμος" αυτος?
και δεν αναφερομαι στο πως κρινω ΕΓΩ ή η ΚΟΙΝΩΝΙΑ μια πραξη , γιατι και ΕΓΩ αλλα και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ αλλαζουμε , πολλες φορες

και να το κανω λιγο ποιο συγκεκριμενο , εαν καποιος εχει αυξημενες τις ορμονες του , συμπεριφερεται εντελως διαφορετικο , σε σχεση με καποιον που ειναι στο φυσιολογικο επιπεδο ομως και με καποιο που ειναι στο ελαχιστο ... και το θεμα ορμονες δεν αποτελει επιλογη του καθε ανθρωπου αλλα αφορα μια αρκετα περιπλοκη διαδικασια μεσα απο το DNA - κληρονομικοτητα - "μεταλαξη" (οταν δεν μιλαμε για παθογενεια, αρα σε μια κατασταση που δεν ειναι ευκολο καποιος να διαγνωσει και να πει οτι πασχει ... απο οτι μπορει καποιος να πασχει για να ειναι γεματος πχ τεστοστερονη )

ενα αλλο παραδειγμα , οι εγκυμονουσες γυναικες που ειναι συναισθηματικα φορτισμενες και γινονται ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!! και πολλα αλλα φανταζομαι οτι υπαρχουν

ομοια βλεπω και ολες τις παραπανω εννοιες που αναφερεις , απο την αγαπη εως το μισος που οι πλατες τους ακουμπουν μεταξυ τους χαχαχα

η δικη μου αποψη για ολα τα συναισθηματα ειναι οτι δεν αποτελουν κατι ελεγχομενο, δηλαδη σε μεγαλο βαθμο ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΩ ΕΓΩ εαν αγαπω ή μισο , εαν ειμαι καλος ή κακος και πολλα αλλα , αλλα υπαρχουν καποιες "προδιαγραφες" που σε σχεση μετο περιβαλλον , την υγεια , τα βιωματα , αναπτυσονται ή εξασθενουν. (ειδικος δεν ειμαι απλα καπως ετσι το βλεπω)

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

17/12/2009, 12:40:17
Αγαπητέ μου Εαρινέ, μοιάζει να έχεις μεγάλο πρόβλημα με τους χριστιανούς...Σε βλέπω όλη την ώρα να προσπαθεις να τους αφορίσεις, μειώσεις προσβάλεις λές και ....κατουρήσαν στο πηγάδι και αρνείσαι ότι είναι η πλειοψηφία της χώρας μας κι άρα, δεν μπορεί να είναι έτσι τα πράγματα....Λίγη λογική καμιά φορά, δεν βλάπτει...
Την όποια ημιμάθεια του παρελθόντος, δεν την χρεώνεται μόνο ο χριστιανισμός( για τους...δαιμονισμένους επιληπτικούς που λές) αλλά όλος ο κόσμος, ακόμη κι η επιστήμη, που αναθεωρεί ότι έχει μέχρι σήμερα πει κι ακόμη δεν ξέρουμε που θα φτάσει...
Κάποτε έλεγαν πολλά, που τώρα δεν λέγονται, γιατί ο άνθρωπος προχώρησε, όχι η επιστήμη, ο άνθρωπος...Η επιστήμη,ακόμη κάνει ..βουντού.....Τώρα, που ξέρουμε περισσότερα, εκτός απο τα κακώς κείμενα των παρελθόντων...αιωνων,
λες να μπορούσαμε να μιλήσουμε για ότι έχει αξία, αντί της απαξίωσης των πάντων;...
Λίγη θετικότητα, τέλος πάντων...
Η απόρριψη, δεν γεννά τίποτε άλλο, παρά συμβιβασμους...
Για την αγάπη, λοιπόν,πιστεύω ότι αν έχεις ερωτευτεί, κάτι θα ξέρεις...Αν έχεις παιδί,το είδες να γεννιέται, με αίμα και πλακούντα,το ένοιωσες μικρό και απροστάτευτο στα χέρια σου, κάτι θα ξέρεις....Θα ξέρεις πως είναι να νοιώθεις όλο τον κόσμο δικό σου, ότι είσαι θεός, ότι δεν υπάρχει τίποτε που να σε πειράζει...
Αν τα έχεις ζήσει αυτά....Αυτο το ντοπάρισμα,πάντως, αν δεν το αισθανθείς, έ, σίγουρα, έτσι θα μιλάς για την αγάπη...
Ακούω την αγάπη...Εσύ μπορείς;
17/12/2009, 13:06:35
quote:

αγαπητε ΕΑΡΙΝΕ , μιας και βλεπεις τα πραγματα απο μια αλλη σκοπια , θα ηθελα να σε ρωτησω
πιστευεις οτι υπαρχει "καλος" ανθρωπος ή "κακος" ανθρωπος ? πιστευεις δηλαδη οτι ειναι σωστος ο "διαχωρισμος" αυτος?
και δεν αναφερομαι στο πως κρινω ΕΓΩ ή η ΚΟΙΝΩΝΙΑ μια πραξη , γιατι και ΕΓΩ αλλα και η ΚΟΙΝΩΝΙΑ αλλαζουμε , πολλες φορες

και να το κανω λιγο ποιο συγκεκριμενο , εαν καποιος εχει αυξημενες τις ορμονες του , συμπεριφερεται εντελως διαφορετικο , σε σχεση με καποιον που ειναι στο φυσιολογικο επιπεδο ομως και με καποιο που ειναι στο ελαχιστο ... και το θεμα ορμονες δεν αποτελει επιλογη του καθε ανθρωπου αλλα αφορα μια αρκετα περιπλοκη διαδικασια μεσα απο το DNA - κληρονομικοτητα - "μεταλαξη" (οταν δεν μιλαμε για παθογενεια, αρα σε μια κατασταση που δεν ειναι ευκολο καποιος να διαγνωσει και να πει οτι πασχει ... απο οτι μπορει καποιος να πασχει για να ειναι γεματος πχ τεστοστερονη )

ενα αλλο παραδειγμα , οι εγκυμονουσες γυναικες που ειναι συναισθηματικα φορτισμενες και γινονται ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!!! και πολλα αλλα φανταζομαι οτι υπαρχουν

ομοια βλεπω και ολες τις παραπανω εννοιες που αναφερεις , απο την αγαπη εως το μισος που οι πλατες τους ακουμπουν μεταξυ τους χαχαχα

η δικη μου αποψη για ολα τα συναισθηματα ειναι οτι δεν αποτελουν κατι ελεγχομενο, δηλαδη σε μεγαλο βαθμο ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΩ ΕΓΩ εαν αγαπω ή μισο , εαν ειμαι καλος ή κακος και πολλα αλλα , αλλα υπαρχουν καποιες "προδιαγραφες" που σε σχεση μετο περιβαλλον , την υγεια , τα βιωματα , αναπτυσονται ή εξασθενουν. (ειδικος δεν ειμαι απλα καπως ετσι το βλεπω)

[
ΠΕΡΙ ΠΙΣΤΗΣ - Όποιος πραγματικά έχει γνώση για κάποιο θέμα λέει «κατάλαβα». Όποιος δεν έχει γνώση λέει «πιστεύω».

ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ - Δεν σε ενοχλεί το ότι βάζεις περισσότερη λογική σκέψη στην επιλογή ενός αυτοκινήτου παρά στην επιλογή ενός θεού;
]

Για την ακρίβεια φίλε μου , δεν υπάρχει καλός και κακός άνθρωπος..υπάρχει ο άνθρωπος!

Όλα τα άλλα είναι όροι που όρισαν οι άνθρωποι που θέλησαν -παραβατικά- να προσεγγίσουν συμπεριφορές των ανθρώπων..και εκεί εστιάζεται το όλο πρόβλημα μιας άκρατα θυματοποιητικής κοινωνίας...η οποία μέσα απο όλους τους όρους που έχει θεσπίσει-ορίσει τείνει περαν κάθε ορίου να σχηματοποιεί και να εμφανίζει έναν άκρατα παραληρηματικό ανταγωνισμό και να θέτει τους ανθρώπους σε αντιπαλότητα!!!

Η όλη απαρχή της παραβατικότητας ...ορίζεται μέσα απο το καλό και το κακό που ορίζει το όλο κοινωνικο-πολιτικό σύστημα και το οποίο στιγματίζει ως κακό κάθε αντίθετη άποψη ή θεώρηση των πραγμάτων..

Π.χ: "Ο καλός ό άνθρωπος κάνει την προσευχή του...πηγαίνει στην εκκλησία..δεν βρίζει..ή αν βλέπεις γύφτο φύγε μακριά...ή αυτός είναι κομμουνιστής άρα εχθρός της πατρίδας...ή ποιός είσαι συ , που σήκωσες κεφάλι στον δάσκαλο...ή ψηλά την έχεις στήσει τη φωλιά σου και χίλια δύο ανάλογα.."

Όταν καταννοήσουμε ότι , χιλιάδες απο αυτούς τους απλούς κανόνες της ζωής , είναι καταγεγραμμένοι στον εγκέφαλο κάθε ατόμου , αρχίζουμε να εκτιμάμε την τεράστια περιεκτικότητα της παρακαταθήκης πληροφοριών που βρίσκονται στο υποσυνείδητο του ατόμου..

Πολλά απ'αυτά τα διατάγματα , έχουν ισχυροποιηθεί με τις πρόσθετες επιταγές των "ποτέ"..και ¨πάντα" και "ποτέ μην ξεχνάς ότι.." και μπορούμε να πούμε ότι έχουν "επιτάξει" ορισμένους νευρικούς αγωγούς που μας προμηθεύουν με έτοιμες πληροφορίες για τις σημερινές μας συνδιαλέξεις και ενέργειες.

Αυτοί οι κανόνες φίλε μου, είναι οι πηγές των καταναγκασμών ...των ιδιοτροπιών και των εκκεντρικοτήτων , που εμφανίζονται στην μεταγενέστερη συμπεριφορά .

Υπάρχουν βέβαια και άλλες πηγές Γονεικών πληροφοριών πέρα απο τους φυσικούς γονείς .

Ένα παιδί π.χ τριών χρονών που κα΄θεται πολλές ώρες την ημέρα μπροστά στην τηλεόραση ..ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΒΛΕΠΕΙ..!

Τα προγράμματα που βλέπει , είναι μια διδαγμένη αντίληψη ζωής .

Αν παρακολουθεί προγράμματα με βίαιες σκηνές ..καταγράφει βάι στον κώδικα συμπεριφοράς του ή μπορεί και φόβο ..θέτοντας τον εαυτό του και υποκειμενικοποιώντας τον σε μια πεποίθηση..:"Αυτή είναι η ζωή".

Οι περισσότερες απο τις εμπειρίες που έχει δοκιμάσει , στα χέρια μεγαλύτερων αδελφών ή άλλων προσώπων με εξουσία , είναι επίσης καταγεγραμμένες και μέσα απο αυτές δημιουργεί μια αίσθηση του εαυτού του αλλα και την σχέση του με τους άλλους..

Αν οι εμπειρίες είναι τραυματικές ...δημιουργούν μια όχι καλή αίσθηση του εαυτού και όχι μια καλή αίσθηση των άλλων και βέβαια αυτό εντυπώνεται στο νου ...όχι απλά ως γεγονός αλλα ταυτόχρονα με τον συναισθηματικό μανδύα ...του συναισθήματος δηλαδή που ένοιωσε κατα την εμπειρία και αυτά ανακαλούνται κάτω απο ανάλογες προυποθέσεις και στο σήμερα και το υποκείμενο ..ξανανοιώθει το συναίσθημα που ένοιωσε τότε..αναβίωση του συναισθήματος λέγεται και είναι πολύ άσχημο συναίσθημα.

Ακόμα και μια θυμωμένη ματιά που ο "ενήλικος" γονέας , θεωρεί ως λογική αλλα και επιβεβλημμένη προς το νεαρό παιδί θα δημιουργήσει συναισθήματα φόβου αλλα και όχι καλή αίσθηση του εαυτού του...μεγαλώνοντας έτσι την παρακαταθήκη αρνητικών πληροφοριών για τον εαυτό του:"Εγώ φταίω".."πάντα εγώ"..."Πάντα έτσι.."..."Πάντα έτσι θα είναι.."..

Το κυριαρχικό υποπροιόν φίλε μου της απογοητευτικής εκπολιτιστικής διαδικασίας ..είναι τα αρνητικά συναισθήματα!

Η μελέτη και γνώση του υποκειμένου άνθρωπος αλλα και των θυματοποιητικών καθημερινών διαδικασιών που υφιστάμεθα ακόμα και ως ενήλικες απο "δήθεν" ωρίμους και "καλούς" ανθρώπους ...θα σε βοηθήσει να αναγνωρίζεις τι συμβαίνει και σε ποιόν συμβαίνει και για ποιο λόγο συμβαίνει ...με αποτέλεσμα να μην το εκλαμβάνεις ως δικό σου έλλειμα την συμπεριφορά των άλλων αλλα να το αποδίδεις στην πηγή του ..στον παραβατικό και πονεμένο που μέχρι εκείνη την στιγμή -ενδεχομένως - θεωρούσες ως σωστό ή στον είχαν εμφανίσει ως σωστό..τότε αντί να σου βγαίνουν συναισθήματα οργής θα σου βγαίνουν συναισθήματα κατανόησης και λύπης και ίσως και ανάγκη να τον βοηθήσεις ως αδύναμο και κατεστραμένο ανθρωπάκι που ταλαιπωρείται απο δικά του ασυνείδητα μορφώματα ..που τον χειραγωγούν και τον κατευθύνουν στο να αποδείξει ότι είναι κάποιος ...πολύ απλά διότι δεν είναι κάποιος..!

Η εντύπωση...προηγείται της διατύπωσης φίλε μου!!!

soul

17/12/2009, 13:32:23
Και να η απόδειξη, αγαπητε μου Εσρινέ..Τα ίδια σου έλεγα κι εγώ κι έκανες την ..τρελή,όταν σου τα λέει άλλος συνδίκτυος,συμφωνείς...
Μήπως τελικά έχεις όντως, πρόβλημα μαζί μου;
Όλοι οι άνθρωποι, είναι ίδιοι,συμπληρώνω εγώ, ή είναι διαφορετικοί, στην ερώτηση του μακφόρ;
Παντως, διάβαζε που και που κανένα αρχαίο κείμενο..Θα σε κάνει να με καταλαβαίνεις καλύτερα....Μιλάω και γράφω,όπως τότε,όπως μιλούσαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι,με ροή,αν ξέρεις...
17/12/2009, 14:09:07
quote:

Και να η απόδειξη, αγαπητε μου Εσρινέ..Τα ίδια σου έλεγα κι εγώ κι έκανες την ..τρελή,όταν σου τα λέει άλλος συνδίκτυος,συμφωνείς...
Μήπως τελικά έχεις όντως, πρόβλημα μαζί μου;
Όλοι οι άνθρωποι, είναι ίδιοι,συμπληρώνω εγώ, ή είναι διαφορετικοί, στην ερώτηση του μακφόρ;
Παντως, διάβαζε που και που κανένα αρχαίο κείμενο..Θα σε κάνει να με καταλαβαίνεις καλύτερα....Μιλάω και γράφω,όπως τότε,όπως μιλούσαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι,με ροή,αν ξέρεις...

Κατ'αρχάς θεωρησέ το δεδομένο, ότι δεν έχω κάτι μαζί σου ...και θα το διαπιστώσεις πολύ σύντομα..!

Δεύτερον...εδώ και τώρα πές μου για ποιό κείμενο -αρχαίο- μιλάς και που δεν έχω διαβάσει..

Τρίτον , τι είναι αυτά που λές ..ότι :"Να και η απόδειξη.."..???

Που και σε ποιό σημείο , εσύ δεν ανέλυσες αλλα και προσέγγισες οποιοδήποτε θέμα με θρησκευτικούς όρους..πες μου ..ΠΟΥ???

Και τι σχέση έχουν ..όλα όσα καταθέτω εγώ , με τα δικά σου κατατεθέντα..???

Σε ξαναρωτώ:"Θες να συζητήσουμε για κάποιο θέμα συγκεκριμένα...με ροή σκέψης και επιχειρημάτων???"

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΑ ΜΟΥ!!!

soul

makforΜέλος
17/12/2009, 14:19:22
συμφωνω ΕΑΡΙΝΕ , (κανοντας την παραδοχη οτι μπορω να διαχωρισω κατι σε αρνητικο και θετικο , γιατι το δικο μου αρνητικο μπορει να ειναι δικο σου θετικο και το αναποδο , καθως εχω τις ενστασεις μου ακομη και σε αυτο στο οτι πρεπει να διαχωρισουμε κατι σε θετικο/αρνητικο ενω το μονο που ειναι ειναι οπως λες ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ!!! και τιποτα αλλο)

για μενα , δημιουργειτε το ερωτημα, ειμαι σε ΘΕΣΗ να διακρινω τι απο αυτα που κανω , νιωθω , τον τροπο που αντιδρω κτλπ , ειναι "δικά" μου ή εχουν "προστεθει" απο τριτους? (αρνητικα ή θετικα δεν τα εξεταζω και συμπεριλαμβανω μεσα οτι αφορα την ζωη μου οπως πχ τις γνωσεις μου και κατα ποσο πχ ειναι γνωση ή πιστη? ) ,

απο την αλλη εαν μεγαλωνα σε ενα "αποστυρωμενο" περιβαλον , οπου δεν θα ενιωθα - βιωνα τιποτα το αρνητικο , θα με βοηθησε να αναπτυξω τα προσωπικα μου χαρακτηριστικα καλυτερα και προς το θετικοτερο? ή η ελειψη του αρνητικου αρα του οτι ολα ειναι "καλα" μου δημιουργησε αντιστοιχα προβλημα ? (η αποψη μου ειναι οτι μαλλον θα ειχαμε επισης προβληματα και μου ερχετε συνεχως στο μυαλο το οτι ολα πρεπει να ειναι με μετρο, και αρνητικα και θετικα , και μαλωμα και αγαπη κτλπ) αλλα και εαν θεωρησω οτι μεγαλο και γινομουν ενας 100% "θετικος" ανθρωπος , οταν θα εσκαγε μυτη η τεστοστερονη τι θα γινοταν? θα μπορουσα να ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΩ ? να ΑΜΥΝΘΩ? ή θα ειμουν ερμαιο των ορμονων μου?

οπως μπαινει και το ερωτημα, εγω μεγαλωσα σιγουρα με καποια αρνητικα συμβαντα, ο πατερας μου σιγουρα το ιδιο και πιθανον αυξημενα , ο παπου το ιδιο κτλπ παμε προς τα πισω οσο παει ... τωρα μπορουμε να πουμε οτι προκυται για ενα "θεμα" που υπαρχει και ισως υπαρχει για παντα, αρα ? μπορουμε να βγουμε ποτε απο αυτον τον κυκλο? εαν δε αναλογιστουμε τον συνολο των ανθρωπων με τους οποιους θα συνεργαστουμε το θεμα αποκτα χαοτικες διαστασεις ...

τωρα εαν θελουμε να ειμαστε αισιοδοξοι μπορουμε να πουμε οτι μαλλον αυτα τινουν να μειωνονται γενια με γενια και αρα σε καποια επομενη γενια θα εχουμε το συνολο των ανθρωπων να μεγαλωνει σε "θετικα" περιβαλοντα οπου το "αρνητικο" θα τινει να εκλειψει!!!

ομως θελω να ρωτησω (ξανα) κατα ποσο θεωρεις οτι καποια πραγματα στην συμπεριφορα μας ειναι "καταγεγραμενα" και θα συμβουν σε οτι περιβαλον και εαν μεγαλωσουμε ?(θεμα DNA δηλαδη , η ελαχιστη παρατηρηση μου , με οδηγει στη σκεψη οτι ενα ποσοστο απο τον τροπο που λειτουργουμε ειναι προδιαγεγραμμενο και αυτο με την σειρα του δημιουργει τεραστια ερωτηματα !!!!!)

κυκλος ?ισως αλλα εχει πλακα !!! χαχα

[

]

17/12/2009, 17:50:58
Φιλε Εαρινέ, αυτό προσπαθώ να πω...Αν δεν με καταλαβαινεις, λέω, διαβασε όποιο αρχαίο κείμενο, για να δεις τι θα καταλάβεις απο κει..Γιατί εγώ, λέω, έτσι μιλάω...Όπως οι πρόγονοι μου....
Ο φίλος makfor γράφει ότι όλοι οι ανθρωποι είναι ίδιοι,λέω κι έσπευσες να συμφωνήσεις, όταν σε προηγούμενη δική μου αναφορά στην ίδια αρχή, την απέρριψες, με τόνο,για να δειξεις την διαφορά μας.Λίγο μετά την αποδέχτηκες, για να φανεί ότι συμφωνείς με τους άλλους....Αυτή την απόδειξη εννοούσα....Κι είναι παιδική η αντίδραση....
Όσο για το που δεν χρησιμοποίησα θρησκευτικούς όρους, αν κοιτάξεις στα ....μη θρησκευτικά θέματα, θα δεις ότι δεν χρησιμοποιώ θρησκευτικούς όρους..
Λες να το κάνω στα θρησκευτικά θέματα,γιατι μιλάμε για ...θρησκείες;...Λές;
Υγιέστατα, ο φίλος makfor, δέχεται ότι δεν μπορεί να κρίνει άλλες
νοοτροπίες, που δεν είναι δικές του..
Εσύ,δεν μασάς πουθενά....Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω...Δείχνεις
αντίδραση, στο ξανατονίζω...Δεν έχει να κανει με διάλογο και αναζήτηση γνώσης αυτό...
17/12/2009, 19:13:58
quote:

Φιλε Εαρινέ, αυτό προσπαθώ να πω...Αν δεν με καταλαβαινεις, λέω, διαβασε όποιο αρχαίο κείμενο, για να δεις τι θα καταλάβεις απο κει..Γιατί εγώ, λέω, έτσι μιλάω...Όπως οι πρόγονοι μου....
Ο φίλος makfor γράφει ότι όλοι οι ανθρωποι είναι ίδιοι,λέω κι έσπευσες να συμφωνήσεις, όταν σε προηγούμενη δική μου αναφορά στην ίδια αρχή, την απέρριψες, με τόνο,για να δειξεις την διαφορά μας.Λίγο μετά την αποδέχτηκες, για να φανεί ότι συμφωνείς με τους άλλους....Αυτή την απόδειξη εννοούσα....Κι είναι παιδική η αντίδραση....
Όσο για το που δεν χρησιμοποίησα θρησκευτικούς όρους, αν κοιτάξεις στα ....μη θρησκευτικά θέματα, θα δεις ότι δεν χρησιμοποιώ θρησκευτικούς όρους..
Λες να το κάνω στα θρησκευτικά θέματα,γιατι μιλάμε για ...θρησκείες;...Λές;
Υγιέστατα, ο φίλος makfor, δέχεται ότι δεν μπορεί να κρίνει άλλες
νοοτροπίες, που δεν είναι δικές του..
Εσύ,δεν μασάς πουθενά....Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω...Δείχνεις
αντίδραση, στο ξανατονίζω...Δεν έχει να κανει με διάλογο και αναζήτηση γνώσης αυτό...

Λοιπόν φίλε μου..

Για να τα βάλουμε σε τάξη..

Καταστατικά -εν τη γενέσει τους- οι άνθρωποι ως προς την δομή και λειτουργικότητα ασφαλώς και είναι ίδιοι...

Στην πορεία όμως και όσο εγγράφεται ο κώδικας πεποιθήσεών τους..αρχών και θέσεων ζωής διαφέρουν ριζικά ως προς τον τρόπο που συμπεριφέρονται...σκέπτονται και ενεργούν...

Όσες υπάρξεις υπάρχουν σε τούτο τον κόσμο άλλες τόσες δηλωμένες θέσεις ζωής υπάρχουν...διαφορετικές...άλλες λιγότερο άλλες πολύ περισσότερο και άλλες που έχουν χαώδεις διαφορές..!

Είναι διαφορετικό πράγμα ο ψυχολογικός χαρακτήρας και άλλο η καταστατικότητα του ανθρώπου και αν διαβάσεις προσεκτικά , όλα όσα έχω καταθέσει μέχρι σήμερα...συμφωνούν με τα όσα λέω και σήμερα μέχρι "κεραίας" ..,δεν είναι ίδιοι όλοι οι άνθρωποι ως προσωπικότητες και ως ψυχολογικοί χαρακτήρες ...για την ακρίβεια μπορεί να μην έχουν και καμμιά σχέση..

Εκείνο που λέω και θα το ξανα-πώ είναι ότι καταστατικά ως προ την δομή τους είναι ίδιοι..όπως και οι υπολογιστές για να σε βοηθήσω να καταλάβεις..μπορεί να έχουν το ίδιο λειτουργικό πρόγραμμα...μα σαν τους ανοίξεις ...έχουν διαφορετικά επι μέρους προγράμματα και τα οποία εγκατέστησε ο κάθε χρήστης και προβάλλουν τα ενδιαφερόντά του ...

Το λειτουργικό είναι ένα εργαλείο που χρειάζεται δεδομένα για να αρχίσει να τα επεξεργάζεται ...δεν φέρει δεδομένα απο τον κατασκευαστή του...

Έτσι και ο εγκέφαλος θα αρχίσει να επεξεργάζεται , για το τι είναι καλό ..κακό..σωστό ή λάθος , σύμφωνα με τον κώδικα πεποιθήσεων που έχει υιοθετήσει ή του έχει επιβληθεί ως σωστός και εκεί υπάρχει μια άβυσσος που χωρίζει τους ανθρώπους..ως προς το "σκέπτεσθαι" αλλα και το "πράττειν"!

Έγινα σαφής τώρα???

soul