- ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΠΛΑΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ? - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Και τόση σκέψη που έχεις αποκομήσει από όλα αυτά!!!!! σίγουρα δε σου περισεύει να μας δανίσεις λίγο?
macedon:
Η γνώση ούτε χαρίζεται ούτε δανείζεται. Κατακτιέται. Προσπάθησε και συ και... πού ξέρεις; Μπορεί και να σ'αρέσει.
europaios:
http://www.apologitis.com/gr/ethnic.htm
-Φυσκά και μου αρέσει!''Ευτυχώς που υπάρχει και το ΙΝΤΕΡΝΕΤ''
-Εσένα σ' αρέσει η γνώση! πιο πολύ ή το χρήμα! από την πώληση ενός βιβλίου? Γιατί εάν σου άρεσε μόνο η γνώση δε θα την πούλαγες! απλά θα τη χάριζες! Λες όμως η γνώση ούτε χαρίζεται ούτε δανείζεται! Κατακτιέται!!
-Με πόσο macedon θα κατακτήσω τις γνώσεις σου με 10, 20, 30 ΕΥΡΩ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
europaios2
Μάλον δεν είμαι σκεπτόμενος άνθρωπος!
macedon:Συ είπας!
europaios2
Να λοιπόν και συγγραφέας!! Δεν το είχες σκεφτεί!!!!
macedon:
To είχα. Το βιβλίο μου με τον τίτλο "Απόλλων" είναι στις διορθώσεις
europaios2:
-Μα μάντης είμαι?
-Αλήθεια για πιον Απόλλων? το διαστημόπλοιο? ή για το Θεό Απόλλων? Δε φαντάζομαι να είναι κανά κουτσομπολίστικο! Να γράφει για τίποτα παράνομους έρωτες του Θεού ή για τα γλεντια ως Θεός Διόνυσος!
europaios2
- Γιατί πολύ απλά η εκκλησία ήταν παντα μπροστά στους αγώνες!
macedon: Θα μπορούσες να μας εξηγήσεις τουλάχιστον τι εννοείς μ'αυτό;
Και συγκεκριμένα:
1. Ποιά εκκλησία ήταν μπροστά στον αγώνα του 21;
2. Πώς; Με ποιόν τρόπο;
3. Πού το στηρίζεις;
europaios2:
Μερικοί υποστηρίζουν ότι δεν έλαβε μέρος στον ξεσηκωμό αλλά ορισμένα γεγονότα συνηγορούν στο αντίθετο. Ο Γρηγόριος από Πατριάρχης της Κων/πόλεως αφού παραιτήθηκε από τον Πατριαρχικό θρόνο (10 Σεπτεμβρίου 1808) θα ταξιδέψει και 2η φορά για το άγιο Όρος. Ο χρόνος της 2ης παραμονής του εκεί συμπίπτει με την ίδρυση της Φιλικής Εταιρίας. Ο Ιωαν. Φαρμάκης (1752-1821), ο ηρωικός υπερασπιστής της Μονής Σέκου, πήγε να τον ενημερώσει και να τον μυήσει. Ο πρώην Πατριάρχης αρνήθηκε να δώσει τον όρκο των Φιλικών με το περιλάλητο εκείνο «Εμένα μ’ έχετε που μ’ έχετε, αν αποκαλυφθεί το όνομά μου στους καταλόγους της εταιρίας θα κινδυνεύσει ολόκληρο το έθνος». Ευχήθηκε με την καρδιά του και ευλόγησε τα έργα της εταιρίας. Η διστακτικότητά του οφείλεται στην θέση του όπως το ίδιο συνέβηκε και στην περίπτωση του Καποδίστρια αργότερα. Στις 14 Δεκεμβρίου του 1819 καλείται για τρίτη φορά στον οικουμενικό θρόνο οπότε η Φ.Ε. έχει ανδρωθεί και επεκταθεί σε όλο τον Ελλαδικό χώρο. Είναι ο πραγματικός αλλά ανώνυμος αρχηγός της. Οι διάφορες ενέργειές του, το κιβώτιο του ελέους, η συλλογή χρημάτων, η αποστολή τους για την δήθεν ανίδρυση σχολείων, οι επιστολές του προς επισκόπους και οι συσκέψεις του (όπως με τους Σπετσιώτες Πλοιάρχους που τους καλεί στο Πατριαρχείο για να μιλήσουν το φανερώνουν). Με την έκρηξη της επαναστάσεως στις Παρδουνάβιες Ηγεμονίες αναγκάζεται να απολύσει φρικτό αφορισμό το οποίο μυστικά ανακαλεί. Ακολουθεί η εξέγερση του Μοριά όπου το Πάσχα στις 11 Απριλίου του 1821 κηρύσσεται έκπτωτος του θρόνου κα, ως «άπιστος και επίβουλος» και συλλαμβάνεται. Τις απογευματινές ώρες απαγχονίζεται στην μεσαία πύλη των Πατριαρχείων. Στο στήθος του καρφώθηκε ο «Γιαφτάς», η καταδικαστική εις βάρος του απόφαση, ανέγραφε ότι εκτελείται διότι: «διαπιστώθι ότι ων ο ίδιος Μωραΐτης, ενέχεται τα μέγιστα εις τα ήδη υπό τίνων παραπλανημένων αφρόνων ληστών εκ του πληθυσμού των Ραγιάδων της εν Πελοποννήσου Διοικήσεως Καλαβρύτων, διαπραχθέντα αντίθετα προς την υπακοήν κακουργήματος». Αυτό αναφέρεται εις το έργο «Η επανάστασης του 1821 από τα Τουρκικά αρχεία» του Μοσχόπουλου. Το αυτό γράφει τόσο ο Τρικούπης όσο και ο Φίλεϊ. Το αυτό επίσης αναγράφει η αγγλική εφημερίδα «Μόρνινγκ Κρόνικλ» της 14ης Ιουλίου του 1821 αναδημοσιεύοντας ανταπόκριση εφημερίδων της Φρανκφούρτης στην Κωνσταντινούπολη..
Αφού έμεινε κρεμασμένος για 3 ημέρες ρίπτεται το σώμα του στην θάλασσα του Γαλατά. Στις 16 ανασύρεται μυστικά στο καράβι του Κεφαλλονίτη Πλοιάρχου Παπαδόπουλου Σκλάβου και μεταφέρεται στην Οδησσό όπου στις 16 Ιουνίου θάβεται με τιμές. Όπου εκεί έμεινε για 50 χρόνια.. Τον Απρίλιο του 1871 γίνεται η ανακομιδή των λειψάνων. Το παράξενο είναι ότι ο Σουλτάνος ζήτησε να μείνει στην πόλη επειδή ο Πατριάρχης ήταν τούρκος υπήκοος αλλά ο αυτοκράτορας της Ρωσίας Αλέξανδρος δήλωσε ότι το είχε υποσχεθεί στον βασιλιά Γεώργιο Α’ Το λείψανο τέθηκε σε μαρμάρινη λάρνακα, σήμερα ασημένια στον ναό της Μητροπόλεως της Πρωτεύουσας. Την επόμενη χρονιά, στις 25 Μαρτίου του 1872 έγιναν τα αποκαλυπτήρια προ του Πανεπιστημίου ανδριάντα του και ο Βαλαωρίτης τόνισε… «Χτυπάτε Πολέμαρχοι, μη λησμονείτε το σχοινί, παιδιά του Πατριάρχη». Στις 8 Απριλίου του 1921 έγινε ο καθαγιασμός του ως οσιομάρτυρας από την ιερά Σύνοδο της εκκλησίας και η μνήμη του εορτάζεται στις 10 Απριλίου κάθε χρόνο.
Για να τα προδεί κανείς αυτά δεν χρειαζόταν να έχει μυαλό πιο πολύ από το μέτριο. Γι’ αυτό και ο Γρηγόριος τάχθηκε με σταθερότητα και αποφασιστικότητα εναντίον της Επαναστάσεως για να σωθεί η Ρωμιοσύνη από την ολοκληρωτική εξόντωση.Και ενεργώντας φαναριώτικα έριξε στάχτη στα μάτια του Σουλτάνου: αφοριστικά κατά της επανάστασης. Τα έγραψε και για τους Έλληνες, να ησυχάσουν. Και κυρίως για τον Σουλτάνο να τα διαβάσει και να καλμάρει. Και κάλμαρε με πολύ λίγες -σχετικά- σφαγές στην Πόλη.
Οι Πατριάρχες Θεόληπτος και Ιερεμίας Α΄ έκαναν για την σωτηρία του Γένους μας ψεύτικους όρκους. Ο Πατριάρχης Γρηγόριος έβγαζε ψεύτικα αφοριστικά -στάχτη στα μάτια του Σουλτάνου- για τον ίδιο λόγο. Ο ίδιος ο Αλέξανδρος Υψηλάντης παρότι ήταν ευσεβέστατος δεν τα έλαβε καθόλου υπ’ όψιν του. Δεν ταράχτηκε. Ούτε κάκιωσε εναντίων του Πατριάρχη. Τον συμπόνεσε. Ορίστε τι έγραφε στους Σουλιώτες: «Ο Πατριάρχης βιαζόμενος υπό της Πόρτας σας στέλνει αφοριστικά και εξάρχους παρακινώντας σας να ενωθήτε με την Πόρταν. Εσείς όμως να τα θεωρείται αυτά ως άκυρα, καθότι γίνονται με βίαν και δυναστείαν και άνευ της θελήσεως του Πατριάρχου». Αλλά και αργότερα, όταν το στράτευμά του είχε πλέον διαλυθεί, ο Αλ. Υψηλάντης όχι μόνο δεν απέδωσε την καταστροφή του στον αφορισμό αλλά με ημερήσιά του διαταγή 8.6.21 απεκύρηξε τους στρατιώτες του, που δεν επέμειναν στον αγώνα, να εκδικηθούν «το ιερόν αίμα των κατασφαγέντων απανθρώπως κορυφαίων «υπουργών» της θρησκείας: πατριαρχών (Γρηγορίου Ε΄ και Κυρίλλου ΣΤ΄), αρχιερέων και μυρίων άλλων αθώων αδελφών» (Σπ. Τρικούπη, Ιστορία της Ελλην. Επαναστάσεως, τόμος Α΄, σελ.128).
Στην Ιστορία του Τρικούπη (Τομ. Α΄) όποιος θέλει μπορεί να δει:
Α) Το πλήρες κείμενο των αφοριστικών, όπου ο Πατριάρχης αναφέρει ξεκάθαρα, ότι ο πρέσβης της Ρωσίας του απέκλεισε ρητά κάθε ενίσχυση προς τους επαναστάτες.
Β)Τα κείμενο του διατάγματος του Τσάρου, που καταδίκαζε την Επανάσταση και άφηνε τον Σουλτάνο ελεύθερο να σφάξει τους Ρωμιούς.
Γ) Το διάταγμα του Σουλτάνου, με το οποίο επαύθη ο τρίτος κατά σειρά μέγας Βεζύρης Μπεντερλή Αλήπασας, «επειδή ηθέλησε να φεισθή της ζωής των Ελλήνων», και διορίστηκε ο Σαλήχπασας. Γιατί επαύθη ο Αλήπασας; «Επειδή ετόλμησε να εναντιωθεί εις την τιμωρίαν του αξιοκαταφρόνητου τούτου Έθνους (των Ρωμιών)»!
Και μετά, σου λένε έκανε άσχημα ο Πατριάρχης που κοπάνησε μερικές κατάρες στον αέρα και έβαλε τον Σουλτάνο να κυνηγάει μόνο τους «ενόχους» (άντε πιάσε τους αν μπορείς!) Και αντί να του στήσουν και άλλο ένα άγαλμα, στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτου αυτή τη φορά, ζητούν να φύγει το άγαλμα του από τον χώρο του Πανεπιστημίου! Ανεύθυνοι και ακαταλόγιστοι.
Γιατί;
Επειδή είχε την ατυχία να είναι Πατριάρχης. Και τι; Πατριάρχες θα έχουμε για πρότυπα; Αστείο πράγμα! Έξω λοιπόν!
-Όπως αποδεικνύεται φίλοι μου το κίνητρο του συγκεριμένου μέλους του Forum είναι το χρήμα!!!!!!!!!!!!!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
--ΚΑΫΜΕΝΕ ΓΙΕ ΜΟΥ ΤΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ!!!!!!
Edited by - europaios2 on 01/11/2007 11:24:18
quote:
europaios2
-η εκκλησία ήταν παντα μπροστά στους αγώνες!-Άρα για σας εκκλησία είναι το Πατριαρχείο.
-Αυτοί λοιπόν δεν είναι η Εκκλησία του Χριστού, δεν είναι ο λόγος του Θεού!, είναι η Εκκλησία του αντίχριστου, είναι οι σύγχρονοι φαρισαίοι!
-κατηγορείται η Ορθοδοξία για τις όποιες μειοδοτικές πράξεις μέρους του Ιερατείου και ανεξαρτήτου βαθμού!
-Έτσι λοιπόν θα πρέπει το Ιερατείο να είναι και να δίνει πάντα το καλό παράδειγμα! Δυστυχώς όμως σε καθημερινή βάση θυμίζουν όλο και πιο πολύ τους τότε φαρισαίους! Και τότε και επί Τουρκοκρατίας αλλά και σήμερα αρκετοί σε όλες τις βαθμίδες είναι διεφθαρμένοι, είναι σάπιοι!
-Ο Γρηγόριος από Πατριάρχης της Κων/πόλεως...
Μήπως είσαι σε μια σύγχιση; Μας λες ότι "η εκκλησία ήταν πάντα μπροστά στους αγώνες" αλλά "εκκλησία δεν είναι το ιερατείο αλλά κάτι άλλο", το ιερατείο είναι φαρισαίοι, η εκκλησία τελικά είναι ο λόγος του θεού (ο λόγος του θεού ήταν μπροστά στους αγώνες;) αλλά ο πατριάρχης που ήταν το ιερατείο και άρα δεν ήταν εκκλησία, αλλά ήταν η εκκλησία χωρίς να είναι όμως η εκκλησία όπως είπες παραπάνω...
quote:
europaios2http://www.apologitis.com/gr/ethnic.htm
Α, καλά. ![]()
Το να ενημερώνεται κανείς από τον απολογητή ή από το oodegr για θέματα ιστορίας είναι σα να αγοράζει κρύσταλλα από τους γύφτους.
quote:
europaios2
-Φυσκά και μου αρέσει!''Ευτυχώς που υπάρχει και το ΙΝΤΕΡΝΕΤ''
Ακόμη κι έτσι θα ήταν ωφέλιμο για σένα αν πήγαινες στις πρωτογενείς πηγές και δεν σου ήταν αρκετή η παπαγαλία αυτών που διάβασε κάποιος άλλος και που σου λέει ότι έτσι ήταν.
Για το Γρηγόριο του Ε΄ υπάρχει ολόκληρο (και πληρέστατο μπορώ να πω) σχετικό θέμα. Μπορείς να το διαβάσεις και ίσως αποκομίσεις κάτι, όπως αποκόμισα και γω και πολλοί άλλοι εδώ μέσα, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και αρχικής τοποθέτησης.
Μόνο μερικά σχόλια στα γραφόμενά σου, όπως τα ξεσήκωσες από τον απολογητή και το oodegr χωρίς να μπεις στον κόπο να το επιβεβαιώσεις.
Οχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί ο διάλογος (λέμε τώρα) μαζί σου είναι από τις ελάχιστες διασκεδάσεις που μου επιτρέπει το φορτωμένο μου πρόγραμμα.
quote:
europaios2
ο Αλ. Υψηλάντης όχι μόνο δεν απέδωσε την καταστροφή του στον αφορισμό αλλά με ημερήσιά του διαταγή 8.6.21 απεκύρηξε τους στρατιώτες του, που δεν επέμειναν στον αγώνα, να εκδικηθούν «το ιερόν αίμα των κατασφαγέντων απανθρώπως κορυφαίων «υπουργών» της θρησκείας: πατριαρχών (Γρηγορίου Ε΄ και Κυρίλλου ΣΤ΄), αρχιερέων και μυρίων άλλων αθώων αδελφών» (Σπ. Τρικούπη, Ιστορία της Ελλην. Επαναστάσεως, τόμος Α΄, σελ.128).
Στον Α΄ τόμο και στη σελίδα 128 της "Ιστορίας της Ελληνικής Επαναστάσεως υπάρχει ο όρκος των Υδραίων ναυτικών και οι επιχειρήσεις του στόλου, όπως μπορείς να δεις και μόνος σου, και δεν υπάρχει καμία αναφορά ούτε σε Υψηλάντη ούτε σε Γρηγόριο πασά. Το σκανάρισα μόνο για σένα.

quote:
europaios2
Στην Ιστορία του Τρικούπη (Τομ. Α΄) όποιος θέλει μπορεί να δει:
Πού ακριβώς μπορούμε να τα διαβάσουμε αυτά; Δώσε μας κάποια σελίδα μην ψάχνουμε όλο το βιβλίο πάνω κάτω βρε αδερφέ. Είναι και παλιά τα βιβλία, χαλάνε εύκολα. Γι'αυτό μερικοί γνωστοί μου (ίσως και συ), ούτε τα αγοράζουν αλλά και αν τα αγοράσουν, τα βάζουν σε ασφαλές μέρος: Κάτω από το τραπέζι για να μην κουνάει που είναι κουτσό.
quote:
europaios2
Επειδή είχε την ατυχία να είναι Πατριάρχης.
Ε, όχι και ατυχία αδελφέ. Εδώ όλοι φιλούσαν κατουρημένες ποδιές για να γίνουν πατριάρχες. Να πεσκέσια, να δώρα στο Σουλτάνο, να μπαξίσια (θα μου πεις αυτά για να τα βγάλει ο πατριάρχης φορολογούσε τους σκλαβωμένους Ελληνες, αλλά δε βαριέσαι. Οπως είπες, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα).
Ακου έκεί ατυχία! Με τα αφορολόγητά τους, με το βαθμό του πασά που απονεμόταν σε όλους τους πατριάρχες, με τους γενιτσάρους για προσωπική φρουρά, ατυχία το λες εσύ;
Τώρα βέβαια καμιά φορά τυχαίνει το αφεντικό να θυμώσει, άμα ο υπάλληλος (πατριάρχης) δεν κάνει καλά τη δουλειά του και δεν κρατάει τους Ελληνες υπόδουλους, αλλά τι να κάνουμε. Τα'χει αυτά το επάγγελμα.
quote:
europaios2
Όπως αποδεικνύεται φίλοι μου το κίνητρο του συγκεριμένου μέλους του Forum είναι το χρήμα!!!!!!!!!!!!!
Το χρήμα και το σεξ, κυρίως το δεύτερο. Δεν κατάλαβα βέβαια, κίνητρο για ποιό πράγμα, αλλά συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

macedon
quote:
Φίλε γιαπετ!
-Έχω γράψει και σε άλλο μήνυμα μου, τι θεωρώ Εκκλησία.
- Εκκλησία λοιπόν θεωρώ το λόγο του Θεού τα λόγια του Χριστού τις πράξεις και τα έργα των Αποστόλων. Θεωρώ τα όσα πρεσβεύει η Ορθοδοξία ως δόγμα.
- Τους παπάδες- δεσποτάδες κ.λ.π. δηλαδή το Ιερατείο τους θεωρώ ως όργανα, ως εκπροσώπους που πρέπει να συνεχίσουν ή να διατηρήσουν το έργο του Χριστού και απαραίτητους για την τέλεση κάποιων μυστηρίων καθώς και της Θείας λειτουργίας.
Αυτή είναι δική σου εξήγηση, φίλε. Και είναι σεβαστή.
Εγώ γνωρίζω ότι εκκλησία είναι το σύνολο, η κοινωνία των χριστιανών όλων των εποχών, οργανωμένο σύνολο χριστιανών που ακολουθούν το ίδιο δόγμα ή που υπάγονται στην ίδια θρησκευτική ηγεσία.
Διότι άν ήταν αυτό που λες, μόνο και όχι και το σύνολο των προσώπων, δεν θα ίσχυαν όροι, όπως, ανατολική ορθόδοξη εκκλησία, αρμενική εκκλησία, ρωμαιοκαθολική εκκλησία κλπ.
Στο σχίσμα των εκκλησιών τί έγινε;
Χωρίστηκε ο λόγος του χριστού;
Στις αρχαίες κοινωνίες, η εκκλησία του δήμου, ήταν η συνέλευση όλων των πολιτών.
quote:
-Αυτός είναι ο ρόλος τους! Είναι ένα μέρος της Εκκλησίας! Όχι όμως η Εκκλησία!
Μπράβο! Τώρα το διόρθωσες...
quote:
-Είναι σα να παίρνεις ταξί να πας σπίτι σου! Το σπίτι σου είναι η Εκκλησία και ο ταξιτζής ο παπάς. Θα με πειράξει εάν ο συγκεκριμένος ταξιτζής μάθω ότι είναι αλήτης και την επόμενη φορά θα πάρω άλλο ταξί! Στο σπίτι μου όμως θα φτάσω ακόμη και με τα πόδια!
Σαφώς και θα με πειράξει, αν προσπαθήσει να με κλέψει.
Θα σου πω κι εγώ ένα παράδειγμα, μια και αρχίσαμε τις παραβολές.
Ας υποθέσουμε ότι σε πονάει το κεφάλι σου ( χρησιμοποιώ το κεφάλι, αφού μιλάμε για το ιερατείο που είναι η κεφαλή της εκκλησίας σου, τους φαρισαίους, όπως τους λες), δεν ασχολείσαι μ’ αυτό επειδή το υπόλοιπο σώμα σου είναι καλά;
Ή προσπαθείς να το γιατρέψεις για να μην γίνει αφορμή να αρρωστήσεις ολόκληρος;
Κι αν συμβεί αυτό, θα σου φταίει κάτι άλλο πλην του ότι εσύ δεν έκανες τίποτε για να γίνεις καλά;![]()
![]()
quote:
-Έτσι λοιπόν θα πρέπει το Ιερατείο να είναι και να δίνει πάντα το καλό παράδειγμα! Δυστυχώς όμως σε καθημερινή βάση θυμίζουν όλο και πιο πολύ τους τότε φαρισαίους! Και τότε και επί Τουρκοκρατίας αλλά και σήμερα αρκετοί σε όλες τις βαθμίδες είναι διεφθαρμένοι, είναι σάπιοι! Έτσι σήμερα στις μέρες μας η εκκλησία με τη στάση αυτών των ρασοφόρων βάλλεται πρώτα εκ των έσω! Είναι γεγονός ότι για να γίνει κάποιος Επίσκοπος πρέπει να ανήκει στην τάδε ομάδα!
Συμφωνούμε απόλυτα.
quote:
-Ο καημένος όμως ο Χριστός δεν ήρθε στη γη για να φτιάξει τέτοιες ομάδες! Δεν μπήκε στα Ιεροσόλυμα πάνω σε ένα άσπρο άλογο με χρυσά γκέμια! Μ’ ένα γάιδαρο μπήκε! Πόσο λοιπόν θα θλίβεται βλέποντας να κατακλύζουν την Εκκλησία του, χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότεροι φαρισαίοι!
Αφού καταφέρεσαι συνεχώς εναντίον των αρχιερέων, συμπεραίνω πως θα ξέρεις πόσο λίγο τους ενδιαφέρει ο λόγος του χριστού και το ότι συνεχίζουν ακάθεκτοι και ατιμώρητοι, επί 1700 χρόνια, κάτι σημαίνει...
quote:
-Πιστεύω να έλυσα την απορία σου! Και να καταλάβεις γιατί είναι ανάγκη να είσαι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεσαι στη λέξη Εκκλησία!
Εγώ είμαι προσεκτικός και φαίνεται απ’ τα μηνύματά μου.
Εσύ είσαι, όταν αφήνεις ένα σάπιο (κατά τα λεγόμενά σου) κομμάτι της, να εξελίσσεται σε γάγγραινα και μάλιστα να αδιαφορείς γι αυτό;
quote:
-Εσένα τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν καθάρισα? Μπορώ εγώ να θεσπίσω νόμους? Μπορείς εσύ? Δεν κάνω αγγαρεία κάνω επιλογή βάση του δικού μου σκεπτικού για το τι συμφέρει καλύτερα κάθε φορά την πατρίδα!
Αξιοπρόσεκτη άποψη!!!
quote:
-Γιατί? Γνωρίζω εκ των προτέρων εάν θα με απογοητεύσουν ή όχι? Δε διαθέτω μαντικές ικανότητες! Όταν με απογοητεύουν στρέφομαι κάπου αλλού! Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού εστί!
Χμ... πόσο μάλλον το... κατ’ εξακολούθησιν.
quote:
-Αν και δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να διαβάσω προσεκτικά και όλες τις σελίδες σχετικών με την Εκκλησία θεμάτων, αυτό που έχω εισπράξει είναι μία φούλ επίθεση στην Εκκλησία χωρίς να γίνεται περιορισμός της επίθεσης στο Ιερατείο. Άρα ή ο δέκτης ή ο πομπός φταίει ή και οι δύο! Εσύ τι λές?
Αν ο δέκτης είναι οι πιστοί και ο πομπός οι αυτόκλητοι αντιπρόσωποι του Γιαχβέ, τότε φταίνε και οι δύο.![]()
![]()
Υ.Γ. Υπέκυψα στον πειρασμό και είμαι πάλι, εκτός θέματος, όμως έπρεπε να εκφράσω αυτά που είχα να πω.![]()
![]()
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Είναι τόσο δύσκολο να χαλιναγωγήσουμε λίγο τις όποιες διασπαστικές τάσεις που μπορεί να μας καταβάλλουν όταν συμμετέχουμε σε ένα θέμα;
Αν μη τι άλλω, το να παραμένουμε στα πλαίσια του θέματος είναι δείγμα σεβασμού τόσο ως προς τον θεματοθέτη όσο κι ως προς τους υπόλοιπους συμμετέχοντες/αναγνώστες.
Για να μπαίνουμε στην "τάξη" λοιπόν γιατί the break has come to an end... ![]()

In anticipation of my resurrection...
Αναρωτιώμουνα τι ώφελος λοιπόν θα είχαν τα παιδιά μας άμα μάθαιναν την ιστορία όπως συνέβη και όχι όπως μας την πασάρουν...
Ήρθε στο νου μου εκείνη η εποχή που διδασκόμουνα την βυζαντινή ιστορία. Θυμάμαι το κεφάλαιο με την τελευταία νύχτα πριν την άλωση της Πόλης, με τους βυζαντινούς στρατιώτες όλο κατάνιξη μέσα στην Αγία Σοφία να παίρνουν την ευλογία για τον υπέρτατο αγώνα. Και μετά η μάχη μέχρι εσχάτων.... Ήταν πολύ συγκινητικές οι εικόνες που μου είχαν αποτυπωθεί, οι ένδοξοι πρόγονοί μας σε μια άνιση μάχη... Οι καταραμένοι οι Οθωμανοί.......
Ε λοιπόν, τώρα σκέφτομαι πως άμα αντί να φαντάζομαι εκείνες τις συγκινητικές και ηρωικές στιγμές διάβαζα ότι τα λαμόγια την είχανε κάνει για τα μοναστήρια και την πόλη την κρατάγανε ξένοι μισθοφόροι, ε μάλλον τότε θα είχα μια πολύ διαφορετική αντιμετώπιση των καταστάσεων. Αν αντί για σκηνές τύπου Lord Of the Rings με τους γενναίους υπερασιστές της Πόλης, γνώριζα την λαμογιά και την σαπίλα που υπήρξε στο βυζάντιο (που τελικά μόνο συνέχεια του ελληνισμού δεν υπήρξε), ίσως τελικά να μην μου γεννιόταν αυτό το μίσος για τους τούρκους. Γενικά όλη η ιστορία μας είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μισούμε θανάσιμα τους Τούρκους. Και οι γερμανοί μας πήδηξαν, δεν υπάρχει τετοιο μίσος όμως, ίσα ίσα που τους αγαπάνε κι όλας...
Θέλει ψάξιμο αυτή η κουβέντα, υπάρχουν πολλά λέπτα ζητήματα και ισορροπίες....
-Συνοψίζω. Εκκλησία δεν είναι το Ιερατείο! το Ιερατείο είναι μέρος της Εκκλησίας!
-Εάν το σύνολο ή μέρος του Ιερατείου νοσεί και καταφέρεται είτε εις βάρος της πατρίδας, είτε εις βάρος της ίδιας της Εκκλησίας φυσικά και θέλει το ξερίζωμα αυτών των στοιχείων-ανθρώπων που ενεργούν κατ΄αυτόν τον τρόπο! Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει φυσικά να αντιμετωπίζονται τα πάντα! Δε διαφωνεί κανείς σε αυτό!
-Η αγάπη πρως την πατρίδα πρέπει να υπερέχει! Η δράση που οδηγεί στη θωράκιση της πρέπει να προάγεται, η δράση πάλι που μπορεί να οδηγήσει σε παράλογες κόντρες μίση και διχασμούς, πρέπει να εντοπίζεται και να
απομονώνεται!
-Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται! Εάν δεν παραδειγματιστούμε από τα λάθη του παρελθόντος και τα επαναλάβουμε είτε παρασυρόμενοι, είτε εσκεμένα για ίδιο (οικονομικό) όφελος μη βλέποντας το λύκο! γινόμαστε γρανάζια στο στομαχι του και στο τέλος θα μας φάει!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
quote:
Κάνω μια απόπειρα να ξαναμπεί η κουβέντα μας στο θέμα, γιατί τα τελευταία ποστ αφορούν θέματα που υπάρχουν ήδη σε άλλη κατηγορία.Αναρωτιώμουνα τι ώφελος λοιπόν θα είχαν τα παιδιά μας άμα μάθαιναν την ιστορία όπως συνέβη και όχι όπως μας την πασάρουν...
Ήρθε στο νου μου εκείνη η εποχή που διδασκόμουνα την βυζαντινή ιστορία. Θυμάμαι το κεφάλαιο με την τελευταία νύχτα πριν την άλωση της Πόλης, με τους βυζαντινούς στρατιώτες όλο κατάνιξη μέσα στην Αγία Σοφία να παίρνουν την ευλογία για τον υπέρτατο αγώνα. Και μετά η μάχη μέχρι εσχάτων.... Ήταν πολύ συγκινητικές οι εικόνες που μου είχαν αποτυπωθεί, οι ένδοξοι πρόγονοί μας σε μια άνιση μάχη... Οι καταραμένοι οι Οθωμανοί.......
Ε λοιπόν, τώρα σκέφτομαι πως άμα αντί να φαντάζομαι εκείνες τις συγκινητικές και ηρωικές στιγμές διάβαζα ότι τα λαμόγια την είχανε κάνει για τα μοναστήρια και την πόλη την κρατάγανε ξένοι μισθοφόροι, ε μάλλον τότε θα είχα μια πολύ διαφορετική αντιμετώπιση των καταστάσεων. Αν αντί για σκηνές τύπου Lord Of the Rings με τους γενναίους υπερασιστές της Πόλης, γνώριζα την λαμογιά και την σαπίλα που υπήρξε στο βυζάντιο (που τελικά μόνο συνέχεια του ελληνισμού δεν υπήρξε), ίσως τελικά να μην μου γεννιόταν αυτό το μίσος για τους τούρκους. Γενικά όλη η ιστορία μας είναι γραμμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μισούμε θανάσιμα τους Τούρκους. Και οι γερμανοί μας πήδηξαν, δεν υπάρχει τετοιο μίσος όμως, ίσα ίσα που τους αγαπάνε κι όλας...
Θέλει ψάξιμο αυτή η κουβέντα, υπάρχουν πολλά λέπτα ζητήματα και ισορροπίες....
-Είναι απαραίτητο να μάθουν για τη διαφθορά. Εξάλου η διαφθορά είναι επίκαιρη στις μέρες μας και σε όλους τους θεσμούς! Τα παράγωγα της διαφθοράς είναι υπεύθηνα για την κατάντια της χώρας μας!
-Όσο για τους Τούρκους, το μίσος δεν απορέει από τα βιβλια της Ιστορίας, αλλά από την πραγματικότητα! Αυτοί μας είχαν σκλαβώσει για 400 χρόνια και αυτοί είναι που επιβουλεύοντε τα εδάφη μας! και όχι οι Γερμανοί!
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!
Edited by - europaios2 on 02/11/2007 10:55:34
Όταν εκτός του ότι τα παιδιά μας δεν διδάσκονται την πραγματική ιστορία , η παιδεία μας αυτή τη στιγμή έχει τα χάλια της , στην ουσία έπαψε να παρέχεται δωρεάν γιατί την εξεταστέα ύλη που θα έπρεπε να διδάσκονται τα παιδιά μας μέσα στις σχολικές αίθουσες πρέπει να πληρώσουν για να τη μάθουν στις αίθουσες των φροντιστηρίων .
Όταν πολλά σχολικά κτίρια είναι σε άθλια κατάσταση , χωρίς βιβλιοθήκες , χωρίς βιβλία και καθηγητές , χωρίς βοηθήματα διδασκαλίας , και χωρίς ηλεκτρονικούς υπολογιστές , όταν προ εξηκονταετίας στο εξωτερικό από το δημοτικό εκάναμε ορισμένα μάθηματα με τη βοήθεια κινηματογραφικής προβολής μέσα στην τάξη , και είχαμε αίθουσα αμφιθεάτρου στο γυμνάσιο για τα πειράματα της φυσικής και της χημείας .
Όταν η Ελληνική γλώσσα υποβαθμίζεται με την βοήθεια και της γλωσσοκτόνας κατά την γνώμη μου γραμματικής του Τριανταφυλίδη , και οι εκάστοτε κυβερνώντες εθνοπατέρες εθελοτυφλούν στα προβλήματα της παιδείας , περί άλλων τυρβάζουν και προσπαθούν με τις π--δές να βάψουν αυγά .
Τι εικόνα θα σχηματιστεί στο κεφάλι μας έχει σημασία και είναι ωφέλιμη, μόνον όταν είναι αληθινή.
Για να μας διδάξει, η ιστορία, πώς θα αποφεύγουμε λάθη του παρελθόντος, έχω ξαναγράψει, ότι θα πρέπει να τα γνωρίζουμε.
Φίλε KERRY KING, είναι καλλίτερα να πιστεύεις ότι οι "βυζαντινοί" εξάντλησαν κάθε προσπάθεια (ακόμη και τη θεϊκή βοήθεια) και έφαγαν τα μούτρα τους ή ότι επειδή τεμπέλιαζαν στα μοναστήρια, αφήνοντας την άμυνά τους σε μισθοφόρους, έπεσε η πόλη;
Μπορεί να απογοητευόσουν σε σχέση με τον ηρωϊσμό των "καλών" αλλά θα ήξερες την αλήθεια.
Υποθετικά, σε ανάλογη περίσταση, δεν είναι καλλίτερα να ξέρεις ότι αν πράγματι δεν ξαναλουφάρεις, ίσως να έχεις αποτέλεσμα, απ το να πιστεύεις πως ότι και να κάνεις θα χάσεις, αφού το ίδιο έκαναν οι "ηρωϊκοί" υπερασπιστές της πόλης;;
ΕΛΛΑΝΙΟΝ ΦΩΣ
Το μήνυμα μεταφέρθηκε σε άλλο τόπικ
γιατί λόγω κεκτημένης ταχύτητας!!
μπήκε στο παρόν που δεν ανήκε.