- Πλουτωνας στο 12ο οικο και πως μετριαζεται η ζημια - .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
Φιλικα Ευγενής
Όλοι όσοι έχουν στοιχεία στα παρορμητικά ζώδια περνούν διδακτικές δυσκολίες λόγω και της διέλευσης του Κρόνου από τον Καρκίνο για ακόμη ένα έτος από τώρα.
Τα προηγούμενα χρόνια πέρασε κι ο Κρόνος από τον ήλιο σου.
Το '96 θυμάμαι είχε περάσει από τον Κριό. Πάλι σε παρορμητικό ζώδιο.
Όλα όμως προχωρούν...
Δες το σα μία ευκαιρία αναγέννησης, όπως λες κι εσύ.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Ευγενή,όπως είπε και η Zadoc,τα δυσκολότερα για σένα πέρασαν μιας και είχες τον άτιμο τον Κρόνο πάνω από το κεφάλι σου από το 2001-2003.Όσο για τον Πλούτωνα απέναντί σου τί να πώ?Υπάρχουν και χειρότερα,για φαντάσου να τον είχες στο Δίδυμο.
Καλά σου λέει,δες το σαν μία extreme εμπειρία συνεχούς αναγέννησης.
Τί να πώ κι εγώ,ο δύσμοιρος.Έχω Ήλιο και Ωροσκόπο στον Υδροχόο.
Η οργή του Ποσειδώνα έχει πέσει όλη πάνω μου από το καταραμένο 1998 κι έπειτα.Απίστευτη κακοδαιμονία.Όλοι οι Υδροχόοι έχουμε δεινοπαθήσει.(Και δυστυχώς από του χρόνου θα έχουμε και τον Κρόνο απέναντι).Υπομονή μάγκες,υπομονή κι ο Ουρανός θα γίνει πιο γαλανός!
...για όλα υπάρχει καιρός και τρόπος...
quote:
Και επειδή είναι και βαρύς πλανήτης, πιστεύω πιο πολύ μπορεί να επηρεάσει πολύ γενικές καταστάσεις ή χώρες ολόκληρες παρά προσωπικά ωροσκόπια.
Αγαπητέ astroman, νομίζω ότι η παρατήρησή σου είναι σωστή, όμως δεν πρέπει να υποτιμούμε την επίδραση των διελεύσεων των βαρέων πλανητών από ένα ωροσκόπιο, που συχνά έχουν βαθύτατη εσωτεριστική σημασία.
Ας μην ξεχνούμε, ότι ο Πλούτων είναι κυβερνήτης πλανήτης του Σκορπιού.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Ο Άρης εθεωρείτο κυβερνήτης του Σκορπιού, όσο κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξη του Πλούτωνα.
Μετά την ανακάλυψη του Πλούτωνα, τα δεδομένα έχουν αλλάξει.
Η εσωτεριστική ανάλυση των στοιχείων των ζωδίων βέβαια, ακόμη προσδίδει Άρεια χαρακτηριστικά στον Σκορπιό, του οποίου ο Άρης παραμένει μυστικός Κυβερνήτης, όμως τα πράγματα διαφέρουν όταν αναλύουμε ένα χάρτη.
Αν ο Πλούτωνας παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, είναι λάθος να μη λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν.
Νομίζω ότι πολλοί αστρολόγοι αγνοούν τις επιδράσεις των βαρέων πλανητών, είτε στο γενέθλιο χάρτη, είτε στις διελεύσεις από τη γενέθλια θέση, επειδή έχουν εκπαιδευτεί περισσότερο με βάση την κλασική αστρολογία κι έτσι, κάνουν σημαντικά λάθη στις προβλέψεις και αδυνατούν να εξηγήσουν σημαντικούς βαθύτατα ψυχολογικούς παράγοντες.

Επίσης, οι γενέθλιες όψεις του Πλούτωνα έχουν πολύ δυνατές επιρροές στο γενέθλιο ωροσκόπιο.
Ως προς τις γενέθλιες θέσεις του Πλούτωνα, δε γνωρίζω αν έχουν ατομική επιρροή ή μόνο συλλογική.
Ζήσε τη στιγμή!
quote:
Ως προς τις γενέθλιες θέσεις του Πλούτωνα, δε γνωρίζω αν έχουν ατομική επιρροή ή μόνο συλλογική.
Αγαπητέ μου Στέφανε,
ατομική επιρροή έχει όταν βρίσκεται σε καθοριστικούς οίκους του ωροσκοπίου και η θέση του σχηματίζει σημαντικές γωνίες.
Ας μην ξεχνάμε, ότι συχνά η γενέθλια θέση του Πλούτωνα μας δίνει στοιχεία για το θάνατό μας (ή και τη γέννησή μας;)!

quote:Αγαπητή μου Zadok, πολύ θα με ενδιέφερε αν είχες κάποια στοιχεία να μας παραθέσεις, για την επιρροή των πλανητών σε οίκους.
Αγαπητέ μου Στέφανε,ατομική επιρροή έχει όταν βρίσκεται σε καθοριστικούς οίκους του ωροσκοπίου και η θέση του σχηματίζει σημαντικές γωνίες.
Ας μην ξεχνάμε, ότι συχνά η γενέθλια θέση του Πλούτωνα μας δίνει στοιχεία για το θάνατό μας (ή και τη γέννησή μας;)!
Αγαπητέ astroman, σε λίγες μέρες, θα αναφέρω στο topic, μία - δύο όψεις του διελαύνοντος Πλούτωνα με γενέθλιους πλανήτες, να μου πεις τη γνώμη σου.
Ζήσε τη στιγμή!

κρυφους εχθρους και γενικα ολα τα κακα που ειναι δυνατον να μας συμβουν.Απο οσο ξερω απο την ενασχολισει μου με την αστρολογια η υπαρξει οποιουδηποτε πλανητη εκτος απο το Δια στο 12ο οικο σε γενεθλια οροσκοπια θεωρητε πολυ κακο σημαδι.Ακομα η εισοδος του Πλουτονα που θεωρητε ιδιαιτερα δυναμικος πλανητης στο 12ο οικο πιστευω οτι προκαλη μεταβολες δυσαρεστες και αλλαγες στο ατομο που πιθανον να το οδιγησουν στην καταστροφη.Δηλαδη το ερωτημα που εθεσα δεν αφορα τον Πλουτονα αλλα τη διελευση του απο το 12ο οικο.Σε αλλο οικο πιστευω οτι ειναι πραγματικα ευεργετης και χοριγος ενεργειας(π.χ. 1ο οικο και 8ο).
Σχετικα με αυτο να τονισο οτι αρκετα ατομα που γνωριζω με ωροσκοπο αιγοκαιρο ειναι ετοιμα να χτυπισουν μπιελα.Φιλε astroman και φιλη
Zadok εσεις τι γνωμη εχεις για αυτεσ τις μεταβολες?Τι πιστευετε οτι ειναι το χειροτερο που μπορει να φερει στους αιγοκαιρους αυτη η καταρα?
Το ηθος ειναι δυνατοτερο απο το σπαθι.
Τονίζω για τελευταία φορά ότι αναφέρομαι σε σημαντικές γωνίες και θέσεις του πλανήτη σε ωροσκόπιο και όχι για οποιαδήποτε θέση του.
Αυτό που παρατηρώ εν κατακλείδι, είναι ότι δέχεσαι, πως ο θάνατος αφορά στον 4ο και 8ο οίκο και δεν καταλαβαίνω ειλικρινά αν πραγματικά διαφωνούμε ή απλώς δε συνεννοούμεθα. Αγαπητέ μου, ο 8ος οίκος δεν είναι ο οίκος του Σκορπιού, του οποίου Κυβερνήτης είναι ο Πλούτωνας; Ε, "δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης".
(κατά την γνώμη μου ο 4ος αφορά περισσότερο στη γέννηση, πάντως)
Αγαπητέ μου Στέφανε,
αν ο Πλούτωνας κάνει γωνίες με τα φώτα (ήλιος, σελήνη) ή με τον ωροσκόπο σε γενέθλιο χάρτη, νομίζω ότι θα πρέπει να μελετάται ιδιαιτέρως.
Κάποια στιγμή ελπίζω να μας δοθεί η ευκαιρία να τα συζητήσουμε αυτά, όπως είχες προτείνει και στο άλλο τόπικ.
Αγαπητέ Ευγενής,
για να προσδιορίσεις ακριβώς τις συνέπειες της διέλευσης, θα πρέπει να δεις τί γωνίες σου κάνει κι όχι απλά το ότι διέρχεται από το 12ο στον Αιγόκερω.

Ο 8ος και ο 4ος οίκος, όπως έγραψε ο astroman, δίνουν στοιχεία για το θάνατο.
Το θάνατο ποιανού όμως;
Ο 8ος δίνει στοιχεία για το θάνατο προσφιλών προσώπων του ανθρώπου, στον οποίο ανήκει ο χάρτης.
Ο 4ος είναι αυτός που δίνει στοιχεία για το θάνατο του ίδιου του προσώπου, στον οποίο ανήκει ο χάρτης σε συνδυασμό με τον 6ο, ο οποίος δίνει στοιχεία για την υγεία του.
Ο 4ος είναι ο οίκος της γέννησης της ψυχής. Δίνει στοιχεία για περισσότερο ψυχικά χαρακτηριστικά.
Ο 8ος είναι ο οίκος του κυτταρικού θανάτου. Δίνει στοιχεία για περισσότερο υλικά χαρακτηριστικά.
Έτσι, καθίσταται προφανές μέσα από την αστρολογία, ότι γέννηση και θάνατος είναι καταστάσεις συνείδησης της ψυχής - η ίδια κατάσταση ψυχής - σε διαφορετικά πεδία.
Ελπίζω να βοήθησα... Πάντως, δε θα σας κουράσω άλλο.

Και εξαιτίας της σύμπτωσης της εισόδου του πλανήτη Πλούτωνα στον 12ο την εποχή της έναρξης αυτής της περιόδου θεωρείς ότι αυτός είναι η κύρια πηγή της κακοδαιμονίας σου.
Οχι φίλε μου,δεν είναι έτσι.Υπάρχουν αυστηροί κανόνες στην αστρολογία και το τεχνικό μέρος της είναι ιδιαίτερα περίπλοκο.Οι διελεύσεις των πλανητών Ουρανού,Ποσειδώνα και Πλούτωνα είναι μεν ιδιαίτερα δυναμικές σε σχέση με αυτές των υπόλοιπων πλανητών ,αλλά δεν ξεφεύγουν από το γενικό κανόνα που λέει ότι μια διέλευση δεν μπορεί να προκαλέσει τίποτα από μόνη της.Μια διελεύση μπορεί να λειτουργήσει σαν ο "πυροδότης" εκείνος που θα δώσει την απαραίτητη επιπρόσθετη ενέργεια για να ενεργοποιηθεί μια συνθήκη που έχει ήδη διαμορφωθεί στο προοδευτικό ωροσκόπιο και η οποία υποστηρίζεται και απο το γενέθλιο.Για την εκδήλωση του οποιουδήποτε γεγονότος στην πραγματική ζωή είναι απαραίτητη η ικανοποίηση μιας ολόκληρης σειράς συνθηκών.Ακόμα περισσότερο για την εκδήλωση σοβαρών γεγονότων τοθλαχιστον 4 και πάνω προοδευτικές γωνίες θα πρέπει να βρίσκονται σε "δράση" ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.
Για τις περιπτώσεις σαν τη δικια σου (και σε περίπτωση που δεν υπερβάλεις την σοβαρότητα των γεγονότων που αντιμετώπισες) η πιο πιθανή περίπτωση είναι ότι κάποιος πλανήτης σε αργή ανάδρομη πορεία στο προοδευτικό σου χάρτη (secondary progressions)έχει συμπέσει σε κάποια μοίρα απο την οποία σχηματίζει "σκληρή" γωνία με κάποιον πλανήτη σε προσβολή στο γενέθλιο ή προοδευτικό σου ωροσκόπιο.
Μια άλλη περίπτωση είναι να υπάρχει κάποια πολύ σκληρή αλλά όχι ακριβής γωνιακή διαμόρφωση στον γενέθλιο χάρτη σου,η οποία με το πέρασμα των χρόνων και μέσω προοδευτικής κίνησης έχει καταστεί ακριβής, επιρρεάζοντας σε αυτή την περίοδο.

Όσο για τους transit σπάνια δείχνουν γεγονότα από μόνοι τους, και ιδιαίτερα όταν είναι μεγάλοι. Πυροδοτητές των γεγονότων είναι κυρίως ο Άρης και η Σελήνη.