- ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΘΕΩΡΙΑ ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝ - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΧΕΤΥΠΟ
ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ
ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ
ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ
ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ
quote:
Επειδή και εγώ είμαι σοβαρά προβληματισμένος με το όλο ζήτημα
θα ήθελα όλοι όσοι γράφουν στο forum, πρώτα να μελετήσουν για μια
στοιχειώδη άποψη περι του θέματος και έπειτα να το απορρίπτουν!Ας διαβάσετε λοιπον το βιβλίο: ΥΠΟΧΘΟΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, Το Μεγάλο Αίνιγμα της Κούφιας Γης του μαθηματικού κ. Δημήτρη Ευαγγελόπουλου όπου και αντιμετωπίζονται τα επιστημονικά επιχειρήματα ΚΑΤΑ της ύπαρξης της κούφιας γης.
http://www.metaekdotiki.gr/archetypo/enalakt_kosm/ypoxthonia.phtmlΜΕΤΑ λοιπόν θα ήθελα, όλοι εσείς της "συμβατικής θεωρίας" να απαντήσετε τεκμηριωμένα με συγκεκριμένα επιχειρήματα εναντίον αυτών του κ. Ευαγγελόπουλου. Ας μην πελαγοδρομούμε αναίτια..
Δεν έχω καμία όρεξη να πλουτίσω τον οποιονδήποτε. Ας δημοσίευε τις
απόψεις του σε ένα έγκυρο γεωλογικό περιοδικό με κριτές (αν τα κατάφερνε
δηλαδή) ή σε δημόσιο ιστοχώρο και τότε θα τον έκρινα. Το γεγονός
ότι επιλέγει να πουλήσει τη "γνώση" του μετράει πολύ αρνητικά.
Πάντως η "συμβατική θεωρία" για την οποία αφήνεις απαξιωτικά υπονοούμενα, περιλαμβάνει πράγματα όπως ο νόμος της παγκόσμιας έλξης, οι θεωρίες για το σχηματισμό των πλανητών, η θεωρία των τεκτονικών πλακών,
η πυρηνική φυσική και άλλα ευχάριστα. Πραγματικά ελπίζω το βιβλίο
να παρέχει ικανοποιητικά υποκατάστατα για ΟΛΕΣ αυτές τις εξαιρετικά
επιτυχημένες θεωρίες, γιατί αυτό που δεν φαίνεται να αντιλαμβάνεται
η "εναλλακτική" άποψη είναι ότι καταρρίπτονται αυτόματα αν δεχθούμε
την Κούφια Γη. Η επιστήμη είναι ένα ενιαίο οικοδόμημα, σε αντίθεση
με την ψευδοεπιστήμη.
Το σκέφτηκα πολύ για το αν έχει νόημα να "απαντάει" κανείς σε "ανορθόδοξους" ισχυρισμούς. (Οπως πχ οι ισχυρισμοί πως η Γή είναι κούφια). Συνήθως όποιος θέτει τέτοια ερωτήματα δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια, όπως αυτη ορίζεται απο τις αποδείξεις.
Φοβάμαι πως ότι και να πώ δεν πρόκεται να σου αλλάξει την άποψη οτι η Γή είναι κούφια. Ακόμα και αν πάω να αγοράσω το βιβλίο και το διαβάσω και επισημάνω τα λάθη πάλι θα βρείς να μου πείς πως "Η φυσική που χρησιμοποιώ μπορεί να μην ισχεί στο κέντρο της Γης", πως "Στο παρελθόν υπήρξαν εξτρεμιστικές θεωρίες που αποδείχτηκαν αληθινές" η ακόμα πως "Το επίσημο κατεστημένο ειναι άδικο προς στις ανορθόδοξες ιδεες".
Ομως, σε τελική ανάλυση χείρων, δεν είμαι εγώ που οφείλω να αποδείξω κάτι. ΕΣΥ είσαι που οφείλεις να αποδείξεις οτι οι ισχυρισμοί σου ΔΕΝ είναι φαντασιοπληξίες. Πολύ σωστά ο junk95 ρωτάει. "Που είναι ο κ. Δημήτρης Ευαγγελόπουλος όταν γίνονται συνέρδια γεωλογίας ?". Αυτο ΠΩΣ το απαντας ? (οχι σε εμένα, στον εαυτό σου).
Μήπως ο κατα τα άλλα συμπαθέστατος κ. Ευαγγελόπουλος σε έχει πιάσει κότσο και ζει πουλώντας σου παραμυθια ? Μήπως και ο ίδιος είναι αυταπατημένος και ξοδεύει (ο κακομοίρης) χρόνο και χρήμα για να δημοσιεύει κοτσάνες ?
Εσυ που είσαι "ψαγμένος" ΠΟΣΑ έγκριτα περιοδικά γεωλογίας κάθησες να διαβάσεις για να καταλάβεις ΓΙΑΤΙ όλοι οι γεωλόγοι γελάνε με τη "θεωρία" της κούφιας Γης ? Είναι ΟΛΟΙ βλάκες και εσύ είσαι ο έξυπνος ?
Τέλος, αφού είσαι τόσο σίγουρος, πάρε δέκα φιλους σου με κάμερες και κάνε ένα ταξιδάκι στο βόρειο πολο να δείς. Πάρε και ένα κλουβί μαζι και πίασε 2-3 "υποχθόνιους" και παρουσίασε τους σε ένα επιστημονικό συνέδριο να τους "ταπώσεις" όλους αυτούς που σε έχουνε πάρει στο ψιλό. Άμα το κάνεις αυτό, σου υπόσχομαι να βάλω όλους τους γεωλόγους του πλανήτη να φάνε τα διδακτορικά τους. Μέχρι να το κάνεις όμως, θα μου επιτρέπεις να γελάω με αυτά που λές και να σε θεωρώ παραπλανημένο και αφελή.
Ιδου ο Βόρειος Πόλος, ιδού και το πήδημα.
Άγγελος.
Δεν είμαι ούτε παραπλανημένος ούτε αφελής. Αν διαβάσετε το μηνυμα λέει ότι είμαι και εγώ προβληματισμένος με το ζήτημα. Ούτε το δέχομαι αλλά και ούτε το απορρίπτω, απλώς προσπαθώ να το εξετάσω!
ΔΕΝ είμαι ειδικός οπότε και θα περίμενα απο κάποιους ειδικούς μια σοβαρή απάντηση.
Διαβάστε το topic του Warface καταλήγει ως εξής: ΕΧΕΤΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ?
Μεχρι στιγμής καθε άλλο παρά σοβαρές απαντήσεις διάβασα παραπάνω!
Ολοι λίγο-πολύ αναλώνονται στο εξής: Εφόσον το η κατεστημένη άποψη είναι η απόρριψη, απορρίπτουμε και εμείς!!
Παρεμπιπτόντως, η θεωρία των τεκτονικών πλακών, που αναφέρθηκε, μόλις είχε πρωτοβγεί θεωρήθηκε αστείο για τους έγκριτους γεωλόγους της εποχής!
ΔΕΝ γνωρίζω κάτι / δεν απαντώ ΔΕΝ σημαίνει ότι το απορρίπτω!!
Μάλλον λάθος forum διαβάζετε φίλοι μου, αφού είστε τόσο "ξερόλες"
και με ύφος 10 καρδιναλίων ξανα-απορρίπτετε. Εφόσον πουλάει το θέμα και εσείς ξέρετε καλύτερα, γιατί δεν γράφετε εσείς ένα βιβλίο-απάντηση σ'όλους του κουφιο-γεωλόγους, να τα κονομήσετε και εσείς? Θα ήμουν ο πρώτος αναγνώστης σας.
Ο κ. Ευαγγελόπουλος, χωρίς να έχω οποιοδήποτε δικαίωμα να μιλάω εκ μέρους του, αλλά απλώς ως ένας αναγνώστης του βιβλίου του, απαντά σ΄όλες αυτές τις θεωρίες που αναφέρετε.. Μάλιστα κατά τα λεγόμενα του, η θεωρία της κούφιας γης εξηγεί καλύτερα και πολλά κενά της συμβατικής θεωρίας...
Φίλε Angelos, ο ίδιος απαντάς χωρίς να προσθέτεις τίποτα καινούργιο. Και μάλλον αυτά που λες περί ταξιδιού κλπ φανερώνουν πλήρη άγνοια της σχετικής ιστορίας του θέματος.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας
quote:
Μάλλον λάθος forum διαβάζετε φίλοι μου, αφού είστε τόσο "ξερόλες"
και με ύφος 10 καρδιναλίων ξανα-απορρίπτετε. Εφόσον πουλάει το θέμα και εσείς ξέρετε καλύτερα, γιατί δεν γράφετε εσείς ένα βιβλίο-απάντηση σ'όλους του κουφιο-γεωλόγους, να τα κονομήσετε και εσείς? Θα ήμουν ο πρώτος αναγνώστης σας.
Φυσικά γράφω και εγω. Αλλα όντας επιστήμονας και όχι κομπογιανίτης δημοσιεύω σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Με κολακεύει η διάθεση σου να γίνεις αναγνώστης μου και αν θέλεις μπορώ να σε παραπέμψω στις δημοσιεύσεις μου που άπτονται όμως τη φυσική των γαλαξιών και δεν σχετίζονται με την Γεωλογία.
Αντ´αυτού (και μια και αντι να συζητάμε επιστημονικά προτιμάς να αραδιάζουμε τίτλους βιβλίων) θα σου πρότεινα το "Ο Στοιχειωμένος Κόσμος" του Sagan που πραγματεύεται την ψυχολογική ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει στο μεταφυσικό και τις θεωρίες συνομωσίας.
quote:
Φίλε Angelos, ο ίδιος απαντάς χωρίς να προσθέτεις τίποτα καινούργιο. Και μάλλον αυτά που λες περί ταξιδιού κλπ φανερώνουν πλήρη άγνοια της σχετικής ιστορίας του θέματος.
Ο Κολόμβος επιστρέφοντας απο το ταξίδι του εφερε και ιθαγενείς πίσω για να αποδείξει οτι ΟΝΤΩΣ πάτησε τον νέο κόσμο και τους παρουσίασε στη βασιλική αυλή. Έχει κάνει κάποιος ταξίδι στο κέντρο της Γής και επέστρεψε με 2-3 "υποχθόνιους" ? Νομίζω οτι αν είχε συμβεί θα το είχανε πει στις ειδήσεις, θα τον δείχνανε σε κάποιο συνέδριο, θα τον είχανε αν μη τι άλλο σε κάποιο τσίρκο. Ομολογώ οτι αγνοώ τις αποδείξεις για την κούφια Γή, ίσως επειδή απλά δεν υπάρχουν.
quote:
Παρεμπιπτόντως, η θεωρία των τεκτονικών πλακών, που αναφέρθηκε, μόλις είχε πρωτοβγεί θεωρήθηκε αστείο για τους έγκριτους γεωλόγους της εποχής!
Απο ότι φαίνεται εσυ ακόμα θεωρείς τις τεκτονικές πλάκες "αστείες" αφού πιστέυεις πως η Γή είναι κούφια.
Αυτοί που δεν δέχονταν τη θεωρία των τεκτονικών πλακών τελικά πείστηκαν κάτω απο το βάρος των αποδείξεων.
(Δες εδώ την ιστορία ίσως πειστείς και εσυ)
http://pubs.usgs.gov/publications/text/dynamic.html
Εύχομαι την ίδια επιτυχία στον κ. Ευαγγελόπουλο και τη "θεωρία" του ΟΤΑΝ αποφασίσει και αυτός να θέσει την αποψή του (και τις ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ που την υποστηρίζουν) υπόψη έγκριτων περιοδικών. ("Έγκριτο" είναι αυτό που κρίνεται μην το μπερδεύεις με το "έγκυρο" που είναι αυτό που έχει κύρος)
quote:
Δεν είμαι ούτε παραπλανημένος ούτε αφελής. Αν διαβάσετε το μηνυμα λέει ότι είμαι και εγώ προβληματισμένος με το ζήτημα. Ούτε το δέχομαι αλλά και ούτε το απορρίπτω, απλώς προσπαθώ να το εξετάσω!
ΑΥΤΟ ακριβώς λέω και εγω. Να πας να το εξετάσεις (όπως έκανε ο Κολόμβος) και να μας φέρεις και τους "υποχθόνιους" να μας ταπώσεις. Μέχρι τότε τόσο για εμένα όσο και για την υπόλοιπη επιστημονική κοινότητα είσαι παραπλανημένος και αφελής.
Αντι υστερόγραφου:
Υπάρχουν και χειρότερα απο την κούφια Γη, διαβάστε εδω για τη θεωρία της ΕΠΙΠΕΔΗΣ Γής !!
(οχι για να μη νομίζετε οτι η "κουφια Γη" είναι εξτρεμιστική "θεωρία")
http://www.alaska.net/~clund/e_djublonskopf/Flatearthsociety.htm
´Αγγελος
Γιατί όταν δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε κάποια θέματα τα αποκρύπτουν?
Γιατί όταν έχουν να δώσουν απαντήσεις που όμως ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να τις δεχτεί πάλι τις αποκρύπτουν?
Να πούμε για τον Ερρίκο Σλήμαν και που τον είχε σαν γραφικό το επιστημονικό κατεστημένο εκείνης της εποχής επειδή κυνηγούσε μια χίμαιρα κατ'αυτούς? (Την Τροία)
Να μιλήσουμε για τον Michael Ventris που χωρίς καμμιά επιστημονική κατάρτιση (αυτοδίδακτος αρχιτέκτονας) έβαλε τα γυαλιά στο επιστημονικό κατεστημένο των "ειδικών" γλωσσολόγων καταφέρνοντας να αποκρυπτογραφίσει την γραμμική Β?
Το copyright για την επιτυχία δεν το έχουν μόνο οι επιστήμονες!
Αυτά τα λίγα περί "επιστημονολογίας" από μια φίλη που δεν είναι υπέρμαχος της θεωρίας της κούφιας γης αλλά που έχει μάθει να μην απορρίπτει τους μη "επιστήμονες"

Κατά δεύτερον θα ήθελα αγαπητέ Άγγελε, εάν είναι δυνατό, να δώσεις κάποιο site που εμφανίζεται κάποιο κείμενο/διατριβή σου. Πραγματικά θα με ενδιέφερε, ασχέτως πόσα θα μπορέσω να καταλάβω.
Και πάμε πάλι στα ίδια........
Αγαπητή Avallon. Θα ήθελα μερικά παραδείγματα για πράγματα που οι επιστήμονες δεν ξέρουν την απάντηση και τα κρύβουν ή για εκείνα που όπως λές ξέρουν την απάντηση αλλά επειδή δεν είμαστε έτοιμη πάλι τα κρύβουν.
Παρεπιμπτόντως για τον Σλήμαν, λίγο πριν το θάνατό του το 1890 αν θυμάμαι καλά, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ΔΕΝ βρήκε την Ομηρική Τροία καθώς τα ευρήματά του χρονολογούνται περίπου 1.000 χρόνια πριν τον Τρωικό Πόλεμο, όχι δηλαδή στην ύστερη εποχή του χαλκού αλλά στις αρχές της.(Ασχέτως αν τα σχολικά μας βιβλία αναφέρουν ακόμη αυτή την ηλιθιότητα!!!).
Και κλείνοντας να ξαναεπαναλάβω τη θέση του Άγγελου που είναι και δικιά μου.
Όποιος πιστεύει ότι η θεωρία του είναι σωστή, επιστημονικά τεκμηριωμένη και ικανή να επιβιώσει στην οποιαδήποτε κριτική, ας πάει σε κάποιο επιστημονικό συνέδριο, Ελληνικό ή Διεθνές, και ας εκθέσει τον εαυτό τους και τις ιδέες του. Αν μπορέσει και αποδείξει αυτά που λέει τότε τον περιμένει μία αιώνια θέση στο pontium τον ευφυών μυαλών αυτού του κόσμου που άλλαξαν την αντίληψή μας για το σύμπαν μας, για τη Γη μας, για τη ζωή μας. Αν όχι τουλάχιστον ας αποδεχθεί ότι οι αρλούμπες που έγραφε στα βιβλία του ήταν αυστηρά και μόνο για την ΚΟΝΟΜΑ.
Φιλικά Tomcat
ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ...ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟ PC ΣΑΣ??
ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΩΝ ΕΣ-ΕΣ ΠΟΥ ΕΨΑΧΝΑΝ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΧΑΡΑΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΟ.ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ!
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΜΙΛΑΜΕ!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Η ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΕΙΡΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ: "Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΟΙ...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ...ΚΡΥΒΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ...ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!"
Υ.Γ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΩ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΣΤΟΕΣ ΤΗΣ ΝΑΠΟΛΗΣ,ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ,ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ,ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ! (ΚΑΙ Ο ΒΙΚΤΩΡ ΟΥΓΚΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΛΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΕΒΓΑΛΕ?)
"ΨΑΧΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ!"
Για τη ταμπακιέρα δεν μας λές όμως κάτι
Ένας αμπελοφιλόσοφος του PC ή αλλιώς Tomcat
quote:
ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΩΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ.
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΤΕ ΑΝΤΙ ΝΑ ΛΕΤΕ ...ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟ PC ΣΑΣ??
Ειμαι ενας απο αυτους που δεν ειναι εντελως αρνητικοι στίς αποψεις του Γιαννοπουλου αλλα φιλε waveorama πες μας απο που φευγει το πουλμαν για τις στοες.
Και επιπλεον φιλε μου τι σχεση εχουν οι υπονομοι του μεσαιωνικου Παρισιου και οι κατακομβες της Ρωμης με τις λαξευμενες πριν απο χιλιαδες χρονια στοες της Αθηνας,αφου πιστευεις οτι υπαρχουν.
quote:
Παρεπιμπτόντως για τον Σλήμαν, λίγο πριν το θάνατό του το 1890 αν θυμάμαι καλά, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι ΔΕΝ βρήκε την Ομηρική Τροία καθώς τα ευρήματά του χρονολογούνται περίπου 1.000 χρόνια πριν τον Τρωικό Πόλεμο, όχι δηλαδή στην ύστερη εποχή του χαλκού αλλά στις αρχές της.(Ασχέτως αν τα σχολικά μας βιβλία αναφέρουν ακόμη αυτή την ηλιθιότητα!!!).
Φιλε tomcat εχεις εν΄μερει δικιο για τον Σλημαν.
Η αληθεια ειναι οτι γυριζοντας ο Σλημαν στην Τροια μετα τις Μυκηνες μελετησε καλυτερα τα δεδομενα καθως στις πρωτες ανασκαφες του εκει δεν λειτουργεισε ως αρχαιολογος αλλα ως τυμβορυχος καταστρεφοντας πολλα στοιχεια απο επαλληλα επιπεδα πολεων η μια πανω στην αλλη.
Ετσι κανοντας,στις πρωτες ανασκαφες, μια καθετη τομη στο κεντρο του λοφου που βρισκεται η Τροια προσπερασε την Ομηρικη Τροια χωρις καν να τη μελετησει, χωρις καν να σημειωσει το σημειο που βρεθηκε ο θυσαυρος του Πριαμου.
Το διασταυρωσε αυτο προς το τελος της ζωης του οταν ξεκινησε ανασκαφες στην ακρη του λοφου οπου και ανακαλυψες μερος των τειχων της Ομηρικης Τροιας.
Και επιτελους δεν νομιζω οτι αμφισβητηθηκε ποτε η ανακαλυψη της μυθικης Τροιας.