ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΕΨΗ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΝΩΣΗ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Η ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΚΕΨΗ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΝΩΣΗ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

AZΩΕΛ30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
AZΩΕΛΜέλος
22/03/2005, 23:28:53
ΠΑΡΑΚΑΛΩ…..;
ΕΚΑΝΕΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΦΤΕΙΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ… «Δε σε θεωρώ καν εχθρό πια. Είμαι υπεράνω»
ΚΑΙ;

ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΣΕ ΘΕΩΡΗΣΑ ΕΧΘΡΟ.
ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ. ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ.
ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΠΑΙΖΩ ΠΕΤΡΟΠΟΛΕΜΟ.

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΈΧΑΣΕΣ ΤΟΝ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ;
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΣΟΥ; ΓΙΑΤΙ;
ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ...
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ.
ΑΝ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ...
ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΟΠΑΔΟΥΣ.
ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ...

ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑΩ ΣΕΡΠΑΝΤΙΝΕΣ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.
ΔΕΝ ΤΡΕΦΟΜΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ…
ΟΧΙ ΕΓΩ… ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΔΙΟΤΙ ΜΕ ΑΦΗΝΕΙΣ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕ ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ.

ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ, ΠΩΣ ΕΝΙΩΣΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΜΕΝΑ ΣΟΥ…

ΤΙΠΟΤΑ… ΔΕΝ ΕΝΙΩΣΑ ΤΙΠΟΤΑ.

ΑΛΛΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΣΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ…

ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΤΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

ΙΣΩΣ ΔΙΑΛΕΞΕΣ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙΡΟ…
ΑΡΓΗΣΕΣ!

ΠΑΝΤΩΣ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΞΕΧΑΣΕΣ…
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ. ΓΙΑΤΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ.

ΑΥΤΑ!
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ!

"H ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΠΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ"

orfeas7Μέλος
23/03/2005, 02:19:36
Αισθάνομαι λύπη όταν βλέπω ότι υπάρχουν άτομα που όταν δεν μπορούν να πείσουν με επιχειρήματα για κάτι κάνουν επίθεση. Κάποιοι δεν θέλουν να παραδεχτούν ότι υπάρχουν άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω από τα δικά τους.

Αυτό δεν είναι Ελλήνων σκέψη.

ΣΠΑΘΙΜέλος
24/03/2005, 19:17:17
εγω δεν λυπαμαι απλως.Εγω ενιωσα αηδια.Ποτε η <ΑΖΩΕΛ> δεν προσπαθησε να πεισει κανενα.Συνεχεια τονιζει να ψαξουμε μονοι μας και πως ισως να κανει και η ιδια λαθος και οτι μιλαει για οσα ξερει και καταλαβενει αυτη.Εγω την θαυμαζω την <ΑΖΩΕΛ> και κανενας δεν μπορει να με πεισει με κακια του πως ειναι καλητερος.δεν με νοιαζει ποιος ειναι καλητερος στα λογια.με νοιαζει ποιος μιλαει μεσα μου.
Για οικτο εισαι <temporery> giati μονο την χολη σου εδειξες και τιποτα αλλο.Ενω η <ΑΖΩΕΛ> εδειξε το δικο της αναστημα.Σε ταπωσε.εγω θα σου εριχνα πολυ βρισιδι.αλλα ο καθενας εχει τον τροπο του.και της <ΑΖΩΕΛ> ο τροπος δειχνει πως ειναι αλλιωτικη και απο μενα και απο σενα.Ντροπη σου!

«Σας διδάσκω τον υπεράνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί.»

ΣΠΑΘΙΜέλος
24/03/2005, 19:21:23
να με συμπαθας <ΑΖΩΕΛ> αλλα ηθελα να πω την σκεψη μου και να δειξω πως σε υποστηριζω και δεν υπολογισα καθολου τα λογια του κυριου η κυριας <τα ξερω ολα>.οταν εχεις εχθρους σημενει πως εισαι σημαντικος.και αυτος η αυτη φανηκε πως ειναι εχθρος σου.απλως ηθελα να σημανω την θεση μου.δεν πρεεπι να σιωπουμε.γιατι και τη σιωπη καποιοι την θεωρουν ως συμφωνια.κι εγω δεν συμφωνω καθολου με οσα εγραψε

«Σας διδάσκω τον υπεράνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι κάτι που πρέπει να ξεπεραστεί.»

AZΩΕΛΜέλος
26/03/2005, 00:07:21
ΣΠΑΘΙ...
ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ...
ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΠΑΔΟΥΣ.

ΟΡΦΕΑ...
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΜΕ...
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ...
ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ, ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ...
ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΑΣ.

ΣΠΑΘΙΜέλος
26/03/2005, 02:25:01
quote:

δύο χειμάρρους θα ήταν άραγε εύκολο να αποτυπώσεις...?
μιλώ και στις δύο λοιπόν...
quote:

<arhtos> μου αρεσει ετσι οπως γραφεις και βλεπεις.μα που εισαι;
η <ΑΖΩΕΛ> σου εβαλε ερωτησεις και δεν εσυ δεν εισαι εδω για να πεις την αποψη σου.

<Κι εγω Μια θεονοη>

ΣΠΑΘΙΜέλος
26/03/2005, 02:28:58
<ΑΖΩΕΛ> το ξερω αυτο.Κι εσυ κρατιεσαι μακρια.Κι αυτο το ξερω αν και δεν ειναι κακο να εισαι λιγο κοντα.Εχεις δικιο για αυτο και ειμαι μαζι σου.Εσυ δεν εχεις επαρση οπως αρκετοι αλλοι εδω μεσα.Και ουτε χαιδευεις αυτια και αυτο το εχω νιωσει για τα καλα.

<Κι εγω Μια θεονοη>

ΣΠΑΘΙΜέλος
26/03/2005, 03:09:01
<Arhtos> εχω αλλη μια ερωτηση.με αυτο
quote:

και έμενα με την απορία ώσπου κάποια μου είπε το εξής απλό και αφοπλιστικό.. για να επιβιώσει.. μία μίλησε και την σκότωσαν (Υπατία), ψάξε μέσα σου, είπε, και θα δείς την οργή χιλιάδων ετών που συσσωρεύτηκε στην αντρική σκέψη και θα καταλάβεις.. από τότε κατανόησα και μπήκα βαθύτερα.. είδα πως καλά κρυμμένα ήταν όλα μα δεν τα έβλεπα..
quote:

τωρα το προσεξα και το βρηκα συγκλονιστικο.ποια σου το ειπε αυτο το φανταστικο;τυχερος εισαι κι εσυ που ξερεις καποια να σκεφτεται ετσι βαθια.
και με το Υπατια,τι ενοουσες;γιατι ειναι το email μου.ρωτω μηπως ηθελες να εντοπισω κατι εγω.

<Κι εγω Μια θεονοη>

ΑΛΕΣΑΝΔΡΟΣΝέο Μέλος
26/03/2005, 03:45:37
Τι της λες βρε temporary! Όλο φτιαγμένος εσύ;
Τι λες εδώ;

¨¨Δε με λυπείς. Δε σε θεωρώ καν εχθρό πια. Είμαι υπεράνω. Και επειδή αυτή η βουτιά στα κατακάθια της ανθρώπινης σκέψης με κούρασε, σηκώνομαι και φεύγω οριστικά.¨¨

Xo xo! Όλοι ψωνάρες! Είναι υπεράνω ο τύπος! Α ρε φίλε! Πολύ σε λυπάμαι!
Στο καλό! Ψυχεδελικοί τύποι! Που τους πιάνει μανία αν μία γυναίκα τα βάλει μαζί τους! Μην και χάσουν τον ανδρισμό τους! Ούτε ο Νιαγάρας δεν μπορεί να καθαρίσει το μυαλό σου από το μίσος σου! Σε είδαμε πως έγραφες εδώ μέσα! Και επειδή στα έχωσε μία γυναίκα τα πήρες στην κράνα! Ντροπή ρέ! Και αν σε ενοχλούν οι ΕΛΛΗΝΕΣ να αλλάξεις πλανήτη φίλε μου! Δεν ανέχομαι να βλέπω υποτιθεται άνδρες, να τα βάζουν με τόσο χυδαίο τρόπο με μία Γυναίκα! Αλλά δεν φταις εσύ! Αυτή φταίει που δεν το ανοίγει το στόμα της το εύστοχο να σου δείξει πόσο άνδρας είσαι! Κάτι σαν εσένα δήθεν κουλτουριάρηδες και ψευτο/πολιτισμενοι έχουν χαλάσει την πιάτσα! Βρε ουστ!
Χάθηκαν οι άντρες! Κοπελιά μου να είσαι γερή και μην δίνεις σημασία σε αυτούς! ΓΥΝΑΙΚΕΣ σαν εσένα χρειάζονται σε αυτόν τον τόπο!

ΠΩ ΜΙΛΑΜΕ ΑΓΡΙΕΨΑ ΤΩΡΑ!

ΝΕΜΕΣΙΣ

temporaryΝέο Μέλος
26/03/2005, 13:13:25
Τι μας λες ρε... Αλέσανδρε. Ειλικρινά δεν το 'ξερα ότι κρίνω το συνομιλητή του από το φύλο του και όχι π.χ. από το αν είναι ένα καμμένο ημιναζιστοειδές που μολύνει τον κόσμο και κηλιδώνει το πραγματικό ελληνικό πνεύμα με μικρονοϊκές λιακοπουλικές πίπες και ποιηματάκια χουντικής αισθητικής ή όχι.

Ξέρεις τι λέω; Get a life.

(όσο για τα υπόλοιπα Διαμάντια της Χώρας του Φωτός, ούτε καν διάβασα τι απάντησαν. Τους έχω σε απ' ευθείας σύνδεση με το /dev/null μου διότι δεν έχω καμία πρόθεση να διαβάσω ανεγκέφαλες αηδίες εφ' όσον μπορώ να τις αποφύγω)

Just Not Kooky - 95

AZΩΕΛΜέλος
28/03/2005, 00:18:44
""Βλεπεις, ειπε, ειναι οι Αλλοι
και δεν γινεται Αυτοι χωρις Εσενα
και δε γινεται μ' Αυτους χωρις, Εσυ
Βλεπεις, ειπε, ειναι οι Αλλοι
και αναγκη πασα να τους αντικρισεις
η μορφη σου αν θελεις ανεξαλειπτη να 'ναι
και να μεινη αυτη.
Επειδη πολλοι φορουν το μελανο πουκαμισο
και οι αλλοι μιλουν τη γλωσσα των χοιρογρυλλιων
και ειναι οι Ωμοφαγοι και οι Αξεστοι του Νερου
οι Σιτοφοβοι και οι Πελδινοι και οι Νεοκονδορες
ορμαθος και αριθμος των ακρων του σταυρου
της Τετρακτιδος.
Αν αληθεια κρατησεις και τους αντικρισεις, ειπε,
η ζωη σου θ' αποκτησει αιχμη και θα οδηγησεις, ειπε
Ο καθεις και τα οπλα του, ειπε
Και αυτος αληθεια που ημουνα Ο πολλους αιωνες πριν
Ο ακομη χλωρος μες στη φωτια Ο ακοπος απ' τον ουρανο
Περασε μεσα μου Εγινε
αυτος που ειμαι
Η ωρα τρεις της νυχτας
λαλησε μακρια πανω απ' τα παραπηγματα
ο πρωτος πετεινος
Ειδα για μια στιγμη τους Ορθιους Κιονες τη Μετωπη με τα Ζωα Δυνατα
και ανθρωπους φερνοντας Θεογνωσια
Πηρε οψη ο Ηλιος Ο Αρχαγγελος αει δεξια μου......""

AZΩΕΛΜέλος
28/03/2005, 00:27:31
""...ΗΡΘΑΝ
ντυμενοι "φιλοι"
αμετρητες φορες οι εχθροι μου
το παμπαλαιο χωμα πατωντας.
Και το χωμα δεν εδεσε ποτε με τη φτερνα τους.
Εφεραν
το Σοφο, τον οικιστη και το Γεωμετρη,
Βιβλους γραμματων και αριθμων,
την πασα Υποταγη και Δυναμη,
το παμπαλαιο φως εξουσιαζοντας.
Και το φως δεν εδεσε ποτε με τη σκεπη τους.
Ουτε μελισσα καν δε γελαστηκε το χρυσο ν' αρχινισει παιχνιδι·
ουτε ζεφυρος καν, τις λευκες να φουσκωσει ποδιες.
Εστησαν και θεμελειωσαν
στις κορφες, στις κοιλαδες, στα πόρτα
πυργους κραταιους κι επαυλεις
ξυλα και αλλα πλεουμενα,
τους Νομους, τους θεσπιζοντας τα καλα και συμφεροντα,
στο παμπαλαιο μετρο εφαρμοζοντας.
Και το μετρο δεν εδεσε ποτε με τη σκεψη τους.
Ουτε καν ενα χναρι θεου στην ψυχη τους σημαδι δεν αφησε·
ουτε καν ενα βλεμμα ξωθιας τη μιλια τους δεν ειπε να παρει.
Εφτασαν
ντυμενοι "φιλοι"
αμετρητες φορες οι εχθροι μου,
τα παμπαλαια δωρα προσφεροντας.
Και τα δωρα τους αλλα δεν ητανε
παρα μονο σιδερο και φωτια.
Στ' ανοιχτα που καρτερεγαν δαχτυλα
μονον οπλα και σιδερο και φωτια
Μονον οπλα και σιδερο και φωτια.....""

κηραΝέο Μέλος
28/03/2005, 23:35:53
Χαιρετώ την παρέα σας , είμαι ένα νέο μέλος της αυτής δικτυακής οντότητας . παραδίδω κάποιες σκέψεις τις οποίες σεις με ενθαρρύνατε να γράψω .
Όλα καλά με τα ιστορικά κείμενα μα ο νους μου λέει ότι ο προμηθεύς δεσμώτης είναι αυτός που φανερώνει προμηνύει το πεπρωμένο ως επακόλουθο των γεννητόρων του ανθρώπινου είδους στον πλανήτη καθ’ εικόνα του δημιουργού του…
Προμηθεύω ( προνοώ )
Δεσμώτης σε σχεση με το δεικνυμι ( φανερώνω , αποδεικνύω) .Συντελλεσμενος μέλλον Δεδειγμενος εσσομαι.
Ο όμηρος όπως ορθά ειπώθηκε και μπορώ να κατανοήσω από τα κείμενα δεν ήταν ένας (άνω τελεία ) αλλαγή γραφής , καθώς και ονομασίες περιοχών σε προγενέστερα κείμενα μας δείχνουν ότι έχουν υποστεί επεμβάσεις κατά περιόδους , η γραφή δε , υπήρχε πεπαλαιοθεν , ο Παλαμήδης αναφέρεται πως πρόσθεσε γράμματα ,συνεπώς δεν είχε χαθεί κάτι , μα ανακάλυπταν το παρελθόν τους . Κατακλυσμοί , εμφύλιοι , γιοι και θυγατέρες των γονέων τους . ( καθ’ εικόνα ) . Οι ήρωες προέρχονταν από ακμάζων πολιτισμούς , Μυκήνες , Κνωσσος , Εύβοια , Δολιχιον , Θρακη , Αιγυπτος , .. κ. α .
Αυτό που κατανοώ από τα γραφομενα σας τα όποια πρέπει να πω έχουν συγκλονίσει την ροή σκέψεων του νου μου είναι ότι το πεπρωμένο ( προμηθεύς ) απειλεί τα του νέου τύραννος θυμίζοντας του ότι το σχέδιο δεν είναι η κυτιοποιηση του ανθρώπινου όντως ως εργάτη , υπάκουου δούλου , μα ελευθερία επιλογής με βάση τους συμπαντικους νόμους , ροή ενεργειας οιαδήποτε μορφής , θετικης ή αρνητικης εφόσον είναι κατ ’ επιλογην . Αυτό που αναφερομαι συνηθως ως αγαπη ( τιμαν ,βουλεσθαι ), μιλαμε για την ανιδιοτελως προσφορα της ύπαρξης , ζωής με γνώση του υποκείμενου αντικειμενικά . Αυτό που οι ΄ αρχαιοι ΄ ονομασαν επιστημη . Το πυρ το αεναον ….
Όσον για τις θεες , θεους αν είμαστε DnA δικό τους ( κατ ‘ εικονα ) έχουμε πολλά κοινα στοιχεία μέσα μας μα λιγη νοηση να πράξουμε , αυτό που ζηταμε όλοι , το προμη_θεικο πυρ την υποσχεση κατά αλλην διαλεκτο που εμείς όμως ΠΡΕΠΕΙ να συν-αναδυθουμε μαζί της από τα σκοτεινα ΄υδατα ΄ της ύπαρξης μας .
Δελφυνη (η ) φυλαγε τον Δια , μητρα ( Δελφυς ) τον ‘προστατευε ’ μέχρι να τον παρει ο ψυχοπομπος Ερμης , τον εκκολαπτε δηλαδη ; τον συντηρουσε ; σαν έμβρυο στην ζωή της αιωνιοτητας από την όποια τον ξεγεννησε και του εδωσε ανασα , πνοη . νευρο , υπαρξη ……. ο Ερμης , θνητο τον εκανε λοιπόν ; H ΄Γαια ‘ του στερησε την αθανασια μα εκείνη είναι που τον Γεννησε , το ΄πεπρωμενο φυγειν αδυνατον ΄ … Την μοιρα του παλευει και το συκωτι του αετος το τρώει και θεριευει….
Σκέψεις ………… εδώ σταματω φραγη εγκεφαλικης ενοτητος………..
Ευχαριστώ για το βήμα Αζωελ και όλους σας
Αν μου επιτρεπεις καπου διαβασα για κάποια ζωντανη γλωσσα ότι καποιος γνωριζει, θα ήθελα αν είναι δυνατόν να μαθω ποια είναι και πως λειτουργεί, αν μπορεί ο συνδετημων του χωρου που αναφέρεται σε αυτό να μου δωσει καποιες πληροφορίες… Αν όχι να ναι καλά και να συν… εχισει… με περισσοτερες πληροφορίες δεικνύουσες…
pindarosΝέο Μέλος
29/03/2005, 14:52:19
ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε άπαιχτοι: Αποτελούμε το 1,5 χιλιοστό του παγκόσμιου πληθυσμού και όλοι θέλουν να μας ξεπαστρέψουν ρε παιδιά.
Γιατί άραγε? Δύο είναι οι εκδοχές.
1) Ή όντως είμαστε η απίστευτη φυλή,
2) Ή από το μεγάλο κόμπλεξ, τραβάμε τα μεγαλύτερα κολλήματα παγκοσμίως.

ΨΗΦΙΖΩ το ΔΕΥΤΕΡΟ.

Πάρτε το χαμπάρι: Η Ελλάδα ήταν κάποτε ο πρωτοπόρος του πνεύματος. Μεγάλωσε, αναδείχτηκε και νομοτελειακά ΠΑΡΗΚΜΑΣΕ. Υποδουλώθηκε και εξαφανίστηκε από τον χάρτη. Τώρα, αποτελείται από πολλούς (δυστυχώς) ιθαγενείς που θεωρούν ότι είναι στόχος μιας παγκόσμιας συνωμοσίας που δεν αναγνωρίζει πως οτιδήποτε προοδεύει, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σ’αυτούς και τους προγόνους τους (από τους οποίους κουβαλάνε άθικτο το DNA).

Δεν κοιτάμε τα χάλια μας λέω εγώ και να στρωθούμε, μπας και γίνουμε ποτέ σοβαροί, γιατί θα γελάνε όλοι μαζί μας στο τέλος… Δώσαμε τα φώτα και μείναμε με την γκαζόλαμπα!

Ο σοφός άνθρωπος προσαρμόζεται στον κόσμο, ο ανόητος προσπαθεί να προσαρμόζει τον κόσμο στον εαυτό του. Και αφού η πλειοψηφία είναι δεδομένη η "πρόοδος" εξαρτάται από τους ανόητους. Σω, Τζορτζ Μπέρναρντ

lorenzoΜέλος
29/03/2005, 17:36:03

Στα χτήματα βαδίζαμε όλη μέρα
Με τις γυναίκες τους ήλιους τα σκυλιά μας
Παίξαμε τραγουδήσαμε ήπιαμε νερό
Φρέσκο καθώς ξεπήδαγε απο τους αιώνες

Το απομεσήμερο για μια στιγμή καθήσαμε
Και κοιταχτήκαμε βαθειά στα μάτια
Μια πεταλούδα πέταξε απ' τα στήθεια μας
Ήτανε πιο λευκή
Απ' το μικρό λευκό κλαδί της άκρης των ονείρων μας
Ξέραμε πως δεν ήταν να σβηστεί ποτές
Πως δεν θυμότανε καθόλου τι σκουλήκια έσερνε

Το βράδυ ανάψαμε φωτιά
Και τραγουδούσαμε γύρω τριγύρω¨

Φωτιά ωραία φωτιά μη λυπηθείς τα κούτσουρα
Φωτιά ωραία φωτιά μη φτάσεις ως τη στάχτη
Φωτιά ωραία φωτιά καίγε μας
λέγε μας τη ζωή.

Εμείς τη λέμε τη ζωή την πιάνουμε απ' τα χέρια
Κοιτάζουμε τα μάτια της που μας ξανακοιτάζουν
Κι αν είναι αυτό που μας μεθάει μαγνήτης, το γνωρίζουμε
Κι αν είναι αυτό που μας πονάει κακό, τόχουμε νιώσει
Εμείς τη λέμε τη ζωή, πηγαίνουμε μπροστά
Και χαιρετούμε τα πουλιά που μισεύουνε

Είμαστε απο καλή γενιά

Oδ. Ελύτης

ΣΠΑΘΙΜέλος
29/03/2005, 22:56:34
Νομιζω φιλε <κηρα> αυτα που λεσ δεν διαφερουν απο αυτα που θελει να πει και η <ΑΖΩΕΛ>.Αν καταλαβα δηλαδη σωστα.

quote:

Αν μου επιτρεπεις καπου διαβασα για κάποια ζωντανη γλωσσα ότι καποιος γνωριζει, θα ήθελα αν είναι δυνατόν να μαθω ποια είναι και πως λειτουργεί, αν μπορεί ο συνδετημων του χωρου που αναφέρεται σε αυτό να μου δωσει καποιες πληροφορίες… Αν όχι να ναι καλά και να συν… εχισει… με περισσοτερες πληροφορίες δεικνύουσες
quote:

δηλαδη;Ποια αλλη γλωσσα εκτος της ελληνικης μπορει να θεωρειται ζωντανη γλωσσα;Για να το λες,κατι εχεις στο νου.Θα μας πεις;

<Κι εγω Μια θεονοη>

ΣΠΑΘΙΜέλος
29/03/2005, 22:59:43
<arhtos>;που εισαι;περιμενω κατι απο σενα.

<Κι εγω Μια θεονοη>

AZΩΕΛΜέλος
30/03/2005, 11:52:10
ΑΓΑΠΗΤΕ-Η ΚΗΡΑ…
ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ ΕΔΕΙΞΕΣ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ. ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟ.
ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ.
ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΤΙ Η ΤΑΞΗ, ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.
ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΤΩ, ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΙΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΙΣΩΣ Η ΑΙΤΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΗΘΩΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ
ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΑΠΕΡΝΟΥΝ.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΚΑΤΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ,
ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΑΠΛΑ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΝΟΥΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ-ΚΙΝΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΘΕΜΑ, ΤΟ ΕΞΕΤΑΖΩ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΙ Ο ΚΩΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ.
ΔΙΟΤΙ Ο ΜΥΘΟΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΜΕΣΑ ΤΟΥ.

ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΝΟΥ ΕΓΚΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ-ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΚΑΤΙ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕ.
ΚΑΙ ΑΥΤΟ, ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΝΕΙ ΒΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΖΕΙ.

AZΩΕΛΜέλος
30/03/2005, 11:54:12
ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ…

quote:
Αν μου επιτρεπεις καπου διαβασα για κάποια ζωντανη γλωσσα ότι καποιος γνωριζει, θα ήθελα αν είναι δυνατόν να μαθω ποια είναι και πως λειτουργεί, αν μπορεί ο συνδετημων του χωρου που αναφέρεται σε αυτό να μου δωσει καποιες πληροφορίες… Αν όχι να ναι καλά και να συν… εχισει… με περισσοτερες πληροφορίες δεικνύουσες…

Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ, ΤΗΝ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΝΤΟΤΗΤΑ.
ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΩΣ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ (ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗ), ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΛΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.
ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ.
ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ.
ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ Η ΒΑΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ.
ΔΕΣ ΚΑΘΕ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΝΕΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ… ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, ΔΙΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΙΣ ΕΧΕΙ ΕΙΔΗ.
ΤΙΣ ΕΙΧΕ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΑΝ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΠΟΥ ΕΠΑΝΑ-ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ.

ΑΛΛΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ…
ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟ-ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.
ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΣΕ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΣ…
ΣΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ…
ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ…
ΣΕ ΜΩΡΑ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΑΝ.
ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ (Η ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ), ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΟΝΕΙ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΓΕΙΡΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ.
ΚΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΟΡΘΑ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ.
ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ Η ΔΥΝΑΜΗ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΝΕΚΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΗΘΗΣ.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΝΕ ΚΕΙΜΕΝΑ;
ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ. ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΠΟΥ ΑΣΚΕΙ Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΥΤΗΣ.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ, ΛΥΠΑΜΑΙ!), ΕΙΠΕ…. «ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΧΝΗ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 300 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ.»

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΓΛΩΣΣΑ;
ΝΑΙ… ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ!

orfeas7Μέλος
30/03/2005, 14:14:52
Κάτι ευχάριστο και σχετικό με το θέμα της συζήτησης. Γίνονται κάποια μαθήματα κλασικής παιδείας στην πόλη μου για να φέρουν το κοινό σε επαφή με τους αρχαίους συγγραφείς. Χάρηκα όταν δίαβασα το παρακάτω άρθρο. Επιτέλους και μία καλή είδηση.

Το άρθρο:

Ανάλυση αποσπάσματος από την τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθεύς Δεσμώτης»
30 Μάρ 2005
Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών σε συνεργασία με την Σερραϊκή Πολιτιστική Εταιρεία συνεχίζει τον κύκλο των «Μαθημάτων Κλασικής Παιδείας» με τίτλο: «Η θριαμβεύουσα Δημοκρατία και τα επιτεύγματα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού».

Σκοπός των μαθημάτων είναι η επαφή του κοινού με τα κείμενα των αρχαίων ελλήνων συγγραφέων και η γνώση και εξοικείωσή τους με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Παροσυιάζονται ανθολογημένα ιστορικά κείμενα όπου, απ’ τις πηγές της Αρχαίας Ελληνικής ιστοριογραφίας, φαίνεται η πορεία του Ελληνισμού από την αρχική εγκατάσταση στον Ελλαδικό χώρο, μέχρι την κορύφωση της ακμής, τον 5ο π.Χ. αιώνα. Το ένατο μάθημα είναι αφιερωμένο στον Αισχύλο και θα γίνει ανάλυση αποσπάσματος κειμένου από την τραγωδία «Προμηθεύς Δεσμώτης» (στ. 944 – 1006).

Την παρουσίαση θα κάνει ο φιλόλογος καθηγητής και πρώην δήμαρχος Σερρών κ. Ζήσης Μητλιάγκας. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην αίθουσα «Γ. Χρηστίδης» του Επιμελητηρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το ένατο μάθημα θα γίνει τη Πέμπτη 31 Μαρτίου 2005 και ώρα 6 το απόγευμα.