- Τεκτονισμός - η γνώμη σας... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Φίλε FM σε προηγούμενο πόστ είπες:
quote:
"- Τυπικά προαπαιτούμενα είναι η πίστη στον Θεό, δηλαδή ο υποψήφιος να ανήκει σε κάποια από τις αναγνωρισμένες θρησκείες παγκοσμίως.
Δε σου φαίνετε αυτό κομματάκι άδικο?
Ξέρεις πόσοι άνθρωποι πιστεύουν σε Θεό που όμως δεν είναι "αναγνωρισμένος"?
Και ποιοι είναι αυτοί που "αναγνωρίζουν" θρησκείες και με ποιές προϋποθέσεις? Εχουν και πλαφόν?
Αν δηλαδή οι πιστοί ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια η θρησκεία αναγνωρίζετε?
Συγνώμη αλλά μου φαίνεται κάπως αυτό...
Τα ερωτήματα αυτά στα έθεσα προς σκέψη, δεν υποχρεούσαι να απαντήσεις αν δεν ξέρεις...
Θα ήθελα όμως να μου απαντήσεις στο παρακάτω ερώτημα:
Aν κάποιος Δωδεκαθεϊστής ή Παγανιστής κρούσει την πόρτα μιας Στοάς αυτή θα του ανοιχθεί![]()

Ολα αυτα τα αποδεχονται οι τεκτονες κατα την εισδοχη τους ως ελαχιστος κοινος τοπος αληθειας και δεν ξαναμιλουν για τετοια θεματα.
Μονο αθεοι και αγνωστικιστες δεν εχουν θεση.
Το που ορκιζεται ο καθενας εχει να κανει με το που πιστευει και ολα τα δογματα ειναι αποδεκτα εφοσον πληρουν της προυποθεσης που ανεφερα και η πιστη του υποψηφιου δεν αποτελει προβλημα για την συμετοχη του ιδιου στα εργαστηρια της στοας.
τα λεμε
Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινει
Edited by - drumx13 on 15/10/2003 11:47:41
Εχω ΞΑΝΑΠΕΙ, πώς μέσα στα forums του Esoterica.gr στα οποία συμμετέχω "άμα επι τη γεννέσι τους", ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΥΣ...
Φυσικά ο ΡΟΛΟΣ που έχω του ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ (που δεν είναι ΤΙΤΛΟΣ ή ΒΑΘΜΟΣ) είναι ένας ΠΟΛΥΣΥΝΘΕΤΟΣ ΡΟΛΟΣ και φυσικά σε όποιον απο τους φίλους ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ το ΠΩΣ τον εφαρμόζω, μπορεί ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ να αποστείλει μήνυμα στους δύο εξαίρετους ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΣ (επίσης και αυτοί ΡΟΛΟΥΣ εφαρμόζουν) και να ζητήσουν την ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΜΟΥ...
Αυτό ΕΠΙΒΑΛΕΙ η δημοκρατία...
Σωστά;;;;
Για το ΠΟΙΟΣ ξεκινά ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ, τα μηνύματα είναι On Line και μπορεί ο ΚΑΘΕΝΑΣ να το διαπιστώσει...
Φυσικά ΠΟΤΕ δεν ήθελα να δημιουργίσω ΕΡΙΔΑ με κάποιον που λεει ότι ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΤΟΝ...
Ο λόγος είναι ΑΠΛΟΣ...
Αλλά ΟΤΑΝ ο Τέκτον ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκες φίλε μου Ελευθερομασόνε (FM), ΘΕΩΡΩ πώς εκθέτει ΟΧΙ ΜΟΝΟ τον εαυτό του, αλλά και ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ, ΕΧΟΥΝ ή ΘΑ ΕΧΟΥΝ στο μέλλον "αγκυροβολίσει στο λιμάνι" του Τεκτονισμού...
Επι προσωπικού, ΟΥΤΕ με ξέρεις, ΟΥΤΕ σε ξέρω άρα ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ "προσωπικό θέμα"...
Οταν σου "ζήτησα" να ΜΗΝ συμμετέχεις σστη συζήτηση το έκανα για να σε ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΩ...
Περί ΜΟΝΟΛΟΓΩΝ, τουλάχιστον στην αναξιότητά μου ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ...
Ας προσέχουμε λοιπόν τα λόγια μας και να ΜΗΝ δημιουργούμε εντυπώσεις...
Φίλε μου Ωάννες...
- ΠΡΩΤΟΝ:
Γι'αυτό ΕΛΠΙΖΩ, πείδή η ΕΛΠΙΔΑ σε μένα είναι ΖΩΝΤΑΝΗ...
- ΔΕΥΤΕΡΟΝ:
Η Ιστορία ΟΝΤΩΣ είναι κάτι "μαλακό" που υπάρχει ΕΝ ΑΦΘΟΝΙΑ γύρο μας...
Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ (πράγμα που ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ τη κατανόησή της) είναι το θέμα...
- ΤΡΙΤΟΝ:
Ακριβώς λόγο του ΡΟΛΟΥ του Συντονιστή, ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ όχι μόνο το ΤΙΤΛΟ του θέματος που γράφω, ΑΛΛΑ και τις τοποθετήσεις των μελών...
Εσύ φίλε μου Ωάννες ΔΙΑΒΑΣΕΣ (τουλάχιστον) ΤΟ ΤΙΤΛΟ του θέματος;;;
Λεει ή ΔΕΝ λεει "Τεκτονισμός - η γνώμη σας..."
quote:
Ξεκινήσαμε μια κουβέντα σε ιστορική βάση και βιάστηκες να παρέμβεις για να κάνεις το δικό σου μονόλογο. Επιτέλους διάβαζε λίγο προσεκτικότερα... Συντονιστής είσαι γμτ. Θα έπρεπε να δίνεις το καλό παράδειγμα πρώτος
Που είδες λοιπόν ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ;;;
Συντονιστής είμαι και γι'αυτό απαντώ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ που έχει το θέμα και ΟΧΙ με αυτό που θα ΗΘΕΛΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΩ...
Εδώ απαντώ και σε σένα φίλε Ελευθερομασόνε, σε αυτό που λές περι "Τεκτονικού Ιδεώδους"...
Παραθέτω το ΤΙ ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΕΩΔΕΣ...
Την ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ παραθέτω και ΟΧΙ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ...
Αυτός είναι και ο ΣΚΟΠΟΣ και των Forums αλλά και του ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ξαναδιάβασε τον τίτλο...
- ΤΕΤΑΡΤΟΝ:
Πλούταρχος "Περί Ισιδος και Οσίριδος"
"Η Αιγυπτιακή Βίβλος των Νεκρών"
Σαμαέλ Αούν Βεόρ: "Το Βιβλίο των Νεκρών"
Mαξ Γκιουλμόντ: "Η Μυητική Διαδικασία στην Αρχαία Αίγυπτο"
Αχιλέας Ξενάκης: "Στα Αδυτα των Μυστηρίων"
Πέτρου Γράβιγγερ: "Η Μυσταγωγία στην Αρχαία Αίγυπτο"
ΟΛΑ τα έργα της Ελένης Πετρόβνα Μπλαβάτσκυ (αρκετοί τόμοι στην Ελληνική)
ΟΛΑ τα έργα του Ελιφάς Λευί (αρκετοί τόμοι στην Ελληνική)
ΟΛΑ τα έργα του Ζεράρ Ανκώς (αρκετοί τόμοι στην Ελληνική)
Και περισσότερο, πάνω απο όλα τα παραπάνω βιβλία, τοποθετώ τη διδασκαλία απο τον δάσκαλό μου ΧαΜπα επι της ΚΡΑΤΑ ΡΕΠΟΑ, του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ χειρόγραφου που είναι η ΣΥΛΛΟΓΗ απο γερμανούς λόγιους των ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ περικοπών απο τους ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ...
Σε ΚΑΝΕΝΑ απο τα παραπάνω που παράθεσα ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ αυτό που ανάφερες φίλε μου Ωάννες...
ΠΟΥΘΕΝΑ....
Τελικά τα ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ, είναι διάφοροι βαθμοί μυήσεως ή ΟΧΙ;;;
ΠΟΥ ο Απουλήιος στο έργο του ΧΡΥΣΟΣ ΟΝΟΣ ή ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΙΣ αναφέρει τα όσα εσύ επικαλήσαι;;;
Προσωπικά ΔΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑ ΠΟΥΘΕΝΑ κάτι τέτοιο ΜΕΣΑ στο έργο που επικαλήσαι...
Δείξε μου και πάραυτα σου ζητώ συγγνώμη ΑΝ έκανα λάθος...
- ΕΚΤΟΝ:
Ναι αυτό έγραψες, ξαναδιάβασε το κείμενό σου...
- ΕΒΔΟΜΟΝ:
Σε ευχαριστώ για τις ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ φίλε μου...
Κρατάω αυτό που έγραψες: "Επι της ουσίας δεν διαφωνούμε οτι το τυπικό αποτελεί εξωτερικό ένδυμα."
- ΟΓΔΟΟΝ:
Μέχρι τα τώρα ΓΝΩΡΙΖΑ πώς η ΜΥΗΣΗ είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΞΗ...
ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ απο το ρήμα ΜΥΩ που σημαίνει κλείνω τα μάτια...
'Οπου "ΜΑΤΙΑ" βάλε το ΣΥΝΟΛΟ των 5 αισθήσεων (όραση, ακοή, γεύση, αφή, όσφρηση) δηλαδή τη ΛΟΓΙΚΗ και πιθανά να ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΣ την ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΥΗΣΗΣ...
Να γιατί ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ότι η ΨΥΧΗ ΜΥΗΤΑΙ και όχι ο ΦΥΣΙΚΟΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΜΑΣ (όπως εσύ φίλε μου DrumX13), γιατί ΧΩΡΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΕΝΕΡΓΟΣ"...
Εσύ φίλε μου Ωάννες μείνε στον ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ του "παλαιού εγώ" και άσε εμένα να πιστεύω στην ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ...
Ο δρόμος σου και ο δικός μου...
Δε ζήτησα απο ΚΑΝΕΝΑΝ να αλλάξει το δρόμο του...
Φίλε μου Ωάννες, ΦΥΣΙΚΑ και ΣΕΒΟΜΑΙ τις απόψεις των άλλων, αλλά ας ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ τον ΣΕΒΑΣΜΟ με την ΑΠΟΔΟΧΗ...
Εδώ χώρος ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΕΙΝΑΙ και όχι "προσυλιτισμού ή ΔΙΑΦΗΜΗΣΗΣ" όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο φίλος Αίον...
Και ένα μικρό "κλειδάκι" για να ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ το τρόπο που απαντώ...
Γράφω ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με όσα ΔΙΑΒΑΖΩ και ΟΧΙ με όσα μπορεί ή όχι να ικανοποιήσουν τον φίλη ή φίλη που έγραψε το μήνυμα...
Φίλε μου DrumX13...
Λές με περισή σιγουριά, πώς:
quote:
Κελσο με παρομοια επιθεση σαν και αυτην που εκανες στον FM απο καποιο μελος προς το ατομο σου.... το μελος αυτο θα ειχε διαγραφει παραυτα...
Είσαι καιρό στη παρέα μας και ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ πόσες επιθέσεις έχω δεχθεί...
Δείξε μου ΕΝΑΝ που διαφράφτηκε...
ΕΝΑΝ...
Φίλε μου γιατί ΚΑΙ εσύ δημιουργής εντυπώσεις;;;
ΠΟΤΕ και ΠΟΥΘΕΝΑ το Esoterica.gr δεν έχει διαγράψει ΚΑΝΕΝΑΝ και φυσικά ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΑΣΥΛΙΑΣ...
Και εγώ είμαι στη κρίση των διαχειριστών...
Επι του συνόλου του μηνύματός σου τώρα, έχω απαντήσει ΗΔΗ, αλλά ρωτάςν κάτι που με ξενίζει:
quote:
και ολα αυτα γιατι σου ειπε οτι θεωρει οτι εχασε τον χρονο του που σε διαβασε στο προηγουμενο τοπικ.
μηπως σου πατησε κανεναν καλο...???Aν δεν αντεχεις την κριτικη να μην γραφεις βεβαιως -βεβαιως...
Την ΚΡΙΤΙΚΗ την αποζητώ...
Την ΤΕΚΜΥΡΙΩΣΗ όμως την απαιτώ...
Του απάντησα και ΞΑΝΑΠΑΡΑΘΕΤΩ την απάντηση μιάς και εξηγεί και σε σένα τα όσα ρωτάς...
ΟΤΑΝ ο Τέκτον ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκες φίλε μου Ελευθερομασόνε (FM), ΘΕΩΡΩ πώς εκθέτει ΟΧΙ ΜΟΝΟ τον εαυτό του, αλλά και ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΙΧΑΝ, ΕΧΟΥΝ ή ΘΑ ΕΧΟΥΝ στο μέλλον "αγκυροβολίσει στο λιμάνι" του Τεκτονισμού...
Μιάς και παράθεσα την ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ σε όσα μου καταλογίσθηκαν μπορούμε να συνεχίσουμε φαντάζομαι...
Πραγματικά ΦΙΛΟΣ με ΟΛΟΥΣ και ΟΛΑ...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Ειληκρινά ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΚΟΠΟ να συζητώ έντονα με τους φίλους...
Ζητώ συγγνώμη αν έβγαλα το θέμα απο τη ρόττα που έχει πάρει, θα παραμείνω στη ΣΙΩΠΗ και ΙΣΩΣ να ξαναεπέμβω όταν ΠΑΛΙ θα εκτραχηνθούν τα πράγματα...
Φιλικά και με σεβασμό στις απόψεις των άλλων
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Αρκετά αναλώθηκα σε αντιπαραθέσεις μαζί σου. Δεν μου περισσεύει ούτε ο χρόνος ούτε η ενέργεια ούτε το χρήμα (είμαι βλέπεις στην πλευρά αυτών που πληρώνουν για να βρίσκονται εδώ μέσα) για να τα ξοδεύω άσκοπα. Γι αυτό και δεν θα μπω στο παιχνίδι της απάντησης στην ανταπάντηση ω! ανταπάντηση. Ετσι κι αλλιώς οι απαντήσεις σου δεν είναι εφ όλης της ύλης (κάποιες μάλιστα αποφεύχθηκαν εντέχνως) και δεν έχω καμια όρεξη να συνεχίσω τον φαύλο κύκλο.
Πάντως,
- με απαξιωτικές συμπεριφορές
- με προβολή του «εγώ»
- με αλλαζονεία του παντογνώστη (ή και «παντογνώστη»)
- με εριστικότητα
μάλλον δεν διαφημίζεται με τον καλύτερο τρόπο το site στο οποίο φέρεις τον διακριτικό τίτλο του συντονιστή.
Ολα αυτά στα λέω γιατί πιστεύω πολύ σ εσένα και θεωρώ οτι έχεις πάρα πολλά να δώσεις, όμως αδικείς τον εαυτό σου με τη συμπεριφορά σου και το πρόσωπο που βγάζεις μέσα απο το monitor. Αν θεωρούσα οτι είσαι ένας φελλός ή φαύλος, δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να ασχοληθώ μαζί σου.
Κι όπως λέει κι η καλή φίλη Kapodistria
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ

Δε αναφερθώ σε ΤΙΠΟΤΑ απ'όσα είπες...
Συ είπας πώς:
"ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ"
ΠΙΡΑΝΤΕΛΛΟ
Ομως αναφέρεις μια ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ που δε ξέρω το ΓΙΑΤΙ λές ότι λές...
quote:
Δεν μου περισσεύει ούτε ο χρόνος ούτε η ενέργεια ούτε το χρήμα (είμαι βλέπεις στην πλευρά αυτών που πληρώνουν για να βρίσκονται εδώ μέσα) για να τα ξοδεύω άσκοπα.
Ποιός σου είπε ότι ΕΓΩ ή και οι ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ που ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ στο Εsoterica.gr δεν είμαστε στην ΙΔΙΑ ΘΕΣΗ ΜΕ ΣΕΝΑ;;;
Και εξηγούμε ότι το ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ είναι η σύνδεσή σου στο Internet...
Πάντως στο Εsoterica.gr ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ...
Εάν εννοής κάτι διαφορετικό, εξηγήσου καλύτερα...
Φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Υ.Γ Νομίζω πώς εκτός απο το e-mail μου έχεις ΚΑΙ το τηλέφωνό μου φίλε μου...
Είναι προτιμότερο ΠΡΙΝ γράψεις κάτι που ΔΕ ΘΑ ΣΕ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ παρά ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ, κάνε μου μια κλήση, ένα μαίλ...
Δεν ήθελα να σε προσβάλω απαντώντας σου στα όσα υποστηρίζεις περί των Αιγυπτιακών Μυστηρίων...
Συγγνώμη αν έγινε κάτι τέτοιο...
Μίλησαν λοιπόν αρκετή ώρα και απ όσα παρέθεσαν δεν συμφώνησαν σχεδόν σε τίποτα .
Ο καθένας είχε βιώσει και είχε καταλάβει διαφορετικά πράγματα .
Όμως συμφώνησαν σε ένα , ότι και οι δύο θέλουν να εργαστούν για την ανοικοδόμηση του Ναού της Αρετής .
Αυτό λοιπόν και έπραξαν , σήμερα και οι δύο είναι ακόμα στον τεκτονισμό και οι δύο έχουν κατά καιρούς διαφορετικές απόψεις για διάφορα πράγματα που αφορούν το Τάγμα ή την όποια θέση , όμως επειδή ΟΥΔΕΝ ΘΕΤΟΥΝ ΟΡΙΟ ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ συνεχίζουν αυτή τη μοναχική και συνάμα ΑΔΕΛΦΙΚΗ πορεία .
Βέβαια δε ξέχασαν ούτε μια στιγμή τα λόγια που άκουσαν για την διαγωγή που πρέπει να έχει ο Τέκτονας στο βέβηλο κόσμο .
Ο κακός λύκος
Initiation σημαίνει μύηση και προέρχεται απο το λατινικό initium.
Το γεγονός οτι έχουμε διαφορετικές απόψεις δεν σημαίνει οτι είμαστε και αντίπαλοι ή εχθροί. Αυτό ως απάντηση σε κάποιους ...εξυπνάκηδες που μου έστειλαν κάτι ανώνυμα e-mail του τύπου «μπράβο ρε συ, καλά του τα πες» και άλλες τέτοιες μλκς. Οι διαφορετικές απόψεις, είναι δείγμα υγείας...
(Φαντάζομαι τί έχει να γίνει στο mirc...)

quote:
Initiation σημαίνει μύηση και προέρχεται απο το λατινικό initium.
Φίλτατε Oannes το Initiation προέρχετε απο το λατινικό Initium αλλά η Ελληνική λέξη είναι μύηση εκ του μυω που σημαίνει κλείνω τα μάτια , όπως πολύ σωστά είπε ο Κέλσος και δεν προέρχετε απο το Initium .
Άρα εσύ μιλάς για την Αγγλική λέξη και όχι για την Ελληνική ίσως αν η Ελληνική ήταν ρίζα της Αγγλικής να μην ήταν Initation αλλά κάπως αλλιώς .
Ο κακός λύκος
...ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΘΕΟΥΛΗ ΚΑΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ..
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ,ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ...
....ΦΙΛΙΚΑ

The Truth Is Out There..
Edited by - lencolas on 16/10/2003 00:22:07
Προσφατα ετυχε να βρεθω σε ενα μεγαλο καταστημα με επωνυμια "Εκκλησια της Σαηεντολογιας" (καπου στην Πατησιων). Με μεγαλη χαρα μια κυρια κυριολεκτικα με τραβηξε απο το πεζοδρομιο και με "εμπασε" στο καταστημα. Η ιστορια εχει ως εξης : Ειναι καποιοι εθελοντες που προωθουν ενα βιβλιο ονοματι Διανοητικη το οποιο σε βοηθα να κατανοησεις τον κοσμο σου και να δωσεις βοηθεια σε οποιον την χρειαζεται. Γνωριζετε κατι για την Σαηεντολογια; Καποιο link σε παλαιοτερο forum, η καποιο site, η καποια γνωση τελοσπαντων για το αντικειμενο;
Ευχαριστω εκ των προτερων...
" Να είστε πάντα δυνατοί! " ![]()
30 gold coins for a story
All my guts for all your glory !
Η σαϊεντολογία είχε ξεκινήσει στην Ελλάδα πριν από περισσότερα των 10 ετών, με ένα κέντρο που βρισκόταν στην ιπποκράτους - εάν δεν με απατά η μνήμη μου. Κάποιοι εθελοντές σε "τραβούσαν από τα μαλλιά" και σε έβαζαν να κάνεις ένα τεστ 100 ερωτήσεων, για να σου βγάλουν μετά ένα ψυχόγραμμα, που έδειχνε σε ποιους τομείς της προσωπικότητας και της ζωής σου είχες κάποιο πρόβλημα, τους οποίους για να βελτιώσεις καλό θα ήτανε να κάνεις κάποια σεμινάρια που αφορούσαν τους συγκεκριμένους τομείς.
Αυτή ήταν και η πρωτη επαφή του "αμύητου" με τη συγκεκριμένη "εκκλησία" (όπου εκκλησία εδώ νοείται μια συνάρθροιση ατόμων που πιστεύουν σε κάποια ιδεώδη συνήθως καλόπιστα και αλτρουϊστικά). Αργότερα τα παραρτήματα της σαϊεντολογίας άρχισαν να πληθαίνουν και να αυξάνονται, όπως και οι διάφορες φήμες για την συγκεκριμένη οργάνωση.
Επί εποχής Δημητροκάλη και Κατσούλα, μπήκε κι αυτή στο στόχαστρο των κυνηγών των παραθρησκευτικών οργανώσεων, αν και μέχρι τότε θεωρούνταν από τον κόσμο που την είχε ακουστά απλά σαν μια οργάνωση που ασχολούνταν με διάφορα ψυχομετρικά τεστ. Μάλιστα εκείνη την εποχή, καθώς και κάποιες στιγμές αργότερα, οι φήμες για την σαϊεντολογία ήταν πάρα πολλές, μιλώντας για προσυλητισμό, μια καινούργια μοντέρνα θρησκεία - μη θεϊστική, και άλλα.
Ουσιαστικά κάτι τέτοιο αποτελεί και στην πραγματικότητα. Αντιπροσωπεύοντας την κίνηση του new age, προσπαθεί να λύσει τα υπαρξιακά προβλήματα του ανθρώπου, καθώς και να δώσει λύσεις και μεθόδους για την βελτίωση της προσωπικότητά τους, μέσα από πορίσματα που έχουν βγει από επιστημονικά δεδομένα. Στην Αμερική και σε άλλες δυτικές χώρες υφίσταται σε μεγάλη άνθηση και έχει πολλούς οπαδούς.
Αυτά τα λίγα απ'ότι θυμάμαι,
προσωπικά από την πρώτη επαφή μου μαζί τους, μου είχαν γυρίσει τα άντερα. Να το πω σκεπτικισμό, να πω ότι δεν δέχομαι νέες ιδέες, δεν ξέρω γιατί, πάντως η όλη ιστορία διαισθητικά τουλάχιστον, με έβρισκε αρνητική...Ισως έφταιγε η μεγάλη τους επιμονή (σε άρπαζαν όπως είπες από τον δρόμο) για να τους αφήσεις να ασχοληθούν μαζί σου, επιμονή η οποία έφτανε στο να σου πουν ότι στη ζωή σου θα καταντήσεις προβληματικός και δυστυχιμένος εάν αυτά που σου λένε δεν τα λάβεις σοβαρά υπόψην. Που μπορεί να ήταν και σωστά τα αποτελέσματα του τεστ, αλλά αυτός ο τρόπος πια...
αυτή...που τα κατάφερε!
Edited by - amalia on 20/05/2003 07:24:25
μικρού μεγέθους βιβλιαράκι, όχι πάνω από 200 σελίδες, κόστιζε το 1991 -απ ότι θυμάμαι- 3500 δραχμές...
τώρα, θα μου πεις, μυστικά της μοναδικής γνώσης είναι αυτά... δεν μπορεί να τιμούνται σαν τα "άλλα" βιβλία!
μετά από αυτό, το μόνο που θυμάμαι σχετικά με την Σαιεντολογία ήταν ένα λεωφοριάκι μπροστά από το Μουσείο στην Αθήνα, ένα καλοκαιράκι που κάνανε μία περιοδεία.
Η γνώμη μου γιά την Σαιεντολογία τελικά είναι η εξής:
ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...
Επιτέλους!!!
Είχα χάσει το pass του acc μου αλλά και του email μου..και ήμουν "παράλυτος" - παρακολουθώντας μη μπορώντας όμως να συμμετέχω και να δώσω απαντήσεις στα διάφορα θέματα -.
Λίγες πληροφορίες μόνο να προσθέσω για τη Σαιεντολογία:
Ιδρύθηκε στις Η.Π.Α. από τον Ρον Χάμπαρντ και εξαρχής αποτέλεσε επιχείρηση του ιδίου!!
Μερικά χρόνια αργότερα μετέτρεψε την επιχείρησή του αυτή σε "φιλοσοφική" οργάνωση που είχε ως κύριο στόχο της την ευημερία του ανθρώπου και της κοινωνίας.
Στην Ελλάδα η δράση της "Εκκλησίας της Σαιεντολογίας" άρχισε μέσω του Κ.Ε.Φ.Ε. ( Κέντρο Εφαρμοσμένης Φιλοσοφίας της Ελλάδος ).
Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο είναι πολύ ενδιαφέρον είναι ότι η δράση της συγκεκριμένης αυτής οργάνωσης έχε διακυρηχθεί "ΕΠΙΚΙΝΝΔΥΝΗ" σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένου της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, των Η.Π.Α. ( ! ) και της Ελλάδος ( ! )
**Take It or Leave It**
Λέγονται πάντως πολλά για την σαϊεντολογία, που ίσως δεν θα ήταν σωστό κάποια από αυτά να αναφερθούν σε έναν τέτοιο χώρο... Γιαυτό το λόγο, θα παραθέσω μόνο την εμπειρία μιας φίλης μου, που όταν την άκουσα, μου θύμισε παλιότερη δική μου επαφή με άτομα της εκκλησίας αυτής.
Την είχε συστήσει κάποιος πολύ γνωστός της γιατρός σε μία σαηεντολόγο και η κοπέλα την επισκέφτηκε. Αφού καθίσανε, η κυρία άρχισε να την ρωτάει στην αρχή πολύ απλές ερωτήσεις ελαφρά προσωπικής χροιάς (π.χ. πόσο χρονών είναι, τι επάγγελμα κάνει, τι θα ήθελε να κάνει, αν της αρέσει αυτό ή εκείνο, κ.λ.π.), που η κοπέλα απαντούσε με ειλικρίνια. Κάποια στιγμή και ενώ η άλλη συνέχιζε την "ανάκριση" (αφού είχε συεισδήσει με έξυπνο τρόπο στον προσωπικό χώρο της κοπέλας), η φίλη μου κατάλαβε ότι η σαηεντολόγος ασκούσε μια υπνωτιστική επιρροή πάνω της, οπότε πήγε για λίγο στην τουαλέτα, έριξε νερό στο πρόσωπό της και αφού γύρισε, προσπάθησε να κλειστεί από την επιρροή.
Θυμήθηκα λοιπόν πριν από δέκα περίπου χρόνια που με είχαν αρπάξει κι εμένα για το κλασσικό ερωτηματολόγιο και την συνέντευξη που ακολούθησε. Οση ώρα ήμουν μέσα στο κέντρο και προσπαθούσαν να με πείσουν να αποφασήσω να κάνω κάποιο σεμινάριο αυτοβελτίωσης, είχα κοντέψει να πιστέψω ότι έχω σοβαρό πρόβλημα κι ότι το σεμινάριο θα ήταν απαραίτητο, μόλις ωστόσο έφυγα (ευτυχώς ήμουν απένταρη εκείνη την εποχή, οπότε χωρίς να το θέλω είχα ενεργοποιήσει αυτόματα κάποια άμυνα που απέκλυε τη συμμετοχή μου) και καθώς απομακρυνόμουν, πράγματι αισθανόμουν την επιρροή αυτή να φεύγει από πάνω μου, όπως ένα όνειρο, που όταν ξυπνάς, πλένεσαι και πίνεις καφέ, γίνεται ολοένα και πιο θολό.
αυτή...που τα κατάφερε!
Η αληθεια ειναι πως χαθηκα για αρκετο καιρο..Σημερα μπορεσα να ξεκλεψω λιγο χρονο απο τα Λατινικα που γραφω αυριο για να περιηγηθω στον κοσμο που μου ελειψε..
Λογω ελλειψης χρονου ωστοσο,δεν μπορω να επεκταθω οσο θα ηθελα..
Διαβασα,ειδα σε εκπομπες,εμαθα,μιλησα με ανθρωπους και -επειδη ασχολουμαι απο τα 14 μου(ειμαι στα 18) με τα μονοπατια αυτα-θελω να 'παρακαλεσω' να μεινεται μακρια απο την saientology η Κ.Ε.Φ.Ε ,η οπως αλλιως λεγεται..
Ενα μονο θα πω που με εκανε να ανατριχιασω:ο ιδρυτης της,ο Χαμπαρτ εκανε εκτρωση σε μια γυναικα που κυοφορουσε το παιδι του(δεν θυμαμαι αν ηταν η δικια του)με...ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ!!!...κρεμαστρα...!!
Τα λογια ειναι περιττα πλεον...
Θα επανελθω δρυμητερος σε λιγες μερες,μετα τις εξεασεις...
-ου καταισχυνω οπλα τα ιερα ουδ' εγαταληψω παραστατην οτω αν στοιχησω,αμυνω δε..-
Φίλε-η hel-lin, μην πιστεύεις ότι ακούς κι ότι διαβάζεις. Δεν ξέρω για την Σαιεντόλοτζι, παρά ελάχιστα πράγματα, αλλά είμαι σε θέση να γνωρίζω άμεσα πόση παραπληροφόρηση υπάρχει για ομάδες και για ανθρώπους που ασχολούνται με το ανεξήγητο και την μεταφυσική.
Είτε από άγνοια, είτε από βλακεία, είτε και από κακία, έχουν κυκλοφορήσει φοβερές ανακρίβειες για πολλούς και για πολλά.
Η ιστορία, αρχαία και σύγχρονη είναι ο πιο δίκαιος μάρτυράς μας.
Ας είμαστε προσεκτικοί στις κρίσεις μας και ας προσπαθούμε να πάρουμε όση πληροφόρηση γίνεται από πρώτο χέρι και όχι από εσωτεριστικά κουτσομπολιά.

Και για τη Νέα Ακρόπολη ότι τρώνε παιδάκια-στην ίδια κουβέντα. Μάλλον κάποιος εδώ ξέχασε να προφέρει σωστά τα δυαλιτικά: παϊδάκια
αυτή...που τα κατάφερε!
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΙΕΝΤΟΛΟΓΙΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΜ ΚΡΟΥΖ ΑΝΕΦΕΡΕ ΚΑΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ...
Ε! ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΠΩΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΕ Η ΑΜΑΛΙΑ ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΟΝ ΛΑΙΝ...ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΩΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑ ΕΚΕΙ.
ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ!-ΜΕ ΕΙΧΑΝ ΑΦΗΣΕΙ ΑΝΑΥΔΗ ΓΙΑ΄ΠΟΛΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ...
ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΚΕΤΙΚΑ .
ΕΙΝΑΙ, ΝΑΙ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΨΥΧΡΑΙΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ-ΑΝ ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΔΕ ΒΑΡΕΘΕΙΣ...-
ΟΛΑ Τ'ΆΛΛΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΗΝΥΓΙ ΤΩΝ ΙΕΧΩΒΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΡΤΑ- ΠΟΡΤΑ + ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ..."ΘΑ ΜΟΥ ΚΟΨΕΙ Η ΜΠΕΣΑΜΕΛ "ΠΟΥ ΜΕ ΓΛΥΤΩΣΕ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟ ΦΛΥΑΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ...
ΤΙ ΝΑ ΠΩ !ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΖΗΛΟ ΚΑΤΑΜΕΤΡΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ "ΨΗΦΟΥΣ"...Η ΤΑ ΚΕΡΔΗ...
ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ!
ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΗ ...ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΗΜΑΤΑ...ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ...
ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΡΙΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΑΝΑΛΙ ΗΤΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ(ΠΑΠΑΣ-ΘΕΟΛΟΓΟΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ-...ΣΑΙΕΝΤΟΛΟΓΟΣ...)Ο ΚΑΗΜΕΝΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΝΑ ΠΕΙ ΕΣΤΩ ,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ!...ΟΧΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ +ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ!!!...
ΟΛΟΙ ΦΩΝΑΖΑΝ + ΤΟΝ ΕΒΡΙΖΑΝ ΣΑΝ ΣΕ ΧΑΒΡΑ!
ΤΕΛΙΚΑ ...ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ!
ΔΕΝ ΕΙΠΕ...
ΜΑ ΕΜΑΘΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ.ΟΛΩΝ.
Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΕΜΟΙΑΖΕ ΜΕ ΠΩΛΗΤΗ ΤΟΣΟ ΕΜΠΕΙΡΟ ...
ΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΟ.ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ...
-ΑΝΑΡΡΩΤΙΕΜΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ,
ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ...;-
BONUS PACK...
-ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ...ΕΚΡΑΓΕΙ...-
ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ-ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΤΗΣ...
http://www.neuereligion.de/ENG/Pentikainen/main4.htm
ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ'ΑΥΤΗ...
http://w4u.eexi.gr/~antbos/SHUTDOWN.HTM
http://www.raids.org/gen00586.htm
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...
http://greek.theology.scientology.org/
...ΕΙΠΑ ΠΟΛΛΑ ...ΜΑ ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΔΩ,ΓΙΑ ΤΩΡΑ...![]()

Let there be Light!
Edited by - ΑΤΜΑ on 07/06/2003 02:40:16
http://www.scientology.org/gloss.htm
ενας αλλος κοσμος!

Let there be Light!