ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ποιά η σχέση μυστικών υπηρεσιών και εταιριών πληροφορικής; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ποιά η σχέση μυστικών υπηρεσιών και εταιριών πληροφορικής; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Απέριττος31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
02/02/2006, 14:16:16
Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Προς το παρρόν θα κάνω υπομονή για να δω κάπως πως εξελίσσεται, πάντως έχει πολλή 'τροφή' παρασκηνιακά η όλη υπόθεση.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

02/02/2006, 14:59:40

.

ασχετο, σχετικο: παρακολουθουσαν τα τηλεφωνα της κυβερνησης.

η εταιρια εκλεισε το λογισμικο (με αποτελεσμα να καταλαβουν οτι τους πηραν χαμπαρι και να χαθουν τα ιχνη τους) πριν ενημερωσει την κυβερνηση.

τουλαχιστον αυτα ανακοινωνουν...

εγω γιατι εχω την εντυπωση οτι βρηκαν ποιος ηταν ο "παρακολουθητης" και γι αυτο εκαναν την παπια?

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

karmaΜέλος
02/02/2006, 15:31:18
Βρέθηκα τις προάλλές σε μία παρέα «σκεπτόμενων» ανθρώπων, όπου ανταλλάξαμε απόψεις για διάφορα θέματα (και σχετικά με την εποχή μας). Κάποια στιγμή ένας φίλος έθεσε τον προβληματισμό του σχετικά με τα τσιπάκια. Η απάντηση δόθηκε από μία φίλη «ψαγμένη» (και ομολογώ πολύ ενδιαφέρουσα) ! «Γιατί να μας βάλουν τσιπάκια, μια και έχουμε όλοι πονηρευτεί και δεν πρόκειται να δεχθούμε κάτι τέτοιο, αφού υπάρχουν τα κινητά ! Μπορεί άνετα να μας ελέγχουν και από εκεί. Και αν το σκεφτεί κανείς λογικά, υπάρχει βάση. Μέχρι και τα παιδιά έχουν πια κινητό !

Πράγματι, παλαιότερα, ζούσαμε χωρίς κινητά και μια χαρά ! Η μόνη περίπτωση που μπορεί να φανεί χρήσιμο ένα κινητό είναι, αν μείνεις τη νύχτα από μηχανική βλάβη στο αυτοκίνητό σου να καλέσεις την οδική βοήθεια ή αν χρειαστεί να επικοινωνήσεις με κάποιον όταν δεν υπάρχει κοντά τηλέφωνο.

Φιλικά, η www.greekastrology.gr

sereniteΜέλος
02/02/2006, 15:38:43
Καλησπέρα σε όλους,

ήθελα να αναφέρω πως λίγο πριν την εμφάνιση του Internet στην ζωή μας πολλοί είναι αυτοί που είχαν ξεσηκωθεί και ανέφεραν πως είναι κι αυτό άλλος ένας τρόπος ελέγχου των μαζών.

Σκεφτήτε το εξής, μπορούν να δουν με διάφορους τρόπους για το που είμαστε, μπορούν να βρούν τι καταναλώνουμε, αν υπήρχε λόγος θα έβρισκαν και τα χόμπυ μας και τις συνηθειές μας κ.λ.π.
Τι ήταν αυτό που δεν μπορούσαν να βρουν γιατί ακόμα κι όταν μας χτύπαγαν την πόρτα για διάφορες στατιστικές συνήθως απαντάγαμε ψέματα για να τους παραπλανήσουμε (εγώ τουλάχιστον), τι άλλο εκτός της σκέψης μας. Ε να λοιπόν που ήρθε η ώρα και η στιγμή που όλοι όσοι πέρνουμε μέρος σε διάφορα forum καταθέτουμε με μεγάλη ευκολία την σκέψη μας, τα πιστεύω μας και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και αντιδράμε στην κοινωνία. Ποιος ο λόγος λοιπόν να τρέχουν, να κάνουν στατιστικές και να ψάχνονται γενικά. Μόνοι μας ομαδοποιηθήκαμε ανάλογα το forum που επέλεξε ο καθένας, μόνοι μας καταθέτουμε και την ψυχή μας. Αλήθεια αν ένας άγνωστος σας πλησίαζε και σας έλεγε πες μου τα εσώτερά σου θα το κάνατε; οχι. Εδώ όμως χιλιάδες άνθρωποι τα διαβάζουν.
Κι αν για κάποιο λόγο κάποιος ενδιαφερόταν να μάθει τα αληθινά στοιχεία ενός ατόμου, βρίσκουμε απο ποιον υπολογιστή έφυγε το συγκεκριμένο e-mail, σε ποιον ανοίκει ο υπολογιστής, πόσοι εργάζονται ή κατοικούνε στον συγκεκριμένο χώρο κ.λ.π.
Αυτή η αίσθηση της κρυμμένης ταυτότητας πίσω απο ένα ψευδόνυμο και ένα e-mail νομίζω είναι η μεγαλύτερη αυταπάτη μας. Μεταξύ μας κρυβόμαστε όχι εκεί που θα έπρεπε να το κάνουμε. Ακόμα και ακουμπώντας το κινητό μας δίπλα στον υπολογιστή μας την ώρα που στέλνουμε ένα e-mail προδίδει την ταυτοτητά μας σ' αυτόν που θα είχε λόγο να μπει σε μια διαδικασία να την βρεί.
Πρέπει να ομολογήσω πως κάτα κάποιο τρόπο όλοι έχουμε ποιαστεί κορόιδα κάπου, συνηδητοποιημένα μεν οι περισσότεροι αλλά κι αυτή η συνηδητοποίηση δεν μας προφιλάσει ιδιαίτερα καθότι η ιδιότητα που έχει ο άνθρωπος να συνηθίζει την κάθε κατάσταση και να αδρανοποιείτε στο τέλος μπροστά σ΄αυτή είναι ο χειρότερος εχθρός του.

sereniteΜέλος
02/02/2006, 16:10:03
Hθελα να συμπληρώσω ότι τα Χριστούγεννα, είχα λάβει ένα μύνημα στο κινητό μου απο αυτά που λένε στείλτω σε 10 φίλους διαφορετικά θα πάθεις κακό ή θα σου πάει στραβά η χρονιά κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Δεν ασχολήθηκα καθόλου αλλά δεν σκέφτηκα κι όλας κάτι που μου ήρθε τώρα, πως αν είχα πάρει τον φίλο που μου το στειλε και του ζήταγα να πάρει το πρόσωπο που του το στειλε ζητώντας του να κάνει το ίδιο, αν δημιουργόταν δηλαδή μια αντίστροφη πορεία πιθανόν κάποια στιγμή να φτάναμε στο αρχικό που έστειλε το μύνημα αυτό, πιθανόν να βρισκόταν μια άκρη, το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με τα γραπτά γράμματα που πέρναμε κάποτε. Πάντως για φάρσα μου φαίνετε πολύ δύσκολο, πόσα χρόνια θα παίζει το ίδιο αστείο και σιγά το αστείο δηλαδή που κάποιος, ο αρχικός, θα γέλαγε με μια πορεία που είναι αδύνατον να δει.

Και κάτι που σχετίζετε με τα προιγούμενα. Δεν θυμάμαι να πω την αλήθεια που το άκουσα ή που το διάβασα αυτό αλλά κάποιος είχε πει πως δεν χρειάζεται να πείσεις όλων το κόσμο για κάτι, αρκεί να πείσεις μια μικρή ομάδα για αυτό και οι υπόλιποι θα ακολουθήσουν.
Θυμάστε που σαν μικρά παιδιά παίζαμε το χαλασμένο τηλέφωνο, μεγαλώνοντας συνεχίσαμε το ίδιο παιχνίδι με διαφορετικούς τρόπους. Το χαλασμένο τηλέφωνο αλήθεια ξεκίνησε με σκοπό να είναι ένα παιχνίδι;

02/02/2006, 16:46:41
Οντως αυτό το θέμα που βγήκε με τις υποκλοπές έχει ενδιαφέρον. Αν άκουσα καλά 14-16 κινητά παρακολουθούσαν γύρω στα 150 κινητά μεταξύ των οποίων του πρωθυπουργού και κάποιων υπουργών?
Και αυτά τα 14-16 εντοπίστηκαν στην περιοχή μεταξύ του Λυκαβηττού και των Αμπελοκήπων; Χμ... ποιά γνωστή πρεσβεία βρίσκεται εκεί γύρω;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

02/02/2006, 19:58:23
quote:

ποιά γνωστή πρεσβεία βρίσκεται εκεί γύρω;

Χμμμ....

νομίζω του Ανατολικού Τιμποκτού ή της Λαοκρατικής Δημοκρατίας του υψίπεδου του Βλαδιβοστόκ.

Και οι δύο χώρες είναι κορυφαίες στην τεχνολογία υποκλοπών.

Έτσι δεν μου κάνει .. εντύπωση

skepticΜέλος
02/02/2006, 20:44:23
Οstria δεν νομίζω να ήταν οι Αμερικάνοι, γιατί αυτοί έτσι κι'αλλιώς έχουν το σύστημα Echelon της NSA που κάνει αυτή την δουλειά καθημερινώς και ανεμπόδιστα.

Εξάλλου γιατί να παρακουλουθήσουν τον πρωθυπουργό
Αρκεί να τον καλέσουν στην Ουάσινγκτον και να τον δώσουν εντολές.

Πιστεύω πως ήταν ιδιώτες, oμάδα hackers που δούλευαν freelance για οποιονδήποτε τρίτο ενδιαφερόμενο. (χώρα ή μυστική υπηρεσία)

Ε.Ο. Ανδρομέδιος ]+[ http://andromedios.blogspot.com

02/02/2006, 21:10:41
Αγαπητέ Protector συγχαρητήρια... είναι λογικό αν δεν υποστηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Τώρα αν μου φέρνεις σαν επιχείρημα τις φιλανθρωπίες του κυρίου Gates θα σου πω πολλά πολλά αντίστοιχα παραδείγματα. Θα σου μιλήσω για τους εφοπλιστές που σκυλοπνίγαν τον κόσμο με τα σαπιοκάραβα και μετά με ένα μικρό μέρος απο τίς τεράστιες αποζημιώσεις που έπαιρναν απο τις ασφάλειες έκαναν κοινοφελή ιδρύματα για να μην τους καταριέται η κοινωνία. Θα σου πω για το WWF (το παγκόσμιο ταμείο για την φύση) στου οποίου τα ιδρυτικά μέλη συμπεριλαμβάνονται μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας και το οποίο κόπτεται για την πανίδα και την χλωρίδα του πλανήτη. Αυτοί οι ίδιοι είναι που την ίδια στιγμή πηγαίνουν για σαφάρι στην Αφρική και αποδεκατίζουν τα άγρια ζώα, υπερασπίζονται την παράδοση του κηνυγιού της αλεπούς και που δεν υπογράφουν την συνθήκη του Κιότο για το περιβάλλον.
Και για να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα ονόματα του παρελθόντος χωρίς φόβο μήπως μας βρουν σε κανένα χαντάκι πεταμένους κάποια στιγμή, να σου θυμίσω αν δεν το γνωρίζεις ότι ο μέγας ευεργέτης Ανδρέας Συγγρός προς τιμή του οποίου έχουμε ονοματίσει την μεγαλύτερη ίσως λεωφόρο της Αθήνας, έκανε λεφτά απο το χάσιμο των χρημάτων χιλιάδων ανθρώπων που την πάτησαν με το χρηματιστήριο παίρνοντας μετοχές τις εταιρίας Λαυρίου πιστεύοντας ότι θα έβγαζαν χρυσό; Τα γνωρίζεις αυτά;
Κατ' αντιστοιχίαν λοιπόν τέτοιου είδους ευεργέτης είναι ο εργοδότης σου. Να τον χαίρεσαι και καλά κάνεις...
Δεν πρόλαβα να βάλω το θέμα και αμέσως με δικαίωσε η αποκάλυψη του σκανδάλου της παρακολούθησης των κινητών τηλεφώνων πολιτικών και ενεργών πολιτών. Προσωπικά δεν μου κάνει εντύπωση. Μήπως γνωρίζεις αγαπητέ φίλε τι είδους μηχανήματα είναι αυτά που κάνουν τις παρακολουθήσεις; Μια και είσαι του σιναφιού θα ξέρεις ότι όλα αυτά στην ουσία είναι υπολογιστές και ειδικά λειτουργικά προγράμματα που έχουν κατασκευαστεί για αυτόν τον σκοπό.
Όσο για την φίλη που έριξε την ιδέα της ανάστροφης διαδικασίας στο να ανακαλύψουμε την πηγή προέλευσης των επιστολών ή των μηνυμάτων ή των μέιλ θα της θυμήσω ότι στις επιστολές ουδέποτε υπήρχε αποστολέας στα δε μηνύματα να είσαι σίγουρη ότι μπορούν να τα πετάξουν ταυτόχρονα σε χιλιάδες συσκευές με τρόπο που να μην φαίνεται απο που προέρχονται και μπορεί και το νούμερο που εμφανίζεται να είναι παραπλανητικό...
Μας έχουν κάνει τα μυαλά χυλό... και όσο γρηγορότερα το καταλάβετε τόσο το καλύτερο για σας... φωνές σαν του προτέκτορα δεν με εκπλήσουν αυτό πρέπει να κάνουν και αυτό κάνουν άλλωστε όπως το λεει και το ψευδώνυμό του είναι προστάτης ο άνθρωπος τι να κάνουμε! (Τυχαία το επέλεξες αγαπητέ; πρέπει να ξέρεις ότι δίνω πολύ μεγάλη σημασία στον λόγο και στο τί χρησιμοποιεί ο καθένας για να εκφραστεί και πως παρουσιάζεται στους άλλους...)
Συντόμως ακολουθεί συνέχεια...
Φιλάκια....

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)

JayaΜέλος
02/02/2006, 23:10:56
Υπέροχο θέμα φίλε Απέριττε!
Δεν παύει όμως να ενεργοποιεί “επικίνδυνα” κανάλια μέσα μας (νιώθοντας ανήμποροι σε όλο αυτό το παιχνίδι).
Προσωπικά τα γνωρίζω όλα αυτά που γράφεις αλλά έχω επιλέξει να μη με απασχολούν –ακόμη τουλάχιστον- .

Καλησπέρα κι από μένα αγαπητοί μου…

Η απάντηση βρίσκεται μέσα σου…

02/02/2006, 23:52:08
quote:

Χμμμ....

νομίζω του Ανατολικού Τιμποκτού ή της Λαοκρατικής Δημοκρατίας του υψίπεδου του Βλαδιβοστόκ.

Και οι δύο χώρες είναι κορυφαίες στην τεχνολογία υποκλοπών.

Έτσι δεν μου κάνει .. εντύπωση

Ελα! Κοντά είσαι! Πάντως δεν είναι η πρεσβεία της Γουαδελούπης!

(Ακούω τώρα στον Μάκη ότι εκεί γύρω είναι και η πρεσβεία της Γιουγκοσλαβίας-Μαυροβουνίου.)

quote:
Οstria δεν νομίζω να ήταν οι Αμερικάνοι, γιατί αυτοί έτσι κι'αλλιώς έχουν το σύστημα Echelon της NSA που κάνει αυτή την δουλειά καθημερινώς και ανεμπόδιστα.

Εξάλλου γιατί να παρακουλουθήσουν τον πρωθυπουργό
Αρκεί να τον καλέσουν στην Ουάσινγκτον και να τον δώσουν εντολές.

Πιστεύω πως ήταν ιδιώτες, oμάδα hackers που δούλευαν freelance για οποιονδήποτε τρίτο ενδιαφερόμενο. (χώρα ή μυστική υπηρεσία)

Δεν θα συμφωνήσω. Αφενός δεν ξέρουμε τι ακριβώς δυνατότητες έχει το Echelon στην πραγματικότητα και αφ ετέρου τι να τους κάνεις τους freelance hackers αν έχεις τους καλύτερους στην δουλειά σου;
Το ερώτημα είναι ποιός οφελείται από αυτές τις υποκλοπές εκείνο το διάστημα ειδικά και αν απαντήσουμε σε αυτό (έχοντας υπόψιν και τα ονόματα της λίστας που βγήκε) βρήκαμε και ποιός τις έκανε.

Απέριττε, αν νομίζεις ότι ξεφεύγουμε από το θέμα, πες το οκ;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-