- ---Kάτι σαν ημερολόγιο.... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Στιγμές...
Ωστόσο στέκομαι στα χιονισμένα τοπία.
Στις παγωνιές.
Στη θέρμη των συναισθημάτων
που κάνουν τους πάγους να λυώνουν...
Χρώματα.
Και το λευκό έχει τη γλύκα του.
Στα ύψη ο χιονιάς σφυρίζει περίεργα.
Δεν αντιστέκομαι.
Ανεβαίνω.
Θα ανέβω.
Χειμωνιάζει.

Κι όταν βραδιάζει είναι όλα αλλιώς.
ΟΛΑ...
Α.Ρ.
ΑΦΡΟΔΙΤΗ.Ε.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...

--winter---
|
|
|

--spring---

"Would you like a little more tea? "
Valnta ------> as Mad Hatter
εκεί που οι καρδιές ξέρουν ν'αγαπούνεεεεεεεεε
μακρυάαααααααααα
στη Χαβάαααααηη
μακρυάαααα
εγώ κι εσύυυυυυυυ"
ώπα!
θα στριφογυρίζω σαν δερβίσης (άλλος έχει τ' όνομα κι άλλος την χάρη
) μέχρι κύμματα να σηκωθούν και να πνίξουν
την αρρώστια
την εγκεφαλική δυσμορφία
την διανοητική αναπηρία
και κάθε νόσον και αρρώστια!
και μετά θα πάω στη Χαβάααααααη και φορώντας μαύρο γυαλί, θα πίνω μαργκερίτες κάτω απ' τον καυτό ήλιο....
G.
υ.γ. αλήθεια, οι γοργόνες/οι είναι ψάρια ή θηλαστικά? ![]()

bitch and bites
΄Αναψε το λυχνάρι σου προτου σε βρει η νύχτα...
Καλύτερα να σε ζηλεύουν παρά να σε λυπούνται λέει μιά τρομερή παροιμία ελληνικότατη παρακαλώ. Θα εισέλθω στο ανάλογο χώρο να γράψω παροιμίες μετά. Εδώ τούτο το γλυκό ημερολόγιο αξίζει να το ντύνει κανείς και με της ποίησης το χρώμα.
Επ! Ξαναπαρασύρθηκα. ΄Αλλο κούκλα από την κούνια κι άλλο βλάχα ως τα μπούνια, α ρε γιαγιά συγχωρεμένη να είσαι. Που τις θυμόσουνα και τις ξεστόμιζες;
Δ ρόμοι
Ρ οές
Α γάπες
Κ ύματα
Ο νειρα
Σ ύννεφα...
Πύρινα όνειρα
περίμενα το τίποτα
βρήκα τα πάντα,
στην εύγλωττη σιωπή σου,
στον αυθορμητισμό της θαλπωρής
σου,
στην ηδονή
τρυφερών ανακαλύψεων.
Θνητοί Ροβινσώνες στην ευλογία των καιρών
δεν μιλάς πολύ
κι αυτό μου αρέσει
σχηματίζω τις φράσεις που θα έλεγες
συμβολίζουν την ανατολή άλλωστε οι εκφράσεις σου.
ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ...
Α.Ρ.
ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ
ΚΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΑΛΙ ΝΑ΄ΝΑΙ ΑΡΧΟΝΤΑΣ
ΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΙΣ ΑΥΓΕΣ ΓΕΡΝΕΙ ΑΠΑΣΤΡΑΠΤΟΝΤΑΣ
ΦΙΛΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΙΩΠΕΣ.
ΤΙΓΡΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΝΤΑΣ
ΣΕ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΕΣ ΑΚΑΤΑΛΥΤΕΣ
ΣΕ ΝΥΧΤΕΣ ΠΟΥ΄ΝΑΙ ΟΙ ΠΟΘΟΙ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ
ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΤΗΣ ΣΥΓΝΩΜΗΣ ΟΙ ΡΙΠΕΣ...
ΑΦΡΟΔΙΤΗ.Ε.Δυό φεγγάρια φωτισμένα στα μιδράλια του ιερατείου,δρεπανοφόρα όνειρα, λαδολύχναρα σβησμένα,τα πηδάλια ταξιδίου, στεφανωμένο όραμα.Επαναλάμπω...
.
.
.
@rwen the grandaughter of Galadriel...

Είμαι ζενίθ, είμαι ναδίρ
Ανάβω γίνομαι πυρσός
Πνίγω το ψέμα μες στο φως
εδώ τώρα τι γράφουμε ρε παιδιά?
![]()
Bonnie
και κυκλοφορούν ανύποπτα
από κρινάκι του αγρού
ήτανε πλάι μου ξαπλωμένη η αυγή.
ΕΖRA POUND.
Παντού έχουν θέση οι ποιητές.
Καλησπέρα. Χαλαρώσαμε.
Α.Ρ. Είσαι ο ήλιος.
ο Αρναούτογλου αυτοπροσώπως
με το Ariel παραμάσχαλα
δεν θα κατάφερνε να καθαρίσει
από τον τυφώνα
Ντάλια vs Ζουμπουλία
που πλήττει κ πλήττει
-both ways-
*Η λίμνη των στεναγμών
κ η Παρά-Φροσύνη
Τώρα Zorro κ γω
+ άλλες διαφημίσεις
για παιδιά.

Valnta ------> τηλεορασόπληκτη! 
Edited by - Valnta on 17/11/2005 13:09:06
quote:Φίλη Galadriel, η γοργόνα είναι το χειρότερο ψάρι γιατί ούτε να το τηγανήσεις μπορείς ούτε να το γ!@$σεις
υ.γ. αλήθεια, οι γοργόνες/οι είναι ψάρια ή θηλαστικά?
τὰ δὲ πάντα οἰακίζει Κεραυνός - Ηράκλειτος
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΛΑΔΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
πανω σε αυτα που λες θα πω και εγω
εγω πιστευω οτι δεν υπαρχει θεος ουτε τιποτα δεν φερνω αποδειξεις απλα πιστευω και οπως ειπε και ο ερετνξφξλ αυτο που πιστευεις αυτο ειναι
Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του
quote:
ΟΙησούς είναι Υιός Του Θεού
Και γιατί ο θεός έκανε γιό ? Η κόρη λίγη θα του έπεφτε ?
'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'
macedon
quote:
ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΗΝ Α ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ. ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΟΤΑΝ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΡΕΙΟΣ.
Το "πίστευε και μη ερεύνα" αποτέλεσε απόφαση της 3ης Οικουμενικής Συνόδου στην Έφεσο (431 μ.Χ.) (και όχι της 1ης στη Νίκαια) και η πλήρης έκφραση είναι:
ΠΙΣΤΕΥΕ ΤΩ ΘΑΥΜΑΤΙ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ ΛΟΓΙΣΜΟΙΣ ΤΟ ΓΙΓΝΟΜΕΝΟ.
Μετάφραση σε απλά ελληνικά:
ΚΑΤΑΠΙΝΕ ΤΟ ΔΟΛΩΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΓΚΙΣΤΡΙ
macedon
macedon
quote:
Προτιμώ να πιστεύω ότι ο Θεός έχει κάποια άλλη μορφή, παρά ότι μας κοιτάζει σαν αποικία μυρμηγκιών. Είναι λιγότερο οδυνηρό από το να ψάχνω μια ζωή να βρω το γιατί.
Με άλλα λόγια αυτό που πιστεύεις είναι ότι ο Θεός πρέπει να ζει ανάμεσά μας, και να δρα και να ενεργεί. Όμως τότε θα έπρεπε να ορίσουμε πως αντιλαμβανόμαστε τις δράσεις και τις ενέργειες του Θεού. Θα τις κρίνουμε με επιστημονικό μάτι? Θα τις κρίνουμε με θεολογικό μάτι? Ή θα τις κρίνουμε όπως μας αρέσει ανάλογα με την περίπτωση?
quote:
Προτιμώ να πιστεύω ότι ήρθα σ'αυτόν τον κόσμο όπως όλα τα έμβια όντα και να μην φοβάμαι διαρκώς μην "αμαρτήσω" κάνοντας κάτι που με ευχαριστεί.
Αν η έννοια της αμαρτίας σχετίζεται με το τι επιθυμείς να κάνεις και αν είναι σύμφωνο με τη θρησκεία, άλλαξε θρησκεία... Κάποια θα ταιριάζει με αυτά που θα 'θελες να κάνεις. Όμως, ακόμα κι οι λύκοι έχουν κανόνες, άγραφους αλλά κανόνες. Όλες οι οργανωμένες κοινωνίες έχουν κανόνες. Εμείς τα ανθρώπινα όντα ως "νοήμονα" βαλάμε κοινούς κανόνες για τη συμβίωση (νόμους) και θεολογικούς κανόνες (αμαρτίες) για να μπορούμε να διαλέγουμε ανάμεσα σε ανθρώπους με τις "ίδιες" πεποιθήσεις. Έτσι νιώθουμε πιο ασφαλείς. Κι όλα τελικά είναι θέμα ασφάλειας (ή ανασφάλειας-όπως το βλέπει κανείς).