- ---Kάτι σαν ημερολόγιο.... - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Με άλλα λόγια αυτό που πιστεύεις είναι ότι ο Θεός πρέπει να ζει ανάμεσά μας, και να δρα και να ενεργεί.
Οχι ανάμεσά μας, αλλά δια μέσω ημών.
quote:
Ή θα τις κρίνουμε όπως μας αρέσει ανάλογα με την περίπτωση?
Και γιατί πρέπει να τις κρίνουμε;
quote:
Όλες οι οργανωμένες κοινωνίες έχουν κανόνες.
Ποιός είπε το αντίθετο; Και αλοίμονο αν δεν είχαν.
quote:
Εμείς τα ανθρώπινα όντα ως "νοήμονα" βαλάμε κοινούς κανόνες για τη συμβίωση (νόμους) και θεολογικούς κανόνες (αμαρτίες)
Ευτυχώς δεν μας έχει πει κανείς ότι οι νόμοι είναι θεόπνευστο έργο. Αν κάνεις κάτι παράνομο, σ΄αυτή τη ζωή "καθαρίζεις". Ενώ αν αμαρτήσεις δεν γλιτώνεις ούτε στην άλλη..
Μα κι η δική μου αντίρρηση ξεκινά από το γεγονός ακριβώς αυτό. Εγώ θεωρώ ότι ο Θεός δρα δια μέσω ημών. Δεν στέκεται δηλαδή ως παρατηρητής.
Ίσως χρησιμοποίησα λάθος φράση αλλά λέγοντας "κρίνουμε" εννοώ την αναγνώριση των πράξεων ως θεϊκές ή όχι. Δηλαδή ας πούμε ότι γίνεται κάτι . Με ποιο κριτήριο θα πούμε ότι αυτό το κάτι είναι θεϊκό ή όχι. Πάρε παράδειγμα το σχετικά πρόσφατο τσουνάμι. Ίσως στα αρχαία χρόνια κάποιος να έλεγε ότι ο Θεός της Θάλασσας αποφάσισε να κουνήσει την τρίαινά του. Με αυτή την έννοια λοιπόν το κρίνουμε. Ελπίζω να είμαι κατανοητός.
Επιπλέον δε συμφωνώ ότι αν αμαρτήσεις δεν τη γλιτώνεις. Τουλάχιστον όχι στην Χριαστιανική θρησκεία όπου υπάρχει η συγχώρεση των αμαρτιών. Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι ο Χριστός πάνω στο σταυρό συγχώρησε τον έναν ληστή για την μεταμέλειά του. Συνεπώς η μεταμέλεια λυτρώνει από την αμαρτία. Ενώ στο νόμο η ποινή δεν σε λυτρώνει πραγματικά από το αδίκημα (κουβαλάς τη ρετσινιά μία ζωή-αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).
Τελικά δηλαδή πιστεύω ότι ο Θεός είναι εδώ, απλά αρνούμαστε ν'ανοιξουμε τα μάτια της ψυχής μας και να τον δούμε.
quote:
Συνεπώς η μεταμέλεια λυτρώνει από την αμαρτία
Ο κάθε άνθρωπος λοιπόν, επειδή γεννιέται αμαρτωλός, θα πρέπει να μεταμελείται επειδή γεννήθηκε.
'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'
ΦΙΛΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ ΣΑΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΕΔΟΥ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ.
ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ!
ΜΑΤΘΑΙΟΣ Ι 23 :
ΑΛΗΘΩΣ ΣΑΣ ΛΕΓΩ , ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΑΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
ΕΩΣΟΥ ΕΛΘΗ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
ΜΑΤΘΑΙΟΣ Ις 28:
ΑΛΗΘΩΣ ΣΑΣ ΛΕΓΩ , ΕΙΝΑΙ ΤΙΝΕΣ ΤΩΝ ΕΔΩ ΙΣΤΑΜΕΝΩΝ , ΟΙΤΙΝΕΣ ΔΕΝ
ΘΕΛΟΥΣΙ ΓΕΥΘΗ ΘΑΝΑΤΟΝ , ΕΩΣΟΥ ΙΔΩΣΙ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΕΡΧΟΜΕΝΟΝ ΕΝ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΑΥΤΟΥ.
ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ
---------
ΕΚΠΛΗΡΩΘΗΚΕ 2 ΦΟΡΕΣ!
ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΘΑΒΩΡ , 3 ΜΑΘΗΤΑΙ
ΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΣΤΗΝ ΧΙΛΙΕΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ , ΠΛΑΙΣΙΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΜΩΥΣΗ ΚΑΙ ΗΛΙΑ. [ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΙΖ 1-3 ]
ΑΝΑΣΤΑΣΗ , ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΞΕΡΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΧΩΡΑΝ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΠΟΥ ΤΟΥ
ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ , ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ
ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.
ΤΟΝ ΕΙΔΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ 3 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ.
ΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.
ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΚΗΡΥΣΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ.
ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΕΝΗ.
ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΕΝΙΑ!
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
MELETHTHS

MELETHTHS

MELETHTHS
"ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΜΗ ΕΡΕΥΝΑ"? Η "ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΤΑΣ ΓΡΑΦΑΣ"?
quote:
θα βρείς πολύ περισσότερα στοιχεία για ΜΗ-ιστορική ύπαρξη του Ιησού-Θεανθρώπου.από Τοξότης
Δύσκολο να μην υπήρξε και να έκατσαν τόσοι άνθρωποι να γράψουν για την διδασκαλία του. Τώρα πάλι αν κατάφερε να εμφυτεύσει την διδασκαλία του, χωρίς φυσική παρουσία, ε, τότε πρέπει να τον παραδεχτούμε. Θεός! ![]()
quote:
Έχω διαβάσει ένα είδος μυθιστορήματος(δεν θυμάμαι δυστυχώς τον τίτλο)από Τοξότης
Το μυθιστόρημα που ψάχνεις είναι "Ο άνθρωπος που έγινε Θεός" του Μεσσαντί. Πραγματικά καταπληκτικό. Ειδικά η ρεαλιστική-υλιστική εξήγηση που δίνει στα θαύματα.
Φίλε Μελετητή, νά'ξερες πόσες και πόσες γενιές μεγάλωσαν ακούγοντας "κυβερνά ο Αντίχριστος, έρχεται η Βασιλεία των Ουρανών". Το μόνο Βασίλειο των Ουρανών που έχω δει είναι η ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ!![]()
Νομίζω ότι ο Χριστιανισμός και οι εκπρόσωποί του πιστεύουν ότι "η χρονική στιγμή που θα γίνει αυτό είναι γνωστή μόνο στο Θεό".![]()
Edited by - kondoras on 29/05/2005 13:28:03
quote:
ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΕΝΗ.
ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΕΝΙΑ!
Μόλις αφιχθεί
Και μάλλον πάει για αναβολή η δευτέρα παρουσία.![]()
'Η έκφραση "γυμνή αλήθεια" έχει εφευρεθεί για να μπορεί ο καθένας να την ντύνει όπως τον συμφέρει'
Σοβαρα τωρα.Υπαρχει καποιος που ακομη πιστευει οτι ο Χριστιανισμος δεν ειναι τροποποιημενη εκδοση του Ιουδαισμου;
quote:
Aδικα "κατηγορουσα" τον Χριστιανισμο ως Εβραϊκη αιρεση.Απο τις προφητειες που παρεθεσε ο ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ καταλαβα ποσο αδικο ειχα.
Σοβαρα τωρα.Υπαρχει καποιος που ακομη πιστευει οτι ο Χριστιανισμος δεν ειναι τροποποιημενη εκδοση του Ιουδαισμου;
Να σου πω την άποψή μου; Ο Ιουδαισμός είναι μια πρώιμη μορφή του Χριστιανισμού, γι'αυτό και ο Θεός δεν άφησε να διαδώσουν τον Ιουδαισμό στους Εθνικούς όπως άφησε μετά την ανάληψή Του.
Αν νομίζεις ότι οι θρησκείες είναι ίδιες κάνεις μεγάλο λάθος. Η βάση τους είναι η ίδια μόνο.
Και μόνο να το δεχτείς ότι ο Χριστιανισμός είναι αίρεση του Ιουδαισμού είναι σαν να εκμηδενίζεις τον Ιησού Χριστό, τους Αποστόλους, τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης που προφήτευσαν για τον Ιησού, τους Αγίους της Εκκλησίας, τους Οσίους, τους μάρτυρες που έδωσαν την ζωή τους για την πίστη τους...
quote:
Φίλε Μελετητή, νά'ξερες πόσες και πόσες γενιές μεγάλωσαν ακούγοντας "κυβερνά ο Αντίχριστος, έρχεται η Βασιλεία των Ουρανών". Το μόνο Βασίλειο των Ουρανών που έχω δει είναι η ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ!
Η δικιά μας γενιά διαφέρει κατά ένα γέροντα: http://antibaro.gr/religion/paisios_shmeia.htm
Και πάρε και την άποψή μου λίγο, (ηλεκτρονικός μηχανικός είμαι): αν όλα αυτά που σχεδιάζουμε εμείς οι παλαβοί με τα ηλεκτρονικά τεθούν σε εφαρμογή, την κάτσατε όλοι μαζί από χέρι.
«Ο Ιουδαισμός είναι μια πρώιμη μορφή του Χριστιανισμού, γι'αυτό και ο Θεός δεν άφησε να διαδώσουν τον Ιουδαισμό στους Εθνικούς όπως άφησε μετά την ανάληψή Του.»
Αυτό το ισχυρίζεσαι εσύ ή το αναφέρει άνευ αμφιβολίας η Καινή Διαθήκη?
Ας δούμε λίγα από τα όσα είπε ο Ιησούς.
« Τούτους τους δώδεκα απέστειλεν ο Ιησούς παραγγείλας αυτοίς λέγων. είς οδόν εθνών μη απέλθητε και είς πόλιν Σαμαρειτών μη εισέλθετε »
Διαβάζοντας λοιπόν τα όσα πιστά μας μεταφέρει ο Ευαγγελιστής Ματθαίος για τα λόγια του Ιησού στους μαθητές του, βλέπουμε την ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΝΤΟΛΗ («μη απέλθητε..») ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ διάδοσης του κηρύγματος Του στους εθνικούς, με μία ιδιαίτερη έμφαση της απαγόρευσης ως προς τους Σαμαρείτες .
Αλήθεια, γιατί άραγε δεν έκανε ποτέ τον κόπο ο Ιησούς να βγει και λίγα χιλιόμετρα έξω από τα στενά όρια της περιοχής του? Καμία λογική εξήγηση?
WindWalker:
«…..τους Αποστόλους, τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης που προφήτευσαν για τον Ιησού…»
Γιατί είσαι σίγουρος ότι οι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης έγραψαν και προφήτευσαν για τον Ιησού που περιγράφει η Καινή Διαθήκη?
ΠΟΥ αναφέρει η Π.Δ. το όνομα Ιησούς Χριστός? ΠΟΥ αναφέρει η Παλαιά Διαθήκη την πόλη Ναζαρέτ, από όπου και έμελε να γίνει γνωστός ως Ναζωραίος?
Και τέλος, ΠΟΥ αναφέρει η Π.Δ. ότι ο Μεσσίας δεν θα είναι ένας απλός θνητός αλλά ένας «θεάνθρωπος»?
Θα ήθελα τα στοιχεία σου φίλτατε, διότι μιας και εμφανίζεσαι βέβαιος για τα όσα εγκολπώνεσαι έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τα τεκμήρια στα οποία αναφέρεσαι.
quote:
WindWalker:
«Ο Ιουδαισμός είναι μια πρώιμη μορφή του Χριστιανισμού, γι'αυτό και ο Θεός δεν άφησε να διαδώσουν τον Ιουδαισμό στους Εθνικούς όπως άφησε μετά την ανάληψή Του.»Αυτό το ισχυρίζεσαι εσύ ή το αναφέρει άνευ αμφιβολίας η Καινή Διαθήκη?
Την παλαιά διαθήκη δεν την έχω, γι'αυτό και δεν μπορώ να σου απαντήσω για τους προφήτες.
Την Καινή Διαθήκη την έχω.
Σε παραπέμπω στις "Πράξεις Αποστόλων" στο 9,35-10,8 "Πέτρος και Κορνήλιος"
"Σήκω Πέτρο, σφάξε και φάγε!
Αν συνεχίσεις την ανάγνωση λίγο πιο κάτω, θα διαβάσεις για την Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και στους Εθνικούς.
quote:
Ας δούμε λίγα από τα όσα είπε ο Ιησούς.« Τούτους τους δώδεκα απέστειλεν ο Ιησούς παραγγείλας αυτοίς λέγων. είς οδόν εθνών μη απέλθητε και είς πόλιν Σαμαρειτών μη εισέλθετε »
Διαβάζοντας λοιπόν τα όσα πιστά μας μεταφέρει ο Ευαγγελιστής Ματθαίος για τα λόγια του Ιησού στους μαθητές του, βλέπουμε την ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΝΤΟΛΗ («μη απέλθητε..») ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ διάδοσης του κηρύγματος Του στους εθνικούς, με μία ιδιαίτερη έμφαση της απαγόρευσης ως προς τους Σαμαρείτες .
Αλήθεια, γιατί άραγε δεν έκανε ποτέ τον κόπο ο Ιησούς να βγει και λίγα χιλιόμετρα έξω από τα στενά όρια της περιοχής του? Καμία λογική εξήγηση?
Γιατί ήρθε πρώτα για τα χαμμένα πρόβατα του Ισραήλ. Τώρα ας μην το ψάξω και αυτό μέσα στην Καινή Διαθήκη, δεν θέλει πολλή προσπάθεια, είναι απ'τα λίγα που μπορεί κάποιος να θυμάται απ'έξω.
Επίσης πήγαινε στο "Κατά Ιωάννην" 12,22-38 στο χωρίο με τον τίτλο "Έλληνες ζητούν να δουν τον Ιησού", και θα δεις ότι δεν μας διώχνει ο Ιησούς, αντίθετα, λέει ότι "Όποιος θέλει να με υπηρετεί ας ακολουθεί το δικό μου δρόμο, κι όπου είμαι εγώ, εκεί θα είναι κι ο δικός μου υπηρέτης. Κι ο Πατέρας μου θα τιμήσει όποιον με υπηρετεί."
Είναι θέμα οργάνωσης της Εκκλησίας. Πρώτα ο Ιησούς ήθελε να ανακαινίσει την Παλιά Εκκλησία, του Ισραήλ, ώστε σε αυτήν να στηρίξει την Νέα Εκκλησία (την δικιά μας btw). Νομίζω και εσύ ο ίδιος καταλαβαίνεις ότι άλλο να γίνει αρχιερέας κάποιος που γεννήθηκε μέσα στην Εκκλησία, και άλλο κάποιος που μόλις άκουσε για την Εκκλησία.
Και παρεμπιμπτόντως, νομίζω ότι αγνόησες εντελώς το δεύτερο μέλος της πρότασής μου: "...όπως άφησε μετά την ανάληψή Του." Με άλλα λόγια, με αυτά που λες συμφωνείς καθέτως μαζί μου.
quote:
WindWalker:
«…..τους Αποστόλους, τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης που προφήτευσαν για τον Ιησού…»Γιατί είσαι σίγουρος ότι οι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης έγραψαν και προφήτευσαν για τον Ιησού που περιγράφει η Καινή Διαθήκη?
ΠΟΥ αναφέρει η Π.Δ. το όνομα Ιησούς Χριστός? ΠΟΥ αναφέρει η Παλαιά Διαθήκη την πόλη Ναζαρέτ, από όπου και έμελε να γίνει γνωστός ως Ναζωραίος?
Όπως σου είπα, δεν έχω την Παλαιά Διαθήκη (δλδ την έχω, αλλά είναι σε μορφή λογοτεχνίματος) γι'αυτό και δεν μπορώ να σου κάνω ειδική αναφορά για συγκεκριμένα σημεία σε αυτήν. Ο Απόστολος Παύλος όμως μας έκανε την χάρη και διάσπαρτες μέσα στις επιστολές του (και στα ευαγγέλια υπάρχουν) αναφέρει τις προφητείες που αναφέρονται στο Ιησού. Κάνε έναν κόπο και διάβασέ τα.
Αν βρω χρόνο, θα σημειώσω τις προφητείες που υπάρχουν στην Καινή Διαθήκη και θα τις παραθέσω.
quote:
Γιατί είσαι σίγουρος ότι οι προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης έγραψαν και προφήτευσαν για τον Ιησού που περιγράφει η Καινή Διαθήκη?
Sorry, δηλαδή εσύ για ποιον νομίζεις ότι προφήτευσαν;
Λέω γιατί απ'τον Χριστό και μετά, το παράδοξο είναι ότι ο Ισραήλ δεν ξαναείδε προφήτη σαν τους προφήτες της ΠΔ.
"Να, η παρθένος θα μείνει έγκυος
και θα γεννήσει γιο,
και θα του δώσουν το όνομα Εμμανουήλ"
που σημαίνει "ο Θεός είναι μαζί μας"
(Προφητεία για την γέννηση του Ιησού; Μόνο απ'το όνομα που του δίνει ο προφήτης μπορεί να καταλάβεις ότι πρόκειται για τον Μεσσία)
"Και συ Βηθλεέμ, στην περιοχή του Ιούδα,
δεν είσαι διόλου ασήμαντη
ανάμεσα στις σπουδαιότερες πόλεις του Ιούδα,
γιατί από σένα θα βγει αρχηγός,
που θα οδηγήσει το λαό μου, τον Ισραήλ.
(ο Ιησούς γεννήθηκε στη Βηθλεέμ...)
"Από την Αίγυπτο κάλεσαν το γιο μου."
(Επιστροφή του βρέφους Ιησού απ'την Αίγυπτο)
"Ακούστηκε σδτη Ραμά κραυγή,
θρήνος,κλάμματα και στεναγμός βαρύς
για τα παιδιά της κλαίει η Ραχήλ
και πουθενά δεν βρίσκει παρηγοριά,
γιατί δεν υπάρχουν πια στη ζωή.
(σφαγή του Ηρώδη)
Μια φωνή βροντοφωνάζει στην έρημο:
ετοιμάστε τον δρόμο για τον Κύριο
κάντε ίσια τα μονοπάτια να περάσει.
(Του προφήτη Ησα'ί'α. Σαν να φωτογραφίζει τον Ιωάννη τον Πρόδρομμο. Σημείωσε την πρόταση "ετοιμάστε τον δρόμο για τον Κύριο)
Όλες οι προφητείες που παρέθεσα βρίσκονται στον Κατά Ματθαίον στις 5 πρώτες σελίδες. Ας μην συνεχίσω, δεν έχει αξία.
Τέτοια σύμπτωση πάντως;
«Σε παραπέμπω στις "Πράξεις Αποστόλων" στο 9,35-10,8 "Πέτρος και Κορνήλιος"»
Άλλο σε ρώτησα φίλτατε και άλλο μου απάντησες!
Τα επιμέρους θαύματα που περιγράφουνε οι Πράξεις, δεν απαντάνε ούτε στο ελάχιστο σε αυτό που σε ρώτησα. Είναι εντελώς άσχετο το ένα με το άλλο.
Επίσης, μην ξεχνάς ότι οι Πράξεις έχουνε γραφεί από τον Λουκά, ο οποίος ουδέποτε είδε ή συνάντησε τον Ιησού, αλλά «άκουσε» τα όσα γράφει βάση των όσων είπε ο Παύλος, ο οποίος με την σειρά του επίσης ουδέποτε συνάντησε τον Ιησού.
Αυτά για την εγκυρότητα.
WindWalker:
«Γιατί ήρθε πρώτα για τα χαμμένα πρόβατα του Ισραήλ.’
Τι θα πει «ήρθε πρώτα»? Δηλαδή, ο Θεός έθεσε προτεραιότητα βάση του γούστου του για μια αυστηρά περιορισμένη ομάδα ανθρώπων? Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι το ίδιο? Για ποιο λόγο δεν πήγε να συναντήσει τους κατοίκους της Αφρικής ή της Κίνας?
Για ποιο λόγο δεν ανέφεραν ΠΟΤΕ οι μαθητές του ή και ο ίδιος ο Ιησούς τόσους και τόσους λαούς της γης? Μήπως αγαπητέ επειδή απλά θέλησε να πει τα όσα είχε να πει ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ?
WindWalker:
«Επίσης πήγαινε στο "Κατά Ιωάννην" 12,22-38 στο χωρίο με τον τίτλο "Έλληνες ζητούν να δουν τον Ιησού"»
Έλληνες στο γένος αγαπητέ, οι οποίοι να ήσαν τότε εκχριστιανισμένοι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ. Το εδάφιο αυτό μιλάει προφανώς είτε για κάποιους Ιουδαίους που προέρχονταν από την Ελλάδα, είτε για κάποιους εμπόρους που θεωρούσανε ιερή τους υποχρέωση την προσκύνηση το εβραϊκό Πάσχα.
Έλληνες στο γένος, κατά εκείνη την εποχή, που να έτρεχαν να προσκυνήσουνε στην αυστηρά περιορισμένης φήμης εορτή του Πάσχα των Εβραιών, ΔΕΝ ΥΠΉΡΧΑΝΕ. Αυτό άλλωστε και μας υποδεικνύει η περιγραφή του Ιωάννη.
Επομένως, ούτε και εδώ απαντάς αγαπητέ.
WindWalker:
«Λέω γιατί απ'τον Χριστό και μετά, το παράδοξο είναι ότι ο Ισραήλ δεν ξαναείδε προφήτη σαν τους προφήτες της ΠΔ.»
Οι βασικές προϋποθέσεις ολοκλήρωσης των προφητειών για το πρόσωπο του μεσσία, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΛΑΒΑΝ ΧΩΡΑ. Αυτός και ο λόγος για τον οποίο οι δικοί του άνθρωποι, οι Ιουδαίοι, δεν τον αναγνώρισαν ως μεσσία.
«Προφητείες των προφητών της ΠΔ ΜΟΝΟ απ'το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο»
Φίλτατε, έχεις κατανοήσει τι σε ρωτάω? Όταν τίθενται ερωτήσεις περί προφητειών, τότε ανατρέχουμε στις προφητείες, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, και όχι στα όσα γράψανε κάποιοι άλλοι αιώνες αργότερα!!
Το τι γράφει ο Ματθαίος ή ο Ιωάννης, ποσώς μας ενδιαφέρει, διότι η εγκυρότητα των όσων αναφέρουνε οι ευαγγελιστές μπορεί να κριθεί και να συγκριθεί για του λόγου το αληθές ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ.
Ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι το έωλο του επιχειρήματος σου.
Πρόβλημα πρώτο:
Ο Μεσσίας των Ιουδαίων, όπως τον περιγράφει το 64ο κεφάλαιο του Ησαϊα, αποκαλύπτεται στον λαό του να τον κρίνει καθισμένος επάνω σε ένα θρόνο στο αέτωμα του Ναού της Ιερουσαλήμ. Από εκεί θα κηρύξει το βασίλειο του, την απελευθέρωση του Ισραήλ, και θα τρέψει σε φυγή τον Ρωμαίο κατακτητή.
Ωστόσο, τα όσα περιγράφουνε πως έκανε ο Ιησούς οι ευαγγελιστές, ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ.
Πρόβλημα δεύτερο:
Δεν αποδεικνύεται από τις περιγραφές η βασιλική καταγωγή του Ιησού, πράγμα που αποτελεί βασική προϋπόθεση για τον Μεσσία.
Στο τέλος του 1ου κεφαλαίου ο Ματθαίος μας μεταφέρει το πώς έγινε η «άσπιλη σύλληψη». Σε αυτό το σημείο ακριβώς δεν παραλείπει να αναφέρει και την σχετική προφητεία: «ιδού η παρθένος εν γαστρί έξει και τέξεται υιόν και καλέσουσιν το όνομα αυτού Εμμανουήλ, ο εστιν μεθερμηνευόμενον μεθ’ημών ο Θεός» (Ι,23)
Βέβαια, το γεγονός ότι ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΤΣΙ δεν αποδεικνύεται η άμεση καταγωγή του Ιησού από τον Δαβίδ (μιας και ο Ιωσήφ είναι εκείνος που είναι της «οικογένειας», και συνάμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ φυσικός πατέρας του Ιησού…) έφερε τον γραφιά με την υπογραφή «Ματθαίο» σε αρκετά δύσκολη θέση. Έπρεπε να παντρέψει την εκδοχή των Εβραίων προφητών πλην όμως με την «άσπιλη» και «Θεϊκή» φύση που αυτός φαντάστηκε. Δηλαδή, ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΝΕ ΤΑ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΑ.
Βέβαια, αν διαβάσουμε το επίμαχο κεφάλαιο της Παλαιάς Διαθήκης θα διαπιστώσουμε ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ!
Το επίμαχο εδάφιο βρίσκεται στο βιβλίο του προφήτη Ησαΐα (VII, 14) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΚΑΝΕΝΑ «ΜΕΣΣΙΑ». Η εβραϊκή λέξη «άλμα» που υπάρχει στην προφητεία σημαίνει «ΝΕΑΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ» και όχι «ΠΑΡΘΕΝΑ» όπως θέλουνε να ερμηνεύουνε οι συντάκτες της Κ.Δ.
Ο Ησαΐας προφητεύει πως θα γεννηθεί κάποιο παιδί, επτά αιώνες πριν γραφούν τα Ευαγγέλια, και θα το ονομάσουν ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. Το παιδί αυτό, σύμφωνα με τον Ησαΐα, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ! Είναι ένας κοινός θνητός άνθρωπος. ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναφέρει ο Ησαϊας ότι θα είναι «θεάνθρωπος».
Αναγνωρίζοντας οι πλαστογράφοι την ανακολουθία αυτή καταφεύγουνε σε μία κομματάκι γελοία εξήγηση προς τους οπαδούς τους: παρουσιάστηκε δήθεν λέει στον Ιωσήφ ένας άγγελος και τον διέταξε να δώσει στο παιδί το όνομα Ιησούς, που σημαίνει στα εβραϊκά «Σωτήρας ο Γιαχβέ»! Τόσο καλά…..
Είναι αρκετά ξεκάθαρη θα λέγαμε φίλτατε η τάση των γραφιάδων να παντρέψουνε (με ιδιαίτερα άκομψο τρόπο) τις εβραϊκές προφητείες με τις ανατολικές λατρείες που είχανε σε μεγάλο βαθμό αφομοιώσει. Ωστόσο, και όπως αντιλαμβάνεσαι, το χάος που υπάρχει μεταξύ του Μεσσία που γράφουνε οι προφήτες και του Μεσσία που βλέπουνε οι χριστιανοί, ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΓΕΦΥΡΩΤΟ.
Μπορούμε να δούμε φίλτατε και άλλα πολλά, μπορούμε να ανατρέξουμε στην ορολογία που χρησιμοποιεί η Πεντάτευχος για τον Υιό του Θεού, μπορούμε να δούμε βήμα προς βήμα το τι είπανε οι προφήτες, και τι παραποίησαν και τροποποίησαν κατά το δοκούν οι γραφιάδες της Κ.Δ. για να τους βγει, έστω και κατά προσέγγιση, ο Μεσσίας που τους είπανε ότι είδανε…….