ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εωσφόρος - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- Εωσφόρος - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Arithanis62 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 4/4
BufferΜέλος
14/02/2005, 12:30:49
Λοιπόν, για να τελειώνουμε ....

Συγνώμη που θα στο πω έτσι ψυχρά αλλά ..... άστο ρε παιδί μου....

Είναι καλύτερο όταν δεν ξέρει κάποιος κάτι να λέει απλά δεν ξέρω, παρά να προσπαθεί να απαντήσει γιατί μπορεί πολύ εύκολα να εκτεθεί...

Η γνώμη μου είναι ότι θα ήταν καλύτερο να μην διαβάζεις εκ-λαικευμενα βιβλία όχι γιατί αυτά δεν είναι καλά, αλλά γιατί προσπαθείς να μάθεις φυσική από αυτά και αυτό δεν γίνεται.

Τα βιβλία αυτά προσπαθούν με απλά λόγια να σου δώσουν μια εικόνα για τις έννοιες της φυσικής χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να ειδικεύσουν ή να ερμηνεύσουν φαινόμενα, απλά είναι μια παρουσίαση της φυσικής.

Η εξήγηση που δίνεις στο ερώτημα δεν είναι σωστή, στο ξαναείπα σε άλλο post συγχέεις βασικές έννοιες...

Μην προσπαθείς να εξηγήσεις κάτι το οποίο ούτε καν ξέρεις τι είναι....

Αυτά, καλή συνεχεία....

Υ.Γ. Η σχετικιστικές σχέσεις ισχύουν και για σωματίδια όταν υπάρχουν ταχύτητες που πλησιάζουν την ταχύτητα του φωτός και ο λόγος είναι πολύ απλός..... προσπάθησε να τον μάθεις....

skepticΜέλος
14/02/2005, 22:13:23
Δεν ισχυρίζομαι ότι ξέρω πρακτική φυσική ή μαθηματικά σε καλό επίπεδο. Ποτέ δεν το είπα αυτό.
Αυτό που ξέρω είναι ότι υπάρχουν πολλά άγνωστα για το σύμπαν και μόνο θεωρίες που μερικές φορές τυχαίνουν να συμβαδίζουν με τις σημερινές παρατηρήσεις. Εφόσον δεν έχουν ενοποιηθεί οι δυνάμεις και εφόσον αντιστέκεται ακόμα η βαρύτητα(τυχαίο;) κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί τι είναι ακριβώς και πως συμπεριφέρεται πραγματικά το σύμπαν και τα συστατικά του.
Παλιά ο Νεύτωνας με την απόλυτη μηχανική του, νόμισε ότι είχε εξηγήσει τα πάντα στην συμπεριφορά των τροχιών και των σωμάτων από το πυρηνικό μέχρι και το συμπαντικό επίπεδο... πόσο λάθος ήταν όμως ε;;; μετά κάτι δεν πήγαινε καλά στις νέες παρατηρήσεις και το ονόμασαν αιθέρα...... σήμερα το ονομάζουν βαρύτητα ή αλλιώς η αρχή της απροσδιοριστίας ...

Και έχω να πω και κάτι, δεν ξέρω αν είσαι απλός φοιτητής φυσικής ή πτυχιούχος επιστήμονας αλλά αυτό το υπεροπτικό ύφος που έχετε οι περισσότεροι (άστο φίλε, δεν ξέρεις... παράτησε τα κλπ..), το μόνο που πετυχαίνετε είναι να απομακρύνετε τον κόσμο από την διαλεκτική επιστήμη και να τον οδηγείτε σε διάφορα αντιεπιστημονικά cults και αιρέσεις. Η εκλαίκευση της επιστήμης βοηθάει, και βοηθάει πάρα πολύ τον κόσμο να κατανοήσει την πραγματική φύση και να απομακρύνετε από τις επικίνδυνες φαντασιώσεις των διαφόρων νεο-θρησκειών...
Θα πρέπει να αποκτήσετε όμως καλύτερες δημόσιες σχέσεις και να έχετε καλύτερη επαφή με τον κόσμο που δεν μπορεί για διάφορους λόγους ο καθένας να ασχολείται άμεσα και συνέχεια με το αντικείμενο σας.

Ορίστε και η ολοκληρωμένη λύση του πίνακα, ανυπόμονε φίλε μου.

Βρήκα επιτέλους τι έφταιγε που δεν έβγαζες τα νούμερα.
Έλειπε ένας ακόμα πίνακας που βρήκα τώρα στο πρωτότυπο και έτσι παρασύρθηκα και έκανα εντελώς λάθος διατύπωση στο topic γιατί δεν τον είχα καθόλου υπόψιν.

Η αλήθεια είναι ότι έκανα κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς στον πρώτο πίνακα που έβαλα στο topic και προβληματίσθηκα γιατί είδα ότι κάτι πρέπει να λείπει, αλλά δεν ήμουν σίγουρος και έτσι σκέφτηκα να το βάλω εδώ μήπως κάποιος μαθηματικός ή αστροφυσικός με βοηθήσει να βγάλω μια άκρη.

ΠΑΛΙΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ

Λοιπόν, εφαρμόζοντας τον EBAT=0.0857142 στην στήλη “Archaic Law – L.S.U.”
Βγαίνουν τα παρακάτω νούμερα με Νέα Αστρονομική μονάδα=1=την απόσταση του 1ου θεωρητικού πλανήτη Χ1 από τον Ήλιο.

ΝΕΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ (Νέα Αστρονομική Μονάδα = 1 = μέση απόσταση Χ1 από Ήλιο)

1. X1 = 1
2. Eρμής = 1,0857142
3. Χ2 = 1,2571426
4. Αφροδίτη = 1,5999994
5. Γη = 2,2857130
6. Άρης = 3,6571402
7. Χ3 (Φαέθων ή ζώνη αστεροειδών) = 6,3999946
8. Δίας = 11,8857030
9. Κρόνος = 22,8571210
10.Ουρανός = 44,7999560
11.Ποσειδών = 88,6856260
12.Πλούτων = 176,4569600

Τώρα αν ανάγεις αυτές τις μέσες αποστάσεις βάση της Νέας Αστρονομικής Μονάδας στις κλασικές αποστάσεις Παλιάς Αστρονομικής Μονάδας AU (1 AU = μέση απόσταση Γης - Ήλιου) τότε θα δεις ότι βγαίνουν τα νούμερα στη στήλη Archaic Distances.

Η διαφορά που παρατηρείτε μεταξύ Archaic Distances και Real Distances (σημερινών αποστάσεων) οφείλετε στην καταστροφή του X3 στο μακρινό παρελθόν και την αναπροσαρμογή και συρρίκνωση των εναπομείναντων ελειπτικών τροχιών του συστήματος.
Ο ίδιος νόμος προβλέπει πέρα από τις αποκλειστικά 12(σήμερα 11) ελλειπτικές τροχιές πλανητικών σωμάτων γύρω από τον Ήλιο, δηλαδή εκτός της τροχιάς του Πλούτωνα, την ύπαρξη διαφορετικής μορφής «ΙΠΠΟΠΕΔΙΩΝ ΤΡΟΧΙΩΝ» με γενικό σχήμα το γνωστό μαθηματικό σύμβολο του απείρου (πλάγιο 8) αντί των ελλειπτικών ( πλάγιο 0)

O συγκεκριμένος «νόμος» προβλέπει 2 νέους πλανήτες, τον ένα κοντά στο ήλιο και μπροστά από τον Ερμή σε σημερινή απόσταση 0,356 AU μάζα δεν την ξέρω, και τον άλλο ανάμεσα στον Ερμή και την Αφροδίτη σε σημερινή απόσταση 0,5 AU (στήλη Real Distances) με μάζα κάπου ανάμεσα στη μάζα της Αφροδίτης και του Ερμή, και αριστερόστροφης τροχιάς !

μη με ρωτάς πως το ξέρω αυτό για τη μάζα γιατί ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ!

..."Terrorism is the best political weapon for nothing drives people harder than a fear of sudden death." -- Adolf Hitler

Edited by - skeptic on 14/02/2005 22:30:15