ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- REIKI - Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

G.46 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
ΛίλλιανΜέλος
04/04/2006, 10:54:10
Καλημέρα γλύκες!

Εύχομαι να είστε καλά και γεμάτες δημιουργικότητα στους τομείς της ζωής σας, και για την σημερινή ημέρα.
Ο πονοκέφαλος μου εχθές μου έδειξε πώς να μην κτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο, αλλά πώς να διαπερνάω τον τοίχο.

Σχετικά με τις μυήσεις του Ρεικι. Οι μυήσεις έχουν την δική τους δυναμική και ενεργούν ακριβώς στο σημείο που χρειάζεται. Τα οφέλη που απορρέουν από μια μύηση διαρκούν τόσο όσο το ίδιο το άτομο κρατά σε επαγρύπνηση τον εαυτό του, σε ισορροπία τα ενεργειακά κέντρα του και σε εγρήγορση το μυαλό του. Από ένα λεπτό μέχρι μια ζωή. Η φωτεινή ενέργεια που περνά στο άτομο, μένει δια παντός και μπορεί το ίδιο να μην κάνει ποτέ «χρήση χεριών», να μην χρησιμοποιήσει τα σύμβολα να μην μυήσει κανέναν, όμως αυτή παραμένει μέσα του και όταν την αναζητήσει εκείνη εμφανίζεται φρέσκια και λαμπερή.

Η μύηση είναι ένα «καλώς όρισες» σε ένα καινούργιο χώρο που είναι απάτητος. Και είναι απάτητος γιατί κάθε ένας που λαμβάνει τους βαθμούς, την γνώση δηλαδή, προσθέτει την αγάπη του, την έρευνά του, τα συναισθήματά του και ότι άλλο επιθυμεί στο πεδίο του Ρέικι. Δημιουργεί μέσα στο πεδίο του Ρέικι, το δικό του σπίτι. Ετσι λοιπόν και ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά και νιώθει να το κάνει πράξη διαφορετικά. Το θεμέλιο του είναι η ροή της Αγάπης.

Γιώτα,
Είναι υπέροχο να δημιουργείς ύμνο για την ζωή. Αν επιτρέπετε, ποιο ήταν το σύμβολο που χρησιμοποίησες και σε ενέπνευσε?
Ο τρίτος βαθμός είναι για μένα, εκτός από σύμβολο, ένα εφαλτήριο το οποίο μου επέτρεψε να ωθήσω τον εαυτό μου σε ένα τέτοιο σημείο ώστε να έχω καλύτερη θέα!
Δεν είχε τότε σημασία αν θα δίδασκα σε τάξεις Ρέικι, γιατί ήμουν από μόνη μου τάξη για τον εαυτό μου. Ηρθαν έτσι λοιπόν τα πράγματα ώστε μετά από καιρό από την μύηση μου κατάλαβα τι ήταν αυτό το σύμβολο και μπορώ να το λέω τώρα εφαλτήριο. Μικρές αλλαγές, βήμα, βήμα, μέσα από διάφορα συναισθήματα και καταστάσεις μέρα μέρα σχημάτιζαν το τρίτο σύμβολο μέσα μου από την αρχή. Ναι ήταν σημαντικό για την εξέλιξή μου, το είδα αργότερα!.

Σχετικά με την άφεση, νομίζω πως κάθε λεπτό που προσπαθείς είσαι κοντύτερα. Είναι δύσκολο σε ώρες αγωνίας να αφεθούμε, έτσι μπορούμε να πούμε μια μικρή φράση, δική μας ή άλλη, ώστε να οδηγηθούμε στην εσωτερική μας ησυχία. Θα σου δώσω το δικό μου παράδειγμα αν θες. Ανακάλυψα μέσα μου, στις ώρες αγωνίας, μια χορδή λεπτή, και της έδωσα ένα χρώμα, πορφυρό. Όταν γύρω μου γίνεται χαμός και η αγωνία μου με ιδρώνει, την οραματίζομαι και εστιάζω σε αυτήν, κοιτώ πως είναι από μετάξι και λάμπει το χρώμα της, είναι ακίνητη ακόμη και στην πιο απαλή ανάσα μου. Είναι το σημείο της ψυχής μου που μένει γαλήνιο και σιγά σιγά εξαπλώνεται στο όλον μου. Είναι η στιγμή της δικής μου άφεσης. Μπορείς να το δοκιμάσεις, ή να βρεις ένα δικό σου τρόπο που θα σε φέρει κοντά στο σημείο που θέλεις να βρίσκεσαι.

Φλασιά πρωινή !

Ρεικι: Ροή Εργου Ιασης Κινούμενο Ισομερώς! τώρα μου ήρθε αυτό είπα να παίξω λίγο με τις λέξεις και να σας το πω!

Galazia Sfaira! Καλημερούδια πολλά πολλά.
Όλα είναι ανοικτά, ακόμη και τα κλειστά έχουν κλειδί στην γλάστρα!

Αγκαλιές φωτεινές

~~ * ~~

ΡωρΜέλος
04/04/2006, 11:27:01
Λίλλιαν,
Δεν διαβάζω απλά…ρουφάω αυτά που γράφεις. Χείμαρρος συναισθημάτων και αλήθειας. Η κάθε λέξη αντιπροσωπεύει για μένα μια βαθιά αλήθεια, που χαμογελά από τα βάθη και συμφωνεί και χειροκροτά. Μια μύηση ολοκληρωτική, με φως και χαμόγελα της ύπαρξης προς την ύπαρξη.
Νάσαι καλά κορίτσι μου, φωτίστηκε με μιάς το γκρι χρώμα του γραφείου μου!!! Χαλάλι το διάλειμα. Τα κεφάλια μέσα τώρα…

Σας φιλώ όλες…
…καλέ που πήγαν όλοι οι άντρες???

ΡωρΜέλος
04/04/2006, 11:33:17
...απλά ξέχασα!
Γλυκιά μου Γαλάζια σφαίρα,

πρόσεχε τους "επίγειους" δασκάλους. Πάρε από τον καθένα τον καλύτερο που έχει να σου δώσει και διεύρυνέ το με την δική σου μοναδική διαίσθηση. Δεν είσαι μόνη σου, το ξέρεις άλλωστε...
Η μεγαλύτερη καθοδήγηση προέρχεται από τον "εσωτερικό δάσκαλο" και να τον εμπιστεύεσαι. Γιατί κάθε λέξη του συμφωνεί με το Σύμπαν!!!

Αγκαλίτσες και φιλάκια πολλά

ΛίλλιανΜέλος
04/04/2006, 11:36:40
Καλή μου Ρωρ,
Δεν ξέρω τι να πώ...κοκκίνισα...έπαθα διάφορα...πάω να κάνω μια φραπεδιά να συνέλθω, αλήθεια σου λέω.
Ουφ!
Σε ευχαριστώ απο καρδιάς

~~ * ~~

SM-GIOTAΜέλος
04/04/2006, 12:13:49
Λίλλιαν ήταν το 3ο σύμβολο που οραματίστηκα.

galazia_sfaira
με ανεβάζεις όταν σε διαβάζω.
Αν έρθεις κατα δώ θέλω πολύ να σε γνωρίσω.

Φιλάκια

ΛίλλιανΜέλος
04/04/2006, 12:30:48
SM-GIOTA!

Ομορφα! το τρίτο σύμβολο είναι άχρονο, μας οδηγεί κατευθείαν στην αιώνια ψυχή μας και εσύ απλά μπήκες έγραψες και βγήκες! τέλεια. Ελπίζω κάποια φορά που θα το αιστανθείς να μοιραστείς το γραπτό μαζί μας.

Σε χαιρετώ

~~ * ~~

galazia_sfairaΜέλος
04/04/2006, 13:09:25
Galazia Sfaira! Καλημερούδια πολλά πολλά.
Όλα είναι ανοικτά, ακόμη και τα κλειστά έχουν κλειδί στην γλάστρα!

..........για να μην μεινει 'το κατι" και "το όλον" απεξω,γιατι περιμενει,γιατι πιστευει,γιατι ξερει οτι θάρθει,μια μεταφορική εκόνα των οσων δεν φοβουνται,αλλά κα μαι πραγματικότητα για μενα,μια γλαστρα πηλινη που οι ακτινες του ήλιου ασημίζουν σε ένα κλειδι που παντα περιμενει,τα παιδιά μου,εμενα εσένα το συμπαν ολάκερο!

"σε κάθε σχέση υπάρχει ένας κόκκος αιωνιότητας"

UnseenΜέλος
04/04/2006, 13:10:35
Και σχετικά με αυτό που ρώτησες sm-giota για τη θέση των χεριών και αν η τελευταία θέση (το κλείσιμο) είναι πάνω στην καρδιά, θέλω να επαναλάβω κι εγώ την ερώτησή σου γιατί είναι η πρώτη φορά που ακούω κάτι τέτοιο.

Ρωρ? Λίλλιαν?

Με πολλή αγάπη,
Unseen

***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****

ΛίλλιανΜέλος
04/04/2006, 13:37:06
Unseen και SM-Giota,

Η τελευταία θέση είναι αυτή που βρίσκονται τα χέρια για τελευταία φορά. Οπου νιώσει κάποιος να τα ακουμπίσει, τα ακουμπά.
Δεν νομίζω πως υπάρχει συγκεκριμένο σημείο λήξης της διαδικασίας ροής της Ρεικι ενέργειας στο σώμα.

Αγκαλιές

~~ * ~~

ΡωρΜέλος
04/04/2006, 14:09:48

Δεν ξέρω αν αυτά που με δίδαξαν είναι και τα σωστά, αλλά οι συνεδρίες κλείνουν με τις πατούσες, όπου μπαίνει και το σύμβολο δύναμης για να γειωθεί ο άνθρωπος, που συνήθως είναι στον ουρανό!!!
Η σειρά που ακολουθείται (κεφάλι, λαιμός, καρδιά, κοιλιά, γεν.όργανα, πόδια) έχει και νόημα γιατί ανοίγεις και ισορροπείς τα κέντρα από πάνω προς τα κάτω (ηλιακή μύηση) και όχι αντίθετα. Ανοίγοντας πρώτα τα κέντρα στο κεφάλι κατευθύνεις την ενέργεια να εισχωρήσει στον νου, ώστε να επέλθει χαλάρωση.
Δεν ξέρω αν έχουν όλα αυτά νόημα για σας, αλλά εγώ έτσι κάνω, γι' αυτό και τα καταθέτω.

Δεν έχω ακούσει ποτέ να τελειώνουν με την καρδιά. Αλλά δεν μπορώ να θέσω εγώ όρια στην φαντασία. Σημασία έχει πως αισθάνεται ο άνθρωπος που δέχεται την ενέργεια. Και μόνο αυτό μετράει.

Φιλιά σε όλες μας

OannesΜέλος
06/09/2003, 00:59:44
Eκδοτικός Oίκος (υπό σύσταση), που σκοπεύει να κινηθεί στον ευρύ χώρο της εσωτερικής αναζήτησης, ζητάει να έρθει σε επαφή με συγγραφείς ή υποψηφίους συγγραφείς αναλόγου θεματολογίας. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν σύντομο βιογραφικό (όχι απαραίτητα με πλήρη στοιχεία) και μικρό δείγμα εργασίας του στην ηλεκτρονική διεύθυνση: inboed@yahoo.gr

Carpe Diem

kakaoΜέλος
06/09/2003, 16:07:25
Τι άγαρμπο ψάρεμα...!!!

Μα πού είναι αυτός ο συντονιστής...?

06/09/2003, 17:59:43
Εδώ είναι ένας απο τους συντονιστές κακάο. Τι ακριβώς σε ενόχλησε?
Δεν υπάρχει κάποια παρατυπία.

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

OannesΜέλος
06/09/2003, 21:49:20
Eιλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τί είναι αυτό που ενόχλησε

Carpe Diem

kakaoΜέλος
07/09/2003, 14:58:46
Αυτή η απίθανη έλλειψη προσώπου, Oannes!!!

OannesΜέλος
07/09/2003, 19:02:53
Tελικώς, αποφάσισε κύριε kakao. Tί ακριβώς σε ενοχλεί; Γιατί την πρώτη φορά ανέφερες το ..."άγαρμπο ψάρεμα" ενώ τη δεύτερη ..."απίθανη έλλειψη προσώπου".

Ή θα βρούμε το δρόμο ή θα τον δημιουργήσουμε - Aννίβας

kakaoΜέλος
07/09/2003, 19:25:35
Μα..., Oannes, διάβασε ξανά την αγγελία σου...
Ένα ξεκάρφωτο e-mail ενός νεφελώδους "Εκδοτικού Οίκου" πού ζητά συνεργασία με, έστω και ψευδώνυμους, συγγραφείς!
Μάλιστα αναφέρεις: "αναλόγου θεματολογίας" και σε βλέπω να χάνεσαι μεταξύ "Ε" και "Τάγματος τής Θλίψης"...
Εγώ, ένας φανατικός βιβλιοφάγος και υποψήφιος πελάτης σου, τι πρέπει να πιστέψω όταν σε βλέπω να αποδίδεις στον Ηράκλειτο την φράση: "όπως πάνω έτσι και κάτω" και να μην καταλαβαίνεις την φράση μου: "έλλειψη προσώπου"...
Κύριε, την ταυτότητά σου! παρακαλώ, παρουσιάσου! Βιβλία θα φτειάχνεις... ή κάνω λάθος;

Edited by - kakao on 07/09/2003 19:28:22

OannesΜέλος
07/09/2003, 19:44:32
Δεν σε υποχρέωσε κανένας να συνεργαστούμε. Όσο για τον Hράκλειτο, εσύ ο φανατικός βιβλιοφάγος - που σύμφωνα με το προφίλ σου σου αρέσουν οι εμπρησμοί και οι κοκορομαχίες (το καταλάβαμε) - μάλλον τον έχεις απλώς ακουστά... Όσο για το υποψήφιος πελάτης, δεν φιλοδοξούμε να έχουμε πελάτες. Aπλώς αναγνώστες

Eν πάση περιπτώση, σε site εσωτερισμού βρίσκεσαι. Aσχολήσου πρώτα με τον εαυτό σου και μετά ασχολείσαι με τους άλλους.

Edited by - Oannes on 07/09/2003 19:46:46

Maria PageΝέο Μέλος
07/09/2003, 20:15:26
Να ρωτήσω κάτι...επειδή γράφω γενικώς μυθιστορήματα ακόμα και σενάρια αλλά δεν τολμώ να κάνω κάποια κίνηση. Τι ακριβώς θα περιλαμβάνει ο "εκδοτικός οίκος" που αναφέρετε; Θα είναι κάτι σαν τις εκδόσεις "Αρχέτυπο";

OannesΜέλος
07/09/2003, 20:22:45
Maria Page καλησπέρα. Aς πούμε πως ναι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει κάποιο πρότυπο ή ότι θα μπούμε σε διαδικασία ανταγωνισμού με τους υπόλοιπους. Mπορείς να έρθεις σε επαφή μέσω του e-mail inboed@yahoo.gr