ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Αγία Γραφή περί Προέλευσης του Ανθρώπου Νο2 - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

IndustrialAngel30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
24/07/2010, 18:07:08
Κάνε τον τυφλό και μην απαντάς σε αυτά που ρωτάω...όπως πάντα δειλός

Αν ποτέ καταλάβεις την εξέλιξη θα δεις ότι η ηλικία ή για την ακρίβεια ο χρόνος των συμβάντων ΔΕΝ αλλάζει τίποτα... Δηλαδή αν η μετάβαση από μονοκύτταρο σε πολυκύτταρο έγινε 200 εκ. χρόνια νωρίτερα αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ έγινε μετάβαση; Για πρόσεξε καλύτερα...

Αυτό που θα διεύψεδε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την εξέλιξη θα ήταν να βρίσκαμε ένα μεγάλο θηλαστικό ΠΡΙΝ τους δεινοσαύρους για παράδειγμα... Βρέθηκε ποτέ κάτι τέτοιο; ΟΧΙ...Σκέψου ότι ελέγχουν ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ τα απολιθωμένα κόπρανα των δεινοσαύρων και των άλλων ζώων (κοπρόλιθους). Αν μέσα στα απολιθώματα βρουν ένα κοκαλάκι άλλου ζώου από αυτά που αναμένεται τότε κάτι τρέχει...Και όμως οι δεινόσαυροι,ΜΟΝΟ δεινόσαυρους έχουν φάει όχι αγελάδες ούτε καμηλοπαρδάλεις...

quote:
Κάθε μέρα, όλες οι υποτιθέμενες εξελικτικές ηλικίες, καταρίπτονται...Αυτό το αμφισβητείς; και με τι στοιχεία, ειδικά σήμερα, που δεν υπάρχει καμιά ηλικία που να είναι σταθερή σ αυτή την έρμη την αλυσίδα της εξέλιξης....

ΠΟΥΘΕΝΑ η εξελικτική θεωρία δεν λέει με ακρίβεια τι θα συμβεί πότε. Αυτό που λέει είναι ότι ΚΑΠΟΙΑ στιγμή πρέπει να συμβεί η μετάβαση...Δηλαδή από μια εποχή και πέρα θα πρέπει να βρούμε διαφορετικά απόλιθωματα. Το πότε προσδιορίζεται από την ηλικία των απολιθωμάτων

Για να καταλάβεις (το ξέρω ότι πληρώνεσαι για να μην καταλαβαίνεις αλλά η προσπάθεια αξίζει)... ΛΕΜΕ ότι ΚΑΠΟΙΑ στιγμή ένα βακτήριο μπήκε σε ένα άλλο και δημιούργησε οργανίδιο ώστε να φτάσουμε ευκαρυωτικό οργανισμό... Το πότε προσδιορίζεται από το αρχαιότερο απολίθωμα που είναι ευκαρυωτικός οργανισμός...Είναι ένας εύλογος συλλογισμός.ΠΟΥΘΕΝΑ δεν υπάρχει τρόπος εκτίμησης του χρόνου του γεγονότος διαφορετικός από αυτόν. Αν βρούμε άλλο απολιθώμα αρχαιότερο που πληρεί αυτήν την προϋπόθεση τότε αναθεωρούμε το χρόνο που λέμε ότι συνέβη. Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι υπήρχε μετάβαση γιατί σε κάθε περίπτωση το απολίθωμα είναι μεταγενέστερο του προγόνου...Δηλαδή αν η χρονολόγηση στην προκειμένη περίπτωση έδινε 3.7 δις και πάνω χρόνια πριν τότε μπορεί να αμφισβητήσει τη μετάβαση. Πράγματι αν βρούμε οργανισμό αρχαιότερο από τον πρόγονό τότε τρέχει. Το αρχαιότερο "αρχαιοβακτήριο" που έχουμε βρει είναι 3.7 δις ετών. Αν βρεθεί πολυκύτταρος οργανισμός πχ 4 δις ετών τότε ΝΑΙ έχουμε πρόβλημα με τη μετάβαση... όμως αν η μετάβαση δεν έγινε ένα δις χρόνια πριν αλλά 2 δις χρόνια πριν δεν αλλάζει τίποτα γιατί ο πρόγονος ΗΔΗ υπήρχε...

Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να βρίσκουν απολιθώματα βακτηρίων 3.7 δις χρόνων και να τους ξεφεύγει σκελετός ενός ΕΛΕΦΑΝΤΑ ή μιας ΦΑΛΑΙΝΑΣ ή ενός ΔΙΠΛΟΔΟΚΟΥ, όντων με βάρος τόνων και μήκος μέτρων που έζησαν την ίδια εποχή. Αφού το ΜΟΝΟ που βρίσκεις είναι βακτήριο, τότε αυτό σημαίνει ότι τότε ΟΥΤΕ ελέφαντες υπήρχαν ΟΥΤΕ φάλαινες ΟΥΤΕ δεινόσαυροι...

quote:
Και τα σκληρά τοιχώματα των πολυκύτταρων οργανισμών, δεν ανακαλύφθηκε ακόμη, όπως και τα άλλα.

Τα σκληρά ΤΜΗΜΑΤΑ όχι τοιχώματα, βάζεις λέξεις που είναι λάθος, ενδεικτικό του πόσο ΛΑΘΟΣ καταλαβαίνεις την επιστημονική ορολογία. Άλλο τοίχωμα=απέξω, άλλο τμήμα=οπουδήποτε, μέσα ή έξω. Και ξαναλέω είναι δυνατόν να τους ξέφυγε σκληρό τμήμα ενός ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ελέφαντα που έζησε τότε; Προφανώς ΔΕΝ έζησε τότε για αυτό δεν το βρίσκουν

quote:
Τα είδη παρουσιάστηκαν χωριστά και χωρίς συνέχεια.

Δηλαδή ξεκινήσαμε με τετράκυς εκατομύρια είδη και σιγά σιγά λιγοστεύουν μέχει να μηδενιστεί η ζωή...Και πχ το μαμούθ συνυπήρχε με τον ελέφαντα...; Είναι λογικά αυτά που λες;

Edited by - IndustrialAngel on 24/07/2010 18:11:31

Edited by - IndustrialAngel on 24/07/2010 18:13:19

24/07/2010, 22:12:26
Δεν μου λές Βιομηχανικέ,γνωρίζεις οτι είναι 156 οι μεταλλάξεις, που έχουν γίνει στον άνθρωπο,οπως είναι καταγεγραμένες στο γενετικό υλικό του,σε όλη του την ιστορία επι γής...Θέλω να μου πεις, πόσα χρόνια, θέλει για να γίνουν...
Πόσο εκατομμύρια, χιλιάδες, για να δούμε λίγο αυτή την εξέλιξη εκεί που ειναι...Μερική, του κάθε ειδους ξεχωριστά, για να δεις μια φορά, τι απατη είναι η Δαρβινική θεωρία..
Που είναι οι .....μεταλλάξεις σου;..
24/07/2010, 23:09:49
Να αλλάζεις για εκατομυριοστή φορά θέμα όπως μόνο εσύ ξέρεις...Όταν τρως την τάπα για να ξεχνιέται...

quote:
Θέλω να μου πεις, πόσα χρόνια, θέλει για να γίνουν

Εγώ δεν ξέρω τίποτα σου συνιστώ να ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ένα βιβλίο αρμόδιο, σου έχω συστήσει συγκεκριμένα...Γιατί δεν το κάνεις; Τι είναι μετάλλαξη...Να μου αντιγράψεις τον ορισμό από βιβλίο, και να μου πεις και τι κατάλαβες από την ερώτησή σου... Τι φοβάσαι ότι θα συμβεί αν διαβάσεις;

quote:
γνωρίζεις οτι είναι 156 οι μεταλλάξεις, που έχουν γίνει στον άνθρωπο,οπως είναι καταγεγραμένες στο γενετικό υλικό του,σε όλη του την ιστορία επι γής

Δε γνωρίζω τίποτα τέτοιο... Ποιες οι πηγές σου...

24/07/2010, 23:34:42
Εαρινέ.

Σε αυτά που πόσταρες αναφέρεται ο Μητροπολίτης Ιωάννης Ζηζιούλας. Με ένα πρόχειρο ψάξιμο διαπιστώνω ότι όντως αυτός ο άνθρωπος προσπαθεί να παντρέψει την επιστημονική αλήθεια με τη θρησκεία, πραγματικά αξιοθαύμαστο...Αυτός είναι ο δρόμος και η πρόκληση για τη θεολογία όχι η στείρα άρνηση και τα παιχνίδια με τις λέξεις...

25/07/2010, 10:56:15
Γι αυτό σου γράφω εδώ και καιρό,Βιομηχανικέ, ότι φέρεσαι σαν να ανακάλυψες την Αμερική κι ότι ότι κι αν πεις,γενικά, τα γνωριζω, καλύτερα απο σένα...Απο κει και έπειτα, εσύ προσπαθείς να αποκλείσεις την θρησκεία απο την κατοχή της γνώσης, όχι εγώ..
Οπότε, τώρα καταλαβαίνεις, απο ποιά ορθή βάση, ξεκινώ κι εγω τον διάλογο,αφού παραδέχεσαι την τακτική Ζηζιούλα, δίχως τον δικό σου φανατισμό, υπερ του νέου, που ευάλλωτο όπως είναι,δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερου, αλλά, διαφορετικού τρόπου προσέγγισης, μιας αλήθειας για τον άνθρωπο καιτον κόσμο,η οποία, απο μόνη της, αποκαλύπτεται και έγινε για να την μαθει, όπως εξελίσσεται ο άνθρωπος...
Ακόμη μια φορά, μπορεί κανείς να δει την σοφία του Δημιουργού, όλων αυτών και να καταλάβει, πόσα ακόμη έχει να μάθει ο άνθρωπος, μέχρι να γίνει ο ίδιος ο επόμενος Θεός...
Chris_VΝέο Μέλος
26/07/2010, 12:04:44
Φίλοι μου Καλημέρα,
Ζητώ συγγνώμη αν με αυτό το μήνυμα-αίτημα είμαι τελείως εκτός θέματος. Έπεσα τυχαία στην συζήτησή σας διενεργώντας αναζήτηση στο διαδίκτυο για τα θέματα που με ενδιαφέρουν. Έριξα μια γρήγορη ματιά στην πορεία της κουβέντας σας και διαπίστωσα ότι καποιοι ενδεχομένως να είστε αρκετά πιο ενημερωμένοι πάνω σε αυτό που ψάχνω.

Αναζητώ αναφορές, σε peer reviewd journals αποκλειστικά, επί των θεμάτων "Ancient astronaut Hypothesis", "Crop circles" και "Giant Humans Of the Past". Δυστυχώς δεν βρίσκω τίποτα. Μόνο την δήλωση "These theories have received no or little credulous attention by academics in peer reviewed articles". Στις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων επιστημονικής βιβλιογραφίας, στις οποίες έχω πρόσβαση μεσω του πανεπιστημίου δεν βρίσκω ΤΙΠΟΤΑ. Ψάχνω να βρω έστω αυτό το "little credulous attention" που αναφέρουν μερικά site, αλλά κι εκεί οι αρ8ρογράφοι δεν παραθέτουν την εν λόγω βιβλιογραφία.

Αν κάποιος έχει υπόψη του κάτι ας με βοηθήσει σας παρακαλώ. Τονίζω όμως και πάλι ότι ενδιαφέρομαι αποκλειστικά για δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές (peer reviewed journals). Από άλλου τύπου πηγές, έχω ήδη βρει πολλά.

Thank u in advance guys

Χρήστος

28/07/2010, 19:34:50
τρέχα
quote:

Γι αυτό σου γράφω εδώ και καιρό,Βιομηχανικέ, ότι φέρεσαι σαν να ανακάλυψες την Αμερική

Εσύ φέρεσαι σα να ανακάλυψες την Αμερική που νομίζεις ότι με 2 ευφυολογήματα και την παρερμηνεία διάφορων ειδήσεων θα καταφέρεις κάτι, της προκοπής, το μόνο που μπορείς είναι παραπληροφόρηση που πείθει τους άσχετους... Το θέμα είναι ότι η εξέλιξη είναι από τις πιο ισχυρές και πανταχού παρούσες θεωρίες της βιολογίας και ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΠΑΝΤΟΥ, σε όποιο πανεπιστήμιο και αν ψάξεις διδάσκεται

quote:
ότι ότι κι αν πεις,γενικά, τα γνωριζω, καλύτερα απο σένα

Οποία χριστιανική ταπεινότητα... Η πηγή της σοφίας και της γνώσης είναι η παραδοχή του ότι δεν ξέρεις τίποτα... Δεύτερον, εσύ ΔΕΝ ξέρεις περισσότερα από μένα. Εγώ ξέρω ορθογραφία, και ξέρω να χρησιμοποποιώ σωστά τις λέξεις και τους επιστημονικούς όρους...Από εκεί ξεκινάει η διαφορά, του αγράμματου-ημιμαθούς και του ανθρώπου που ΜΕΛΕΤΑΕΙ. Αν ήξερες θα έφερνες τις αυθεντικές ρήσεις που σου έχω ζητήσει και που δεν υπάρχουν πουθενά. Αν ήξερες δε θα έκανες προφανή λάθη λογικής και δε θα έλεγες αστήρικτα πράγματα. Αν ήξερες θα έγραφες ΔΙΚΑ σου επιχειρήματα και δε θα αντέγραφες τι μπούρδες από το μπλόγκ του ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ,χωρίς να δίνεις την πηγή νομίζοντας ότι οι άλλοι χάφτουμε σαν τους βλάκες της σέκτας σου

Αν ήξερες ΔΕ θα φοβόσουν να διαβάσεις οποιοδήποτε βιβλίο. Αν ήξερες και αν ήσουν άντρας θα τα έπιανες ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ και θα έδειχνες τη διαφωνία σου... Σου έχω ήδη πει τι να ψάξεις... Σε έχω προκαλέσει, παρακάλεσει, βρίσει να το κάνεις με όλες τις ταχύτητες και τα χρώματα, και όμως ΔΕΙΛΙΑΖΕΙΣ...

quote:
Οπότε, τώρα καταλαβαίνεις, απο ποιά ορθή βάση, ξεκινώ κι εγω τον διάλογο,αφού παραδέχεσαι την τακτική Ζηζιούλα, δίχως τον δικό σου φανατισμό, υπερ του νέου, που ευάλλωτο όπως είναι,δεν σημαίνει απαραίτητα και καλύτερου, αλλά, διαφορετικού τρόπου προσέγγισης, μιας αλήθειας για τον άνθρωπο καιτον κόσμο,η οποία, απο μόνη της, αποκαλύπτεται και έγινε για να την μαθει, όπως εξελίσσεται ο άνθρωπος

Τρίχες, αερολογίες...Δεν είμαι αγράμματος, τις ασαφείς μπουρδίτσες στους χαζούς παλαιοημερολογίτες που σε θεωρούν "σοφό". Από ΚΑΜΙΑ σωστή βασή δεν μπορεί να ξεκινήσει κάποιος που κάνει το αντίστροφο από αυτό που λέει η λογική:"έχω τα δεδομένα σε ποιο συμπέρασμα με οδηγούν;". Η τακτική σου είναι "έχω το συμπέρασμα έτοιμο ποια τα δεδομένα που το υποστηρίζουν;".

Όσο για διάλογο... Πότε έκανες διάλογο; Πότε απάντησες σε ερώτηση; Αρνείσαι ως ΔΕΙΛΟΣ και ως προπαγανδιστής να συμμετέχεις σε διάλογο. Το μόνο που σε νοιάζει είναι να διαφημίσεις τη σέκτα

quote:
Ακόμη μια φορά, μπορεί κανείς να δει την σοφία του Δημιουργού, όλων αυτών και να καταλάβει, πόσα ακόμη έχει να μάθει ο άνθρωπος, μέχρι να γίνει ο ίδιος ο επόμενος Θεός

Σοφία...Μάλιστα. Και γιατί ο "σοφός" Θεός κάνει ΠΡΟΦΑΝΗ λάθη στους ζωντανούς οργανισμούς;

Chris_V, ο λόγος που δε βρίσκεις είναι ότι τα περισσότερα από αυτά που λες έχουν εξηγηθεί με άλλους καλύτερους τρόπους... Αν έχεις πρόσβαση σε βάση δεδομένων με ip πανεπιστημίου, 99% ότι βρίσκεις είναι αυτό που υπάρχει. Αν δε βρίσκεις δημοσιεύσεις μάλλον δεν υπάρχουν...

28/07/2010, 19:59:22
Και τωρα, ήρθε η ώρα ,για το ψυχαγωγικό διάλλειμα..Τι έγινε Βιομηχανικέ, τελειωσε η .....εξεταστική;
Και γύρισες, αγόρι μου,με τις κοτσάνες σου, μετά απο εξεταστική;
Καλά, παιδί μου, σαν μεγαλύτερος σου, δεν δικαιούμαι να τα ξέρω,
αφού είδα τον ήλιο, τουλάχιστον 20 χρόνια πριν απο σένα;
ΠΆΛΙ το παράλογο;....
31/07/2010, 18:01:40
quote:
Καλά, παιδί μου, σαν μεγαλύτερος σου, δεν δικαιούμαι να τα ξέρω,
αφού είδα τον ήλιο, τουλάχιστον 20 χρόνια πριν απο σένα;

Ποιος το λέει αυτό; Δεν ισχύει κατ'ανάγκην. Εξαρτάται τι έκανες τα 20 χρόνια... Εσύ έψελνες και έβοσκες γίδια ενώ άλλοι διαβάζανε και μελετούσανε...

Και να προσέχεις τον ήλιο, σε έχει βαρέσει στο κεφάλι μάλλον... Αν σε βαράει στο κεφάλι 20 χρόνια,το ανάποδο από έξυπνος γίνεσαι...

Διάλογο θα κάνεις ποτέ; Θα απαντήσεις σε ερωτήσεις ποτέ;

31/07/2010, 18:08:53
Έλα μωρέ Γιώργο, που μου θές και απάντηση,ακόμη δεν ξετυφλώθηκες απο τα μαθήματα των εξετάσεων...
Λες να στη ....χρωματίσω, μήπως τη δεις καλύτερα;....
Και ποιά απάντηση σου χρωστάω; Εγώ σε ρώτησα, πως γίνεται με 156 μεταλλάξεις, που ειναι καταγεγραμένες στον άνθρωπο και θέλουν λιγότερο απο 10.000 χρόνια να συντελεστούν, να δικαιολογήσεις
τον συσχετισμό με τους ...πργόνους σου τους πιθήκους..
Τόσο δύσκολο είναι;...