ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- διωγμοι χριστιανων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- διωγμοι χριστιανων - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Dying_Incubus30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
16/08/2005, 23:18:07
WWalker, ωραίες οι επιγραφές που παρέθεσες σχετικά με κατακόμβες.
Που διαφαίνεται όμως οτι ήταν Χριστιανικές....?

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...

16/08/2005, 23:19:08
<<Γιατί δεν μας γνωστοποιείς κανένα διάταγμα που να αφορά διωγμούς? Εφόσον τους κυνηγούσανε, τότε θα υπάρχουνε και διαταγές επίσημες, όπως αυτές που υπάρχουνε κατά των Εθνικών.>>

αυτο ζηταω και εγω αλλα δεν εχουν φερει τιποτα

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

ΑβραμηςΝέο Μέλος
16/08/2005, 23:20:14
Αντε, προσθεσα και το "311μ.Χ" για να μπορειτε να δικαιολογησετε λιγο τις εγωιστικες και προκαταλημενες αποψεις σας!
Αν ειναι δυνατον να ανφισβητα οποιοσδηποτε τους διωγμους των Χριστιανων. Να δουμε τι αλλο θα μας πειτε! Συγχωρεστε με που γινομαι λιγο αποτομος αλλα υπαρχουν καποια πραγματα που νομιζω δεν ειναι σωστο να τα ανεχομαι. Το να προσπαθω να εξηγησω σε καποιον κατι απο τη θρησκεια μου η το δογμα μου και να μην καταλαβαινει, η να μην πιστευει, μπορω να το κατανοησω. Δεν με ενοχλει καθολου. Το να ειναι ομως κατι, ιστορικα αποδειγμενο και προπαντων με τοσες εκατονταδες χιλιαδες ζωντανα παραδηγματα που ηταν οι χριστιανοι μαρτυρες, και να ερχετε καποιος να μου λεει οτι ολα αυτα ειναι παραμυθια, δεν το ανεχομαι.
Συγγνωμη που με την σταση μου τουτη, θα σας κανω πιο εγωιστες, αφου θα προσπαθησετε να βγητε και παλι απο 'πανω'. Πρεπει ομως να καταλαβετε οτι καλο ειναι να υποχωρουμε καπου καπου.

Κυριε Ιησου Χριστε Ελεησον Μας.

16/08/2005, 23:25:32
Εμένα μου κάνει εντύπωση γιατί όλοι οι Χριστιανοί τρέχουν αλαλάζοντας για τους διωγμούς που υπέστησαν οι ομόθρησκοι τους και δε λένε τίποτα για τους διωγμούς και τα εγκλήματα που προκάλεσαν αυτοί...

16/08/2005, 23:29:05
Αβραμης

<<Το να ειναι ομως κατι, ιστορικα αποδειγμενο>>

τις αποδειξεις ζηταω

ΑβραμηςΝέο Μέλος
16/08/2005, 23:46:30
Εγω προσωπικα φιλε Dying_Incubus δεν τρεχω αλαλαζοντας για τους διωγμους των ομοθρησκων. Εγω θαυμαζω τους μαρτυρες ομοθρησκους μου και πολυ θα ηθελα να ημουν αναμεσα τους, μαρτυροντας και εγω για τον Θεο μου οπως και Εκεινος μαρτυρησε για μ'ενα.
Επισης, εαν εννοεις τους διωγμους και τα εγκληματα που εκαναν οι "ομοθρησκοι" παπικοι (καθολικοι) μην ξεχνας οτι εγω ειμαι Ορθοδοξος. Και κατα τις σταυροφοριες και εικονομαχιες χιλιαδες ηταν οι Ορθοδοξοι μαρτυρες που μαρτυρησαν τον καιρο εκεινο. Ευτυχως που τελικα καταλαβαν τα λαθη τους και ταπεινα μας ζητησαν επισημη συγγνωμη πρην λιγα χρονια.

17/08/2005, 00:02:28
εαν εννοεις τους διωγμους και τα εγκληματα που εκαναν οι "ομοθρησκοι" παπικοι (καθολικοι)

εννοει τις διωξεις που εκαναν οι ορθοδοξοι βυζαντινοι αυτοκρατορες κατα των εθνικων

<<Εγω θαυμαζω τους μαρτυρες ομοθρησκους μου και πολυ θα ηθελα να ημουν αναμεσα τους, μαρτυροντας και εγω για τον Θεο μου>>

και αυτα στο ετος 2005

17/08/2005, 00:33:21
quote:
Επισης, εαν εννοεις τους διωγμους και τα εγκληματα που εκαναν οι "ομοθρησκοι" παπικοι (καθολικοι) μην ξεχνας οτι εγω ειμαι Ορθοδοξος. Και κατα τις σταυροφοριες και εικονομαχιες χιλιαδες ηταν οι Ορθοδοξοι μαρτυρες που μαρτυρησαν τον καιρο εκεινο. Ευτυχως που τελικα καταλαβαν τα λαθη τους και ταπεινα μας ζητησαν επισημη συγγνωμη πρην λιγα χρονια.

Εννοώ κι εγκλήματα που έκαναν κάποιοι αυτοκράτορες του Βυζαντίου που τους αποδώσατε τον χαρακτηρισμό "Μέγας" και σε κάτι αφορισμούς της Ελληνικής Επανάστασης...
Κι εννοώ πως επειβληθήκατε στην Ελλάδα και σε όλο το κόσμο.
Με τι μέσα.

17/08/2005, 00:34:21
quote:

Ένα επιχείρημα, που κατά τη γνώμη μου, είναι φούσκα, είναι αυτό που ορισμένοι ισχυρίζονται ότι "αφού γράφτηκε 20-30-80-100 χρόνια αργότερα, είναι απόδειξη ότι δεν είναι και αληθινό".

Βρε παιδιά, αν δεν κάνω λάθος, πολλά πράγματα της αρχαίας μας ιστορίας, λογοτεχνικά έργα, επιστημονικά συγγράμματα.... έχουν περιέλθει σε εμάς από συγγράμματα που χρονολογούνται ότι γράφτηκαν 100-200-500 έως και 1000 χρόνια αργότερα.

Αγαπητέ Ψηλέ, ξέρεις πόσα τέτοια μεταγενέστερα συγγράμματα αλλά και μέρη αρχαίων συγγραμμάτων αποδείχθηκαν ψεύτικα (δηλ. δεν ανήκαν στα αρχικά κείμενα των συγγραφέων) και είναι γνωστά στις μέρες μας ως ψευδεπίγραφα;
Γι αυτό και συνήθως κάνουμε συγκριτική μελέτη διάφορων πηγών για να βρούμε τα αληθινά γεγονότα πίσω από τις όποιες αναφορές και την πραγματική διδασκαλία των αρχαίων φιλοσόφων.

Ακόμα και για τα σύγχρονα γεγονότα πχ. μπορώ να γράψω τα γεγονότα που έχω ακούσει ότι συμβαίνουν στο Ιράκ αλλά δεν είμαι εκεί για να τα επιβεβαιώσω. Και παίζει και ποιές πηγές θα χρησιμοποιήσω, τις Αμερικάνικες ή τις Ιρακινές, ή και τις δύο;
(Σήμερα βέβαια έχουμε άμεση πληροφόρηση με φωτογραφίες και video αλλά ακόμα και αυτά μπορούν να παραχαραχτούν).

quote:

Είπα, γιατί δεν υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες, από πρώτες πηγές, δηλαδή που να χρονολογούνται την εποχή που γράφτηκαν τα ευαγγέλια, τα οποία να διαψεύδουν την ύπαρξη του Ιησού;

Τα ευαγγέλια γράφτηκαν αργότερα, μετά τον θάνατο του Ιησού.
Δεν υπάρχει κανένα γραπτό κείμενο κατά την διάρκεια της ζωής του Ιησού και μέχρι το 33 μΧ που να τον αναφέρει, είτε με θετικό είτε με αρνητικό τρόπο (ούτε εβραϊκή πηγή).

Για τα μετέπειτα χρόνια, ακόμα κι αν γράφτηκε κάτι θα "χάθηκε", αλλά έχω την εντύπωση ότι κανείς δεν ενδιαφερόταν να αντικρούσει την ύπαρξη ενός θεού μίας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων, χρόνια μετά τον "θάνατό" του.

quote:
Τις κατακόμβες που υπάρχουν στη Ρώμη.
Εκεί πήγαιναν οι Χριστιανοί και έπεζαν τάβλι, μπιρίμπα, σκάκι, ...... και προσφέροταν καφές και διάφορα αιδέσματα.

Εκεί έθαβαν τους νεκρούς τους. Απ ότι φαίνεται τις κατακόμβες άρχισαν να τις χρησιμοποιούν οι ρωμαίοι παγανιστικές και μετά οι εβραίοι της Ρώμης, 100 χρόνια πριν τους Χριστιανούς. Ηταν ο αρχαιότερος και φτηνότερος τρόπος να θάψεις τους νεκρούς σου.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

ΑβραμηςΝέο Μέλος
17/08/2005, 00:50:44
φιλε gigenis,
και στο ετος 3000 να ημασταν, εαν επρεπε να μαρτυρισω για τον Θεο μου θα το εκανα ευχαριστως. Εκεινος που ειναι Θεος το εκανε για μ'ενα τον αναξιο. Εγω γιατι να μην το κανω για εκεινον που του αξιζει. Και για τον καθε συνανθρωπο μου θα θυσιαστω. Και για σ'ενα. Αφου αν θυσιαστω για σας, θυσιαζομαι και για το Χριστο μου.

P.S Φιλε Dying_Incubus μελετα λιγο τις σελιδες εκεινες που εκανα post. Πιστευω θα ενημερωθεις καταλληλα.
Εδω θα σας καληνυχτησω. Αρκετα μιλησαμε σημμερα. Ο Θεος μαζι μας κιη Παναγια προστατισσα.

Edited by - Αβραμης on 17/08/2005 01:07:08