- Bότανα - Διατροφή - Υγεία - fitness physical Νο1 - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
quote:
Επίσης, την τυρόπιτα στον θερμιδομετρητή την βρήκα 330 θερμίδες, γιατί τόση διαφορά;
Τυρόπιτα με τυρόπιτα εχει τεράστια διαφορά..
πχ.. μια μικρή κουρού.. με ζύμη.. και τυρί.. γύρω στις 300
Μια μεγάλη με σφολιάτα.. γύρω στις 400...
Μία μεγάλη με φύλλο κρούστας.. και ψημένη (τηγανισμένη) με βούτυρο.. ξεπερνά τις 600... οτιδήποτε τηγανισμένο.. εχει τις διπλές θερμίδες
και στη Θεσσαλονίκη.. αν δεν βάλετε βούτυρο .. δεν μπορείτε![]()
Τουλάχιστον εσεις χρησιμοποιείτε φρέσκο βούτυρο.. ενώ εδώ στην Αθήνα χρησιμοποιούν.. ορυκτέλαιο...
πχ.. 6 κεφτεδες (ή σουτζουκάκια) στο τηγάνι 800 θερμίδες.. 6 κεφτέδες στον ατμό.. 400 θερμίδες.. στον ατμό έχουμε μεγάλη περιεκτικότητα σε ποσοστό πρωτείνης και στο τηγάνισμα εχουμε μείωση του ποσοστού της πρωτείνης και δραματική αύξηση ποσοστού σε λίπος.. εξου και η αύξηση των θερμίδων...
Πρόσεξε ΜΠΛΕ.. δεν είναι κατά της δίαιτας να φάς ενα σνάκ με 600 θερμίδες... κατά της δίαιτας είναι να φάς ενα σνάκ άχρηστο... και η τυρόπιτα.. είναι άχρηστη.. εκτός απο λίπος.. και αλάτι.. δεν εχει να προσφέρει τίποτα.. σε σχέση με 2 κριτσίνια ολικής αλέσεως.. οπου περιέχουν.. υδατάνθρακες.. φυτικές ίνες.. βιταμίνες.. πρωτείνες.. μεταλλικά στοιχεία..
quote:
Και κάτι ακόμα σχετικά με τα δημητριακά. Κριτσινια ολικής αλέσεως και Κρητικά παξιμάδια πόσες θερμίδες έχουν; Σε ρωτάω γιατί τα αντικαθιστώ με το ψωμί που τρώω ημερησίως.
Εχουν πολλές ΜΠΛΕ.. λογάριασε μια φρυγανιά.. λεπτή αυτές τις μικρές του εμπορίου με 60 θερμίδες.. ενα παξιμάδι διπλού μεγέθους.. λογάριασε τα διπλά.. τώρα πέντε κριτσίνια είναι ενα ολόκληρο γεύμα..
Ενα είναι αρκετό..
quote:
Πες μου και το όνομα από ένα καλό θερμιδομετρητή που μπορώ να βρω στην Θεσ/νίκη.
Ελπίζω να μην σε κουράζω....
Δεν με κουράζεις...
Ενας πολύ καλός.. με 3-4 ευρώ..είναι ενας κόκκινος με υπογραφή lala cook είναι παλιός αλλά πολύ μικρός πολύ καλός και πολύ ευχρηστος.
Υπάρχουν πάρα πολύ .. ενας πολύ καλός .. είναι ενας ``οδηγός θερμίδων του ελληνικού σουπερ μάρκετ`` οπου συμπεριλαμβάνει.. θερμίδες.. ποσοστό υδατανθράκων.. ποσοστό πρωτείνων.. και ποσοστό λίπους..
Σου συνιστώ τον πρώτο...
Edited by - allzzaro on 20/12/2005 15:34:51
Εκτός του ότι έχω αποκτήσει και πολλά περιττά κιλά, τα οποία τα πάω και τα φέρνω με δίαιτα, οπότε δεν θα σε κουράσω, θα μελετήσω μέν τα πόστς για την κυτταρίτις, αλλά σε παρακαλώ, έχω μία ερώτηση πολύ σημαντική!
Προσφάτως, αγοράσαμε με τον άντρα μου μία ζώνη απο αυτές που σου προκαλούν ηλεκτροπληξία κατ'εξακολούθησιν, και η αλήθεια είναι οτι κάνει δουλειά (τουλάχιστον σε πόντους προς το παρόν), αν και την χρησιμοποιούμε πολύ λίγο καιρό (1-2 εβδομάδες) καθημερινά όμως. Εχει η συσκευή ένα πρόγραμμα λιποδιάλυσης και καταπολέμησης της κυτταρίτιδας. Στα σημεία που έχω, βαριέμαι να το βάζω γιατί θέλω ώρα, αλλά στην κοιλιά (που δεν έχω) έχω χάσει πόντους. Πιστεύεις απο την εμπειρία σου (εάν έχεις στο συγκεκριμένο θέμα) οτι όντως μπορεί να κάνουν δουλειά στο λίπος και την κυτταρίτιδα τέτοιες συσκευές? Να την βάζω κι εκεί που έχω ή θα χάσω τον χρόνο μου (και είναι πολύτιμος πανάθεμά τον)?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων :))))
ΥΓ επίσης νομίζεις θα βοηθούσε αν χρησιμοποιούσε την συσκευή ο άντρας μου στον αυχένα που έχει πρόβλημα αυχενικό?
quote:
Καλέ μου άνθρωπε,
Δεν είμαι ο Βέγγος παιδί μου.![]()
quote:
μία ψυχή (Avallon την λένε, δεν την ξέρτε...) διαφήμισε τις γνώσεις σας στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας
Xμμ.. Avallon είπες.. ναί .. την θυμάμαι.. είχαμε μπεί μαζί σε μια σπηλιά.. και μας δάγκωσε κάτι.. σαν τρωκτικό..
quote:
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ, κι άλλη ερώτησις: έχεις ακούσει για την διατροφή που βασίζεται στην ομάδα αίματος? Την
Οι περισσότερες μη αυτοσχέδιες δίαιτες.. ειδικά αυτές που είναι βασισμένες επάνω σε επιστημονικές μελέτες..κάνουν δουλειά..
Σημασία εχει να τις εφαρμόσεις μακροπρόθεσμα...
quote:
Εκτός του ότι έχω αποκτήσει και πολλά περιττά κιλά, τα οποία τα πάω και τα φέρνω με δίαιτα, οπότε δεν θα σε κουράσω, θα μελετήσω μέν τα πόστς για την κυτταρίτις, αλλά σε παρακαλώ, έχω μία ερώτηση πολύ σημαντική!
Η κυτταρίτιδα.. οπως εχω αναφερθεί και σε προηγούμενα ποστ .. θέλει πολύ δουλειά και υπομονή.. πολύ υπομονή ..
Πρέπει να χτυπηθεί σφαιρικώς. Με τη διατροφή.. με την δίαιτα.. με αλοιφές.. με εφίδρωση.. και κυρίως και μασάζ...
Οι γυναίκες κάτω απο τα 25 και όταν η κυτταρίτιδα εχει κάνει την εμφάνισή της .. θα εχουν καταπληκτικά αποτελέσματα..
Επάνω απο 25 και κυτταρίτιδα σε προχωρημένη μορφή.. θα έχει απλώς καλά αποτελέσματα.. μετά απο πολλές προσπάθειες και πολύ δουλειά..
Το πραγματάκι αυτό που πήρες .. καλό είναι.. αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό...
Edited by - allzzaro on 21/12/2005 17:13:59
Σχετικά με τα αυγά μπορεί να τρώει 1 κάθε μέρα?
Το πρόβλημα είναι στο σχολείο που τρώει σάντουιτς ή τυρόπιτα. Όσες φορές του έβαλα σάντουιτς από το σπίτι μου το έφερε πίσω και έμεινε νηστικός. Μένει έως τις 16.00 εκεί και δεν τρώει κανονικά. Προκειμένου να είναι νηστικός με ένα γάλα μόνο του επέτρεψα να παίρνει από το κυλικείο. Τι λες να κάνω γι΄αυτό. Εάν φτιάξω τυρόπιτα σπίτι και του δίνω δεν είναι καλύτερα ή πάλι στα ίδια βρίσκομαι?
Για να καταλάβεις θα σου πω τι τρώει κάθε μέρα.
1 ποτήρι γάλα το πρωί με HEMO με τσουρέκι ή κάποιο κουλουράκι
1 σάντουιτς ή τυρόπιτα στο σχολείο
φαγητό για μεσημέρι γύρω στις 16.30
φρούτο το απόγευμα προς βράδυ (μήλο και πορτοκάλι ή μανταρίνια)
1 γιαούρτι
το ψωμί δεν του αρέσει, σπάνια τρώει κάποια φέτα.
Αποφεύγω το βράδυ να τρώει κανονικά γιατί το καλοκαίρι πήγε στην γιαγιά του για 1,5 μήνα και γύρισε 6 κιλά βαρύτερος.
Υπάρχουν τυριά ομως.. διαίτης.. που μπορούμε να τα καταναλώσουμε σε ποσότητες.. πχ.. cotage ...τα υπόλοιπα .. φειδωλά...
Είναι δύσκολο pyramid.. να πείσουμε τα παιδιά.. να τρώνε υγιεινά..
Να ασχοληθείς πιο προσωπικά με την διατροφή.. του..
Φτιάξε του.. παστέλι..με καρύδια.. αμύγδαλα.. κουκουνάρι.. και μέλι.. και το πρωί .. μαζί με γάλα.. ενα κριτσίνι ολικής άλεσης.. το παστέλι.. και ενα δαμάσκηνο.. ή ενα σύκο.. η μερικούς χουρμάδες.. ή λίγο ταχίνι... είναι αρκετά... μέχρι το μεσημέρι..
Το μεσημέρι.. λαδερά.. γεμιστά.. ντολμαδάκια.. λαχανοντολμάδες.. ρεβύθια.. κουκιά... φασολάκια.. κουνουπίδι.. μπρόκολο.. σπανάκι.. αρακά.. μπάμιες.. μελιτζάνες.. αγκινάρες..
Σαλάτες.. άφθονες.. με μαιντανό.. άνιθο.. ρόκα... γλυστρίδα.. πιπεριές... φινόκιο.. καρότο.. λάχανο..
Το βραδάκι.... ελαφριά.. οτι θέλει..
Αυγά.. μόνο τα ασπράδια.. οχι τους κρόκους.. ασπράδια.. οσα θέλει.. και 2 και 3 και 5 ...
Ναι υπάρχει ο τρόπος.... να μπορούμε να φάμε και το δεύτερο καταϊφι που ποθούμε και αυτό μέσω υποσυνείδητης θεραπείας, που μπορούμε να την κάνουμε και από μόνοι μας.
Την μέθοδο αυτό την ακολουθώ για να αυξήσω σε όγκο τους μυς μου και μετά από 16 χρόνια σκληρής προπόνησης με βάρη βρήκα αυτό που επιζητουσα. πχ η συνηθισμένη προπόνηση για τρικέφαλους είναι 3 σετ των 6-10 επαναλήψεων για κάθε μία από τις 2-3 διαφορετικές ασκήσεις που θα εκτελέσουμε. Παίρνει κανά 20λεπτο με πενιχρά αποτελέσματα (εκτός αν πάρεις deca, που τελικά πολλοί εκεί καταλήγουν...)
Ο άλλος ανορθόδοξος τρόπος είναι 20λεπτο υποσυνείδητη θεραπεία και ΕΝΑ σετ, ΜΙΑ άσκηση και ΤΕΛΟΣ
έτσι πρόφατα με μία φορά άσκηση πήρα μισό εκατοστό πραγματική αύξηση μυικής μάζας (δεν εννοώ αύξηση λόγω της αιμάτωσης του μυός, το λεγόμενο πρήξιμο, μην μπερδευόμαστε)
όπου το λέω με κοιτάνε σαν εξωγήινο, τόσο έχουν ''κολλήσει'' με τον ορθόδοξο τρόπο γύμνασης
Αυτην την μέθοδο την έχουν ακολουθήσει και άλλοι με το θέμα μεταβολισμού και είχαν αποτελέσματα θετικότατα
μπορούμε όμως να βάλουμε και καταγραφές από μόνοι μας ΘΕΤΙΚΕΣ. όπως αύξηση μεταβολισμού, μυική αύξηση κλπ
quote:
Ναι υπάρχει ο τρόπος.... να μπορούμε να φάμε και το δεύτερο καταϊφι που ποθούμε και αυτό μέσω υποσυνείδητης θεραπείας, που μπορούμε να την κάνουμε και από μόνοι μας.
Φίλε μου Yiannakas ενα καταίφι .. εχει 500 θερμίδες..
Αυτές οι 500 θερμίδες αν δεν καταναλωθούν σε 20 λεπτά.. θα οδηγηθούν στις λιπαποθήκες..
Το πρόβλημα λοιπόν δεν παρουσιάζεται στο δεύτερο καταίφι.. αλλά στο πρώτο...![]()
Το ρημάδι.. 500 θερμίδες...![]()