ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Σχέση ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Σχέση ΝΕΟΝΑΖΙΣΜΟΥ και ΝΕΟΠΑΓΑΝΙΣΜΟΥ. - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

trexagireve30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/10/2008, 15:09:18
quote:

Αγαπητέ μου Κωστάκη,δεν ξέρω για σένα,αλλά για μένα
δεν υπάρχουν τέτοιες συμπτώσεις,είναι κοινή καταγωγή και σκοπό,
καλύπτωντας ο ένας τα κενά του άλλου σε ιδεολογικοπολιτικό
και θρησκευτικό επίπεδο.
Καλά είναι να βλέπουμε την αλήθεια και να μην προσπαθούμε να
την μεταμορφώσουμε, ή μεταφράσουμε...

όποτε οι Κ.Κ.Κ. που έχουν σύμβολο τον σταυρό είναι χριστιανοί άρα οι χριστιανοί είναι όλοι τους Κ.Κ.Κ.

07/10/2008, 16:47:42
Αγαπητέ μου άθεε, καλά θα ήταν καμιά φορά, να διάβαζες και
να καταλάβαινες σωστά.. Μεράκι τόχω...Είπαμε ότι έχουν πολλά
κοινά σύμβολα και καταβολές, όχι ένα και τυχαία... Κατανοητό;
07/10/2008, 16:53:51

quote:
Κατα τη δική σάς άποψη, Κωστάκη και Κεραυνός, τό ότι
η σβάστικα ήταν αρχαιοελληνικό καιαρχαιοινδικό σύμβολο,
σημαίνει ότι το γεγονός ότι το χρησιμοποιούν νεοναζιστές και
νεοπαγανιστές, δεν αποδεικνύει τη σχέση των δυο;
Παιδιά, αν γίνεται επι του θέματος...

Αγαπητέ trexagireve, ακριβώς πάνω σε αυτό που αναφέρει ο Lock_Smith, ήθελα να αναφερθώ και εγώ.Αυτό το κόμμα που πάει χέρι χέρι με... την Ορθοδοξία, και έχει στους κόλπους του ορισμένους νεοναζί και ρατσιστές βουλευτές; σύμφωνα με το πιο πάνω σκεπτικό θα πρέπει να έχει σχέση και ο νεοναζισμός με την Ορθοδοξία. Ας σοβαρευτούμε επιτέλους, οι θρησκείες(όποιες και αν είναι αυτές) και τα σύμβολα δεν ευθύνονται και ούτε έχουν σχέση με αποκλείνουσες ομάδες φασιστών, ο άνθρωπος όποιο θρήσκευμα και να έχει είναι ίδιος, και θα χρησιμοποιήσει-εκμεταλευτεί σύμβολα και θρησκείες για να πετύχει πιο εύκολα τον σκοπό του.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η θρησκεία(όχι κάποιοι εκπρόσωποι ή κάποιοι ακόλουθοι) ή ένα σύμβολο έχουν σχέση με αυτόν.

Wolf
07/10/2008, 17:06:58
Αγαπητη μου Keraynos, δεν θέλω να μου στεναχωριέσαι..
Εγώ αυτό που είπα δεν ήταν ότι είναι κακό σύμβολο η
σβάστικα αλλά ότι οι νεοναζιστές και οι νεοπαγανιστές, όπως και
οι νεοεποχίτες, έχουν πολλά κοινά σύμβολα, ψυχολογία, ιδέες
και θρησκευτικές απολήξεις των αισθήσεων τους, αν το θέλεις έτσι..
Κοινώς μοιάζει να έχουν βγεί απο τον ίδιο μάστορα, που λέμε και στη
μαλλιαρή...
Όπως επισης, ότι άτομα από όλους τους πολιτικούς χώρους και θρησκευτικές
εκφράσεις, θαβρούν τρόπο για να μπούν μέσα... Αλλά λέμε για τα κοινά
στοιχεία νεοναζιστών-νεοπαγανιστών... Είναι πιστεύω κάτι που κι εσύ έχεις προσέξει,
αν καταλαβαίνω απο τις γνώσεις σου...
samuel1974Μέλος
07/10/2008, 20:21:14
@ Agnostic

quote:
Ο Θωρ ταυτιζόταν με τον εθνικοσοσιαλισμό, ενώ το μυθικό ερπετό Γιόρμουγκαντ που θα σκότωνε ο θεός του κεραυνού, με τον Κομουνισμό και τον Εβραϊσμό.

Jörmungandr
(Απο την αγγλόφωνη βικιπέδια)

...The final battle

The last meeting between the serpent and Thor is predicted to occur at Ragnarök, when Jörmungandr will come out of the ocean and poison the sky. Thor will kill Jörmungandr and then walk nine paces before falling dead, having been intoxicated by the serpent's poison....

Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Jörmungandr

Εν τέλει ο Θωρ σκοτώθηκε όμως απο το φίδι... Δηλαδή, ακόμα και η επιλογή του μύθου ήτανε κάτι σαν "προφητική", όπως και τα δράματα του Βάγκνερ που άκουγε με πάθος ο Χίτλερ, που είχανε τραγικό τέλος. Αλλά πιο πολύ μου έκανε εντύπωση αυτό με τα εννιά βήματα. Μου θύμισε το έργο Kill Bill, όπου ο Πάϊ Μάι, μαθαίνει στην Ούμα Θέρμαν το θανατηφόρο χτύπημα με τα πέντε βήματα...

Ο μεγάλος Πάϊ Μάϊ

Τι σου είναι ο Ταραντίνο;....

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

07/10/2008, 20:54:43
διαβάστε τι ανακάλυψα σε αναζήτηση πληροφοριών γύρο από το θέμα θα δειτε
ότι ακροδεξιούς/φασίστες/νεοναζί θα βρείτε και σαν χριστιανούς αλλά και σαν παγανιστές/αρχαιόθρησκους

http://exandas.ert.gr/leikoi-likoi/50.000-xiliades-rosoi-neonazi-/index.php

http://jungle-report.blogspot.com/2007/10/blog-post_22.html

http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000618b.htm

όποιος έχει μάτια και μυαλό θα καταλάβει πολλά
αφήστε τους άλλους να παπαρολογούν

samuel1974Μέλος
07/10/2008, 21:18:36
@ άθεος

quote:
διαβάστε τι ανακάλυψα σε αναζήτηση πληροφοριών γύρο από το θέμα θα δειτε
ότι ακροδεξιούς/φασίστες/νεοναζί θα βρείτε και σαν χριστιανούς αλλά και σαν παγανιστές/αρχαιόθρησκους

http://exandas.ert.gr/leikoi-likoi/50.000-xiliades-rosoi-neonazi-/index.php

http://jungle-report.blogspot.com/2007/10/blog-post_22.html

http://www.iospress.gr/ios2000/ios20000618b.htm

όποιος έχει μάτια και μυαλό θα καταλάβει πολλά
αφήστε τους άλλους να παπαρολογούν

Το πρώτο άρθρο του Εξάντα αναφέρει ότι υπάρχουνε 50 000 Νεοναζί στη Ρωσία, για ταύτιση τους με κάποια θρησκεία ή για κάποια θρησκευτική τους προτίμηση δε λέει τίποτα...

Το δεύτερο άρθρο είναι της Κυριακάτικης και λέει τους λόγους παραίτησης του Θεοδωρακίδη απο το ΛΑΟΣ. Πάλι δε λέει τίποτα ή κάτι για θρησκεία...

Το τρίτο είναι άρθρο του ΙΟΣ για την οργάνωση του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου "Ελληνόρθοδοξο Κίνημα Σωτηρίας", που δημιουργήθηκε για το ζήτημα των ταυτοτήτων...

Θα ήθελα πολύ να μου αναλύσεις, γιατί φέρνεις αυτά τα άρθρα σε ένα τέτοιο θέμα.

Edited by - samuel1974 on 07/10/2008 21:19:41

07/10/2008, 21:45:33
το πρώτο άρθρο αναφέρει σε κάποιο σημείο του αν το διαβάσεις ολόκληρο

http://exandas.ert.gr/leikoi-likoi/50-xiliades-rosoi-neonazi-.-/50-xiliades-rosoi-neonazi.htm
<<Στην πλειοψηφία τους είναι παγανιστές, ή Χριστιανοί Ορθόδοξοι φονταμενταλιστές. Η βιβλιοθήκη τους αποτελείται απ' το "Ο Αγών μου" του Χίτλερ και οι Εβραίοι είναι πάντα γι' αυτούς ο υπέρτατος εχθρός. Ακούνε μέταλ μουσική, χτυπούν στο σώμα τους νεοναζιστικά τατουάζ, ασκούνται στην πυγμαχία και εκπαιδεύονται στο μαχαίρι και τα όπλα.>>

το δεύτερο άρθρο αναφέρει

<<H αποχώρηση του Π. Θεοδωρακίδη και τα όλα όσα αποκάλυψε για το ΛΑ.Ο.Σ. ήταν ασφαλώς δύσπεπτα για τους οπαδούς.

Η αντίδραση της αγέλης ήταν βέβαια να χαρακτηρίσουν τον Θεοδωρακίδη τυχοδιώκτη, προδότη, πικραμένο που δεν εκλέχθηκε και άλλες του είδους δικαιολογίες της φτήνιας και της παρακμής. Διότι ποτέ δε θα μπορούσε να είναι δυνατόν να ειπωθεί κάτι άσχημο για αυτό το τέλειο και αλάνθαστο κόμμα-υπόδειγμα και διότι πάντα οι άλλοι φταίνε.

Το παρακάτω απόσπασμα από τη συνέντευξη του εθνικιστή και στελέχους του ΛΑ.Ο.Σ. Γιάννη Σχοινά στη νεοναζιστική φυλλάδα "Ελεύθερος Κόσμος", αποδεικνύει στο έπακρο την ειλικρίνεια του Π. Θεοδωρακίδη για όλα όσα ισχυρίστηκε μετά την αποχώρησή του.

(....)

Και γιατί πάψατε να είσθε Χριστιανός κύριε Σχοινά;

Διότι μέσα από τις μελέτες ετών και δεκαετιών που έχω κάνει, έχω καταλήξει ότι ο Χριστιανισμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του Ελληνισμού και ότι Ελληνισμός και Χριστιανισμός είναι Ιδεολογίες και Φαινόμενα εντελώς αντίθετα.

Αφού, λοιπόν, δεν κοπήκατε ως αρνητής του Χριστιανισμού, για ποιόν λόγο κοπήκατε από το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ;

Γνωρίζω πολύ καλά γιατί κόπηκα, είναι εσωκομματικοί λόγοι, αλλά δεν θέλω να τους πω. Εγώ ψήφισα "Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό" στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Θα σας πω το γιατί: Εγώ δεν γίνομαι αδελφή στα 57 μου χρόνια. Επέλεξα εθνικιστές υποψηφίους και έδωσα πολύ μεγάλη μάχη γι' αυτούς. Ήθελα να είναι μέσα στην Βουλή συγκεκριμένα άτομα, γιατί τους έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, είναι η νέα γενιά των Ελλήνων Εθνικιστών. Πιστεύω ότι ο χρόνος θα δικαιώσει την συγκεκριμένη προτίμησή μου. Δεν σας κρύβω ότι ψήφισα στο 110 Εκλογικό τμήμα Ασπροπύργου και έριξα τέτοιο ψηφοδέλτιο που να μην μπορεί να το ρίξει κανένας άλλος. Για μεν την Α΄ Αθηνών έδωσα γραμμή να ψηφιστεί ο Θανάσης ο Πλεύρης για δε τις άλλες περιφέρειες να ψηφιστούν εθνικιστές. Αλλά η Α΄ Αθηνών ήταν εκείνη που με έκαιγε. Και δεν θα σου αποκρύψω ότι στην Α΄ Αθηνών "έθαψα" συστηματικά έναν υποψήφιο, ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά στο να κοπώ εγώ από το ψηφοδέλτιο.

Θα μας πείτε όνομα;

Μιλάω για τον Παναγιώτη Θεοδωρακίδη. Αν και σε όλη την προεκλογική περίοδο ήταν συνέχεια πίσω από τον Πρόεδρο, ούτε καν δεύτερος δεν βγήκε. Και του το είχα πει: Βουλευτής δεν θα βγεις και θα σου ανταποδώσω με Εβραϊκούς τόκους και επιτόκια αυτό που μου έκανες.

Καταπληκτικό! Ευχαριστούμε θερμά, κύριε Σχοινά, για όσα μας είπατε.

Κι εγώ σας ευχαριστώ

ΥΓ
Το ότι είναι ένα ανέκδοτο από μόνο του, ότι κάποιος δωδεκαθεϊστής ή πολυθεϊστης θα μπορούσε να είναι οπαδός, μέλος ή στέλεχος ενός κόμματος ονόματι "Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός", αυτό ίσως το συζητήσουμε σε κάποιο άλλο θέμα...>>

το τρίτο άρθρο λέει

<<Η μαζική συμμετοχή οργανωμένων δυνάμεων της ναζιστικής ακροδεξιάς στο "μεσαιωνικό" συλλαλητήριο της 31ης Μαΐου αντιμετωπίστηκε με έκπληξη από πολλά ρεπορτάζ των ημερών: τι δουλειά έχουν οι λάτρεις των Ες-Ες και οι νοσταλγοί της χούντας με τη Μονή Εσφιγμένου, τις κάθε λογής groupies του Χριστόδουλου και τους τεχνοφοβικούς που βλέπουν στο bar code μιας κονσέρβας τον ίδιο τον Εξαποδώ;

Κι όμως... Το φλερτ της εγχώριας ακροδεξιάς με τις δυναμικές εκφάνσεις της καθ' ημάς Ορθοδοξίας χρονολογείται ήδη από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας - συγκεκριμένα, από τις μέρες των εθνικιστικών συλλαλητηρίων του 1992. Για ορισμένες από τις συνιστώσες του "χώρου", αυτή η εξέλιξη φαντάζει σχεδόν φυσιολογική: ο Κώστας Πλεύρης, λ.χ., δεν πρέπει να δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να περάσει από το "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών" στην καταγγελία πως "η Ορθοδοξία σήμερον βάλλεται από το κράτος και τα μαζικά μέσα ενημερώσεως" στα πλαίσια των σιωνιστικών σχεδίων κατά του Έθνους ("Τα 20 πρωτόκολλα της προδοσίας", 1995). Για κάποιους άλλους, όμως, αυτή η επιλογή θα σημάνει μια -λιγότερο ή περισσότερο ρητή- αναθεώρηση των μέχρι πρότινος θέσεών τους, σύμφωνα με τις οποίες ο χριστιανισμός δεν είναι παρά μια εβραιομασoνική παραφυάδα.

Οι θέσεις της ναζιστικής "Χρυσής Αυγής" αποτελούν την πιο κραυγαλέα περίπτωση μιας τέτοιας στροφής. Μέχρι το 1990, θέση της οργάνωσης ήταν πως η διαχωριστική γραμμή φίλων και εχθρών περνά μέσα από τη διάκριση "παγανισμού" κι "ιουδαιοχριστιανισμού", απλές εκφάνσεις των οποίων θεωρούνται τα σύγχρονα πολιτικά και κοινωνικά ρεύματα: "Σύγχρονοι ιδεολογικοί φορείς των δύο ρευμάτων θρησκειών είναι αφ' ενός μεν ο Εθνικοσοσιαλισμός ως ιδεολογικός φορέας του Παγανισμού, αφ' ετέρου ο Μαρξισμός και ο Φιλελευθερισμός, ως ιδεολογικοί φορείς του Ιουδαιοχριστιανισμού" ("Η ιδεολογία μας. Θεός-Θρησκεία", τχ.57, 10/1990). Πριν περάσουν δυο χρόνια, ωστόσο, η ναζιστική παρέα θα κάνει στροφή 180 μοιρών, σε μια οφθαλμοφανή προσπάθειά της να κολυμπήσει στο ρεύμα των συλλαλητηρίων και της κατά φαντασίαν πανεθνικής μακεδονομαχίας. "Είναι αδήριτη Ιστορική Πραγματικότητα και βέβαιον γεγονός (ευτυχώς ή ατυχώς) ότι μετά την Επιβολή της Χριστιανικής Θρησκείας στην Ελλάδα, η δυναμική αλληλεπίδραση του Χριστιανισμού με τον Ελληνισμό (που επί μέγα διάστημα ελειτουργούσε εις βάρος του δευτέρου) οδήγησε στην σχηματοποίηση της Ελληνικής Ορθοδοξίας", διαβάζουμε χαρακτηριστικά στις "Προτάσεις για μια Νέα Πολιτική", με τις οποίες ο φίρερ Μιχαλολιάκος πορεύτηκε προς "τη μαζικοποίηση του αγώνος" (1992). Ως εκ τούτου, οι εγχώριοι ναζί θα πρέπει στο εξής να ξεχάσουν τους "αρχέγονους παγανιστές προγόνους" και να αγωνίζονται για "να ανθίσει σε όλη του την ωραιότητα το στοιχείο της Ελληνικής Θρησκευτικότητας σε συνδυασμό με την Ορθοδοξία μας".

Στο γύρισμα της χιλιετίας η μετάλλαξη έχει πια ολοκληρωθεί, μέχρι του σημείου υποβολής "εποικοδομητικών προτάσεων" προς την εκκλησιαστική ιεραρχία. "Βεβαίως και είμαι χριστιανός Ορθόδοξος", δηλώνει ο Μιχαλολιάκος στο Θ.Ν.Χατζηγώγο της "Ελεύθερης Ώρας" τον Ιανουάριο του 1999. "Η Χρυσή Αυγή στηρίζει στο πολιτικό της πρόγραμμα τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία. Άκουσα κάποια ωραία πράγματα κατ' αρχάς από τον Χριστόδουλο, αλλά από εκεί και πέρα βλέπω ότι δεν προχωρεί η υπόθεση... Ο Χριστόδουλος έχει μία ευκαιρία: να κάνει ό,τι έκανε ο Ιερώνυμος στην Εκκλησία". Η έκταση αυτής της "ρεφορμιστικής" προσαρμογής είναι τέτοια, που θα σοκάρει τον εθνικόφρονα δημοσιογράφο: "Μα τι λέτε τώρα; Μεγαλύτερος Οικουμενιστής από τον Ιερώνυμο υπάρχει; Ήθελε να θυσιαστούμε εμείς οι Έλληνες για να εφαρμοστεί ο Αγαπισμός του στην Αφρική και να σώσουν την ψυχή τους οι Αραπάδες...". >>

διάβασε και θα απαντηθούν οι απορίες σου

kostakisΜέλος
07/10/2008, 23:18:19
Καλησπέρα σε όλους

Φίλε trexagireve

quote:
Αγαπητέ μου Κωστάκη,δεν ξέρω για σένα,αλλά για μένα δεν υπάρχουν τέτοιες συμπτώσεις,είναι κοινή καταγωγή και σκοπό, καλύπτωντας ο ένας τα κενά του άλλου σε ιδεολογικοπολιτικό και θρησκευτικό επίπεδο.

Αγαπητέ μου φίλε, ούτε εγώ ξέρω για σένα, αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία των συμμετεχόντων, μάλλον αμφισβητεί τα λεγόμενά σου. Και επειδή δε θέλω να παρομοιάσω την κατάσταση με το ανέκδοτο με την ξανθιά οδηγό στην Εθνική Οδό, παραδέξου έστω ότι η αλήθεια δεν είναι απαραίτητο να είναι μονόπλευρη και πάντοτε αυτή που υποστηρίζεις εσύ, αλλά άφησε τα λογικά περιθώρια να υπαρχουν κάποιες περαιτέρω αποχρώσεις.

quote:
Καλά είναι να βλέπουμε την αλήθεια και να μην προσπαθούμε να
την μεταμορφώσουμε, ή μεταφράσουμε...

Καλό είναι να τη βλέπουμε, σωστά.

Φιλικά
Κωστάκης

Υ.Γ. Δε μου απάντησες πάντως στο ερώτημα που έθεσα. Μία απλή απαντησούλα σου ζήτησα, δύσκολο είναι να μου τη δώσεις;

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!

samuel1974Μέλος
07/10/2008, 23:24:14
@ άθεος

1. Το "Στην πλειοψηφία τους είναι παγανιστές, ή Χριστιανοί Ορθόδοξοι φονταμενταλιστές." δε μου λέει τίποτα, είναι απλά μια εκτίμηση που μπορώ να την κάνω κι εγώ... Χώρα με Ορθόδοξους Χριστιανούς, τι θα είναι οι περισσότεροι, Πεντηκοστιανοί και Νεοπαγανιστές;;;

2. Το ότι το ΛΑΟΣ έχει μέσα κάθε καρυδιάς καρύδι, πάλι δεν είναι νέο. Γιατί το ΛΑΟΣ, αν και είναι σχεδόν ακροδεξιό κόμμα, δεν είναι ωστόσο ναζιστική οργάνωση. Εάν έφυγε απο μέσα απο το κόμμα κάποιος "Ελληνάρας", (ο οποίος μπορεί ωστόσο να κρατάει αιματολογικά και απο το ασκέρι του Γιουσούφ Πασά), είναι δικό του πρόβλημα. Τι γενικό συμπέρασμα μπορεί να βγει απο κάτι τέτοιο; Τίποτα. Εάν πει κάποιος ότι "Έτσι σκέφτονται όλοι οι Νεοπαγανηδες" θα είναι γενίκευση...

3. Το ότι οι Χρυσαυγίτες ήτανε παλιά Νεοπαγανιστές και το γυρίσανε στο "Καραορθόδοξοι", το λέει κι ένα άρθρο που είχα παραθέσει στη σελίδα 2 του ίδιου θέματος. Εκεί εξηγεί και τους λόγους που το κάνανε. Εάν συμμετείχανε στο Ορθόδοξο συλλαλητήριο, δε μου λέει τίποτα. Δηλαδή επειδή οι αναρχικοί, οι οποίοι ακολουθούνε κάθε μαζική κινητοποίηση, και τα κάνουνε γιαλιά καρφιά στα εργατικά συλλαλητήρια, μήπως σημαίνει ότι οι συνδικαλιστές είναι αναρχικοί;;;; Όπως θα είναι και πάλι χάσιμο χρόνου να περιμένει κάποιος να δει κάποια τεθλασμένη γραμμή στο εγκεφαλογράφημα του Πλεύρη, και γενίκευση εάν κάποιος πάει να βγάλει συμπεράσματα για όλους τους Χριστιανούς, απο αυτην την ιατρική μελέτη.

Αλλά και πάλι βλέπω, ότι εκτός απο τα 2 πλήκτρα του ποντικιού, δεν αρέσκεσαι και τόσο στη χρήση των υπολοίπων του πληκτρολογίου...