ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΜΙΑ «ΑΙΡΕΤΙΚΗ» ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΜΙΑ «ΑΙΡΕΤΙΚΗ» ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Diostas23 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
DiostasΜέλος
07/08/2006, 00:03:42
ΜΙΑ «ΑΙΡΕΤΙΚΗ» ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Ας προσπαθήσουμε από την πλευρά της ανθρώπινης λογικής να εξετάσουμε την συμπεριφορά των μαθητών του Χριστού.
Αν αναρωτηθούμε – ποιος είναι ο πιο δειλός από τους Αποστόλους , θα δούμε , ότι αυτός είναι ο Απόστολος Πέτρος.
Διότι αυτός τρεις φορές έχει απαρνηθεί τον δάσκαλό του και ταυτοχρόνως είναι ο μόνος, που όρμησε να υπερασπίσει τον δάσκαλό του.
Ένα περίεργο μείγμα δειλίας και ανδρείας . . .

Ας δούμε τώρα την συμπεριφορά του Ιούδα.
Ο Ιούδας ήταν ο πιο μορφωμένος και ο πιο ηθικός από όλους τους μαθητές.
Όσο μεγαλύτερα αποθέματα πνευματικότητας και νοημοσύνης έχει ένας άνθρωπος – τόσο σκληρότερα αντιδράει αυτός στην οποιαδήποτε αδικία.

Η συμπεριφορά του Χριστού πριν την σταύρωση Του από ανθρώπινης λογικής ήταν τελείως παράλογη , άδικη και προκλητική : Αυτός άφηνε να Του πλύνουν τα πόδια με ακριβά έλαια, ‘όπως οι πλούσιοι δυνάστες του λαού.
Μέσα στην ψυχή του Ιούδα είχε σχηματιστεί η μορφή ενός δίκαιου και αμερόληπτου δασκάλου και ξαφνικά η μορφή αυτή κατέρρευσε.
Ο Ιούδας δεν ήθελε πια να υπηρετεί τον δάσκαλό του.
Όλοι οι μαθητές κατέκριναν τον Χριστό για τις συμπεριφορές Του , αλλά ο Ιούδας ήταν αυτός, που την κριτική του την έχει οδηγήσει ως το τέλος: τον κατέδωσε και με αυτόν τον τρόπο τον κατέστρεψε.

Όταν προσβάλλεται και ποδοπατείται το πιο ιερό , τότε τι την θες την πνευματικότητα?
Τότε αρχίζεις να ζεις με τα χρήματα.

Η πράξη του Ιούδα στην ουσία ήταν άρνηση της πνευματικότητας, που έχει ποδοπατηθεί, ήταν στροφή στο νέο στήριγμα- αυτή τη φορά στα χρήματα.

Συνήθως αυτοκτονούν οι περήφανοι άνθρωποι.
Όμως, γιατί ο Ιούδας έβαλε ένα τέρμα στη ζωή του?
Τόσο γρήγορα έχει απογοητευτεί από τα χρήματα?
Αλλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν μπορείς να απογοητευτείς από τα χρήματα.
Κάτι άλλο έπρεπε να είχε συμβεί. Αλλά τι ?

Ο ένας, με ισχυρή προσωπικότητα, με βούληση, με μόρφωση και με αρχές φτάνει στο τέρμα δια της αυτοκτονίας – ο Ιούδας.
Ενώ ο άλλος, ο δειλός , ο αμφιβάλλων , ο Πέτρος έγινε ο μεγαλύτερος κήρυκας και φορέας του Χριστιανισμού.

Όταν ο Χριστός ρώτησε τους μαθητές Του ποιος είναι, όλοι οι Απόστολοι άρχισαν να λένε, ότι Αυτός είναι ένας προφήτης.
Δηλαδή αυτοί έβλεπαν στο πρόσωπο του Χριστού το ανθρώπινο και μόνο.
Ενώ ο Πέτρος είδε στον Χριστό τον Υιό του Θεού.
Με άλλα λόγια ο Πέτρος ένιωσε μέσα του την Θεϊκή Φύση του Χριστού πίσω από τα ανθρώπινα σκεπάσματα.

Η τραγωδία του Ιούδα ήταν στην προσκόλλησή του στις ικανότητες, την αξιοπρέπεια, τον καθωσπρεπισμό, την νοημοσύνη , την ηθική και την πνευματικότητα.
Με άλλα λόγια τα ανθρώπινα ιδανικά άρχισαν να σκεπάζουν το Θεϊκό, διότι έχουν τοποθετηθεί πιο πάνω από το Θεϊκό.
Ο Ιούδας ζούσε με και προσκυνούσε την ανθρώπινη λογική.
Και στον Χριστό ο Ιούδας έβλεπε μόνο το ανθρώπινο και όταν αυτό το ανθρώπινο τον πρόδωσε, αυτός αμέσως το απαρνήθηκε.

Ο Ιούδας είχε την δυνατότητα να δει πως φέρονταν ο Χριστός όταν Τον σταύρωναν . . .
Ο Ιούδας ήταν σίγουρος, ότι όταν θα αρχίσει να διαλύεται το ανθρώπινο= θάνατος, τότε θα δει τον πόνο, την απόγνωση, την απελπισία, το μίσος και την κακία.

. . . Όταν τα ανθρώπινα σκεπάσματα άρχισαν να πέφτουν από Τον Χριστό, ο Ιούδας αντί του φόβου, της απελπισίας και του μίσους είδε την Ίδια Την Αγάπη, που έβλεπε πριν.
Είδε Την Θεϊκή Αγάπη άνευ όρων και υπεράνω των πάντων σε όλη την μεγαλοπρέπειά Της . . .

Τότε μόνο ο Ιούδας κατάλαβε, ότι ο ίδιος δεν έχει προδώσει το ανθρώπινο, αλλά το Θεϊκό . . . και ότι δεν αποκαθιστούσε καμιά δικαιοσύνη, αλλά ποδοπατούσε το Θεϊκό . . .

Και αυτό το γεγονός τον ώθησε σε αυτοκτονία.

Σίγουρα ο Χριστός ήξερε, ότι με τέτοια αντίληψη ο Ιούδας είναι ικανός για προδοσία και άρνηση της Αγάπης.
Άλλωστε ο Ίδιος του είπε να κάνει τα δέοντα.
Και ταυτοχρόνως ο Χριστός είδε ότι ο αδύναμος, ταλαντευόμενος , αμφιβάλλων και δειλός Πέτρος θα μπορέσει να οδηγήσει τους υπόλοιπους.

Ο Ιούδας μοιάζει με βουνό που διαλύεται, ενώ ο Πέτρος με λόφο που μεγαλώνει.

Όλοι μας βρίζουμε και καταριόμαστε τον Ιούδα.
Ψυχολογικά ως ατελείς μας χρειάζεται ένας κακός, για να νιώσουμε καλοί η τουλάχιστον καλούτσικοι.
Αλλά στην καθημερινή μας ζωή φερόμαστε ουσιαστικά ακριβώς όπως οι Ιούδες, διότι δεν βλέπουμε μέσα σε κάθε άνθρωπο το Θεϊκό , γινόμαστε δούλοι του ανθρώπινου και συμβάλλουμε με χίλιες τρόπους στην καταστροφή και διάλυση των άλλων.

Καλώ τον καθένα από εμάς προσωπικά, ενώπιον του ίδιου του εαυτού του να τοποθετηθεί αμερόληπτα : ποιος κατά βάθος είναι ο ίδιος- Ιούδας η Πέτρος?

Κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μας εμείς η απαρνιόμαστε την Αγάπη η οδεύουμε προς Αυτήν.
Κάθε δευτερόλεπτο εμείς η ποδοπατούμε την Αγάπη η την σώζουμε και την διατηρούμε.
Τα πάντα εξαρτιόνται από εμάς τους ίδιους.

Ιδού οι σκέψεις για τον προσωπικό προβληματισμό του καθενός . . .

ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΨΥΧΗ- Ο ΝΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

ChastityΜέλος
07/08/2006, 02:14:58
Χωρίς παρεξέγηση, έχεις κάτι εκλάμψεις νυχτιάτικα... Που τις βρίσκεις τέτοιες ανησυχίες δεν ξέρω... Anyway.

Κατ' αρχήν ο Ιούδαν ΔΕΝ πρόδωσε τον Ιησού. Πραγματικά η πράξη του να καταδείξει τον Ιησού στους στρατιώτες ήταν σαν να καταδείκνυα εγώ τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Θέλω να πω πως ο Ιησούς ήτο ΉΔΗ γνωστός στους στρατιώτες και σε καμία περίπτωση δεν χρειαζόταν μια τέτοια πράξη από τον Ιούδα.

Στο δικό μου μυαλό, Ιούδας και Ιησούς, πήραν μέρος σε ένα "τελετουργικό" προδοσίας του τελευταίου προς εκπλήρωση του σκοπού του.

Επίσης ο Ιούδας δεν είχε ανάγκη από τόσα λίγα χρήματα.

Όσο για το αν είμαι "Ιούδας" ή "Πέτρος", σου απαντώ πως όλα εξαρτώντα (κατ' εμέ) από το πόσο με εμπνέει-συμπαρασύρει η προσωπικότητα του ατόμου αυτού. Αν επικοινωνούμε πραγματικά, θα γίνω ο Πέτρος του. Αν όμως υπάρχει κενό, θα γίνω ο Ιούδας του.

Επίσης, για εμένα προσωπικά, αυτή η δραστική μεταβολή της συμπεριφοράς του Πέτρου καταδεικνύει πως ο άνθρωπος δύναται να εμφανίσει τρομακτικά ψυχικά αποθέματα εφόσον υπάρχει κάποιος λόγος. Κάτι δηλαδή που τον εμπνέει, που τον συμπαρασέρνει προς την εκδήλωση αυτής της ταύτισης με την πηγή, θα του δημιουργήσει και τα ανάλογα ψυχικά αποθέματα που αργά ή γρήγορα θα εξωτερικευθούν.

Φίλε μου τίποτα δεν μπορεί να αξιολογηθεί-χαρακτηριστεί αν πρώτα δεν ορίσουμε το πεδίο εφαρμογής του. Θέλω να πω πως ο κάθε άνθρωπος περιμένει από τον απέναντί του ένα θετικό ή αρνητικό "κλικ", έτσι ώστε να γίνει υπέρμαχός του (Πέτρος) ή χλευαστής του (Ιούδας).

Lux e tenebris
GWGWΜέλος
07/08/2006, 10:29:18
quote:

Αλλά στην καθημερινή μας ζωή φερόμαστε ουσιαστικά ακριβώς όπως οι Ιούδες, διότι δεν βλέπουμε μέσα σε κάθε άνθρωπο το Θεϊκό , γινόμαστε δούλοι του ανθρώπινου και συμβάλλουμε με χίλιες τρόπους στην καταστροφή και διάλυση των άλλων.

Καλώ τον καθένα από εμάς προσωπικά, ενώπιον του ίδιου του εαυτού του να τοποθετηθεί αμερόληπτα : ποιος κατά βάθος είναι ο ίδιος- Ιούδας η Πέτρος?

Κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μας εμείς η απαρνιόμαστε την Αγάπη η οδεύουμε προς Αυτήν.
Κάθε δευτερόλεπτο εμείς η ποδοπατούμε την Αγάπη η την σώζουμε και την διατηρούμε.
Τα πάντα εξαρτιόνται από εμάς τους ίδιους.

πολυ καλο το θεματακι σου diosta..
δεν εχεις καθολου αδικο, συμφωνω με αυτα που λες...
δυστυχως και γω πολλες ωρες τις ημερας θα μπορουσα να κανω παρεα με τον ιουδα..το σημαντικο ομως νομιζω ειναι ο ανθρωπος να εχει επιγνωση των πραξεων του, να βλεπει τις μλκιες που κανει, να μετανιωνει και να προσπαθει να γινετε καλυτερος.. ολοι κανουν λαθη και αυτο το ξερει καλα ο χριστος, γιαυτο και μας εδωσε την εξομολογηση..

17/08/2006, 19:48:23
ΔΙΟΣΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ

ΦΙΛΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ
ΘΕΜΑΤΑ..

ΤΕΛΕΙΟ!!

DiostasΜέλος
17/08/2006, 21:59:46
ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ.

ΤΑ ΛΙΓΟΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ...

ChastityΜέλος
18/08/2006, 19:16:13
Εσύ όμως δεν μας είπες τι από τα δύο είσαι, Ιούδας ή Πέτρος;

Lux e tenebris
18/08/2006, 19:22:12
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ..
ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ?
ChastityΜέλος
18/08/2006, 21:23:16
quote:

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ..
ΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΕΣΑ?

Μα εδώ είναι forum! Ανταλλάσουμε απόψεις φίλε μου! Αλλιώς πως θα γίνει διάλογος;

Lux e tenebris
18/08/2006, 22:50:41
ΛΟΓΙΑ.
ΔΕΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΠΑ.
DiostasΜέλος
19/08/2006, 02:05:50
Φίλε μου Chastity,

Είμαι όπως όλοι μας εξ άλλου- ΙΟΥΔΟΠΕΤΡΟΣ.

Ο αγώνας γίνεται να γίνουμε κάτι ανώτερο απο αυτούς τους δυο.

Δηλαδή ούτε Ιούδες, ούτε Πέτροι.

Κάτι, που θα τους αφήσει πολύ πίσω.

Ο δάσκαλος OSHO, απευθυνόμενος στους Χριαστιανούς, είπε:

- Αντί να είσαστε Χριστιανοί, καλλίτερα να είστε ο καθένας Χριστοί.
Υπάρχει τεράστια διαφορά και ποιότητας και αξίας.

Πολλοί θα αγανακτήσουν.

Η απάντηση η μόνη που ισχύει στην περίπτωση αυτή είναι:

Ότι δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια.

Ιουδόπετροι στην ουσία είμαστε- ας γίνουμε ΧΡΙΣΤΟΙ.

19/08/2006, 11:32:07
Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ.
ΕΙΔΑΜΕ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ?
ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟ ΙΕΡΟ?
Η ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΔΩ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΧΕΤΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΛΛΑΞΕΤΕ ΑΥΤΟ?
ChastityΜέλος
19/08/2006, 12:17:58
Αν και σκοπός μου δεν είναι να ταράξω τα νερά της κουβέντας και να την οδηγήσω σε άλλα μονοπάτια, πρέπει να αναφέρω πως ο ρόλος του Ιούδα, αν και θεωρείται δεδομένος εδώ και πολλά χρόνια, μάλλον κρύβει κάτι άλλο. Αν προσέξουμε τα λόγια του Ιησού, απευθενόμενος στον Ιούδα του είπε "θα με προδώσεις, ότι είναι να κάνεις κάντο γρήγορα". Πιστεύω πως ο Ιούδας υπήρξε τελικά ο μαθητής της απόλυτης αφοσίωσης και αυτοθυσίας, καθώς μπροστά στο "γεννηθήτω το θέλημά σου", άφησε πίσω του τον συνηθισδμένο του ρόλο και αποφάσισε να διαθέσει τον εαυτό του στην υπηρεσία του Ιησού. Έγινε ο άνθρωπος που οδήγησε τον Ιησού στον σταυρικό θάνατο μέσω μιας ιεροτελεστίας, καθώς η "προδοσία" ουσιαστικά ήταν ανούσια, καθώς ο Ιησούς ήτο γνωστός τοις πάσει.

Η αυτοκτονία του Ιούδα ίσως τελικά έχει να κάνει με το ότι δεν περίμενε τελικά να εναποθέσει το πνεύμα το δάσκαλός του και νομίζοντας πως όλα ήταν μάταια, πάνω στην απόγνωσή του αυτοκτόνησε. Ας μην ξεχνάμε πως είχε στο λαιμό του διπλό βάρος, πρώτον γιατί ήταν αυτός που έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο για τη σλυλληψη του Ιησού και δεύτερον γιατί τελικά δεν είδε να πραγματοποιούνται τα όσα περίμενε επί του σταυρού.

Και στα δύο πρόσωπα λοιπόν σίγουρα βλέπω μιαν απόλυτη αφοσίωση, απλά διαφέρουν ως προς τον λόγο και το χρόνο της εκδήλωσης αυτής της αυτοθυσίας. Όπως ανέφερα πιο πάνω, και συμφωνήσατε κι εσείς, όλοι μας κρύβουμε μέσα μας έναν Ιούδα κι έναν Πέτρο. Το θέμα είναι τελικά για ποιούς λόγους θα εκδηλώσουμε τον ένα ή τον άλλο χαρακτήρα-συμπεριφορά. Όλα έχουν να κάνουν με το άτομο που έχουμε απέναντί μας κι εμπλέκεται στη ζητούμενη κατάσταση.

Lux e tenebris
mystery flowerΜέλος
08/12/2011, 14:48:44
quote:
Η συμπεριφορά του Χριστού πριν την σταύρωση Του από ανθρώπινης λογικής ήταν τελείως παράλογη , άδικη και προκλητική : Αυτός άφηνε να Του πλύνουν τα πόδια με ακριβά έλαια, ‘όπως οι πλούσιοι δυνάστες του λαού.

Αυτό είναι εξωφρενικό! Δεν είναι το έλαιο που δέχτηκε ο Χριστός και τον ενθουσίασε, αλλά η πράξη. Αν εννοείς την Κασσιανή που τον άλειψε με μύρο για να εξιλεωθεί από τις αμαρτίες της, ο Χριστός εκτίμησε ότι η ίδια είχε την ευχαρίστηση να του το κάνει,να του το προσφέρει και συγκινήθηκε από την πράξη της. Την συγχώρεσε. Το αναφέρει η Καινή Διαθήκη αυτό.

Ταξίδι στο άγνωστο

mystery flowerΜέλος
08/12/2011, 14:59:02
quote:
Κατ' αρχήν ο Ιούδαν ΔΕΝ πρόδωσε τον Ιησού. Πραγματικά η πράξη του να καταδείξει τον Ιησού στους στρατιώτες ήταν σαν να καταδείκνυα εγώ τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Θέλω να πω πως ο Ιησούς ήτο ΉΔΗ γνωστός στους στρατιώτες και σε καμία περίπτωση δεν χρειαζόταν μια τέτοια πράξη από τον Ιούδα.

Αν σου λέγανε ξέρεις ο Παπαδήμας είναι απατεώνας, υποθετικά μιλάμε και ήξερες που κρύβεται και τον παρέδιδες δεν θα ήσουν καταδότης; Τι λες τώρα, σοβαρολογείς; Ο άνθρωπος πληρώθηκε με τριάντα αργύρια για την πράξη του, είναι συνώνυμο της προδοσίας το φιλί του. Στο τέλος θα τον βγάλουμε και ήρωα!!!

Ταξίδι στο άγνωστο

08/12/2011, 15:47:39
mystery flower

Δεν νομίζεις ότι το παρακάνεις λίγο?
Πηδάς απο ένα θέμα στο άλλο,σαν κοάλα και δεν κάθεσαι να κάνεις συζήτηση.

Εχεις γεμισει το φόρουμ "μαργαριτάρια",σαν κομήτης που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά του.

Διάλεξε ένα θέμα και κάτσε εκεί,να το συζητήσουμε με διαλόγους,με επιχειρήματα,με λογικές σκέψεις και τότε θα δούμε πόσο αντέχεις,να ανταπεξέλθεις σε συζήτηση.

Αυτό που κάνεις τώρα,εκτός ότι είναι βαρετό,δεν είναι πρός τιμή σου.
Αν δεν το έχεις καταλάβει,μπήκες σε φόρουμ συζητήσεων και όχι "μπήκα,την είπα και γειά σας".Υποστήριξε αυτά που λές,αλλοιώς με την ίδια ευκολία μπορώ κι εγώ να σου πώ "λές αρλούμπες".Ετσι στον αέρα,επειδή έτσι "γουστάρω".Θα ήθελες κάτι τέτοιο?
Μήπως θα προτιμούσες να σου αναλύσω,το γιατι λές "αρλούμπες"?
Και εσύ,μέσα στα πλαίσια του διαλόγου,να μου αποδείξεις ότι δεν μας βλέπεις σαν...αποθήκη κοσμημάτων!! [τα "μαργαριτάρια" που λέγαμε]..!! ??

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

mystery flowerΜέλος
09/12/2011, 09:54:37
Ο λογος που δεν κάνω διάλογο είναι για να μην έρθω σε ρήξη με άτομα σαν κι εσένα, του είδους σου. Προσπαθώ να αποφύγω το κλίμα αυτό που άνοιξες. Θαρρείς και έχεις κάτι προσωπικό μαζί μου μου άνοιξες πόλεμο. Απλά λέω την άποψή μου. Δεν ενοχλώ κανένα. Το μέλος κάνει την ερώτηση και εγώ απαντώ. Πού τα είδες τα μαργαριτάρια; Ήμουν πολύ καλή μαθήτρια και έχω γνώση των θεμάτων που συζητάτε. Επεσήμανέ μου τα και θα σου πω αν έχεις δίκιο.

Ταξίδι στο άγνωστο

mystery flowerΜέλος
09/12/2011, 10:53:48
Νικόμαχε σου έστειλα ένα private message. Σε παρακαλώ να το μελετήσεις και να το λάβεις σοβαρά υπόψη σου. Πιστεύω μετά την ανάγνωσή του να είσαι πιο ανθρώπινος απέναντί μου. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Ταξίδι στο άγνωστο

09/12/2011, 14:47:05
quote:

Ο λογος που δεν κάνω διάλογο είναι για να μην έρθω σε ρήξη με άτομα σαν κι εσένα, του είδους σου. Προσπαθώ να αποφύγω το κλίμα αυτό που άνοιξες. Θαρρείς και έχεις κάτι προσωπικό μαζί μου μου άνοιξες πόλεμο. Απλά λέω την άποψή μου. Δεν ενοχλώ κανένα. Το μέλος κάνει την ερώτηση και εγώ απαντώ. Πού τα είδες τα μαργαριτάρια; Ήμουν πολύ καλή μαθήτρια και έχω γνώση των θεμάτων που συζητάτε. Επεσήμανέ μου τα και θα σου πω αν έχεις δίκιο.

Ταξίδι στο άγνωστο

Καλύτερα ας το αφήσουμε mystery flower,επειδή θα ήταν εριστικό και για τις δύο πλευρές.

Σε παρακαλώ για το δικό σου συναισθηματικό κόσμο,να εκληματισθείς στο πνεύμα του φόρουμ και να περιοριστείς σε ενα δυο θέματα την φορά,τα οποία να εξαντλείς στα πλαίσια του διαλόγου πάντα και μετα να προχωράς στα επόμενα.

Σταμάτα και τώρα άν μπορείς να ανασύρεις τόσα θέματα μαζεμένα,επειδή δεν τα υποστηρίζεις με την παρουσία σου και έτσι κάνεις μονόλογο.Κάτι που το φόρουμ δεν θα σου επιτρέψει.

Μακάρι να με ακούσεις.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

09/12/2011, 15:11:42
mystery flower
Πολυ σωστα αυτα που σου λεει ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
αλλωστε στα εχει τονίσει και η συντονιστική ομάδα του esoterica
αλλα δυστυχώς ΔΕΝ γυρνάς να δεις ξανά τα θέματα οπου έκανες την οποια τοποθέτηση σου
Το ποιο πιθανό ειναι ούτε αυτα να δεις ,

η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία δεν λένε ?

με το να ανασυρεις παλαιότερα θέματα χάνονται τα νέα θέματα
κι αυτο είναι πολυ άδικο . και αποσυντονιζει την ροή και λειτουργία του φόρουμ

Και κατι αλλο πολύ σημαντικό ,
είπες οτι δεν θέλεις να κάνεις διάλογο και να οξύνεις τα πνεύματα,
ελα ομως που τα φόρουμ είναι θεματικοί τόποι διαλόγου !

δεν γίνετε να μετέχεις σε μια κοινότητα αρνούμενη τους κοινά αποδεκτούς όρους , εφαρμόζοντας τους δικού σου ...

Επομένως κανείς δεν εχει κατι "προσωπικό" μαζι σου , απλα να σε βοηθήσουν θέλουν , και ΑΝ είχες δει αλλη μια μου "παρατήρηση" που σου ειχα γράψει και κάπου αλλού, σου ειχα πει οτι σε θέλουμε κοντά μας γιατί ολοι κάτι έχουμε να δώσουμε στο φόρουμ .

Ελπίδα να τα δεις αυτά κάποια στιγμή ... και να τα καταλαβεις

Hellas at War
10/12/2011, 00:12:25
Ο mystery flower έχει δίκαιο ότι κάποια άτομα στο φόρουμ έχουν μια τάση και έναν "τόνο" γραψίματος που προκαλεί την έριδα.
Ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ και ο AitheroVamon έχουν δίκαιο όταν λένε ότι δεν μπορεις συνεχώς να πηδάς απο θέμα σε θέμα και να θάβεις έτσι τα φρέσκα θέματα του φόρουμ.

Χαίρομαι πάντως που κάποια παλιά θέματα ήρθαν στην επιφάνεια.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 10/12/2011 00:13:12