ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πληγες στοματος - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

- Πληγες στοματος - .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.

nikos1322 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
nikos13Νέο Μέλος
19/01/2005, 17:27:33
Γεια σας δεν ξερω αν ειναι το καταληλο μερος για να ρωτησω....Απλα απο μικρος οταν εχω μια πληγη στο στομα μου μετα γινεται αυτρα...Μηπως ξερει κανεις τι μπορω να κανω για να μην γινονται η να μπορω να βαζω κατι πανς και να φευγει γρηγορα???
giannis9Νέο Μέλος
21/01/2005, 23:54:16
kalispera
pare odontokrema me aloe vera apo idi biologikhs kaliergias,kai apobale to anxos apo tin zoi soy.kai tha itan kalo mia episkepsi se stomatologo.
22/01/2005, 02:32:25
Eπίσης βοηθάνε πολύ οι πλύσεις με χαμομήλι, που είναι αντισηπτικό.
Κατά τα άλλα, συμφωνώ κι εγώ με την συμβουλή του giannis9, να διώξεις το άγχος από τη ζωή σου!

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

nikos13Νέο Μέλος
22/01/2005, 16:52:46
diladi to agxos paizei polu simantiko rolo???afou se kathe pligi ginetai auto!!!
22/01/2005, 20:49:52
Εχω ενα ξαδερφάκι αρκετά ευτραφή. Πολύ καλοφαγάς.
Οταν είμαστε μικροί είχες αυτρες και οταν έτρωγε σουβλάκια του πέρναγαν...
Οπότε κάθε φορά που πείναγε έλεγε.. μπαμπά με πονάει η αύτρα μου..
και εξασφάλιζε τα σουβλάκια της ημέρας...
22/01/2005, 21:43:07
χαχαχα allzzaro πολύ καλό!!!

nikos13 οι άφθες δεν είναι σαν τις συνηθισμένες πληγές, όπως δεν είναι και τα σπυράκια. Εχουν κάποια αιτία που δημιουργούνται και επίσης κάποιους παράγοντες που τις κάνουν πιο έντονες. Κάποιοι από αυτούς είναι όταν ο οργανισμός είναι εξασθενημένος, μετά ή πριν από κάποια ασθένεια, το άγχος, κ.λπ.

Θα ήθελα να σε παρακαλέσω nikos13, στη συμμετοχή σου στις συζητήσεις μας να προσπαθήσεις να γράφεις στα ελληνικά κι όχι στα greeklish.
Καλή συνέχεια.

κάνε κλικ!
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

giannis9Νέο Μέλος
22/01/2005, 22:48:48
καλησπερα θελω να συμπληρωσω οτι αφθες μπορει να παραπεπτουν και σε εγκεφαλιτιδα γι αυτο πρεπει να γινουν ειδικες εξετασεις.αν και κατα βαση ειναι λογο ανχους,και επειδη του εμφανιζονται απο μικρη ηλικια θα πρεπει να δει απο πια φαση τις ζωης του ξεκινησε το προβλημα γιατι πλεον μπορει να ειναι και ψυχωσωματικη.δεν ειναι παντως για γελια.
nikos13Νέο Μέλος
23/01/2005, 16:17:00
Giannis9 το εξηγεις λιγο αυτο???Δηλαδη αναλογα με την ψυχολογια βγαινουν???Μηπως θα επρεπε να ρωτησω εναν γιατρο για βιταμινες??(συγνωμη για την ταλαιπωρια αλλα οι οδοντιατροι που ειχα ρωτησει ειπαν οτι επρεπε να βουρτσιζω τα δοντια μου..Που το κανω 3 φορες την ημερα..)

Edited by - nikos13 on 23/01/2005 16:24:01

Edited by - nikos13 on 23/01/2005 16:24:43

giannis9Νέο Μέλος
23/01/2005, 23:10:06
Ναι φιλε το ανχος,στεναχωρια,και καθε ειδος εντασης ειναι που το επιρεαζει σε μεγαλο βαθμο,αλλα επειδη δεν ειμαι γιατρος και αυτα που σου γραφω ειναι καποιες πληροφοριες που εχω μαθει απο δυο- τρεις φιλους που ειχαν το ιδιο προβλημα.αν θες μπορω να βρω καποιο τηλ ή πληροφοριες για καποιο στοματολογο και οχι οδοντιατρο, που κανονικα θα επρεπε να σε ειχε στειλει ο οδοντιατρος σου σε καποιον. για αρχη πηγαινε σε γιατρο ειπαμε .οτι και να σου πουμε εμεις περισευει.
nikos13Νέο Μέλος
25/01/2005, 15:05:09
Κατι αλλο....Μεχρι να κανω εξετασεις και να επισκεφτω γιατρο μηπως θα μπορουσα να χρησιμοποιησω στοματικο μπουκωμα προκειμενου να φυγουν???(σε περιπτωση που φταιει το σαλιο μου η γενικα τα υγρα που δημιουργουντε στο στομα μου...)
giannis9Νέο Μέλος
25/01/2005, 21:00:52
mono me kana xamomilaki xeris fysika pragmata,poy einai kai antisiptiko
nikos13Νέο Μέλος
26/01/2005, 14:56:11
Μηπως ξερει κανεις ενα τροπο για να χαλαρωνω και να αποβαλω αυτο το ανγχος??Γιατι τοσα χρονια που βγαζω δεν μπορω να πω οτι ειχα αγχος...
nikos13Νέο Μέλος
28/01/2005, 14:45:30
Μαλλον στην ερωτηση μου δεν μπορει να με βοηθησει κανενας....Θα ηθελα να μου πειτε κατι τελευταιο...Υπαρχει περιπτωση να ειναι κολητικο??Αμα φιλησω καποια κοπελα μπορει να κολησει??
SirenakiΝέο Μέλος
28/01/2005, 19:44:15
λοιπον, οι αυθες που λες δεν ειανι τπτ αλλο απο ελκη.. μπορει να ειναι ειτε μικροβιακης ειτε τραυματικης αιτιολογιας.
Αν υπαγεσαι στη δευτερη περιπτωση δηλαδη τραυματιζεσαι συχνα (μπορει να γινεται και κατα τη διαρκεια του υπνου) τοτε πρεπει να ακολουθσεισ συμπτωματολογικη αγωγη ..
το χαμομηλι για να εχει απολυμαντικη δραση θα πρεπει να ειναι βρασμενο 10 λεπτα και να μη μεινει πολυ ωρα
υπαρχουν καποιες αλλοιφες που περιεχουν σαλικιλικο οξυ σαν καταπραιντικες αν πονας πολυ

μεταδοτικες δεν ειναι οι παλες αφθες αλλα υτες που οφειλονται απο ερπητοϊό.
εχεουν αλλη συμπτωματολογια και ειναι περισσοτερο επωδυνες.

tipota den einai opws fainetai

nikos13Νέο Μέλος
29/01/2005, 01:18:29
Πως θα καταλαβω σε ποια ειμαι??Τραυματιζομαι συχνα αλλα δημιουργουντε πριν κοιμηθω...
SirenakiΝέο Μέλος
31/01/2005, 10:49:14
αν οπως λες τραυματιζεσαι και το καταλαβαινεις ειναι τραυματικα ελκη.
απλα να ζητησεις καποια καταπραυντικη αλοιφη για το στομα απο το φαρμακειο να μην πονας και να κανεις πλυσεις με χαμομηλακι ηα καποιο αντισηπτικο που να περιεχει χλωρεξιδινη για να μην επιμολυνθουν απο τα φαγητοι και το καπνισμα.

nikos13Νέο Μέλος
31/01/2005, 22:22:30
se eyxaristw poly....
SirenakiΝέο Μέλος
01/02/2005, 10:17:30
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΑΠΛΑ ΕΔΩ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ ΑΛΟΗΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΓΕΥΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΣΑΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΟ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ 1Ο ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΧΛΙΑΡΟ ΟΧΙ ΚΑΥΤΟ.

01/02/2005, 12:31:52
Πάντως, φίλε nicos13, αν και θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ως προς τα συντηρητικά μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματός σου (αντισηπτικά διαλύματα φυσικά ή του εμπορίου) καλό θα ήταν να κάνεις και μια επίσκεψη σ' έναν ειδικό γιατρό (στοματολόγο) αν οι άφθες εμφανίζονται συχνά ή είναι πολλαπλές και διαρκούν για πολλές μέρες. Ό,τι και να πούμε εμείς από αυτό εδώ το forum, μόνον ένας ειδικός μπορεί, εξετάζοντας ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ το πρόβλημά σου, να διερευνήσει τις πιθανές αιτίες του και φυσικά να προτείνει τρόπους αντιμετώπισής του.

Μην χάνεις καθόλου χρόνο λοιπόν...

nikos13Νέο Μέλος
01/02/2005, 15:26:44
ok thank`s