- ΕΚΤΡΩΣΗ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
Έχω ένα θείο, ο οποίος έχει στίγμα μεσογειακής αναιμίας. Σε κάποια φάση της ζωής του, ενώ είχε χωρίσει απ' την πρώτη του σύζυγο, η οποία τον είχε εγκαταλείψει με τέσσερα παιδιά (υγιέστατα), γνωρίζει μία γυναίκα κι αποφασίζει να ξαναπαντρευτεί προκειμένου να φτιάξει και πάλι οικογένεια. Η γυναίκα αυτή ήταν επίσης χωρισμένη και είχε και μία κόρη ήδη. Ως εδώ όλα καλά, ε;
Αφού παντρεύτηκαν, τους καρφώνεται η ιδέα ότι για να ξεφύγουν απ' το δυσάρεστο παρελθόν τους (!!!), πρέπει ν' αποκτήσουν και παιδιά μαζί εκτός από τα πέντε που είχαν συνολικά από τους άλλους συζύγους. (ευτυχώς ή δυστυχώς οικονομικό πρόβλημα δεν υπήρχε)
Ευτυχώς ή δυστυχώς, ψυλλιασμένος ο θείος στέλνει τη θεία για εξετάσεις... και, ω του θαύματος (α, ρε άτιμη ζωή παιγνίδια που παίζεις), προκύπτει ότι και η θεία είχε το στίγμα της μεσογειακής αναιμίας.
Προσοχή! Όλα αυτά πριν μείνει έγκυος.
Οι γιατροί φυσικά τους προειδοποίησαν ότι οι πιθανότητες ήταν 50-50 κι ότι σοφότερο θα ήταν να μην το ρισκάρουν.
Κι όμως, όχι μόνο το ρίσκαραν, αλλά, για να μη σας κουράζω, παρ' ότι και οι εξετάσεις του εμβρύου στη συνέχεια έδειξαν ότι το μοιραίο είχε συμβεί, αποφάσισαν να το κρατήσουν γιατί ήταν λέει "θέλημα Θεού".
Δεν έχω όρεξη να σχολιάσω κάτι. Απλά θα σας πω το εξής: έχετε αναρωτηθεί αν στον κοινωνικό τους περίγυρο έίναι γνωστή η αλήθεια; Δηλαδή το ότι δεν ήταν και τόσο μοιραίο το κακό που τους βρήκε;;;
Ποιός θα τους κρίνει λοιπόν; Εμείς οι κάποιοι συγγενείς που ξέρουμε την αλήθεια ή ...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 05/01/2004 17:48:04
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μόνο σε περιπτώσεις σοβαρών ανίατων ασθενειών ή περιπτώσεις που κινδυνεύει σοβαρά η ζωή της εγκύου πρέπει να γίνει έκτρωση. Είναι απαράδεκτο στην εποχή μας που υπάρχει τόση πληροφόρηση και μέσα προστασίας, κάποιες κοπέλες να αφήνουν αυτό το θέμα στην τύχη. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι γυναίκες είναι άτολμες και δύσκολα ρωτούν τον γιατρό τους για τα μέτρα προστασίας λες και είναι ντροπή. Είμαι 26 χρονών και ειμαι η μόνη από 10 φίλες μου ηλικίας 25-30 χρονών που παίρνω χάπια. Όταν τους το λέω με κοιτάνε σαν εξωγήινη και θεωρούν την διακεκομένη συνουσία ακόμα ασφαλή μέθοδο!!! Έλεος δηλαδή. Το δε χάπι της επόμενης μέρας το θεωρούν το λιγότερο κάποιο διαβολικό επικίνδυνο παρασκεύασμα των φαρμακευτικών εταιρειών. Την έκτρωση όμως την σκέφτονται αν τύχει κάτι. Μα τόση ανευθυνότητα πια; Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες συντρόφους τους. Εκεί να δεις απόψεις. Άσε δε μερικές παντρεμένες-τεμπέλες που για να σταματήσουν να δουλεύουν μένουν έγκυες αμέσως μετά τον γάμο ενώ έχουν συμφωνήσει με τον άντρα τους ότι θα περιμένουν κάποιον καιρό. Η εγκυμοσύνη και τα παιδιά είναι δώρο Θεού, δεν είναι ούτε για πέταμα ούτε το μέσον για να πετύχουμε διάφορους ωφελιμιστικούς σκοπούς.
ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΟΧΑ ΟΣΑ ΛΕΣ.
Η ΑΝΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΙΤΙΕΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΩΝ.
ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΤΟΜΟΝ,ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΝΕΑΡΩΝ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΙΑ ΑΒΕΒΑΙΗ ΖΩΗ..ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΑΙΩΡΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΡΙΜΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ.
ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΜΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΜΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΤΥΧΙΕΣ.
ΕΝΑ ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΙΚΟ.ΤΟ ΧΑΠΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ.ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ.
ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΜΑΣ.
ΜΕ ΜΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΕΤΥΧΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΟΝΟ ΣΤΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΕΛΟΝΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΗ.ΝΑ ΧΑΡΕΙ.ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ.
ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
ΤΟΠΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΠΡΟ http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=1279
δυσαρεστο που παρα πολλες γυναικες και στην χωρα μας και μαλιστα μικροτερων ηλικιων
προχωρουν σε εκτρωση μετα απο ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη.Δυστυχως για
μια ακομη φορα δειχνει την αδιαφορια του το κρατος.Πρωτα απο ολα
πρεπει να υπαρξει σωστη ενημερωση στα σχολεια και στα Πανεπιστημια
για την μεθοδο της αντισυλληψης ωστε να μην υπαρχουν ανεπιθυμητες
εγκυμοσυνες.
quote:
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μόνο σε περιπτώσεις σοβαρών ανίατων ασθενειών ή περιπτώσεις που κινδυνεύει σοβαρά η ζωή της εγκύου πρέπει να γίνει έκτρωση
Σιγουρα σε περιπτωσεις σοβαρων ανιατων ασθενειων
και σε περιπτωσεις εγκυμοσυνης μετα απο βιασμο πρεπει να γινεται εκτρωση.Αλλα και οταν εχουμε εγκυμοσυνη ανεπιθυμητη μιας νεαρης π.χ
κοπελας μολις 18 χρονων που μπορει να μην ειναι σε θεση να μεγαλωσει
το παιδι τοτε τι νομιζετε οτι ειναι το σωστο;
Εγω πρεπει να προσθεσω οτι ειμαι και υπερ της ευθανασιας σε περιπτωσεις πολυ ασχημες οπως το να ειναι καποιος ετοιμοθανατος
σε νοσοκομειο και να υποφερει π.χ απο καρκινο σε προχωρημενο σταδιο.Βεβαια θα μου πειτε και αν βρεθει
μετα απο καποιο διαστημα τροπος θεραπειας τοτε θα μετανιωναμε
που θα ειχαμε επιτρεψει την ευθανασια.
Επίσης σε περίπτωση βιασμού ίσως θα έπρεπε να γίνεται έκτρωση γιατί θέλει υπεράνθρωπη προσπάθεια να αγαπήσεις αυτό το παιδί και να μην το κάνεις μέσο εκδίκησης.
Το θέμα είναι ότι πρέπει να ξεκινήσει ενημέρωση από τα σχολεία, χωρίς προκαταλήψεις και μισόλογα. Στο κάτω κάτω η αποφυγή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης συνδέεται και με τα μέσα προφύλαξης από μολυσματικές ασθένειες.
Τέλος μεγάλη ανευθυνότητα υπάρχει στα νέα παντρεμένα ζευγάρια. Θεωρούν ότι επειδή παντρεύτηκαν δεν χρειάζεται να χρησιμοποιόύν αντισύλληψη. Μα στον Μεσαίωνα ζούμε; Δεν παντρεύεσαι για να κάνεις παιδιά! Και τα παιδιά δεν πρέπει να είναι το Α και το Ω ενός γάμου. Την σχέση σου με τον σύντροφό σου πρέπει να φροντίζεις πρώτα από όλα. Τα παιδιά κάποια στιγμή θα φύγουν και μετά θα καταρρεύσει και η σχέση των δύο συζύγων; Πάντως ακούω κάτι απόψεις από νέα ζευγάρια (μοντέρνα εκ πρώτης όψεως) που είναι σαν να έχουν μείνει στη δεκαετία του 50. Μα τόσο πίσω είναι η κοινωνία μας;
θα ήθελα να επισημάνω ότι γράφονται πολλά και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, γιατί ίσως άθελά μας γράφονται και κάποιες ανακρίβειες.
Π.χ. η υιοθεσία είναι μία ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία και νομικά και ψυχολογικά και υπάρχει λόγος που είναι έτσι. Ας προβληματιστούμε λιγάκι... Όχι "λύνουμε" το ένα πρόβλημα και δημιουργούμε άλλο.
Αγαπητή narya, μην πάρεις προσωπικά την τοποθέτησή μου, ένα παράδειγμα είναι.
Θεωρώ ότι το να φέρεις στη ζωή ένα δυστυχές πλάσμα εν γνώσει σου, είναι μεγαλύτερο έγκλημα από την έκτρωση.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Edited by - Zadok on 05/01/2004 17:46:54
ΑΣΧΗΜΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΕΚΤΡΩΣΗ.
Η ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ.ΠΟΣΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΕΚΝΟΠΟΙΗΣΗΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΖΩΕΣ ΑΔΙΚΑ.ΖΩΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΧΑΡΙΣΟΥΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ.
ΕΙΠΕΣ ΟΤΙ:Θεωρώ ότι το να φέρεις στη ζωή ένα δυστυχές πλάσμα εν γνώσει σου, είναι μεγαλύτερο έγκλημα από την έκτρωση
ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΥΣΤΗΧΕΣ ΠΛΑΣΜΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
ΕΑΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΒΡΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΗΧΕΣ.
ΔΥΣΤΗΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Η ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ ΕΛΑΤΤΩΜΑ.
ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΟΠΕΛΛΑ 16 ΕΤΩΝ ΕΜΕΙΝΕ ΕΓΚΥΟΣ.ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΕΖΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ.
ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΩΣΕ.ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΙΡΕΡΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ.
ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ 17.ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΛΥΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΑΛΑΕΙ ΧΑΤΤΗΡΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΑΛΑΜΑ.
ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΗΣΥΧΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΑ.
ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΘΑΝΑΤΩΘΕΙ???????
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΔΗΞΕΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ???
ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΧΕΡΕΤΑΙ ΤΩΡΑ??????
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ ΟΠΛΟ.
ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟΝ.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ.
THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.
το παράδειγμα του φίλου σου είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα πιθανόν. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι πάντοτε έτσι και να σου πω την αλήθεια: δε θα μ' άρεσε μία κοινωνία όπου κάθε γονιός με ευκολία θ' απεμπολούσε τα παιδιά του και θα τα παρέδιδε σε ανάδοχες οικογένειες.
Ας αναρωτηθούμε λίγο: τί σημαίνει "φυσικός γονέας"...
Γιατί η φύση μας δημιουργεί αυτή την ΕΥΘΥΝΗ;
Δεν είμαι υπέρ των επιπόλαιων αποφάσεων, αλλά όχι μόνο μονόπλευρα.
Η λύση π.χ. της υιοθεσίας είναι μία λύση απέναντι στην έκτρωση, αλλά θα μπορούσε να είναι εξ ίσου επιπόλαια, αν δε γινόταν με συνεπείς, ψυχολογικά σταθερούς και σώφρονες ανθρώπους απ' όλες τις πλευρές...

Edited by - Zadok on 05/01/2004 17:35:36
δε θα μ' άρεσε μία κοινωνία όπου κάθε γονιός με ευκολία θ' απεμπολούσε τα παιδιά του και θα τα παρέδιδε σε ανάδοχες οικογένειες.
Δεν είμαι υπέρ των επιπόλαιων αποφάσεων, αλλά όχι μόνο μονόπλευρα.
Η λύση π.χ. της υιοθεσίας είναι μία λύση απέναντι στην έκτρωση, αλλά θα μπορούσε να είναι εξ ίσου επιπόλαια, αν δε γινόταν με συνεπείς, ψυχολογικά σταθερούς και σώφρονες ανθρώπους απ' όλες τις πλευρές...
ΣΥΜΦΟΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ
Είμαι κατά της έκτρωσης για οποιονδήποτε λόγο. Πιστεύω ότι ο μόνος ουσιαστικός και σοβαρός λόγος, για να προβεί κάποιος σε κάτι τέτοιο είναι μόνο λόγοι υγείας του βρέφους, δηλαδή αν έχει διαγνωσθεί προγενετικά ότι το έμβρυο έχει κάποια ασθένεια ή κάποια ανωμαλία που θα του στερήσει μια σωστή και φυσιολογική ζωή στο μέλλον, τότε είμαι υπέρ. Για κανέναν άλλο λόγο δεν πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνεται έκτρωση. Ούτε για λόγους οικονομικούς, ούτε για λόγους ψυχολογικούς, ούτε για λόγους “ηλικιακούς”, αν κάποιος έχει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να κρατήσει το παιδί και όταν αυτό με το καλό γεννηθεί να το δώσουν οι γονείς για υιοθεσία ή για αναδοχή.
Τέλος, επειδή αναφέρθηκε και η ευθανασία, αν και είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την έκτρωση που συζητάμε σε αυτό το topic, να πω ότι είμαι κατά της ευθανασίας για οποιονδήποτε λόγο. Ακόμα και με την συγκατάθεση του πάσχοντα, κάτι τέτοιο δεν παύει να αποτελεί απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.
"Εν οίδα ότι ουδέν οίδα"
quote:
ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΜΑ?
Refresh rate

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
quote:quote:
ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΜΑ?
Refresh rate
Oχι .Δες καλα...
Το κυμα ξεκινα...
Το πιανει στην αρχη η καμερα.
Μετα η καμερα ανεβαινει...
Αν ηταν refresh rate το κυμα θα επρεπε να συνεχιζεται με την ανοδο της καμερας.
Μετα την ανοδο το κυμα δεν φαινεται και μετα παο λιγα δευτερολεπτα συνεχιζεται κανονικα και το ξαναπιανει η καμερα...
Αυτη η παυση δειχνει οτι δεν ειναι refresh rate...
Δειτε καλα ρε γαμωτο.Χανετε τα καλυτερα...
quote:Παραπλανητική ορολογία για την επιβολή...
αντικαθιστόνται με καινούριες, όπως έγινε με τον δωδεκαθεϊσμό.

quote:
(Μη παραξενεύεσαι, δεν μπήκε μέσα μου ο δαίμονας του άθεου, απλά επειδή εσύ φαίνεται να δείχνεις μεγαλύτερη επιείκια ως προς το ζήτημα, εγώ αντιδρώντας προς εσένα δείχνω μικρότερη)
Δεν πειράζει, δε μασάω από τέτοια. ![]()
quote:
Διαφέρουμε: Η πλειοψηφία των ελλήνων έχει τοαλέτα να πάει να τα κάνει, ενώ των αλλοδαπών όχι. Φταίνε οι αλλοδαποί για αυτό; Για κανένα λόγο. Φταίνε οι έλληνες για αυτό; Ε, με αυτούς που ψηφίζουνε, γίνεται να μην φταίνε;
Τα μόνα που δεν έχουν τουαλέτα σίγουρα πάντως είναι τα αδέσποτα.
Οπότε μπορείς να σκεφτείς ότι ευθύνεται ένας Έλληνας ή μη ο οποίος έχει τουαλέτα σπίτι του αλλά είναι εκτός σπιτιού και δε μπορεί να κρατηθεί, μπορεί να ευθύνεται ένας αλλοδαπός που δεν έχει σπίτι και τουαλέτα, μπορεί να ευθύνεται ένα αδέσποτο σκυλί το οποίο δεν αναγνωρίζει τέτοιου τύπου ιδιοκτησίες των ανθρώπων...
quote:
Ε ναι κάποια μέρα θα πεθάνουν οι παλιές θρησκείες και θα δημιουργηθεί μια καινούρια. Αυτό θα συμβεί επειδή θα είναι ανάγκη της ανθρωπότητας. Όταν ξεπερνιούνται και ευτελίζονται οι παλιές θρησκείες, για το λόγο ότι δεν ικανοποιούν πια τις εκάστοτε ανάγκες της ανθρωπότητας, αντικαθιστόνται με καινούριες, όπως έγινε με τον δωδεκαθεϊσμό.
Εάν ανατρέξουμε πάντως στην Ιστορία θα δούμε ότι είναι λιγότερο πιθανόν να γίνει αυτή η αντικατάσταση από τη μια θρησκεία στην άλλη και πιο πιθανόν να υπάρξει επιβολή μιας θρησκείας επί της άλλης, συχνά με βίαιο κι άγριο τρόπο. ![]()
Δεδομένου ότι ο τίτλος του θέματος είναι κάπως γενικός κι όχι ενδεικτικός της συζήτησης που έχει διεξαχθεί έως τώρα ή πρόκειται να διεξαχθεί από εδώ και πέρα, θα ήταν καλύτερο να αλλάξει ο τίτλος ώστε να μπορεί να προϊδεάσει καλύτερα τον κάθε αναγνώστη για το ζήτημα που πραγματεύεται το θέμα.
Κάποια πρόταση, φίλε Εαρινέ;

In anticipation of my resurrection...
quote:
Ο θεός θέλει τον άνθρωπο δούλο (με ό,τι αυτό συνεπάγεται), πρόβατο ενταγμένο στο ποίμνιο (που θα ακολουθεί πιστά αυτά που του προσφέρονται ως "θείος λόγος" χωρίς να σκέφτεται) με αντάλλαγμα την εύνοιά του.Ο άνθρωπος που περιγράφεις δεν μπορεί να κάνει περήφανο το θεό γιατί δεν είναι ούτε δούλος του ούτε πρόβατό του ενταγμένο στο συγκεκριμένο ποίμνιο.
Έτσι απλά
--------------------------------------------------------------
Κανένας "θεός" δεν θελει τον άνθρωπο δούλο,δούλους θέλουν τους ανθρώπους αυτοι επιβάλουν τον φόβο στους πιστούς για τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα.
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ,ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΜΙΑΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ,ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ,ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ,ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ..macedon
quote:
Δεδομένου ότι ο τίτλος του θέματος είναι κάπως γενικός κι όχι ενδεικτικός της συζήτησης που έχει διεξαχθεί έως τώρα ή πρόκειται να διεξαχθεί από εδώ και πέρα, θα ήταν καλύτερο να αλλάξει ο τίτλος ώστε να μπορεί να προϊδεάσει καλύτερα τον κάθε αναγνώστη για το ζήτημα που πραγματεύεται το θέμα.
Κάποια πρόταση, φίλε Εαρινέ;[/black]
Τώρα το είδα φίλε μου...
Νομίζω ότι αυτός , θα ήταν ίσως ο πιο ενδεδειγμένος...
"Τι θέλουμε ως ανθρωπότητα , πιστούς ή καλούς ανθρώπους"???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...