- Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο στον κόσμο με βάση την Κάνναβη - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
Βρετανία: Ο Καναδάς ενέκρινε την κυκλοφορία του πρώτου φαρμάκου στον κόσμο που παρασκευάστηκε με βάση την κάνναβη.
Ημερομηνία - Ώρα : 19/04/2005-1644
Βρετανία Λονδίνο ΑΠΕ-Γαλλ.Πρακτ.-Ρόιτερ
Το Sativex, το πρώτο αναλγητικό φάρμακο στον κόσμο που έγινε με βάση την κάνναβη, πήρε την τελική έγκριση των αρχών του Καναδά και θα αρχίσει να κυκλοφορεί εκεί πριν από το καλοκαίρι, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία GW Pharmaceuticals από το Λονδίνο.
Το Sativex χορηγείται υπογλώσσια με τη μορφή σπρέι και απευθύνεται σε ασθενείς που πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας. Η τελική έγκριση της κυκλοφορίας του στον Καναδά αναμενόταν από το Δεκέμβριο, όταν η αρμόδια υγειονομική υπηρεσία της χώρας είχε ανακοινώσει ότι πληροί τα κριτήρια που απαιτούνται για να εξεταστεί η έγκρισή του.
"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το Sativex πήρε το πράσινο φως των αρμόδιων αρχών του Καναδά. Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί την πρώτη έγκριση παγκοσμίως ενός φαρμάκου που προέρχεται από την κάνναβη", δήλωσε ο γιατρός Τζέφρι Γκάι, γενικός διευθυντής της GW Pharmaceuticals.
Η διανομή του φαρμάκου στον Καναδά, η οποία θα γίνει από την Bayer, αναμένεται να αρχίσει πριν από το καλοκαίρι.
Περίπου 50.000 άνθρωποι υποφέρουν από σκλήρυνση κατά πλάκας στον Καναδά. Η ασθένεια αυτή προκαλεί ισχυρούς πόνους στο 80% των ασθενών.
Η GW Pharmaceuticals αναμένει την έγκριση της κυκλοφορίας του νέου της φαρμάκου και από τη Βρετανική Υπηρεσία Ελέγχου Φαρμάκων, αλλά, όπως διευκρίνισε, υπήρξε καθυστέρηση της διαδικασίας.

HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

apo times me 50 - 150 eyrw ta sporia
agorazeis
xwris telwneia ki aidies
einai NO MI MO TA TO
kai fyteyeis
den vgeneis apo to spiti gia 2 xronia ystera kai den dineis logariasmo se kanena..
;) .. i kalyterh ypnopedia.. trust smegol.. xD

Your Only, My Only, HER Only sIN
-----------------------------
Τροποποίηση του μηνύματος
από τον Admin.
Αφαίρεση Link
-----------------------------
¨"kai fyteyeis
den vgeneis apo to spiti gia 2 xronia ystera kai den dineis logariasmo se kanena.. "
συνιστά ποινικό αδίκημα το οποίο ονομάζετε "προτροπή".Δεν το λέω εγώ,το λέει ο νόμος που όσο χαζό και να τον θεωρεί κάποιος επιβάλλετε να τον ακολουθεί
Καλό θα ήταν να αφαιρεθεί το παραπάνω link,θέτει σε κίνδυνο το φόρουμ.
Αυτά απο νομικής πλευράς.
Απο προσωπικής πλευράς δεν συμφωνώ ούτε με την νοοτροπία σου πάνω στο θέμα ούτε με την προτροπή σου.Πρωτού εκφέρεις διαφωνία να σε ενημερώσω οτι δεν είμαι "φορέας κοινωνικώς εύκολων" απόψεων για τις ψυχοτρόπες ουσίες,οπότε η αντίδρασή μου δεν είναι πουριτανισμός..Την έχω αναλύσει εκτενώς σε άλλα θέματα αυτού του φόρουμ..
Γνωστό το φαινόμενο των εταιριών που μας δείχνεις,δεν είναι κάποια καινούργια γνώση.
Να μας λείπει όμως η προτροπή.![]()
Reality: A serotonine induced Hallucination?
Ο βασικός σκοπός του μηνύματος αυτού όμως είναι για να δηλώσω ότι συμφωνώ με την οπτική του Xotchipilli2 σε σχέση με το μήνυμα και την νοοτροπία που εκφράζει το Μέλος HEROnlysIN.
Θα τον προτρέψω κι εγώ περαιτέρω να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα πράγματα που κοινοποιεί σε αυτόν τον χώρο και στην εκφορά θέσεων που προτρέπουν τους άλλους σε στάσεις οι οποίες πιθανότατα είναι βλαπτικές για την ψυχική τους(και φυσική τους ίσως) ακεραιότητα. Το να θεωρεί κάποιος κάτι "ακραίο" καλό για τον εαυτό του δε σημαίνει ότι δικαιοδοτείται να το προτείνει και στους άλλους. Μπορεί βέβαια να μιλήσει για τον εαυτό του και για τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα, εφόσον δεν παραβαίνει τους κανονισμούς των Forums και συμπεριλαμβάνει στην έκθεσή του αυτή την εσωτερική ή μεταφυσική διάσταση των πραγμάτων με σκοπό εξελικτικό και δημιουργικό.
![]()
-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"
-------------------------