ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ . - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Dying_Incubus45 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/3
Lock_SmithΜέλος
02/03/2014, 19:21:56
quote:
Οι νεοπαγανιστές είναι πάντα όρθιοι και έχουν την γροθιά σφιγμένη, γιατί είναι και πολύ άνδρες και θα δείρουν τους σκυμμένους χριστιανούς.

Έχεις πολύ πλάκα φίλε, πραγμματικά είσαι πολύ διασκεδαστικός.

Αλήθεια γιατί δε φτιάχνεις ένα κόμικ στυλ "ταρατατα"?

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

02/03/2014, 21:44:10
quote:

quote:
νιώσε ελεύθερα να παραθέσεις αποσπάσματα κι εσύ που να δείχνουν αυτό που λές (ή εικόνες αρχαίες)

Βασικά λέω να τραβήξω μια φωτογραφία τον εαυτό μου και να στην παραθέσω, σου κάνει?

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

Αν νομίζεις ότι με τρελίτσες λύνεις το θέμα - δικό σου πρόβλημα. Να σου θυμίσω ότι η συζήτηση ξεκίνησε με υστερόγραφο του Sesostris σ'αυτή τη σελίδα
quote:
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Μια και ανέφερες για προσκύνημα φίλε Χρίστο, οφείλω να σου υπενθυμίσω, ότι το προσκύνημα είναι πρακτική και τρόπος δέησης των πιστών των τριών εξ αποκαλύψεως θρησκειών. Οι Έλληνες απηύθυναν την δέηση τους στους θεούς τους, όρθιοι υψώνοντας τα χέρια.
Η "ηρωϊκή" αυτή αρλούμπα είναι φανερά ιστορικά λάθος αφού μπορείς να δεις τι λένε τα αποσπάσματα αρχαίων
quote:
... αρχαία Ελληνικά κείμενα που δείχνουν ότι οι Έλληνες μια χαρά προσκυνούσαν...

«Και προσκυνώ γε πρώτα τον ήλιον, έπειτα σεμνής Παλλάδος κλεινόν πέδον, χώραν τε πάσαν Κέκροπος η μέδέξατο» - Αριστοφάνης – Πλούτος 771

«θεούς δε τις το πριν νομίζων ουδαμού τότ’ηύχετο λιταίσι, γαίαν ουρανόν τε προσκυνών. Επεί δε πολλά θεοκλυτών επαύσατο. - Πέρσες Αισχύλου 499

«Επειτα μέντοι βαιὸν οὐδὲ σὺν χρόνῳ ὁρῶμεν αὐτὸν Γῆν τε προσκυνοῦνθ᾽ ἅμα καὶ τὸν θεῶν Ὄλυμπον ἐν ταὐτῷ λόγῳ.»
(Σοφοκλής "Οιδίπους επί Κολωνώι" 1653)

Η δική σου φωτογραφία θα μας πει το πολύ πολύ τι νομίζουν κάποιοι έλληνες τον 21ο αιώνα - όχι τι έκαναν οι αρχαίοι.

Lock_SmithΜέλος
03/03/2014, 01:31:15
quote:
Αν νομίζεις ότι με τρελίτσες λύνεις το θέμα - δικό σου πρόβλημα.

Συγνώμη φίλε, σου απήυθυνα το λόγο?

Εγώ απευθύνθηκα σε άλλο χρήστη, εσύ τι ανακτεύεσαι παντού?
Σε έβαλε κανένας για δικηγόρο?

Εντάξει καταλαβαίνω τον υπερβάλων ζήλο σου αλλά μαζέψου λιγάκι γιατί μας έχεις γίνει βδέλα και πετάγεσαι παντού.....

Χώρια που λες και βλακείες, το παίζεις παντογνώστης και τα έχεις κάνει σαλάτα.

Επίσης κάνεις και κάτι άλλο που δεν είναι καθόλου σωστό, πάνω στη τρέλα σου να μας το παίξεις Πρύτανης, βάζεις λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει.

Όσο για τα στοιχεία που παραθέτεις δεν λένε και τίποτα το ιδιαίτερο, απλά εσύ αρέσκεσαι να τα ερμηνεύεις όπως σου αρέσει.

Ό,τι κλείνει, ανοίγει!

03/03/2014, 08:24:48
Κανένα πρόβλημα. Οι Έλληνες κάνουν δεήσεις σηκώνοντας τα χέρια προς τον ουρανό και σφίγγοντας τις γροθιές. Τίποτα δεν τους λυγίζει, κανείς κεραυνός, κανείς ανεμοστρόβιλος.

Εμείς οι Χριστιανοί δεν είμαστε τόσο άνδρες ώστε να το κάνουμε, αλλά τρέμουμε τον Θεό μας σαν ψάρια, γι' αυτό και πέφτουμε χάμω.

Ελπίζω να λύθηκε το θέμα.

03/03/2014, 09:45:52
quote:

quote:
Αν νομίζεις ότι με τρελίτσες λύνεις το θέμα - δικό σου πρόβλημα.

Συγνώμη φίλε, σου απήυθυνα το λόγο?

Εγώ απευθύνθηκα σε άλλο χρήστη, εσύ τι ανακτεύεσαι παντού?
Σε έβαλε κανένας για δικηγόρο?...

Παρεκτρέπεσαι - εμένα έκανες quote σου και απάντησες σε ποστ μου σε θέμα που άνοιξα. Έτσι απαντώ. Αν δεν το ανέχεις - δεν είναι δικό μου πρόβλημα τα κενά δικτυακά τσαμπουκαλίκια φύλαξές τα για τον καθρεφτη.

Το «θεούς δε τις το πριν νομίζων ουδαμού τότ’ηύχετο λιταίσι, γαίαν ουρανόν τε προσκυνών. Επεί δε πολλά θεοκλυτών επαύσατο. - Πέρσες Αισχύλου 499 μετάφραση για νεοέλληνάρες: Many a man who before that had held the gods in no esteem, implored them then in supplication, doing obeisance to earth and heaven.
πως το ερμηνεύεις αν όχι ως προσκύνηση παρόμομοια των χριστιανών;