- Η Παγκόσμια Γνώση - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
...πνοη στο θεμα λοιπον...![]()
Ατμα

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΘΕΜΑ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
πάντα μου άρεσε η ιδέα ότι το Σύμπαν είναι δεν παρά πληροφορίες στις οποίες έχουμε πρόσβαση με τον ένα η το άλλο τρόπο.....
είχα διαβάσει πρόσφατα ένα βιβλίο σχετικά με την υπόθεση του Πληροφοριακού Μοντέλου Σύμπαντος (Information Universe) - είχε φοβερές ομοιότητες με τα Ακασικά αρχεία η την παγκόσμια ψυχή του Πλωτίνου
για να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα
quote:
Η γνώση είναι παγκόσμια, ή ανήκει ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ σε κάποια φυλή ή λαό;;;
Πως εξηγήται το φαινόμενο ότι "σοφοί" άνθρωποι βρίσκονται σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη;;;
Πώς εξηγήται το ότι άνθρωποι απο χώρες που είχαν μεγάλη παρακαταθήκη γνώσεων, ταξίδευαν σε άλλες χώρες και γνώριζαν, μετείχαν της εκει γνώσης;;;
Οι απαντησεις σε όλα αυτά ΜΑΛΛΟΝ είναι ότι η ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε μόνο ένα μέρος που να είχε κατα αποκληστικότητα, ΟΛΗ ΤΗ ΓΝΩΣΗ.
Αν παρακολουθήσουμε λοιπόν τις μετακινήσεις των "σοφών" ανθρώπων, θα βρούμε, πιθανά, τα μέρη που αξίζει ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ να μελετήσουμε την ιστορία τους , τα ήθη και έθημα τους, τις θρησκείες τους.
Πιθανά έτσι να αποκτήσουμε και εμεις σήμερα μια εικόνα, λίγο πολύ φθαρμένη, αλλά ποτέ χωρίς αξία. Για να μπορέσουμε και εμείς να σηκώσουμε έστω και λίγο τον μυστικό πέπλο της 'Ισιδος, που με πολύ προσοχή κρύβει την Γνωση
Η Θεωρία μου βασισμένη πάνω στο πληροφοριακό μοντέλο έχει να κάνει με τους Συντονιστές (συντηρητές) του συστήματος αυτούς που ελέγχουν την ροή πληροφοριών/γνώσης - πως λέμε έχει κατευθείαν γραμμή με τον Θεό- (Ιερείς, Μυημένους,Αγιους κλπ..κλπ..) και από την άλλη τους Χακερς του συστήματος που ψάχνουν και εκμεταλλεύονται τις διάφορες αδυναμίες του συστήματος (ας τους αποκαλέσουμε Μάγους)
...
Αργά η γρήγορα οι Χάκερς (είτε λόγο της ανωτερότητας τους η ακόμα της ανικανότητας των συντονιστών) θα καταφέρουν να σπάσουν το σύστημα και να έχουν απόλυτο η μερικό έλεγχο..... (γιατί ποτέ δεν υπάρχει απόλυτα στεγανό χωρίς λάθη σύστημα - είτε αυτό είναι ο 2003 server η τα διάφορα μυστήρια
Η μόνη επιλογή που έχουν στο τέλος είναι να κλείσουν τον server (ιερατείο) και να μεταναστέψουν σε άλλον χώρο παίρνοντας μαζί τους τα ποιο πολύτιμα αρχεία τους η δημιουργώντας έναν καινούργιο server από την αρχή.... έτσι έχουμε αυτό το μωσαϊκό
γνώσης σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης...
βέβαια δεν αποκλείεται και η παντελώς καταστροφή του server/ ιερατείο από φανατικούς χρήστες
άλλου συστήματος
τώρα το ερώτημα που θα ήθελα να θέσω είναι ... πότε νομίζεται το διασκεδάζεις ποιο πολλή όταν είσαι ο συντονιστής/admin η ο Χάκερ....
Γιώργος![]()
..οι άλλοι το λένε υποκρισία… εγώ το ονομάζω ελευθερία του πνεύματος![]()
ΑΛΛΟΤΕ...ΤΩΡΑ...ΑΥΡΙΟ...
ΞΥΠΝΗΜΑ - ΕΠΚΑΙΡΟ? - ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΘΕΜΑΤΑ + ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ !
quote:
...χμ!ενδιαφερον......πνοη στο θεμα λοιπον...
Ατμα
Αντε ακόμα μία πνοή, μήπως και αρχίσει η ρόδα και γυρίζει.
(Από τα παλιά πολύ καλά θέματα των forums κι αυτό
κάνε κλικ!![]()
Ποτέ μην παραδεχτείς τα όρια του ανθρώπου. Να σπας τα σύνορα. Να αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου. Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΨΑΣΜΕΝΟΣ...
ΜΕ ΑΓΑΠΑΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ
Ας γινει...
Αυτό που προσφέρεις εσύ δεν δύναται να προσφέρω εγώ, αυτά που προσέφεραν οι αρχαίοι Έλληνες άλλος λαός δεν έχει προσφέρει.
Η γνώση δεν μετριέται, όμως αξιοποιείται, και οι Έλληνες την αξιοποιήσανε με τον καλύτερο τρόπο.
Έτσι και εγώ αξιώνω τους Έλληνες στην κορυφή, για να έχω αξίες και άλλοθι για την δικιά μου πορεία, την δικιά μου κορυφή.
Και αν η γνώση είναι κερήθρα εγώ εποφθαλμώ την θέση της βασίλισσας.
Γιατί η γνώση ομοιάζει με κερήθρα.
Μαζεύεται από χιλιάδες, όμως έχει ιεραρχία.
Κοπιάζουν χιλιάδες μα κάποιοι έχουν μεγαλύτερο μερίδιο και στον κόπο και στο μέλι.
Όμως……
Όλοι μαζί κάποτε θα γευτούν το μέλι, τον κόπο τον δικό τους και των προγόνων τους.
Όλη η γνώση που λες φίλε kelso δεν μπορεί να ανήκει πουθενά, γιατί απλά δεν υπάρχει ολάκερη γνώση.
Πάντα ένα μέρος της θα έχουμε όπως είπε και κάποιος φίλος ή φίλη παραπάνω.
Για εμένα ότι μελετάμε είναι χρήσιμο, αλλά επειδή δεν είμαστε αιώνιοι ούτε έχουμε αιώνιο χρόνο για μελέτη, καλύτερα να ιεραρχούμε και να ξεχωρίζουμε.
Η ΨΕΥΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ
ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ .
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ
ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ
ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΗ.

quote:
Η ΨΕΥΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ .
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΓΝΟΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΕΧΕΤΑΙ
ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ
ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΗ.
ΚΑΛΗ ΝΟΥ SPIRIT H ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΗ.
ΤΟ ΝΑ ΔΙΔΑΧΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΗΘΙΣΗ
ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗ Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΝΝΟΙΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ.
ΕΑΝ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ "ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ" ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΑΞΕΙΣ ΙΔΕΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ
ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ!
ΟΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΥΚΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ
ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ.
Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ
gh