- ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ... - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Τοξοτάκι μου, να ενας λόγος που ο εξπρεσιονισμός στην ζωγραφική είχε πάντα μαχητές.
Το μαύρο δεν το βάζω σχεδόν πουθενά, ούτε καν στο σκοτάδι...έχω την άισθηση οτι μέσα σε αυτό είναι όλα και εγώ προτιμώ να διαχωρίζω...
quote:
Το κέντρο της (συγ)κίνησης έχει και αυτό μία θετική και μία αρνητική όψη. Στη θετική δίνει κουράγιο, δύναμη για αναμέτρηση, αρχές, τάξη, λογική, δράση, επιμονή,…Στην αρνητική δίνει θυμό, βία, πόλεμο, ενοχές, κτητικότητα, αμηχανία, ατολμία, …
Unseen μπορείς να αναλύσεις τι σημαίνει αρνητική και θετική όψη ενός κέντρου? Αν το κάνεις, φέρε σε παρακαλώ ένα παράδειγμα...
φιλικά
quote:
Επίσης, η προτίμηση στα ψυχρά χρώματα δείχνει τάση ή ανάγκη μετατόπισης του ατόμου προς το νοητικό. Αντίθετα, η προτίμηση στα θερμά δείχνει τάση ή ανάγκη για περισσότερο συναίσθημα...
Σε αυτό συμφωνώ απολύτως.
Εχετε παρατηρήσει ποτέ τι θέλουν να δηλώσουν τα χρώματα που χρησιμοποιούμε στα ρούχα μας η στα αγαπημένα αντικείμενα μας?
Κατα την γνώμη μου το κόκκινο για το οποίο συζητάμε είναι ένδειξη ανάγκης ενεργείας, οταν ζητάμε...ενώ το λευκό δηλώνει εκπομπή η ηρεμία.
Ευχαριστω πολυ(ολους) για το ενδιαφερων σας στις αποριες μου.
Να΄στε καλα παιδια...
Εχω μια απορια...
Εμενα που μου ειναι αντιπαθεστατα τα εντονα χρωματα(κοκκινο,πορτοκαλι,...)οπως και του φιλου μας Dying_Incubus,μπορει αυτο να σημαινει πως εχουμε καποια κοινα στοιχεια ως χαρακτηρες στην συνθεση μας ή απλα τυχαινει και ειναι ξεχωριστω για καθε εναν μας?
Επεισεις εχω μπει σε σκεψειςγιατι ενω μου αρεσουν πολυ τα πρασινα,τα καφε, τα μελι ματια...
αντιθετως τα γαλαζια και τα πολυ ανοιχτα πρασινα με κανουν να αισθανομαι αποξενωση,και σιγουρα οχι εμπιστοσυνη.
Αυτο μπορει να σημαινει κατι?
Εχει να κανει με τα χρωματα?
Έλπιζω να μην σας κουραζω
Με εκτιμηση Άντα
Τι ωραία που είναι η συζήτηση!
Οσον αφορα την ατομική αντίληψη των χρωμάτων πολλές φορές ακόμα και ο ίδιος μας εαυτός αντιλαμβάνεται την απόχρωση ενός χρώματος διαφορετική! Είναι φυσικό σε κάθε ανθρωπο να υπάρχει μια διαφοροποίηση στην αντίληψη κάθε απόχρωσης. Αλωωστε και απο βιολογικη άποψη τα μάτια των ανθρώπων δεν αναπτύσσονται με τον ίδιο τρόπο σε όλους. Αφού να φανταστείτε πολύ σπάνια και τα δύο μας τα μάτια είναι ίδια μεταξύ τους!!!
Οσον αφορα τα συναισθήματα, καλοί μου φίλοι, θεωρω οτι δεν μπορούμε να ταυτίσουμε ενα χρώμα με ένα συναίσθημα. Οταν όμως προσπαθούμε αυθόρμητα να κάνουμε κάτι τέτοιο σημαίνει οτι έχουμε ανάγκη την ποιότητα αυτού του χρώματος να εμφανιστεί στο συγκεκριμένο συναίσθημα μας. Για παραδειγμα αν εγω πω οτι ταυτίζω την αγάπη ροζ τότε πιθανόν σημαίνει οτι με διακατέχει ενας εντονος ρομαντισμος και οτι ισως βιώνω εναν πλατωνικό έρωτα. Unseen, χρειάζομαι τις σκέψεις σου σε αυτό που λέω παραπάνω...
Ευχαριστώ!
quote:
Κι ένα στοιχείο φυσιογνωμικής: οι άντρες που έχουν μουστάκι είναι εκείνοι που δέχτηκαν ή δέχονται ισχυρή επίδραση της κόκκινης ενέργειας (στρατιωτική πειθαρχία, καταπιεστικό περιβάλλον, …) και προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να απαλλαγούν από αυτήν, αφού το μουστάκι βρίσκεται πάνω από το στόμα το οποίο συνδέεται με την έδρα του κόκκινου κέντρου, δηλ. το στομάχι.
Καλή μου Unseen, επειδή δε μπορώ να καταλάβω αρκετά αυτό που είπες, θα μπορούσες να το αναλύσεις λίγο περισσότερο?
Πως το μουστάκι δηλαδή συνδέεται με την προσπάθεια απαλλαγής ενός άνδρα από μια ισχυρή κόκκινη ενέργεια?
quote:
Εχω μια απορια...
Εμενα που μου ειναι αντιπαθεστατα τα εντονα χρωματα(κοκκινο,πορτοκαλι,...)οπως και του φιλου μας Dying_Incubus,μπορει αυτο να σημαινει πως εχουμε καποια κοινα στοιχεια ως χαρακτηρες στην συνθεση μας ή απλα τυχαινει και ειναι ξεχωριστω για καθε εναν μας?Επεισεις εχω μπει σε σκεψειςγιατι ενω μου αρεσουν πολυ τα πρασινα,τα καφε, τα μελι ματια...
αντιθετως τα γαλαζια και τα πολυ ανοιχτα πρασινα με κανουν να αισθανομαι αποξενωση,και σιγουρα οχι εμπιστοσυνη.
Αγαπητή whiz, υποθέτω πως κάποια στοιχεία κοινά θα έχουμε! ![]()
Άλλωστε, όλοι μας λίγο ή πολύ δεν έχουμε κάποια κοινά στοιχεία μεταξύ μας, παρά τα όσα μας χωρίζουν?
Όσον αφορά τα πολύ ανοιχτόχρωμα μάτια δε μου έχει τύχει ως τώρα να συναντήσω κάποιο άτομο με πολύ ανοιχτά μάτια.
Ίσως να σε κάνουν να νιώθεις αποξένωση λόγω του οτι δεν είναι πολύ συνηθισμένο ως φαινόμενο.

In anticipation of my resurrection...
Αγαπητε Dying_Incubus,
Συμφωνω μαζι σου για τα κοινα στοιχεια,αυτο που προσπαθω να καταλαβω ειναι (σαν εικονα) πως τα χρωματα περνουν θεση στη συνθεση του καθε ατομου και απο τι μπορει να επηρεαζετε αυτο αν γινετε?
Δεν ξερω αν εχεις ακουσει ανθρωπους που τους εκνευριζουν οι σταθεροι ηχοι....
Παραδειγμα η βρυση που σταζει,καποια τραγουδια που δεν ειναι μελωδικα αλλα εχουν ιδιο μετρο και πολλα αλλα...
Εγω ειμαι ενας απο αυτους τους ανθρωπους..
Λενε λοιπον πως αυτο συμβαινει για καποιο λογο σε καποιους ανθρωπους που αυτη την στιγμη μου διαφευγει.
Κατι σαν τους αριστεροχειρους που χρησιμοποιουν την δεξια πλευρα του εγκεφαλου τους κι εχουν ως κοινα στοιχεια την μεγαλη μνημη ,την παρατηριτηκοτητα..
Οσο για τα ανοιχτοχρωμα ματια,τυχαινει να τα συνανταω συχνα.Απλα δεν με κερδιζουν,δεν με κανουν να νιωθω ανετα.Τα βρισκω λιγο ψευτικα,υποκριτηκα.Ισως να εχει να κανει με το αν ειναι θερμα ή ψυχρα τα χρωματα και αντανακλατε αυτο με τα συναισθηματα που μου προκαλουν.
Πω!πω!
Πηρα φορα ε?
Με εκτιμηση Άντα
Η προτίμηση μας σε κάποιο χρώμα για παράδειγμα ίσως να υποδηλώνει οτι αυτά που εκφράζει το συγκεκριμένο χρώμα μας εκφράζουν ή τα αποζητούμε.
Από την άλλη ένα χρώμα με όλα όσα αντιπροσωπεύει μπορεί να μας επηρεάσει αναλόγως με την ψυχολογική μας διάθεση.
Εάν για παράδειγμα νιώθεις θυμό ή οργή για κάτι, η παραμονή σου σε ένα δωμάτιο με κατακόκκινους τοίχους θα εντείνει αυτά τα συναισθήματα.
Όσον αφορά την ενόχληση κάποιων ατόμων σε συγκεκριμένους ήχους, αυτό που έχω ακούσει εγώ είναι σχετικά με τους ήχους που μας κάνουν να ανατριχιάζουμε.
Πριν πολλά χρόνια είχα ακούσει οτι αυτοί οι ήχοι συνδέονται με το υποσυνείδητο μας, με προηγούμενες ενσαρκώσεις μας κτλ.
Επειδή όμως έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από την στιγμή που το είχα ακούσει, δε μπορώ να πω κάτι με βεβαιότητα.
Οπότε όποιος γνωρίζει κάτι ας μας πει την γνώμη του.
Εγώ πάντως ανατριχιάζω στα σκυλάδικα! ![]()
![]()
Σχετικά με τα ανοιχτόχρωμα μάτια που αναφέρεις, νόμισα πως εννοούσες για τις περιπτώσεις ατόμων που έχουν τόσο ανοιχτόχρωμα μάτια που νιώθεις σα να είναι όλο το μάτι τους λευκό. ![]()

Φιλε Dying_Incubus,
Για ακομα μια φορα βρικαμε ενα κοινο μας στοιχειο,
κι εγω δεν τα παω καθολου τα σκυλαδικα.
Ενω γενικα δεν εχω ιδιαιτερες προτειμησεις στη μουσικη δεν αντεχω καθολου τα σκυλαδικα και τα κλαρινα.
Ολα τα αλλα ειναι οκ για μενα.Φυσικα υπαρχουν καποια τραγουδια που μου αρεσουν περισσοτερο απο καποια αλλα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι περιοριζοντε σε ενα ειδος μουσικης.
Συμφωνω μαζι σου με τα χρωματα εχεις δικιο1
Καλη μου Unseen,
απο οτι βλεπεις ειναι παρα πολυ ενδιαφερον το θεμα σου και θα θελαμε και την δικη σου τοποθετηση στα λεγομενα σου.
Με εκτιμηση Άντα
Α!Καλα!
για ακομα μια φορα τα λαθη μου πανε κι ερχονται...
(τοποθετηση στα λεγομενα μας)
Με εκτιμηση Αντα
Ναι καλή μου whiz το βλέπω ότι βάζετε πολύ ενδιαφέροντα ζητήματα στο τραπέζι, αλλά επί του παρόντος μου είναι λίγο δύσκολο να γράφω σαββατοκύριακα, οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ζητήσω συγνώμη για τη σύντομη απουσία.
Λοιπόν… κατά σειρά προτεραιότητας:
Αγαπητή μου nst
Από τα βασικά κέντρα, τα τέσσερα (της σκέψης, της κίνησης, της διαίσθησης και των συναισθημάτων ή το λευκό, το κόκκινο, το μπλε και το κίτρινο αντίστοιχα) έχουν δύο όψεις, μία θετική και μία αρνητική.
Ένας άνθρωπος που έχει το κέντρο βάρος του στο κέντρο της κίνησης, μπορεί να ανεβεί ένα βουνό, να σπάσει ένα ρεκόρ, να παλέψει, να πηδήξει ψηλά, να τρέξει… πώς όμως; Στη θετική όψη το κάνει από φιλοπρωτία, άμιλλα, ευγενική φιλοδοξία. Στην αρνητική όψη το κάνει εκδικητικά, με ανταγωνισμό, με σκληρότητα.
Επομένως η όψη αφορά την ποιότητα που προσαρτάμε στην πράξη μας.
Αγαπητή μου Sidhe,
Δεν είναι ακριβώς έτσι, νομίζω. Τα πρωτογενή αισθήματα ντύνονται το ίδιο κατά βάση χρώμα. Το ζήτημα της προσωπικής ερμηνείας των αισθημάτων υπεισέρχεται όταν μπαίνουν στην εικόνα δευτερογενή αισθήματα. Να δώσω ένα παράδειγμα: Μαθαίνεις π.χ. ότι η φίλη σου Α έπιασε δουλειά. Το πρώτο (πρωτογενές) συναίσθημα που νιώθεις για την Α είναι χαρά. Καθώς το σκέφτεσαι όμως μπορεί να νιώσεις και άλλα συναισθήματα.
Αν η δουλειά της Α αμείβεται καλύτερα από τη δική σου, μπορεί να νιώσεις το τσίμπημα της ζήλειας. Ή μπορεί να έχεις ακούσει κάτι αρνητικό για την εταιρία όπου έπιασε δουλειά η Α και να ανησυχείς για το τι μέλλον θα έχει εκεί. Ή μπορεί να συγχιστείς γιατί κι εσύ μια τέτοια δουλειά έψαχνες, αλλά κοίτα που τη βρήκε η Α τελικά. Και διάφορα τέτοια. Σπανίως καταφέρνουμε να μείνουμε στο πρωτογενές συναίσθημα και έτσι βάφουμε τη διάθεσή μας ανάλογα, κάνουμε μίξεις.
Και φτάνουμε στους whiz και dying incubus. Κοινές προτιμήσεις στη μουσική, στα σχήματα, τα μέρη κτλ. δείχνουν σύμπνοια και το ίδιο ισχύει ασφαλώς και για τα χρώματα. Όμως επειδή τα χρώματα είναι μια γλώσσα πολύ κοντινή στον πυρήνα των πραγμάτων, ενώ εμείς οι άνθρωποι εκδηλωνόμαστε στην περιφέρεια αυτού που Είναι, συμβαίνει συχνά άνθρωποι με κοινές προτιμήσεις να είναι πολύ διαφορετικοί στον τρόπο που εκδηλώνονται – και εντέλει είναι.
Όσον αφορά τα μάτια. Νομίζω ότι σε ενοχλεί η ψυχρότητα στους ανθρώπους και πράγματι η ψυχρότητα ή η σκληρότητα φαίνονται πιο έντονα στα ανοιχτόχρωμα μάτια. Όμως όταν το βλέμμα είναι ζεστό και γλυκό, τα ανοιχτόχρωμα μάτια φαίνονται πραγματικά μαγευτικά. Επομένως, δες ίσως αν αυτό που πραγματικά σε ενοχλεί είναι το χρώμα ή η υφή, η χροιά του βλέμματος.
Ευχαριστώ πολύ.
Unseen
***** Στον κόσμο του πνεύματος είμαστε πάντα στην αρχή *****
Το προχωράτε το θέμα ακάθεκτοι και γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα η κουβέντα σας.
Μια και είμαστε στο ''κόκκινο'', λοιπόν, θα ήθελα να ρωτήσω την Unseen για τα χρώματα που δεν είναι καθαρά. Π.χ. το μπορντό ή το ''βρώμικο'' κόκκινο.
Έχω βάψει τον ένα τοίχο του δωματίου μου με αυτό το χρώμα και το λατρεύω. Οι άλλοι είναι κίτρινοι, αλλά σκεπάσματα, σεντόνια κτλ. είναι όλα σε μπορντό χρώμα με πινελιές πιό φωτεινών χρωμάτων.
Όταν λέμε Κόκκινο εννοούμε οποιαδήποτε απόχρωσή του ή το συγκρκριμένο κόκκινο που έχει το αίμα μας;
Εμένα πάντως το κόκκινο μου αρέσει πολύ και δεν με εκνευρίζει καθόλου, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει, γιατί με κάνει να αισθάνομαι ζεστασιά και ένα είδος θαλπωρής!
Πολλά φιλιά σε όλους σας
Συγνώμη αλλά παρέβλεψα μια ερώτησή σου:
quote:Κάποιος που δέχεται πολλή κόκκινη ενέργεια θα θελήσει να την επεξεργαστεί το γρηγορότερο δυνατόν ώστε να την αποβάλλει όσο γίνεται πιο γρήγορα. Αυτό το επιτυγχάνει τονίζοντας την περιοχή που αποτελεί την υλική δίοδο προς το κόκκινο κέντρο, το στόμα δηλαδή.
Καλή μου Unseen, επειδή δε μπορώ να καταλάβω αρκετά αυτό που είπες, θα μπορούσες να το αναλύσεις λίγο περισσότερο?
Πως το μουστάκι δηλαδή συνδέεται με την προσπάθεια απαλλαγής ενός άνδρα από μια ισχυρή κόκκινη ενέργεια?
Γεια σου fra le nuvole από την ωραία Ρώμη. Κι εγώ έχω βάψει μπορντώ έναν τοίχο στο σαλόνι μου κι επίσης την καμινάδα του τζακιού για να υπάρχει συμμετρία στον χώρο. Το μπορντώ συνδέεται με την πορφύρα οπότε παραπέμπει σε άλλα πράγματα, σκέψου το λίγο... Πάντως όταν αναφερόμουν στο κόκκινο, δεν εννοούσα μπορντώ, εννοούσα το ζωηρό κόκκινο του αίματος.
Τι μας δημιουργεί λοιπόν η θέα της θάλασσας; Η θέα του γαλανού ουρανού; Ηρεμία, γαλήνη και δροσιά. Αυτές είναι οι ποιότητες του μπλε. Συνδέεται επίσης με την ισορροπία και την ευρυθμία και δηλώνει κάτι το εκτεταμένο.
Η ίδια η Γη αποκαλείται "μπλε πλανήτης" ή "γαλάζιος πλανήτης" (φαίνεται εξάλλου μπλε από το διάστημα) και είναι αξιοσημείωτο ότι τα βουνά τα βλέπουμε μπλε από απόσταση.
Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει το λεγόμενο blue shift που συνδέεται με την κίνηση από το μερικό προς το γενικό (την παραγωγική διαδικασία), εν αντιθέσει με το red shift που συστέλλει (σηματοδοτεί την κίνηση από το γενικό προς το μερικό) κατά την έννοια:
Red shift: >
Μια αναδρομή πχ στη Γαλλική Επανάσταση και αλλού μας δείχνει ότι το μπλε μιλά για ισοτιμία και ισονομία, για την ελευθερία του ατόμου και την αμοιβαιότητα του σκοπού. Είναι το χρώμα των ιδεών, των αρχών (και όχι των κανόνων όπως το κόκκινο).
Τα όργανα με τα οποία συνδέεται είναι τα νεφρά και η ουροδόχος κύστη. Εδράζει όμως στα έντερα. Το μπλε ενεργειακό κέντρο είναι το "κέντρο του ενστίκτου" και στα αγγλικά έχουμε τη φράση "gut instinct", που συνδέει το ένστικτο με τα έντερα.
Το να εμπιστεύεται κανείς το ένστικτό του δεν είναι απλά θέμα ρύθμισης των αισθήσεων, είναι θέμα συγκρότησης. Το να μην τιμά κανείς το ένστικτό του μπορεί να προκαλέσει περίεργες αντιδράσεις (σπασμωδικές, εσφαλμένες κτλ.) οι οποίες να αντικατοπτριστούν ενδεχομένως στους κώδικες ηθικής, ευγένειας και γενικά συμπεριφοράς του κοινωνικού συνόλου του οποίου μετέχει.
Μια σύγκριση με το κόκκινο θα μας έδειχνε ότι:
Όσοι βασίζουν την ύπαρξή τους στο κόκκινο ενεργειακό τους κέντρο αγαπούν την αναγνώριση για ό,τι ΚΑΝΟΥΝ.
Όσοι βασίζουν την ύπαρξή τους στο μπλε ενεργειακό τους κέντρο αγαπούν την αναγνώριση για ό,τι ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ.
Όσοι βασίζουν την ύπαρξή τους στο κίτρινο ενεργειακό τους κέντρο αγαπούν την αναγνώριση για ό,τι ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ.
Με πολλή αγάπη,
Unseen
Μπλέ!!
Το μπλε ειναι το πιο πνευματικο απο τα τρια βασικα χρώματα που ανέφερα. Ειναι το χρώμα της υλικής εκφρασης της παγκόσμιας ζωτικής ενέργειας!
Η αυτοεκφραση του ανθρώπου που εχει μάθει να αποδέχεται τελείως τον εαυτό του,εχει ενα καθαρό και λαμπερό μπλέ χρώμα...
Εκτός απο αυτό το μπλε εχει ηρεμιστική επίδραση και ειναι ικανό να εναρμονίσει το ενεργειακό μας συστημα ετσι ωστε να ξεπεράσουμε διαφορους ερεθισμούς.
Οργανικα το μπλε σχετίζεται με τους επιφανειακούς ιστούς, την εσωτερικη επικάλυψη του ουρογεννητικού συστηματος, το παραεγχυμα των αμυγδαλών, το θυρεοειδή, τον παραθυρεοειδη και τον θύμο αδένα, το ήπαρ, το παγκρεας, τους εσωτερικούς ιστούς της ουροδοχου κύστης, τον ουρητήρα και μερικές περιοχές στο εσωτερικό του αυτιού.
Ευχαριστώ.
Άλλα χαρακτηριστικά του ΜΠΛΕ:
Το μπλε διαρκώς υπολογίζει την απόσταση μεταξύ μίας ιδέας και της πραγματοποίησής της.
Του αρέσει να λαμβάνει αποφάσεις εκ των υστέρων, διαλογιζόμενο επί γεγονότων που παρήλθαν.
Του αρέσουν επίσης οι ισορροπημένες απόψεις και ασκεί κριτική στον εαυτό του (όχι στους άλλους), συχνά σκληρή. Ξέρετε την αγγλική φράση “I have my blues?”, για κάποιον που είναι στις μαύρες του, όπως θα λέγαμε στα ελληνικά. Σε ακραίες περιπτώσεις αυτοκριτικής, το μπλε ενεργειακό κέντρο μπορεί να προκαλέσει πανικό ή στρες και να πυροδοτήσει μια σειρά γεγονότων με επιπτώσεις στην υγεία, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τη σταθερότητα (π.χ. προβλήματα με τον λαβύρινθο, με ιλίγγους ή κινητικά προβλήματα).
Μια πρακτική άσκηση για την εκπαίδευση του συγκεκριμένου κέντρου είναι η κατάρτιση σε μηνιαία βάση μιας λίστας με το «τι θέλω» και «τι δεν θέλω να έχω στη ζωή μου».
Είναι επίσης πολύ βασικό να αρχίσει κανείς να αντιλαμβάνεται τι θέλει να του πει το ένστικτό του και να πράττει ανάλογα.
Όπου υπάρχει το μπλε, δεν μπορεί κανείς παρά να αγαπήσει τον τόπο όπου βρίσκεται, να αγαπήσει αυτόν ή αυτό που βρίσκεται μαζί του, να αγαπήσει αυτό που κάνει. Ας σηκώσουμε τα μάτια μας στον ουρανό την επόμενη ηλιόλουστη μέρα και θα δούμε τη γαλήνη να μας σκεπάζει σαν μανδύας από ηλιαχτίδες. Ας αφεθούμε στο θέαμα της απέραντης θάλασσας και θα νιώσουμε τη γαλήνη να μας διαποτίζει. Το μπλε είναι αυτή η γαλήνη. Και σαν τέτοια, είναι η πηγή της αφθονίας. Τα δώρα που φέρνει είναι η ταπεινοφροσύνη, η εξέλιξη και η ικανότητα να αντεπεξέρχεται κανείς στις δυσκολίες της ζωής. Γι’ αυτό και ονομάζεται ακόμη «Φύλακας της Πίστης».
Με πολλή αγάπη,
Unseen
Μπορώ να πω οτι κατάλαβα την σύνδεση: κόκκινη ενέργεια - μουστάκι.
Πάμε στο μπλε λοιπόν! ![]()
Για να είμαι ειλικρινής το προτιμώ ως χρώμα από το κόκκινο, δεν ξέρω γιατί...
Αυτές τις ημέρες έβαφα το σπίτι μου και στο σαλόνι μου προτίμησα 2 χρώματα.
Μωβ (ένας τοίχος) κι ανοιχτό γαλάζιο στους υπόλοιπους.
Ομολογώ πως κοιτάζοντας το αποτέλεσμα νιώθω μια γαλήνη όταν είμαι σε αυτό το δωμάτιο και μου αρέσει να κάθομαι εκεί περισσότερο.
Γενικά το γαλάζιο πιστεύω οτι προκαλεί συναισθήματα αρμονίας, γαλήνης κι ηρεμίας.
Το σκούρο μπλε βοηθάει τον στοχασμό, την συγκέντρωση της σκέψης αλλά, όπως είπες κι εσύ, σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να προκαλέσει πανικό.
Βάζοντας μια δική μου συμπλήρωση, μπορώ να πω οτι μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει μελαγχολία.
quote:
Συνδέεται επίσης με την ισορροπία και την ευρυθμία και δηλώνει κάτι το εκτεταμένο.
Μπλε δεν είναι κι οι στολές των αστυνομικών, των τροχονόμων κτλ? ![]()

Μπορεί να μην είναι η σωστή σκέψη και εσύ αλλού να ήθελες να με οδηγήσεις, αλλά αυτό το χρώμα αντιπροσψπεύει κάτι πολύ ''ζεστό'' για 'μένα. Μετά σκέφτηκα τους καθαρισμούς κ.ο.κ.
Αν έχω ξεφύγει, αν αλλού φυσούσε ο άνεμος κι αλλού πήγε το καράβι...βάλε με στη σωστή πορεία πλεύσης σε παρακαλώ ![]()
Όσο για το μπλε....
Κάποια στιγμή μέσω e-mail, αν δεν κάνω λάθος, σου είχα πει πως όταν κάνω ρέικι ή οτιδήποτε που έχει σχέση με διαλογισμό, βλέπω πολύ μπλε/γαλάζιο. Όταν λοιπόν διάβασα το πρωινό σου μήνυμα για το μλπε...εντόπισα χαρακτηριστικά του εαυτού μου που τελευταία προσπαθώ να αποβάλλω. Υπάρχει άμεση σύνδεση στα χρώματα που μπορεί να δει κάποιος όταν διαλογίζεται με αυτό που αναφέρεις για τις ιδιότητές τους; Δηάδή, βλέπεις αυτό το χρώμα (το μπλε π.χ.) επειδή ψυχοσωματικά είσαι μπλε;!!!
Εύχομαι μια όμορφη υπέροχη μέρα σε όλους
Καλέ μου dying incubus
quote:
Μπλε δεν είναι κι οι στολές των αστυνομικών, των τροχονόμων κτλ?
Πολύ σωστό!!! Αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος παρατήρησης που οδηγεί στην βαθύτερη κατανόηση των πραγμάτων...
Καλή μου fra le nuvole
quote:Σκέψου τους πορφυρούς μανδύες και τι σήμαιναν αυτοί, για παράδειγμα. Συγνώμη που δεν σου απαντώ ευθέως, έχει όμως πολύ μεγαλύτερη αξία μία συνειδητοποίηση στην οποία φθάνει κανείς μόνος του.
Unseen, σχετικά με το μπορντώ και την πορφύρα το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό όταν διάβασα την απάντησή σου ήταν η...φωτιά.Αν έχω ξεφύγει, αν αλλού φυσούσε ο άνεμος κι αλλού πήγε το καράβι...βάλε με στη σωστή πορεία πλεύσης σε παρακαλώ
quote:Ασφαλώς και υπάρχει μεγάλη σύνδεση ανάμεσα στα χρώματα που βλέπεις αυθόρμητα όταν διαλογίζεσαι (όχι όταν κάνεις έναν διαλογισμό με συγκεκριμένο χρώμα) και στο τι χρειάζεσαι ή προς τα πού κατευθύνεται η ενέργειά σου.
Υπάρχει άμεση σύνδεση στα χρώματα που μπορεί να δει κάποιος όταν διαλογίζεται με αυτό που αναφέρεις για τις ιδιότητές τους;
quote:Δεν είναι ότι είσαι μπλε ακριβώς (μπορεί να είσαι πολλά άλλα χρώματα ταυτόχρονα) αλλά ότι συντονίζεσαι περισσότερο με το μπλε, γιατί έχεις μια ανάγκη σε αυτόν τον τομέα ή χρειάζεται να δώσεις έμφαση.
Δηάδή, βλέπεις αυτό το χρώμα (το μπλε π.χ.) επειδή ψυχοσωματικά είσαι μπλε;!!!
Red shift: πτηνό --> αρπακτικό --> γεράκι --> μαυροπετρίτης
Blue shift: μαυροπετρίτης --> γεράκι --> αρπακτικό --> πτηνό
Red shift: 2006-10-13 (έτος-μήνας-ημέρα)
Blue shift: 13-10-2006 (ημέρα-μήνας-έτος)
...
Επίσης ένα παράδειγμα λίστας "θέλω" - "δεν θέλω":
ΘΕΛΩ
Αγάπη
Αλήθεια
Αφθονία/ευημερία
Υγεία
Τιμιότητα
...
ΔΕΝ ΘΕΛΩ
Ψέματα
Τη συμπεριφορά του τάδε
Χρέη
Εξαπάτηση
Να έχω ημικρανίες
...
Το να φτιάχνει κανείς μια τέτοια λίστα οδηγεί στη συνειδητοποίηση πολλών θεμάτων και στην υιοθέτηση της ανάλογης συμπεριφοράς... Τακτοποιεί συναισθήματα και σκέψεις και δημιουργεί χώρο για το ένστικτο.
Edited by - Unseen on 13/10/2006 11:13:50
Όλοι μας, κάθε μέρα της ζωής μας πληρώνουμε (ενεργειακό) φόρο τιμής στον πλανήτη που μας στηρίζει, μας θρέφει και μας δίνει ζωή. Η ενέργεια που λαμβάνει ο πλανήτης από το ανθρώπινο γένος χρησιμοποιείται όχι μόνο για τη συντήρηση αλλά και για την εξύψωση των κραδασμών του (του πλανήτη).
Πώς όμως συντελείται αυτή η ανταλλαγή ενέργειας;
Η γυναίκα (η οποία είναι μπλε κατά τα 2/3 και μπορεί να δεχθεί ευκολότερα ενέργεια από τον μπλε πλανήτη λόγω της αρχής του συντονισμού) λαμβάνει ενέργεια από τον πλανήτη, την οποία επεξεργάζεται και περνά στον άντρα. Αυτός στη συνέχεια κάνει τη δική του επεξεργασία και την επιστρέφει στη γυναίκα, η οποία την επεξεργάζεται εκ νέου. Εντέλει επιστρέφει ένα μέρος του εμπλουτισμένου μίγματος στον πλανήτη, χρησιμοποιεί ένα άλλο μέρος για την ίδια και πάλι από την αρχή. Όλα αυτά προφανώς συμβαίνουν σε ατομικό αλλά και σε συλλογικό επίπεδο.
Γυναίκα και άντρας δρουν επομένως συμπληρωματικά. Η δόνηση της γυναίκας είναι κατά τα 2/3 μπλε και κατά το 1/3 κόκκινο. Του άντρα το αντίθετο. Η έλξη που σχηματίζεται μεταξύ τους δεν είναι "έλξη των αντιθέτων", όπως πιστεύεται, αλλά των ομοίων (σύμφωνα με τη συμπαντική αρχή "το όμοιο έλκεται από το όμοιο"). Καθένας επιθυμεί το τμήμα που του λείπει προκειμένου να γίνει ολόκληρος, το οποίο βλέπει στο άλλο φύλο.
Και έτσι ξεκινά ένας ολόκληρος ενεργειακός χορός. Η αριστερή πλευρά του άντρα είναι αρνητική, δεκτική, η δεξιά του θετική, φορτίζει, δίνει. Η γυναίκα είναι καθρέφτης του (ή ο άντρας καθρέφτης της γυναίκας) και έτσι σε αυτήν αρνητική ή δεικτική είναι η δεξιά της πλευρά, θετική η αριστερή.
Όταν λοιπόν ένα ζευγάρι περπατά μαζί ή κοιμάται, είναι καλό ο άντρας να βρίσκεται από την αριστερή πλευρά της γυναίκας (η γυναίκα από τη δεξιά πλευρά του άντρα) ώστε να φορτίζουν και να πληρούν ο ένας τον άλλον, εφόσον χρειάζονται ενέργεια. Το αντίθετο όταν είναι πλήρεις.
Διαφορετικά, θα υπάρχει υπερφόρτιση που μπορεί να δημιουργήσει καυγάδες, δυσαρέσκεια, αίσθημα κορεσμού κτλ.
Ευχαριστώ πολύ.
Unseen