ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Tι θα γινοταν αν - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Tι θα γινοταν αν - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

skartados81 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/5
30/10/2010, 14:22:24
quote:

Εαρινέ, σύμφωνα με την τρίτη κατηγορία που παραθέτεις, ο τομέας της θρησκείας δεν στηρίζεται παρά σε μια προπαγάνδα. Συμφωνώ μαζί σου κατά το μεγαλύτερο μέρος, αν και δεν μπορώ να πω ότι είμαι απόλυτη σε αυτό, γιατί πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Edited by - Narkissa555 on 30/10/2010 14:16:19

Όπως..???

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
30/10/2010, 14:30:23
quote:

Εαρινός

quote:
Αυτό ακριβώς που λές γίνεται...Σκαρτάδε!!!

Υπάρχουν τριών ειδών κατηγορίες Θρησκευομένων...

Υπάρχει μια τέταρτη κατηγορία που δεν θα αναφέρω για το ευνόητο της ύπαρξής της.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 30/10/2010 13:46:42

Καλησπέρα Ντοτόρο μου...

Κατέθεσα , όσες θεωρώ ότι υφίστανται ως κατηγορίες και ασφαλώς αν θεωρούσα ότι υπάρχει και κάποια άλλη , θα την έλεγα...

Είμαι περίεργος όμως ως προς την "τέταρτη"...μην με κάνεις και ανυπομονώ.....λέγεεεεε....

30/10/2010, 14:39:14
quote:
πάντα υπάρχουν και εξαιρέσεις.

quote:
Όπως..???

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 30/10/2010 14:47:47

30/10/2010, 14:49:20
quote:
Είμαι περίεργος όμως ως προς την "τέταρτη"...μην με κάνεις και ανυπομονώ.....λέγεεεεε....

Σου έλυσα την απορία;
30/10/2010, 15:14:11
quote:
Μα είναι πολύ απλό. Εσύ λες ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι φέρονται απο ψυχολογικά πάθη και ΓΙΑ ΑΥΤΟ στρέφονται στη θρησκεία.

Ενώ παράλληλα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ΔΕΝ φέρονται απο ψυχολογικά πάθη(έτσι ας λέμε δηλαδή) και ΑΡΑ διέπονται απο λογική και ΑΡΑ -ΔΕΝ- είναι θρησκευόμενοι.

Κάνεις με άλλα λόγια έναν διαχωρισμό σε ανθρώπους της λογικής και ανθρώπους... ας πούμε του συναισθήματος.

Οπότε λέω το ευνόητο, ότι αμελείς τους ανθρώπους οι οποίοι
χαίρουν άκρας ψυχολογικής και διανοητικής υγείας και οι οποίοι είναι θρησκευόμενοι
(έχουν δηλαδή κάποια μορφή πίστης).

Αυτό πάντως που ευλόγως εξάγεται τόσο απ' τα λεγόμενα σου, όσο και απ' τα λεγόμενα πολλών συνφορουμίστων, είναι ότι η οργανωμένη θρησκεία δεν έχει τη σωστή μορφή. Δεν έχει τη μορφή που θα ΕΠΡΕΠΕ να έχει και ενδεχομένως να έχει και κάποια λάθη δόγματος.
Εγώ θεωρώ οτι θα έπρεπε να είναι πιο συντηρητική για παράδειγμα.

Παρόλα αυτά ο πιστός που ανήκει σε αυτή τη τελευταία κατηγορία των "υγειών" πιστών είναι σε θέση να βρίσκει τον δρόμο του ανεξάρτητα απο τα "λάθη" της πίστης(που είναι των ανθρώπων ουσιαστικα που ανέλαβαν αυτοκηρυσσόμενοι αυθεντίες τη διαχείριση της πίστης).

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 30/10/2010 15:28:34

promitheus90Μέλος
30/10/2010, 16:11:20
Χαιρετώ!
Νομίζω ότι αν ερχόταν δε θα το παίρναμε και πολλοι χαμπάρι.Η ταπεινότητα αλλά κυρίως η αποφυγή να θεωρηθεί ο επιστρέψας άλλη μια τηλεπερσόνα με σύνδρομα αυτοπροβολής θα ήταν κύριο μέλημα για τον άξιο αρχηγό των ανθρώπων,ειδικά στο πνευματικό επίπεδο.
Βέβαια από την άλλη δε νομίζω να ερχόταν καν γιατί ο θεός έτσι μας χαιδεύει και δε μας αφήνει να βρούμε μόνοι το δρόμο μας όπως δλδ θα ήθελε.
Τέλος,μια προσωπικότητα με θεία προέλευση θα δρούσε θεικά...γραφειοκρατικές,νομικές,θρησκευτικές παπα(δα)ριές και άλλα εμπόδια δε θα υπήρχαν...

30/10/2010, 16:18:20
quote:
Τέλος,μια προσωπικότητα με θεία προέλευση θα δρούσε θεικά...γραφειοκρατικές,νομικές,θρησκευτικές παπα(δα)ριές και άλλα εμπόδια δε θα υπήρχαν...
Μα υπάρχει ήδη ένας τέτοιος άνθρωπος! Ιδού!

Λέτε αυτός να είναι ο σωτήρας τελικά;;;

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 30/10/2010 17:09:37

30/10/2010, 16:23:27
quote:

quote:
Μα είναι πολύ απλό. Εσύ λες ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι φέρονται απο ψυχολογικά πάθη και ΓΙΑ ΑΥΤΟ στρέφονται στη θρησκεία.

Ενώ παράλληλα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ΔΕΝ φέρονται απο ψυχολογικά πάθη(έτσι ας λέμε δηλαδή) και ΑΡΑ διέπονται απο λογική και ΑΡΑ -ΔΕΝ- είναι θρησκευόμενοι.

Κάνεις με άλλα λόγια έναν διαχωρισμό σε ανθρώπους της λογικής και ανθρώπους... ας πούμε του συναισθήματος.

Οπότε λέω το ευνόητο, ότι αμελείς τους ανθρώπους οι οποίοι
χαίρουν άκρας ψυχολογικής και διανοητικής υγείας και οι οποίοι είναι θρησκευόμενοι
(έχουν δηλαδή κάποια μορφή πίστης).

Αυτό πάντως που ευλόγως εξάγεται τόσο απ' τα λεγόμενα σου, όσο και απ' τα λεγόμενα πολλών συνφορουμίστων, είναι ότι η οργανωμένη θρησκεία δεν έχει τη σωστή μορφή. Δεν έχει τη μορφή που θα ΕΠΡΕΠΕ να έχει και ενδεχομένως να έχει και κάποια λάθη δόγματος.
Εγώ θεωρώ οτι θα έπρεπε να είναι πιο συντηρητική για παράδειγμα.

Παρόλα αυτά ο πιστός που ανήκει σε αυτή τη τελευταία κατηγορία των "υγειών" πιστών είναι σε θέση να βρίσκει τον δρόμο του ανεξάρτητα απο τα "λάθη" της πίστης(που είναι των ανθρώπων ουσιαστικα που ανέλαβαν αυτοκηρυσσόμενοι αυθεντίες τη διαχείριση της πίστης).

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 30/10/2010 15:28:34

Το να έχει κάποιος -ο οποισδήποτε..- άνθρωπος έναν κώδικα πεποιθήσεων αυτό δεν συνιστά ψυχολογικό πρόβλημα...ούτε είπα ουδέποτε ότι όσοι πιστεύουν σε Θρησκείες είναι ψυχολογικά ασθενείς...αλλοίμονο φίλε μου...

Εκείνο που λέω , είναι ότι μια ιδέα-νοηματοδότηση που δεν επιδρά "ενεργά" στην ζωή ενός ανθρώπου και δεν μπορεί να αναλύσει επαρκώς το "γιατί μπαμπά.."??? δημιουργεί μεγαλύτερα ερωτηματικά και προκαταλλήψεις που στην συνεχεία ορθώνουν τείχη και διαχωρίζουν τους ανθρώπους...!!!

Έχω αναφέρει δε πάμπολλες φορές , ότι οι Θρησκείες αποτελούν...αποτελούσαν για την ακρίβεια ενός είδους ψυχαναλυτικό εργαλείο και σε καιρούς όπου η άγνοια και το σκοτάδι επικρατούσαν και η επιστήμη δεν υπήρχε για να δώσει απαντήσεις..!!!

Απο το τίποτα , ασφαλώς κάτι προσφέρει αλλα δημιουργεί πολλά περισσότερα απ'οσα "προσφέρει" και παντα εν είδει παυσιπόνου και υπόσχεσης για λύτρωση απο εγγενείς αδυναμίες...!!!

Η ελλοχεύουσα όμως εκείνη κατάσταση -καταστατικής ενίοτε φύσεως- αλλα και απορρέουσας μέσα απο την εκ-πολιτιστική διαδικασία και τις προσλαμβάνουσες εμπειρίες , παραμένει ως έχει και δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ την θεωρητική γνώση για να μεταβάλλει ή έστω να δώσει την γνώση εκείνη που χρειάζεται σε οποιοδήποτε ψυχολογικό υποκείμενο , τουλάχιστον αν όχι να την "θεραπεύσει" να την διαχειρισθεί έστω....!!!

Ο θανατος ενίοτε και σχεδόν πάντα -για να μην πώ πάντα- αποδοκιμάζεται ενώ είναι απαραίτητος -εντελώς απαραίτητος- και εκείνος που θεμελιώνει και ενεργοποιεί την έναρξη της ζωής -εφόσον αυτή δεν υφίσταται- και αποτελεί ένα απο τα εν δυναμει στοιχεία εντος μας , για την μετάβαση σε ένα άλλο επίπεδο αναφοράς και σκέψης ή για οποιαδήποτε άλλη θεματική αλλαγή....η ζωή και ο θανατος απολαμβάνουν του αντιληπτικού περιεχομένου της σκέψης μας φίλε μου , όσο και αν δεν θέλουμε να το δούμε και να το δεχθούμε..!!!

Εμείς είμαστε ο "Θάνατος" .... εμείς και η "Ζωή"....!!

Ο "Θάνατος" ΜΟΝΟ ενός αντιληπτικού περιεχομένου σκέψεως , που επέφερε τα όσα δεινά και καταστροφές..εκείνος και μόνο εκείνος αποτελεί την αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση για την έλευση της Ζωής και όλων όσων συνακολουθούν με αυτήν..!!!

Αναγγένηση χωρίς τον "θάνατο" δεν νοείται...

Ο πόνος του Θανάτου και τα αισθήματα που αφήνουν ανεξίτηλα τα ίχνη του επάνω μας και εντός μας...εκείνος μπορεί -υπο προϋποθέσεις- να ενεργοποιήσει εντός μας την ανάγκη και την "δύναμη για επιβίωση" για μετάβαση σε ένα άλλο επίπεδο αντίληψης που θα επιφερει εντός μας την έλευση και απόλαυση της Ζωής..και κείνος και η μνήμη των βιωμάτων του θα αποτελέσει το ανάχωμα για την επιστροφή ξανά εκεί..στον πόνο και στην δυστυχία...

Η ζωή όμως -και όλα όσα εμπεριέχει- ουδέποτε ήταν κάτι το εύκολο...πάντα περνούσε και θα περνάει μέσα απο τα Καυδιανά δίκρανα του ευνουχισμού και της οδύνης ... !!!

Ζωή και θάνατος ... οι όψεις του ιδίου νομίσματος που συγκροτούν την ύπαρξή μας!!!

Edited by - Εαρινός on 30/10/2010 17:07:41

30/10/2010, 17:08:47
quote:
Εκείνο που λέω , είναι ότι μια ιδέα-νοηματοδότηση που δεν επιδρά "ενεργά" στην ζωή ενός ανθρώπου
Πού το ξέρεις;
quote:
και δεν μπορεί να αναλύσει επαρκώς το "γιατί μπαμπά.."???
Αν κάποιος κοιτά με τον νού ενδεχομένος και να μην μπορεί να πάρει απάντηση πράγματι..
quote:
δημιουργεί μεγαλύτερα ερωτηματικά και προκαταλλήψεις που στην συνεχεία ορθώνουν τείχη και διαχωρίζουν τους ανθρώπους...!!!

Α μιλάς για ένα νοητικό ζώο. Ναι. Για την ακρίβεια ένα νοητικό ζώο ΜΟΝΟ με διαχωρισμούς ξέρει να λειτουργεί όσον αφορά "αναζήτηση της αλήθειας"..
quote:
Έχω αναφέρει δε πάμπολλες φορές , ότι οι Θρησκείες αποτελούν...αποτελούσαν για την ακρίβεια ενός είδους ψυχαναλυτικό εργαλείο και σε καιρούς όπου η άγνοια και το σκοτάδι επικρατούσαν και η επιστήμη δεν υπήρχε για να δώσει απαντήσεις..!!!

Εγώ νόμιζα ότι η επιστήμη ασχολείται με τα φυσικά φαινόμενα..... έκανα λάθος;
quote:
Απο το τίποτα , ασφαλώς κάτι προσφέρει αλλα δημιουργεί πολλά περισσότερα απ'οσα "προσφέρει" και παντα εν είδει παυσιπόνου και υπόσχεσης για λύτρωση απο εγγενείς αδυναμίες...!!!
Πριν μιλούσες για νοητικά ζώα. Τώρα μιλάς για χαζά εγωδουλικά νοητικά ζώα. Όσο πάει το εξειδικευεις.

Όσον αφορά τη θρησκεία μας(και τις περισσότερες θρησκείες βέβαια αλλά ας μιλήσουμε για τη θρησκεία που κυριαρχεί στον δυτικό κόσμο) το ευαγγέλιο αναφέρει ξεκάθαρα:
"Γίνετε τέλειοι, όπως τέλειος εστι ο πατήρ μου". Παρομοιες φράσεις υπάρχουν πολλές στα ευαγγέλια. Το άτομο που αναφέρεις είτε αγνοεί τις γραφές είτε τις παραποιεί φερόμενο απ' τα ψυχικα του ελαττώματα. Και στις δύο περιπτώσεις είναι άρρωστο άτομο.

quote:
Η ελλοχεύουσα όμως εκείνη κατάσταση -καταστατικής ενίοτε φύσεως- αλλα και απορρέουσας μέσα απο την εκ-πολιτιστική διαδικασία και τις προσλαμβάνουσες εμπειρίες , παραμένει ως έχει και δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ την θεωρητική γνώση για να μεταβάλλει ή έστω να δώσει την γνώση εκείνη που χρειάζεται σε οποιοδήποτε ψυχολογικό υποκείμενο , τουλάχιστον αν όχι να την "θεραπεύσει" να την διαχειρισθεί έστω....!!!
Δεν πιάνω τι ακριβώς λες εδώ
quote:
Ο θανατος ενίοτε και σχεδόν πάντα -για να μην πώ πάντα- αποδοκιμάζεται ενώ είναι απαραίτητος -εντελώς απαραίτητος- και εκείνος που θεμελιώνει και ενεργοποιεί την έναρξη της ζωής -εφόσον αυτή δεν υφίσταται- και αποτελεί ένα απο τα εν δυναμει στοιχεία εντος μας , για την μετάβαση σε ένα άλλο επίπεδο αναφοράς και σκέψης ή για οποιαδήποτε άλλη θεματική αλλαγή....η ζωή και ο θανατος απολαμβάνουν του αντιληπτικού περιεχομένου της σκέψης μας φίλε μου , όσο και αν δεν θέλουμε να το δούμε και να το δεχθούμε..!!!
Πάλι δεν πιάνω τι λες(πρόσεχε τώρα γιατί αρχίζεις να μου θυμίζεις τον 1888 που διαβάζω μισή ώρα για να καταλάβω τι λέει και μετά καταλαβαίνω ότι ήταν κάτι τόσο ευ-νόητο που τσάμπα προσπαθούσα). Αλλά αν λες ότι είναι καλό ο άνθρωπος να αντιμετωπίζει την ιδέα του θανάτου ναι είναι καλό.
(γιατί ο φόβος είναι ένα ψυχολογικό ελάττωμα)
quote:
Ο πόνος του Θανάτου και τα αισθήματα που αφήνουν ανεξίτηλα τα ίχνη του επάνω μας και εντός μας...εκείνος μπορεί -υπο προϋποθέσεις- να ενεργοποιήσει εντός μας την ανάγκη για μετάβαση σε ένα άλλο επίπεδο αντίληψης που θα επιφερει εντός μας την έλευση και απόλαυση της Ζωής..
Οκ.. δεν είναι ακριβώς όπως τα λες κατα τη γνώμη μου.. αλλά οκ.
quote:
Η ζωή όμως -και όλα όσα εμπεριέχει- ουδέποτε ήταν κάτι το εύκολο...πάντα περνούσε και θα περνάει μέσα απο τα Καυδιανά δίκρανα του ευνουχισμού και της οδύνης ... !!!
Πράγματι η ζωή μας εδώ είναι πόνος. Αλλά και πάλι σε μεγάλο μέρος δεν είναι πόνος.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 30/10/2010 17:19:24

30/10/2010, 17:42:15
quote:

quote:
Εκείνο που λέω , είναι ότι μια ιδέα-νοηματοδότηση που δεν επιδρά "ενεργά" στην ζωή ενός ανθρώπου
Πού το ξέρεις;
quote:
και δεν μπορεί να αναλύσει επαρκώς το "γιατί μπαμπά.."???
Αν κάποιος κοιτά με τον νού ενδεχομένος και να μην μπορεί να πάρει απάντηση πράγματι..
quote:
δημιουργεί μεγαλύτερα ερωτηματικά και προκαταλλήψεις που στην συνεχεία ορθώνουν τείχη και διαχωρίζουν τους ανθρώπους...!!!

Α μιλάς για ένα νοητικό ζώο. Ναι. Για την ακρίβεια ένα νοητικό ζώο ΜΟΝΟ με διαχωρισμούς ξέρει να λειτουργεί όσον αφορά "αναζήτηση της αλήθειας"..
quote:

Εγώ νόμιζα ότι η επιστήμη ασχολείται με τα φυσικά φαινόμενα..... έκανα λάθος;
quote:
Πριν μιλούσες για νοητικά ζώα. Τώρα μιλάς για χαζά εγωδουλικά νοητικά ζώα. Όσο πάει το εξειδικευεις.

Όσον αφορά τη θρησκεία μας(και τις περισσότερες θρησκείες βέβαια ας ας μιλήσουμε για τη θρησκεία που κυριαρχεί στον δυτικό κόσμο) το ευαγγέλιο αναφέρει ξεκάθαρα:
"Γίνετε τέλειοι, όπως τέλειος εστι ο πατήρ μου". Παρομοιες φράσεις υπάρχουν πολλές στα ευαγγέλια. Το άτομο που αναφέρεις είτε αγνοεί τις γραφές είτε να τις παραποιεί φερόμενο απ' το εγώ του, τα ψυχικα του ελαττώματα. Και στις δύο περιπτώσεις είναι άρρωστο άτομο.

quote:
Δεν πιάνω τι ακριβώς λες εδώ
quote:
Πάλι δεν πιάνω τι λες(πρόσεχε τώρα γιατί αρχίζεις να μου θυμίζεις τον 1888 που διαβάζω μισή ώρα για να καταλάβω τι λέει και μετά καταλαβαίνω ότι ήταν κάτι τόσο ευ-νόητο που τσάμπα προσπαθούσα). Αλλά αν λες ότι είναι καλό ο άνθρωπος να αντιμετωπίζει την ιδέα του θανάτου ναι είναι καλό.
(γιατί ο φόβος είναι ένα ψυχολογικό ελάττωμα)
quote:
Ο πόνος του Θανάτου και τα αισθήματα που αφήνουν ανεξίτηλα τα ίχνη του επάνω μας και εντός μας...εκείνος μπορεί -υπο προϋποθέσεις- να ενεργοποιήσει εντός μας την ανάγκη για μετάβαση σε ένα άλλο επίπεδο αντίληψης που θα επιφερει εντός μας την έλευση και απόλαυση της Ζωής..
Οκ.. κάπως έτσι.
quote:
Πράγματι η ζωή μας εδώ είναι πόνος. Αλλά και πάλι σε μεγάλο μέρος δεν είναι πόνος.

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 30/10/2010 17:14:59

Υπάρχει και κάτι άλλο ... εκτός του νοητικού όντος φίλε Ντοτόρο..???

Η ζωή μας εδώ ... μπορεί να είναι ένας διαρκής πόνος και μιά διαρκής καταστροφή και "χωρισμός"...ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ να είναι και χαρά αλλα και ευτυχία ενδεχομένως και ευ-δαίμων ζωή...αλλα δυστυχώς για να επέλθει και να συντελλεσθεί αυτό ... αναγκαστικά θα περάσει μέσα απο το βίωμα της οδύνης που θα επιφέρει μια διορθωτική διαδικασία και την γνωση του αντιθέτου , της ζωής και της ευτυχίας...

Εκτός απο τις επισημάνσεις λοιπόν κεντρικού τύπου...αναγκαία συνθήκη-προϋπόθεση εμφανίζεται και η γνωση του "πώς-θα γίνει-αυτό"...!

Όλα ξεκινούν -κατα την γνώμη μου- απο την προ-απαιτούμενη και αναγκαία συνθήκη , που ακούει στο πανθ'ομολογούμενο και εμφανιζόμενο ως οικουμενικό αίτημα το "γνώθι σ'αυτόν"...διότι το ψυχολογικό υποκείμενο που θα μπορέσει να γνωρίσει τον εαυτό του , εκείνο θα μπορέσει να γνωρίσει και τον συνάνθρωπό του και απο απλά "ερρειμένο" εδώ να καταστεί ως "παρ'είμαι" και με περισσότερη σοφία και εργασία να καταστεί ως "συν'είμαι-με τους άλλους" και κατακτώντας το απόλυτο του "εν-είμαι-ως μια ψυχή"..!!!

Ο φόβος είναι καταστατικής φύσεως στοιχείο και πολλές φορές ζωο-σωτήριος και όχι ψυχολογικό ελλάτωμα αναγκαστικά , εκτός και αν θές να πείς για τις "συσσωρευμένες φοβίες" κάθε ψυχολογικού υποκειμένου...

30/10/2010, 18:11:53
quote:
Υπάρχει και κάτι άλλο ... εκτός του νοητικού όντος φίλε Ντοτόρο..???
Θέλει και ερώτημα;
quote:
Η ζωή μας εδώ ... μπορεί να είναι ένας διαρκής πόνος και μιά διαρκής καταστροφή και "χωρισμός"

..Πάντα μιλώντας για τα νοητικά ζώα.
quote:
για να επέλθει και να συντελλεσθεί αυτό ... αναγκαστικά θα περάσει μέσα απο το βίωμα της οδύνης που θα επιφέρει μια διορθωτική διαδικασία και την γνωση του αντιθέτου
μμμ.. ναι.
quote:
Εκτός απο τις επισημάνσεις λοιπόν κεντρικού τύπου...αναγκαία συνθήκη-προϋπόθεση εμφανίζεται και η γνωση του "πώς-θα γίνει-αυτό"...!
Ας αρχίσουμε με τη πειθαρχία του νού.. και τα άλλα είναυι εύκολα.. τρόπος του λέγειν ευκολα δηλαδή
quote:
Όλα ξεκινούν -κατα την γνώμη μου- απο την προ-απαιτούμενη και αναγκαία συνθήκη , που ακούει στο πανθ'ομολογούμενο και εμφανιζόμενο ως οικουμενικό αίτημα το "γνώθι σ'αυτόν"...διότι το ψυχολογικό υποκείμενο που θα μπορέσει να γνωρίσει τον εαυτό του , εκείνο θα μπορέσει να γνωρίσει και τον συνάνθρωπό του και απο απλά "ερρειμένο" εδώ να καταστεί ως "παρ'είμαι" και με περισσότερη σοφία και εργασία να καταστεί ως "συν'είμαι-με τους άλλους" και κατακτώντας το απόλυτο του "εν-είμαι-ως μια ψυχή"..!!!
Βεβαίως..!
quote:
Ο φόβος είναι καταστατικής φύσεως στοιχείο και πολλές φορές ζωο-σωτήριος και όχι ψυχολογικό ελλάτωμα αναγκαστικά , εκτός και αν θές να πείς για τις "συσσωρευμένες φοβίες" κάθε ψυχολογικού υποκειμένου...
Ναι σε αυτά... αλλά καλό είναι ο άνθρωπος να 'χει τη θέληση να ξεπερνάει όλους τους φόβους αν χρειαστεί..
toxotisΜέλος
06/08/2008, 01:32:16
Αν και περίοδος διακοπών και η ζέστη είναι καλοδεχούμενη στις παραλίες...

Είπα να ρίξω μια ματιά στν κουβέντα μας. Το καλοκαίρι δεν φαίνετε να μας ανησυχεί η "κλιματική αλλαγή"...

Ωστόσο είχα και ένα νέο: στα e-mail mου με ενημέρωσαν πως οι τηλεοράσεις TFT μολύνουν πολύ περισσότερο το περιβάλλον απ'ότι το CO2...

Συγκεκριμένα:

"Υλικό που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία των επίπεδων τηλεοράσεων TFT είναι βλαβερό για το περιβάλλον σύμφωνα με νέες έρευνες.

Το τριφθοριούχο άζωτο (NF3) μπορεί να προκαλέσει ακόμη και επιτάχυνση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, προειδοποιούν οι ειδικοί, καθώς θεωρείται 17.000 φορές πιο βλαβερό από το διοξείδιο του άνθρακα.

Αν λάβει κανείς υπόψη του και τη συνεχόμενη ζήτηση που έχουν αυτού του τύπου οι τηλεοράσεις σε συνδυασμό με την αύξηση της παραγωγής, τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι καταστροφικά.

Μετρήσεις για την ποσότητα του αερίου που έχει μέχρι στιγμής εκλυθεί στην ατμόσφαιρα δεν έχουν γίνει και είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής που μπορεί να προκαλέσει στο μέλλον.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως μέσα στο 2008 η παραγωγή του αερίου από τα εργοστάσια θα ξεπεράσει τους 4.000 τόνους, αριθμός που όσο περνούν τα χρόνια θα αυξάνεται.

Το αέριο δεν περιλαμβάνεται στο Πρωτόκολλο του Κιότο, έτσι ώστε να υπάρξει κάποιος περιορισμός στις εκπομπές του."

....Τα σχόλια δικά σας

http://vickytoxotis.blogspot.com

Edited by - toxotis on 06/08/2008 01:33:26

ppanagiotisΝέο Μέλος
08/08/2008, 13:17:39
Διαβάζοντας το σύνολο των συζητήσεων του θέματος μπορώ να πω πως εν τέλει η άποψη μου, η οποία συμφωνεί με την χρήστη toxotis, ενισχύθηκε περαιτέρω...

Αυτό που δεν καταλαβαίνω και θέλω, αν γνωρίζει κάποιος, να μου πει, είναι γιατί η Ευρωπαϊκή ένωση τα έχει βάλει με τις αυτοκινητοβιομηχανίες για τις εκπομπές ρύπων και όχι με τις εταιρείες παραγωγής αεροπλάνων... Εκτός αυτού, οι εκπομπές των αεροπλάνων δεν συμπεριλαμβάνονται στο Κιότο... (;;;)

Είναι λογικό;

toxotisΜέλος
14/08/2008, 02:04:21
Εύστοχο το ερώτημα σου φίλε Παναγιώτη- καλοσώρισες και από εδώ

Θα αρχίσω από το τέλος: τι είναι "λογικό" από όλα τα άλλα "στρατηγικά σενάρια" για να υπάρχει λογική και στο επίμαχο σημείο?

Τώρα γιατί επέλεξε να τα "βάλει" με τις αυτοκινητοβιομηχνίες...
Αλήθεια αναφέρεσε σε κάτι συγκεκριμένο? Κάποια μέτρα ας πούμε?

Οι εκπομπές αεροπλάνων είναι μεγάλη ιστορία και αποδεδειγμένα βλαβερή με ή χωρίς φαινόμενο θερμοκηπίου και κλιματικών αλλαγών και κατά πολύ περισσότερο -τόσο ποσοτικά σε σύγκριση με εκπομπές επίγειων μέσων μεταφοράς, όσο και ποιότικά, καθώς εκείνα τα στρώματα της ατμόσφαιράς που επηρεάζονται από τις εκπομπές των αεροσκαφών είναι πιο ευάλωττα σε αλλοιώσεις της σύνθεσης τους...

Αν είναι μετρήσιμα και περιλαμβάνονται στη συνθήκη δεν το γνωρίζω, αλλά μου θύμισες ένα αντίστοιχο δικό μου ερώτημα σχετικά με τις μετρήσεις:

α)πόσο "αντικειμενικά είναι τα αποτελέσματα των μετρήσεων? (Είχαμε και το ελληνικό ζήτημα ως προς αυτό, με τις μη ασφαλείς μεθόδους μέτρησης...

Β)πως "ξεχωρίζουν την προέλευση του CO2 π.χ. πέρυσι κάηκαν χιλιάδες στρέματα δασών κι εκείνο το CO2 το συνυπολογίζουν? Κι αν όχι πως το "αφαιρούν" από τις μετρήσεις τους?

Παρομοίως, γνωρίζουμε, πως ουσιαστικά σύνορα δεν υπάρχουν στην ατμόσφαιρα και πριν λίγους μήνες διάβαζα π.χ. πως καταλήγουν στην Αθήνα ατμοσφαιρικοί ρύποι από την Ισπανία, την Ιταλία αλλά και την Αφρική...

Τίνος την ρύπανση μετράμε εν' τέλει?

Και τι εξυπηρετεί η επιβολή αγοραπωλησίας ρύπων, αν όχι την κερδοσκοπία εις βάρος της φύσης? αφού η τελευταία θα συνεχίσει να δέχετε την επιβάρυνση από τους ρύπους και ποσώς "ενδιαφέρετε" για το αν κάποιοι πληρώσουν πρόστιμα ή όχι...

Φιλικά
Τοξότης

PamavolΜέλος
26/08/2008, 08:45:15
http://cagle.msnbc.com/working/071031/ramirez.jpg

δέν νομίζω να χρειάζεται μετάφραση
PamavolΜέλος
28/08/2008, 05:22:37
Εκείνες τις ημέρες όποια τηλεόραση - ραδιόφωνο - εφημερίδα και να άνοιξα, έπαιζε στο παρακάτω τροπάριο. Είχα θυμώσει τόσο, πού ήθελα
όταν περάσει το καλοκαίρι να χάσω μερικές ώρες μαζεύοντας τα χιλιάδες link για να σας θυμίσω τον βομβαρδισμό που είχαν κάνει όσοι μπορούν να ελένχουν τα ΜΜΕ τόσο δυνατά. (Αντίστοιχος βομβαρδισμός "προσεκτικά διατυπωμένων" ειδήσεων μπορεί για παράδειγμα να πείσει την κοινή γνώμη της Αμερικής πως η Ρώσοι έκαναν ξαφνικά επίθεση στην Γεωργία)

http://www.livescience.com/environment/080626-north-pole.html
Environment
North Pole Could be Ice-Free This Summer
By Robert Roy Britt, LiveScience Managing Editor

http://www.truthout.org/article/no-ice-north-pole
No Ice at the North Pole
Friday 27 June 2008

http://abcnews.go.com/Technology/story?id=5265092
Arctic's First Ice-Free Summer Possible Even This Year

http://www.citiesgogreen.com/issues/september-2008/in-motion/no-ice-at-the-north-pole
No Ice at the North Pole?

http://edition.cnn.com/2008/WORLD/weather/06/27/north.pole.melting/index.html
North Pole could be ice-free this summer, scientists say

http://www.foxnews.com/story/0,2933,372542,00.html
FOXNEWS.COM HOME > SCITECH
Report: North Pole May Be Ice-Free This Summer

http://www.canada.com/topics/news/national/story.html?id=3f16c255-7c20-4024-a02d-6a93d8aca59c
NORTH POLE, NO ICE

http://www.independent.co.uk/environment/climate-change/exclusive-no-ice-at-the-north-pole-855406.html
Exclusive: Scientists warn that there may be no ice at North Pole this summer

http://www.news.com.au/story/0,23599,23934549-401,00.html
North Pole ice cap could disappear this year
June 28, 2008 02:00am

http://www.guardian.co.uk/environment/2008/aug/10/climatechange.arctic
North Pole ice 'may disappear by September'
By Paul Eccleston
Last Updated: 2:01pm BST 27/06/2008

http://news.nationalgeographic.com/news/2008/06/080620-north-pole.html
North Pole May Be Ice-Free for First Time This Summer
Aalok Mehta aboard the C.C.G.S. Amundsen
National Geographic News
June 20, 2008

http://news.xinhuanet.com/english/2008-03/01/content_7696460.htm
Expert: Arctic polar cap may disappear this summer
www.chinaview.cn 2008-03-01 13:48:06
Special Report: Fight against Global Warming

δέν έχω λόγια...δέν θα δώσω ούτε ένα ακόμη '' .

love never fails

toxotisΜέλος
30/08/2008, 00:59:42
Καλέ μου Pamavol,

ούτε κι εγώ θα πω τίποτε περισσότερο πάνω σε αυτό...

Είναι γελοίο -όσους τίτλους και δοκτωρά να έχουν οι αξιοτιμοι αυτοί κύριοι- με την περιορισμένη αντίληψη τους -ακόμη και λόγω της ειδικότητας τους- να προσπαθούν να προγνώσουν και να πείσουν τον κόσμο, για κάτι που και οι ίδιοι ακόμη εικασίες κάνουν...

Βέβαια μια χαρά "φοβίζουν" τον κόσμο κατ' αυτό τον τρόπο και εκεί είναι που έχω τις μεγαλύτερς ενστάσεις.

Όμως μην τους χαρίζεις ούτε καν το θυμό σου...

Δεν το αξίζουν

toxotisΜέλος
09/09/2008, 14:51:14
Επιστήμονες ενάντια στο παραμύθι της «παγκόσμιας υπερ-θέρμανσης»

Πάνω από 400 επιστήμονες από 24 χώρες εξέφρασαν σοβαρές αμφιβολίες σχετικά με τα κύρια χαρακτηριστικά της «συγκατάθεσης» που αφορά στην ανθρωπογενή υπερθέρμανση του πλανήτη.

Οι επιστήμονες, -ανάμεσα στους οποίους και πολλά πρώην αλλά και νυν μέλη του IPCC- άσκησαν κριτική στους ισχυρισμούς του IPCC αλλά και του πρώην αντιπρόεδρου των ΗΠΑ, Al Gore, που αφορούν την κλιματική αλλαγή.

Τώρα πια φαίνεται πως ολοένα και περισσότερα σοβαρά ΜΜΕ αντιλαμβάνονται την αύξηση του αριθμού των «σκεπτικιστών» επιστημόνων.

Τον Οκτώβριο του 2007 η δημοσιογράφος της Washington Post, Julia Eilperin, έδωσε την ευκαιρία στην αλήθεια και διαπίστωσε, πως οι «σκεπτικιστές» στο θέμα της κλιματικής αλλαγής αυξάνονται και δεν μειώνονται.

Αυτό το πολυδιαβασμένο άρθρο δίνει μία λίστα με τα στοιχεία των επιστημόνων όπως: ονοματεπώνυμo, διευθύνσεις κατοικίας, πανεπιστήμιο ή Ινστιτούτο στο οποίο εργάζονται. Επιπλέον υπάρχουν εκεί οι τοποθετήσεις τους, τα βιογραφικά τους, αλλά και Link από δημοσιευμένες μελέτες τους σε παγκοσμίως αναγνωρισμένα επιστημονικά περιοδικά και οι σχετικές πηγές, οι οποίες συγκεντρώθηκαν το 2007 από δημόσιες τοποθετήσεις που υπήρχαν σε πρακτορεία τύπου και ιστοσελίδες.

Πολλοί από τους επιστήμονες που παρουσιάζονται σε αυτό το άρθρο έχουν επανειλημμένα αναφέρει, πως πολλοί συνάδελφοι τους συμμερίζονται αυτές τους τις απόψεις, αλλά δεν επιθυμούν να πάρουν δημοσίως θέση ως προς αυτό από φόβο εκβιασμών.

Ο ερευνητής της ατμόσφαιρας Dr. Nathan Paldor, καθηγητής Δυναμικής Μετεωρολογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας στο εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ αλλά και συγγραφέας σχεδόν 70 μελετών (Peer-Reviewed Studies) εξηγεί, πως πολλοί συνάδελφοι του εκφοβίζονται: «Πολλοί συνάδελφοι μου, με τους οποίους έχω μιλήσεις, έχουν τις ίδιες απόψεις και παρ’ όλ’ αυτά δεν αισθάνονται σε θέση να εκφράσουν αυτό τους το σκεπτικισμό σε επιστημονικούς κύκλους και δημόσια μέσα ενημέρωσης».

Οι επιστήμονες που εμφανίζονται στο άρθρο αυτό της Washington Post, είναι φημισμένοι επιστήμονες και ειδικοί διαφόρων επιστημονικών τομέων όπως: κλιματολογίας, γεωλογίας, βιολογίας, φυσικής, χημίας, μαθηματικών, βιογεωγραφίας, μετεωρολογίας, ωκεανογραφίας, οικονομικών, περιβαλλοντολογίας, παλαιοκλιματολογίας κ.α.

Μερικοί εξ αυτών έχουν βραβευθεί με Νόμπελ για τις εξαιρετικές τους αποδόσεις στον τομέα τους και επίσης μοιράζονται μαζί με τον Al Gore το Νόμπελ Ειρήνης που δόθηκε στο IPCC.

Μετάφραση από το γερμανικό NEXUS: Toxotis
Πηγή: Έκθεση της επιτροπής περιβάλλοντος και δημοσίας εργασίας 20.12.07 http://tingurl.com/2hmrer

toxotisΜέλος
16/09/2008, 13:31:50
Στα βρετανικά δικαστήρια "η άβολη Αλήθεια" του Αλ Γκορ

Στα βρετανικά δικαστήρια διαπιστώθηκε, πως η ταινία "Μια άβολη αλήθεια"
του Αλ Γκορ, μεταδίδει παραπλανητικές πληροφορίες σε 9 της σημεία ...

Ο Steward Dimock, του βρετανικού New Party, έφερε την "Άβολη Αλήθεια" του Αλ Γκορ στα βρετανικά δικαστήρια, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να τη διανείμει σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Η διαδικασία αποκάλυψε αφενός αβάσιμες και παραπλανητικές πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη ταινία και αφετέρου έδειξε, πως οι σύμβουλοι του βρετανικού Υπουργείου Παιδείας με τις επιλογές τους ενίσχυσαν την πολιτική προπαγάνδα της επίμαχης ταινίας...

ολόκληρο το άρθρο στο:
http://vickytoxotis.blogspot.com/2008/09/blog-post_12.html

ΩΡΙΩΝΑΣΜέλος
17/09/2008, 23:05:28
Πως σας φαίνεται;
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΑΘΜΟ - ΒΑΘΜΟ
Η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν σημαίνει απλώς τέλος στα παλτά. Βαθμό βαθμό καταστρέφεται ο ίδιος μας ο πολιτισμός
+ 1 C
H ξηρασία γίνεται μόνιμη σε περιοχές του πλανήτη που ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα λειψυδρίας, όπως η Καλιφόρνια, η Μέση Ανατολή και πολλά νησιά της Μεσογείου. Οι έρημοι, όπως η Σαχάρα, απλώνονται. Το Κιλιμάντζαρο χάνει και το τελευταίο στρώμα πάγου, αφήνοντας για πρώτη φόρά υστερα από 11.000 χρόνια την Αφρική χωρίς ίχνος χιονιού. Στις Άλπεις λειώνουν οι Αιώνιοι παγετώνες και χωρίς αυτούς ως συνδετική «κόλλα» το έδαφος αποσαθρώνεται και προκαλούνται καταστροφικές κατολισθήσεις. Οι κοραλογεννείς ύφαλοι των ωκεανών πεθαίνουν και μαζι τους ενας μεγάλος αριθμός από θαλάσσια είδη που εξαρτώνται από αυτούς.
+ 2 C
Κάθε καλοκαίρι στην Ευρώπη επικρατεί καύσωνας σαν αυτόν που στοίχισε την ζωή σε 30.000 άτομα . Ειδικά στη Μεσόγειο ο καύσωνας διαρκεί πάνω από έξι εβδομάδες. Η τουριστική βιομηχανία καταρρέει γιατί οι άνθρωποι προτιμούν τις βόρειες χώρες. Οι πάγοι λειώνουν στη Γροιλανδία και η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει 7 μέτρα, ευτυχώς σταδιακά. Επίσης λειώνουν οι πάγοι στα πολύ ψηλά βουνά εντείνοντας το πρόβλημα της λειψυδρίας ακόμη περισσότερο.
+ 3 C
Τα δάση του Αμαζονίου, που δεν είχε χρειαστεί να αναπτύξουν αντίσταση στη φωτιά καίγονται σε μία επικών διαστάσεων πυρκαγιά, που παρόμοια της δεν έχει ξαναδεί ανθρώπινο μάτι. Σε Αφρίκή και Αυστραλία η έρημος γίνεται το κυρίαρχο τοπίο. Παραθαλάσσιες χώρες πλημμυρίζουν. Οι τυφώνες αυξάνουν σε αριθμό και ένταση, κάνοντας τον «Κατρίνα» να μοιάζει με απλή θύελλα. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι μετατρέπονται σε πρόσφυγες για να ξεφύγουν από την πείνα και την δίψα. Ξεσπούν πόλεμοι για την διαχείριση του γλυκού νερού.
+ 4 C
Ολοι οι πάγoι του αρκτικού κύκλου λειώνουν και η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει ακόμη 5 μέτρα. Από τη Σιβηρία απελευθερώνεται μεθάνιο που επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση. Η Ελλάδα η Ισπανία η Ιταλία και η Τουρκία μετατρέπονται σε ερήμους. Στην Ελβετία το θερμόμετρο το καλοκαίρι δείχνει 48 βαθμούς και οι Αλπεις είναι γυμνές. Οι επιζώντες των Ευρωπαϊκών πληθυσμών αναγκάζονται να μεταναστεύσουν βορειότερα.
+ 5 C
Η πλειονότητα της ζωής έχει εξαλειφθεί από τον πλανήτη και η γη μοιάζει με την Ηώκαινο γεωλογική περίοδο πριν από 50 εκατομμύρια χρόνια. Δεν υπάρχει πάγος πουθενά και λουλούδια ανθίζουν στους πόλους. Καθώς οι ωκεανοί θερμαίνονται το μεθάνιο που έμενε εκατομμύρια χρόνια αποθηκευμένο στους βυθούς τους έρχεται στην ατμόσφαιρα ολοκληρώνοντας το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
+ 6 C
Στον πλανήτη έχει απομείνει μόλις το 5% των ειδών που ζουν σήμερα και μάλλον τίποτα μεγαλύτερο από έντομο. Ηφαίστεια ξεπηδούν από παντού και ο αέρας έχει τόσο πολύ μεθάνιο που εκρύγνυται σαν χιλιάδες ατομικές βόμβες μαζί. Η γη έχει επιστρέψει σε μια γεωλογική περίοδο 250 εκατομμυρίων χρόνων πριν, τόσο καταστροφική που απέχει μια τρίχα από τους γυμνούς βράχους που περιφέρονται στο διάστημα.

Πηγή: Περιοδικό «Ε»

"Οσο μαθαίνω τους θεούς πιστεύω στους ανθρώπους"