- ΠΟΣΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
ΕΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ...
ΝΟΜΙΖΩ ΑΔΙΚΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ!!!
ΠΡΩΤΟΝ:Η ΦΙΛΗ ΜΑΣ Lencolas,
ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΩΣΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ.ΓΙΑΤΙ;
ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΛΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΤΟΠΙΚ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ,ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΙΔΙΑ!!!
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΦΙΛΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΚΟΡΠΙΟ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚ ΤΗΣ "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ". ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΦΙΛΙΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ!!! ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΑΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ!!! ΤΟΝΙΖΩ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ/ΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.
ΑΝΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ "ΑΠΕΙΛΕΙΣ" Ή ΝΑ "ΕΚΒΙΑΖΕΙΣ",ΦΙΛΗ ΣΚΟΡΠΙΟ( ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΑ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ),ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΗΣ Lencolas ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΜΕ "ΣΟΦΙΣΤΙΕΣ" 'Η "ΣΤΡΕΨΟΔΙΚΙΕΣ" (ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΔΩ...),ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΛΩΣ ΑΝΟΙΞΕΣ ΕΝΑ ΙΔΙΟ ΤΟΠΙΚ!!!
ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΘΕΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ!!!!!!!!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!!!!!!
ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ...ΑΤΟΠΟΝ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ...ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Ή ΤΗΣ ΠΙΚΡΑΣ (;;;!!!)ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΕΙΣ ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ!!!
ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΦΟΥ ΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΗΦΘΕΙ ΩΣ ΕΠΙΠΛΗΞΗ 'Η ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ!!!
ΜΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.
Oντως το θέμα του τόπικ σου συμπίπτει με αυτό του avatar, εχω εχω δεί αλλο ενα τόπικ με το ιδιο θέμα της avallon.
Bέβαια μην νομίζεις οτι μόνο το τόπικ αυτό εχει ιδιο θέμα με αλλα.
Τα περισσότερα τόπικ αν κάτσεις και τα ψάξεις.... εχουν το ιδιο θέμα με κάμποσα αλλα....
αυτό με τους εβραίους ... ![]()
αυτό με τον Ιησού![]()
με το Θεό![]()
![]()
για την αθανασία![]()
![]()
Οπότε λοιπόν ηρέμησε... Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν δεκάδες τόπικ με την φιλία αλλά τι ρωτάνε ακριβώς??? για τη φιλία..
Τι εξέλιξη εχει πάρει το τόπικ..???
Για την ακρίβεια για τον Μέγα Αλέξανδρο υπάρχουν 3 τόπικ???
Σε ενα πάω και γράφω ... αυτό μου άρεσε .. αυτό συνήθισα ... σε αυτό έγραφα....
Θέλω να πώ καλά έκανες και άνοιξες αυτό το τόπικ οχι μόνο για να εκφραστείς εσύ αλλά για να εκφραστούν και αλλοι..
quote:
Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν δεκάδες τόπικ με την φιλία αλλά τι ρωτάνε ακριβώς?
ΕΙΡΗΝΗ ΗΜΙΝ ΠΑΙΔΙΑ...

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Προσωπικά βλέπω πολλούς να είναι φίλοι.
Μετά απο καιρό δεν είναι φίλοι.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Γιατί δεν είναι πιά φίλοι??? Μα απλά γιατί δεν ήταν ποτέ.
Τα παλιά χρόνια... τα παλιά καλά χρόνια... οι φίλοι έδιναν όρκο μεταξύ τους.
Εσκιζαν τα χέρια τους στους καρπούς με ενα μαχαίρι και ένωναν τους ματωμένους καρπούς τους.
Εδιναν όρκους αλληλοβοήθειας και αλλοίμονο σε οποιον προσπαθούσε να χαλάσει αυτή τη φιλία....
Εχω ενα σημαδάκι στον καρπό μου..![]()
![]()
quote:
Εχω ενα σημαδάκι στον καρπό μου
Εγώ στο κέντρο της παλάμης...

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
quote:
Εγώ στο κέντρο της παλάμης...
Από τί...???? ![]()
![]()
![]()
![]()
Τώρα αυτό στην παλάμη ή χτύπησες
..είναι είναι ...απο αλλο έθιμο 1900????....![]()
![]()
Τοτε το έκανα και δεν το μετάνιωσα ποτέ.
Τωρα ξερω οτι δεν υπάρχει περίπτωση να το ξανακάνω με κανεναν.
Χαίρομαι και λυπάμαι γι αυτό, αλλα έτσι είναι.

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Edited by - 1900 on 29/01/2004 21:39:45
Πρώτη φορά το ακούω στην παλάμη..
Παλιά που το κάναμε αυτό το κάναμε στον καρπό..
Αλλά για πές μου τώρα το εχεις κάνει και εσύ???
Δεν γνωρίζεις τι πρόκειται να σου συμβεί.
Ξέρεις ... οταν δύο άνθρωποι φτάνουν στο σημείο αυτό ... να ορκιστούν στο όνομα της φιλίας .. αυτό δεν σβήνει ποτέ...
Μπορεί να μην βλέπονται πλέον για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά ο όρκος είναι όρκος..
Να κάνω μία αδιάκριτη ερώτηση .. πότε το έκανες αυτό δηλαδή ποιά χρονολογία...???
quote:
Χμμμ...Τώρα που το ξανασκέφτομαι στις γυναικίες φιλίες έχω παρατηρήσει το εξής: Όταν στην όλη εικόνα μπαίνει το "πρόσωπο" οι φιλίες δε χωρούν. Σαν να "ξεφουσκώνουν", σαν να μη τις χρειάζονται πια
Αυτό το εχω παρατηρήσει και εγώ.
quote:Ανοιξη του 1992, βράδυ, με ρετσίνες και κιθάρες σ' ένα πάρκο.
Να κάνω μία αδιάκριτη ερώτηση .. πότε το έκανες αυτό δηλαδή ποιά χρονολογία...???
Γιατί ρωτας όμως;

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
Εγώ το έκανα το 1975.
Καπου οπως εσύ. Με ρετσίνες![]()
ακριβώς .. μεχρι και τουφεκιές ρίξαμε... Ήταν αλλες εποχές ομως... αλλοτινές εποχές..
Εδώ και μία 10ετία ομως τα πράγματα εχουν αλλάξει.
Δεν εχω δεί φίλους να ορκίζονται σήμερα στο όνομα της φιλίας..
quote:
Εγώ το έκανα το 1975.
Καπου οπως εσύ. Με ρετσίνες ακριβώς .. μεχρι και τουφεκιές ρίξαμε... Ήταν αλλες εποχές ομως... αλλοτινές εποχές..
1975!!!...Πόσω χρονων είσαι;;;!!!
Τι να σου πω φίλε μου, ίσως στην πάνω Ελλάδα ν' αργουν ν'αλλάξουν οι εποχές...
Παντως δε νομίζω οτι πολλοι απ' τη γενιά μου έζησαν τη φιλία όπως την έζησα και τη ζω εγώ και αισθάνομαι πολύ τυχερός γι αυτό.
Αλλα απ' την άλλη ίσως ο καθενας να βιώνει διαφορετικά τη φιλία...

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
quote:
Παντως δε νομίζω οτι πολλοι απ' τη γενιά μου έζησαν τη φιλία όπως την έζησα και τη ζω εγώ και αισθάνομαι πολύ τυχερός γι αυτό.
Εφόσον την έζησες είσαι τυχερός. Φαίνεται οτι μόνο εμείς οι δύο είχαμε τέτοιου είδους εμπειρία.
Σε ξενύχτησα 1900...
quote:Μπα! Εδω που βρισκομαι, είμαι δυο ώρες πίσω!
Σε ξενύχτησα 1900...
Ασε που όταν μιλάω γι αυτά (κατι που δε γινεται συχνα)
σα μαγεμένο το μυαλό μου τριγυρίζει...

Tον ψίθυρο των άστρων
έπιασε η γκλάβα μου...
Αρμονία και χάος
quote:
Μπα! Εδω που βρισκομαι, είμαι δυο ώρες πίσω!
2 ώρες πίσω???? Γιατί τόσο δυτικά???
quote:
σα μαγεμένο το μυαλό μου τριγυρίζει...
Πού το θυμήθηκες αυτό..????
Εποχές που φαντάζουν και εμένα στο μυαλό μου μαγικές...
Καλη νύκτα 1900
quote:
2 ώρες πίσω???? Γιατί τόσο δυτικά???
Αγγλία.
Καληνύχτα
Τέλος πάντων τα λάθη είναι για τους ανθρώπους.
Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τις απόψεις των allzzaro και του 1900, αυτό που ειλικρινά μου ήρθε στο μυαλό είναι οτι το 1950 οι γονείς μου είχαν μεταναστέψει στην Βραζιλία. Εκεί γνώρισαν λίγους αλλά καρδιακούς φίλους.
Όταν δε αποφάσισαν οτι έπρεπε να έρθουν πίσω στην Ελλάδα αυτοί οι λίγοι τους ακολούθησαν και ήρθαν μαζί τους, παρέμειναν φίλοι μέχρι που ο θάνατος τους χώρισε.
50 χρόνια φίλοι...