- ΠΟΣΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ? - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Εδώ βλέπεις πως και εγώ και ο 1900 δώσαμε όρκο ενώνοντας το αίμα μας.
Ενα έθιμο που γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια μεταξύ των ανδρών.
Μετά απο αυτό το έθιμο δίνουμε όρκο οτι θα είμαστε φίλοι για μία ζωή και οχι μόνο ακόμα και μετά θάνατον. Οποιος πειράξει τον έναν ο αλλος θα πρέπει να τον υποστηρίξει με τη ζωή του , έχει δεν έχει δίκιο.
Ποιός είναι αυτός που θα τολμήσει ποτέ να πειράξει μία τέτοια φιλία.
Παρόλα αυτά τόλμησαν.. Ποιός αλλος... Γυναίκες..
Πώς μπορείτε λοιπόν εσεις τώρα να μιλάτε για γυναικεία φιλία????
Μα είναι δυνατόν.Τι το περάσατε. Αντε και γίναμε φίλοι?
Αλλου είδους φιλία αυτή. Είναι οικογενειακή φιλία. Συνήθως βγαίνουν πολύ καλοί φίλοι και η φιλία τους κρατά για πολύ καιρό. Βεβαία λόγω του οτι στην οικογενειακή φιλία οι φίλοι είναι αρκετοί στον αριθμό ακούγονται πολλά , κουτσομπολιά, ζήλιες κα.
Οι φίλοι (σταυραδέρφια) είναι μία φιλία με υπόβαθρο.
Εξαρτάται και σε ποιά ηλικία γίνεται.
Πολλές φορές σταυραδέρφια γίνονται και εχθροί οταν ανακαλύπτουν στο πρόσωπο του εχθρού τους ... ενα αλλο πρόσωπο... εκεί ό φίλος γίνεται αδερφός ..
Βέβαια μην ανησυχείς για την φιλία. Η αληθινή φιλία εχει και βάσανα.
Πολλά βάσανα. Οταν ανάμεσα στους φίλους μπαίνει κάτι αλλο.. η τρίτη..
Εκεί αρχίζουν τα παρατράγουδα...
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΛΟ ΠΗΓΑ ΝΑ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΚΑΚΙΑ ΒΓΗΚΑ-ΚΑΛΗ ΜΟΥ SCORIO ΦΙΛΗ ΕΙΜΑΙ ΟΧΙ ΦΙΛΟΣ
ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..
ΦΙΛΙΚΑ

Alma Libre....
quote:Δεν κατάλαβα αγαπητέ μου allzzaro τι εννοείς. Ότι η φιλία μεταξύ γυναικών είναι "κατώτερη"; Ή μήπως ότι δεν υφίσταται; Προσωπικά... αν κάποιος πειράξει τους φίλους μου θα τους υποστηρίξω κ γω όπως κ συ με τη ζωή μου, κ το ίδιο ισχύει κ γι'αυτούς. Δεν ξέρω, ίσως να κατάλαβα λάθος τα λόγια σου... γιατί μου φαίνεται πολύ τραβηγμένο να υποστηρίζεις κάτι τέτοιο...
Πώς μπορείτε λοιπόν εσεις τώρα να μιλάτε για γυναικεία φιλία????
Va(l)nta
Διχασμένη προσωπικότητα
+ Mοναδική απόγονος
Thoth Tρισμέγιστου
+(ξανά) αδερφή TAT Kύβου
Αυτό που θα πώ δεν τιμά βέβαια το γυναικείο φύλο, σίγουρα το΄χω διαπιστώσει και εγω, αλλά σκέφτηκες ποτέ πως ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΤΡΕΣ Ή ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΒΡΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ;
Δεν αντιλέγω, δεν ένωσα ποτέ το αίμα μου κάνοντας μια μικρή τομή στον καρπό μου για να ορκιστώ στο όνομα της φιλίας με μια άλλη γυναίκα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όταν η γυναίκα είναι αληθινή δεν μπορεί να δοθεί στον άνθρωπο που θεωρεί ως φίλο ή φίλη της.
Δεν μπορώ και δεν θέλω να παραδεχτώ οτι το σύνολο των γυναικών δεν τιμούν αυτόν τον όρο.
Σίγουρα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, αυτό το σκέφτηκες;
Τώρα όσον αφορά το θέμα αν κάποτε μια γυναίκα (συγνώμη για την υπόθεση, διόρθωσε με αν κάνω λάθος) με την συμπεριφορά της πλήγωσε ή προσπάθησε να διαλύσει μια φιλία χρόνων που είχες, σκέφτηκες οτι αυτή η γυναίκα δεν ήταν το κατάλληλο άτομο αν ήταν δική σου σύντροφος ή του φίλου σου?
Αν εσείς ως φίλοι δεν καταπατούσατε τα δικαιώματα της ή δεν την παραγκωνίζατε ως άνθρωπο τότε ειλικρινά αυτή η γυναίκα δεν άξιζε να σταθεί δίπλα σου ή στον φίλο σου.
Είμαι σχετικά νιόπαντρη, αλλά με τον σύντροφο μου είμαστε πολλά χρόνια μαζί. Τον θεωρώ φίλο και ίσως εναν απο τους πραγματικούς. Δεν αντιλέγω οτι μερικές φορές εχω εκνευριστεί με κάποιον απο τους λίγους φίλους που έχει, ίσως για ηλίθιους λόγους οταν το σκέφτομαι εκ των υστέρων, αλλά ποτέ δεν θα έμπαινα ανάμεσα τους, εφόσον βλέπω πως οι φίλοι του(αυτούς που θεωρεί καρδιακούς), δεν απειλούν την προσωπικότητα μου ή την σχέση μας. Τους θεωρώ και δικούς μου φίλους και τους καλοδέχομαι στο σπίτι μας.
Συγνώμη για την πολυλογία μου.
Συνήθως δεν μιλάω τόσο πολύ, αλήθεια λέγω
Φιλικά
Επέτρεψε μου να εχω την άποψη οτι μεταξύ των γυναικών δεν υπάρχει φιλία.
Το εχω καρατσεκάρει.
Και αν υπάρχει κάποιο συμφέρον θα υπάρχει. Με την πρώτη ευκαιρία η φιλία αυτή εχει τιμή και πουλιέται...
Τώρα αν υπάρχουν εξαιρέσεις οπως εσύ... Χαίρομαι πολύ![]()
![]()
![]()
![]()
Εδώ μιλάς για τον σύντροφό σου, σύζυγό σου... αλλο αυτό... εδώ τα πράγματα αλλάζουν .. αλλο σύζυγος και αλλο φίλος....
Αν σε περίπτωση είχες εναν φίλο εναν καλό φίλο... αδερφικό φίλο
που τον γνώριζες χρόνια και αργότερα εφτανες να κάνεις οικογένεια
η σχέση σου με τον φίλο σου σίγουρα θα εξασθενούσε. Μιλάω για καθαρά φιλική σχέση έτσι..??? Σίγουρα θα εξασθενούσε.. Έίναι η γυναικεία νοοτροπία αυτή γιατί η γυναίκα θα ασχοληθεί περισσότερο είτε με την οικογένεια της είτε με τη σχέση της , εκεί λοιπόν η φιλία ξεχνιέται.
Νομίζω οτι είχες ενα τρανταχτό παράδειγμα ή κάνω λάθος.???
Εγώ πάντως στην 47χρονη ζωή μου δεν εχω πειστεί μέχρι τώρα για το αντίθετο...
Να με συμπαθάτε... γι αυτά που λέω αλλά αυτά πιστεύω..
Edited by - allzzaro on 30/01/2004 17:58:06
quote:
Επέτρεψε μου να εχω την άποψη οτι μεταξύ των γυναικών δεν υπάρχει φιλία.
Ακραίο μου ακούγεται αυτό. Παρατηρώντας κι’εγώ γύρο μου της σχέσεις μεταξύ των γυναικών, όντως έχω διαπιστώσει πως οι γυναικείες φιλίες σε σύγκριση με αυτές των ανδρών είναι λιγότερες. Μπορεί και να πέφτω έξω. Αλλά όμως αυτή σου η δήλωση είναι απόλυτη και δεν με βρίσκει σύμφωνο.
Γιατί, όπως η Valnta, θα υπερασπιστεί τους φίλους και της φίλες της ακόμα και με την ίδια της την ζωή, έτσι θα πράξουν και άλλες γυναίκες, έστω και λίγες. Αλλά και πάλι, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τίποτα, διότι λειτουργούν και σκέφτονται τόσο διαφορετικά από εμάς. (αυτή είναι και η γοητεία τους! αλλά και η δικός μας…νταλκάς…
)

Δεν είμαι εσωτεριστής
``Είναι φίλη μου μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου`` Το εχω ακούσει πόσες φορές ... απο γυναίκες ... πόσες φορές... βέβαια και απο αντρες το εχω ακούσει να μην λέω οτι θέλω αλλα οι γυναίκες έχουν κάποιο λόγο που το λένε αυτό... το πιστεύουν.. και εχουν λόγο να το πιστεύουν.
Ξέρουν οτι εμείς οι αντρες είμαστε ολίγον τι ![]()
μουρτάρηδες...
πρίν φτάσουν λοιπόν στο σημείο ``να αποδειχτεί το αντίθετο`` οι φίλες απομακρύνονται ... οι φίλοι εχουν απομακρυνθεί πρό πολλού βέβαια...
Τώρα καλέ μου φίλε ΕΧΕΒΡΟΤΕ αν υπάρχουν διακρίσεις ... το ξαναείπα θα χαρώ πολύ να το διαπιστώσω![]()
![]()
Συμπαθάτε με και πάλι καλές μου κυρίες οι παρούσες εξαιρούνται???![]()
![]()
![]()
![]()
quote:
Προσωπικά... αν κάποιος πειράξει τους φίλους μου θα τους υποστηρίξω κ γω όπως κ συ με τη ζωή μου, κ το ίδιο ισχύει κ γι'αυτούς.
Μια ερώτηση valta ... αν κάποιος πειράξει τους φίλους σου?
Και οι φίλοι πειραχτούν μεταξύ τους τίνος τό μέρος θα πάρεις???