ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Πρεπει οπωσδηποτε να ανηκουμε σε καποια θρησκεια? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Πρεπει οπωσδηποτε να ανηκουμε σε καποια θρησκεια? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

amalia30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
evramΜέλος
19/12/2011, 12:36:07
κατι τελευταιο μιλώντας ως εκπρόσωπος του γυναικείου φύλου, εκφράζω την χαρά μου που οι παπαδες σας καποια στιγμή αποφάσισαν οτι δεν ειμαστε ζώα (αν και στα ζώα εχω περισσότερη εκτίμηση)και μας συμπεριλάβατε στην ανθρώπινη φυλή. άνοιξε κανα θρεντ αγαπητέ ψηλε να τα λέτε εκει οσοι ενδιαφέρεστε να το συζητήσετε και ας μην μονοπωλούμε τα υπόλοιπα

όσο μπορείς

19/12/2011, 14:09:04
Ψηλός

quote:
Λογική;
Για ποια λογική; Ποια λογική συνάφεια υπάρχει μεταξύ του "πίστευε και μη ερεύνα" που υποτίθεται πως είναι δόγμα της Χριστιανικής πίστης και της παράθεσης του Kondora?

Όντως. Το "πίστευε και μη ερεύνα" και το "πίστευε τω θαύματι και μη ερεύνα λογισμοίς το γιγνόμενο" δεν έχουν καμία σχέση.

Καμία σκέψη το πρώτο να αποτελεί σύνοψη του δεύτερου; Μπα!

Θα μπορούσα να σου κάνω μία απλή ανάλυση γιατί το πρώτο και το δεύτερο είναι ταυτόσημα αλλά θα τα πω στην καρέκλα μου που μπορεί να καταλάβει και πέντε πράματα...

Τελικά αποδεικνύεις πως δίκαια πιστεύεις εκεί που πιστεύεις...

ΥΓ. Ακόμη περιμένω να μου επισημάνεις τα "ψευδή και παραποιημένα στοιχεία" (παραθέτοντας ταυτόχρονα τα "αληθή και ανόθευτα") που αφορούσαν στον υπάλληλο του σουλτάνου Γρηγόριο πασά τον Ε΄. Εκτός κι αν θέλεις να το βάλουμε κι αυτό στο τσουβάλι με τις υπόλοιπες κραυγές και συκοφαντίες σου.

macedon

Edited by - macedon on 19/12/2011 14:12:33

19/12/2011, 14:25:36
quote:
Πίστευε [ τω θαύματι ] , και μή ερεύνα [ λογισμοίς το γιγνόμενο ]

Μονάχα που αναφέρεται στα θαύματα και όχι γενικά ... "πίστευε". Και μονάχα που το "μη ερεύνα" αναφέρεται στο νου, σ' αυτό που γίνεται από τον λογισμό, από την λογική δηλ. στο λογικό και όχι γενικά ... "μη ερεύνα". Λεπτομέρειες θα μου πείτε ... αλλά 'ντάξει.

quote:
macedon

Καμία σκέψη το πρώτο να αποτελεί σύνοψη του δεύτερου; Μπα!

Σύνοψη ; Τι σύνοψη ; "Ιερά" ;

quote:
macedon

Θα μπορούσα να σου κάνω μία απλή ανάλυση γιατί το πρώτο και το δεύτερο είναι ταυτόσημα αλλά θα τα πω στην καρέκλα μου που μπορεί να καταλάβει και πέντε πράματα...

Για κάνε την να σπάσουμε πλάκα ...

Edited by - zip on 19/12/2011 14:51:49

19/12/2011, 14:34:29
Είναι απολύτως λογικό όταν αναφέρεται κάποιος σε θαύματα, να ζητά απλά να πιστέψει κάποιος στο θαύμα. Γιατί από μόνο του το θαύμα ... ή τέλος πάντων ότι ονομάζει ο καθένας μας "θαύμα" και ότι θεωρεί ο καθένας μας πως είναι "θαύμα", από μόνο του [ χωρίς την έννοια της Πίστης δηλ. ] δεν έχει καμία απολύτως αξία. Συνεπώς, το θαύμα για να υπάρξει χρειάζεται πίστη. Το "μη ερεύνα" από την άλλη, αναφέρεται στο λογισμό, στο νου δηλ. και αν θέλετε και μία σύγκριση, δεν έχει καμία διαφορά από αυτό το "o μαθητής πρέπει να σκοτώσει το νου του" της Μπλαβάτσκυ π.χ.

Το θέμα είναι τι θεωρεί ο καθένας μας ... "θαύμα" και πως εννοεί ο καθένας μας την έννοια της πίστης σ' αυτό που θεωρεί "θαύμα". Αν για κάποιον π.χ θαύμα είναι το συνειδητό πράττειν, τότε η πίστη σ' αυτό, όντως είναι κάτι που δεν χρειάζεται την συμμετοχή της λογικής [ κατά συνέπεια και την έρευνά της ].

Edited by - zip on 19/12/2011 14:50:40

19/12/2011, 14:59:01
Πίστη απαιτείται zip μόνο για να γίνει αποδεχτό, κάτι που φαίνεται υπερφυσικό, θαυμαστό, όπως και ο ίδιος λες,

Η προτροπή που δίδεται, είναι να μην προσπαθεί κάποιος να ερμηνεύσει με γνώμονα την λογική, οτιδήποτε του φαίνεται παράξενο.

Επομένως η απόδοση του “πίστευε, και μη ερεύνα” , θα πει ακριβώς αυτό.
Πίστευε ότι θα σου πω (έστω και παράξενο ) και μην το ψάχνεις να το καταλάβεις με την λογική, γιατί η έρευνα είναι αμαρτία.

19/12/2011, 15:18:51
quote:

quote:

[quote]Πίστευε [ τω θαύματι ] , και μή ερεύνα [ λογισμοίς το γιγνόμενο ]

Μονάχα που αναφέρεται στα θαύματα και όχι γενικά ... "πίστευε". Και μονάχα που το "μη ερεύνα" αναφέρεται στο νου, σ' αυτό που γίνεται από τον λογισμό, από την λογική δηλ. στο λογικό και όχι γενικά ... "μη ερεύνα". Λεπτομέρειες θα μου πείτε ... αλλά 'ντάξει.

Πέστα βρε zip γιατί ετούτοι εδώ βάλθηκαν να με βγάλουν τρελό.
Έχουν φάει γερό κόλλημα και μου μιλάνε και για λογική και από πάνω!
- - - - -

Μια που σε βρήκα. Θυμάσαι που μιλήσαμε κάποτε για το φως και το σκοτάδι;
Διαφωνούσαμε για την ύπαρξη του σκοταδιού. Εγώ έλεγα πως το σκοτάδι είναι η έλλειψη του φωτός και εσύ έλεγες πως το σκοτάδι προϋπήρχε του φωτός (ίσως να έχεις και δίκιο) και υφίσταται ως «ύπαρξη».

Για το φως λέμε: φωτεινό, φωτεινότερο, λαμπερό, αστραφτερό .... για να αποδώσουμε την έντασή του.

Για το σκοτάδι, συμβαίνει το ίδιο;
Γίνεται να πούμε π.χ. σκοτεινό, σκοτεινότερο; Ναι, κατά τη γνώμη μου γίνεται, αλλά και πάλι, η "διαβάθμιση" του σκότους εξαρτάται από την ποσότητα του φωτός που υπάρχει στο σκοτεινό χώρο.
Δηλαδή, το σκοτάδι, από μόνο του δεν γίνεται να είναι σκοτεινό, σκοτεινότερο, σκοτεινότατο, .....

Τι λες επ’ αυτού;

YUGI-OHΜέλος
19/12/2011, 15:31:49
Συμφωνώ και γώ με zip

Υπάρχει κι ένα γνωμικό που πάει γάντι [στο πίστευε τω θαύματι, και μη ερεύνα]:

<<Όταν αναλύεις, παραλύεις>>

όπως και δια-λογισμός δε σημαίνει δια του λογισμού ή των λογισμών του νού, αλλά δια του Λόγου του Θεού

και αυτό ταιριάζει και πάει γάντι

σκοτεινός μάγος & σκοτεινή μαγισοπούλα VS παιχνίδια σκιάς
τo puzzle της χιλιετίας

Edited by - YUGI-OH on 19/12/2011 15:32:48

evramΜέλος
19/12/2011, 16:00:39
μην τρελαθουμε τελειως ετσι; δεν μπορεις να εχεις και τον σκυλο χορτατο και την πιτα ολοκληρη!!!! ειτε επιλεγεις λογική και κινήσε αναλογα είτε λες πιστευω και τελος!!! αυτό το πράγμα να εχεις επιλεκτικα και τα δυο απλως ειναι απαράδεκτο και ντροπή μας να λεμε και αυτονόητα πραγματα! και μενα μαρεσουν τα παραμύθια αλλα δεν θα πω τρελο οποιον μου πει οτι η χιονάτη δεν έζησε ποτε.. λίγο έλεος στις ''χρονιαρες'' μερες

όσο μπορείς

19/12/2011, 16:02:50
quote:

"πίστευε τω θαύματι και μη ερεύνα λογισμοίς το γιγνόμενο"

Nα πιστέψεις το θαύμα,χωρίς να λάβεις υπ'όψιν το γινόμενο των λογικών συνειρμών [σκέψεων] που θα σε οδηγήσουν,στην απόρριψή του.

Επειδή η όλη Χριστιανοσύνη,στηρίζεται στη παραδοχή των θαυμάτων [χωρίς αυτα δεν υπήρχε περίπτωση να εδραιωθεί],θεώρησε η Γ! σύνοδος,αιρετική την ορθολογική σκέψη και την απαγόρευσε με το ανωτέρω "απόφθεγμα"!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

19/12/2011, 16:10:21
quote:

quote:

"πίστευε τω θαύματι και μη ερεύνα λογισμοίς το γιγνόμενο"

Nα πιστέψεις το θαύμα,χωρίς να λάβεις υπ'όψιν το γινόμενο των λογικών συνειρμών [σκέψεων] που θα σε οδηγήσουν,στην απόρριψή του.

Επειδή η όλη Χριστιανοσύνη,στηρίζεται στη παραδοχή των θαυμάτων [χωρίς αυτα δεν υπήρχε περίπτωση να εδραιωθεί],θεώρησε η Γ! σύνοδος,αιρετική την ορθολογική σκέψη και την απαγόρευσε με το ανωτέρω "απόφθεγμα"!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Έλα κόφτο τώρα, είπες αρκετές.
Κράτα και λίγες για αύριο.