- Ινδοευρωπαίοι – πως, γιατί και πότε No1 - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
quote:
skartadosΤο γιατι δεν ονομαστηκαμε αχαιοι αλλα ελληνες καλυτερα να το ρωτησεις στον αγνωστικ που ονομαζει τους λαους απο τη γλωσσα τους.Εγω εχω κουραστει να γραφω ειδικα για εκεινα τα χρονια οτι μετρουσε πιο πολυ η καταγωγη.
Και στην αρχαιότητα οι Ελληνες διαχωρίζονταν από τους άλλους λαούς με κριτήριο τη διαφορετικότητα της γλωσσας, εξού και ο διαχωριστικός όρος "βάρβαροι" για τους αλλοεθνείς (Λέλεγες, Κάρες, Κέλτες, Θράκες, Πέρσες κτλ) ο οποίος αρχικά αναφερόταν γενικά σε αυτούς που μιλούσαν ακατανόητη γλωσσα και συν τω χρόνω απέκτησε και πολιτική σημασία. Αλλωστε οι αρχαίοι Ελληνες δεν ήξεραν από τους ειδικούς όρους της ανθρωπολογίας που αναπτύχθηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα τους οποίους επικαλείσαι. Η γλωσσα είναι το κύριο όχημα επικοινωνίας των μελών ενός λαού, με αυτήν αφηγούνται τα μέλη της κοινότητας τις παραδόσεις τους και τους μύθους προέλευσης από θρυλικούς γενάρχες, στη συγκεκριμένη και διαφορετική από των άλλων λαών γλωσσα διατηρούν τις ξεχωριστές τους παραδόσεις οι οποίες τους χαρακτηρίζουν ως ξεχωριστή εθνοτική-γλωσσοπολιτισμκή οντότητα στον κόσμο των πολυάριθμων διαφορετικών λαών. Δε νομίζω να εξέταζαν το κρανίο κάποιου συμπολίτη τους για να διαπιστώοσυν αν έχει ελληνική καταγωγή.
quote:
skartadosΦιλε αγνωστικ αν δεν το εχεις καταλαβει τωρα βρισκεσαι στη σελιδα 46 και οχι στη σελιδα 29 για να λες οτι σου κατεβαινει.
Προφανώς συνάντησες πολλά ακατανόητα πράγματα εκεί ε? Δεν πειράζει, με τον καιρό αποκτάται η μάθηση![]()
quote:
skartadosΠοια ειναι η ιδια λογικη?Δηλαδη οι ελληνικης καταγωγης στην ιταλια και στην τουρκια εχουν την ιδια καταγωγη με τους βορειους ιταλους και με τους πραγματικους τουρκους,οπως ειχαν οι καρες και οι λυκαιοι με τους υπολοιπους ελληνες?
Η λογική είναι ότι ένας σημερινός Τούρκος που μπορεί στο παρελθόν να είχε πρόγονο έναν Ελληνα, εν τέλει μπορεί πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω στη γενεαλογική του γραμμή, να κατάγεται και από έναν μη Ελληνα Μικρασιατη (Κάρα, Λύκιο κτλ) που εξελληνίστηκε κατά την ελληνική επέκταση στη Μικρά Ασία. Εσύ σταματάς την αναζήτηση της καταγωγής στο σημείο που σε βολεύει για να υποστηρίξεις μια φαντασιακή και πρωτάκουστη ιδέα περί εμφυλίου, η οποία έχει προκαλέσει την εύλογη έκπληξη τριών μελών του φόρουμ, του εαυτού μου συμπεριλαμβανομένου.
Ο παραλογισμός είναι να θεωρείς εμφύλιους τους πολέμους (αληθινούς ή υποθετικούς) μεταξύ λαών που μπορεί στους κόλπους ενός από τους δύο να υπάρχουν άτομα που θα κατάγονται από έναν αρχαίο Ελληνα ή οποιοδήποτε αρχαίο. Φαντάζομαι ο ελληνοϊταλικός πόλεμος σύμφωνα με τη λογική σου ήταν εν μέρει εμφύλιος επειδή μπορεί οι νότιοι Ιταλοί να κατάγονταν από αρχαίους Ελληνες αποίκους...αν πεις κι αυτό δέσαμε...
Αν προεκτείνω τη λογική σου, τότε όλοι οι πόλεμοι της ανθρωπότητας πρέπει να θεωρηθούν εμφύλιοι επειδή όλοι οι άνθρωποι έχουμε κοινούς μακρινούς προγόνους στην Αφρική.
quote:
skartadosΟχι ρε φιλε δε θα σου κανω τη χαρη να λες για ελληνες και προελληνες.
Δεν περιμένω να μου κάνεις χάρη για κάτι που θεωρείται κοινή γνωση στην επιστημονική κοινότητα που ασχολείται με την αρχαία Ελλάδα και την ιστορία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας.
quote:
skartadosκαι οι λεξεις τοπωνυμια οπως ναξος κ.τ.λειναι ελληνικες οχι βαση της γραμματικης αλλα βαση της καταγωγης αυτων που τις λεγανε.
Εξαρτάται από το είδος της έρευνας που κάνεις. Εφόσον εισχωρούμε σε βαθύτερες στιγμές του αρχαίου παρελθόντος, διαπιστώνουμε πράγματι ότι πολλά τοπωνύμια ανηκαν σε ένα ξένο γλωσσικό υπόστρωμα, τουλάχιστον ενός ξένου μη ελληνικού λαού.
Να υποθέσω ότι τα δεκάδες ινδιάνικα τοπωνύμια της Αμερικής (π.χ. Αριζόνα, Κάνσας, Μίτσιγκαν) είναι ευρωπαϊκής προέλευσης επειδή πολλοί σημερινοί Αμερικάνοι που τα χρησιμοποιούν είναι ευρωπαϊκής προέλευσης? Ο συλλογισμός σου μας οδηγεί σε αντιφάσεις και παραλογισμούς.
quote:
skartadosΤο ποδοσφαιρικο πανο αυτο δειχνει οτι οι οι μασσαλοι ξερουν την ιστορια τους και ειναι υπερηφανοι για την καταγωγη τους ,
Το μόνο που μας δείχνει είναι ότι η καπήλευση της ιστορίας για δημιουργία εντυπώσεων έχει διεισδύσει και στο ποδόσφαιρο. Ελα τώρα, ένα πανό πωρωμένων συνδεσμιτών που έτυχε να ακούσουν για αρχαία ελληνική αποικία Φωκαέων, δεν είναι απόδειξη για τίποτα.
quote:
skartadosΦιλε αγνωστικ εδω εχει στηθει ολοκληρο παραμυθι δηθεν εισβολης καποιων αορατων με αρματα στον ελληνικο χωρο γυρω στο 2200π.χ ,αλλα εκει δε σε βλεπω να κανεις παρομοιες ερωτησεις.
Δεν λέει τέτοιο πράγμα η ΙΕ θεωρία για τα άρματα. Τουλάχιστον όχι έτσι όπως το θέτεις με την συγκεκριμένη ημερομηνία.
Ακόμα και να το έλεγε δεν θα ήταν απαραίτητα παραμύθι, αλλά μια υπόθεση που θα μπορούσε να ερευνηθεί.
quote:
skartadosΕχει βρεθει κανενα αρμα εκεινης της εποχης?
Το παλιότερο πλήρως αναπτυγμένο άρμα που έχει βρεθεί είναι του 2000 π.Χ. και προέρχεται από τον πολιτισμό Αντρόνοβο των ευρασιατικών στεπών, ο οποίος κατάγεται τουλάχιστον κατά το ήμισυ από τον πολιτισμό Κουργκάν της Γιαμνάγια φάσης του
http://en.wikipedia.org/wiki/Chariot
quote:
skartadosΟχι ,ξερεις γιατι?Γιατι οι μυκηναιοι το φερανε περιπου το 1600 π.χ απο την ασια.
Γιατί είπα εγώ κάτι διαφορετικό?
quote:
skartadosΤουλαχιστον για ασπιδες υπαρχουν παναρχαιες βραχογραφιες στον ελληνικο χωρο.
Δώσε συγκεκριμένα στοιχεία. Περιοχές, χρονολογίες, βιβλιογραφία...να το ελέγξω ρε παιδί μου..
quote:
skartadosΟι ασπιδες εκεινης της εποχης σιγουρα θα ηταν ξυλινες ,πως ειναι δυνατον να βρεθουν μετα απο 5000 χρονια?
Ή απλά μπορεί οι συγκεκριμένοι κάτοικοι της Αργολίδας να μην είχαν ασπίδες, ούτε καν ξύλινες την εποχή που υπαινίσσεσαι. Περίεργο που η πανάρχαια ελληνική παράδοση δεν διέσωσε τις ξύλινες ασπίδες της περιοχής το 2700 π.Χ.
quote:
skartadosΠρεπει επισης να ξερεις πως ο παυσανιας ηταν περιηγητης και οχι ανθρωπολογος για να ξεχωρισει αν καποια οστα ανηκουν σε ανθρωπους η ζωα.Παντως θεωρειται στην κορυφη της αξιοπιστιας απο ολους τους ιστορικους.
Επομένως δέχεσαι από την κορυφή της αξιοπιστίας την δήλωση......"πάλαι γὰρ τῆς νῦν καλουμένης Ἑλλάδος βάρβαροι τὰ πολλὰ ᾤκησαν"(Αττικά, 41-8)...από την οποία έμμεσα συνεπάγεται ότι τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μερος της Ελλάδας οι Ελληνες ήταν νεοφερμένοι?
quote:
skartadosΤωρα τα κειμενα αρχαιων συγραφεων που μου παραθετεις που ταχα θιγουν την αυτοχθονια ,ξερεις οτι πολυ ευκολα ο καθενας μπορει να παραθεσει αλλα τοσα αρχαιων που την υποστηριζουν.
Βεβαίως και υπάρχουν χωρία που αναφέρονται σε αυτοχθονία, αφού κάθε λαός από ένα σημείο και μετά θεωρεί τον εαυτό του αυτόχθονα και επινοεί μύθους που θα δημιουργούν αδιατάρακτους συνεκτικούς δεσμούς με τη γή του. Είναι ο τέλειος αστικός θρύλος, η ιδανική ψευδαίσθηση που δίνει στην κοινότητα το ερέθισμα να διεκδικεί επ'αόριστον τα κληρονομικά δικαιώματα της περιοχής.
Ο Διόδωρος Σικελιώτης βλέπεις την είχε ψιλιαστεί τη δουλειά λέγοντας ότι...Όσο για την αρχαιότητα του γένους, όχι μόνο οι Ελληνες αλλά και πολλοί βάρβαροι θεωρούν τους εαυτούς τους αυτόχθονες και πως είναι οι πρώτοι απ'όλους τους ανθρώπους που ανακάλυψαν τα χρειώδη της ζωής και πως μόνο τα γεγονότα της δικής τους ιστορίας καταγράφτηκαν από τα πολύ παλιά χρόνια.(Διοδ. Σικελιώτης, Α.9, σελ.49, εκδ. Κάκτος)
Τι έγινε ρε παιδιά. Τόσοι πολλοί αυτόχθονες στην υφήλιο? Οι άνθρωποι δεν μετακινούνταν ποτέ? Θα αρχίσω να πιστεύω στην πολυτοπική θεωρία της προέλευσης του σύγχρονου ανθρώπου μου φαίνεται![]()
quote:
skartadosΠαντως παραδοση που να αναφερει καταγωγη ελληνων εκτος ελλαδος δεν υπαρχει.
Μα όταν δύο τουλάχιστον συγγραφείς σου λένε ότι παλαιότερα κατοικούσαν βάρβαροι στο μεγαλύτερο μερος της Ελλάδας, έμμεσα δεν ομολογούν ότι τουλάχιστον στο μεγαλύτερο μέρος οι Ελληνες θα ήταν νεοφερμένοι? Τουλάχιστον προς αυτή την κατεύθυνση γέρνουν τα αποσπάσματα του Στράβωνα και του Παυσανία. Τώρα αν εσύ περιμένεις να σου δώσουν και γεωγραφικές συντεταγμένες εξωτερικής προέλευσης, για μια εποχή που δεν είχαν διαμορφωθεί ακόμα οι αρχαίοι Ελληνες ως ξεχωριστός λαός (διαμορφωθηκαν σταδιακά από την αμάμειξη Πρωτοελλήνων και Προελλήνων), μάλλον ζητάς πολλά.
Γενικά δεν θα βρεις παραδόσεις για εξωτερική προέλευση ούτε στους Σέρβους, ούτε στους Περσες, ούτε στους Ινδούς, ούτε στους Κελτες της κεντρικής Ευρώπης και της Ιβηρικής, ούτε στους Μαλάγκασυ της Μαδαγασκάρης, ούτε στους Ινκας, ούτε σε πολλούς ακόμα λαούς. Αλίμονο αν η έρευνα για την προέλευση ενός λαού σταματά στο τι λέει ο ίδιος όταν δεν υπήρχαν στην εποχή του γνωσεις αρχαιολογίας, γλωσσολογίας, γενετικής και ανθρωπολογίας, των επιστημών δηλαδή που ενώνουν τα κομμάτια του παζλ της προέλευσης των πληθυσμών. Το μοναδικό εργαλείο που είχαν οι αρχαίοι ήταν οι νεφελώδεις και αναξιόπιστες διατυπώσεις των μύθων...

Edited by - Agnostic on 02/12/2009 03:26:46
quote:
trexagireveΛέμε ότι οι οι Έλληνες, είτε
ως Πελασγοί, είτε ως Ιώνες, είτε ως Αχαιοί,ελιτε σαν Αιολείς, ή όπως
θές πες το, ήταν εδώ....Και δεν μετακινούνταν, αλλά, ανέβαιναν
και κατέβαιναν σε ισχύ και επηροή....Αλλά, μεταξύ τους, δίχως ξένες επηροές....
"είναι φανερό ότι η χώρα που σήμερα ονομάζεται Ελλάδα δεν είχε μόνιμους κατοίκους τα παλιά τα χρόνια, αλλά γίνονταν τότε συχνές μεταναστεύσεις κι οι διάφοροι κάτοικοι, όταν πιέζονταν κάθε φορά από άλλα πολυαριθμότερα φύλα, εγκαταλείπανε εύκολα τον τόπο τους".(Θουκυδίδης, Α.2)
«Η εκστρατεία στην Τροία από τον Αγαμέμνονα ήταν πράξη ωφελιμότατη για τους Έλληνες, για να μην υποστεί η Ελλάδα από τους βάρβαρους δεινά παρόμοια με κείνα που υπέστη παλαιότερα κατά την κατάληψη όλης της Πελοποννήσου από τον Πέλοπα, του Άργους από το Δαναό και της Θήβας από τον Κάδμο.» (Ισοκράτης, Παναθηναϊκός, 79-80)
Επίσης ο Ηρόδοτος (Α.58) μας λέει ότι οι Ελληνες έφτασαν τεράστιους αριθμούς αφού ενσωμάτωσαν διάφορους ξένους λαούς, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι Πελασγοί.
Τρέχαγύρευε πρέπει να συνηθήσεις στην ιδέα ότι η Ελλάδα ως γεωγραφικό σταυροδρόμι τριών ηπείρων δεν ήταν δυνατό να μην έχει φιλοξενήσει από την προϊστορία δεκάδες διαφορετικούς λαούς. Ούτε οι αρχαίοι Ελληνες βρίσκονταν κλεισμένοι σε γυάλα ώστε να μην μπορούν να αναμειχθούν και να αλληλεπιδράσουν με άλλους λαούς.

Εκτός αν πιστεύεις ότι ήταν ...τσιγγάνοι...Φεύγαν απο Λάρισα, ας πούμε,κάποιοι, πηγαίνανε Αθήνα, ξαναγυρνούσαν Θεσσαλονίκη και μετά Κρήτη, για διακοπές, ανα 50 χρονια...
Θέλω να πω εδώ οι πληθυσμοί,ήταν σε συγκεκριμένες πόλεις και οικισμούς και αλλάζαν περιοχη, όχι ως σύνολα, αλλά ως κινήματα, επηροές...Δηλαδή, Έλληνες σε Έλληνες,όχι άλλα φύλα.....
Αυτό θεωρείται ως εγχώριες μετακινήσεις πληθυσμών, όχι κατακτητές, άλλου πολιτισμού και άλλων εθνικών στοιχείων...Δεν ειναι έτσι; ...
"Από τη στιγμή που ο homo sapiens εξαπλώθηκε από την Αφρική πριν 100.000 χρόνια σε ολόκληρο τον πλανήτη, είναι παράλογο να υποθέσουμε ότι δεν μπορούσαν να μετακινηθούν ανθρώπινοι πληθυσμοί το 3000-2200 π.Χ. από την Ουκρανία στα γειτονικά Βαλκάνια και στην Ελλάδα, ειδικά όταν διέθεταν εξημερωμένα άλογα και τροχοφόρα οχήματα. Δεν υποστηρίζω βέβαια ότι όλοι οι πληθυσμοί μετανάστευαν πάνω σε άλογα και άμαξες."
Γραφει ο αγνωστικ στη σελιδα 46
"--------------------------------------------------------------------------------
skartados
Φιλε αγνωστικ εδω εχει στηθει ολοκληρο παραμυθι δηθεν εισβολης καποιων αορατων με αρματα στον ελληνικο χωρο γυρω στο 2200π.χ ,αλλα εκει δε σε βλεπω να κανεις παρομοιες ερωτησεις.
--------------------------------------------------------------------------------
Δεν λέει τέτοιο πράγμα η ΙΕ θεωρία για τα άρματα. Τουλάχιστον όχι έτσι όπως το θέτεις με την συγκεκριμένη ημερομηνία.
Ακόμα και να το έλεγε δεν θα ήταν απαραίτητα παραμύθι, αλλά μια υπόθεση που θα μπορούσε να ερευνηθεί.
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
skartados
Εχει βρεθει κανενα αρμα εκεινης της εποχης?
(φυσικα εγω εννοω στην ελλαδα)
Το παλιότερο πλήρως αναπτυγμένο άρμα που έχει βρεθεί είναι του 2000 π.Χ. και προέρχεται από τον πολιτισμό Αντρόνοβο των ευρασιατικών στεπών, ο οποίος κατάγεται τουλάχιστον κατά το ήμισυ από τον πολιτισμό Κουργκάν της Γιαμνάγια φάσης του
http://en.wikipedia.org/wiki/Chariot
quote:
skartados
Οχι ,ξερεις γιατι?Γιατι οι μυκηναιοι το φερανε περιπου το 1600 π.χ απο την ασια.
Γιατί είπα εγώ κάτι διαφορετικό?
Θελω να ενημερωσω καταρχιν ολους τους αναγνωστες οτι το πρωτο τροχοφορο οχημα γενικα στην ελλαδα ηταν το αρμα.Δηλαδη οταν λεμε αμαξα ειδικα για την μυκηναικη εποχη εννοουμε διτροχο αρμα.Περισσοτερες λεπτομερειες αναφερονται και στην βικιπαιδεια για την αμαξα(αρμα)στην αρχαια ελλαδα.
Τωρα πως ειναι δυνατον να ηρθαν οι ΙΕ το 3000-2000 π.χ με τροχοφορα οχηματα που πρωτη φορα εμφανιστηκαν στον ελληνικο χωρο το 1600π.χ αυτο το αφηνω στην κριση του καθε σκεπτομενου ανθρωπου που διαβαζει αυτην τη συζητηση.
Τελος παντον εγω δεν ηρθα στη συζητηση για να θριαμβολογησω σε αυτοαναιρεσεις του συνομιλητη μου.Αν μαλιστα καποια στιγμη ξεπερασα τα ορια και με τον αγνωστικ αλλα ειδικα με τον οαννησεα ζητω συγνωμη.
Καταρχήν χαίρομαι που μιλάμε σε φιλικό κλίμα και το διαβεβαίωσες και εσύ με τα γραφόμενα σου και προσπάθησες σε προηγούμενο μήνυμα σου να μου δώσεις να καταλάβω τι πιστεύεις.
Και ως οφείλω να σου ζητήσω συγνώμη που προσπάθησα να συνδέσω τις θέσεις σου με τις θέσεις κάποιων εθνικιστών και κάποιων εθνοκεντρικών συγγραφέων.
quote:
Τωρα αν παλι δεν βαριεσαι και διαβασεις παλαιοτερα μηνυματα μου θα δεις οτι το μεγαλυτερο κραξιμο το ριχνω σε αυτους που φανταζονται προιστορικους ελληνες εκπολιτιστες που μιλανε για ιχωρ και αλλες τετοιες αηδιες.
Χαίρομαι που δεν συμμερίζεσαι τις απόψεις αυτές.
Στο θέμα μας τώρα
quote:
Αν διαβασεις λιγο πιο προσεκτικα τα μηνυματα μου θα δεις οτι ποτε δεν μιλησα για τους ιταλους και τους τουρκους για συνειδηση αλλα μονο για καταγωγη.
Πράγματι δεν μίλησες για συνείδηση αλλά για καταγωγή. Τη λέξη συνείδηση τη τοποθέτησα εγώ για να σου δώσω να καταλάβεις ότι οι κάτοικοι πλέον της Μ.Ασίας και της Ν.Ιταλίας δεν συνδέουν τη καταγωγή τους με τους αρχαίους Έλληνες.
Συνεχίζοντας επίσης στην ίδια πρόταση σου γράφω
quote:
δεν σημαίνει ότι οι σημερινοί κάτοικοι έχουν Ελληνική συνείδηση πόσο μάλλον συγγενικούς δεσμούς με εμάς.
Με τους συγγενικούς δεσμούς εννοώ τη καταγωγή.
Είναι δυνατόν στη Νότια Ιταλία όπου μετά τους αρχαίους Έλληνες και τους Καρχηδόνιους πέρασαν οι Ρωμαίοι, οι Άραβες, οι Λογγοβάρδοι και οι Νορμανδοί τελευταίοι να διατήρησαν μια καταγωγή απευθείας ελληνική?
Πλέον στη Νότια Ιταλία μόνο 5 χωριά μιλάνε ελληνικά. Τα γνωστά ελληνόφωνα. Αλλά και πάλι οι κάτοικοι τους είναι λιγοστοί μπροστά στο συνολικό πληθυσμό της Νότιας Ιταλίας.
quote:
Εχω πει πως ακομα και οι πιο πρωτογονοι λαοι εχουν να μας δανεισουν πολλα και κυριως το πως να ζουμε στη φυση και απο τη φυση χωρις να την καταστρεφουμε.Φυσικα δεν υπαρχουν ανωτεροι και κατωτεροι λαοι ,αυτο ομως δεν σημαινει πως δεν θα ειμαι υπερηφανος για τα ουκ ολιγα επιτευγματα των προγονων μου γιατι καποιοι θα με ονομασουν εθνικιστη.
Σύμφωνοι αλλά μην προσθέτεις στη λίστα αυτών των επιτευγμάτων το εάν ήταν ή όχι αυτόχθονες και το εάν φέραν ή όχι το άρμα και το εάν οι Δωριείς κατέβηκαν ή ανέβηκαν.
quote:
Φυσικα απο ενα σημειο και μετα ,αλλα και πριν ηταν η τοπικη ονομασια μιας ομαδας ανθρωπων που ανηκαν σε αυτην που ονομαζουμε σημερα ελληνικη φυλη και οχι καποιου αλλου λαου.
Τα ονοματα τα εχω γραψει λιγο πιο πανω.Προσμειξεις ειχαμε απο το βυζαντιο και μετα.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Σιγουρα πρωτοι ηταν οι μινωες και οι μυκηναιοι αλλα αυτο δεν εχει σημασια.Εγω δεν μπορω να καταλαβω τωρα αν αμφισβητεις την αναμιξη κελτων και φραγκων.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Καταρχην εγω δεν ειπα πουθενα οτι ηχωρα ονομαστηκε france επειδη επικρατησε η φραγκικη γλωσσα αλλα γιατι επικρατησαν οι φραγκοι(πιθανως στον ελεγχο της οικονομιας και της διακυβερνησης).
Το γιατι δεν ονομαστηκαμε αχαιοι αλλα ελληνες καλυτερα να το ρωτησεις στον αγνωστικ που ονομαζει τους λαους απο τη γλωσσα τους.Εγω εχω κουραστει να γραφω ειδικα για εκεινα τα χρονια οτι μετρουσε πιο πολυ η καταγωγη.
Τελος παντων θεωρω οτι δεν υπαρχει καμια σχεση για να συγκρινεις την αναμιξη των γραικων των αχαιων κ.τ.λ που στην ουσια μιλαμε για τον ιδιο φυλετικα λαο με τους κελτες και τους φραγκους.
Σου αναφέρω για τρίτη φορά ότι με το παράδειγμα του δικού μας λαού και των Γερμανών ήθελα να σου δείξω πως ανέπτυξες λάθος σκεπτικό με τους Φράγκους. Όχι ότι είναι λάθος γιατί ονομάστηκαν France, ούτε κατά πόσο αναμείχθηκαν με τους Κέλτες, ούτε γιατί ονομαστήκαμε εμείς έτσι.
Διαφώνησα μαζί σου στο πως χρησιμοποιείς τα παραδείγματα και πως συγχέεις πράγματα μεταξύ τους.
Ποία συγχέεις?
Το όνομα ενός λαού, έθνους, κράτους (πες το όπως θες) με το ποία δομή γλώσσας χρησιμοποιεί.
Εφόσον γεννήθηκες με σώμα θνητό, φρόντισε να αφήσεις πνεύμα αθάνατο.
Αριστοτέλης speaking
quote:
kαι δεν μετακινούνταν, αλλά, ανέβαιναν
και κατέβαιναν σε ισχύ και επηροή...
AAAA….
Για αυτό έφτασαν μέχρι την Βακτριανή και την Ισπανία...
Γιατί δεν μετακινούνταν ποτέ...
Για αυτό έκαναν και εμφύλιους καταστροφικούς πολέμους: γιατί μάλωναν ποιος θα ανέβει πιο ψηλά...
Επιστήμη = μηδέν στο πηλίκο (πρέπει να προσπαθήσεις πιο σκληρά trexa))...
Αυτό φαίνεται πιο κάτω:
quote:
"Όλα τα σημερινά άλογα προέρχονται από δύο τύπους αλόγων .
Λυπάμαι, ΑΛΛΑ το κείμενο της livepedia είναι λάθος. (O YES...)
Γιατί νομίζεις ότι έδωσαν στο άλογο ένα καινούριο προσδιορισμό είδους;
Equus ferus caballus
Τα Equus ferus przewalskii και Equus ferus ferus, είναι συγγενικά είδη...
Δεν εξημερώθηκαν ΠΟΤΕ!!!
Το πιο κοντινό είναι το przewalski, αλλά ακόμα και αυτό έχει 66 χρωμοσώματα αντί για τα 64 του αλόγου!!!
Με λίγα λόγια: είναι μακρινοί συγγενείς που ανήκουν απλώς στο ίδιο είδος(Equus ferus) ...
Το ίδιο συμβαίνει και με το Tarpan – δεν έχει ΠΟΤΕ εξημερωθεί... Όπως και η Ζέβρα άλλωστε που ανήκει όμως σε άλλο είδος...
Βλέπεις όλα τα υποείδη ενός είδους δεν εξημερώνονται...
Για δες εδώ καλύτερα darling…
http://en.wikipedia.org/wiki/Domestication_of_the_horse
Trexa, στο έχω ξαναγράψει, αντιγράφεις χωρίς να ψάχνεις να βρεις εάν το κείμενο που αντιγράφεις είναι αλήθεια και το κυριώτερο ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ τι αντιγράφεις...
Σίγουρα, δεν έχεις καταλάβει τι σημαίνει διαφορά δύο χρωμοσωμάτων...
‘Ελα τώρα...
Μπορείς και καλύτερα... Ψάξτο λίγο... Αφού σου αρέσουν οι Θεσσαλικοί ίπποι...
quote:
Φιλε αγνωστικ εδω εχει στηθει ολοκληρο παραμυθι δηθεν εισβολης καποιων αορατων με αρματα στον ελληνικο χωρο γυρω στο 2200π.χ
Ποιός σου είπε ότι ήρθαν με άρματα και ποιός σου είπε ότι ήταν αόρατοι;;;
Το έχουμε ξαναπεί και εσύ συνεχίζεις να το αγνοείς (ηθελημένα):
Ξαφνικά οι τάφοι που βρίσκουμε εκείνης της περιόδου είναι πολύ διαφορετικοί, πράγμα που σημαίνει ένα άλλο λαό στην περιοχή και β) η μετανάστευση έγινε πολύ αργά (σε διάρκεια δεκαετιών) και φυσικά όχι με άρματα... Είπαμε είχαν άλογα μαζί τους... Για κρέας και γάλα το πιθανότερο...
Οι Σουμέριοι είχαν άρματα από το 3.000 π.χ – με ιππίδες όμως και όχι με άλογα...
quote:
Οχι ,ξερεις γιατι?Γιατι οι μυκηναιοι το φερανε περιπου το 1600 π.χ απο την ασια.
Τι πράγμα;;; Δε το ανακάλυψαν οι Έλληνες;;;
Ωιμέ... Ωιμέ... Πως θα ζήσει το ελληνικό έθνος με αυτή την ντροπή;;;
quote:
Τουλαχιστον για ασπιδες υπαρχουν παναρχαιες βραχογραφιες στον ελληνικο χωρο.Οι ασπιδες εκεινης της εποχης σιγουρα θα ηταν ξυλινες ,πως ειναι δυνατον να βρεθουν μετα απο 5000 χρονια?
Κοίτα να δεις κάτι βίτσια που είχαν οι αρχάίοι Έλληνες...
Είχαν πολιτισμό που μπορούσε να κατασκευάσει ασπίδες και δεν έκαναν ακόμα βραχογραφίες!!! Από τότε είμαστε βιτσιόζοι...
Για να μαθαίνεις skartados: το κάθε πολεμικό όργανο χρησιμοποιείται μόνο όταν υπάρχει μία αντίστειχη απειλή. Με λίγα λόγια: Οι Σουμέριοι για να αποκτήσουν μία κινητή «βάση» στον κάμπο της Σουμερίας, ανακάλυψαν τις πυργόσχημες ασπίδες... Οι Έλληνες για να εφαρμόσουν την αντίστροφη διελκυστίνδα ανακάλυψαν την στρογγυλή ασπίδα με άντιγα – μόνο όμως όταν άρχισαν να εφαρμόζουν την οπλιτική φάλαγγα... Οι ρωμαίοι ξεκίνησαν με οπλιτικές ασπίδες, έφτασαν στα scutum και μετά τις άλλαξαν και πάλι με στρογγυλές ή δακρυόσχημες για να γίνουν πιο ευέλικτοι.
Για να έχουν λοιπόν ασπίδες οι λαοί πριν το 2.000 π.χ. θα πρέπει:
Α) Να έχουν ένα πολιτισμό που να τους δίνει την δυνατότητα των μαχών εκ του συστάδην.
Β) Για να υπάρχει ένα τέτοιος πολιτισμός θα πρέπει να υπάρχει ένα κεντρικό σημείο εξουσίας.
Γ) Εάν υπήρχε κεντρικό σημείο εξουσίας θα είχαμε κύρια πολιτισμικά αγαθά και γραφή. Μήπως και έχεις ένα παράδειγμα του μέχρι ποιού σταδίου είχαν φτάσει στην κατασκευή π.χ. κεραμικών;;; Εάν δεν έχεις μπορώ να βάλω εγώ από τα μουσεία που έχω πάει...
Για αποδείξεις σχετικά με γραφή εκείνη την περίοδο φυσικά δεν το συζητούμε...
(Να κάνω την υπόθεση το ότι οι σκέψεις που χρησιμοποιείς έχουν παρθεί από το σκουπιδαριό που λέγεται Δαυλός;)
quote:
Παντως θεωρειται στην κορυφη της αξιοπιστιας απο ολους τους ιστορικους.
Και όλοι όσοι ξέρουν καλά ελληνική κλασσική γεωγραφία αναρωτιούνται: καλέ πέρασε από εκεί, γιατί δεν αναφέρει το τάδε ναό; Πέρασε από εκεί, γιατί δεν αναφέρει την τάδε πόλη;;; Γιατί δεν αναφέρει τα μετέωρα;;;
quote:
Τωρα πως ειναι δυνατον να ηρθαν οι ΙΕ το 3000-2000 π.χ με τροχοφορα οχηματα που πρωτη φορα εμφανιστηκαν στον ελληνικο χωρο το 1600π.χ αυτο το αφηνω στην κριση του καθε σκεπτομενου ανθρωπου που διαβαζει αυτην τη συζητηση.
Τροχός...
Ο πιο παλιός που έχουμε βρει είναι στην μεσοποταμία – περίπου από το 3500π.χ...
Άρα οι τροχοί είχαν ανακαλυφθεί ίσως και 1000 χρόνια πιο νωρίς.
Κύριο προβληματάκι όμως είναι ότι ΔΕΝ χρησιμοποιούσαν άλογα για να κινήσουν αυτά τα κάρα. Χρησιμοποιούσαν βόδια – ή το ανθρώπινο δυναμικό όπως στην Μάλτα το 2.000 π.χ.
Άρα το παραπάνω κείμενο που παραθέτεις skartados είναι εκτός πραγματικότητας γιατί ο τροχός ήταν ήδη στην Ελλάδα όταν ήρθαν οι Αχαιοί...
Απο 50ετίας, τουλάχιστον...:
"Οι αρχαιότατες ελληνικές επιγραφές• Δισπηλιό - Γιούρα Αλλοννήσου
Ο προϊστορικός οικισμός του Δισπηλιού βρίσκεται στη θέση Nησί, στη νότια όχθη της λίμνης της Kαστοριάς. Eντοπίστηκε το 1932, όταν η στάθμη της λίμνης κατέβηκε, και στο σημείο που χώριζε το Nησί από την όχθη της λίμνης φάνηκαν υπολείμματα ξύλινων πασσάλων. Oι συστηματικές ανασκαφές (1992 και εξής) αποκαλύπτουν τα λείψανα ενός εκτεταμένου λιμναίου οικισμού της Νεότερης Νεολιθικής, από τους σημαντικότερους και παλαιότερους του είδους στην Eυρώπη. [...]
Mοναδικές πολιτιστικές πτυχές της κοινότητας του Δισπηλιού αποκαλύπτουν μια ξύλινη πινακίδα με εγχάρακτα γραμμικά στοιχεία. H πινακίδα αυτή χρονολογείται με βεβαιότητα στο 5260 π.Χ. και δεν αποκλείεται να αποτελεί μια πρώιμη μορφή γραπτού λόγου, όπως εικάζεται και για παρόμοια σύμβολα χαραγμένα σε πηλό, που βρίσκονται σε οικισμούς της νότιας Βαλκανικής (πολιτισμός Vinca). [από το 'Ιδρυμα Μείζονος Πολιτισμού]
η επιγραφή του Δισπηλιού
Στη διάρκεια των ανασκαφών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο Δισπηλιό έχουν ανασυρθεί από τον βυθό χιλιάδες ευρήματα, ανάμεσα στα οποία και ορισμένα μοναδικά δείγματα που φωτίζουν τις δραστηριότητες του νεολιθικού ανθρώπου και του πολιτισμού του. Από τον δεύτερο κιόλας χρόνο της συστηματικής ανασκαφής, το 1993, βρέθηκε στον βυθό της λίμνης μια ξύλινη πινακίδα με σκαλισμένα επάνω της "σήματα", η οποία χρονολογήθηκε με τη μέθοδο C14 στα 5260 π.Χ.
Είναι μια πρώτη μορφή γραφής που προηγήθηκε της γραμμικής Α, η οποία επίσης ακόμη δεν έχει αποκωδικοποιηθεί; «Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι εδώ έχουμε μια προσπάθεια επικοινωνίας του νεολιθικού ανθρώπου που ελπίζουμε κάποτε να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε» λέει ο καθηγητής Χουρμουζιάδης, χωρίς να κρύβει τις επιφυλάξεις του, καθώς «για να αποκρυπτογραφήσει κανείς ένα κείμενο πρέπει δίπλα στα "σήματα" ή στα ιδεογράμματα να υπάρχει και κάτι το οποίο να του είναι ήδη γνωστό, όπως συνέβη με τον Σαμπολιόν και τη Ροζέτα, όπου επάνω στην πέτρα ήταν χαραγμένα σε αντιστοιχία τρία κείμενα: το ιερογλυφικό, το ελληνιστικό και το δημοτικό. Στην έφυδρη όμως πινακίδα του Δισπηλιού, στην πινακίδα δηλαδή που παρέμεινε στον βυθό της λίμνης 7.500 χρόνια, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα» λέει. Ανάλογα χαράγματα με αυτά της ξύλινης πινακίδας έχουν βρεθεί και σε μικρές κεραμικές πινακίδες που επίσης κρατούν, τουλάχιστον προς το παρόν, καλά φυλαγμένο το μυστικό τους. [από την εφημερίδα "το Βήμα"]
----------------------------------
Β. Γιούρα Αλοννήσου
Το σπήλαιο του Κύκλωπα βρίσκεται στο νότιο τμήμα του βραχώδους και αφιλόξενου νησιού Γιούρα. Tα Γιούρα ανήκουν στο νησιωτικό σύμπλεγμα των βόρειων Σποράδων και απέχουν περίπου 20 μίλια από την Αλόννησο. Σήμερα, βρίσκεται, σε υψόμετρο 150 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, και είναι, με διαστάσεις θαλάμου 60Χ50 και ύψος 15 μέτρα, το μεγαλύτερο των βόρειων Σποράδων. Η συστηματική ανασκαφική έρευνα στο εσωτερικό του (1992-95) τεκμηριώνει αδιάκοπη ανθρώπινη δραστηριότητα από τη Μεσολιθική εποχή (10.000-6.800 π.X.) στην Προκεραμική Νεολιθική (6800-6500 π.X.), μέχρι τη Νεότερη Νεολιθική περίοδο ΙΙ και τις αρχές της Τελικής Νεολιθικής (4600/4500-3300/3200 π.Χ.). Η χρήση του σπηλαίου συνεχίστηκε και κατά τους ιστορικούς χρόνους (Κλασική-Ρωμαϊκή περίοδος). [από το 'Ιδρυμα Μείζονος Πολιτισμού]
η επιγραφή των Σποράδων
Βρέθηκε στις ανασκαφές στην Σπηλιά του Κύκλωπος στην ερημονησίδα Γιούρα της Αλοννήσου από τον έφορο αρχαιοτήτων κ. Α. Σάμψων. Ενα ακόμα καταπληκτικό εύρημα από τις Βόρειες Σποράδες έρχεται για να ταράξει την άποψη της διεθνούς επιστημονικής κοινότητος για την δημιουργία τής γραφής. Πρόκειται για το θραύσμα (όστρακο) ενός αγγείου πάνω στο οποίο είναι χαραγμένα σύμβολα γραφής. Το εύρημα χρονολογείται γύρω στο 5.000 - 4.500 π.Χ. (χρονολόγηση με την μέθοδο της στρωματογραφίας). Το σημαντικότερο όμως είναι ότι τα σήματα αυτής της γραφής μοιάζουν με τα γράμματα του ελληνικού Αλφαβήτου που υποτίθεται ότι "εμφανίστηκαν" γύρω στο 800 π.Χ. Τα χαράγματα στο όστρακο δεν σχετίζονται με κανένα γνωστό είδος εγχάρακτης διακοσμήσεως και αποτελούν σαφή σύμβολα γραφής. τα χαράγματα έγιναν στην αρχική επεξεργασία του αγγείου. Μετά το αγγείο ψήθηκε και έτσι τα χαραγμένα σύμβολα έμειναν για πάντα. Επομένως τα σύμβολα γραφής χρονολογούνται την εποχή κατασκευής του αγγείου (5.000 - 4.500 π.Χ.) και αποτελούν μία συνειδητή ενέργεια του κεραμέως. Στην εικόνα διακρίνονται τα γράμματα Α Υ Δ (αρχικά της αρχαιότατης λέξεως "ΑΥΔΗ" (= φωνή) σύμφωνα με μερικούς ερευνητές). [από την εφημερίδα "Ελληνική Αγωγή"]"...
Μήπως θα ήθελες να συζητήσουμε επ αυτού;....
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
άσχετα απο το πόσο το Κερτάκ ήταν απευθείαν απόγονος του αρχικού....Κοιτάζω πολύ καλά,τι γράφω και αντιγράφω....Γι αυτό, πές
μου εσύ, που λέει ότι το Ταρπάν είναι το πρώτο και μόνο αρχικό άλογο....
Περιμένω.....
quote:
...Και ξέχασα, για τα άλογα,δεν μου λές πουθενά για ένα άλογο,
άσχετα απο το πόσο το Κερτάκ ήταν απευθείαν απόγονος του αρχικού....Κοιτάζω πολύ καλά,τι γράφω και αντιγράφω....Γι αυτό, πές
μου εσύ, που λέει ότι το Ταρπάν είναι το πρώτο και μόνο αρχικό άλογο....
Περιμένω....
ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ!!!
Το κάνεις επίτηδες για να μας σπάσεις τα νεύρα ή είσαι τόσο άσχετος;;;
Τι στα κομμάτια να κάνω;;;
Να πάω σε καμιά εκκλησία να ανάψω καμία ντουζίνα λαμπάδες μπας και σου στείλει ο Θεός φώτιση;;;
Το ξαναγράφω:
Ούτε το Equus ferus przewalskii ούτε το Equus ferus ferus (ταρπάν) είναι οι πρόγονοι του αλόγου...
Το άλογο ανήκει σε ένα άλλο ξεχωριστό είδος που σήμερα ΔΕΝ βρίσκουμε άγριο στην φύση...
Το κατάλαβες τώρα ή θα ξαναγράψεις όπως σε άλλο θέμα: ε λέμε και καμία μαλακία που και που...