ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τελικα τι βυθισε τον τιτανικο; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Τελικα τι βυθισε τον τιτανικο; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

NASAROYTAKI29 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
gentlemanΜέλος
09/04/2007, 00:21:19
Βλέπε "power temperature coefficient":

http://www.solarhome.org/index.asp?PageAction=VIEWPROD&ProdID=1568

Dare To Dream

09/04/2007, 09:38:18
Limits
Operating temperature: -40 to +85 C
Maximum system voltage: 600VDC

Temperature and Coefficients
Nominal Operation Cell Temperature (NOCT): 48 C +- 2 C
Current temperature coefficient %/K: 0.06 +- 0.01
Voltage temperature coefficient mV/K: -(155 +- 10)
Power temperature coefficient %/K: -(0.5 +- 0.05)

Gentleman,
Tι παραπάνω γράφω;
Στο μηχάνημα πέφτει η απόδωση του όταν η θερμοκρασία υπερβή τους 85C και κάποια στιγμή θα καούν τα στοιχεία. Μην ξεχνάμε ότι τα στοιχεία του εμπορίου αποτελούνται από πυρίτιο.
Τέλος πάντων. εγώ θεωρώ γελοία τα φωτοβολταϊκα στοιχεία όπως είναι τώρα. Ιδιαίτερα δε αυτό που γράφει παρακάτω:

Warranties
2 year product warranty
12 year warranty on 90% of the minimum output
25 year warranty on 80% of the minimum output

Τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής;
Τι σημαίνει εγγύηση 2 ετών σε ένα τόσο απλό σύστημα και πως ξέρει την πτώση της απόδοσης του συστήματος του στην πάροδο του χρόνου; Από την θεωρητική και μαθηματική άποψη μόνο και όχι από την χρήση του πελάτη;

gentlemanΜέλος
09/04/2007, 12:08:09
> Τι σημαίνει εγγύηση 2 ετών σε ένα τόσο απλό σύστημα και πως ξέρει την πτώση της απόδοσης του συστήματος του στην πάροδο του χρόνου;

Ρε συ δεν είναι τίποτα καινούριο τα φωτοβολταϊκά. Πάνε 30 χρόνια πίσω, τουλάχιστον. Απλά τώρα έχει αυξηθεί πολύ η παραγωγή γιατί κάποιες κυβερνήσεις πάνε να το παίξουνε περιβαντολογικά συνειδητοποιημένες. Kαι καλά ότι αντιμετωπίζουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Και δίνουν 45 λεπτά του ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Ενώ θα μπορούσε να παραχθεί ενέργεια με άλλους ανανεώσιμους τρόπους, μόνο σε μεγάλα εργοστάσια παραγωγής, με 5 λεπτά την κιλοβατώρα ή λιγότερο. Πχ με συγκεντρωτήρες φωτός που ζεσταίνουν αλάτι μέχρι τήξεως και μια μηχανή stirling που χρησιμοποιεί τη διαφορά θερμοκρασίας για να κινήσει ηλεκτρογεννήτρια. Το λειωμένο αλάτι χρησιμεύει σαν buffer ώστε να παράγεται ρεύμα και τη νύχτα.

> Στο μηχάνημα πέφτει η απόδωση του όταν η θερμοκρασία υπερβή τους 85C

Εννοείται πως υπάρχει κάποιο όριο, από την αρχή του topic λέω και ξαναλέω ότι βασικό χαρακτηριστικό σε οποιοδήποτε τέτοιο εγχείρημα είναι η καλή θερμο-απαγωγή, δηλαδή πως να διατηρηθεί χαμηλή η θερμοκρασία με κατάλληλες ψύκτρες και ενδεχομένως ανεμιστηράκια. Αλλιώς δεν παράγεται ρεύμα.

Άσχετο: (μόνο αν ξέρεις πες μου) τι χρειάζεται για να μετατραπεί ένα ψυγείο από αντλία θερμότητας (κύκλος stirling) σε κινητήρα τροφοδοτούμενο από διαφορά θερμοκρασίας (μηχανή stirling).

Dare To Dream

09/04/2007, 20:43:54
Δεν γίνεται αυτό.
Χρειάζεται καινούριος κινητήρας και καινούριο σύστημα σωληνώσεων.
Ακόμα και εάν αλλάξεις τον τριχοειδή σωλήνα με μία βαλβίδα - αντίθετης φοράς εννοείται - δεν θα καταφέρεις τίποτα ούτε καν σε θεωριτικό επίπεδο.
(Πτυχίο ψυκτικού 1990)...
12/04/2007, 17:22:21
gentleman,
Στο mail που έχεις στο εσωτερικα που κάνει μπαν τα μηνύματα μέσω του Yahoo εδώ και τρεις ημέρες.
Έχεις κάποιο άλλο mail ή...

Y.Γ.
Δεν πιστεύω στα φωτοβολταικά.
Προτιμώ τις ανεμογεννήτριες, τους μαγνητικούς κινητήρες ή άλλα εξωτικά θέματα... Ακόμα και εάν φτάσουν στο 100% τα φωτοβολταικά δεν είναι καθόλου αποδοτικά...

gentlemanΜέλος
12/04/2007, 19:22:09
Είναι πολύ μεγάλο; Στείλτο εδώ: pargadreamer@30gigs.com

Στείλε και το μήνυμα απόρριψης, μήπως καταλάβω τι φταίει.

Dare To Dream

16/04/2007, 09:16:00
Δεν μπορώ να το στείλω με τίποτα το ρημάδι.
Πάντα μου βγάζει σφάλμα και στα δύο email/
Θα προσπαθήσω από την οικία μου, απόψε ή αύριο...
16/04/2007, 23:10:29
quote:

Δεν πιστεύω στα φωτοβολταικά.
Προτιμώ τις ανεμογεννήτριες, τους μαγνητικούς κινητήρες ή άλλα εξωτικά θέματα... Ακόμα και εάν φτάσουν στο 100% τα φωτοβολταικά δεν είναι καθόλου αποδοτικά...

OANNHSEA έχεις ασχοληθεί σε πρακτική βάση με κάποιο project από τα παραπάνω; Σίγουρα έχεις τις θεωρητικές βάσεις & γνώσεις, απλά ρωτάω αν προχώρησες ποτέ κάποιο σχέδιο ή το έχεις κατά νου για το μέλλον. Μιλάω δηλαδή για σχέδια στο πλαίσιο free energy.

18/04/2007, 07:51:33
Δεν προλαβαίνω να συγκεντρωθώ μόνο σε ένα και έτσι τα έχω πιάσει όλα από λίγο.
Δεν πιστεύω στα φωτοβολταϊκά - αν και διάβασα την προηγούμενη εβδομάδα για ένα νέο τριδιάστατο τσιπ. Ίσως αυτό πραγματικά να δώσει το κάτι άλλο στα φωτοβολταϊκά.
Οι γνώσεις και η μικρή έρευνα που έκανα, μου λένε ότι ο κινητήρας SEG και οι μαγνητικοί μπορεί να λειτουργήσουν - όπως και η αντίστοιχη γεννήτρια τέσλα.
Όμως τα πιο χειροπιαστά (η καλύτερα αυτά που αφήνουν να λειτουργούν) είναι οι ανεμογενήτριες, των οποίων είμαι οπαδός μεχρι να βγει κάτι άλλο γιατί δυστηχώς δεν είναι και πολύ ωραίο οπτικά. Επίσης και οι γεννήτριες που ακολουθούν τον κύκλο του Στέρλινγκ είναι χειροπιαστές
Όσο για τις άλλες εναλάκτικές λύσεις θέλουν πολύ συζήτηση...