ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΠΡΟΜΗΘΕΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- ΠΡΟΜΗΘΕΑ - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

recto30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
18/03/2007, 15:23:32
quote:
« Ωωωωχ, το μάτι μου...»

αυτό ήταν κραυγή φιλόλογου!!!
Κακώς αποδίδεται στο recto!!!!

quote:
«recto Ποια Κρήτη μωρέ. Ποια Κρήτη;»

αυτή την λεβεντογεννα.

quote:
«Η μετάφραση του μασωριτικού κειμένου από την Βιβλική Εταιρεία είναι, για το εδάφιο 6:
"θα γίνουν τα παράλια λιβάδια με πηγάδια για τους βοσκούς, και μαντριά για τα κοπάδια."»

Δείξε μου σε παρακαλώ χρησιμοποιώντας την γλώσσα και τους κανόνες της ,ή
έναν φιλόλογο,ή
έστω ένα λεξικό από τα τόσα που επικαλείσαι κατά καιρούς ,που να μεταφράζει το ‘εσται Κρήτη…’ σαν :

«θα γίνουν τα παράλια λιβάδια με πηγάδια για τους βοσκούς, και μαντριά για τα κοπάδια."» «η περιοχή όπου κατοικούν οι Φιλισταίοι και όχι η Κρήτη.»

καθοτι η ελληνική γλώσσα είναι ακριβής γλώσσα.

quote:
«Θες να ερμηνεύεις, ταλαίπωρε,»

εγώ να ερμηνεύσω εσύ να συγκαλύψεις

quote:
«την ΠΔ και δεν ξέρεις τι είναι το μασωριτικό κείμενο;»

δεν έχει καμία άξια να το πω εγώ ,θέλω να το ακούσω από εσένα….
Τόσα και τόσα μας ειπες,πες μας κάτι ακόμα!!!

quote:
«Νομίζεις θα σου μάθω τι είναι;»

ξερεις????
αν ξερεις το απαιτώ, και ξανά θέτω τα ερωτήματα

Μασοριτικο κείμενο?

Πότε γράφτηκε αυτό?

Ποια αναθεωρημένη έκδοση είναι αυτή?

συμμαχήσατε με τους "αιρετικούς"?

quote:
«μας έδειξες τι σημαίνει φανατικός.»

το ειδαν ολοι!

quote:
«χαιρέτα μας τον πλάτανο ερευνητή της πεντάρας και άσχετε(κατά δική σου ομολογία...»

φχαριστω για τα καλά σου λόγια!
Από τα χείλη σου αυτό είναι έπαινος!
Δεν ενοχλούμε!
ποτέ ομολόγησα ακριβώς την πεντάρα?

Το ίδιο παραμυθι,λενε,λενε,και όταν τελειώσουν τα επιχειρήματα ,αρχίζει η κατρακύλα και αρχίζει ένα σχετικό μπινελικι,και μετά ο λογαριασμός εξαφανίζεται…
Ησυχάζουν τα πράγματα λιγο,και μετά ενεργοποιείτε ένας άλλος χρηστής που είναι γραμμένος πριν 2-3 χρόνια και ξαναρχίζουν από την αρχή…..
-

------

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

18/03/2007, 18:19:01
quote:
rectum
Επίσης, για να στηρίξεις τις απόψεις σου, δεν λαμβάνεις υπόψη:

- ούτε ότι η ΠΔ περιέχει την ιστορία των εβραίων ξεχωριστά από την θεόπνευστη θεολογία

Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο πράγμα όπως "θεόπνευστη θεολογία". Ενα μάτσο ανοησίες για αφελείς υπάρχει.

Εγώ βασίζομαι στις επιστημονικές μελέτες, όχι στα μυθολογικά κείμενα των Εβραίων και των Χριστιανών για να στηρίξω επιστημονικές θέσεις.

quote:
rectum
ούτε την ερμηνεία της Χριστιανικής Παράδοσης, η οποία αδιαφορεί παντελώς για οποιαδήποτε ερμηνεία συσχετίζεται έστω και με αντιπαθεια προς την Κρήτη. Στην πραγματικότητα, δεν βρήκα σχόλιο για την Κρήτη, παρά μόνο ότι ΔΕΝ αναφέρεται στην Κρήτη αλλά στα παράλια της Φοινίκης

Επίσης για αρχαιολογικά θέματα (όπως αυτό των Φιλισταίων) στηρίζομαι στα ευρήματα της αρχαιολογίας και όχι στις ερμηνείες των μυθολογικών κατασκευασμάτων.

Και η αρχαιολογία λέει ότι οι Φιλισταίοι πέρασαν στην Παλαιστίνη γύρω στο 1200 παχχ από την Κρήτη όπου ζούσαν, δίνοντάς το όνομά τους στην περιοχή (Φιλιστίν) η οποία παραφράστηκε με τον καιρό σε Παλαιστίνη. Αυτό εξηγεί και το μίσος των Εβραίων για την Κρήτη, όπως αυτό εκφράζεται μέσα από τα μυθολογικά τους κείμενα.

Είμαι σίγουρος πάντως πως τόσο εσύ όσο και οι υπόλοιποι που χρησιμοποιείτε το σχετικό λογαριασμό έχεις μελετήσει το σχετικό άρθρο περί απολογητικής, του οποίου το τελευταίο βήμα στο οποίο φτάνει ο υποψήφιος απολογητής λέει: "Νιώσε άνετα με την παράνοιά σου".

macedon

rectoΜέλος
18/03/2007, 21:09:25
quote:
εσύ όσο και οι υπόλοιποι που χρησιμοποιείτε το σχετικό λογαριασμό

Το πόσο μειώνει αυτό που λές, εσένα και τους άλλους, το έχεις σκεφτεί, σε περίπτωση που είμαι πράγματι μόνο ένας;

quote:
Ενα μάτσο ανοησίες για αφελείς υπάρχει

Μα το ξέρω. Αφού διάβασα όσα γράφετε.

-

αγνοώνΜέλος
19/03/2007, 11:16:54
και η ειρωνεία πάει σύννεφο...

το ερώτημα παραμένει όμως

γιατί εδώ στην Ελλάδα να ασχολούμαστε με το τι έκαναν όλοι αυτοί
εκεί κάτω ? ο αβραάμ ? ο μωυσής ? η ραχήλ ?

από που ήλθαν όλοι αυτοί ?

τι μας νοιάζει εμάς για τη ζωή τους ?

ύστερα από τόσα χρόνια,γιατί να είμαστε ακόμη κολλημένοι
με όλα αυτά ?

hendrixΜέλος
19/03/2007, 13:15:59
μα εισαι σιγουρος οτι μιλαει καθαρα και μονο για τους εβραιους η ΠΔ?

η εχει σχεση και με παλαιοτερες πηγες απο τις οποιες εχουν αντλησει και οι ελληνες?

οπως η Αιγυπτος ας πουμε?

ειστε σιγουροι και απολυτως βεβαιαοι πως ο χριστιανισμος ειναι εβραικης προελευσης και αρα απορριπτεος?

(και σαν ευρυτερη απαντηση: η ιστορια καθε λαου ειναι πηγη γνωσης για ολους τους ανθρωπους)

19/03/2007, 13:40:10
Στον ισχυρισμό περί ειδωλολατρίας των αρχαίων μας, οι σημερινοί αρχαιολάτρεις απαντούν πως οι αρχαίοι μας πρόγονοι δεν λάτρευαν το υλικό, το άγαλμα που αναπαριστούσε μια θεότητα, αλλά τη θεότητα την ίδια. Ξεχνούν βέβαια πως οι αρχαίοι μας είχαν θεοποιήσει άψυχα αντικείμενα και ζώα.

Πρόσφατα διάβασα πως στο Ιερό της Παφίας Αφροδίτης, οι παραστάσεις της Θεάς δεν ήταν ανθρωπόμορφες. Το σύμβολό της ήταν ένας κωνικός λίθος που βρέθηκε στο χώρο του ιερού, και σήμερα εκτίθεται στο Μουσείο Παλαίπαφου. Κατά τις μεγάλες γιορτές, τον ιερό αυτό λίθο άλειβαν με λάδι. Ο κυρίως βωμός, όπου επιτρέπονταν μόνο προσφορές θυμιάματος και πυρός, βρισκόταν στο ύπαιθρο, χωρίς να βρέχεται ποτέ από τη βροχή. Η ιερή πορνεία λέγεται ότι αποτελούσε μέρος των ιεροτελεστιών του ναού.

Βλέπουμε πως δεν υπήρχε περιορισμός για το συμβολισμό και αναπαράσταση των θεοτήτων και το αντικείμενο συμβολισμού αποκτούσε ιερή αξία και γινόταν "αντικείμενο" λατρείας και απόδοσης τιμών.
Πιστεύω, λοιπόν, πως η πιο πάνω αναφορά, έρχεται να προσθέσει ακόμη ένα αποδεικτικό στοιχείο περί ειδωλολατρίας.
Η αντίληψη ότι μέσα στο ίδιο το αντικείμενο που αναπαριστούσε τη θεότητα, κατοικούσε η ίδια η θεότητα, την αναφέρει και το περιοδικό Δαυλός.

ΠάναςΜέλος
20/03/2007, 00:42:22
quote:
Πρόσφατα διάβασα πως στο Ιερό της Παφίας Αφροδίτης, οι παραστάσεις της Θεάς δεν ήταν ανθρωπόμορφες. Το σύμβολό της ήταν ένας κωνικός λίθος που βρέθηκε στο χώρο του ιερού, και σήμερα εκτίθεται στο Μουσείο Παλαίπαφου. Κατά τις μεγάλες γιορτές, τον ιερό αυτό λίθο άλειβαν με λάδι. Ο κυρίως βωμός, όπου επιτρέπονταν μόνο προσφορές θυμιάματος και πυρός, βρισκόταν στο ύπαιθρο, χωρίς να βρέχεται ποτέ από τη βροχή. Η ιερή πορνεία λέγεται ότι αποτελούσε μέρος των ιεροτελεστιών του ναού.

Μια χαρά μου φαίνεται. Βλέπεις κάτι κακό στην παραπάνω γιορτή;

Ενώ σήμερα 2.500 χρόνια μετά ο Χριστιανισμός κατακρίνει την ειδωλολατρεία.

Ανατριχιαστικά σκηνώματα Αγίων μέσα σε Εκκλησίες να προσκυνούνται απο πιστούς, άφθαρτα πτώματα που περιμένουν Αγιοποίηση, Εικόνες που κλαίνε, ανθίζουν, μυροβολούν, ματώνουν κτλ.

Το αποτέλεσμα;
Πλήθος πιστών να τρέχουν να προσκυνήσουν και να καταθέσουν τον οβολό τους υπερ αποπεράτωσης του εκάστοτε ιερού ναού που φιλοξενεί το θαύμα, και απέξω να στήνεται λαική αγορά.
Σκέτο πανηγύρι συμβαίνει δε έτσι και μας επισκεφτεί απο το εξωτερικό ή το Αγιο Ορος κάποιο ιερό αντικείμενο (Μέλη Αγίων, Εικόνες, Αγιο Ξύλο κτλ).

Εδώ θα μου πείτε, για λίγο άφησε το λαό του ο Μωυσής για να φερει τις 10 εντολές και αυτοι το γύρισαν παλι στις παλιές καλές συνήθειες(οργια,ειδωλολατρειες κτλ)παρόλα όσα πέρασαν.
Μετά απο 2000 χρόνια πόσο δύσκολο είναι να εκφυλιστεί και ο Χριστιανισμός;

EntropyΝέο Μέλος
20/03/2007, 02:25:59
Αγαπητε φιλε ψηλε η μαγικη λεξη ειναι... "Το σύμβολό της ήταν ένας κωνικός λίθος"
Μην το βλεπεις απο την πλευρα του χριστιανου, και κοιταξε λιγακι τι σημασια ειχαν στην ελλαδα οι συμβολισμοι
Ε και για να λεμε την αληθεια αυτο που ειπες με το λαδι ειναι οτι ποιο χαζο...Θα αναρωτηθεις γιατι ισως...Κανε πολυ απλα μια βολτα μεχρι την εκκλησια της γειτονιας σου και δες αυτους που φιλανε τις εικονες και γωνατιζουν 'η δεν ξερω και γω τι αλλο κανουν. Ας μην μιλησω για το εμποριο κομποσκινιου και μινι-εικονιτσας (ειδανικη και για πορτοφολι) που συναγωνιζεται στα ισια τις εξαγωγες τισ Κολομβιας (μη λεμε σε τι )
αγνοώνΜέλος
20/03/2007, 11:18:36
(τη στιγμή αυτή που γράφω από ίντερνετ καφέ,παίζει ένα καταπληκτικό τραγούδι που λέγεται thunder without rain και η μπάντα λέγεται
brainstorm - το τραγούδι είναι καινούριο και είναι ΓΑΜΑΤΟ - αν δεν το έχετε ακούσει,προσπαθήστε να το ακούσετε)

...........................................................

ναι ρε hendrix,δε διαφωνώ με την άποψή σου...

σίγουρα η μυθολογία κάθε λαού μπορεί να αποτελέσει πηγή γνώσης
για όλους μας...

αρκεί όμως να τη δούμε με σωστό μάτι και να μη μας γίνει ευαγγέλιο

θέλω να πω ότι εδώ στην Ελλάδα,ο κόσμος έχει διχαστεί και η αιτία είναι μία θρησκεία η οποία σίγουρα δεν έχει και τόσο ελληνικό χαρακτήρα...

αυτό νομίζω το βλέπεις κι εσύ

άλλωστε τα περισσότερα ονόματα στην Αγία Γραφή,είναι εβραικά,
οι τοποθεσίες εβραικές,τα ήθη και τα έθιμα εβραικά...

...κι εγώ ρωτώ ξανά...

κι εμάς τι μας νοιάζει ?
..................................................................

δεν δηλώνω αντίθετα δωδεκαθειστής ή άθεος ή εθνικός ή....

δηλώνω όμως άνθρωπος με ελληνική καταγωγή και γι'αυτό δείχνω ενδιαφέρον για τη μυθολογία του τόπου μου

αυτό δεν το βρίσκω κακό

κακό βρίσκω να συγκρίνω τη μυθολογία αυτή με τη μυθολογία άλλων λαών,
για να καταλήξω σε συμπεράσματα αρνητικά ή θετικά,
από τη στιγμή που δεν υπάρχει λόγος για να γίνει κάτι τέτοιο

ο κάθε λαός με τη μυθολογία του

...................................................................

το πρόβλημα όμως είναι ότι η εκκλησία της Ελλάδας διεκδικεί ένα ρόλο για τον εαυτό της,ο οποίος δεν της αρμόζει καθόλου θα έλεγα

καλύτερα θα ήταν να ασχολούνταν με τους δικούς της πιστούς
-κανένα πρόβλημα μ'αυτό- και όχι με τους πιστούς άλλων θρησκείων

και να εξάγει και πορίσματα σχετικά με τα συμπεράσματά της γι αυτούς !
..........................................................
τι λες εσύ ?

20/03/2007, 23:28:25
Γιατί να το γυρνάμε αμέσως στη σύγκριση με το Χριστιανισμό;
Τι σχέση μπορεί να έχει η τιμή που αποδίδουν οι Χριστιανοί σε ένα λείψανο ενός Αγίου ή η ευλάβεια που δείχνουν εμπρός σε μια εικόνα που εικονίζει άτομα υπαρκτά, με αυτό που έκαναν οι πρόγονοί μας και θεωρούσαν ως εικόνα της θεάς έναν άψυχο λίθο;

Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα αν οι πρόγονοί μας έβλεπαν έναν θεό σε μια πέτρα σε ένα ζώο ή σε ένα καιρικό φαινόμενο.
Άσε που εγώ ως «Πατρώα Θρησκεία» δεν βλέπω μόνο τους δώδεκα θεούς, που πολλοί από τους οποίους είναι ξενόφερτοι (δεν με χαλάει όμως αυτό).
Και δεν καταλαβαίνω γιατί σήμερα προσπαθούν να μας πείσουν πως αυτή και μόνο (το δωδεκάθεο) ήταν η θρησκεία των προγόνων μας; Δεν θα σχολιάσω, βέβαια, το γεγονός των πάμπολλων μνηστήρων αρχαιοθρήσκων που κονταροχτυπιούνται μεταξύ τους για να μας πείσουν ότι αυτοί έχουν την καλύτερη πραμάτεια!

Δεν καταλαβαίνω, επίσης, τι πρόβλημα έχουν μερικοί με το αν οι πρόγονοί μας ήταν ειδωλολάτρες; Γιατί, σώνει και καλά, να προσπαθούμε να αλλοιώσουμε την πραγματικότητα; Μήπως οι δικοί μας να ήταν οι μόνοι ειδωλολάτρες της εποχής;
Όπως, σωστά, ανέφερε και ο Πάνας, και οι ίδιοι οι εβραίοι, ουκ ολίγες φορές, στρέφονταν προς τα είδωλα.
Πιστεύω πως δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε ως ταμπού την ειδωλολατρία κατά την αρχαιότητα.