ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ας πλακωθούμε λιγάκι! Νο.1 (Χώρος επίλυσης ιδιαίτερων διαφωνιών) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ας πλακωθούμε λιγάκι! Νο.1 (Χώρος επίλυσης ιδιαίτερων διαφωνιών) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Sesostris61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/4
18/01/2010, 17:24:32
Τι..κουζουλαδες, λες πάλι ώρε άθεε;Είναι δυνατόν να λές κάτω τα χέρια απο την περιουσία της εκκλησίας, όταν δεν πρέπει να έχει καθόλου, σύμφωνα με τον λόγο του Θεού....Μοναστήρια, γίνανε, δεν
υπηρχανε..Ήταν για άσκηση και λιτότητα, όχι για λούξ κτίρια...
Έχει ξεφύγει η υπόθεση πολύ και τα μοναστήρια κρίνουν απο την
περιουσία τους, λες κι είναι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις...
Έπρεπε να δίνουν άλλα παραδείγματα και ενισχυση στον κοσμο...
Κι αυτό δεν έχει να κάνει με παλιό η νέο,έχει να κάνει,με το κατά πόσο πιστεύεις αυτά που είπε και δίδαξε ο Χριστός...
18/01/2010, 17:39:02
quote:

Τι..κουζουλαδες, λες πάλι ώρε άθεε;Είναι δυνατόν να λές κάτω τα χέρια απο την περιουσία της εκκλησίας, όταν δεν πρέπει να έχει καθόλου, σύμφωνα με τον λόγο του Θεού....Μοναστήρια, γίνανε, δεν
Κι αυτό δεν έχει να κάνει με παλιό η νέο,έχει να κάνει,με το κατά πόσο πιστεύεις αυτά που είπε και δίδαξε ο Χριστός...

αυτά να τα πεις στους χριστιανούς που το φωνάζουν "κάτω τα χέρια απο την περιουσία της εκκλησιάς" όχι σε εμένα

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

18/01/2010, 18:18:50
quote:

quote:

αυτά να τα πεις στους χριστιανούς που το φωνάζουν "κάτω τα χέρια απο την περιουσία της εκκλησιάς" όχι σε εμένα

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

Έχω την αίσθηση , ότι δεν χρειάζεται να πεί σε κανέναν οτιδήποτε φίλε άθεε , κάθ'ενας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και προσδιορίζεται μέσα απο τα λεγομενά του...αρκεί η δική του θέση πάνω στα πράγματα και δεν θα απολογηθεί ασφαλώς για οποιονδήποτε άλλον..!

Συγγνώμη για την παρέμβαση , μα νομίζω ότι θα πρέπει να λέμε όχι μόνο όσα δεν συμφωνούμε αλλα να επισημαίνουμε και εκείνα που κατα την γνώμη μας είναι σωστά!

Και στην προκειμένη περίπτωση , ο φίλος Ευάγγελος ήταν ξεκάθαρος και αυτό τον τιμάει!

soul

18/01/2010, 20:17:37
quote:
Έχω την αίσθηση , ότι δεν χρειάζεται να πεί σε κανέναν οτιδήποτε φίλε άθεε , κάθ'ενας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και προσδιορίζεται μέσα απο τα λεγομενά του...αρκεί η δική του θέση πάνω στα πράγματα και δεν θα απολογηθεί ασφαλώς για οποιονδήποτε άλλον..!

ίσα ίσα το ότι λένε κουζουλάδες πρέπει να τους το πει και να μην το λέει σε έμενα που απλά μεταφέρω το τι λένε,αν θέλει μπορεί να δει σε ανάλογα θέματα την τοποθέτηση των χριστιανών

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

18/01/2010, 20:52:54
Κάποια στιγμή, αγαπητέ μου άθεε, πρέπει να μου πεις, πως βλέπεις τα πράγματα....Εγώ σου γράφω ότι λέει η θρησκεια μου κι αυτά πιστεύω....Δεν υπάρχουν άλλες εκφράσεις χριστιανισμού, πέρα απο όσα είπε ο Χριστός...Πενία και ταπείνωση, λέει για τους μοναχούς και κληρικούς....Να μην αμοίβονται και ότι έχουν, να το δινουν στους φτωχούς...Να φροντίζουν συνέχιεα το ποίμνιο, όχι τους εαυτούς τους...
Ποιός χριστιανός δεν τα ξέρει αυτά;Μια μήτρα επισκόπου,που έχουν δυο τρεις,ο καθένας, εκατομμυριών δραχμών ή χιλιάδων ευρώ, δεν είναι σκάνδαλο όταν την ίδια στιγμη, πεινάει κόσμος;
Η εποχή μας βρίθει απο τέτοιες ασυνέπειες και διαβολές πίστης...Αν πιστεύεις,πιστεύεις Θεό κι αυτά που Λέει, όχι όπως τα αποδίδεις...
Τι να πω και σε ποιόν, λοιπόν;
19/01/2010, 10:14:51
quote:

Κάποια στιγμή, αγαπητέ μου άθεε, πρέπει να μου πεις, πως βλέπεις τα πράγματα....Εγώ σου γράφω ότι λέει η θρησκεια μου κι αυτά πιστεύω....Δεν υπάρχουν άλλες εκφράσεις χριστιανισμού, πέρα απο όσα είπε ο Χριστός...Πενία και ταπείνωση, λέει για τους μοναχούς και κληρικούς....Να μην αμοίβονται και ότι έχουν, να το δινουν στους φτωχούς...Να φροντίζουν συνέχιεα το ποίμνιο, όχι τους εαυτούς τους...
Ποιός χριστιανός δεν τα ξέρει αυτά;Μια μήτρα επισκόπου,που έχουν δυο τρεις,ο καθένας, εκατομμυριών δραχμών ή χιλιάδων ευρώ, δεν είναι σκάνδαλο όταν την ίδια στιγμη, πεινάει κόσμος;
Η εποχή μας βρίθει απο τέτοιες ασυνέπειες και διαβολές πίστης...Αν πιστεύεις,πιστεύεις Θεό κι αυτά που Λέει, όχι όπως τα αποδίδεις...

Φίλε μου Βαγγέλη καλημέρα!

Τόσο καιρό , το ότι έλεγα απευθυνόταν στην επίσημη εκκλησία και στα πεπραγμένα της και όχι σ'εσένα ή σε οποιονδήποτε χριστιανό , μιας και ο καθένας έχει το δικαίωμα ασφαλώς να πιστεύει όπου νομίζει!

Χαίρομαι που εσύ τουλάχιστον -διότι κανένας άλλος δεν είχε την τόλμη να το κάνει- τοποθετήθηκες ειλικρινά και αυτό τιμάει εσένα ως άνθρωπο και προσωπικότητα!

Το ζητούμενο είναι ο άνθρωπος μέσα απο τις επιμέρους "πίστεις" του , πεποιθήσεις του και ιδεολογία του να βρίσκει την εσωτερική αρμονία και να γίνεται καλύτερος άνθρωπος -πρωτίστως- για τον εαυτό του!

Δεν μπορεί ας πούμε κάποιος να ισχυρίζεται μια αλήθεια και απο την άλλη μεριά να βρίζει , να επιτίθεται και να ειρωνεύεται κατ'εξακολούθησιν και να επιμένει ότι όλα όσα ασπάζεται είναι νοηματοφόρα και ισχύοντα!

Για τον απλούστατο λόγο , ότι καλύτερο δεν τον έκαναν και δεν συνεισέφεραν επι του θετικοτέρου σ'αυτόν και στα αποτελέσματά του στην ζωή!

Σε κάθε περίπτωση προσωπικά χαιρετίζω συγκροτημένες προσωπικότητες , όπου το τιμόνι του εαυτού τους το κρατάει ένας ενήλικος και όχι ένα ανώριμο και απειλούμενο παιδάκι κακομαθημένο , ασταθές και διάτρητο και το οποίο μονίμως ανταγωνίζεται για το ποιανού ο μπαμπάς είναι πιο δυνατός , πιο πλούσιος και πιο μάγκας!

Και ασφαλώς όλοι γνωρίζουμε ποιά είναι τα χαρακτηριστικά ενός ενήλικα και το πως διαμορφώνουν την σκέψη και την συμπεριφορά του...ελπίζω τουλάχιστον!

Το ποιός είναι ο καθένας δεν άποτελεί προιόν λεκτικής διατύπωσης -αλλοιμονο- αλλα τελικό προιόν "συναγόμενο" απο την εν γένει κοινωνία και έμπρακτη κατάθεσή του , μέσα απο τις συμπεριφορές και ενεργειές του σε καθημερινή βάση!

Προσωπικά χαιρετίζω τον Βαγγέλη ως άνθρωπο!

soul

D.P.J. 10Μέλος
20/01/2010, 08:30:23
quote:
trexagireve

Σωστά όλα αυτά , με μια "μικρή" λεπτομέρεια : Ότι πιστεύεις περί θεού , θρησκείας κ.λ.π. ποιος σου τα είπε και .... άς πούμε σε δίδαξε ; Ποιος "λανσάρει" αυτά που πιστεύεις ; Εκτός και άν......είχεις έμπνευση μόνος σου , πράγμα που δεν το θεωρώ πιθανό.
Λοιπόν κάποιοι σου (μας) λένε : έτσι έχουν τα πράγματα και καλό για....τη σωτηρία σας είναι να τα πιστέψετε. Μόνο που αυτοί (όχι όλοι) πράττουν όπως έγραψες παραπάνω. Θα το ξαναπώ : Μήπως αυτοί........ξέρουν κάτι παραπάνω από το ποίμνιο και δεν έχουν "φόβο θεού" ;
Έκανε την απλή αυτή ερώτηση στον εαυτό του το ποίμνιο ή πνίγει τις τυχόν αναδυόμενες αμφιβολίες του στο κλισέ "άνθρωποι είναι και αυτοί" κ.λ.π. ;

20/01/2010, 09:40:08
Καλά ρε φίλε DPJ10, με δουλεύεις;Δεν ξέρεις ότι αυτά διδάσκει ο χριστιανισμός;Πενά και ελεημοσύνη, λεει ο Χριστός, αυτά πρέπει να διδάσκουν και πράττουν, καθώς, "μακαριοι, οι διδάσκοντες και πράττοντες ομοίως,"λέει, όχι οι πράττοντες τα αντίθετα...Αν δεν πιστεύεις όσα ειπε ο Χριστός, τότε δεν είσαι χριστιανός...Απλό δεν
είναι;
20/01/2010, 12:26:23
quote:

Καλά ρε φίλε DPJ10, με δουλεύεις;Δεν ξέρεις ότι αυτά διδάσκει ο χριστιανισμός;Πενά και ελεημοσύνη, λεει ο Χριστός, αυτά πρέπει να διδάσκουν και πράττουν, καθώς, "μακαριοι, οι διδάσκοντες και πράττοντες ομοίως,"λέει, όχι οι πράττοντες τα αντίθετα...Αν δεν πιστεύεις όσα ειπε ο Χριστός, τότε δεν είσαι χριστιανός...Απλό δεν
είναι;

δηλαδή το 95-98% των ελλήνων πράττουν όσα λέει ο χριστιανισμός;

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

20/01/2010, 13:33:21
Το μπερδεύεις το ζήτημα, αγαπητέ μου άθεε...Γιατι η απάντηση είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι, πιστεύουν στον Θεό, άσχετα απο το πως ονομάζεται και απευθύνονται σε Αυτόν....
Και ποιός είμαι εγώ για να κρίνω τον πιστό;Τον ιερέα, ναι, τον μοναχό ναι, αλλά, υποκριτής δεν ειμαι...Έχω μυωπεία και φοβάμαι μην βγάλω το μάτι κανενός...
Τι εννοείς, όμως, αν πράττει κι όχι αν πιστεύει;Γιατί κι εγώ κι εσύ κάτι πιστεύουμε, άσχετα απο όνομα και τίτλο και φυσικά,δεν το κάνουμε στην εντέλεια...
Δεν ξέρω ρε φίλε, δεν είναι εύκολο να καταλαβαίνεις τι παίζεται σε ένα ολόκληρο σύνολο,μια ανθρωπότητα 7 δις...Είναι πολύ δύσκολο να είμαστε συντονισμένοι..
28/01/2006, 04:15:36
Αγαπητοί φίλοι,
την περασμένη εβδομάδα μαζί με κάποιον φίλο παρερεύθηκα σε μια ομιλία του Π. Γιαννουλάκη με θέμα "Οι νεομυθολογίες του 21ου αιώνα". Παρότι με τον παραπάνω ομιλητή (εκδότης του περιοδικού Strange, για όσους δεν τον γνωρίζουν) δεν συμφωνώ σε όλα, κάθε φορά που κάνει κάποια ομιλία, μου αρέσει να τον παρακολουθώ γιατί έχει το χάρισμα να μου δίνει τροφή για σκέψη.
Βασικό λοιπόν θέμα της ομιλίας ήταν το γεγονός του πως δημιουργούνται όλες αυτές οι ιστορίες, οι φήμες, τα λεγόμενα Urban Legends (ελληνιστί αστικοί θρύλοι), τα οποία δίνουν τροφή και σε αυτό το φόρουμ, αλλά και αποτελούν την αφορμή δημιουργίας, βιβλίων, ομάδων, περιοδικών και ατελείωτων ωρών συζητήσεων και φανταστικών υποθέσεων, τα οποία ενω μπορεί να ξεκινούν απο ένα πραγματικό ή υπαρκτό συμβάν, μέσα απο την ροή, την διασπορά και την κατάλληλη διαμόρφωση της πληροφορίας, στο τέλος καταλήγουν σε μονοπάτια και ατραπούς που μπορεί ελάχιστη σχέση να έχουν με το αρχικό συμβάν.
Κάποια στιγμή λοιπόν μας έθεσε τον εξής προβληματισμό.
Αναρωτηθήκατε μας είπε γιατί ενω όλες οι λεγόμενες μυστικές υπηρεσίες ανα τον κόσμο, ενω έχουν στα αρχικά της ονομασίας τους την λέξη "πληροφορία", προτιμούν να αναφέρονται στο ευρύ κοινό με την λέξη "μυστικές"; Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δικής μας ΚΥΠ (Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών - Καλημέρα σας αγαπητοί μου ξέρω ότι με μεγάλη ευχαρίστηση και ενδιαφέρον διαβάζετε τώρα αυτό το μήνυμα...).
Μας είπε λοιπόν ότι ο λογος για τον οποίο το κάνουν αυτό, μπορεί να ειναι το γεγονός ότι αν χρησιμοποιείτο κατά κόρον η έκφραση "υπηρεσίες πληροφοριών", μπορεί τελικά με τον καιρό να έκαναν τον κόσμο να σκεφτεί ότι εκτός απο το να συλλέγουν πληροφορίες, μπορεί τελικά ο ρόλος τους να είναι και το να κατασκευάζουν αλλά και το να διασπείρουν πληροφορίες.
Αναφέρθηκε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που είχε να κάνει με αυτές τις περίεργες επιστολές που στο παρελθόν πολλοί απο εμάς είχαμε λάβει. Επιστολές δηλαδή του τύπου: "Αυτό το γράμμα γράφτηκε απο τον άγιο τάδε και πρέπει να το στείλεις σε δέκα φίλους σου και αν το κάνεις θα έχεις καλή υγεία και πολλά λεφτά αλλά αν δεν το κάνεις θα καταστραφείς, θα αρρωστήσεις κλπ..."
Πολλοί απο εμάς απο φόβο τα στέλναμε (ή απο προσδοκία για πολλά λεφτά). Οι περισσότεροι το θεωρούσαμε ως ένα κακόγουστο αστείο και το αγνοούσαμε. Αναρωτηθήκαμε όμως τι είδους αστείο μπορεί να είναι αυτό την στιγμή που αυτός που το φτιάχνει δεν είναι παρών για να δει το αποτέλεσμα της πλάκας που κάνει; Μήπως λοιπόν αυτό το σκηνικό δεν ήταν ένα αστείο αλλά ένα πείραμα κάποιων, κατά την διάρκεια του οποίου διαπιστώνουν σε πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να μεταφερθεί μια πληροφορία απο ένα σημείο σε ένα άλλο;
Αυτοί λοιπόν οι προβληματισμοί που έβαλε ο ομιλητής με έκαναν να σκεφτώ πάρα πολύ. Όλες αυτές τις μέρες μέσα στο νού μου στροβιλίζονται όλες αυτές οι προεκτάσεις που θα μπορούσαν να έχουν τα παραπάνω στην καθημερινότητά μας.
Σκέφτηκα λοιπόν ότι απο κάποια στιγμή και μετά μπήκε στην ζωή μας το διαδίκτυο μέσω κάποιων εταιριών πληροφορικής, με αρχηγό αυτών την Microsoft του κυρίου Bill Gates (επώνυμο ΠΥΛΕΣ - δεν΄είναι παράξενο!!!) η οποία μακράν μπροστά έχει σχεδόν τον απόλυτο έλεγχο του χώρου.
Η ιστορία που λέγεται ίντερνετ βασικά όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε ξεκίνησε για στρατιωτικούς σκοπούς, κατ' επέκτασην και ως ένα μέσον απαραίτητο για την λειτουργία των υπηρεσιών πληροφοριών (μυστικών).
Βλέποντας λοιπόν την αλματώδη τεχνολογική εξέλιξη στον τομέα αυτό οι υπηρεσίες αυτές σκέφτηκαν ότι το διαδίκτυο θα ήταν ο ιδανικός χώρος να γίνονται όλα αυτά τα "πειράματα" και η διασπορά της έντεχνα στημένης και κατασκευασμένης πληροφορίας, με απώτερο σκοπό τον έλεγχο των μαζών.
Είδαμε λοιπόν να έρχονται και πάλι μέσω των μέιλ μας αυτά τα περίεργα γράμματα, αυτή την φορά και με άλλους τρόπους ακόμα και ερεθίζοντας την ανθρωπιά μας ή την οικολογική μας συνείδηση. Είδαμε επίσης να διασπείρονται αμφισβητούμενες ειδήσεις και φήμες απο την μια άκρη του κόσμου στην άλλη μέσα σε χρόνο μηδέν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα που αναφέρθηκε και στην ομιλία, ήταν ότι όταν έγινε η επίθεση στους δίδυμους πύργους στις ΗΠΑ, η φήμη του ότι οι Εβραίοι υπάλληλοι των κτιρίων εκείνη την ημέρα δεν πήγαν στην δουλειά τους, διαδόθηκε μέσα σε όλον τον πλανήτη μέσα σε μόλις 48 ώρες απο το χτύπημα!!!!
Αναλογίζεστε τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Πόσο δηλαδή έχει προχωρήσει ο έλεγχός μας μέσω της διασποράς ψευδών ειδήσεων και κυρίως μέσω της καλλιέργειας του φόβου; Αν δεχθούμε (και τουλάχιστον εγω το γνωρίζω) ότι η πραγματικότητα διαμορφώνεται απο την σκέψη μας τότε φαντάζεστε ότι καθημερινά μέσω αυτής της τεχνικής πλάθουμε την πραγματικότητα γύρω μας με τον ζοφερότερο τρόπο; Έχετε σκεφθεί ότι ακόμα και αν μια πληροφορία αρχικά μπορεί να ειναι τεχνητή και λανθασμένη, μήπως αν μια τεράστια μάζα ανθρώπων την υιοθετήσει ως αληθινή, τελικά την κάνει πραγματικότητα;
Αναλογιζόμενος λοίπόν όλα αυτά σκέφτομαι ότι όλες οι μεγάλες εταιρίες πληροφορικής δεν μπορεί παρά να είναι άμεσα ελεγχόμενες απο τις υπηρεσίες πληροφοριών. Θεωρώ αδύνατον ένα τόσο πανίσχυρο μέσω επιβολής εξουσίας και δημιουργίας πραγματικότητας να το άφηναν στα χέρια τυχαίων ανθρώπων ή ανθρώπων που θα είχαν διαφορετικούς σκοπούς απο τους σκοπούς τους.
Ο λόγος που με έκανε να γράψω αυτό το μήνυμα αυτήν την ώρα μέσα στην νύχτα, είναι ένα όνειρο που είδα και που με έκανε να ξυπνήσω τρομαγμένος. Δεν θα το περιγράψω εδω γιατί θα μπορούσε να αποτελεί θέμα ενός άλλου τόπικ.
Νομίζω ότι ήδη αυτά που έγραψα έδωσαν αρκετή τροφή για σκέψεις και περιμένω με αγωνία τα σχόλια κάποιων που μπαίνουν μεν σπάνια, αλλά κάθε φορά η παρέμβασή τους είναι πολύ μα πολύ ενδιαφέρουσα...
Φιλικά...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)

Edited by - Απέριττος on 28/01/2006 04:20:50

wolfowitzΜέλος
28/01/2006, 05:07:39
Βεβαια ο Γιαννουλακης ειναι ειδικος στην διασπορα ψευδων ειδησεων.

Ξεχνας ομως Απεριττε το υποβαθρο στο οποιο παταει η δηθεν νεομυθολογια (εννοω την Βλακεια) οπως και την κινητηριο δυναμη του "συστηματος" αυτου (εννοω τα $$)

Γιατι θα πρεπει να παιξουμε το Παιχνιδι με τους ορους αυτους??

Γιατι θα πρεπει να χορευουμε στο ρυθμο που μας χτυπαν το ντεφι οι καθε λογης κουτοπονηροι και δυστυχως οχι τα ανυπαρκτα συνομωσιολογικα κεντρα?

ps
δεν ξερω αν η ΚΥΠ παρακολουθει τα σχετικης θεματολογιας fora αλλα πιστευω πως οι επιφορτισμενοι υπαλληλοι (οι μυστικοι πρακτορες για να μην ξεφυγω) πρεπει να παρουν τριπλο επιδομα ανθυγιεινης εργασιας και εξαμηνη κατ' ετος αδεια εγκεφαλικης αποτοξινωσης

Κι αν μου πεις ΜΙCROSOFT θα σου πω LINUX

28/01/2006, 07:13:36
Αγαπητέ μάλλον με παρεξήγησες. Εγω πουθενά δεν ισχυρίστηκα ότι ο Γιαννουλάκης είναι η φίρμα της εμπιστοσύνης και μάλιστα έχω και πολλά ράματα για την γούνα του. Δεν παύει όμως να είναι ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος και κάποια απο αυτά που λέει πρέπει να μας προβληματίζουν. Εγω προσωπικά θεωρώ κορυφαία στιγμή του Strange ένα άρθρο πριν απο πολλά τεύχη που είχε την ονομασία: "Μήπως είσαι κορόϊδο;". Νόμίζω ότι εκεί τα είχε πει όλα.
Επίσης δεν κατάλαβα πως νομίζεις ότι με το να μεταφέρω αυτές τις σκέψεις παίζω το παιχνίδι του οποιουδήποτε. Έχω ακούσει τις άπειρες μπαρούφες αλλά δεν τις υιοθέτησα. Το ζήτημα όμως που θέτω άσχετα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος είναι σοβαρό και χρειάζεται νομίζω να το σκεφτούμε λίγο...
Να είσαι καλά...

Edited by - Απέριττος on 28/01/2006 07:14:21

28/01/2006, 09:53:29
Απέριττε,

άσχετα άν συμφωνείς με τον ομιλητή-συγγραφέα, άσχετα άν συμφωνώ εγώ με το ίδιον, άσχετα άν ο Wolf λέει (κατ εμέ) μια .. πικρή αλήθεια, θα ήθελα να σου πώ ότι η στάση σου μου αρέσει πάρα πολύ. Ενημερώνεσαι και παρακολουθείς τα πράγματα.

Η περίληψη που έδωσες ήταν και πάρα πολύ πιο κατατοπιστική από μια ανάλογη προσπάθεια, που αναμενόμενο ήταν να μείνει προσπάθεια, με περισσό λιβάνισμα, που διάβασα σε άλλο φόρουμ.

Ανδρέας "Βρίλ"

SavaothΜέλος
28/01/2006, 11:41:30
Παιδιά σας λέει τίποτα ότι η Microsoft αγόρασε τα Linux και σε καναδυό χρόνια οι Mac θα τρέχουν με Windows....?
28/01/2006, 11:57:01
quote:
Αναφέρθηκε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που είχε να κάνει με αυτές τις περίεργες επιστολές που στο παρελθόν πολλοί απο εμάς είχαμε λάβει. Επιστολές δηλαδή του τύπου: "Αυτό το γράμμα γράφτηκε απο τον άγιο τάδε και πρέπει να το στείλεις σε δέκα φίλους σου και αν το κάνεις θα έχεις καλή υγεία και πολλά λεφτά αλλά αν δεν το κάνεις θα καταστραφείς, θα αρρωστήσεις κλπ..."
Πολλοί απο εμάς απο φόβο τα στέλναμε (ή απο προσδοκία για πολλά λεφτά). Οι περισσότεροι το θεωρούσαμε ως ένα κακόγουστο αστείο και το αγνοούσαμε. Αναρωτηθήκαμε όμως τι είδους αστείο μπορεί να είναι αυτό την στιγμή που αυτός που το φτιάχνει δεν είναι παρών για να δει το αποτέλεσμα της πλάκας που κάνει; Μήπως λοιπόν αυτό το σκηνικό δεν ήταν ένα αστείο αλλά ένα πείραμα κάποιων, κατά την διάρκεια του οποίου διαπιστώνουν σε πόσο χρονικό διάστημα μπορεί να μεταφερθεί μια πληροφορία απο ένα σημείο σε ένα άλλο;

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΦΑΡΣΑΣ ΑΦΟΥ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙΣ ΣΕ ΔΕΚΑ ΦΙΛΟΥΣ ΣΟΥ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΣΤΕΛΝΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕ ΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΕΣ.
ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΜΕΤΑ
ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΕΠΑΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΠ ΟΣΟ ΞΕΡΩ ΚΑΘΩΣ
ΕΧΩ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΔΩ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΝΤΩΣ ΕΓΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΕΠΑΙΡΝΑ
ΓΙΑ ΦΑΡΣΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
geoxΜέλος
29/01/2006, 01:52:18
Αγαπητέ Απέρριτε με βαση την αναφορά σου στο συμβάν των διδυμων πύργων θα ήθελα να αναφερθω σε μια παραμετρο που είμαι σίγουρος ότι σε πολύ λίγους έγινε αντιληπτή μέσα στο ορυμαγδό συνωομωσιολογίας που ακολούθησε το γεγονός.

Το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δίδυμων πύργων αλλά και άλλων παραπλευρων κτιρίων (όπως το κτίριο 7 που κατεπεσε λίγες ώρες αργότερα) είχε αλλάξει μόλις 6 εβδομάδες πριν το συμβάν !!

Είχαν δε πωληθεί για πρώτη φορά (κυριότητα για 99 ετη) απο τον οργανισμό λιμένος της νεας υορκης σε εταιρεία υπο την επωνυμία Silverstein properties και Westfield american
και είχαν στο διάστημα αυτό (και όχι απο πριν ασφαλιστεί πλήρως και για την περιπτωση τρομοκρατικής επίθεσης)

Το γεγονός αυτό προσωπικά το αντιλήφθηκα όταν σε δελτίο ειδήσεων στο mega λίγες μερες μετα άρχιζε ρεπορτάζ με τον εξής πρόλογο
" τι θα μας πει ο εδώ και 3 μήνες νεος ιδιοκτήτης των δίδυμων πύργων
ταδε Levy" όπου εμφανίστηκε χαμογελαστός τυπάκος διευθυντής της εταιρείας και ανέλυε τα σχέδια τους για το μέλλον.
Προς μεγαλη μου εκπληξη δεν σχολιαστηκε σε κανενα δελτιο .

Τώρα να σε λένε Levy σε μια εταιρεία της οποίας ο πρόεδρος λέγεται Lary Silverstein δεν είναι και περιεργο. Τα υπολοιπα όμως παραείναι σύμπτωση και δεν εννοω πως το αγορασαν και το έριξαν οι ιδιοι.

Η ασφάλεια δε που αποκόμισαν ήταν "διπλή" διοτι το δικαστηριο ελαβε υπόψιν τα δυο αεροπλάνα ως ξεχωριστά συμβάντα.

Στην υπόθεση δεν δοθηκε η πραγματική διασταση σε σχεση με αυτα που αναφερω. Απο την όλη ιστορία οι εμπλεκόμενες εταιρείες αποκόμισαν τεραστια κερδη και μη φανταστειται ότι θα χτίσουν τα νεα κτιρια χωρίς οικονομικη βοηθεια

Για περαιτέρω πληροφορίες
http://911research.wtc7.net/wtc/background/owners.html
http://desip.igc.org/WTC7.html
http://www.prisonplanet.com/011904wtc7.html

geoxΜέλος
29/01/2006, 02:26:36
Σορρυ αν ξέφυγα λίγο απο το θεμα αλλα΄καμμια φορά η παραπληροφόρηση είναι και μεθοδος παραπληροφορησης
wolfowitzΜέλος
29/01/2006, 11:51:46
με λανθασμενα δεδομενα αναξιοπιστων πηγων καταληγεις σε αχρηστα συμπερασματα

αυτο σημαινει παραπληροφορηση

κι αυτο ειναι η δουλεια των μυστικων υπηρεσιων: συλλογη και επεξεργασια των καταλληλων πληροφοριων (αλλα και διοχετευση τέτοιων :lol: )

και για οσους μπλοκαρoυν στη λεξη μυστικο: η μεταφραση εν προκειμενω της λέξης SECRET ειναι ΑΠΟΡΡΗΤΟ (φυσικα φυσικοτατα)

η μηπως εχουν στο μυαλο τους το: United States Secret Service ??

29/01/2006, 19:12:25
Σε ευχαριστώ geox για την πληροφορία την οποία και εγω δεν γνώριζα και όπως επίσης δεν μπορώ να μάθω ή να διασταυρώσω αν είναι αληθινή. Στην προκειμένη όμως περίπτωση έχει ενδιαφέρον το γεγονός που ανέφερα υπό την έννοια του πόσο γρήγορα διαδόθηκε η φήμη περί αργίας των Εβραίων μέσα σε 48 ώρες!!! Αυτό απο μόνο του δείχνει πόσο γρήγορα πια μεταφέρονται οι φήμες απο ήπειρο σε ήπειρο... Σκέψου ότι κάποτε για να φτάσουν νέα απο την πόλη στο χωριό μπορούσαν να περάσουν εβδομάδες ή ακόμα και μήνες. Επίσης κάποτε όταν αλληλογραφούσαν οι μετανάστες με τους δικούς τους οι επιστολές και των μέν και των δε έκαναν τόσο χρόνο να φθάσουν που στο μεσοδιάστημα ο αποστολέας ή ο παραλήπτης μπορεί να είχε φύγει απο την ζωή. Τραγικό ε;
Η τεχνολογία μας βοήθησε να μπορούμε να επικοινωνούμε την ίδια στιγμή με την άκρη του κόσμου. Όμως την κάθε μορφής τεχνολογία την ανέπτυξαν πρώτα απο όλα για σκοπούς στρατιωτικούς και ελέγχου των ανθρώπων δυστυχώς...
Το μαχαίρι (όπως συνηθίζουμε να λέμε΄) είναι απλά ένα μέσο. Η χρήση είναι που το κάνει εργαλείο ή φονικό όπλο...
Φιλικά...

Edited by - Απέριττος on 29/01/2006 19:15:27