ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ας πλακωθούμε λιγάκι! Νο.1 (Χώρος επίλυσης ιδιαίτερων διαφωνιών) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Ας πλακωθούμε λιγάκι! Νο.1 (Χώρος επίλυσης ιδιαίτερων διαφωνιών) - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Sesostris61 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 3/4
30/01/2006, 00:22:07
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ Απέριττε ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ..

ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΜΕ ΒΑΖΟΥΝ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ...

ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΜΗΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΩ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ.

ΕΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ ΚΑΙ ΣΕ 15-20 Η ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΛΗΠΤΕΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ (ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ) ΤΟ ΠΟΙΟ ΣΥΝΤΟΜΟ ΔΡΟΜΟ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ.

ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ (ΔΙΑΔΡΟΜΗ) ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙA ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ).

ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ (ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΟΙ ΧΑΚΕΡΣ) ΔΥΝΑΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΦΤΑΞΕΙ ΕΝΑ ΦΑΝΤΟΜ (ΦΑΝΤΑΣΜΑ) ΙΡ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ.

ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΟΜΩΣ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ.

ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΛΘΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ.

ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ (ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ)
ΕΚΑΝΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΑΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΡΕΠΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΛΕΩΝ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.

ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΤΕ.

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΣΙΤΕ ΑΛΛΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.
Η ΖΗΜΙΑ ΟΜΩΣ ΕΓΙΝΕ.

ΑΥΤΟ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. (ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ...

ΕΑΝ ΕΧΩ ΤΟ ΕΜΑΙΛ ΠΟΥ ΜΟΥ ΗΛΘΕ (ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΥ) ΘΑ ΣΟΥ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ.
ΕΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΛΕΓΧΟ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ

30/01/2006, 09:17:55

.

γεγονος ειναι οτι την πραγματικοτητα των περισσοτερων την διαμορφωνουν τα ΜΜΕ.

ο ρολος τους ειναι οντως υποπτος, περαν του χρηματος.

πουλαει ο φοβος και η ανησυχια, αλλά μπορουν να χρησιμοποιηθουν και κατευθυνομενα για αλλους σκοπους.

για παραδειγμα, σε ποσα δελτια ειδησεων ή εκπομπες ακουσατε το ποια ακριβως αγρια πουλια φερουν την νοσο των πουλερικων?

ακουσατε πουθενα για το ποσα θυματα θα ειχε στην Ελλαδα μια πιθανη πανδημια?

αν τα συγκρινετε με τα θυματα και τους αναπηρους των αυτοκινητιστικων ατυχηματων στην χωρα μας την τελευταια πενταετια θα φρικαρετε.

νομιζω οτι υπαρχει ενας σκοπος πισω απο τον καλλιεργουμενο φοβο για τις φυσικες τροφες (πανε οι αλανιαρες κοτες ηδη) - να αποκοπουμε απο αυτονομες πηγες τροφης και να εξαρτωμαστε μονο απο την μαζικη παραγωγη τροφων.

ηδη το μοντελο που θελει να επιβαλει η ΕΕ στην γεωργια, ειναι των μεγαλων μοναδων παραγωγης - οι μικροπαραγωγοι και οι μικροαγροτες πανε για εξαφανιση...

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

30/01/2006, 10:10:37
quote:

νομιζω οτι υπαρχει ενας σκοπος πισω απο τον καλλιεργουμενο φοβο για τις φυσικες τροφες (πανε οι αλανιαρες κοτες ηδη) - να αποκοπουμε απο αυτονομες πηγες τροφης και να εξαρτωμαστε μονο απο την μαζικη παραγωγη τροφων.

ηδη το μοντελο που θελει να επιβαλει η ΕΕ στην γεωργια, ειναι των μεγαλων μοναδων παραγωγης - οι μικροπαραγωγοι και οι μικροαγροτες πανε για εξαφανιση...

Πες τα jonnie

Ο παραδοσιακός τρόπος παραγωγής είναι αντιοικονομικός σήμερα. Προτιμούν να έχουν ένα μέρος του πληθυσμού αχρησιμοποίητο και σε ανεργία παρά αυτοσυντηρούμενο σε ένα έστω χαμηλό επίπεδο διαβίωσης (με τα ευρωπαϊκά μέτρα αξιολόγησης). Καλύτερα στην εφεδρία παρά έξω από το μαντρί. Τίποτα δεν πρέπει να είναι εκτός ελέχγου και ανεκμετάλευτο.

Είναι θέμα προτεραιοτήτων. Ο δυτικός τρόπος ζωής οδηγεί εκεί τα πράγματα.. Εξειδίκευση και μεγάλη παραγωγή με χαμηλό κόστος. Ποιος πάει σήμερα να μαζέψει τις ελιές ή τα πορτοκάλια ; Είναι αντιοικονομικό.. καλύτερα να πάμε για φραπέ, να στείλουμε και κάνα sms και δε βαριέσαι αδελφέ.

korleoneΜέλος
30/01/2006, 13:55:10
Γειά σε όλους

Χαίρομαι πολύ που μετά από το τόσο μεγάλο διάστημα που απουσίαζα από τις συζητήσεις μας διαπιστώνω ότι η μαχητικότητα και η οξύτητα των μελών αυτού του Forυm παραμένουν αμείωτες. Δυστυχώς η μαμά πατρίδα δεν μπορούσε να περιμένει άλλο και ούτως η άλλως το είχα καθυστερήσει λίγα.....χρονάκια το θέμα.
Αυτό λοιπόν που έχω να παραθέσω είναι μια είδηση των τελευταίων ημερών στα κανάλια. Είναι γνωστό σε όλους μας φαντάζομαι , ότι τα κινητά μας τηλέφωνα εντοπίζονται μέσω της κάρτας SIM μέσω του συστήματος GPRS ή GPS δεν ξέρω πιο από τα δύο είναι .
Αυτό που δεν ήξερα είναι ότι οποιδήποτε τηλέφωνο (σύνδεση ή καρτοκινητό) , ακόμα όταν είναι απενεργοποιημένο , εκπέμπει ένα μοναδικό σήμα στον δορυφόρο , προκειμένου να μπορεί να εντοπιστεί όταν η συσκευή ενεργοποιηθεί , και να εγγραφεί στο δίκτυο!! Με λίγα λόγια ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΙΑ !!!!
Ετσι πιάστηκε ο πιτσιρικάς που έκανε φάρσες για τρομοκρατικές ενέργειες .
Συγνώμη αν η άποψη μου ξεφεύγει από το θέμα , απλά η κουβέντα για τα ΜΜΕ μου το θύμησε .Καλημέρα

korleone...Don

wolfowitzΜέλος
30/01/2006, 14:52:02
quote:
Με λίγα λόγια ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΙΑ !!!!

πως δε μπορουμε! - δεν εχουμε κινητο

βασικη αρχη: δεν υπαρχει τελειο αστυνομικο κρατος

Ο ΦΟΒΟΣ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΕΡΗΜΑ

30/01/2006, 23:24:30
Θα συμφωνήσω με τον Wolfowitz. Αν δεν θέλουμε να μας παρακολουθούνε δεν χρησιμοποιούμε κινητό. Ξέρετε κάτι ρε παιδιά; Έχουμε πέσει όλοι μας σε μια παγίδα την οποία δημιούργησαν πάλι οι ίδιοι άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να μας ελέγχουν. Βάλαμε στην καθημερινότητά μας πάρα πολλά καινούρια πράγματα για τα οποία μας έπεισαν με παντείους τρόπους ότι μας είναι απαραίτητα, ενω στην ουσία μας είναι άχρηστα. Δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω. Πως ζούσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια χωρίς κινητό και διαδίκτυο και τώρα δεν μπορούμε;
Και θα μου πείτε και τι να κάνουμε ρε Απέριττε να γυρίσουμε πίσω; Όχι σίγουρα όχι. Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε είναι σωστή και λογική χρήση πρώτα απο όλα. Να αποφεύγουμε τις υπερβολές. Αν έχουμε λόγο να κρυβόμαστε πετάμε το κινητό και κλείνουμε το δίκτυο. Δεύτερο βήμα είναι η ενημέρωση του τι ακριβώς συμβαίνει και απο εκεί και μετά προσπαθούμε να λειτουργούμε με διαφορετικό τρόπο. Δεν πέφτουμε στις παγίδες και δεν συμμετέχουμε στα όποια πειράματα αντιλαμβανόμαστε ότι γίνονται. Σταματάμε να τρώμε κουτόχορτο. Ασκούμεθα μέσω διαφόρων τεχνικών στην ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ...
Ερχόμαστε σε περισσότερη επαφή με την φύση και κατ' επέκταση με τον εσωτερικό εαυτό μας. Αρχίζουμε σιγά σιγά και πετάμε τα "σκουπίδια" που έχουμε συσσωρεύσει όλα αυτά τα χρόνια. Σκουπίδια υλικά και πνευματικά. Έχετε σκεφτεί πόσων πραγμάτων δέσμιοι είμαστε στην ουσία;
Δεν θυμάμαι ποιος είχε πει πως όσα περισσότερα έχει ο άνθρωπος τόσο πιο σκλαβωμένος είναι.
ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ... δεν είναι εύκολο είναι όμως εφικτό αρκεί να υπάρχει η θέληση...
Φιλικά...

Oculatis Abis (Φεύγεις οξυδερκής)
Ο ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΣΟΥ...
"ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΟΙ" (Δυστυχώς...)

orfeas7Μέλος
31/01/2006, 03:15:18
Όσον αφορα τις εταιρίες πληροφορικής και τις μυστικές υπηρεσίες δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια σχέση...

Ξέρω όμως μιάς και σπουδάζω ασφάλεια δικτύων ότι αν δημιουργήσω ένα αλγόριθμο κρυπτογράφησης δεδομένων πρέπει να τον καταθέσω σε μία υπηρεσία της κυβέρνησης της αγγλίας (μιάς και σπουδάζω εκει) πριν κυκλοφορήσω το πρόγραμμα στο ευρύ κοινό.

Μάλλον αυτό γίνεται για να μπορούν να ελέγχουν τι διακινείται στο ιντερνετ για λόγους ασφάλειας... μας έχουν πρήξει με αυτήν την ασφάλεια και την τρομοκρατία εδώ...

ProtectorΜέλος
31/01/2006, 04:45:53
Ενώ είναι ένα πολύ όμορφο θέμα το συγκεκριμένο, η προσέγγιση του το κάνει να χάνει σημαντική από την ουσία του και να οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα. Ας κρατήσουμε τα βασικά και να αφήσουμε συνομοσιολογίες μυστικών υπηρεσιών, εδώ και πάρα πολλά χρόνια βλέπουμε αυτό το φαινόμενο στα E-mail μας! Με τις επιστολές τα παλιά χρόνια αναφέρθηκε ότι πιθανόν να ήταν φάρσα και αφού ήταν ανώνυμες 1 στους 10 φίλους θα ήταν ο ίδιος και θα γελούσε. Τώρα όμως δεν είναι ανώνυμα τα μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο βλέπεις ποιος στα στέλνει κτλ και δε πρόκειται να μάθεις ποτέ που φτάσανε αν είσαι ένας κοινός φαρσέρ.

Γενικά είναι λίγο ανούσιο να δημιουργήσεις ένα τέτοιο σκηνικό εκτός και αν κανένα παιδάκι (και όχι μόνο) του άρεσε και είπε να το κάνει για πλάκα ή θέλει κάποιος να προωθήσει μία άποψη του με καλοπροαίρετο τρόπο (πχ μου ήρθε ένα που έλεγε ότι αυτοί που δίνουν πολύ αγάπη και ενδιαφέρον είναι αυτοί που το χρειάζονται πραγματικά πιο πολύ από τους άλλους και δεν το έχουν κτλ…..κάποιος πληγωμένος υποθέτω ήθελε να δείξει πως αυτοί οι άνθρωποι αξίζουν και να τους δίνουμε σημασία) Ή το κάνει κάποιος εσκεμμένα και οργανωμένα για να ελέγξει την διασπορά της πληροφορίας (όπως το είπε και ο AVATARGR).

Τώρα προσπαθώντας να προσεγγίσω τον λόγο που το κάνουν για να ελέγχουν την διασπορά της πληροφορίας μου περνάει από το μυαλό ότι απλά είναι μια προκαταρκτική έρευνα παγκοσμίως (όχι αποκλειστικά από έναν μόνο παράγόντα, αλλά από πολλούς είτε εξυπηρετούν πολιτικά είτε οικονομικά συμφέροντα) που συλλέγει τον τρόπο τη συχνότητα και τα γεωγραφικά πλάτη που διαδίδεται η πληροφορία μιας και τα μηνύματα είναι εντελώς χαζά αναληθή χωρίς να προωθούν κάτι (προς το παρών) εκτός από εξαιρέσεις. Γιατί να το κάνουν αυτό; Κάνουν τις έρευνες τους για να βάλουν τις υποδομές για ένα «νόμιμο» και «μη καταπολεμήσιμο» SPAM παγκοσμίως…ένα spam που κανένα φίλτρο δεν θα περιορίζει μιας και τη πληροφορία τη παίρνεις από γνωστό σου (είτε με mail/μήνυμα, είτε προφορικά) ούτε καμία (δημοκρατική) νομοθεσία θα μπορεί να το απαγορέψει. Τα ΜΜΕ ελέγχονται από άλλα ΜΜΕ…ότι συμφέροντα και να εξυπηρετούν θα υπάρχει αντίλογος από τα άλλα θα υπάρξουν μηνύσεις για παραπληροφόρηση θα χάσουν την αξιοπιστία τους κτλ.

Και πάμε σε ένα απλό ερώτημα που δεν μπορεί να κάνει κάποιος ούτε μήνυση ούτε να χαθεί κάποια εμπιστοσύνη αξιοπιστίας! Αν κάποιος έχει συλλέξει τα πιο σύντομα και πιο ευρείας διάδοσης «αρχικά» μονοπάτια για να διαδοθεί μια πληροφορία σε όλο τον κόσμο και στείλει σε αυτά μια πληροφορία του τύπου «η Ελλάδα είναι πρώτη σε δολοφονίες τουριστών όπως λέει η τάδε (ανύπαρκτη) έρευνα», «η SONY περνάει σκοτεινά μηνύματα μέσα από τα προϊόντα της όπως απέδειξε ο τάδε (ανύπαρκτος) επιστήμονας», «ο πρόεδρος της τάδε εταιρίας είναι σατανιστής μη παίρνετε τίπότα από αυτή την εταιρία (όπως πήγε ήδη στον AVATARGR)»…Τότε η μοναδική πηγή εσόδων της Ελλάδας θα καταστραφεί, η SONY θα χρεοκοπήσει, και ο πρόεδρος της εταιρίας θα βρεθεί δολοφονημένος από φανατικούς Χριστιανούς!!!!!!

Ένα ύπουλο Μέσο Μαζικής Παραπληροφόρησης!!! Χωρίς περιορισμούς, χωρίς φιλτραρίσματα, χωρίς να μπορεί να γίνει κάποια μήνυση έστω να βρεθεί αυτός που το ξεκίνησε, χωρίς να μπορεί να το σταματήσει κάποιος η να το περιορίσει!!! Το μόνο που χρειάζεται να βρει κάποιος είναι αυτά τα «ιδανικά» αρχικά μονοπάτια για να διαρρεύσει μία έξυπνη πληροφορία και να προκαλέσει ακόμα και καταστροφικές συνέπειες σε όλο τον κόσμο.

01/02/2006, 22:56:23
Καλησπέρα και πάλι σε όλους τους αγαπητούς συνομιλητές.
Ένα πολύ ωραίο που λένε οι χριστιανοί είναι το ότι το μεγαλύτερο κόλπο του διαβόλου είναι ότι πείθει τους ανθρώπους ότι δεν υπάρχει. Η απάντηση του φίλου Avatar (ευχαριστώ για το μέιλ) και του Protector μου θυμίζει ακριβώς αυτό. Δεν θέλω να υπονοήσω τίποτε για τους ανθρώπους βέβαια και το λέω αυτό για να μην παρεξηγηθώ. Αν δούμε τα πράγματα τελείως ψυχρά και λογικά φαίνεται ότι αυτή είναι η πιο πιθανή εξήγηση (ο εμπορικός πόλεμος δηλαδή - πόλεμος συμφερόντων. Θα σας θυμήσω όμως ότι οι μεγάλες αποκαλύψεις προήλθαν πάντοτε απο ανθρώπους που είχαν μεγάλη φαντασία και έβαζαν το μυαλό τους να σκεφτεί τα πιο απίθανα σενάρια. Δεν σημαίνει αυτό όμως ότι πάντα μπορεί να έχουν δίκιο. Στην περίπτωση που προβάλεις ένα σενάριο πάντα κινείσαι στα πλαίσια της απιθανότητας και πάντα κινδυνεύεις να εκτεθείς πέφτοντας έξω.
Μολαταύτα θα σας έλεγα αγαπητοί μου φίλοι ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Σήμερα άκουσα κάτι που εμένα με προβλημάτισε ενω στους περισσότερους ίσως να φάνηκε σαν σπουδαία επιτυχία. Ο υπουργός οικονομικών κ. Αλογοσκούφης υπέγραψε συμφωνία με τον κύριο Bill Gates στην Λισσαβώνα όπου συμφωνήθηκε να αναλάβει η Migrosoft την τροφοδοσία με λογισμικό των κρατικών υπηρεσιών με έκπτωση 20%.
Ελικρινά αν δεν είχα τεράστιες επιφυλάξεις με τον κύριο Gates θα έλεγα ότι ωραία ειναι αυτά και μπράβο. Όμως με ανησυχεί η σκέψη ότι η εταιρία αυτή που είναι το νούμερο ένα παγκοσμίως στην διανομή και τον έλεγχο των πληροφορικών συστημάτων, θα μπορεί να εγκαθιστά και να έχει τον έλεγχο όλων των λειτουργικών συστημάτων του κρατικού μηχανισμού.
Δυστυχώς αυτήν την στιγμή δεν έχω τον χρόνο να σας περάσω ένα απόσπασμα απο ένα πολύ σοβαρό κατά την γνώμη μου "μυθιστόρημα" του Λεωνίδα Χατζηνικολάου και το οποίο θα το αφιέρωνα εξαιρετικά στον φίλο που αναφέρθηκε για τα κινητά. Του υπόσχομαι να το κάνω πολύ σύντομα. Να δούμε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο νομίζουμε, αλλά πολύ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ!!!!!
Αυτά για την ώρα και περιμένω και άλλες απόψεις πάνω στο θέμα...
Να είστε καλά...

Edited by - Απέριττος on 01/02/2006 22:59:22

ProtectorΜέλος
02/02/2006, 14:05:36
Επειδή αγνοείς την εικόνα του Ελληνικού δημοσίου και των Ελληνικών ιδρυμάτων εκπαίδευσης στον τομέα της πληροφορικής να ξέρεις πως όλες αυτές οι παροχές που διάβασα ότι συμφωνήθηκαν θα μας σώσουν κυριολεκτικά από το τριτοκοσμικό επίπεδο…και επειδή αγνοείς σημαντικές πτυχές της πληροφορικής σε ενημερώνω ότι δεν θα μας ελέγχει καμία Microsoft και κανένας Bill Gates. Η αντιπροσωπία, οι υπάλληλοι που θα τα συντηρούν είναι Έλληνες σαν εμένα και σένα. Και για να ξέρεις τη στιγμή που άλλοι «άγγελοι» και «αθώοι» ιδιοκτήτες άλλων εταιριών μετράνε τα έσοδα τους σαν λιγούρα ο «κακός» και «σατανικός» Bill Gates σε ένα από τα πολλά φιλανθρωπικά προγράμματα του δίνει 1 δις. Δολάρια ΜΟΝΟ για το 2006 σε ένα σχέδιο που έχει προλάβει 14 εκ. θανάτους στην Αφρική τα τελευταία χρόνια…(και δεν δίνει μόνο εκεί λεφτά).

Είμαι περήφανος που χρησιμοποιώ τα προϊόντα του. Και που κατέχω τις βασικές γνώσεις ώστε να μη μπορεί να με ελέγξει κανένας… υπάρχουν αρκετοί τρόποι να κρυπτογραφείς αρχεία σου…να περάσεις συνομιλίες μέσα από «secure» κανάλι…να ελέγχεις όχι μόνο τις συνδέσεις του pc σου και να τις εμποδίζεις αλλά να βλέπεις και τι δεδομένα μεταφέρουν (με sniffer). Και αν λες ότι μπορεί να τα κρύψει αυτά μέσα από τα Windows τότε το κάνεις από τον Router. Προς το παρών πιο πολύ εμπορικές εταιρίες με spywares (τα οποία πατάς και I agree και μετά μας φταίει ο Gates με το όνομα «πύλες»…αχ τι άλλο θα ακούσω) βλέπω να ελέγχουν την πλειοψηφία τον pc για να συλλέγουν πληροφορίες στο τι κάνεις και να σου πετάνε διαφημίσεις.

Αλλά εδώ ο άλλος νομίζει πως και να βγάλει την μπαταρία από το κινητό του ακόμα θα μπορούν να τον εντοπίζουν…θα έχει δεύτερη κρυφή μπαταρία για να στέλνει το σήμα στον δορυφόρο μάλλον! Μορφωθείτε πρώτα στον τομέα που θέλετε να δείξετε πως υπάρχουν συνομωσίες…βοηθάει! (Και για να μη ξεχνιόμαστε δεν έχουμε δορυφορικά κινητά! Με τις καημένες τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας λειτουργούν…και αν εντόπισαν κάποιον μέσω των κινητών είναι επειδή η κάθε καρτούλα SIM στέλνει και τον σειριακό αριθμό του κινητού (IMEI) μαζί όταν συνδέεται σε μια εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Άρα μπορούν να ξέρουν ποιανού κινητό χρησιμοποιεί διαφορετικούς αριθμούς! Αν είχε το κάθε κινητό δορυφορικό πομπό (80€ σε μέγεθος τεράστιο για GPS χρήσεις, σε μέγεθος χιλιοστού άπειρα €€€€€€!) τότε θα είχαν χρεοκοπήσει είτε οι κατασκευαστές τους είτε όποιος χρηματοδοτούσε αυτή τη συνoμωσία)

Edited by - Protector on 02/02/2006 14:16:20

02/02/2006, 14:16:16
Αυτό είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα. Προς το παρρόν θα κάνω υπομονή για να δω κάπως πως εξελίσσεται, πάντως έχει πολλή 'τροφή' παρασκηνιακά η όλη υπόθεση.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.

02/02/2006, 14:59:40

.

ασχετο, σχετικο: παρακολουθουσαν τα τηλεφωνα της κυβερνησης.

η εταιρια εκλεισε το λογισμικο (με αποτελεσμα να καταλαβουν οτι τους πηραν χαμπαρι και να χαθουν τα ιχνη τους) πριν ενημερωσει την κυβερνηση.

τουλαχιστον αυτα ανακοινωνουν...

εγω γιατι εχω την εντυπωση οτι βρηκαν ποιος ηταν ο "παρακολουθητης" και γι αυτο εκαναν την παπια?

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

karmaΜέλος
02/02/2006, 15:31:18
Βρέθηκα τις προάλλές σε μία παρέα «σκεπτόμενων» ανθρώπων, όπου ανταλλάξαμε απόψεις για διάφορα θέματα (και σχετικά με την εποχή μας). Κάποια στιγμή ένας φίλος έθεσε τον προβληματισμό του σχετικά με τα τσιπάκια. Η απάντηση δόθηκε από μία φίλη «ψαγμένη» (και ομολογώ πολύ ενδιαφέρουσα) ! «Γιατί να μας βάλουν τσιπάκια, μια και έχουμε όλοι πονηρευτεί και δεν πρόκειται να δεχθούμε κάτι τέτοιο, αφού υπάρχουν τα κινητά ! Μπορεί άνετα να μας ελέγχουν και από εκεί. Και αν το σκεφτεί κανείς λογικά, υπάρχει βάση. Μέχρι και τα παιδιά έχουν πια κινητό !

Πράγματι, παλαιότερα, ζούσαμε χωρίς κινητά και μια χαρά ! Η μόνη περίπτωση που μπορεί να φανεί χρήσιμο ένα κινητό είναι, αν μείνεις τη νύχτα από μηχανική βλάβη στο αυτοκίνητό σου να καλέσεις την οδική βοήθεια ή αν χρειαστεί να επικοινωνήσεις με κάποιον όταν δεν υπάρχει κοντά τηλέφωνο.

Φιλικά, η www.greekastrology.gr

sereniteΜέλος
02/02/2006, 15:38:43
Καλησπέρα σε όλους,

ήθελα να αναφέρω πως λίγο πριν την εμφάνιση του Internet στην ζωή μας πολλοί είναι αυτοί που είχαν ξεσηκωθεί και ανέφεραν πως είναι κι αυτό άλλος ένας τρόπος ελέγχου των μαζών.

Σκεφτήτε το εξής, μπορούν να δουν με διάφορους τρόπους για το που είμαστε, μπορούν να βρούν τι καταναλώνουμε, αν υπήρχε λόγος θα έβρισκαν και τα χόμπυ μας και τις συνηθειές μας κ.λ.π.
Τι ήταν αυτό που δεν μπορούσαν να βρουν γιατί ακόμα κι όταν μας χτύπαγαν την πόρτα για διάφορες στατιστικές συνήθως απαντάγαμε ψέματα για να τους παραπλανήσουμε (εγώ τουλάχιστον), τι άλλο εκτός της σκέψης μας. Ε να λοιπόν που ήρθε η ώρα και η στιγμή που όλοι όσοι πέρνουμε μέρος σε διάφορα forum καταθέτουμε με μεγάλη ευκολία την σκέψη μας, τα πιστεύω μας και τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε και αντιδράμε στην κοινωνία. Ποιος ο λόγος λοιπόν να τρέχουν, να κάνουν στατιστικές και να ψάχνονται γενικά. Μόνοι μας ομαδοποιηθήκαμε ανάλογα το forum που επέλεξε ο καθένας, μόνοι μας καταθέτουμε και την ψυχή μας. Αλήθεια αν ένας άγνωστος σας πλησίαζε και σας έλεγε πες μου τα εσώτερά σου θα το κάνατε; οχι. Εδώ όμως χιλιάδες άνθρωποι τα διαβάζουν.
Κι αν για κάποιο λόγο κάποιος ενδιαφερόταν να μάθει τα αληθινά στοιχεία ενός ατόμου, βρίσκουμε απο ποιον υπολογιστή έφυγε το συγκεκριμένο e-mail, σε ποιον ανοίκει ο υπολογιστής, πόσοι εργάζονται ή κατοικούνε στον συγκεκριμένο χώρο κ.λ.π.
Αυτή η αίσθηση της κρυμμένης ταυτότητας πίσω απο ένα ψευδόνυμο και ένα e-mail νομίζω είναι η μεγαλύτερη αυταπάτη μας. Μεταξύ μας κρυβόμαστε όχι εκεί που θα έπρεπε να το κάνουμε. Ακόμα και ακουμπώντας το κινητό μας δίπλα στον υπολογιστή μας την ώρα που στέλνουμε ένα e-mail προδίδει την ταυτοτητά μας σ' αυτόν που θα είχε λόγο να μπει σε μια διαδικασία να την βρεί.
Πρέπει να ομολογήσω πως κάτα κάποιο τρόπο όλοι έχουμε ποιαστεί κορόιδα κάπου, συνηδητοποιημένα μεν οι περισσότεροι αλλά κι αυτή η συνηδητοποίηση δεν μας προφιλάσει ιδιαίτερα καθότι η ιδιότητα που έχει ο άνθρωπος να συνηθίζει την κάθε κατάσταση και να αδρανοποιείτε στο τέλος μπροστά σ΄αυτή είναι ο χειρότερος εχθρός του.

sereniteΜέλος
02/02/2006, 16:10:03
Hθελα να συμπληρώσω ότι τα Χριστούγεννα, είχα λάβει ένα μύνημα στο κινητό μου απο αυτά που λένε στείλτω σε 10 φίλους διαφορετικά θα πάθεις κακό ή θα σου πάει στραβά η χρονιά κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Δεν ασχολήθηκα καθόλου αλλά δεν σκέφτηκα κι όλας κάτι που μου ήρθε τώρα, πως αν είχα πάρει τον φίλο που μου το στειλε και του ζήταγα να πάρει το πρόσωπο που του το στειλε ζητώντας του να κάνει το ίδιο, αν δημιουργόταν δηλαδή μια αντίστροφη πορεία πιθανόν κάποια στιγμή να φτάναμε στο αρχικό που έστειλε το μύνημα αυτό, πιθανόν να βρισκόταν μια άκρη, το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με τα γραπτά γράμματα που πέρναμε κάποτε. Πάντως για φάρσα μου φαίνετε πολύ δύσκολο, πόσα χρόνια θα παίζει το ίδιο αστείο και σιγά το αστείο δηλαδή που κάποιος, ο αρχικός, θα γέλαγε με μια πορεία που είναι αδύνατον να δει.

Και κάτι που σχετίζετε με τα προιγούμενα. Δεν θυμάμαι να πω την αλήθεια που το άκουσα ή που το διάβασα αυτό αλλά κάποιος είχε πει πως δεν χρειάζεται να πείσεις όλων το κόσμο για κάτι, αρκεί να πείσεις μια μικρή ομάδα για αυτό και οι υπόλιποι θα ακολουθήσουν.
Θυμάστε που σαν μικρά παιδιά παίζαμε το χαλασμένο τηλέφωνο, μεγαλώνοντας συνεχίσαμε το ίδιο παιχνίδι με διαφορετικούς τρόπους. Το χαλασμένο τηλέφωνο αλήθεια ξεκίνησε με σκοπό να είναι ένα παιχνίδι;

02/02/2006, 16:46:41
Οντως αυτό το θέμα που βγήκε με τις υποκλοπές έχει ενδιαφέρον. Αν άκουσα καλά 14-16 κινητά παρακολουθούσαν γύρω στα 150 κινητά μεταξύ των οποίων του πρωθυπουργού και κάποιων υπουργών?
Και αυτά τα 14-16 εντοπίστηκαν στην περιοχή μεταξύ του Λυκαβηττού και των Αμπελοκήπων; Χμ... ποιά γνωστή πρεσβεία βρίσκεται εκεί γύρω;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

02/02/2006, 19:58:23
quote:

ποιά γνωστή πρεσβεία βρίσκεται εκεί γύρω;

Χμμμ....

νομίζω του Ανατολικού Τιμποκτού ή της Λαοκρατικής Δημοκρατίας του υψίπεδου του Βλαδιβοστόκ.

Και οι δύο χώρες είναι κορυφαίες στην τεχνολογία υποκλοπών.

Έτσι δεν μου κάνει .. εντύπωση

skepticΜέλος
02/02/2006, 20:44:23
Οstria δεν νομίζω να ήταν οι Αμερικάνοι, γιατί αυτοί έτσι κι'αλλιώς έχουν το σύστημα Echelon της NSA που κάνει αυτή την δουλειά καθημερινώς και ανεμπόδιστα.

Εξάλλου γιατί να παρακουλουθήσουν τον πρωθυπουργό
Αρκεί να τον καλέσουν στην Ουάσινγκτον και να τον δώσουν εντολές.

Πιστεύω πως ήταν ιδιώτες, oμάδα hackers που δούλευαν freelance για οποιονδήποτε τρίτο ενδιαφερόμενο. (χώρα ή μυστική υπηρεσία)

Ε.Ο. Ανδρομέδιος ]+[ http://andromedios.blogspot.com

02/02/2006, 21:10:41
Αγαπητέ Protector συγχαρητήρια... είναι λογικό αν δεν υποστηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει. Τώρα αν μου φέρνεις σαν επιχείρημα τις φιλανθρωπίες του κυρίου Gates θα σου πω πολλά πολλά αντίστοιχα παραδείγματα. Θα σου μιλήσω για τους εφοπλιστές που σκυλοπνίγαν τον κόσμο με τα σαπιοκάραβα και μετά με ένα μικρό μέρος απο τίς τεράστιες αποζημιώσεις που έπαιρναν απο τις ασφάλειες έκαναν κοινοφελή ιδρύματα για να μην τους καταριέται η κοινωνία. Θα σου πω για το WWF (το παγκόσμιο ταμείο για την φύση) στου οποίου τα ιδρυτικά μέλη συμπεριλαμβάνονται μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας και το οποίο κόπτεται για την πανίδα και την χλωρίδα του πλανήτη. Αυτοί οι ίδιοι είναι που την ίδια στιγμή πηγαίνουν για σαφάρι στην Αφρική και αποδεκατίζουν τα άγρια ζώα, υπερασπίζονται την παράδοση του κηνυγιού της αλεπούς και που δεν υπογράφουν την συνθήκη του Κιότο για το περιβάλλον.
Και για να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα ονόματα του παρελθόντος χωρίς φόβο μήπως μας βρουν σε κανένα χαντάκι πεταμένους κάποια στιγμή, να σου θυμίσω αν δεν το γνωρίζεις ότι ο μέγας ευεργέτης Ανδρέας Συγγρός προς τιμή του οποίου έχουμε ονοματίσει την μεγαλύτερη ίσως λεωφόρο της Αθήνας, έκανε λεφτά απο το χάσιμο των χρημάτων χιλιάδων ανθρώπων που την πάτησαν με το χρηματιστήριο παίρνοντας μετοχές τις εταιρίας Λαυρίου πιστεύοντας ότι θα έβγαζαν χρυσό; Τα γνωρίζεις αυτά;
Κατ' αντιστοιχίαν λοιπόν τέτοιου είδους ευεργέτης είναι ο εργοδότης σου. Να τον χαίρεσαι και καλά κάνεις...
Δεν πρόλαβα να βάλω το θέμα και αμέσως με δικαίωσε η αποκάλυψη του σκανδάλου της παρακολούθησης των κινητών τηλεφώνων πολιτικών και ενεργών πολιτών. Προσωπικά δεν μου κάνει εντύπωση. Μήπως γνωρίζεις αγαπητέ φίλε τι είδους μηχανήματα είναι αυτά που κάνουν τις παρακολουθήσεις; Μια και είσαι του σιναφιού θα ξέρεις ότι όλα αυτά στην ουσία είναι υπολογιστές και ειδικά λειτουργικά προγράμματα που έχουν κατασκευαστεί για αυτόν τον σκοπό.
Όσο για την φίλη που έριξε την ιδέα της ανάστροφης διαδικασίας στο να ανακαλύψουμε την πηγή προέλευσης των επιστολών ή των μηνυμάτων ή των μέιλ θα της θυμήσω ότι στις επιστολές ουδέποτε υπήρχε αποστολέας στα δε μηνύματα να είσαι σίγουρη ότι μπορούν να τα πετάξουν ταυτόχρονα σε χιλιάδες συσκευές με τρόπο που να μην φαίνεται απο που προέρχονται και μπορεί και το νούμερο που εμφανίζεται να είναι παραπλανητικό...
Μας έχουν κάνει τα μυαλά χυλό... και όσο γρηγορότερα το καταλάβετε τόσο το καλύτερο για σας... φωνές σαν του προτέκτορα δεν με εκπλήσουν αυτό πρέπει να κάνουν και αυτό κάνουν άλλωστε όπως το λεει και το ψευδώνυμό του είναι προστάτης ο άνθρωπος τι να κάνουμε! (Τυχαία το επέλεξες αγαπητέ; πρέπει να ξέρεις ότι δίνω πολύ μεγάλη σημασία στον λόγο και στο τί χρησιμοποιεί ο καθένας για να εκφραστεί και πως παρουσιάζεται στους άλλους...)
Συντόμως ακολουθεί συνέχεια...
Φιλάκια....

JayaΜέλος
02/02/2006, 23:10:56
Υπέροχο θέμα φίλε Απέριττε!
Δεν παύει όμως να ενεργοποιεί “επικίνδυνα” κανάλια μέσα μας (νιώθοντας ανήμποροι σε όλο αυτό το παιχνίδι).
Προσωπικά τα γνωρίζω όλα αυτά που γράφεις αλλά έχω επιλέξει να μη με απασχολούν –ακόμη τουλάχιστον- .

Καλησπέρα κι από μένα αγαπητοί μου…

Η απάντηση βρίσκεται μέσα σου…