ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Π.Α. VS Ε.Σ. VS Π.Ν. - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Π.Α. VS Ε.Σ. VS Π.Ν. - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Ghost28 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
κώσταςΜέλος
16/05/2004, 17:35:23
Φίλε Ghost
quote:
ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ 'Η ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑ

Αν έχεις δυνατότητα επιλογής, τότε ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ

GhostΜέλος
16/05/2004, 19:37:24
quote:

Φίλε Ghost
quote:
ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ 'Η ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑ

Αν έχεις δυνατότητα επιλογής, τότε ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ??? ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ... Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ 'ΧΕΙ...

κώσταςΜέλος
17/05/2004, 12:28:35
Δεν είμαι ειδικός στο θέμα, απλά είπα μια προσωπική άποψη.
Διάλεξε αυτό που σε εκφράζει καλύτερα.
Follow your hart

Από εμένα καλή τύχη

gnothe seauton
GhostΜέλος
17/05/2004, 15:23:08
Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ, ΝΑ 'ΣΑΙ ΚΑΛΑ!

tomcatΜέλος
19/05/2004, 23:01:16
Αγαπητέ φίλε Ghost....

Αν και δεν είμαι στρατιωτικός, εντούτοις έχω ψώνιο με τα αεροπλάνα και ασχολούμε από το 1984... ( Οι απόψεις που ακολουθούν είναι καθαρά προσωπικές)...

Εφόσον επιλεγείς ως ιπτάμενος στην αεροπορία, το πού θα τοποθετηθείς δεν είναι θέμα δικό σου. Μπορεί να πας σε μαχητικά (F16, Mirage 2000, F4 Phantom), μεταφορικά (C-130 και όταν με το καλό πάρουμε τα νέα Spartan), αναγνωριστικά (RF Phantom) αλλά και σε μονάδες που οι περισσότεροι δεν ξέρουν ότι ανήκουν στην αεροπορία τελικά όπως τα Canadair ή τα PZL που ανήκουν στην αεροπυρόσβεση.
Σαφώς πάντως για να γίνεις ιπτάμενος θέλει μεράκι και τρέλλα καθώς η εκπαίδευση αλλά και η μετέπειτα συνέχεια είναι δύσκολες, εντατικές αλλά.....Η ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΝΑ ΠΕΤΑΣ..........Ειδικά η πρώτη πτήση solo....
Σαφώς τα ιπτάμενα χρονια μετράν διπλά και είναι πολλοί οι πιλότοι που μετά την πολεμική αεροπορία πιάνουν δουλειά ως κυβερνήτες στην πολιτική αεροπορία (Ο.Α., Aegean κ.ο.κ.)

Όσον αφορά το θέμα των μηχανικών αξιωματικών στην αεροπορία εκεί μιλάμε για μία εξίσου απαιτητική δουλειά αλλά με άλλη λογική. Αν ως ιπτάμενος, διακινδυνεύεις τη ζωή σου αλλά είσαι ο προστάτης των ουρανών μας, τότε ως μηχανικός κρατάς στα χέρια σου ΤΗ ΖΩΗ των ιπταμένων μας....Άρα μιλάμε για μία εξίσου απαιτητική και άκρως σοβαρή δουλειά που αν και δεν έχει το prestige (να μην πω αίγλη και με "φάει" η Darkangel ) των ιπταμένων είναι εξίσου κρίσιμη...Και φαντάσου να εξιδεικευθείς σε αεροπλάνα όπως τα αναμενόμενα Eurofighter...

Τέλος πάντων...Ότι και να κάνεις πάντως θέλει μεράκι και αγάπη.

Όσο δε για τους άλλους κλάδους.

Στρατός Ξηράς....Ως πρώην καταδρομέας/αλεξιπτωτιστής σαφώς υπέρ των πρασινομπερέδων... Δύσκολο άθλημα αλλά λέει.....
Πολεμικό Ναυτικό...Αν εξαιρέσεις τους ΟΥΚάδες, σαφώς πιό εξευγενισμένη δουλειά, αλλά ενώ έχεις το μυαλό σου σε ομορφιές τύπου γίνομαι κυβερνήτης πλοίου, τορπιλλακάτου or whatever, μή βρεθείς αξιωματικός π.χ. σε ραντάρ πλοίου και βγάζεις μάτια. Βέβαια υπάρχουν περιπτώσεις όπου αν και ανήκεις σε κλάδο όπως π.χ. Π.Ν. τελικά μπορεί να βρεθείς ιπτάμενος (βέβαια υπό όρους) όπως για παράδειγμα στα αεροπλάνα ναυτικής συνεργασίας P-3 Orion (βέβαια όχι σαν κυβερνήτης αλλά σαν αξιωματικός ραντάρ κ.τ.λ.)

Ότι και να κάνεις καλή επιτυχία....

Φιλικά
Tomcat

(Και το ψευδόνυμό μου παρεπιπτόντως είναι παρμένο από το F-14 Tomcat και όχι από τον Tom και Τζέρρυ...)

GhostΜέλος
19/05/2004, 23:28:30
ΦΙΛΕ tomcat Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΑ ΞΕΡΩ "ΑΠ' ΕΞΩ"... ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ nick ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ PHANTOM F-4E, ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗ... ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΘΕΣΕΙ... Μ' ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ Γ Ε Ρ Η ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ...

tomcatΜέλος
20/05/2004, 08:40:20
ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ !!!!!!

Φιλικά
Tomcat

GhostΜέλος
20/05/2004, 18:54:10
quote:

ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ !!!!!!

Φιλικά
Tomcat

ΩΡΑΙΟΣ!!!