- Χρήσιμα προγράμματα (downloads) - Τεχνικά θέματα των Forums, Προβλήματα-Λύσεις
μου άρεσε ιδιαίτερα αυτό που έγραψε ο Σαμουήλ,
Άλλο ίσος και άλλο ίδιος.

[Επεξεργασία] Ο νόμος της Γόρτυνας
Ενδεικτικός μιας διαφορετικής πρακτικής είναι ο αποκαλούμενος Νόμος της Γόρτυνας, ο οποίος ανάγεται στον 5ο αι. π.Χ. Εδώ οι γυναίκες έχουν το δικαίωμα να κατέχουν περιουσία, να τη διαχειρίζονται και φυσικά να κληρονομούν. Επίσης, ένα συγκεκριμένο ποσοστό της παραγωγικής τους δραστηριότητας ανήκε αποκλειστικά σε εκείνες. Σε περίπτωση μάλιστα διαζυγίου η γυναίκα διατηρούσε το μισό της περιουσίας της. Ελλείψει χώρου δεν είναι δυνατό να επεκταθούμε περισσότερο στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά χρειάζεται πιθανώς να τονίσουμε πως στην ίδια περίοδο έζησαν τουλάχιστον εννέα ποιήτριες, γεγονός που υποδεικνύει υψηλό επίπεδο μόρφωσης, ιδιαίτερα για τις εύπορες γυναίκες. Αν και λίγες είναι γνωστές με το όνομά τους, όπως η Σαπφώ η οποία μάλιστα εμπλέκεται και σε πολιτικούς αγώνες, και μόνον η παρουσία τους είναι αρκετή για να δείξει ότι το αθηναϊκό παράδειγμα δεν ήταν το μοναδικό στην ελληνική επικράτεια, γιατί καμία από αυτές τις γυναίκες δεν έζησε στην Αθήνα. Πιθανώς η Αθήνα επηρέασε την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά η Κρήτη μαζί με τη Σπάρτη και άλλα ελληνικά νησιά του νότου, παρέμειναν στον χώρο του νομικού πολιτισμού των Δωριέων ακολουθώντας διαφορετικούς θεσμούς.
[Επεξεργασία] Η γυναίκα στην επική ποίηση
O Όμηρος, εκπρόσωπος του ηρωικού κυρίως έπους, όπως και ο Ησίοδος, εκπρόσωπος του διδακτικού κυρίως έπους, με το στίχο τους μετέφεραν εικόνες για τη θέση της γυναίκας σε ποικίλους ρόλους. Στους στίχους της Ιλιάδας (Γ΄ 171-179) ο Όμηρος παρουσιάζει την Ελένη να ασκεί αυτοκριτική, μετανοημένη για την εγκατάλειψη του συζυγικού οίκου και τα δεινά που προκάλεσε σε Αχαιούς και Τρώες. Όμως, ο τρόπος που την εκθειάζει ο ποιητής ως δία γυναικών, τα λόγια των προεστών λίγο πριν (Γ΄ 155-160), που τη συγκρίνουν με τις αθάνατες θεές, και η αντιμετώπιση από τον ίδιο τον Πρίαμο κρύβει μια αίσθηση μεγαλοπρέπειας. Παρόλη τη δεινή της θέση, η γυναίκα σε αυτό το σημείο της αφήγησης περιβάλλεται με ένα κομμάτι της λάμψης του ηρωικού έπους. Διατηρεί ψήγματα από την άλω του ηρωικού ήθους που προορίζεται μόνο για το ανδρικό φύλο, εξαιτίας της θεϊκής ομορφιάς της, που παραπέμπει άμεσα στη θεϊκή της καταγωγή και γέννηση –όμοια με εκείνη της Αφροδίτης.
Η συνάντηση της Ανδρομάχης με τον Έκτορα αποδίδει μια διαφορετική εικόνα. Είναι ένα μοτίβο αποχαιρετισμού, στο οποίο η Ανδρομάχη εκφράζει όλη την απελπισία της για το μελλοντικό χαμό του άνδρα της, δείχνοντας παράλληλα την εξάρτηση της γυναίκας από την αρσενική παρουσία Δεν έχει πατέρα μήτε αδελφό να στηριχθεί στην περίπτωση που χαθεί ο Έκτορας. Η τρυφερή συνάντηση των δύο μέσα στον αχό της μάχης είναι μια πύλη που ανοίγει ο ποιητής στην ανθρώπινη όψη των πραγμάτων. Ο Έκτορας συλλογάται τα ίδια πράγματα και πιο πολύ την ατίμωση της γυναίκας του, αλλά δεν μπορεί να κάνει πίσω, γιατί ντρέπεται τις Τρωαδίτισσες και τους Τρώες. Αγαπά τη γυναίκα του, αλλά τη στέλνει πίσω στον αργαλειό και τα του οίκου, συμβουλεύοντάς τη ν’ αφήσει τον πόλεμο για τους άνδρες. Εδώ η γυναίκα φαίνεται να έχει μια περιορισμένη θέση σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο, αλλά δε λείπει το στοιχείο της εκτίμησης στο γυναικείο έργο ή τη γυναικεία παρουσία. Ο Έκτορας υπολογίζει πολύ τη γνώμη της Τρωαδίτισσας, όσο και του Τρωαδίτη, γεγονός που ορίζει το μέλλον του δυσοίωνα.
Ο Ησίοδος με τη σειρά του μας παραθέτει μια άλλη εικόνα. Η γυναίκα στη δική του εικόνα είναι αγγελιαφόρος της θεϊκής βούλησης και ταυτόχρονα η αιτία των παθών του ανθρώπινου γένους. Στολισμένη με θεϊκή ομορφιά και αδιάντροπη ψυχή, η Πανδώρα κατέχει την τέχνη της γοητείας και της εξαπάτησης. Σταλμένη ως δώρο στον οψίνου Επιμηθέα, ανοίγει τον πίθο με αποτέλεσμα να διαφύγουν όλα τα κακά και να οδηγηθεί η ανθρωπότητα στη φυσική και ηθική της παρακμή. Ως άλλη Λίλιθ ή Εύα η Πανδώρα αντιπροσωπεύει την εικόνα της γυναίκας σε ένα κατ’ εξοχήν πατριαρχικό μύθο. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται εδώ, σε αντιδιαστολή με τον καθαρό μισογυνισμό του μύθου της Θεογονίας, η Πανδώρα φέρει στοιχεία μιας θεϊκής νομοτέλειας, μιας ειμαρμένης από την οποία δεν μπορεί να ξεφύγει το γένος των ανθρώπων. Δεν είναι η ίδια που επιθυμεί τα βάσανα για το ανθρώπινο γένος. Είναι οι θεοί πίσω της που την καθοδηγούν μέσω των ιδιοτήτων που της αποδίδουν.
Στο βάθος της τούτη η εικόνα κρύβει κάτι πολύ βαθύτερο από τη γυναίκα ως αιτία κακού, όπως όλοι οι προγενέστεροι ή μεταγενέστεροι κοσμογονικοί μύθοι της εύφορης ημισελήνου. Είναι μια αναπαράσταση μιας πρώιμης ανθρώπινης ανυπακοής και της επακόλουθης αντίδρασης των θεών. Συνεπώς, η γυναίκα είναι το φόβητρο των θεών μέσα στον κόσμο των ανθρώπων και τούτο μας οδηγεί σε μια διαφορετική αντίληψη για την εικόνα του παραγκωνισμού της γυναίκας στην αρχαία Ελλάδα, εκείνη του φόβου των ανδρών απέναντι στη φυσική ανωτερότητα της θηλυκής αρχής
http://my.aegean.gr/web/article2554.html
Mήπως να μιλήσουμε και για την περίφημη Λίλιθ και ποιός την δημιούργησε..???
Καλό θα ήταν να είμαστε πιό εγκρατείς ... λέω εγώ τώρα...

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
Πρεπει να ειμαι μαλακας.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
Ο Πλάτων γράφει:
«όποιος άνδρας αποτύχει να ζήσει
μέσα στη δικαιοσύνη
θα μεταμορφωθεί κατά τη δεύτερη γέννησή του
σε γυναίκα».
Είναι με άλλα λόγια, αποτυχία να είσαι γυναίκα, σύμφωνα με τον Πλάτωνα.
´..........
Αυτο χρειάζεται σκέψη. Ποτε το είπα? ![]()
...........
«Ποτέ μην αφήσεις να σε
ξεμυαλίσει η γυναίκα
η κουνοκώλα
ούτε οι κολακείες της
που μ' αυτές να σε τυλίξει θέλει
..........
Ξέρετε τι λένε οι Ιταλοί?
Μια τρίχα απο μ.....
Ενα Καράβι σέρνει.
...........
Κι ακόμα
Η γυναίκα είναι μια συμφορά,
μια ωραία συμφορά,
μια καλοστημένη παγίδα
που μέσα της πέφτουν άνθρωποι».
.......
Γιαυτο, φιλοι,
να γινεται το γρηγορότερο σοφοί,
Μετά και να πέσεις,
βγαινεις.
Και για να μην μεταφράζεται λάθος,
Ερώτηση,
Είναι δυνατός στην εποχή μας, ο πλατωνικος έρωτας?
Βεβαίως, με τη γυναίκα σας!
Σας εύχομαι ολόψυχα,
Υγεία,
φιλοσοφία,
Ευρο,
Και ενα όμορφο θυλικο! ![]()
Καλο μας 2011
Φιλε Ψηλέ, Τα λέμε, του χρόνου. ![]()
quote:
Και εγω που πιστευω οτι οι γυναικες ειναι ακριβως ισες με τους ανδρες?
Πρεπει να ειμαι μαλακας.ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
Ε,λιγο οπωσδηποτε θα εισαι με τετοια πιστευω.
Την ειχα δει στραβα,οτι δεν με εκανε γυναικα.Οταν το συνειδητοποιησα καταλαβα οτι η αρχη ειναι γενους θηλυκου.
Αληθεια,αν πω οτι ισως ειναι και ανωτερη,θα ειμαι μεγαλος μαλακας?
Χαχαχαχα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
quote:
Ο Ι.Χρυσόστομος αποφαίνεται πως η γυναίκα «του ιδίου σώματος ουκ εξουσιάζει, αλλά δούλη εστί του ανδρός» .
Εμ,για αυτο βγηκε η φραση "πεστα χρυσοστομε".Σοφος ανθρωπος.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:
Και περα απο αυτα στο θεμα:Αμφισβητεις την Οικουμενικη Συνοδο στο Μακον,που απεφανθη οτι η γυναικα ειναι ανθρωπος και μαλιστα προχωρησαν και τολμησαν να δεχτουν οτι εχει και ψυχη?
Το αμφισβητεις αυτο?Και να θελεις δεν μπορεις.
Αρα καπου χανει λαδια ο χριστιανικος δογματισμος και πολλα μαλιστα.Λες αν υπηρξε τετοια αποφαση συνοδου αφορουσε...
Μα καλα για ηλιθιους μας περνας φιλε?
Εσυ δεν ξερεις αν υπηρξε καν τετοια συνοδος,ξερεις τι αφορουσε?Τεοιες αποφασεις αποτελουν αισχος.Τελεια και παυλα.
Φίλε μου γίνεσαι γραφικός, αντιγράφεις άκριτα ότι βρεις σε αλμπάνηδες που το παίζουν ιστορικοί και θεολόγοι και γινόμενος ένα σώμα με αυτούς, μας φέρνεις αναλήθειες και συκοφαντίες, ως αποδείξεις.
Τα γραπτά πρακτικά της συνόδου της Macon δεν περιέχουν καμμιά τέτοια συζήτηση. Σε αυτά δεν περιέχεται καν ούτε η λέξη «γυναίκα» ούτε η λέξη «ψυχή».
περισσότερα εδώ
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:
Καλημερα φιλε σαμουηλ
Τα εχεις λογο μπερδεμενα και θα σου πω πως:
Η Δεβωρα ηταν Κριτης του Ισραηλ και οχι οποιαδηποτε κοινη θνητη.
Ηταν μια απο τους Ελοχιμ μια εκ των 12 που απεσταλησαν να επαναφερουν στην ταξη τους Ιουδαιους.Ηταν θεα και οχι ανθρωπος.
Ετσι ερμηνευω εγω ο ανοικτομυαλος το κομματι με τους Κριτες.
Αν μπορεις να αποδειξεις το αντιθετο ελευθερα.Με αποδειξεις ομως.
Ουτε εγω εχω,βεβαια.Θελω απλα να δεις ποσες ερμηνειες χωρανε σε ενα βιβλιο οπως η ΠΔ.
Ο σαμούηλ τα έχει μπερδεμένα ή εσύ?
Αν είχες διαβάσει το επίμαχο σημείο, θα έβλεπες και μόνος σου ότι η ίδια η Δεβώρα λέει ότι ήταν μια γυναίκα και όχι θεά.
καὶ εἶπε (Η Δεβώρα), πορευομένη πορεύσομαι μετὰ σοῦ· πλὴν γίνωσκε ὅτι οὐκ ἔσται τὸ προτέρημά σου ἐπὶ τὴν ὁδόν, ἣν σὺ πορεύῃ, ὅτι ἐν χειρὶ γυναικὸς ἀποδώσεται Κύριος τὸν Σισάρα. καὶ ἀνέστη Δεββώρα καὶ ἐπορεύθη μετὰ τοῦ Βαρὰκ ἐκ Κάδης
Hellas-Ο Μαύρος Καβαλάρης Νικόλαος Πλαστήρας

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ
Edited by - europaios2 on 31/12/2010 17:24:44
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:
Οι πατέρες της εκκλησίας, μπερδεψαν αρλουμπες και δόγματα, με τις πνευματικες αληθειες του ελληνισμού, ώστε να κρύψουν την αιώνια χαζομαρα ενός θεού τιμωρού, που επεμβαίνει η και κανονίζει τα ανθρώπινα.
Ο ερμηνευτής του χριστού και της αγάπης, είτε είναι καθολικός, είτε ορθόδοξος, βλακας παραμένει, για τον απλό λόγο, πως η αγάπη η υπάρχει η δεν υπάρχει.
Και όταν υπάρχει, δεν χρειάζεται ερμηνευτές,και όταν υπάρχουν ερμηνευτές,
(Συμπεριλαμβανομένης και της εκκλησίας και κάθε εκκλησίας)
απλά η αγαπη δεν υπάρχει.
Απ' ότι βλέπω ούτε κάποιον Άγιο Πατέρα έχεις διαβάσει, ούτε την Καινή Διαθήκη, ούτε τίποτα, το μόνο που κάνεις είναι να βρίζεις ως βλάκες αυτούς που στήριξαν αυτό που δεν μπορείς να φτάσεις, έτσι όμως δε γίνεται διάλογος,....αλλά φάρσα.
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:
Και για τον αλαχ, ποιος μίλησε στους Τούρκους, ποιος τους γαλούχησε, η Μαρία η πενταγιωτησσα?
Τα ίδια έκαναν και οι πατέρες, με ένα σωρό ψέμματα,(που ασπασθηκαν)
κατάντησαν την ελλαδα (και το ελληνικό φιλελεύθερο πνεύμα)
ευραικο υποκρατιδιο,και το χειρωτερο, σαν έλληνες (συνηδειση) την αναγέννηση, δεν τη γνωρίσαμε ποτε!
Ευτιχως που έχουμε στο DNA μας τη φιλοσοφία, Και κουτσά στραβά, θα τα ξαναβρούμε.
Λες πως βριζω το Χριστό,
Φιλαρακο, ο μόνος που βριζει τον Ιησού, τουλαχιστον οσο αφορα τους δυο μας,
είναι η υπογραφή σου, με τα φαντομ και το χαζομοναχο που χερεταει.≪ ...δεν μπορείς να υπηρετείς δυο κυρίους, αλλά μόνον έναν... ≫.
Δεν μπορείς να έχεις το όπλο στο ένα χέρι, και τον Ιησού/αγάπη, στο άλλο.Αυτο ήθελε να πει, και όχι να πας η οχι με μια γυναίκα...
Καταλαβες τωρα, ποιος υπηρετεί ποιον?
Για πες μας ποιος μίλησε....μιας και το έθιξες...μπορείς? αν ναι σε ακούω, εάν όχι τι το αναφέρεις? για να κάνεις εντύπωση?
Οι πατέρες της εκκλησίας, όταν χρειάστηκε περιφερόντουσαν στα οχυρά με τις εικόνες και το Σταυρό από το Βυζάντιο μέχρι την επανάσταση του 1821.
Οι συκοφαντίες και τα ψέματα που χωρίς στοιχεία εξαπολύεις δείχνουν όχι μόνο την αδυναμία σου να στηρίξεις αυτά που λες με επιχειρήματά, αλλά και ότι αυτή η λύση είναι μονόδρομος για σένα.
Όσο για τους δύο κυρίους που ανέφερες, ο Ιησούς δεν αναφέρεται στον Θεό και στον άνθρωπο πρωθυπουργό ή πρόεδρο σήμερα και βασιλιά χτες, αλλά ανάμεσα στον Μαμωνά και στο Θεό.
Εκτός εάν πιστεύεις ότι η φύλαξη της πατρίδας και η προάσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας σημαίνει και εκδούλευση προς το Μαμωνά.
Μην βιάζεις λοιπόν τις ερμηνείες του Ιησού, μήπως κι έτσι ρίξεις καμιά λάσπη κατά του χριστιανισμού.![]()
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:
Όοπς, να στην ουρά, η πραγματική αιτία, γιατί γράφεις ότι γράφεις.
400 χρόνια φίλε, πάλι καλα που (τουρκεψε) το 1/3.
θέλω να είμαι μαζι σου ειλικρινής, μιας και η πρώτη σου ερώτηση ήταν αυτη.
Ναι και τι σύμπτωση Τούρκευσαν μόνο όσοι έφυγαν από τον Χριστιανισμό. Οι υπόλοιποι πάλεψαν και πέτυχαν την ελευθερία μας.
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:
Σε βρίσκω πολιτικοποιημένο, καθολου φιλόσοφο και ελάχιστα πραγματικα θρησκο,
με όσα γράφεις και παρουσιάσεις στο εσωτερικά, ΕΣΥ και ορισμένοι ευκολοπροσδιοριστοι,
προς το ελληνικό πνεύμα, και ιδεώδες.
Κάθε άλλο, η συκοφαντία φίλε μου είναι δικός σου όπλο και όχι δικό μου.
Αν κάποιος λοιπόν υπολείπεται της φιλοσοφίας είναι αυτός που συκοφαντεί και απέχει από την αλήθεια.
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:
Τι σημαίνει το ευροπαιος2,?
αφού στο εσωτερικά δεν υπήρξε ποτε ευροπαιος, η ευροπαιος1?
Γιατί δεν συγχωρεις όπως λέει η θρησκεία σου ένα ληστή?
Γιατί στην υπογραφή σου γράφεις, ελευθερια σε κύπρο και κουρδιστάν?
Γιατί σε κάθε σου πόστ, υπάρχει κάτι απο youtube, που δεν μιλάει για Χριστό,
μα για πόλη, χαμένες πατριδες, πόλεμο, 1912, πλαστηρα, κλπ κλπ?
Όταν προσπάθησα για πρώτη φορά να κάνω εγγραφή στο esoterica, δυσκολεύτηκα και ενώ είχα κάνει αίτηση ως europaios, δεν πέρασε η αίτησή μου από κάποιον λάθος χειρισμό μου.
Όταν ξαναπροσπάθησα μου έλεγε ότι ήδη υπάρχει ο europaios, το ίδιο συνέβη και με την προσπάθειά μου ως europaios1, τελικά τρίτη και φαρμακερή που λένε με το europaios2![]()
Επέλεξα όμως το συγκεκριμένο nic-name, γιατί επιδέχεται περισσότερες της μιας ερμηνεία.
Τον σημερινό ληστή για να τον συγχωρήσω θα πρέπει να είμαι ο Θεός. Τον δικό μου άνθρωπο μπορώ εύκολα να τον συγχωρέσω, τον ξένο όμως άνθρωπο που δεν ξέρω αν μετάνιωσε ή όχι, πως να τον συγχωρέσω?
Ας του γίνει λοιπόν το πάθημα μάθημα. Γιατί κι εγώ κάποτε βρέθηκα σε δεινή οικονομική θέση, αλλά ούτε για πλάκα δεν μου πέρασε από το μυαλό μου η αλητεία.
Βρήκα και δεύτερη δουλειά, κουράστηκα, αλλά Δόξα το Θεό, το ξεπέρασα το πρόβλημα.
Αλήτης όμως ή ληστής δεν έγινα.
Και για το Χριστό έχω βάλει, αλλά εκεί που πονάει η Ελλάδα δεν είναι στην πίστη της, αλλά στην ευημερία της, την ιστορία της και την τιμή της.
Γι' αυτό και επιμένω στα περί εθνικού περιεχομένου.
Παράλληλα όμως δεν μπορούμε να νοιαζόμαστε για τη δική μας ιστορία αλλά να αδιαφορούμε για του άλλου, πόσο μάλλον όταν ο θύτης είναι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο, ο Τούρκος.
Ξέρεις αυτούς που έδωσαν το αίμα τους για να εξακολουθώ να λέγομαι Έλληνας τους τιμώ, δεν τους ξεχνώ, δεν τους έχω γράψει στ' αρχ.... μου και εξακολουθώ να τους έχω ως πρότυπα.
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:
Φίλε, ειμαι σιγουρος πως γράφουν ανέκαθεν στο εσωτερικά άτομα απο την κύπρο, συγκεκριμένα, μετανάστες απο το Τούρκοκρατημενο μέρος της, και διαβάζουν και ποτίζουν τους έλληνες,
με το μίσος τους, για τους Τούρκους.
Έτσι και ΕΣΥ, είσαι ευροπαιος2 γιατί είσαι για δεύτερη φορα ευροπαιος,
δεν συγχωρας, γιατί δεν σου κλεψαν κάτι, μα τη χώρα και το σπίτι,
Δεν είμαι Κύπριος, ίσως λόγω επιθέτου να έχω σχέση με Μικρά Ασία, (δεν το γνωρίζω) αλλά παρακολουθώντας το Κυπριακό κανάλι ΡΙΚ, μπορώ μετά βεβαιότης να πω ότι είναι πολύ περισσότερο Έλληνες από εμάς.
Γιατί να μη μισώ τους Τούρκους?....άσε που δεν μπορώ ούτε στραγάλια ν' αγοράσω γιατί είναι Τουρκικής προέλευσις όπου και να έχω ψάξει.
Θα αναγνωρίσουν οι Τούρκοι τις σφαγές τους, θα ζητήσουν συγνώμη, θα επιτρέψουν στους Έλληνες να γυρίσουν στις περιουσίες τους, θα επιστρέψουν όλα τα εγκαταλελειμμένα σπίτια και Δημόσια κτίρια στους Έλληνες, θα αναγνωρίσει την Ελληνική μειονότητα της Αντιόχειας που ακόμη υπάρχει και δέχεται πραγματικά πυρά από τους βιαστές του ανθρώπινου πολιτισμού και τότε ναι θα εκλείψει το μίσος.
Θα κόψουν τα νταηλίκια, αν κι εκεί φταίει η δειλία της Ελληνικής κυβέρνησης που το "ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ", το έχει μετατρέψει σε κλάσει μέντα κι όπου φύγει φύγει και μετά θα γίνουν φίλοι μου.
Μέχρι τότε ας είναι δικοί σου φίλοι.-
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:
Ο παππους μου, εχει καταγη απο την εφεσσο, (εκδιωχθηκε, και πέρασε στη Σάμο,)
ήταν αυτός, που όταν άκουγε για Τούρκο,(με όσα πέρασε) έψαχνε για όπλο...
Απο μένα ευροπαιος, έχεις κατάνοηση,Μα πλεον έμαθα να ζω σαν κάτοικος της γης,Μακρυά απο την χώρα που γεννήθηκα,
σιγά σιγά, τα βρήκα Όλα εκείνα που έκαναν την Ελλάδα Και τους προγωνους μασ, ξεχωριστούς,
Όλα εκείνα που δίνουν νόημα στη ζωη,
Δεν έχω ανάγκη από καμία κατανόηση, ως ανάγκη έχω οι συμπολίτες μου να αποκτήσουν ξανά τη χαμένη τους αξιοπρέπεια, να μελετήσουν την ιστορία, να μάθουν από τα λάθη του παρελθόντος και να αποκτήσουν όνειρα και στόχους.
Ο δικός μου ο παππούς στα 16 του πήγε εθελοντής στους 1ους Βαλκανικούς (καμία σχέση με Βόρεια Ελλάδα), πήγε στους 2ους Βαλκανικούς, πήγε στη Μικρα Ασιατική καταστροφή.
Αποκόμισε παράσημα ανδρείας και δόξα Ελλήνων.
Γύρισε με τα πόδια από το Σαγγάριο, εξαιτίας του αυτοκτόνησε ο λοχαγός του, όταν χάριν στο παππού μου σώθηκε ολόκληρη η ομάδα του (όσοι είχαν μείνει από το λόχο του), όταν κατά την υποχώρηση διείσδυσε ανάμεσά τους μια ομάδα Τούρκων με Ελληνικές στολές, από νεκρούς Έλληνες στρατιώτες και το έπαιζαν Έλληνες.
Ο παππούς μου τους πήρε χαμπάρι, αφού ήταν κατάσκοπος για μεγάλο χρονικό διάστημα και αφού δεν έπεισε το λοχαγό του ότι ήσαν Τούρκοι, τους παρακολουθούσε στενά με μερικούς φίλους του και τους σκότωσαν όταν ετοιμαζόντουσαν να σκοτώσουν αυτοί.
Συμμετείχε και στον 1ο αλλά και στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο (στον τελευταίο εθελοντής ως βοηθητικός λόγω ηλικίας).
Ήταν ο πατέρας της μητέρας μου, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση ούτε με Βόρεια Ελλάδα, ούτε με Μικρά Ασία. Ήταν όμως πατριώτης, γνώστης και τιμητής της ιστορίας μας.
Οπότε αστόχησες στην κρίση σου.
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:
Τι πιστεύω τελικά για τον Θεό?Πως και αν υπάρχει,Θα σταθώ μια μέρα μπροστα του,
Θα τον κοιταξω στα ματια,Και απλά θα του πω,
Φιλαρακι, Επραξα το πρεπειν, Γιατί το θέλημα σου, Εκει κατω,
μπάζει απο παντού....
Πρόσεξε μόνο μήπως νομίζεις ότι έπραξες τα δέοντα, γιατί συκοφαντώντας αγίους Πατέρες και τον χριστιανισμό, άνυε λόγου....μόνο δέοντα δεν έχεις πράξει.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
quote:
Εαρινός:
Mήπως να μιλήσουμε και για την περίφημη Λίλιθ και ποιός την δημιούργησε..???
Καλό θα ήταν να είμαστε πιό εγκρατείς ... λέω εγώ τώρα...
Για ότι θέλεις φίλτατε.
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ :
Ξέρετε τι λένε οι Ιταλοί?Μια τρίχα απο μ.....
Ενα Καράβι σέρνει.
Δεν το λένε οι Ιταλοί, οι αρχαίοι Έλληνες το έλεγαν. Και σχετιζόταν με τα καράβια που τράβαγαν στη Δίολκο στον Ισθμό, αφού αμέσως μετά τους περίμεναν οι απολαύσεις στα περίφημα μπουρδέλα που βρίσκονταν τότε εκεί δίπλα.
Hellas-Ο Μαύρος Καβαλάρης Νικόλαος Πλαστήρας

Όσο για το ποιος διέλυσε την Κύπρο, αυτό το ξέρουν και οι πέτρες.
Ήταν απόφαση των Αμερικάνων και των Άγγλων και γι' αυτό το λόγο είχαν εξ΄ αρχής σχεδιάσει τη δικτατορία στην Ελλάδα, η οποία δεν ήταν παρά το φερέφωνο τους.
Εσύ πάλι δε φέρεις τι φωνή Κύπριου πατριώτη, αλλά ενός ανθέλληνα.
Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

Φιλε για την Δεβωρα,σου ξεκαθαρισα οτι ετσι ερμηνευω εγω το κειμενο της γραφης και αντε εσυ να αποδειξης οτι εχω λαθος,Μονο η Δεβωρα ξερει τι ηταν .Φερτη να μας πει.
Για την συνοδο της Μακον,ναι εχεις δικιο πηρα την πληροφορια απο τον συνδικτυο,που πρωτος την διατυπωσε και επειδη τον θεωρω εγκυρο και ενημερωμενο,την αναμασω.
Ας απαντησει αυτος στο ερωτημα σου.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
Το οτι χρηζει θεραπειας,ειναι ηλιου φαεινοτερο.
Μη τον τρεφεις.η πολλη coca κολα φταιει.
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
Σουρης.
Δεν έχω ανάγκη από καμία κατανόηση, ως ανάγκη έχω οι συμπολίτες μου να αποκτήσουν ξανά τη χαμένη τους αξιοπρέπεια, να μελετήσουν την ιστορία, να μάθουν από τα λάθη του παρελθόντος και να αποκτήσουν όνειρα και στόχους.
Ο δικός μου ο παππούς στα 16 του πήγε εθελοντής στους 1ους Βαλκανικούς (καμία σχέση με Βόρεια Ελλάδα), πήγε στους 2ους Βαλκανικούς, πήγε στη Μικρα Ασιατική καταστροφή.
Αποκόμισε παράσημα ανδρείας και δόξα Ελλήνων.
Γύρισε με τα πόδια από το Σαγγάριο, εξαιτίας του αυτοκτόνησε ο λοχαγός του, όταν χάριν στο παππού μου σώθηκε ολόκληρη η ομάδα του (όσοι είχαν μείνει από το λόχο του), όταν κατά την υποχώρηση διείσδυσε ανάμεσά τους μια ομάδα Τούρκων με Ελληνικές στολές, από νεκρούς Έλληνες στρατιώτες και το έπαιζαν Έλληνες.
Ο παππούς μου τους πήρε χαμπάρι, αφού ήταν κατάσκοπος για μεγάλο χρονικό διάστημα και αφού δεν έπεισε το λοχαγό του ότι ήσαν Τούρκοι, τους παρακολουθούσε στενά με μερικούς φίλους του και τους σκότωσαν όταν ετοιμαζόντουσαν να σκοτώσουν αυτοί.
Συμμετείχε και στον 1ο αλλά και στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο (στον τελευταίο εθελοντής ως βοηθητικός λόγω ηλικίας).
Ήταν ο πατέρας της μητέρας μου, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση ούτε με Βόρεια Ελλάδα, ούτε με Μικρά Ασία. Ήταν όμως πατριώτης, γνώστης και τιμητής της ιστορίας μας.
Οπότε αστόχησες στην κρίση σου.
............
Καλη σου χρόνια ευροπαιος,
Εμένα κανένας παππούς δεν σκότωσε συνάνθρωπο, ούτε και πείρε παράσημο ανδρείας. Τρώω στραγγαλια Τουρκίας, και πριν χρόνια σε ενα ταξιδι, έπεσα με τα ρούχα σε μια πισσινα πλοίου, για να σωσω ένα τουρκαλακι, που κινδύνεψε, να πνίγει.
Το χειρότερο, αναγκασθηκα να πάω στο στρατό, αν δεν ήταν υποχρεωτικο, ούτε που θα παταγα, και για να σου πω όλη την αλήθεια, τα περισσότερα εγγραφα που στάλθηκαν στο υπ.εθνικής αμύνης, για διευθέτηση ανυποτακτων, τα είχα συντάξει και γράψει προσωπικά.
Και επειδη οσο αφορα το στρατο, και εφημερίδες (τοτε) τιποτα δεν εβγαινε χωρίς υπογραφη, έτσι, τα ενυπόγραφα.
Νομίζεις πως τα εξάμηνα, η εξαγορά φυλακής, και αλλα πολλα, μας τα χάρισαν, η τα σκεφτήκαν στο Πενταγώνο?
Ένας στρατηγός μου είπε σε συναντηση με τον υπουργο, (σε περιοδο εκλογων επετρεπαν την εισοδο στην ελλαδα) να κάθομαι προσοχη όταν ακούω την ελληνικη σαλπιγκα, και πως θα φάω καλα όταν πάω να υπηρετήσω...
Πράγματι, με στείλανε να υπηρετήσω παραμεθωρια και απομονωμενα,
τσακωθηκα με το διοικητή μόλις εφθασα μου έρριξε πραγματική φυλακή, (για αυθαδεια), μα το διασκεδαζα και με βγαλανε,
δεν ακουμπησα ποτε μου όπλο, (με πέρασαν και για ιεχοβα) μα ο διοικητής (που στο τέλος έγινε φίλος), καταλαβε προς το τέλος,πως ήξερα σημάδι χωρίς να χειρισθω όπλο, καλύτερα και απο αυτόν.
Μια μερα, στη θητεια μου, προσέκρουσε ένα αεροπλάνο σε ενα αποκρημνο και επικυνδυνο μερος, και στην προσπαθεία διάσωσης, Ο Στρατός έδειξε όχι μόνο εγρήγορση, μα μαζεψε και παρέδωσε τα διαμελισμενα πτώματα στους συγγενείς προς ταφην,
..... χέρια, πόδια, μυαλά, κεφαλια κομμένα, και παιδάκια καμένα.... 24 ώρες χωρίς ανάπαυση, χωρίς τρόφη και ύπνο, 3 ατομα, με κίνδυνο της ζωής τους, έδιναν σε ελικόπτερο εν πτήση, σακκουλες με τα μέλη.
Μια άλλη μέρα, στάθηκα μπροστά στο όπλο ενός στρατιώτη, όταν ένας άλλος διοικητής, (με εστειλαν επιγωντος) που έτρεμε για τη ζωη του, βρεθηκε υπόλογος.
ζήτησα του στρατιωτη να βαρεσει εμένα. (δεν του έδιναν άδεια, να παει να γλυτωσει την παντρεμένη που είχε γκαστρωσει, της οποίας ο άνδρας δεν μπορουσε να κάνει παιδι...(στειρος) και ήθελε να τη σκοτώσει.
Φυγε γιατρε, εσυ δεν φταις τιποτα, θα πάρει εσένα ο χάρος, απειλουσε.
Ας με πάρει, απάντησα,
αυτός αν πεθάνει, θα αφησει γυναίκα και δυο παιδιά μόνους.
Και ΕΣΥ θα πας φυλακή, για όλη σου τη ζωη....
Έφυγα απο το στρατο με τρεις τιμητικές στο πεικ μπουκ, και διακριτικό παράσημο απο στρατηγό, εν ειρήνη.
Όταν μου τα δίνανε ευροπαιε, δεν ξέρεις πόσο θα ήθελα να τους έδινα και εγω, ότι έχω μέσα μου...
Περνοντας το απολυτήριο, ο δοιηκητης είπε.
Είμαι υπερήφανος που σε γνώρισα. ΕΣΥ,χαρο δεν φοβάσαι. Όταν σε προτοειδα με τα μαλλιά, σκέφθηκα...να ένα άλλο ρεμαλι, στο στρατο.
Τέλος, μιας και αρκετά φουσκωσα το εγω μου, θελω να σου πω.
Δεν ξέρω αν είσαι Κύπριος η όχι. Ο Λουπους μας λέει πως ο ίδιος είναι, και είσαι.
Αν αστοχησα σε κατι, που δεν νομίζω, ζητω συγνωμη.
Ο ηρακλειτος, που φερεις την υπογραφη του, λει πως η πολυμαθεια δεν κάνει σοφό τον άνθρωπο.
Στο τέλος, έχουμε να κάνουμε πάντα με τη συνείδηση, αν έχουμε.
Φαε λοιπον λίγα τουρκικά στραγγαλια, διωξε σιγά σιγά το μίσος, ανέβα συνηδεισιακα, και ανέβασε με ευγενικά λόγια και ομορφια, το συνάνθρωπο σου.
μόνο έτσι θα εκλείψουν πόλεμοι και το χάος,
γιατί με όσα πρεσβεβεις και γράφεις,
Για Τους πατέρες της
εκκλησίας και τις γραφές που διάβαζεις,
δίχως αγάπη,
σε τίποτα δεν εβοήθησαν.
(μίσος και αγάπη, δεν πανε μάζυ.)
Απο μενα, αγάπη.
Να 'χεις μια πολύ καλή χρονιά γεμάτη υγεία, γιατί είναι το μόνο για το οποίο μπορούμε να ελπίζουμε!
quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ:
Καλη σου χρόνια ευροπαιος,Εμένα κανένας παππούς δεν σκότωσε συνάνθρωπο, ούτε και πείρε παράσημο ανδρείας. Τρώω στραγγαλια Τουρκίας, και πριν χρόνια σε ενα ταξιδι, έπεσα με τα ρούχα σε μια πισσινα πλοίου, για να σωσω ένα τουρκαλακι, που κινδύνεψε, να πνίγει.
Το χειρότερο, αναγκασθηκα να πάω στο στρατό, αν δεν ήταν υποχρεωτικο, ούτε που θα παταγα, και για να σου πω όλη την αλήθεια, τα περισσότερα εγγραφα που στάλθηκαν στο υπ.εθνικής αμύνης, για διευθέτηση ανυποτακτων, τα είχα συντάξει και γράψει προσωπικά.
Και επειδη οσο αφορα το στρατο, και εφημερίδες (τοτε) τιποτα δεν εβγαινε χωρίς υπογραφη, έτσι, τα ενυπόγραφα.
Νομίζεις πως τα εξάμηνα, η εξαγορά φυλακής, και αλλα πολλα, μας τα χάρισαν, η τα σκεφτήκαν στο Πενταγώνο?Ένας στρατηγός μου είπε σε συναντηση με τον υπουργο, (σε περιοδο εκλογων επετρεπαν την εισοδο στην ελλαδα) να κάθομαι προσοχη όταν ακούω την ελληνικη σαλπιγκα, και πως θα φάω καλα όταν πάω να υπηρετήσω...
Πράγματι, με στείλανε να υπηρετήσω παραμεθωρια και απομονωμενα,
τσακωθηκα με το διοικητή μόλις εφθασα μου έρριξε πραγματική φυλακή, (για αυθαδεια), μα το διασκεδαζα και με βγαλανε,
δεν ακουμπησα ποτε μου όπλο, (με πέρασαν και για ιεχοβα) μα ο διοικητής (που στο τέλος έγινε φίλος), καταλαβε προς το τέλος,πως ήξερα σημάδι χωρίς να χειρισθω όπλο, καλύτερα και απο αυτόν.
Μια μερα, στη θητεια μου, προσέκρουσε ένα αεροπλάνο σε ενα αποκρημνο και επικυνδυνο μερος, και στην προσπαθεία διάσωσης, Ο Στρατός έδειξε όχι μόνο εγρήγορση, μα μαζεψε και παρέδωσε τα διαμελισμενα πτώματα στους συγγενείς προς ταφην,
..... χέρια, πόδια, μυαλά, κεφαλια κομμένα, και παιδάκια καμένα.... 24 ώρες χωρίς ανάπαυση, χωρίς τρόφη και ύπνο, 3 ατομα, με κίνδυνο της ζωής τους, έδιναν σε ελικόπτερο εν πτήση, σακκουλες με τα μέλη.Μια άλλη μέρα, στάθηκα μπροστά στο όπλο ενός στρατιώτη, όταν ένας άλλος διοικητής, (με εστειλαν επιγωντος) που έτρεμε για τη ζωη του, βρεθηκε υπόλογος.
ζήτησα του στρατιωτη να βαρεσει εμένα. (δεν του έδιναν άδεια, να παει να γλυτωσει την παντρεμένη που είχε γκαστρωσει, της οποίας ο άνδρας δεν μπορουσε να κάνει παιδι...(στειρος) και ήθελε να τη σκοτώσει.Φυγε γιατρε, εσυ δεν φταις τιποτα, θα πάρει εσένα ο χάρος, απειλουσε.
Ας με πάρει, απάντησα,
αυτός αν πεθάνει, θα αφησει γυναίκα και δυο παιδιά μόνους.
Και ΕΣΥ θα πας φυλακή, για όλη σου τη ζωη....Έφυγα απο το στρατο με τρεις τιμητικές στο πεικ μπουκ, και διακριτικό παράσημο απο στρατηγό, εν ειρήνη.
Όταν μου τα δίνανε ευροπαιε, δεν ξέρεις πόσο θα ήθελα να τους έδινα και εγω, ότι έχω μέσα μου...Περνοντας το απολυτήριο, ο δοιηκητης είπε.
Είμαι υπερήφανος που σε γνώρισα. ΕΣΥ,χαρο δεν φοβάσαι. Όταν σε προτοειδα με τα μαλλιά, σκέφθηκα...να ένα άλλο ρεμαλι, στο στρατο.Τέλος, μιας και αρκετά φουσκωσα το εγω μου, θελω να σου πω.
Δεν ξέρω αν είσαι Κύπριος η όχι. Ο Λουπους μας λέει πως ο ίδιος είναι, και είσαι.
Αν αστοχησα σε κατι, που δεν νομίζω, ζητω συγνωμη.
Ο ηρακλειτος, που φερεις την υπογραφη του, λει πως η πολυμαθεια δεν κάνει σοφό τον άνθρωπο.
Στο τέλος, έχουμε να κάνουμε πάντα με τη συνείδηση, αν έχουμε.
Φαε λοιπον λίγα τουρκικά στραγγαλια, διωξε σιγά σιγά το μίσος, ανέβα συνηδεισιακα, και ανέβασε με ευγενικά λόγια και ομορφια, το συνάνθρωπο σου.μόνο έτσι θα εκλείψουν πόλεμοι και το χάος,
γιατί με όσα πρεσβεβεις και γράφεις, Για Τους πατέρες τηςεκκλησίας και τις γραφές που διάβαζεις,δίχως αγάπη, σε τίποτα δεν εβοήθησαν.
(μίσος και αγάπη, δεν πανε μάζυ.)
Πλάτωνα, άλλο θρησκεία και άλλο πολιτεία.
Η θρησκεία πραγματεύεται τον πνευματικό κόσμο, ενώ η πολιτεία τον υλικό.
Εάν ήμασταν όλοι μας πνεύματα, κι εγώ μαζί σου.
Δεν είμαστε όμως, είμαστε άνθρωποι με υλική υπόσταση, που αισιοδοξούμε κάποια μέρα, όταν αποδημήσουμε, ως πνεύματα να διεκδικήσουμε κι εμείς μέρος της βασιλείας των ουρανών, κάπου εκεί κοντά στο Δημιουγό μας.
Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει στην πολιτεία στην οποία ανοίκουμε, να διάγουμε βίο σύμφωνα με τι επιταγές του Κυρίου μας.
Και ο Κύριος ήταν ξεκάθαρος:
"Ἀπόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ Θεοῦ τῷ Θεῷ"
Ήταν λοιπόν ξεκάθαρος, άλλο πολιτεία στη γη και άλλο πολιτεία στον ουρανό.
Εγώ στο στρατό αεροπορίας, ήμουν πυροσβέστης, δε μου 'δώσαν όπλο γιατί δεν προβλεπόταν λόγω της φύσης της ειδικότητάς μου, παραπονέθηκα αλλά τίποτα.
Το επιχείρημά μου ότι η μάνικα δε θα βοηθήσει αν δεχτώ επίθεση από εχθρό, κώλυσε στη γραφειοκρατία.
Μόνο στις σκοπιές μου έδιναν, αλλά ούτε βολές ούτε τίποτα.
Ο στρατός για μένα χρειάζεται να είναι στρατός και όχι χάσιμο χρόνου όπως σήμερα. Δεν υπάρχουν πολεμικές τέχνες, παρά αγγαρίες.
Δεν υπάρχει εκπαίδευση σε όσο το δυνατόν περισσότερα όπλα.
Κάποτε στο Τατόι, μας κάλεσαν εμάς τους πυροσβέστες + αυτούς της μετεωρολογίας + κάποιους άλλους ώστε να μας δώσουν και δεύτερη ειδικότητα στα ραιμένταλ, (αντιαεροπορικά).
Ξεκίνησα με χαρά να συμμετάσχω στην εκπαίδευση.
Όμως δεν ξέρω για ποιο λόγο, (ίσως επειδή δέχτηκαν πιέσεις), μας έβγαλε λόγο ο υπεύθυνος εκεί της εκπαίδευσης για να μας πληροφορήσει το τι μας περίμενε όσους ολοκλήρωναν επιτυχώς την εκπαίδευση....μόνο πουτάνες δε μας υποσχέθηκαν!
Αηδίασα τόσο πολύ με τις βλακείες του μόνιμου εν ενεργεία αξιωματικού, που την ημέρα των εξετάσεων δεν παρουσιάστηκα.
Ήρθαν κάτι μπατζίδες και με βρήκαν στο κρεβάτι μου, με ρώτησαν ποιος είμαι, αρνήθηκα ότι ήμουν ο Νώντας και τους έστειλα στο ποιο απομακρυσμένο σημείο του στρατοπέδου για να με βρουν.
Περίμενα ότι θα υπήρχαν εξελίξεις, αλλά δε συνέβη τίποτα.
Ακόμη και σήμερα, δυσκολεύομαι να χωνέψω ότι (τουλάχιστον τότε), υπήρχαν στο Ελληνικό στράτευμα τόσο βλήματα αξιωματικοί! Δεν τους έκοψε καν να στείλουν μαζί με τους μπατζίδες και έναν πυροσβέστη! που με ήξερε!.
Φεύγοντας μαζί με εμένα, πήρα κι έναν πενταετή ο οποίος ήταν υπεύθυνος πυρασφάλειας κι έκλεβε ότι μπορούσε!
Τη μέρα απολύσεως και αφού είχα γυρίσει από την άδεια απολύσεως, παρουσιάστηκα στον Διοικητή Ασφαλείας (Γερολυμάτος λεγόταν αν θυμάμαι καλά) και του άνοιξα λίγο τα μάτια.
Στην αρχή με αντιμετώπισε με αδιαφορία, μπαίνοντας όμως εγώ στο ζουμί, τον έκανα όχι μόνο να με ακούσει με προσοχή, αλλά να ακούσει και ένα μάθημα σαν αυτό που θα έπρεπε ο ίδιος να έχει δώσει μαζί με τον Διοικητή, στους άντρες του.
Μετά από λίγο καιρό ακολούθησαν οι κρίσεις και ο πενταετής, που μπροστά σε μένα και τον Διοικητή Ασφαλείας, παραδέχτηκε ότι πλαστογραφούσε υπογραφές, κόπηκε...θα έχει πάει τώρα να κλέψει κάπου αλλού! ![]()
Που θέλω να καταλήξω...στα εξής:
Ο στρατός είναι το Α και το Ω, σε μία πολιτεία της γης.
Χωρίς αυτόν ο εχθρός θα μας βρει ευάλωτους και θα έρθει να μας επιβάλει ότι αυτός θελήσει.
Μπορείς εσύ άνετα να μου πεις ότι εγώ ως άνθρωπος δεν μπορώ να σκοτώσω άνθρωπο.
Ούτε κι εγώ θα σου πω.
Εάν όμως κάποιος προσπαθήσει μπροστά σου να σου σκοτώσει την οικογένεια θα τον αφήσεις?
Εγώ θα τον σουβλίσω ζωντανό!
Έχεις σκεφτεί ποτέ σου, εάν οι ήρωες του 1821 σκεφτόντουσαν σαν κι εσένα, εάν σήμερα θα ήσουν Έλληνας ή Τούρκος?
Εάν δε σε νοιάζει η εθνότητα, τότε δε θέλω καν να συζητάω μαζί σου.
Εάν όμως σε νοιάζει, τότε είσαι υποχρεωμένος να πράττεις τα δέοντα και να προσπαθήσεις με το δικό σου τρόπο και από τη δική σου θέση να διορθώσεις τα κακώς κείμενα.
Πρέπει να πιάσεις το όπλο, πρέπει να το χρησιμοποιήσεις κατά αυτού που επιβουλεύεται την εθνική σου αξιοπρέπεια και ελευθερία, πρέπει να ξεχωρίσεις τον Καίσαρα από τον Θεό.
Και το κυριότερο, να προσπαθείς από όποιον χώρο και εάν βρίσκεσαι να προσφέρεις στη χώρα το καλύτερο.
Αυτό μπορεί να γίνει αυστηρά και μόνο με τη γλώσσα της αλήθειας.
Έχω έναν συνάδελφο στη δουλειά μου, που όλη μέρα τα ξύνει, αφού αυτή είναι η ειδικότητά του, (Υπεύθηνος περιβαλλοντικής αγωγής), δεν κάνει τίποτε άλλο από το να χαζεύει στο ίντερνετ και συνεχώς να βρίζει τους κυβερνώντες για την κατάντια της χώρας κ.λ.π.
Η δική μου η εργασία είναι το ακριβώς αντίθετο από τη δική του.
Όταν λοιπόν του ζήτησα βοήθεια, στράβωσε!!!!! και μόλις τον ρώτησα σε τι διαφέρει από αυτούς που κατηγορεί, αφενός σταμάτησε να γκρινιάζει και αφετέρου μου λέει μόνο καλημέρα και αυτή μέσα από τα δόντια!
Ας προσπαθήσεις λοιπόν να βοηθήσεις τη χώρα σου, όπως μπορείς και ας κοιτάξεις την αλήθεια κατάφατσα όσο τρομαχτική και εάν είναι αυτή.
Ναι υπάρχει εκμετάλλευση, ναι υπάρχει εκχυδαϊσμός των θεσμών κ.λ.π. Μη σηκώνεις όμως τα χέρια ψηλά και πάλεψε το όμορφα και ωραία.
Αγάπησε τη χώρα σου και δώσε για αυτήν ότι μπορείς, ακόμη και τη ζωή σου.
Έχε ως μίμηση τον Λεωνίδα και τους 300. Θα μπορούσαν και αυτοί να μην πάρουν τα όπλα και να κάνουν τον μαλάκα...δεν το έπραξαν όμως γιατί είχαν αξιοπρέπεια επάνω τους.
Και εάν σήμερα έχω μάθει 5-10 πράγματα σε αυτόν το οφείλω, στον Λεωνίδα και σε άλλους ήρωες όπως ο Κολκοτρώνης και όχι στα ιστορικά ή τα φιλοσοφικά βιβλία.
Γιατί αν δεν υπήρχαν αυτοί, δε θα είχα καμία πρόσβαση στον πλούτο αυτό, ..... στην κληρονομιά μου.
Όσο για το παιδάκι το Τουρκάκι που λες, ο κάθε νοήμων άνθρωπος θα έκανε το ίδιο.
Από εκεί όμως μέχρι να τους δίνω τον οβολό μου, μέρους του οποίου πηγαίνει για να αγοραστούν σφαίρες για να σκοτώσουν τον Έλληνα φαντάρο, μεσολαβεί μεγάλη απόσταση.
Κι εγώ κρατώ τις αποστάσεις.

Edited by - europaios2 on 02/01/2011 15:16:34
opos idate to thema...pisteve sth zwh meta thanato?

Ό,τι αγαπάς θα σε κάνει να μισείς
κι ό,τι φοβάσαι., δειλά θα σε θεριεύει
ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΘΙΞΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΨΑΧΝΟΜΑΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ....
respect