ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η αχαλίνωτη φαντασία, το ανεξήγητο και το παράξενο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Η αχαλίνωτη φαντασία, το ανεξήγητο και το παράξενο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

gigenis30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
wolfowitzΜέλος
14/07/2005, 17:33:46
quote:
και ο γιατρός μου δηλώσει οτι "Στατιστικά,
σου απομένουν 6 μήνες ζωής"

όταν ένας γιατρός κάνει μια τέτοια αντι-ιατρική και αντι-επιστημονική δήλωση στον ασθενή του είναι άξιος τών αντι-ιατρικών αντιδράσεων που θα ακολουθήσουν

(δεν αρκει, ποτε δεν αρκουσε, το να "νοιαζεσαι"...)

AngelosΜέλος
14/07/2005, 17:47:05
quote:

όταν ένας γιατρός κάνει μια τέτοια αντι-ιατρική και αντι-επιστημονική δήλωση στον
ασθενή του είναι άξιος τών αντι-ιατρικών αντιδράσεων που θα ακολουθήσουν

Ε εντάξει, ένας καλός γιατρός θα το θέσει πιο διπλωματικά. Αλλα όσο διπλωματικά και να το παρουσιάσεις, η διάγνωση
"κακοήθης όγκος στον εγκέφαλο" έχει έντονες συγκινησιακές επιδράσεις στον
ασθενή και το οικογενειακό του περιβάλλον.

Το σημείο που ήθελα να τονίσω είναι οτι σε θέματα υγείας υπάρχει μια έμφυτη
ψυχολογική τάση να αρνούμαστε την δυσοίωνη πραγματικότητα και να
υιοθετούμε παραμύθια που έχουν παρηγορητικό χαρακτήρα.
Σαν αποτέλεσμα γινόμαστε πολύ ευάλωτοι σε επιτήδειους (η μεγαλομανείς).

Αγγελος.

14/07/2005, 18:10:07
Aγγελε, οχι δεν ειμαι βιολογος.
Συμφωνω και παλι σχετικα με τη χροια της οποιας "σταυροφοριας".
Δεν επικροτω αποστολες αφυπνισης[ουτε τις επιδιωκω], ποσο μαλιστα οταν καποιος ειναι σε θεση να βρει τις πληροφοριες η και τις γνωσεις, και επιλεγει να ακολουθησει την ερμηνεια που τον καθησυχαζει και ενιοτε αποχαυνωνει.
Την οποια μου αντιθεση την εξεφρασα στην ενοτητα που αναφερομαστε και προκαλλεσε συγκινιασιακες αντιδρασεις δυσαναλογες.
Εδωσα την αποψη μου οπως ολοι, και συνεχιζω απο εδω εφοσον σε καποια σημεια υπαρχει συσχετισμος και δεν υπαρχει και λογος να αναστατωνονται ανθρωποι με κατασταλαγμενες αποψεις που θελουν να ανταλλασουν απο ο,τι εχω καταλαβει εμπειριες και να δινουν τις δικες τους ιατρικες θεωριες/διδασκαλιες.
Δραση-αντιδραση, φυσικοτατο ξεκαθαρισμα, αβιαστο και καταπραυντικο;)
15/07/2005, 02:36:30
quote:
Να σου θυμίσω και μια άλλη "υπόθεση", όπου κάποια πήρε ενα eMail, πίστεψε ακριβώς οτι διάβασε, οτι δηλ. σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα μια κοπέλα που μόλις είχε παντρευτεί, και ξαφνικά το μισό εσωτέρικα έγραφε επικείδειους ...

Αυτό είναι όντως ένα καλό παράδειγμα για όσους είχαν παρακολουθήσει το θέμα.

quote:
Εσείς τι λέτε ?
Εχει κανένα νόημα να ξεκινήσει κανείς σταυροφορία προσπαθώντας να
διαφωτίσει αυτούς που θέλουν να αυταπατώνται ή μήπως είναι καλύτερα να αφεθεί η φυσική επιλογή να κάνει τη δουλειά της ?

Χμμ... χμμ... και πάλι χμμ...
Το θέμα της φυσικής επιλογής δεν το είχα σκεφτεί.
Εχω την εντύπωση πάντως ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θέλουν να αυταπατώνται επιμένει να είναι υψηλός παρόλο που έχουν περάσει τόσες χιλιετηρίδες και έχουν γίνει τόσες αλλαγές.
Ας μην ξεχνάμε ότι η αυταπάτη είναι μία δικλείδα ασφαλείας και λειτουργεί προστατευτικά για όλους μας (μέσα σε λογικά όρια όμως).

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

Xotchipilli2Μέλος
15/07/2005, 03:56:02
Ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα ,που πιστεύω έχει λάβει πολύ όμορφες τοποθετήσεις απο τους ήδη υπάρχοντες συνομιλητές...Πιστευω οτι τα κύρια σημεία του έχουν ειπωθεί οπότε εγώ απλά ίσως "ανακεφαλαιώσω" με την δικιά μου νότα.

Disclaimer (που λένε και οι ξένοι): Έχω σπουδάσει επιστήμες,θετική κατεύθυνση.Όσοι απο εμάς είχαν όρεξη έμαθαν την επιστημονική μέθοδο έρευνας γεγονότων ,τα πειράματα,τα επαληθεύσιμα δεδομένα.Μας μάθαν και τα τερτίπια του ανθρωπίνου σώματος και τα τερτίπια του εγκεφάλου.Μας μάθαν επίσης όμως οτι αν και όχι "Τέλεια" και "Αλάθητη" η επιστήμη,είναι ένας απο τους πιο σίγουρους και πιο μεθοδικούς τρόπους για την διερεύνηση οποιουδήποτε θέματος μας απασχολεί.

Το έχω πεί παλιότερα,το έχουν πεί και άλλοι πρίν απο μένα: Όταν η λογική τα βάζει με το συναίσθημα το συναίσθημα πάντα νικάει.Εξού και οι "εκλεκτοί που σώθηκαν απο ατύχημα με θεία παρέμβαση" που είπε κάποιος φίλος! Μπορεί να σπούδασα επιστήμη,αλλα το συναίσθημά μου δεν ευνουχίστηκε.Ούτε εμένα με ενθουσιάζει η προοπτική του οτι μια μέρα θα με φάνε τα σκουλίκια (πολιτικούς και υψηλά ιστάμενους τους τρώνε μόνο οι μεταξοσκώληκες,πιο glamour κατάσταση) αλλα φροντίζω να μην αρπαχτώ με νύχια και με δόντια απο κάποια θεωρία-θρήσκευμα που μου υπόσχετε μεγαλειώδη μεταθάνατο ζωή,μια "επιταγή" αμφίβολα εξαργυρώσημη που όσοι πήγαν να την εξαργυρώσουν...δεν γύρισαν να μας πούν εξελίξεις!

Είχα πεί απαντήσει επίσης παλιότερα στην υπογραφή ενός μέλους που περιείχε λεγόμενα του Tesla "Όταν η επιστήμη αρχίσει να μελετά τα μεταφυσικό θα κάνει πρόοδο αιώνων μέσα σε δεκαετίες" οτι "Ο κύριος Tesla πρωτού ασχοληθεί με την μετα-φυσική ήταν μάστορας της φυσικής". Έτσι πρωτού ψάξουμε το μεταφυσικό και το παραψυχολογικό ας ψάξουμε το φυσικό και το ψυχολογικό.

Είναι δύσκολο όμως και πολλές φορές δεν απάντησα σε πολλά μυνήματα που αν απαντούσα α)θα "τραυμάτιζα" κάποιους β) πιθανότατα συναίσθημα-λογική 1-0 οπότε θα εισέπρατα χλευασμό....

Τι να πείς σε κάποιον καρκινοπαθή που αρκείτε σε πλασέμπο χρυσοπληρωμένο ματζούνι και δεν εγκαταλείπει την ιατρικώς αποδεκτή θεραπία? Ο θεράπων ιατρός δεν τα κατέβασε απτο κεφάλι του ,ούτε μέσα σε μια νύκτα έβγαλε θεωρίες...Πίσω απτην Ιατρική υπάρχει ΕΞΗΓΗΣΗ για κάθε φάρμακο,για κάθε χειρουργική επέμβαση.ΕΞΗΓΗΣΗ προσβάσιμη σε όποιον θέλει να την διαβάσει,που αντέχει τον πειραματικό έλεγχο και δείνει σταθερά αποτελέσματα.Πίσω απτο ματζούνι τι υπάρχει? Είναι "ενεργιακά φορτισμένο" θα σου πεί.Τί είδους ενέργεια,πώς την απόκτησε και πώς την μετράς? Πολύ απλά δεν την μετράς,απλά την πιστεύεις :D

Τι να πείς απο την άλλη σε κάποιον που βιάστηκε να δεί αυρες και βλέπει είτε τα "αρνητικά" είδωλα είτε άλλα οπτικά φαινόμενα? Είναι πιο ΟΜΟΡΦΟ να πιστευει οτι είναι κατι σπέσιαλ παρά να καταλάβει οτι μερικά απτα πράματα που βλέπει είναι...απλή λειτουργία της οπτικής μας συσκευής.Μια φορά μόνο στην ζωή μου "έσπασα" αυτό τον μύθο κάποιου με πρακτική επιδειξη παρόμοιων φαινομένων και...δεν θα ξεχάσω ποτέ το ύφος στην φατσούλα του. Τέτοια απογοήτευση δεν είχα ξαναδεί ούτε σε ερωτικό χωρισμό! Αισθάνθηκα άσχημα αλλά το "κακό" είχε ήδη γίνει...

Πολλές φορές σε αυτό το φόρουμ έχω δεί την φράση "Η βιωματική εμπειρία είναι πάντα έγκυρη!" (Τι περίεργο όμως που πολλοί που το λένε απορίπτουν την βιωματική εμπειρία των ενθεογενών/ψυχεδελικών φαρμάκων,που είναι ακρως βιωματικότατη εμπειρία!!!). Πολλοί λοιπόν μου λένε "αφου το βίωσα είναι πλήρως αληθηνό" .Θα συμφωνήσω μαζί του στο εξής :Ναι φίλε μου ,ήταν αληθινό ,ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ αληθινό!Αυτό δεν μειώνει την αξία του ούτε την αξία επιρροής του "γεγονότους" αυτού στην προσωπική του πορεία.Αποτρέπει όμως απο τον δογματισμό και την θέσπιση της βιωματικής εμπειρίας σαν υπέρτατης αυταπόδειχτης σχεδόν παπικά Αλάθητης επιστημονικής θεωρίας....Πόσοι όμως απο αυτούς γνωρίζουν πώς δουλέυει ο εγκέφαλός μας? Πόσοι απο αυτούς γνωρίζουν αρχές ψυχολογίας? Πόσοι απο αυτοίς γνωρίζουν περιορισμούς και αλλοιώσεις του αντιληπτικού μας πλαισίου που έχουν αποδειχθεί επιστημονικώς? Πόσοι απο αυτούς γνωρίζουν πχ οτι τα μαγνητικά πεδία επιρρεάζουν τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου μας?Πόσοι απο αυτούς ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ οτι ΝΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΟΥΣ ΑΚΟΫΕΙ? Και πόσοι απο αυτούς που το γνωρίζουν το παίρνουν στα σοβαρά και διπλοτσεκάρουν τα συμπεράσματά τους χωρίς να τους συνεπέρνει αυτό που ΘΕΛΟΥΝ να βρούν οτι κρύβετε πίσω απο τα ...αποτελέσματα που πέρνουν? -Ίσως πχ πίσω απο εκείνο το σύμβολο που λές οτι είδες στην τάδε διαφήμηση,στο τάδε προιόν,στην τάδε πολυκατοικία,στο τάδε έμβυλα να υπάρχει μόνο ο...εγκέφαλός σου και το σύστημα αναγνώρισης "προσφιλών/μισητών/μη ουδετερων συγκινησιακώς" παραστάσεων .Πόσοι βλέπουν ΠΙΣΩ απο αυτό?

Λίγοι..

(Ενδιαφέρον περιστατικό: Σε ένα θέμα που γύρισε στην αριθμολογία πριν κάποιες μέρες,κάποιο μέλος ανάφερε πως ανάλωσε ένα τρίμηνο να ψάχνει απάντηση σε προσωπικό ζήτημα μετατρέπωντας λέξεις σε αριθμούς και....με μεγάλη του λύπη κατάλαβε οτι δούλευε τον εαυτό του γιατί έβλεπε αυτό που ήθελε να δεί και συνέδεε ασύνδετα πράματα μεταξυ τους για να του βγεί μια "αποδεκτή" λύση.Το πήρε πρέφα γρήγορα,άλλους τους παίρνει μια ζωή ολάκερή!)

Η μεταφυσική θεώρηση όμως είναι η πρώτη βάρκα που πηδάει πάνω της κάποιος που πνίγεται. Η λογική καμμιά φορά είναι ανιαρή...Ιδίως όταν μας εξηγεί οτι δεν είμαστε Μεσσίες,Υπεράνθρωποι,Πεφωτισμένοι ή...Ερευνητές!

Η αποστολή μου δεν επιτίθεται σε "ότι μεταφυσικό" ή ότι εκτός επιστήμης.Απλά συνιστά προσοχή στο να μην μπερδέψουμε το...ατύχημα που πάθαμε χτές για αμίλικτη τιμωρία ενός θεού/τύχης/ερινύας/δυνάστη που μας τιμωρεί για εκείνη την πραξούλα που κάναμε πριν Χ ημέρες Ψ ώρες Ζ λεπτά και Υ δευτερόλεπτα.

Αυτά απο εμένα...Δεν πρόσθεσα κάτι "τρομερό" στην συζήτηση απλά υπογράμμισα ήδη λεχθήσες απόψεις και μέσα απο το πρίσμα της Θετικής Σκέψης (όχι ,όχι,καμμιά σχέση με ενέργεια και θετικα vibes, επιστημονικής σκέψης εννοώ! ;) )

Reality: A serotonine induced Hallucination?

Κρου ΑσάνΝέο Μέλος
15/07/2005, 04:57:07
ΑΓΑΠΗΤΕ Xotchipilli2 ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ. ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΣΚΕΨΕΙΣ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΡΕΣΕΙ Ο ΟΡΟΣ) ΟΥΣΙΩΝ?

15/07/2005, 13:29:15

To ρεμουζέ
quote:
Η μεταφυσική θεώρηση όμως είναι η πρώτη βάρκα που πηδάει πάνω της κάποιος που πνίγεται.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-

15/07/2005, 13:40:28
Α! Να πω και κάτι για την "βιωματική εμπειρία".
Προσωπικά και όσο αφορά τα μεταφυσικά θέματα δεν της έχω ιδιαίτερη εμπιστοσύνη και ως προς την ίδια την φύση της εμπειρίας και κυρίως ως προς την ερμηνεία της.
Μία βιωματική εμπειρία αυτόματα χρωματίζεται με τα προσωπικά μας "πιστεύω" και ερμηνεύεται μέσα από αυτά. Θα πρέπει να έχουμε πολύ ανοικτό μυαλό για να την εξετάσουμε απ όλες τις πλευρές (και από αυτές που δεν έρχονται ως στήριγμα στα πιστεύω μας).

-Arthur C. Clarke-

15/07/2005, 13:49:44
quote:

συνιστά προσοχή στο να μην μπερδέψουμε το...ατύχημα που πάθαμε χτές για αμίλικτη τιμωρία ενός θεού/τύχης/ερινύας/δυνάστη που μας τιμωρεί για εκείνη την πραξούλα που κάναμε πριν Χ ημέρες Ψ ώρες Ζ λεπτά και Υ δευτερόλεπτα.

Προσοχή στις ερμηνείες !

Γίνονται και ... παρερμηνείες !

Άν το δούμε "καλοπροαίρετα", ας πούμε οτι η περερμηνεία γίνεται επειδή το "συμβάν" έγινε σε μια στιγμή που ο "αποδέκτης" του είχε την διάθεση ή έστω την ανάγκη να βρεθεί για λίγο στο επίκεντρο της Κοσμικής Προσοχής.
Πάρτε έναν χάρτη του Γαλαξία, δέστε που είναι ο ΄Ηλιος μας, άρα και η Γή, άρα και ο/η "αποδέκτης" και προσπαθήστε να του/της εξηγήσετε οτι πιστεύει οτι όλα αυτά που βλέπει στον Χάρτη του Σύμπαντος δεν είχαν εκείνη τη στιγμή άλλη δουλειά να κάνουν...
Λέτε να αντέξει την απογοήτευση ?
Λέτε οτι δεν υπάρχουν τέτοιοι άνυρωποι που λαχταρούν να είναι στο κέντρο του Κοσμικού Ενδιαφέροντος ?
(Για γράψτε το με μικρά γράμματα αντί για κεφαλαία και αφουγκραστήτε λίγο... Ίσως, με λίγη καλή θέληση για ξεκάθαρες ματιές να δείτε κάτι.)

Η κακοπροαίρετη ερμηνεία αυτού του φαινομένου είναι, και το έχω ξαναπεί, το "συμβάν" που βίωσε ο/η "αποδέκτης" να είναι παντελώς και αχαλίνωτα φανταστικό.
Και εδώ λέω, ουδέν σχόλιον.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση, εφόσον το βίωμα έγινε μόνο από έναν, η αξιοπιστία του στέκεται ή πέφτει με την εκτίμηση που έχουμε στο συγκεκριμένο άτομο.
Το "συλλαμβάνουμε" να κάνει και αλλού "περίεργα" πράγματα, αυτομάτως πέφτει κατακόρυφα και η διάθεση να πιστέψουμε το "βίωμα" σαν αυθεντικό.

15/07/2005, 14:46:38

quote:

Xotchipilli2

Τι να πείς σε κάποιον καρκινοπαθή που αρκείτε σε πλασέμπο χρυσοπληρωμένο ματζούνι και δεν εγκαταλείπει την ιατρικώς αποδεκτή θεραπία? Ο θεράπων ιατρός δεν τα κατέβασε απτο κεφάλι του ,ούτε μέσα σε μια νύκτα έβγαλε θεωρίες...Πίσω απτην Ιατρική υπάρχει ΕΞΗΓΗΣΗ για κάθε φάρμακο,για κάθε χειρουργική επέμβαση.ΕΞΗΓΗΣΗ προσβάσιμη σε όποιον θέλει να την διαβάσει,που αντέχει τον πειραματικό έλεγχο και δείνει σταθερά αποτελέσματα.Πίσω απτο ματζούνι τι υπάρχει? Είναι "ενεργιακά φορτισμένο" θα σου πεί.Τί είδους ενέργεια,πώς την απόκτησε και πώς την μετράς? Πολύ απλά δεν την μετράς,απλά την πιστεύεις :D

εγω απο ακριβοπληρωμενα ματζουνια δεν ξερω, αλλα ξερω οτι οι ακτινοθεραπειες και οι χημειοθεραπειες καταστρεφουν το συνολο του οργανισμου και οχι μονο τα καρκινικα κυτταρα.

γνωριζω ωστοσο την υπαρξη και λειτουργια 4 πειραματικων οργονοσυσωρευτων στα βουνα της βορειας Ελλαδας, που σε στενο κυκλο συγγενων προσπαθουν να θεραπευσουν, μιας και οι ανθρωποι δεν θελουν να γινουν βουκινο στα καναλια.

γνωριζω επισης τον πατερα πολυ καλου μου φιλου που θεραπευτηκε απο καρκινο με τον οργονοσυσωρευτη.

δεν υποστηριζω οτι η οργονοθεραπεια ειναι πανακεια, αλλα σκεφθειτε που μπορει να ειχαμε φτασει τοσα χρονια μετα τον θανατο του Βιλχελμ Ραϊχ αν ασχολιωταν η επιστημη με την οργονη...

οσο για την μετρηση της οργονης, δεν εχουμε τροπο να την μετρησουμε, αλλα την βλεπουν ολοι ως γαλαζιες λαμψεις (επειδη εχω μπει σε οργονοσυσωρευτη το επιβεβαιωνω) και την νιωθουν στον οργανισμο τους.

αυτα τα γραφω για να καταλαβουμε οτι η ιατρικη ερευνα συμβαδιζει με τα συμφεροντα καποιων...

γνωριζουμε το τελος του Τεσλα και του Ραϊχ!

quote:

Πόσοι απο αυτούς ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ οτι ΝΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΟΥΣ ΑΚΟΫΕΙ?

απαντησες μονος σου αδελφε...

quote:

Λίγοι..

.

ΥΓ. μηπως θατανε καλο να καταργησουμε τους ορους μεταφυσικο, υπερφυσικο, κτλ?

ΟΛΑ ανηκουν στην Φυση, ασχετως του αν εμεις τα αντιλαμβανομαστε ή οχι...

αρα ΟΛΑ ειναι φυσικα!

.

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr