ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- TAO MAO ΠΑΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- TAO MAO ΠΑΟ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

happychappy30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
happychappyΜέλος
03/06/2008, 03:38:12
Αυτό που ζητάνε συνήθως οι θεοί είναι σεβασμός και πράγματα τα οποία έρχονται σε αντίθεση με αυτά που κάνουν και κρίνουν οι πιστοί και δεν αναφέρομαι στην αμαρτία.

Η θρησκεία και το κοινωνικό σύνολο βρίσκονται συνεχεία σε σύγκρουση με το άτομο, το άτομο συγκρούεται και αυτό με την σειρά του με το προσωπικό του σκεπτικό, τα θρησκευτικά του πιστεύω και στην συνεχεία με το κοινωνικό σύνολο και την θρησκεία.
Δεν προσπαθώ να τραβήξω κάτι από τα μαλλιά, είναι μερικά πράγματα τα οποία συμβαίνουν και τα χαρακτηρίζουμε μεμονωμένα περιστατικά όμως συμβαίνουν αρκετά συχνά και στην συνεχεία έχουμε συγκρούσεις μεταξύ θρησκειών που και σε αυτές συγκρούονται τα άτομα μεταξύ τους.

Για να γίνω πιο κατανοητός, το ίδιο γίνεται και στην πολιτική όπου έχουμε ένα πολιτικό ρεύμα το οποίο συγκρούεται με το αντίθετο πολιτικό ρεύμα και οι βουλευτές των εν λόγω πολιτικών ρευμάτων διαφωνούν με τους πολιτικούς τους αντίπαλους αλλά διαφωνούν και μεταξύ τους και ας έχουν συγκεκριμένη πολιτική γραμμή και άποψη των πραγμάτων λόγω ιδεολογίας.

Το κοινωνικό σύνολο αποβάλει και τιμωρεί με τον χειρότερο τρόπο αυτόν που θεωρεί βλάσφημο χωρίς να δείξει κανένα ενδιαφέρων για την κατανόηση του θέματος που έχει προκύψει, μετατρέπεται σε όχλο ενώ από την μεριά του το άτομο δεν μπορεί να αποκαλέσει βλάσφημο το κοινωνικό σύνολο επειδή έχει μια συνήθεια η οποία έρχεται σε αντίθεση με τα θρησκευτικά πιστεύω του τόπου.

Η ελλειψη κατανόησης και οι κοινωνικές ανάγκες υπερτερούν της θρησκείας.

Όταν μια θρησκευτική ομάδα νοιώθει πως απειλείται μετατρέπεται σε όχλο για να προστατέψει την ιδεολογία της ομάδαςόποτε γίνεται αυτό παραβιάζει ότι προστάζουν συνήθως οι θρησκείες.

Την ομάδα θέλουν να προστατέψουν ή την θρησκεία;

03/06/2008, 10:39:21
Αγαπητέ D Incubus, πιστεύουμε στον ιδιο Θεό, αλλά σε
ενοχλεί αυτό... Λίγο ρατσιστικό, θα έλεγα...Μη λες τέτοια
για τους ἱλλουμινάτους, θα σε κυνηγάει ο ΛΟΜΒΑΡΔΟΠΟΥΛΟΣ...
Γιατί πεφωτισμένοι=ιλλουμινάτοι...Ξέρω άλλο εννοούσες, αλλά
δεν ήθελες να φανεί άμεσο...
φίλε Happy chappy ποιοί θεοί θέλουν σεβασμό, ποιοί τον αξίζουν
και ποιοί είναι λαμόγια; Κάποια στιγμή, πρέπει να μπορούμε να διακρίνουμε...
03/06/2008, 11:26:09
Αγαπητέ trexagireve, στο έχω αναφέρει και στο παρελθόν και μάλιστα αρκετές φορές αλλά προφανώς θα πρέπει να το επαναλάβω.

Σε παρακαλώ, προσπάθησε να μην βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα για τους συνομιλητές σου κατά τις δικές σου προσδοκίες ή σκέψεις.
Δεν ξέρω εάν πιστεύουμε στον ίδιο Θεό αλλά ούτε με ενοχλεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ούτε αναφέρομαι άμεσα ή έμμεσα σε Ιλλουμινάτους.
Ειλικρινά δεν υπάρχει λόγος να βγάζεις τέτοιου είδους συμπεράσματα γιατί είναι λανθασμένα.

Για ό,τι θέλεις, μπορείς να με ρωτάς.
Καλή σου μέρα.

In anticipation of my resurrection...

03/06/2008, 18:11:42
quote:
happychappy:
Σίγουρα υπάρχουν τελείως διαφορετικές απόψεις από την δικιά μου όμως όπως είπα και πιο πάνω η μελέτη των κειμένων γεννάει συμπεράσματα προσωπικής ιδιοσυγκρασίας και κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί πως έχει απόλυτο δίκαιο γιατί άλλοι θα το επεξεργαστούν με την γραμματική μέθοδο και άλλοι με την ψυχική μέθοδο και στο κάτω κάτω το μυστικό στην μελέτη είναι ο τρόπος που θα προσεγγίσεις ένα θέμα, τα συμπεράσματα σου δεν σημαίνει πως είναι λάθος επειδή κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη αλλά σημαίνει πως είναι σωστά από την δικιά σου προσέγγιση.

Η λάθος προσέγγιση είναι όταν λιθοβολούνται οι ασεβείς απόψεις από την στιγμή που ο ίδιος ο Ιησούς ζήτησε από τον Θωμά να ακουμπήσει της πληγές του.

Μια άποψη που μπορεί εύκολα να λιθοβοληθεί και να κάνει ιερείς να βγουν από τα ιερά τους ενδύματα είναι η άποψη πως εγώ δεν προσκυνάω εικόνες και δεν θέλω ούτε να τις βλέπω.

Για πες μου από την Καινή Διαθήκη κάποιο χωρίο που χρήζει διαφορετικών συμπερασμάτων? Θα ήθελα να το συζητήσουμε!
Στις εικόνες δε προσκυνάμε τα ξύλα ή τις μπογιές! αλλά την άυλη μορφή του Αγίου! επειδή δεν μπορούμε να τον βρούμε κάπου συγκεκριμένα με αυτόν τον τρόπο τον συναντάμε ηθικά στην εικόνα και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την προσφορά του τότε και για τα θαύματα που κατά καιρούς έχει κάνει, ζητώντας παράλληλα να μας συμπαραστέκεται πάντα.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

happychappyΜέλος
03/06/2008, 21:25:32
πάσαν εικόνα ομοίωμα αρσενικού ή θηλυκού
οι άγιοι είναι άνδρες και γυναίκες.

Όπως βλέπεις europaios2 είναι πολύ εύκολο να το λάβει κάποιος σύμφωνα με την δικιά του λογική και πολύ δύσκολο να αλλάξεις την άποψη αυτή αφού ο άλλος διαβάζει καθαρά πως απαγορεύεται να φτιάξεις εικόνες και ομοιώματα.

Γιαυτο έχουμε θρησκευτικές αιρέσεις και γιαυτο οι άνθρωποι τσακώνονται.
Η κάθε ομάδα θέλει το δίκαιο και το έχει μέσα από την δικιά της προσέγγιση.

Τα ερωτήματα που θέτω είναι πραγματικες απορίες και όχι ρητορικά.

03/06/2008, 21:55:08
Φίλε μου D Incubus, δδεν σε καταλαβαίνω...Εσύ
δεν έκανες αναφορά σε πεφωτισμένους;Είναι συγκεκριμένη οργάνωση
και στην Ελλάδα ακομη...
Φίλε Happy chappy, έχεις καλή προσέγγιση του ζητήματος, απλά
ο καθένας βλέπει στον άλλο ότι δεν μπορεί να δει στον εαυτό του
και γι' αυτό είναι οφέλιμο να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο...
Aggelos91Μέλος
03/06/2008, 21:56:45
΄Και για πες μας dying incubus για αυτόν τον Θεό. Περίγραψε τον μας. Τι χαρακτηριστικά έχει? Τί είναι τέλος πάντων? Βλέπω μια συνεχή ειρωνεία προς τον Χριστιανισμό. Τον προσβάλεις συνέχεια και μαζί και τους ανθρώπους που τον ασπάζονται. ΠΡΟΣΕΧΕ. Και σε άλλο τοπικ έλεγες για μένα ότι το κάνω αυτό για άλλη θρησκεία ενώ δεν το έκανα στο κάτω κάτω.

Μήπως ότι θαρρούμε βασίλεμα γλυκοχάραμα αυγής είναι πέρα Κι αντι να'ρθει μια νύχτα αξημέρωτη ξημερώνει μια αβράδυαστη μέρα!
Μήπως είν' ηαλήθεια στο θάνατο κιη ζωή μήπως κρύβει την πλάνη
ότιλέμε πωςζει μήπως πέθανε κιείναι αθάνατο ότι έχει πεθάνει

03/06/2008, 23:26:26
quote:
happychappy:
πάσαν εικόνα ομοίωμα αρσενικού ή θηλυκού
οι άγιοι είναι άνδρες και γυναίκες.

Όπως βλέπεις europaios2 είναι πολύ εύκολο να το λάβει κάποιος σύμφωνα με την δικιά του λογική και πολύ δύσκολο να αλλάξεις την άποψη αυτή αφού ο άλλος διαβάζει καθαρά πως απαγορεύεται να φτιάξεις εικόνες και ομοιώματα.

Γιαυτο έχουμε θρησκευτικές αιρέσεις και γιαυτο οι άνθρωποι τσακώνονται.
Η κάθε ομάδα θέλει το δίκαιο και το έχει μέσα από την δικιά της προσέγγιση.

Τα ερωτήματα που θέτω είναι πραγματικες απορίες και όχι ρητορικά.

Όχι έτσι! συγκεκριμένα χωρία από την Καινή Διαθήκη! κεφάλαιο και στοίχος.

Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται!

04/06/2008, 08:21:09
quote:
Στις εικόνες δε προσκυνάμε τα ξύλα ή τις μπογιές! αλλά την άυλη μορφή του Αγίου!

Αγαπητέ europaios2, γινόταν το ίδιο.
Δεν υπήρχε προσκύνημα στο μέσο που απεικόνιζε την ανώτερη ή ιερή μορφή αλλά προσκύνημα σε αυτό που συμβόλιζε.

quote:
Φίλε μου D Incubus, δδεν σε καταλαβαίνω...Εσύ
δεν έκανες αναφορά σε πεφωτισμένους;Είναι συγκεκριμένη οργάνωση
και στην Ελλάδα ακομη...

Αγαπητέ trexagireve, νομίζω ότι με καταλαβαίνεις αρκετά καλά...
Εάν θέλω να αναφερθώ στην οργάνωση των Ιλλουμινάτων, μπορώ να αναφερθώ και μόνος μου.
Η λέξη "πεφωτισμένος" χρησιμοποιείται με πολλές έννοιες άλλωστε.
Παρόλα αυτά, δεν αναφέρθηκα σε αυτούς οπότε το συμπέρασμα σου είναι άτοπο.

quote:
΄Και για πες μας dying incubus για αυτόν τον Θεό. Περίγραψε τον μας. Τι χαρακτηριστικά έχει? Τί είναι τέλος πάντων? Βλέπω μια συνεχή ειρωνεία προς τον Χριστιανισμό. Τον προσβάλεις συνέχεια και μαζί και τους ανθρώπους που τον ασπάζονται. ΠΡΟΣΕΧΕ. Και σε άλλο τοπικ έλεγες για μένα ότι το κάνω αυτό για άλλη θρησκεία ενώ δεν το έκανα στο κάτω κάτω.

Αγαπητέ Aggelos91, αν σου περιγράψω αυτόν τον Θεό και σε πληροφορήσω για τα χαρακτηριστικά του, θα ικανοποιηθεί κάποια ανάγκη σου;
Συν τοις άλλοις, έχω αναφερθεί πάρα πολλές φορές στην αντίληψη μου για την Ανώτερη Δύναμη - ακόμη και σε προηγούμενο μήνυμα μου έδωσα ένα βασικό χαρακτηριστικό.
Εάν όμως θέλεις να μάθεις την αντίληψη μου, μπορείς να ανατρέξεις σε προηγούμενα μηνύματα μου.

Δεν προσβάλλω τον Χριστιανισμό και τους ανθρώπους που τον ασπάζονται, είναι δικαίωμα του καθενός να ασπάζεται αυτό που τον ωφελεί και τον καλύπτει.
Θέτω ερωτήματα, απορίες και σημεία προβληματισμού.
Απ' όσο θυμάμαι, δεν σου έχω αναφέρει ποτέ ότι προσβάλλεις ή ειρωνεύεσαι άλλες θρησκείες.
Είμαι πολύ ακριβής στις λέξεις που χρησιμοποιώ - όσο μπορώ φυσικά - ώστε να μην δημιουργούνται παρανοήσεις.
Εάν όμως σου έχω αναφέρει ότι προσβάλλεις ή ειρωνεύεσαι άλλες θρησκείες και τους πιστούς τους, θα σε παρακαλέσω να μου υποδείξεις τα συγκεκριμένα μηνύματα μου.

Υ.Γ. Θα ήθελα να σε ρωτήσω ποιόν σκοπό εξυπηρετεί η λέξη "ΠΡΟΣΕΧΕ" που μου απευθύνεις;
Δυσκολεύομαι να τον κατανοήσω...

In anticipation of my resurrection...

04/06/2008, 10:48:20
Αγαπητοί μου φίλοι,κανενός δεν είναι προνόμιο η αλήθεια
αφού και τη σωστή θρησκεία να ακολουθεί κανείς δεν πάει να πει
ότι αυτός την αποδίδει καλά ή την κατανοεί...
Κοινώς ότι πρεβεύουμε πρέπει να φαίνεται κιόλας στον τρόπο
ζωής μας... Για να το πω αλλοιώς, δεν φαινόμαστε ως αληθινοί
πιστοί ή άνθρωποι όταν η συμπεριφορά μας ειναι άθλια...
Άρα ας γίνουμε άνθρωποι σωστοί πρώτα και μετά μιλάμε για δόγματα...