- To "μυστήριο" του Κρεμασμένου... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Αυτό με την σκέψη είναι για τον πρώτο καιρό μέχρι να πάρεις experience μετά θα μπορείς να έχεις τον έλεγχο χωρίς να κάνεις προετομασία.
Αξίζει να ασχοληθείς είναι πολύ ενδιαφέρον.

Θείτσα μπορώ να τα ελέγχω, αλλά μέχρι τώρα μόνο τη πλοκή. Αυτό που περιγράφεις είναι ένα βήμα παραπέρα. Πιστεύω όμως οτί κοιμόμαστε κανονικά.
Mystic όντως είναι πρέπει να είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο, απλά κάποιοι δεν έχουν καταλάβει οτί μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο. Επίσης αυτό που λες οτί πρέπει να είσαι ξεκούραστος θα ήθελα να το επεκτήνω λίγο: Όταν λέμε ξεκούραστος πρέπει να ενοούμε περισσότερο ψυχολογικά. Εμένα συμβαίνει κυρίως στις διακοπές που είσαι γενικά χαλαρός και ήρεμος μακριά από το στρες.
Και εν των παντων εν, και εξ ενος πάντα (Ηράκλειτος)
σχεδόν κάθε νύχτα βλέπω όνειρο ότι συνέβηκε τη συγκεκριμένη μέρα με λίγο "πιπεράκι"
και την επομένη ξυπνώ και αναρωτιέμαι αν έγινε στα αλήθεια...
nomad θα με μάθεις dream control?
Look mummy, there's an aeroplane up in the sky
Σοβαρά τώρα δεν είναι ένα πράγμα με το οποίο κερδίζεις κάτι. Απλώς αν βλέπεις εφιάλτες δεεν σε παίρνει από κάτω + οτί μάλλον αντιμετοπίζεις τα όνειρα σαν το παράγωγο μιας ελεγχόμενης σωματικής λειτουργια και δεν παίρνουν οποιοδήποτε <<εξωτικό χρώμα>>.
quote:
Ονομάστηκε "συνειδητό ονείρεμα" ή "lucid dreaming".Αρκετά "βαρβάτο" θέμα θα έλεγα,αν και δεν το έχω ψάξει,πιστεύω πως θα υπάρχει κάπου στο φόρουμ κάποιο θέμα για να δια-βάσεις περισσότερα....
amalia...
ΟΚ. Το Παιδι ειχε μια ερωτηση. Και καλα εκανες και του ειπες που, κατα γνωμη σου, μπορει να βρει κατι. Το "amalia" ομως ολιγον περιτο!
Τεσπα. Φιλε nomad αμα νομιζεις οτι εχεις καπια μεθοδο ειμαστε ολο αυτια! ![]()

..Learn to listen and you will learn to learn...
Edited by - Conqueror on 18/06/2005 15:11:21
Καλώς ήρθες και στον ονειρόκοσμο!
Παλιότερα, μου άρεσαν τόσο πολύ αυτά τα συνειδητά και ελεγχόμενα όνειρα (σαν τα RPG που γράφεις κι εσύ) ώστε συχνά επιδίωκα να πέσω για ύπνο, για να χαθώ στον κόσμο τους!
Δεν είναι περίεργο που ασκούν γενικότερα τα όνειρα, τόσο μεγάλη γοητεία επάνω μας. Άλλωστε, αποτελούν σχεδόν την υπόλοιπη μισή μας ζωή.
Πιστεύω πως θα ήταν καλύτερα, τις εμπειρίες σου να την συζητήσουμε στο θέμα το οποίο αναφέρεται εξ'ολοκλήρου στο συγκεκριμένο φαινόμενο του συνειδητού ονειρέματος. Ούτως ή άλλως, εκεί μπορείς να βρεις και πολλές πληροφορίες που θα σε βοηθήσουν στην έρευνά σου.
Το θέμα αυτό είναι το παρακάτω:
Επίσης, μπορείς να διαβάσεις και τα σχετικότατα θέματα:
αστρική προβολή (μέρος πρώτο)
Αστρική προβολή (μέρος δεύτερο)
ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ, 3ο μέρος, επίσημη έκδοση
ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ
Dreamworld
Μέσα στα πλαίσια της διευκόληνσης στων συζητήσεων, είναι προτιμότερο να απενεργοποιηθεί το θέμα που ξεκίνησες και να συνεχιστεί η συζήτηση σε αυτό στο οποίο σε παρέπεμψα.
Όχι μόνο για τη δική σου έρευνα, αλλά και για όλους όσους θα έρθουν μετά από εσένα, προτάσσοντας παρόμοια ερωτήματα και προβληματισμούς.
Είναι πιο εύκολο να βρουν όλες τις απόψεις, τις πληροφορίες αλλά και τις εξιστορίσεις εμπειριών, μαζεμένες.
Τέλος, μία σημείωση στον Conqueror,
που έγραψε:
quote:
ΟΚ. Το Παιδι ειχε μια ερωτηση. Και καλα εκανες και του ειπες που, κατα γνωμη σου, μπορει να βρει κατι. Το "amalia" ομως ολιγον περιτο!
Δεν είναι καθόλου περριτό!
Απεναντίας.
Κάθε μέλος της συντονιστικής ομάδας, προσφέρει με χαρά τη βοήθειά του, τουλάχιστον στην πλοήγηση μέσα στα forums.
Επίσης, όσες φορές η βοήθεια αυτή προσφέρεται κι από κάποιο μέλος, π.χ. εάν κάνει κάποια αναζήτηση και βρει παρόμοια θέματα, η συμμετοχή αυτή είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη!
Θα ήθελα, να μη βλέπει κάποιος την απενεργοποίηση ενός θέματος με αρνητικό τρόπο.
Αντίθετα...
Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση ενός νέου μέλους, που ψάχνει να βρει απαντήσεις και απόψεις, για κάτι που τον προβληματίζει.
Γιατί να πρέπει να βγάλει άκρη ανάμεσα σε 15 π.χ. παραπλήσια θέματα κι όχι σε ένα-δύο, που θα έχουν συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες;
κλικ me ![]()
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
από ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ή από αστέρια ή από πλανήτες
ή από οποιοδήποτε από αυτά τα πράγματα. Πιστεύω ότι ο
κόσμος αποτελείται από την γλώσσα."
Αρχαϊκή Αναβίωση
Αγαπητοί φίλοι γεια σας,
Ο Εξελικτικός Εσωτερισμός αναθεωρεί τις ανθρώπινες σχέσεις στον γραπτό λόγο. Αυτό σημαίνει πως ανεξαρτήτως των πιθανών προφορικών επικοινωνιακών μέσων που χρησιμοποιούνται στις κοινωνίες, ανεξαρτήτως των ηχητικών συνδέσμων και την λεγόμενη "γλώσσα του σώματος", δίνει μια ιδιαίτερη βαρύτητα στην γραπτή έκφραση του λόγου μέσα από γραφικούς συμβολισμούς, γράμματα, λέξεις, φράσεις, λεκτικά μόρια, σημεία στίξεως και γραμματικές ενώ παράλληλα τα ερμηνεύει απόλυτα σύμφωνα με τις αρχές του.
Μέσα από την συλλογή "Αρχαϊκή Αναβίωση", έχουμε βρει ένα κλειδί για το μέλλον σκαλίζοντας τον σωρό της κοπριάς του παρελθόντος. Στην διάρκεια της ευρωπαϊκής Αναγέννησης, οι επιστήμονες, οι καλλιτέχνες και οι φωτισμένοι πολίτες στράφηκαν σ' έναν πολύ παλαιότερο ελληνικό πολιτισμό για να πάρουν τις σπίθες και να ανάψουν την υπέροχη νέα φωτιά τους. Σε πολλά σημεία της συλλογής αυτής, ο συγγραφέας της μας παρακινεί να γυρίσουμε πίσω - πολύ πολύ πίσω - στον παλαιολιθικό σαμανισμό, για να βρούμε τις τεχνικές που μπορεί όχι μόνο να εξασφαλίσουν την επιβίωσή μας, αλλά και να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε μια νέα χρυσή εποχή : βασικά, ΤΗΝ χρυσή εποχή, αυτή προς την οποία κινείται η πλοκή όλης της ανθρώπινης ιστορίας.
α) Ποιος νομίζετε είναι ο αληθινός λόγος που μας δημιουργεί μια οιαδήποτε απορία ;
β) Τι χρειάζεται κατά την άποψή σας για να εκφραστεί αυτή η απορία υπό την μορφή γραπτής ερώτησης ;
γ) Γνωρίζετε την έννοια του ερωτηματικού ως σημείο στίξεως και αν ναι, ποια νομίζεται πως είναι αυτή ;
Edited by - Totem on 30/09/2006 11:07:47
quote:α) Ποιος νομίζετε είναι ο αληθινός λόγος που μας δημιουργεί μια οιαδήποτε απορία ;
β) Τι χρειάζεται κατά την άποψή σας για να εκφραστεί αυτή η απορία υπό την μορφή γραπτής ερώτησης ;
γ) Γνωρίζετε την έννοια του ερωτηματικού ως σημείο στίξεως και αν ναι, ποια νομίζεται πως είναι αυτή ;
A) Η ΑΓΝΟΙΑ.
Β) ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.
Γ) ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Σας παραθέτουμε ένα παράδειγμα :
quote:
- Ποια είναι η σχέση σας με την γλώσσα και την γραμματεία της ;- Θα δούμε στο μέλλον...
- Τι ακριβώς εννοείτε με αυτή σας την φράση ;
- Όπως βλέπεις εγώ κατάλαβα ότι ήθελα και ανάλογα απάντησα. Αν ρωτάς πόσο καλά γνωρίζω την Ελληνική γλώσσα και την γραμματεία της, θα έλεγα << σχετικά καλά >>.
α) Υπάρχει κάτι που πιθανόν δεν καταλαβαίνετε στην ερώτηση που εμφανίζεται με την μπλε γραμματοσειρά και αν ναι, ποιο είναι αυτό;
β) Γιατί υποθέτετε πως η ερώτηση που σας γίνεται πιθανόν να μην είναι αυτή που διαβάζετε ;
γ) Τι σκέπτεστε όταν κάποιος άνθρωπος εκφράζει μια απορία του και σας κάνει μια ερώτηση ;
quote:
Ας ρωτήσω τώρα εσένα << τι ακριβώς θέλεις να μάθεις>>?
Θέλω να μάθω ποια είναι η σχέση σας με την γλώσσα και την γραμματεία της.
quote:
- Τι νομίζετε πως χρειάζεται περισσότερο πέραν των όσων πολύ σωστά αναφέρετε ;- Ρωτάς τι χρειάζεται περισσότερο πέραν των όσων αναφέρω.
Η ερώτησή μου δεν αναφέρεται σε σας nst, αλλά στο μέλος jonniebegood.
quote:
- Θα δούμε στο μέλλον...- Τι ακριβώς εννοείτε με αυτή σας την φράση ;
- ποιοι το εννοουμε βρε τοτεμ; η nst το ειπε . με το να μας ενοποιεις Θέτεις τον εαυτο σου υπερανω; εγω και οι αλλοι; συναδει αυτο με τα οσα εγραψες;
Η ερώτησή μου δεν αναφέρεται σε σας jonniebegood, αλλά στο μέλος nst.
Edited by - Totem on 30/09/2006 19:17:40
quote:
B) Γνώση του γραπτού λόγου
Νομίζετε πως χρειάζεται μονάχα αυτό (είναι δηλ. το μοναδικό και απαραίτητο πράγμα, η αρχική και βασική προϋπόθεση) ή πιθανόν να υπάρχει και κάτι άλλο και αν ναι, ποιο είναι κατά την άποψή σας αυτό ;
quote:
Γ) ;;;;;;;;;;;
Τι ακριβώς εννοείτε ;
Edited by - Totem on 30/09/2006 19:03:24
Λόγιος, θεωρητικός, εξερευνητής, ονειροπόλος, πρωτοπόρος, φανατικός και γητευτής, πέρα από οντολογικός ράφτης, ο συγγραφέας συνδυάζει μια εμβριθή αν και συγκλονιστικά πρωτότυπη αντίληψη της ιστορίας με μια γνήσια οραματική προσέγγιση του ανθρώπινου πεπρωμένου. Το αποτέλεσμα είναι ένας κυκλώνας ανορθόδοξων ιδεών που μπορεί να ανυψώσει οποιονδήποτε σχεδόν εγκέφαλο από τους γνωστικούς ως και αυτούς που επιμένουν στις μαγγανείες. Όταν όμως ο συγγραφέας αφήσει το μυαλό μας να πατήσει πάλι στην γη, ανακαλύπτουμε ότι πατάμε σε στερεό έδαφος. Γιατί οι θεωρίες και οι εικασίες του συγγραφέα δεν είναι φτιαγμένες στο Οζ, αλλά αντίθετα έχουν τις ρίζες του σ' έναν δοκιμασμένο πραγματισμό με ηλικία χιλιάδων ετών. Πολλές από τις ιδέες του μας καταπλήσσουν όχι επειδή είναι καινούργιες, αλλά επειδή έχουν ξεχαστεί εδώ και τόσο πολύ καιρό.
quote:
Αγαπητοί φίλοι γεια σας,Σας παραθέτουμε ένα παράδειγμα :
Αγαπητέ Totem, ποιοί μας παραθέτετε?
Όχι τίποτα άλλο αλλά μετά τις απορίες μας γύρω από το ερωτηματικό μην περάσουμε και στον προβληματισμό γύρω από την χρήση των προσώπων... ![]()

In anticipation of my resurrection...
ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΚΟΥΛΙΟ ΡΗΤΟ.
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ.
Απ’ ότι φαίνεται στο παρόν θέμα αποφασίσατε ότι θέλετε να επικοινωνούμε, χρησιμοποιώντας τον πληθυντικό ευγενείας.
Επειδή όμως αυτή η μέθοδος σε συνδυασμό με τις παραθέσεις προκαλεί σύγχυση, θα παρακαλέσω στις επόμενες ερωτήσεις σας, να αναγράφεται το νικ του ερωτώμενου πριν την παράθεση.
Πάμε τώρα στις ερωτήσεις που νομίζω ότι έχουν σχέση με εμένα.
quote:
- Ποια είναι η σχέση σας με την γλώσσα και την γραμματεία της ;
Αυτή την ερώτηση την έχω ήδη απαντήσει, στο θέμα που έγινε.
Ακόμη πιο αναλυτικά:
Η ερώτηση αφορούσε την σχέση μου με την γλώσσα χωρίς όμως να διευκρινίζει την αναφορά.
Π.Χ Ποια είναι η σχέση σας με την γλώσσα όσον αφορά την [ ικανότητα να γράφετε εκθέσεις – την ορθογραφία και το συντακτικό – την δυνατότητα να εκφράζετε με κατανοητό, στους άλλους τρόπο, συναισθήματα, ιδέες, θέσεις, κλπ]
Επειδή [ κακώς] δεν ρώτησα, εξέλαβα την ερώτηση, ως προς την σχέση μου με την γλώσσα με την οποία προσπαθούμε να μιλήσουμε εδώ και απ’ ότι φαίνεται θα δυσκολευτούμε…
=================================================
Παραθέτω ένα κείμενο από τις διδασκαλίες του Γκουρτζίεφ σχετικά με την γλώσσα που μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση των απαντήσεων.
<< Παγκόσμια γλώσσα είναι δυνατόν να υπάρχει, μόνο που οι άνθρωποι δεν θα την επινοήσουν ποτέ.>>
<< Πρώτον γιατί επινοήθηκε πριν από πολύ καιρό και δεύτερον διότι η ικανότητα να καταλαβαίνει κανείς την γλώσσα αυτή και να εκφράζει ιδέες μ’ αυτή δεν εξαρτάται μόνο από την γνώση αυτής της γλώσσας αλλά και από το ΕΙΝΑΙ.>>
Σύμφωνα με αυτή την άποψη με την οποία συμφωνώ, παρατηρώντας τις διαφορές αντίληψης που συναντώνται ανάλογα του επιπέδου κατανόησης του κάθε ανθρώπου και του βαθμού στον οποίον βρίσκεται η ολοκλήρωση του εγώ του, θεωρώ ότι η απάντηση << θα δούμε >> δεν ήταν άστοχη επειδή από την διαδρομή και την έκβαση της συζήτησης θα φανεί αν μπορούμε να λέμε ότι ξέρουμε την ίδια γλώσσα.
=====================================================
quote:
β) Γιατί υποθέτετε πως η ερώτηση που σας γίνεται πιθανόν να μην είναι αυτή που διαβάζετε ;
Δεν υπέθεσα κάτι τέτοιο. Απλώς την ''μετέφρασα'' όπως νόμιζα.
quote:
γ) Τι σκέπτεστε όταν κάποιος άνθρωπος εκφράζει μια απορία του και σας κάνει μια ερώτηση ;
Εξαρτάται απο την απορία και τον άνθρωπο που την έχει.
Σε γενικές γραμμές, σκέπτομαι οτι δεν κατάλαβε κάτι και θέλει επεξήγηση η ανάλυση.
Καμία φορά οι ερωτήσεις γίνονται και για άλλους λόγους, όπως για να εκμαιεύσουμε μια απάντηση η να αστειευτούμε η να ειρωνευτούμε κάποιον, αλλά αυτές οι εκδοχές δεν μας αφορούν στο παρόν θέμα[Θέλω να ελπίζω].
----------------------------------------
Συνεχίζω με τις υπόλοιπες
quote:
α) Ποιος νομίζετε είναι ο αληθινός λόγος που μας δημιουργεί μια οιαδήποτε απορία ;
Το είπα αμέσως στην προηγούμενη.
quote:
Σαφή τοποθέτηση, απλά λόγια, αποφυγή σοφιστιών, στοιχειώδεις γνώσεις γραμματικής και κυρίως αυτό που είπα παραπάνω. << Ιδια γλώσσα>>.
quote:
Ναι την γνωρίζω. Είναι το χαρακτηριστικό που δηλώνει ερώτηση και όχι κατάφαση η άρνηση.
Φιλικά
υγ μοιάζει με συνέντευξη ![]()
Αγαπητέ Dying_Incubus,
quote:
ποιοί μας παραθέτετε?
quote:
Κανονισμοί Εγγραφής και Δήλωση Συμφωνίας με τον Τρόπο Λειτουργίας του ESOTERICA.grΚατά τη διάρκεια συμμετοχής σας στις Ομάδες Συζήτησης(Forums) του ESOTERICA.gr συμφωνείτε οικειοθελώς στο ότι δεν θα αποστείλετε πληροφορίες που να είναι αγενείς, υποτιμητικές, μισαλλόδοξες, προσβλητικές για άλλα πρόσωπα ή ιδεολογίες, απειλητικές, παραβιάζουσες την ιδιωτικότητα των άλλων, χυδαίες ή παράνομες
Η ερώτησή σας θεωρούμε πως είναι ασύμφωνη με τους κανονισμούς εγγραφής στο φόρουμ. Κατά συνέπεια, διατηρούμε το δικαίωμα να μην σας απαντήσουμε. Ως συντονιστής, οφείλατε να το λαμβάνατε υπ' όψην σας προτού προχωρήσετε εκφράζοντας μια τέτοιου είδους απορία.
Αγαπητέ ellovos,
quote:
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ.
Τι εννοείτε και πάλι;
quote:
Επειδή όμως αυτή η μέθοδος σε συνδυασμό με τις παραθέσεις προκαλεί σύγχυση, θα παρακαλέσω στις επόμενες ερωτήσεις σας, να αναγράφεται το νικ του ερωτώμενου πριν την παράθεση.
Αγαπητή nst,
Η πρότασή σας γίνεται δεκτή. Στο παρόν θέμα θα αναγράφεται το nickname του συνομιλητή πριν ή μετά την παράθεση των φράσεών του.
Ωστόσο από τον συλλογισμό σας, προκύπτει μια νέα απορία. Γιατί κατά την γνώμη σας η χρήση του πληθυντικού προκαλεί σύγχυση ;
quote:quote:
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ.Τι εννοείτε και πάλι;
ΦΙΛΕ Totem ΕΝΝΟΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΡΕΤΙΡΕ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΟΥ.
ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ, ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΛΗΘΥΝΤΙΚΟ.
ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΟΙ.
quote:
ΦΙΛΕ Totem ΕΝΝΟΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΡΕΤΙΡΕ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΟΥ.
Αγαπητέ ellovos,
Γιατί μου μιλάτε κατ' αυτόν τον τρόπο ; Σας παρακαλώ! Δεν με γνωρίζετε και δεν σας γνωρίζω. Το μόνο που κάνω είναι να σας μιλάω στον πληθυντικό. Γιατί νομίζετε πως σας θεωρώ διχασμένη προσωπικότητα ; Όποιοι δηλ. σας μιλούν στον πληθυντικό, εσείς τους φέρεστε κατ' αυτόν τον τρόπο ; Αν είναι δυνατόν! Σας ρώτησα τι εννοείτε με κάποιες από τις απαντήσεις σας. Θέλετε να μου απαντήσετε ; Καλώς. Δεν θέλετε ; Πάλι καλώς. Μην μου απαντάτε. Γιατί μου επιτίθεστε φραστικώς ; Σας παρακαλώ. Αν θέλετε, μπορείτε και εσείς να μου μιλάτε στον πληθυντικό. Κανένα πρόβλημα. Έχετε συμφωνήσει κατά την εγγραφή σας στο φόρουμ πως δεν θα αποστείλετε πληροφορίες αγενείς ή προσβλητικές για άλλα πρόσωπα του φόρουμ. Γιατί δεν τηρείτε την συμφωνία σας ;
Η προσβολή σας απαντήθηκε. Διατηρώ το δικαίωμα να χρησιμοποιώ β' ενικό ή β' πληθυντικό πρόσωπο σε όποιο μέλος του φόρουμ επιθυμώ, εφ' όσον κάτι τέτοιο δεν εμπεριέχεται ως μέρος της συμφωνίας μου με το παρόν φόρουμ. Οι κανονισμοί λειτουργίας του esoterica.gr αφήνουν ελεύθερο το οιοδήποτε μέλος να κάνει χρήση ή όχι της ελληνικής γραμματικής χωρίς να θέτουν κάποιον ανάλογο περιορισμό. Τα υπόλοιπα που λέτε στο μήνυμά σας - πλην της παράκλησης που δεν γίνεται δεκτή - είναι δικές σας εικασίες και υποθέσεις, που ουδεμία σχέση έχουν με τον αυτόν που συντάσσει τα μηνύματα τα οποία απευθύνονται σε σας. Διατηρήστε αν θέλετε το δικαίωμά σας να μην απαντήσετε - κανείς δεν σας πιάνει απ' το λαιμό - και φροντίστε να διορθώσετε το ύφος σας όταν απευθύνεστε σε κάποιους που δεν γνωρίζετε, είτε βρίσκεστε μέσα σε ένα διαδικτυακό τόπο, είτε βρίσκεστε στον ευρύτερο κοινωνικό σας κύκλο. Πιστεύω δε, πως δεν συμπεριφέρεστε κατ' αυτόν τον αγενή τρόπο στις προσωπικές σας σχέσεις εκτός του internet, και δια τούτο, η αρχική απορία μου εξακολουθεί να ισχύει, ενισχυμένη από την αναίτια προσβολή σας που έγινε εναντίον μου.
quote:
Κατά τη διάρκεια συμμετοχής σας στις Ομάδες Συζήτησης(Forums) του ESOTERICA.gr συμφωνείτε οικειοθελώς στο ότι δεν θα αποστείλετε πληροφορίες που να είναι αγενείς, υποτιμητικές, μισαλλόδοξες, προσβλητικές για άλλα πρόσωπα ή ιδεολογίες, απειλητικές, παραβιάζουσες την ιδιωτικότητα των άλλων, χυδαίες ή παράνομες
Edited by - Totem on 01/10/2006 17:43:33
quote:
Η ερώτησή σας θεωρούμε πως είναι ασύμφωνη με τους κανονισμούς εγγραφής στο φόρουμ. Κατά συνέπεια, διατηρούμε το δικαίωμα να μην σας απαντήσουμε. Ως συντονιστής, οφείλατε να το λαμβάνατε υπ' όψην σας προτού προχωρήσετε εκφράζοντας μια τέτοιου είδους απορία.
Αγαπητέ Totem, η ερώτηση που σας απεύθυνε ο Dying Incubus δεν είναι ασύμφωνη με τους κανονισμούς του forum.
Αυτό που ζητά το forum είναι απλά:
"δεν θα αποστείλετε πληροφορίες [...] παραβιάζουσες την ιδιωτικότητα των άλλων"
Ο Dying Incubus ερώτησε (δεν απαίτησε) για κάποιες πληροφορίες που αφορούν εσάς τον/τους ίδιο/ίδιους. Δεν ζήτησε να παραβιάσετε την ιδιωτικότητα κάποιου άλλου -πράγμα που ο υποθετικός "άλλος" πιθανόν να μην ενέκρινε.
Μου έκανε εντύπωση που επιπλήξατε αδίκως έναν συντονιστή του esoterica. Και μάλιστα ως νέο μέλος αλλά και στα πλαίσια ενός θέματος που μοιάζει να δίνει ιδιαίτερη σημασία στην κατανόηση του γραπτού λόγου.
Ασφαλώς και είναι δικαίωμά σας να μην δώσετε τις πληροφορίες που ζητήθηκαν. Οφείλω, πάντως, να αναφέρω πως όταν σε ένα μέλος δημιουργείται η εντύπωση πως δεν συνομιλεί με έναν άνθρωπο αλλά με κάποια οργανωμένη ομάδα, έχει την τάση να "κουμπώνεται" και να δείχνει δυπιστία. Αυτό ενδέχεται να παρεμποδίσει την επικοινωνία σας με τα μέλη.
Μια τελευταία παρατήρηση:
Αφού δε "μιλάμε" στον πληθυντικό αλλά "γράφουμε", δεν είναι απίθανο κάποια στιγμή να μην είναι σαφές αν κάποιος απευθύνεται σε έναν ή σε περισσότερους. Αλήθεια, τι σηματοδοτεί για σας ο πληθυντικός;
No Method, No Guru, No Teacher
Edited by - wendigo on 01/10/2006 20:24:33