ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- τι ειναι αιρεση κατα την ορθοδοξη εκκλησια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- τι ειναι αιρεση κατα την ορθοδοξη εκκλησια - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

samuel197430 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
07/10/2006, 13:40:14
Φίλε CROWL26 αναφέρθηκα επίτηδες στο βουδισμό και τον ινδουισμό γιατί είναι μεγάλες θρησκείες και τελείως "μακρινές" σε μας.

Ο χριστιανισμός, ο μωαμεθανισμός και ο ισλαμισμός πάνω κάτω βράζουν στο ίδιο καζάνι και είναι και θρησκείες που γεννήθηκαν εδώ στη γειτονία μας.

Αυτά που αναφέρεις για το βουδισμό και τον ινδουισμό είναι χαρακτηριστικά και κανόνες δικοί τους και όχι αιρέσεις.

Οι ορθόδοξοι και οι καθολικοί για παράδειγμα πιστεύουν στον ίδιο θεό με κάποιες μικρές ή μεγάλες (όπως θέλετε πάρτε το) διαφορές. Ο Θεός είναι στην ουσία του, ο ίδιος.

Κάτι αντίστοιχο έχουμε σε αυτές τις θρησκείες, που να μπορούν εκείνοι, να το χαρακτηρίσουν αίρεση ;

Να έχουμε δηλαδή, δύο ειδών βουδιστές.

Στράτος

Ήρθα...Διάβασα...Έγραψα...Έφυγα...

Edited by - Ευστράτιος on 07/10/2006 13:42:03

07/10/2006, 13:42:06
pr-gid:
«Τελικά schwabe δεν έπεσα έξω, αποδεικνύεις ότι είσαι ικανός να πεις Υιός του Ανθρώπου και να εννοείς τον Σολομών ή τον προφήτη Ιεζεκιήλ ή τον προφήτη Δανιήλ.!!!»

Δεν «έπεσες έξω». Απλά δεν γνωρίζεις τα θέματα που εμπλέκεσαι φίλτατε.

Αυτό που κάνεις είναι να ΑΛΛΟΙΩΝΕΙΣ τα κείμενα κατά τις ανάγκες σου, καθώς ΑΠΕΔΕΙΞΑ ότι ως «Υιός του ανθρώπου» δεν αναφέρεται μονάχα ο Ιησούς αλλά και άλλοι πολλοί, ενώ εσύ ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΕΙΣ και ΕΙΚΑΖΕΙΣ δίχως να παραθέτεις το παραμικρό που να στηρίζεις τα όσα ανεδαφικά μας αραδιάζεις.

Τόσο απλά.

pr-gid:
«Στα εδάφια στα οποία αναφέρεσαι ο Θεός προσφωνεί απλά τους προφήτες άνθρωπε. Δεν ανακάλυψες την Αμερική αυτό το οποίο λες είναι κάτι λογικό και σύνηθες.»

Καλά θα κάνεις να αφήσεις ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ και να σοβαρευτείς!

Στα εδάφια που ανέφερα ο Γιαχβέ αποκαλεί τον προφήτη Ιεζεκιήλ (κεφάλαιο Β’ από το 1 έως το 3) ως εξής:

«Και είπεν είς εμέ, Υιέ του ανθρώπου, στάσου επάνω εις τους πόδας σου….Και είπε είς εμέ, Υιέ του ανθρώπου, εγώ σε εξαποστέλλω προς τους υιούς του Ισραήλ….».

Εάν δεν έχεις Παλαιά Διαθήκη στην κατοχή σου τότε να σου αγοράσω μια, εάν πάλι δεν αντέχουν τα ματάκια σου να τα διαβάζεις…..περαστικά σου!!

Είπαμε ότι μόνο στο προφητικό βιβλίο «Ιεζεκιήλ», όπως σε ένα απόσπασμα μόλις έδειξα, ο Γιαχβέ φέρεται να προσφωνεί το συγγραφέα-προφήτη ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ (!!) συνολικά με τη φράση «Υιέ ανθρώπου» (Β’,1,3,6 και 8, Γ’1,3,4, κ.α.). Με την ίδια ακριβώς φράση προσφωνεί ο Γιαχβέ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΔΑΝΙΗΛ εξάλλου. (Δανιήλ Η’, 17)

Τώρα, εάν εσύ θέλεις να διαβάζεις μόνο το «άνθρωπε» και όχι ολόκληρη τη φράση, έ τι να κάνουμε, με το ζόρι θα σε βάλουμε πια να διαβάσεις?

pr-gid:
«Εγώ αναφέρομαι στην ονομασία που ο ίδιος ο Ιησούς έδωσε στον εαυτό του.»

Η ονομασία που ο ίδιος ο Ιησούς έδωσε στον εαυτό του, είναι ακριβώς αυτή που έδωσε Ο ΘΕΟΣ στους προφήτες του: «Υιέ του Ανθρώπου»!

Τι………………….«σύμπτωση» έ???

pr-gid:
«Λέγοντας Υιός του Ανθρώπου εννοούμε τον Χριστό και όχι κάποιον προφήτη.»

Αυτό, το λέτε ΕΣΕΙΣ και μάλιστα ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ. Εκ των κειμένων δεν αποδεικνύεται όμως, καθώς ως «Υιός του Ανθρώπου» αναφέρονται ουκ ολίγοι από τον Θεό. Το πιάνεις ή υπερβαίνει τις ψυχικές σου αντοχές?

pr-gid:
«Όταν λέμε Υιός του Ανθρώπου εννοούμε τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό και όχι κάποιον προφήτη. Δεν μπορείς να αποκαλέσεις για παράδειγμα τον Δαβίδ Υιό του Ανθρώπου..»

Λόγια του αέρα φίλτατε.

Ο Ιησούς στην καλύτερη περίπτωση ήταν ένας προφήτης. Αυτό αποδεικνύει και η χρήση αυτού του όρου που έκανε, δηλαδή του «Υιέ του Ανθρώπου», καθώς δεν του κατέβηκε από το κεφάλι η ονομασία αυτή αλλά όπως είδαμε αποτελούσε γνώριμη αναφορά για τους εντολείς του Γιαχβέ.

Χώνεψε το. Στοιχεία δεν έχεις. Έχεις όμως την πίστη σου….

pr-gid:
«Αυτός που πιστεύει στον Υιό του Ανθρώπου θα έχει ζωή αιώνιο, εσύ καταλαβαίνεις ότι μιλάει για έναν απλό προφήτη ;;»

Ζωή αιώνια δεν θα έχουμε επειδή θα επιδοθούμε σε…..λατρεία προσώπων (!), εν προκειμένω του τάδε προφήτη ή του τάδε Ιησού, αλλά επειδή ΔΙΑΜΕΣΩ αυτών των προσώπων θα ακούσουμε ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και έτσι θα κερδίσουμε ως πιστοί την πολυπόθητη αιώνια ζωή!!

Ο Ιησούς λοιπόν, ΠΙΣΤΕΥΕ ότι ήταν ένας Υιός του Ανθρώπου, όπως και οι άλλοι προφήτες του Ενός Θεού, και έτσι μίλαγε. Αυτά λένε οι ΓΡΑΦΕΣ και το τι λες εσύ ανήκει απλά στη σφαίρα του προφορικού μύθου….

pr-gid:
«Την ονομασία Υιός του Ανθρώπου ο ίδιος ο Χριστός έδωσε στο εαυτό του για να τονίσει την ανθρώπινη φύση του. Για να τονίσει ότι για να σωθούμε πρέπει να απαραίτητως πιστέψουμε στον Θεάνθρωπο.»

Αποδείξεις έχεις???

Έχεις να μας δείξεις ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ που να έχει κάνει ο ίδιος ο Ιησούς και να ομολογεί ότι είναι είτε Θεός είτε…..Θεάνθρωπος? Έχεις να μας δείξεις ΕΝΑ ΕΔΑΦΙΟ της Παλαιάς Διαθήκης όπου να αναγράφεται ότι ο Μεσσίας θα είναι «θεάνθρωπος» και όχι ένας απλός άνθρωπος?

Με κούρασες με τις απαρχαιωμένες σου παπαγαλίες, δώσε επομένως ΤΕΚΜΗΡΙΑ σε αυτά που σε ρωτάνε και άσε το κήρυγμα για αλλού. Λοιπόν, θα απαντήσεις ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΣΕ ΡΩΤΗΣΑ?

pr-gid:
«Αμάν αμάν ποιος είναι αυτό ο υιός του ανθρώπου που θα έρθει με την δόξα του Θεού Πατρός και των αγίων αγγέλων;;;;;;;;; ο Ιεζεκιήλ;;;;;;; ο Δανιήλ ;;;;;;;;απλός προφήτης;»

Είπαμε, ο Μεσσίας της Πεντατεύχου δεν επρόκειτο να είναι τίποτα άλλο από ένας ΑΠΛΟΣ ΘΝΗΤΟΣ. Τα κουραφέξαλα περί του δήθεν «θεανθρώπου» είναι κατασκευάσματα των χριστιανών και σε τίποτα απολύτως δεν στηρίζοντα εκτός της πλαστογράφησης.

Επομένως, αυτά που λέει ο Λουκάς και η Λουκία είναι οι γνώμες μιας ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΚΑΣΤΑΣ και όχι απαραίτητα η θεολογική αλήθεια της Ιουδαϊκής παράδοσης.

Από την στιγμή λοιπόν που ο αναμενόμενος Μεσσίας θα ήταν ένας «Υιός του Ανθρώπου», δηλαδή ένας που είχε επιλέξει ο Γιαχβέ για να εκτελέσει μια συγκεκριμένη αποστολή, ήταν επόμενο και ο Μεσσίας να αποκαλείται ως Υιός του Ανθρώπου.

Όμως, συνεχίζεις να μην απαντάς σε τίποτα απολύτως φίλτατε!

Σε ρώτησα τι έγινε με την βασικότερη προϋπόθεση που ΕΠΡΕΠΕ να είχε λάβει χώρα εις το πρόσωπο του Ιησού άπαξ και αυτός όντως ήταν ο αναμενόμενος Μεσσίας, και ΤΑ ΜΑΣΗΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.

Η βασικότερη προϋπόθεση που έθεσαν οι προφήτες στο πρόσωπο του Μεσσία, πράγμα που από μόνο του είναι αρκετό για να κατανοήσουμε ότι ουδέποτε υπήρξε ο Ιησούς των χριστιανών ο αναμενόμενος Μεσσίας της Πεντατεύχου και του Γιαχβέ, ήταν ότι: ο εκλεκτός λαός Ισραήλ παρέμεινε τόσο πριν όσο και μετά τον θάνατο του Ιησού ΥΠΟΔΟΥΛΟΣ!

Εδώ, έχεις να μας πεις κάτι φίλτατε? Μήπως μπορείς να μας υποδείξεις πότε…..άλλαξαν οι προφητείες τις απαιτήσεις τους εις το πρόσωπο του αναμενόμενου Μεσσία και δεν το πήραμε χαμπάρι?

Άντε ντε, απάντησε φίλτατε ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ στα όσα σε ρωτάνε, και στο τέλος θα καταλάβεις εάν έχεις τελικά στοιχεία στα χέρια σου ή……κοπανιστό αέρα!!

pr_gidΜέλος
07/10/2006, 14:32:41

quote:
schwabe:
Τα κείμενα αυτά (Ευαγγέλια) είναι ιστορικά αναξιόπιστα, είναι σε μεγάλο βαθμό αντιφατικά μεταξύ τους, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «τεκμήριο αληθείας» το τι τάχα είπε ο Πέτρος και ο Χ ακόλουθος. Οπότε, μην με ζαλίζεις με τέτοια παραμύθια αλλά απέδειξε εάν μπορείς τα βασικά, και άσε τα άλλα για…..εσωτερική κατανάλωση των κατηχητικών!
Φυσικό είναι να σε ζαλίζουν τα Ευαγγέλια αφού μέσα από τα Ευαγγέλια φαίνεται η πλάνη στην οποία έχεις πέσει. Και επειδή ακριβώς δεν μπορείς να απαντήσεις τα βγάζεις ψεύτικα.

Αυτός που πιθανολογεί και εικάζει χωρίς αν απαντά στα αποσπασματα τα οποία παραθέτω είναι άλλος και όχι εγώ.

quote:
Οι τίτλοι και οι ρόλοι που έχουνε επιλεγεί στην Αγία Γραφή δεν είναι τυχαίοι, έχουνε αρχή και συνέχεια. Η αρχή είναι η Παλαιά Διαθήκη λοιπόν, και εκεί η ονομασία Υιός του Ανθρώπου δίδεται ΣΕ ΠΡΟΦΗΤΕΣ, και όχι μόνο.
Ότι θέλεις φαντάζεσαι, προσφωνώντας ο Θεός τον προφήτη Ιεζεκιήλ ή Δανιήλ ως άνθρωπο δεν του έδινε κανέναν τίτλο απλά τον προσφωνούσε άνθρωπο και αυτό το έκανε για να μην πέσει σε υπερηφάνεια. Εγώ αναφέρομαι στην ονομασία που ο ίδιος ο Ιησούς έδωσε στον εαυτό του. Οι γραφές αποτελούνται τόσο από την Παλαιά όσο και από την Καινή Διαθήκη. Λέγοντας Υιός του Ανθρώπου εννοούμε τον Χριστό και όχι κάποιον προφήτη. Όταν εμείς προσφωνούμε κάποιον προφήτη λέμε ο προφήτης Δαυίδ δεν λεμέ ο Υιός του Ανθρώπου Δαυίδ.

Ο ίδιος ο Χριστός έδωσε την ονομασία αυτή στο εαυτό του. Όταν λέμε Υιός του Ανθρώπου εννοούμε τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό και όχι κάποιον προφήτη. Δεν μπορείς να αποκαλέσεις για παράδειγμα τον Δαβίδ Υιό του Ανθρώπου. Μιλάω απλά ελληνικά.

Λουκά 9:26: ος γαρ αν επαισχυνθη με και τους εμους λογους τουτον ο υιος του ανθρωπου επαισχυνθησεται οταν ελθη εν τη δοξη αυτου και του πατρος και των αγιων αγγελων
Αμάν αμάν ποιος είναι αυτό ο υιός του ανθρώπου που θα έρθει με την δόξα του Θεού Πατρός και των αγίων αγγέλων;;;;;;;;; ο Ιεζεκιήλ;;;;;;; ο Δανιήλ ;;;;;;;;απλός προφήτης;;;;;;;;;;; . ;;;;;

quote:
Είπαμε, ο Μεσσίας της Πεντατεύχου δεν επρόκειτο να είναι τίποτα άλλο από ένας ΑΠΛΟΣ ΘΝΗΤΟΣ. Τα κουραφέξαλα περί του δήθεν «θεανθρώπου» είναι κατασκευάσματα των χριστιανών και σε τίποτα απολύτως δεν στηρίζοντα εκτός της πλαστογράφησης.
Κουραφέξαλα είναι να ισχυριζόμαστε ότι ένας απλός άνθρωπος θα έρθει ξανά με την δόξα του Θεού Πατρός και των Αγίων Αγγέλων. Στο σημείο αυτό είναι προφανές (εκτός αν στρουθοκαμηλίζουμε) ότι με την ονομασία Υιός του Ανθρώπου έχουμε τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό (τέλειος Θεός και τέλειος Άνθρωπος)

Τώρα εσύ αν ακούγοντας Υιός του Ανθρώπου καταλαβαίνεις για παράδειγμα τον Δαβίδ ή κάποιον προφήτη προφανώς μόνο με ανθρώπους που έχουν τα ιδια πιστεύω με εσένα μπορείς να συνεννοηθείς.

pr_gidΜέλος
07/10/2006, 15:05:35
Eκπλήρωση της προφητείας του Hσαΐα για την απιστία των Iουδαίων

Κατά Ιωαννη κεφ12 37 -43

37.Τοσαύτα δε αυτού σημεία πεποιηκότος έμπροσθεν αυτών ουκ επίστευον εις αυτόν, 38.ίνα ο λόγος Ησαΐου του προφήτου πληρωθή ον είπε· Κύριε, τις επίστευσε τη ακοή ημών; και ο βραχίων Κυρίου τίνι απεκαλύφθη;
39.δια τούτο ουκ ηδύναντο πιστεύειν, ότι πάλιν είπεν Ησαΐας·
40.τετύφλωκεν αυτών τους οφθαλμούς και πεπώρωκεν αυτών την καρδίαν, ίνα μη ίδωσι τοις οφθαλμοίς και νοήσωσι τη καρδία και επιστραφώσι, και ιάσομαι αυτούς. 41.ταύτα είπεν Ησαΐας ότε είδε την δόξαν αυτού και ελάλησε περί αυτού.
42.όμως μέντοι και εκ των αρχόντων πολλοί επίστευσαν εις αυτόν, αλλά δια τους Φαρισαίους ουχ ωμολόγουν, ίνα μη αποσυνάγωγοι γένωνται·
43.ηγάπησαν γαρ την δόξαν των ανθρώπων μάλλον ήπερ την δόξαν του Θεού.

Μετάφραση:
37Kι ενώ είχε κάνει τόσα θαύματα μπροστά στα μάτια τους, δεν πίστευαν σ αυτόν,
38για να εκπληρωθεί έτσι ο λόγος του προφήτη Hσαΐα, που είπε: Kύριε, ποιος πίστεψε στο μήνυμά μας και σε ποιον φανερώθηκε η δύναμη του Kυρίου;
39Γι αυτό και δεν μπορούσαν να πιστέψουν, όπως το είπε πάλι ο Hσαΐας:
40Έχει τυφλώσει τα μάτια τους κι έχει σκληρύνει την καρδιά τους, έτσι που να μη δουν με τα μάτια τους και νιώσουν με την καρδιά τους κι επιστρέψουν και τους γιατρέψω.
41Aυτά τα είπε ο Hσαΐας, όταν οραματίστηκε τη δόξα του και προφήτεψε γι αυτόν.
42Πάντως και από τους άρχοντες πίστεψαν πολλοί σ αυτόν, αλλά δεν το ομολογούσαν εξαιτίας των Φαρισαίων, για να μην αποβληθούν από τη συναγωγή.
43Kι αυτό, γιατί προτίμησαν την ανθρώπινη δόξα περισσότερο από τη δόξα του Θεού.

http://www.jesuslovesyou.gr/Bible_Greek/Modern/John/John9_12.htm#12

Οι Ιουδαίοι περίμεναν έναν μεσσία στρατηγό κοσμοκράτορα ενώ ο Χριστός μιλουσε για την σωτηρια των ψυχων μας.

samuel1974Μέλος
07/10/2006, 15:35:58
@ schwabe

Μπορεί να απομακρύνθηκα απο την κουβέντα, αλλά συνεχίζω να σε παρακολουθώ και εσένα, αλλά και τη "συζήτηση" που κάνεις με τον pr_gid. Με λύπη διαπιστώνω ότι επαναλαμβάνεσαι, παρόλα τα εδάφια που άκουσες (ίσως και για πρώτη φορά).

Γράφεις:
"Έχεις να μας δείξεις ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ που να έχει κάνει ο ίδιος ο Ιησούς και να ομολογεί ότι είναι είτε Θεός είτε…..Θεάνθρωπος?"

Κατα Ιωάννην, 17.
5 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΟΞΑΣΟΝ ΜΕ ΣΥ ΠΑΤΕΡ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΞΑΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΙΧΟΝ ΠΑΡΑ ΣΟΙ ΠΡΙΝ ΓΕΙΝΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ

Εάν ήτανε ένας κοινός θνητός, θα μπορούσε να έχει δόξα δίπλα στον Θεό-Πατέρα πριν φτιαχτεί ο κόσμος;;;;

Κατα Ιωάννη, κεφ. 20
"27 Έπειτα λέει στο Θωμά: Φέρε το δάχτυλό σου εδώ, και κοίτα τα χέρια μου. Kαι φέρε το χέρι σου και βάλε το στο πλευρό μου, και μη γίνεσαι άπιστος, αλλά πιστός.
28 Tότε ο Θωμάς είπε: Kύριέ μου! και Θεέ μου!
29 Tου λέει ο Iησούς: Eπειδή με είδες με τα μάτια σου, πίστεψες. Mακάριοι όσοι πίστεψαν χωρίς να με δουν."

Εδώ ο Θωμάς τον αποκαλεί Κύριο και Θεό του και αυτός του απαντάει: "Είδες και πίστεψες..."

Στην Παλαιά Διαθήκη γράφει για την έσχατη κρίση.

Δανιήλ 7:
9. Εθεώρουν έως ότου οι θρόνοι ετέθησαν, και παλαιός ημερών εκάθητο, και το ένδυμα αυτού λευκόν ωσεί χιών, και η θρίξ της κεφαλής αυτού ωσεί έριον καθαρόν, ο θρόνος αυτού φλόξ πυρός, οι τροχοί αυτού πυρ φλέγον·
10. ποταμός πυρός είλκεν έμπροσθεν αυτού· χίλιαι χιλιάδες ελειτούργουν αυτω, και μύριαι μυριάδες παρειστήκεισαν αυτω· κριτήριον εκάθισε, και βίβλοι ηνεώχθησαν...

ΜΑΤΘ κδ.30
Και τότε θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ· και τότε θέλουσι θρηνήσει πάσαι αι φυλαί της γής, και θέλουσιν ιδεί τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον επί των νεφελών του ουρανού μετά δυνάμεως και δόξης πολλής.

ΜΑΤΘ κε.31
Οταν δε έλθη ο Υιός του ανθρώπου εν τη δόξη αυτού, και πάντες οι άγιοι άγγελοι μετ'αυτού, τότε θέλει καθίσει επί του θρόνου της δόξης αυτού
32 ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙ ΣΥΝΑΧΘΗ ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΑΥΤΟΥ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΧΩΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΑΠ ΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΘΩΣ Ο ΠΟΙΜΗΝ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΑΠΟ ΤΩΝ ΕΡΙΦΙΩΝ

Και ο Χριστός ταυτίζει τον εαυτό του με τον έσχατο κριτή, ο οποίος κατα τα γραφόμενα του Ιεζεκιήλ είναι ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ.

Ιεζεκιήλ 34:17
"Και περι υμων, ποιμνιον μου, ουτω λεγει Κυριος ο Θεος· Ιδου, εγω θελω κρινει αναμεσον προβατου και προβατου, αναμεσον κριων και τραγων."

Ο Χριστός είναι ΕΝΑ με τον Πατέρα, όπως το ομολογεί ο ίδιος στην αρχιερατική του προσευχή.

Ιωάν. ιζ' 17-26
"Πάτερ..... ημείς εν εσμέν"

Γράφεις:
"Έχεις να μας δείξεις ΕΝΑ ΕΔΑΦΙΟ της Παλαιάς Διαθήκης όπου να αναγράφεται ότι ο Μεσσίας θα είναι «θεάνθρωπος» και όχι ένας απλός άνθρωπος?

Ζαχαρίας 2/β΄ 5- 11:
"Διότι Εγώ, ΛΕΓΕΙ ΓΙΑΧΒΕ, θέλω είσθαι εις αυτήν τείχος πυρός κυκλω, και θέλω είσθαι προς δόξαν εν μέσω αυτής..... Και θέλετε γνωρίσει ότι Ο ΓΙΑΧΒΕ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ. Τέρπου και ευφραίνου, θύγατερ Σιών. Διότι, ιδού Εγώ έρχομαι, και θέλω κατοικήσει εν μέσω σου, ΛΕΓΕΙ ΓΙΑΧΒΕ. Και έθνη πολλά θέλουσιν ενωθεί μετά τού Γιαχβέ εν τη ημέρα εκείνη . Και θέλουσιν είσθαι λαός μου. Και θέλω κατοικήσει εν μέσω σου, και θέλεις γνωρίσει ότι Ο ΓΙΑΧΒΕ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΜΕ ΕΞΑΠΕΣΤΕΙΛΕ προς σε."

Ζαχαρίας, κεφ. 12
"1 Λήμμα λόγου Κυρίου επί τον Ισραήλ· ΛΕΓΕΙ ΚΥΡΙΟΣ εκτείνων ουρανόν και θεμελιών γην και πλάσσων πνεύμα ανθρώπου εν αυτω· .........Και θέλω εκχέει επί τον οίκον Δαβίδ και επί τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ, Πνεύμα χάριτος και ικεσιών. ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΕΠΙΒΛΕΨΕΙ ΠΡΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΞΕΚΕΝΤΗΣΑΝ. Και θέλουσι πενθήσει δι' Αυτόν, ως πενθεί τις δια τον μονογενή (αυτού), και θέλουσι λυπηθεί δι Αυτόν, ως ο λυπούμενος δια τον πρωτότοκον (αυτού)".

Ψαλμός ΡΘ΄. 109
"Είπεν ο Κύριος τω Κυρίω μου:

(Εδώ μιλάει ο Θεός-Πατέρας στον Θεό-Υιό)

Κάθου εκ δεξιών μου, έως αν θω τους εχθρούς σου υποπόδιον των ποδών σου. Ράβδον δυνάμεως εξαποστελεί σοι Κύριος εκ Σιών και κατακυρίευε εν μέσω των εχθρών σου. Μετά σου η αρχή εν ημέρα της δυνάμεως σου, εν ταις λαμπρότησι των αγίων σου. ΕΚ ΓΑΣΤΡΟΣ ΠΡΟ ΕΩΣΦΟΡΟΥ ΕΓΕΝΝΗΣΑ ΣΕ. Ώμοσε Κύριος και ού μεταμεληθήσεται· ΣΥ ΙΕΡΕΥΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ, κατά την τάξιν Μελχισεδέκ.

Και στο επιχείρημα σου ότι ο Κύριος που κάθεται εκ δεξιών του Πατρός είναι ο Δαβίδ απαντάνε τα δεδομένα:

1, Ο Δαβίδ δεν ήτανε ιερέας, γιατί δεν ανηκε στους Κοχανιμ Λευίτες, που θεωρούνται μέχρι σήμερα απογονοι του Ααρών.

2. Ο Δαβίδ δεν γεννήθηκε απο τον Θεό προ εωσφόρου.

3. Ο Δαβίδ αποκαλλεί στους ψαλμούς τον εαυτό του αμαρτωλό, και όχι ότι ο Θεός του αφιερώνει όλους τους αγίους του, όπως φυσικά δεν έκανε σε κανέναν αμαρτωλό άνθρωπο, πλην του τέλειου ανθρώπου, του Ιησού Χριστού.

07/10/2006, 16:00:18
pr-gid:
«Φυσικό είναι να σε ζαλίζουν τα Ευαγγέλια αφού μέσα από τα Ευαγγέλια φαίνεται η πλάνη στην οποία έχεις πέσει. Και επειδή ακριβώς δεν μπορείς να απαντήσεις τα βγάζεις ψεύτικα.»

Για να αντιληφθείς και εσύ τις χαοτικές αντιφάσεις των δήθεν «ιστορικών ευαγγελίων», μήπως μπορείς να μας πεις ΠΟΥ έγινε η τελευταία συνάντηση του Χριστού με τους μαθητές του?

Άντε ξεκίνα να διαβάζεις λοιπόν, και όταν απαντήσεις τότε θα πάμε λίγο πιο «βαθιά»….

pr-gid:
«Αυτός που πιθανολογεί και εικάζει χωρίς αν απαντά στα αποσπασματα τα οποία παραθέτω είναι άλλος και όχι εγώ.»

Αυτό που ρώτησες, αυτό απάντησα. Ρώτησες για το ΠΟΙΟΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΩΣ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, και σου το υπέδειξα. Την αγωνία σου, προσπάθησε να την καλύψεις κάπως αλλιώς…

pr-gid:
«Ότι θέλεις φαντάζεσαι, προσφωνώντας ο Θεός τον προφήτη Ιεζεκιήλ ή Δανιήλ ως άνθρωπο δεν του έδινε κανέναν τίτλο..»

Δεν μου λες, πάσχεις από κανένα αυτιστικό σύνδρομο?

Δεν προσφωνεί ο Θεός τον προφήτη ως «άνθρωπο» αλλά ως ΥΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!!!

Ορίστε και πάλι το εδάφιο: «Και είπεν είς εμέ, Υιέ του ανθρώπου, στάσου επάνω εις τους πόδας σου….Και είπε είς εμέ, Υιέ του ανθρώπου, εγώ σε εξαποστέλλω προς τους υιούς του Ισραήλ….».

Μήπως μπορείς να μου υποδείξεις ΠΟΥ αναφέρεται απλά ως «άνθρωπος»???

pr-gid:
«Όταν εμείς προσφωνούμε κάποιον προφήτη λέμε ο προφήτης Δαυίδ δεν λεμέ ο Υιός του Ανθρώπου Δαυίδ.»

Σου το είπα και ξανά, το τι «λέτε εσείς» δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει το ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΓΡΑΦΕΣ. Και οι γραφές, λένε άλλα από αυτά…«που λέτε εσείς»!!

pr-gid:
«Αμάν αμάν ποιος είναι αυτό ο υιός του ανθρώπου που θα έρθει με την δόξα του Θεού Πατρός και των αγίων αγγέλων;;;;;;;;; ο Ιεζεκιήλ;;;;;;; ο Δανιήλ ;;;;;;;;απλός προφήτης;;;;;;;;;;»

Επομένως, αυτά που λέει ο Λουκάς και η Λουκία είναι οι γνώμες μιας ΚΛΕΙΣΤΗΣ ΚΑΣΤΑΣ και όχι απαραίτητα η θεολογική αλήθεια της Ιουδαϊκής παράδοσης.

Από την στιγμή λοιπόν που ο αναμενόμενος Μεσσίας θα ήταν ένας «Υιός του Ανθρώπου», δηλαδή ένας που είχε επιλέξει ο Γιαχβέ για να εκτελέσει μια συγκεκριμένη αποστολή, ήταν επόμενο και ο Μεσσίας να αποκαλείται ως Υιός του Ανθρώπου.

pr-gid:
«Οι Ιουδαίοι περίμεναν έναν μεσσία στρατηγό κοσμοκράτορα ενώ ο Χριστός μιλουσε για την σωτηρια των ψυχων μας.»

Με αυτές τις δικαιολογίες χρυσώνετε το χάπι?

Το τι δήθεν είπε ο Ιησούς, μας είναι αδιάφορο εφόσον δεν ταυτίζεται με τους όρους και προϋποθέσεις που ΟΦΕΙΛΕ να εκπληρώσει ο αναμενόμενος Μεσσίας των προφητών.

Διότι, αυτόν που περιγράφει η Καινή Διαθήκη ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είναι η εκπλήρωση των προφητειών, με άλλα λόγια Η ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ!!!!

Όμως, ο Ιησούς της Καινής Διαθήκης ΤΙΠΟΤΑ από τα όσα προέβλεψαν οι προφήτες (τους οποίους εσείς συνάμα επικαλείστε!!!) δεν εκπλήρωσε, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι ο λαός Ισραήλ όχι μόνο δεν απελευθερώθηκε από τους Ρωμαίους αλλά λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του Ιησού καταστράφηκε ολοσχερώς η άγια πόλη των ιουδαίων, η Ιερουσαλήμ!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχει καμία απολύτως προφητεία που να αναιρεί αυτή τη βασικότατη προϋπόθεση επιβεβαίωσης του προσώπου του Μεσσία. Καμία απολύτως!

Έτσι, μπορείς να πιστεύεις όπου θέλεις φίλτατε, αλλά ο Μεσσίας των προφητών της Πεντατεύχου δεν ήταν ετούτος. Αυτό, είναι το μόνο βέβαιο στην όλη μυθολογία!

Τέλος, για να αποδείξουμε με ένα ακόμη παράδειγμα ότι ακόμη και η χρήση της λέξης «Θεός/Θεοί» δεν είναι κάτι το καινούργιο στην Πεντάτευχο αλλά αποτελεί ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΦΟΡΑ, ταυτόχρονα με την ονομασία «Υιός του Θεού», ας υποδείξουμε το τρίτο βιβλίο των ψαλμών.

Γνωρίζεις τον ψαλμό του Ασάφ φίλτατε? Αμφιβάλω εάν τον έχεις καν ακούσει!!

Ξέρεις τι γράφει εκεί φίλτατε? Ας το δούμε λοιπόν:

«..5 Δεν γνωρίζουν, ουδέ νοούν.περιπατούν εις το σκότος.όλα τα θεμέλια της γης σαλεύονται. 6 Εγώ είπα, Θεοί είσθε εσείς και όλοι σεις υιοί του Υψίστου». (Ψαλμός πβ’5-6)

Στην παρακάτω σελίδα μπορείς επίσης να το διαβάσεις, μόνο που αναφέρεται ως πα’ και όχι ως πβ’ το εδάφιο. http://www.pigizois.gr/psalmoi_david/081_090.htm

Έτσι, αυτό που ΚΑΘΑΡΑ μπορούμε να δούμε είναι ότι ως «Υιοί του Θεού» θα ονομαστούνε ΠΑΜΠΟΛΛΟΙ και όχι τάχα ένας όπως ΨΕΥΔΩΣ διαδίδουνε οι χριστιανοί μέσα από τα πολλάκις πλαστογραφημένα και χαλκευμένα τους κείμενα.

Θα χρειαστεί πολύ να μελετήσεις φίλτατε πριν πραγματικά μάθεις τι εστί θρησκευτικός μύθος και τι ιστορική αλήθεια.

Άντε, καλή μελέτη!

07/10/2006, 16:26:29
samuel1974:
«5 ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΟΞΑΣΟΝ ΜΕ ΣΥ ΠΑΤΕΡ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΞΑΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΙΧΟΝ ΠΑΡΑ ΣΟΙ ΠΡΙΝ ΓΕΙΝΗ Ο ΚΟΣΜΟΣ
Εάν ήτανε ένας κοινός θνητός, θα μπορούσε να έχει δόξα δίπλα στον Θεό-Πατέρα πριν φτιαχτεί ο κόσμος;;»

Σαφέστατα!

Ο Ιησούς λέει ΑΥΤΑ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, δίχως φυσικά να είναι και απαραίτητα αλήθεια. Πάμε παρακάτω.

Ο Ιησούς, ως προφήτης του Γιαχβέ, ενσωματώνει ΤΟ ΛΟΓΟ του Θεού, το Λόγο του Γιαχβέ, και έτσι, μιλώντας παραβολικά ως μύστης του πνεύματος και όχι ως Σχολαστικός αναγνώστης, αναφέρεται ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, καθώς ο ΛΟΓΟΣ είναι άχρονος.

Καλά ρε Σαμουήλ, εσύ είσαι χειρότερος άνθρωπε μου από τους Χιλιαστές στην Σχολαστικότητα!!!!!

samuel1974:
«Εδώ ο Θωμάς τον αποκαλεί Κύριο και Θεό του και αυτός του απαντάει: "Είδες και πίστεψες..."»

Ε και??????????????????????

Επειδή δηλαδή είπε κάτι ο Θωμάς και ο Χ Θωμάς σημαίνει ότι αποτελεί κρίση για το σύμπαν??? Ας είμαστε σοβαροί ρε Σαμουήλ!!!

Και ΠΟΙΟΣ μας λέει ότι ο Θωμάς…..δεν έχανε???? Και ΠΟΙΟΣ μας λέει ότι στην πραγματικότητα ειπώθηκε κάτι εντελώς διαφορετικό καθώς τα παλαιότερα κείμενα των ευαγγελίων είναι μόλις και μετά βίας του 4ου αιώνα μ.Χ.???

samuel1974:
«Και τότε θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ• και τότε θέλουσι θρηνήσει πάσαι αι φυλαί της γής, και θέλουσιν ιδεί τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον επί των νεφελών του ουρανού μετά δυνάμεως και δόξης πολλής.»

Είπαμε, ο Υιός του ανθρώπου δεν είναι ούτε «θεάνθρωπος» αλλά φυσικά ούτε και…..Θεός!!! Υιός του ανθρώπου σημαίνει στην ουσία Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ, ο εκλεκτός για μια αποστολή.

Λοιπόν, ΠΟΥ είναι το »συνταρακτικό»??

samuel1974:
«Και ο Χριστός ταυτίζει τον εαυτό του με τον έσχατο κριτή, ο οποίος κατα τα γραφόμενα του Ιεζεκιήλ είναι ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΣ.»

Λάθος αγαπητέ!!

ΠΟΥ είδες να ομιλεί ο Χριστός για το ότι ΑΥΤΟΣ είναι ο έσχατος κριτής?? Μιλάει ότι ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ, ΘΑ ΧΩΡΙΖΕΙ τα έθνη, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΣΧΑΤΟΣ ΚΡΙΤΗΣ ζώντων και πεθαμένων!!

Άλλο το ένα και άλλο το άλλο φίλτατε. Άσε τις πονηριές….

samuel1974:
«Ο Χριστός είναι ΕΝΑ με τον Πατέρα, όπως το ομολογεί ο ίδιος στην αρχιερατική του προσευχή.»

Όλοι είναι ένα με τον Πατέρα. Όχι μόνο ο Ιησούς. Εξάλλου, ο Ιησούς μιλάει και παραβολικά, μιλάει με συμβολισμούς, όπως αρμόζει σε πιστό Ραβίνο.

samuel1974:
«Ζαχαρίας 2/β΄ 5- 11:
"Διότι Εγώ, ΛΕΓΕΙ ΓΙΑΧΒΕ, θέλω είσθαι εις αυτήν τείχος πυρός κυκλω, και θέλω είσθαι προς δόξαν εν μέσω αυτής....»

Σαμουήλ, αυτές τις βλακείες να τις επιφυλάσσεις για κανέναν άσχετο, για κανέναν κατηχούμενο. Νομίζεις ότι με το να αρπάζεις κείμενα από τις γνωστές σας σελίδες αποδεικνύεις τίποτα?

Τα κείμενα που παρέθεσες ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝΕ ως προς το ερώτημα που έθεσα και έμεινε φυσικά αναπάντητο:

ΠΟΥ ομιλεί ΞΕΚΑΘΑΡΑ η Πεντάτευχος για «θεάνθρωπο»??

ΠΟΥ ενυπάρχει στην Ιουδαϊκή Θεολογία κάτι τόσο σημαντικό όπως η προσδοκία του ότι ο Θεός Γιαχβέ θα έρθει και θα «ενσαρκωθεί» σε σώμα ανθρώπου??

ΠΟΥ μίλησαν οι προφήτες για το ότι υπάρχει πιθανότητα να έρθει ο Μεσσίας και να μην ελευθερωθεί ο λαός Ισραήλ από την κατοχή του δυνάστη??

ΠΟΥ μίλησαν οι προφήτες ότι ο Μεσσίας δεν θα προέρχεται ΑΠΟ ΣΠΕΡΜΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ (κυριολεξία!) και αλλά από……τον κρίνο??

Σαμουήλ, σε τίποτα δεν απαντάς και το γνωρίζεις. Κάνε μου την χάρη και μην με ζαλίζεις με αοριστολογίες και θεολογικά αστήρικτες ατάκες….

pr_gidΜέλος
07/10/2006, 20:35:31
quote:

Πρ_γκιντ¨
«Μίλησα για τον όρο Υιό του Ανθρώπου την ονομασία που έχουμε δώσει στον Μεσσία την ονομασία που ο ίδιος ο Χριστός έδωσε στον εαυτό του.»
σβαμπος
Σου είπα και προηγουμένως να μην λες τόσα ψέματα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά….ούτε στα ψέματα αγαπητέ δεν τα πας καλά!!
Εγώ σου λέω τι εννοούσα και εσύ μου λες μη λες ψέματα, άμα είναι να φύγουμε να μιλάς μονός σου σε φανταστικά ερωτήματα δικά σου πεστο μας από τώρα. Λες να εννοούσα τον ορό άνθρωπο έτσι απλά λέγοντας ότι δεν μπορούμε να αποκαλέσουμε για παράδειγμα τον Δαβίδ Υιό του Ανθρώπου;;;;;;;;; Είμαι σίγουρος πως καταλαβαίνεις ότι εννοούσα τον χαρακτηρισμό Υιός του Ανθρώπου τον χαρακτηρισμό – ονομασία που ο ίδιος ο Χριστός έδωσε στον εαυτό του για να τονίσει την ανθρώπινη φύση του. Να τονίσει το γεγονός ότι ήρθε στην γη ως τέλειος άνθρωπο και όχι μόνο ως τέλειος θεός (Υιός του Θεού). Ενώ ξέρεις τι εννοώ επειδή αρνεισαι πεισματικά να αποδεχτείς στα περιστατικά τα οποία σου στέλνουμε και τα οποία αποδεικνύουν ότι ο Χριστός ομολόγησε την θεότητα του άρχισες τις κολοτουμπες βρίζοντας ταυτόχρονα ανοιγοντας θεμα ασχετο με το αρχι κο σου ερωτημα.

Τα περιστατικά τα οποία σου παραθέτω είναι συγκεκριμένα αλλά φαίνεται όχι μόνο είναι αδύνατον για εσένα να τα αποδεχτείς σου είναι αδύνατον και να σιωπήσεις.

27.μέλλει γαρ ο υιός του ανθρώπου έρχεσθαι εν τη δόξη του πατρός αυτού μετά των αγγέλων αυτού, και τότε αποδώσει εκάστω κατά την πράξιν αυτού

28.αμήν λέγω υμίν, εισί τινες των ώδε εστηκότων, οίτινες ου μη γεύσωνται θανάτου έως αν ίδωσι τον υιόν του ανθρώπου ερχόμενον εν τη βασιλεία αυτού.

Η φράση υιός του ανθρώπου είναι εβραϊκός ιδιωματισμός και σημαίνει απλά άνθρωπε και τίποτα παραπάνω. Στα περιστατικά της παλαιάς διαθήκης ο Θεός μιλά ορισμένες φορές στους προφήτες και τους αποκαλεί υιέ του ανθρώπου δηλαδή άνθρωπε αυτό μάλιστα το κάνει όχι για να τους δώσει τίτλο αλλά για να μην πέσουν σε υπερηφάνεια.

Στα παραπάνω είναι προφανές ότι λέγοντας Υιός του Ανθρώπου δεν εννοούμε έναν απλό άνθρωπο όπως εδώ και τόσα ποστ επιμένεις αλλά τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό. Εμείς οι ορθόδοξοι λέγοντας Υιός του Ανθρώπου εννοούμε τον Θεάνθρωπο και όχι κάποιον προφήτη γιατί έχουμε στο νου μας αναφορές σαν τις παραπάνω. Δεν χρησιμοποιούμε τον όρο Υιός του Ανθρώπου Δαβίδ λέμε απλά προφήτης Δαβίδ. Προφανώς λόγω της απόστασης που έχεις από την ορθόδοξη θεολογία είναι λογικό να πέφτεις σε συγχύσεις.

Σβαμπε στόχος σου είναι να βρίσεις σου φέρνουμε φράσεις από το κατά Λουκά ευαγγέλιο και βρίζεις τον Ευαγγελιστή Λουκά, σου φέρνουμε λεγόμενα του απόστολου Θωμά και βρίζεις τον απόστολο Θωμά. Και όλα αυτά τα κάνεις επειδή ΑΡΝΕΙΣΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΣΟΥ.

pr_gidΜέλος
07/10/2006, 20:42:41
Τώρα σβαμπε για να έρθουμε στο θέμα μας γιατί μην νομίζεις πως ανοιγοντας άσχετα θέματα, κάνοντας κολοτουμπες και λέγοντας αλανταλλων ξεφεύγεις.
Το θέμα είναι ότι ζήτησες μια απόδειξη του ότι ο Χριστός ομολογεί ότι είναι θεός μια από όσες έχω ως τώρα παραθέσει:

. 8 Λέγει αυτώ Φίλιππος· Κύριε, δείξον ημίν τον πατέρα και αρκεί ημίν. 9 λέγει αυτώ ο Ιησούς· Τοσούτον χρόνον μεθ' υμών ειμι, και ουκ έγνωκάς με, Φίλιππε; ο εωρακώς εμέ εώρακε τον πατέρα· και πώς σύ λέγεις, δείξον ημίν τον πατέρα;

Πέρα από προσωπική επίθεση δεν είσαι σε θέση να απαντήσεις σε αυτά που σου παραθέτουμε. Και πως θα μπορούσες άλλωστε να απαντήσεις αφού αυτά τα οποία ισχυρίζεσαι είναι τουλάχιστον αστεία. Ζήτησες να σου παραθέσουμε περιστατικά της Καινής Διαθήκης στα οποία ο Θεός ομολογεί την θεότητα του. ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΕΣΑΜΕ.

Ένα από όλα αυτά που σου παραθεσαμε είναι και το παρακάτω:

Κατά Ιωάννη ι 30-33
30 εγώ και ο πατήρ έν εσμεν. 31 Εβάστασαν ούν πάλιν λίθους οι Ιουδαίοι ίνα λιθάσωσιν αυτόν. 32 απεκρίθη αυτοίς ο Ιησούς· Πολλά έργα καλά έδειξα υμίν εκ τού πατρός μου, διά ποίον αυτών έργον λιθάζετέ με; 33 απεκρίθησαν αυτώ οι Ιουδαίοι λέγοντες· Περί καλού έργου ου λιθάζομέν σε, αλλά περί βλασφημίας, και ότι σύ άνθρωπος ών ποιείς σεαυτόν Θεόν.

Ο Χριστός το είπε καθαρά «εγώ και ο πατήρ έν εσμεν» και οι Ιουδαίοι από την ομολογία αυτή είπαν «Περί καλού έργου ου λιθάζομέν σε, αλλά περί βλασφημίας, και ότι σύ άνθρωπος ών ποιείς σεαυτόν Θεόν»

Αυτό το οποίο κατάλαβαν οι Ιουδαίοι την ομολογία του Χριστού ότι είναι Υιός Θεού και για αυτό τον λόγο τον καταδικάσαν εσύ αντί να αποδεχτείς ότι απαντήσαμε στο ερώτημα να σου δείξουμε που μέσα στην Καινή Διαθήκη ο Θεός ομολογεί την θεότητα του χώνεις το κεφάλι σου στην άμμο αρχίζοντας τις προσωπικές επιθέσεις βρίζοντας του ευαγγελιστές, τους αποστόλους και κατηγορώντας την Καινή Διαθήκη. Έτσι είναι άμα δε θέλουμε να αποδεχτούμε συγκεκριμένα περιστατικά λέμε ότι δεν έγιναν.

Edited by - pr_gid on 07/10/2006 20:54:31

pr_gidΜέλος
07/10/2006, 22:53:37
quote:
σβαμπος¨
«..5 Δεν γνωρίζουν, ουδέ νοούν.περιπατούν εις το σκότος.όλα τα θεμέλια της γης σαλεύονται. 6 Εγώ είπα, Θεοί είσθε εσείς και όλοι σεις υιοί του Υψίστου». (Ψαλμός πβ’5-6)
. . . .
. . . .
και χαλκευμένα τους κείμενα.
Καλά, παιδιά του θεού είμαστε οι πάντες το θέμα είναι να καταλαβαίνουμε κάθε φορά για τι πράγμα μιλάμε.

Στον ίδιο ψαλμό 81 λέει στον στίχο 1
1. Ο Θεός έστη εν συναγωγή θεών εν μέσω δε θεούς διακρινεί
Η λέξη «Θεός» εχει γραφτει με κεφαλαίο Θ και η λέξη «θεών» έχει γραφτεί με μικρό θ. Όταν λέει «Θεός» εννοεί το ένα και μοναδικό θεό και όταν λέει «θεών» εννοεί τους κριτές και τους άρχοντες οι οποίοι ελεώ θεού βρίσκονται σε αυτή τη θέση. (το διευκρινίζω για να μην πάει ο νους μερικών σε πολυθεϊσμό)

Στίχοι 6 – 7
6. Εγώ είπα• Θεοί έστε και υιοί Υψίστου πάντες. (το θεοι με μικρο θητα παντα )
7. Υμείς δε ως άνθρωποι αποθνήσκετε και ως εις των αρχόντων πίπτετε. (βασικά τους τη λέει εδώ ο Θεός επειδή οι κριτές και άρχοντες δεν ήταν αντάξιοι των ευθυνών τους)

2. Έως πότε κρίνετε αδικίαν και πρόσωπα αμαρτωλών λαμβάνετε; (τους λέει: μέχρι ποτέ θα κρίνετε άδικα;)

Και ποιες ήταν οι ευθύνες τους;

3. Κρίνατε ορφανώ και πτωχώ, ταπεινόν και πένητα δικαιώσατε.

4. Εξέλεσθε πένητα και πτωχόν, εκ χειρός αμαρτωλού ρύσασθε αυτόν.

5. Ούκ έγνωσαν, ουδέ συνήκαν, εν σκότει διαπορεύονται, σαλευθήτωσαν πάντα τα θεμέλια της γης. (εδώ τους ότι πορεύονται στο σκοτάδι χωρίς να γνωρίζουν τα καθήκοντα του αξιώματος που τους έδωσε ο Θεός με αποτέλεσμα να σκαλευθούν τα θεμέλια της γης δηλαδή οι βάσεις κάθε κοινωνίας ανατρέπονται από την αδικία τους)

Θα στείλω ολόκληρη την ερμηνεία του ψαλμού όχι για σένα αλλά για τους ανθρώπους που τύχει να μπουν στο τοπικ.

Edited by - pr_gid on 07/10/2006 22:54:40